Blaž Kavčič in Aljaž Bedene do najvišjih uvrstitev v karieri, višje tudi Grega Žemlja

Ljubljana

Na najnovejši lestvici ATP so naši igralci vidno napredovali. Blaž KAVČIČ je s polfinalom v Monzi napredoval za 9 mest in se ustavil pri številki 71, kar je njegova najvišja uvrstitev v karieri. Doslej je bilo to 72. mesto, na katerem je bil junija 2011. Do najvišje uvrstitve v karieri in na rob stoterice se je po zmagi na Challengerju v Košicah zavihtel tudi Aljaž BEDENE. Ta teden se je povzpel za 18 mest in se ustavil pri številki 111. Vidno je napredoval po zmagi v Nottinghamu tudi Grega ŽEMLJA. Napredoval je za 23 mest in je ta teden na 119. mestu, kar je blizu njegove najvišje uvrstitve, ko je bil januarja letos na 110. mestu. Po dobrih nastopih na Futuresih sta napredovala tudi Tomislav TERNAR, ki je pridobil 21 mest in je zdaj na 880. mestu in Nik RAZBORŠEK, ki je napredoval za 84 mest in je zdaj na 1152. mestu lestvice ATP.