prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Marec 2013

Arhiv novic - marec 2013

Katarina Srebotnik in Nadia Petrova zmagovalki dvojic na WTA turnirju v Miamiju

Ljubljana, 31.03.2013

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta zmagovalki WTA turnirja v Miamiju.

V 67. finalu, 5. letos za Katarino SREBOTNIK, sta igrali z ameriško/britansko dvojico, ki predstavlja kombinacijo izkušenj in mladosti. Moči sta namreč združili 39. letna Lisa RAYMOND in 20 let mlajša Laura ROBSON, ki sta v preteklih krogih prikazali odlično formo. Za zmago nad 1. dvojico sveta Vinci/Errani sta potrebovali vsega 57 minut.

Za Liso Raymond je to 7. finale v Miamiju, trikrat je tu slavila. Katarina SREBOTNIK je v Miamiju zmagala enkrat. Za mlado Lauro ROBSON bo to prvi WTA finale dvojic.

Srečanje sta Katarina in Nadia odlično začeli in prvi niz dobili s 6 - 1. V drugem nizu je o zmagovalkah niza , na koncu se je izkazalo, da tudi srečanja, odločala podaljšana igra. Zanesljivo sta jo dobili Katarina in Nadia, ki sta tako slavili s 61 76(2).

Za Katarino je to 32. naslov v karieri in 2. letos na turnirjih serije WTA. Iz Miamija odhaja bogatejša za 120.000 $ in z novimi 1000 točkami za lestvico dvojic.

Katarina in Nadia sta med tednom odigrali tudi ekshibicijo v kateri sta jima ob strani stali zvezdi nilge NFL Ryan Tannehill in Bryant McKinnie.

V polfinalu sta s 63 36 10-6 premagali Rusinjo Svetlano KUZNETSOVO in Italijanko Flavio PENNETTA.

TUKAJ.

Petra Rampre v Charlestonu končala v drugem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 30.03.2013

Petra RAMPRE, ki ji v zadnjem obdobju na turnirjih ni šlo najbolje, zato je na lestvici WTA nazadovala na 283. mesto, je kvalifikacije na WTA turnirju v Charlestonu (795.000 $) začela z zmago. V prvem krogu je z 1-6 6-0 6-2 premagala 7. nosilko, 125. igralko lestvice WTA, Kitajko Shuai ZHANG.

No tudi tokrat pa se je ustavila že v drugem krogu . 21. letna Italijanka Nastassja BURNET, 146. igralka lestvice WTA je bila po dobrih dveh urah boljša z rezultatom 63 46 64. TUKAJ.

Mladinci in mladinke na TE turnirju na Reki in ITF turnirju na Malti

Ljubljana, 29.03.2013

Mladinci in mladinke bodo prihodnji teden nastopili na mladinskem turnirju TE do 16 let na Reki, kjer so se v nedeljo začele kvalifikacije. Organizatorji so pod streho spravili le nekaj srečanj, večino so zaradi slabega vremena odpovedali.

Pri fantih sta bila v glavnem turnirju prijavljena Jure FRANK in Bor SCHWEIGER MUŽAR, v žrebu je ostal samo slednji, s posebnim povabilom bo nastopil Nejc SITAR. Pri dekletih sta bili v glavnem turnirju prijavljeni Saša KLANEČEK in Zala DOVNIK, a sta obe nastop zadnji dan odpovedali. S posebnim povabilom bo nastopila Nina KNEZ. .

V kvalifikacijah bodo pri fantih nastopili Nejc FERJAN, Klemen NIKOLAŠ, Jernej ZAPLOTNIK, Žan ŽMAVC, David Lucas AMBROŽIČ in Jakob Aljaž KAPLJA.

Pri dekletih bodo v kvalifikacijah igrale Tina Kristina GODEC, Ajda BUKOVEC in Anette ŠČULAC.

Na ITF turnirju 4. ranga na Malti bosta tudi ta teden nastopili Hana MRAZ in Nika KOZAR. Obe sta prijavljeni v glavni turnir. TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na mladinskih ITF turnirjih v Firencah in na Malti

Ljubljana, 28.03.2013

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah konec nastopov za slovenske predstavnike. Matic ŠPEC je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah izgubil v 1. krogu glavnega turnirja. Premagal ga je Hrvat Nino SERDARUŠIČ s 61 75.

Eva ZAGORAC je v prvem krogu premagala Madžarko Lillo BARZO s 76(4) 64, uspešna pa je bila tudi v prvem krogu konkurence dvojic.

V paru z Italijanko Georgio BRESCIA sta v prvem krogu s 61 75 premagali Romunko Ano Bianco MIHAILO in Estonko Tatjano VOROBJOVO.

V drugem krogu je tudi Eva končala z nastopi v obeh konkurencah. Med posameznicami jo je premagala Španka Sara TORMO SORRIBES s 61 63, v konkurenci dvojic pa sta z Georgio BRESCIA izgubili z 2. nosilkama Beatrice LOMBARDO in Giulio PIARONE s 36 61 [6-10].

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Malti sta se v konkurenci dvojic, kjer sta 8. nosilki Hana MRAZ in Nika KOZAR z zmagama s 61 60 nad Italijankama Martino LO PUMO in Valentino SOTTILE ter s 64 26 10-8 nad Britankama Ciere MULlINS in Livvy TOMKINS uvrstili v četrtfinale.

V četrtfinalu sta nato izgubili z Miro ANTONITSCH (AUT) in Linneo MALMQVIST (SWE), ki sta zmagali s 6-3 6-7(4) [10-7]. TUKAJ.

Slovenija konec leta 2012 postala 40. članica ICs

Ljubljana, 28.03.2013

Slovenija se je konec leta 2012 pridružila mednarodni teniški asociaciji imanovani Internacional clubs Council. IC Council je krovna organizacija, ki združuje 40 nacionalnih organizacij in je bila ustanovljena leta 1947 v Londonu.

Ideja o ustanovitvi mednarodnega kluba, katerega člani bodo igralci, ki so predstavljali svojo državo na mednarodnih ekipnih tekmovanjih se je oblikovala leta 1923 med turnirjem v Wimbledonu, ko sta jo dorekla takratni britanski predsednik vlade Lord Balfour in izjemen novinar Wallis Myers. Namen ustanovitve IC je bil vzpodbujati in krepiti mednarodno prijateljstvo skozi tenis. Wallis Myers je leta 1924 ustanovil International Lawn Tennis Club of Great Britain. Klubski barvi sta bili sivva in roza in sta se obdržali tudi kasneje.

Leta 1929 je klub v Franciji ustanovil Jean Borotra, sledili so ZDA in Nizozemska 1931, Češkoslovaška 1933, Švedska 1937 in Belgija 1947.

Tega leta je dozorela ideja o krovni organizaciji, ki bo združevala posamezne nacionalne klube in ustanovljen je bil Council of International Lawn Tennis Clubs.

Glavni namen ICs je bil vzpodbuditi nastanek novih organizacij in s tem pospeševati ideal mednarodnega prijateljstva skozi tenis.

Med letoma 1947 in 2000 je IC Council odobril oblikovanje 27 klubov, od leta 2000 do 2010 pa še nadaljnjih šestih.

Slovenija je tako leta 2012 postala 40. članica IC-ja. Notranja pravila članstva in delovanja so zelo natančno predpisana v pravilih IC.

Presednik slovenskega IC je g. Marko MLAKAR. IC vodi upravni odbor.

Prva predvidena mednarodna aktivnost članov slovenskega IC je srečanje z Italijo v Rimu maja 2013, naslednja pa v času teniškega ATP Challengerja v Portorožu, julija letos.

Več si lahko o IC, ciljih, pravilih delovanja, pogojih za članstvo itd. preberete na njihovi spletni strani, na kateri ima svoj prostor tudi Slovenija. na slovenski strani si lahko ogledate tudi nekaj fotografij iz ustanovnega sestanka.

Poglejte TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nadia Petrova v polfinalu turnirja dvojic v Miamiju

Ljubljana, 28.03.2013

V konkurenci ženskih dvojic je bila na WTA turnirju v Miamiju v četrtfinalu uspešna Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta s 64 76(3) premagali Nemko Julio GOERGES in Kazahstanko Jaroslavo SVEDOVO in se uvrstili v polfinale.

Pred tem sta v četrtfinalu premagali ameriško-kitajsko kombinacijo Megan MOULTON-LEVY / Shuai ZHANG. Srečanje je bilo odločeno šele v super tie-breaku. Prvi niz sta dobili Katarina in Nadia s 6 - 0, drugega izgubili s 4 - 6. V podaljšanem tretjem nizu pa sta vendarle opravičili vlogo tretjih nosilk in zmagali z 10 - 7.

Katarina in Nadia bosta v polfinalu nastopili v petek. Njuni polfinalni nasprotnici bosta Rusinja Svetlana KUZNETSOVA in Italijanka Flavia PENNETTEA, ki sta se do polfinala prebili potem, ko jima je organizator podelil posebno povabilo (WC).

Srečanje bo na sporedu v petek ponoči. TUKAJ.

Tadeja Majerič končala v drugem krogu ITF turnirja v Franciji, Sašo Bende izgubil v finalu kvalifikacij v Vrsarju

Ljubljana, 26.03.2013

Na ITF turnirju (50.000 $) v francoskem Croissy-Beaubourgu je Tadeja MAJERIČ, ki je bila na turnirju 5. nosilka z nastopi končala v drugem krogu. Srečanje drugega kroga je namreč, po izgubljenem prvem nizu z 2 - 6, Hrvatici Ani SAVIČ predala.

Na hrvaškem moškem teniškem Futuresu v Vrsarju so spravili pod streho kvalifikacije.

Žal pa v glavnem turnirju prvič ne bo slovenskih igralcev. Od naših igralcev se je v zadnji, finalni krog uspel prebiti samo Sašo BENDE. V tretjem krogu je s 76(3) 60 premagal Italijana Pietra LICCIARDIJA.

V zadnjem krogu kvalifikacij je igral s Čehom Lukasom MARSOUNOM, ki je v prvih krogih oddal vsega pet iger in tudi Sašu se ni godilo nič bolje. Čeh je bil prepričljivo boljši s 61 60.

V drugem krogu sta izpadla Blaž BIZJAK in Tim ŽIBRAT, v tretjem pa še Aljaž RADINSKI.

TUKAJ.

Eva Grm uspešno nastopila na veteranskem svetovnem prvenstvu v Antalyi

Ljubljana, 26.03.2013

Na svetovnem veteranskem prvenstvu ITF v Antalyi (Turčija) je v kategoriji 35+ nastopila tudi edina udeleženka prvenstva iz Slovenije Eva GRM in to zelo uspešno.

V glavnem turnirju, v katerem je nastopilo 32 igralk je v prvem kolu s 63 75 premagala Nemko Susan WISCHMANN, v osmini finala pa s 46 75 61 še 6. nosilko Dedri PRINSLOO iz Južne Afrike in se uvrstila med osem najboljših. V četrtfinalu je igrala s 1.nosilko, Argentinko Silvino DELGADO in izgubila s 57 06. TUKAJ.

Matic Špec v glavni ITF turnir v Firencah, poraz Hane Mraz in Nike Kozar na Malti

Ljubljana, 26.03.2013

Spomladanska serija najmočnejših mladinskih ITF turnirjev se ta teden nadaljuje z italijansko, ki se začenja s turnirjem 2. ranga v Firencah.

Konkurenca je močna, od naših igralcev in igralk je bila v glavnem turnirju prijavljena Nina POTOČNIK, ki a je ni v žrebu, je pa v žrebu glavnega turnirja Eva ZAGORAC.

V kvalifikacijah so nastopili Natalija ŠIPEK pri dekletih ter Matic ŠPEC in Dorian Tomaž JANEŽIČ pri fantih.

Vsi trije so s kvalifikacijskimi nastopi že končali. Matic ŠPEC je bil 7. nosilec in je trikrat gladko zmagal, saj je trem nasprotnikom oddal vsega 7 iger.

Uspešno je začel, a v nadaljevanju izpadel Dorian Tomaž JANEŽIČ. Kot 11. nosilec je v prvem krogu zmagal, v drugem pa izgubil z domačinom Danielom CAPECCHIJEM.

Nekaj smole z žrebom je imela Natalija ŠIPEK, ki se je že v prvem krogu pomerila z 2. nosilko kvalifikacij pri dekletih, Nizozemko Inger Vam DIJKMAN in izgubila s 46 26.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Malti sta v glavnem žrebu nastopili Hana MRAZ in Nika KOZAR. Obe sta izgubili v prvem krogu. Hano MRAZ, ki je bila 9. nosilka je s 64 63 premagala Španka Ana LOPEZ CAMARERO, Nika KOZAR je s 36 36 izgubila z Britanko Anastasio MIKHEEVO.

Hana in Nika nastopata še v konkurenci dvojic, kjer sta 8. nosilki in sta se z zmagama s 61 60 nad Italijankama Martino LO PUMO in Valentino SOTTILE ter s 64 26 10-8 nad Britankama Ciere MULlINS in Livvy TOMKINS uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

V Miamiju konec tudi za Grega Žemljo, Katarina Srebotnik z zmago v tretji krog

Ljubljana, 24.03.2013

Grega ŽEMLJA je v tretjem krogu ATP mastersa v Miamiju igral z 11. nosilcem, 28. letnim Gillesom SIMONOMin v uri in pol izgubil z rezultatom 46 46.

Francoz trenutno zaseda 13. mesto na svetovni ATP lestvici, najvišje v karieri pa je bil 6. igralec sveta in sicer v začetku leta 2009. Gilles SIMON je v Miami prišel s solidno popotnico z zadnjih treh turnirjev, namreč dvema polfinaloma in osmino finala v Indian Wellsu.

Grega ŽEMLJA in Gilles SIMON se na uradnih turnirjih serije ITF ali ATP doslej še nista pomerila.

Prvi niz je dobil Francoz po 46. minutah s 6 - 4. Oba igralca sta bila dokaj nezanesljiva pri začetnem udarcu, saj sta osvojila le 58 % točk na začetni udarec, tako da si je Grega ustvaril 3, Simon pa kar 7 break priložnosti. Grega je izkoristil eno, Simon dve, in prvi niz je pripadel Gillesu SIMONU. Grega je v prvem nizu naredil kar 29 neprisiljenih napak, večino na backhand strani, kar ga je stalo prvega niza.

Grega je drugi niz začel bolje, kljub temu je prvi prišel do dveh priložnosti za break Simon, a ju ni izkoristil. Po tretji igri je Grega zaprosil za pomoč fizioterapevta zaradi težav z mišico na desni roki. V četrti igri si je Grega priigral dve break priložnosti, a ju ni izkoristil, zato pa je v naslednji igri to uspelo Simonu potem, ko je Grega zgrešil smash udarec. Francoz je po še enem izgubljenem servisu Grege v sedmi igri povedel s 5 - 2. Gregi je sicer uspel re-break in znižanje izida na 5 - 4, nato pa je Simon serviral za zmago in izkoristil prvo meč žogo, ki se mu je ponudila. Grega je v drugem nizu sicer naredil nekaj manj neprisiljenih napak, a še vedno je bilo teh preveč, da bi lahko iztržil ugodnejši rezultat.

To je bil za Grego prvi turnir po daljšem premoru in zdravstvenih težavah v začetku leta. Upamo, da je to za njim in da bo lahko kmalu ponovno zaigral tako kot zna. Iz Miamija se vrača s 45 ATP točkami in 25.300 $ denarne nagrade.

Sicer pa je Grega ŽEMLJA pred tem v drugem krogu prekrižal lopar z 29. letnim Nemcem Florianom MAYERJEM, ki je bil na turnirju 23. nosilec, sicer pa je trenutno uvrščen na 26. mesto lestvice ATP.

To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje. MAYER v dosedanjem poteku letošnje sezone ni blestel, saj je nastopil na sedmih turnirjih, na katerih je zabeležil štiri zmage in sedem porazov.

Osmega mu je zadal Grega, ki je slavil z rezultatom63 76(3).

V konkurenci ženskih dvojic je danes v drugem krogu nastopila tudi Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta se merili z ameriško-kitajsko kombinacijo Megan MOULTON-LEVY / Shuai ZHANG. Srečanje je bilo odločeno šele v super tie-breaku. Prvi niz sta dobili Katarina in Nadia s 6 - 0, drugega izgubili s 4 - 6. V podaljšanem tretjem nizu pa sta vendarle opravičili vlogo tretjih nosilk in zmagali z 10 - 7 ter se uvrstili v tretji krog. TUKAJ.

Aljaž Bedene po dveh urah in pol klonil proti Seppiju

Ljubljana, 23.03.2013

Še na odlična predstava slovenskega predstavnika na ATP Mastersu v Miamiju.

Aljaž BEDENE je proti Andreasu SEPPIJU klonil po hudi borbi z rezultatom 57 75 57, po dveh urah in štiridesetih minutah. Srečanje je izgubil z razliko dveh točk 114 - 112. Tudi tokrat je bil nekoliko slabši pri drugem začetnem udarcu, poleg 14 asov je naredil tudi 11 dvojnih napak. Zagotovo pa lahko Miami zapusti zadovoljen, saj je dosegel prvo uvrstitev v drugi krog Mastersa in si dokazal, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi igralci na svetu.

Z zmago pa je začela nastope v Miamiju v konkurenci dvojic Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta v prvem krogu premagali H. CHAN in J. HUSAROVO s 62 61. TUKAJ.

V Vrsarju na hrvaškem F6 v drugi krog 4 Slovenci, dekleta v Franciji in Egiptu

Ljubljana, 23.03.2013

Četrti turnir Istarske riviere gosti Vrsar. Tam so se že začele kvalifikacije, tudi tokrat nasta kar nekaj naših igralcev.

V kvalifikacijskem žrebu so Marko LAZIĆ, Tilen ŽITNIK, Tim ŽIBRAT, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Valentin HORVAT, Aljaž RADINSKI, Jan DERNIČ, Sašo BENDE, Blaž BIZJAK in Miha MLAKAR.

Prvi krog kvalifikacij so uspešno prestali Tim ŽIBRAT, Sašo BENDE, Aljaž RADINSKI in Blaž BIZJAK, ki je bil v slovenskem obračunu s 76(5) 64 boljši od Mihe MLAKARJA. Od nadaljnjega tekmovanja so se poslovili Marko LAZIĆ, Jan DERNIČ, Valentin HORVAT, Tilen ŽITNIK, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Miha MLAKAR.Drugi dan kvalifikacij moti slabo vreme, od slovenskih igralcev je nastopil Aljaž RADINSKI in bil tudi tokrat uspešen. S 61 76(5) je premagal 19. letnega Avstrijca Thomas HAEUSLERJA in se kot prvi od naših igralcev uvrstil v tretji krog.

Tudi v Vrsarju je vreme deževno, tako da bodo srečanja drugega in tretjega kroga kvalifikacij odigrali v torek.

V francoskem Croissy-Beaubourgu (50.000 $) bo v glavnem turnirju nastopila Tadeja MAJERIČ, ki bo igrala s kvalifikantko. V kvalifikacijah je nastopila Anja PRISLAN, ki je v prvem krogu z 26 26 izgubila s 4. nosilko kvalifikacij, Bolgarko Elitso KOSTOVO.

V Sharm El Sheiku (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Tina MOHORČIČ, a izgubila prvo srečanje. Francozinja Caroline ROMEO je bila boljša s 61 61. TUKAJ.

Aljaž Bedene premagal Benjamina Beckerja, v drugem krogu s Seppijem, prvič tudi Katarina Srebotnik

Ljubljana, 23.03.2013

Na ATP turnirju serije Masters je danes nastopil še naš tretji adut na tem turnirju Aljaž BEDENE (ATP - 77). Njegov nasprotnik je bil Nemec Benjamin BECKER (ATP - 85).

BEDENE in BECKER sta doslej odigrala eno medsebojno srečanje in sicer je bil januarja letos na OP Avstralije v štirih nizih boljši BECKER

. Tokrat Aljaž ni dovolil presenečenja. Srečanje je zanesljivo dobil z rezultatom 64 63.

Prvi niz je bil dokaj izenačen, oba igralca pa nista bila najbolj uspešna pri začetnem udarcu. Aljaž je izgubil dve igri na svoj servis, BECKER tri.Pri izidu 5 - 4 je serviral Benjamin BECKER. Najdaljša igra prvega niza je trajala kar 10 minut. Aljaž si je priigral šest zaključnih žog. Pet jih je Nemec ubranil, šeste ne in prvi niz je s 6-4 dobil Aljaž.

Tudi drugi niz je Aljaž začel dobro, v četrti igri Beckerju odvzel servis in povedel s 3 - 1. V sedmi igri je nato izgubil svoj začetni udarec, a je že v naslednji igri stvari vrnil na pravo mesto, ponovno odvzel servis nasprotniku in povedel s 5 - 3. V deveti igri je odlično odserviral, dobil igro brez izgubljene točke in s tem drugi niz s 6 - 3.

Srečanje je trajalo 1 uro in 17 minut, Aljaž je nasprotniku zabil 9 asov, osvojil 78 % točk na svoj prvi servis, 48 % točk na svoj drugi servis, na koncu pa ustvaril razliko v točkah 66 - 48.

V naslednjem krogu bo igral s 16. nosilcem, 29. letnim Italijanom Andreasom SEPPIJEM, 19. igralcem svetovne teniške lestvice.

To bo njuno prvo srečanje, tekma pa bo na sporedu kot prva v sobotnem programu, z začetkom ob 11. uri po lokalnem času.

Danes bo prvič na turnirju nastopiula v konkurenci dvojic tudi Katarina SREBOTNIK. TUKAJ.

Ta konec tedna nastopili samo najmlajši

Ljubljana, 22.03.2013

Zimska teniška sezona se končuje. Zadnji turnir igrajo najmlajši registrirani igralci in igralke v kategoriji 8 - 11 let. Nastopajo v Ljubljani, kjer jih gosti TK šport plus. V vseh kategorijah je prijavljenih 155 igralk in igralcev.

Zmagovalci turnirjev tega konca tedna so:

MINI tenis deklice: Eva U. MULLER (Ol-Lj)

MINI tenis dečki: Matic KRIŽNIK (Tabre)

MIDI tenis deklice: Laura KOREN (Koper)

MIDI tenis dečki: Nikola PERIĆ (Celje)

DEKLICE do 10 let: Nina PLIBERŠEK (Ptuj)

DEČKI do 10 let : Luka FIRM (Domžale)

DEKLICE do 11 let: Alea BUBEK (NGor)

DEČKI do 11 let: Damir SKLEPIČ (Ltc)



Prva naslednja turnirja za starejše kategorije bosta na sporedu 6. in 7. aprila, ko bodo nastopili dečki in deklice na turnirjih RR do 12 let ter fantje in dekleta do 16 let. Slednji bodo igrali na OP 16 v Kopru, kjer bo turnir na trdi podlagi.

Prijave na turnirje bodo zaradi spremembe lestvice mogoče šele od 1.4.2013 dalje.

Foto: Organizator

Preberite tudi TUKAJ.

Hana Mraz ustavljena v tretjem krogu ITF turnirja v Umagu

Ljubljana, 21.03.2013

Na mladinskem ITF turnirju v Umagu je danes z nastopi končala 15. letna Hana MRAZ. V glavni turnir se je uvrstila skozi kvalifikacije, nato pa je dvakrat zmagala tudi v glavnem turnirju. V prvem krogu je s 60 60 premagala Španko Evo SOTO AFONSO. V drugem krogu je bila s 60 60 boljša še od 16. nosilke, 151. mladinke sveta, Madžarke Rebeke STOLMAR.

V tretjem krogu jo je ustavila 16. letna Romunka, 46. mladinka sveta in 4. nosilka turnirja, Ioana DUCU. Romunka je bila boljša z rezultatom 64 63. TUKAJ.

Nastja Kolar končala v polfinalu ITF turnirja v Madridu, Tomislav Ternar predal srečanje Rovinju

Ljubljana, 21.03.2013

Po zdravstvenih težavah se Nastja KOLAR vrača na stara pota uspešnih nastopov.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Madridu se je uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je danes s 7-6(4) 6-4 premagala 20. letno Španko Yvonne CAVALLE-REIMERS.

V polfinalu se je merila s 3. nosilko, 21. letno Madžarko Reko-Luco JANI in izgubila s 36 57, a je rezultat dober obet pred naslednjimi turnirji.

Na turnirju serije Futures v Rovinju je Tomislav TERNAR srečanje drugega kroga glavnega turnirja predal. Avstrijec, 23. letni Marc RATH, je ob prekinitvi vodil s 6-1 5-0. TUKAJ.

Grega Žemlja napredoval v drugi krog Miamija po predaji Aguta, Blaž Kavčič izgubil s Tobiasom Kamkejem

Ljubljana, 21.03.2013

Blaž KAVČIČ je nastope na ATP Mastersu v Miamiju končal v prvem krogu. Izgubil je Nemcem Tobiasom KAMKEJEM z rezultatom 67(5) 36.

Zelo izenačen prvi niz je po uri in 5. minutah v podaljšani igri dobil Tobias KAMKE.

Igralca sta sicer izgubila vsak po en začetni udarec, a v podaljšani igri sta kar tekmovala kateri bo servis izgubil večkrat. Blaž KAVČIČ je podaljšano igro odlično začel, s tremi mini breaki povedel s 4 - 1, pri izdiu 4 - 4 ponovno z mini breakom povedel s 5 - 4, nato pa spet izgubil dva začetna udarca in Tobias KAMKE je na svoj servis izkoristil prvo zaključno žogo in osvojil prvi niz s 76(5).

V drugem nizu je izgubil peto in deveto igro na svoj začetni udarec, medtem ko mu KAMKE ni ponudil nobene priložnosti za break. Blaža je na cedilu pustil predvsem drugi servis, saj je na drugi servis osvojil je 4 točke od štirinajstih.Srečanje je trajalo 1 uro in 41 minut.

Na isto igrišče sta nato prišla Grega ŽEMLJA in ŠpanecRoberto BAUTISTA AGUT.

Grega je tekmo začel dobro, Špancu takoj odvzel servis, nato pa slabše nadaljeval in prvi niz izgubil z rezultatom 3-6. Po prvem nizu je Bautista Agut srečanje predal in Grega ŽEMLJA se je uvrstil v drugi krog.

V drugem krogu bo njegov nasprotnik 29. letni Nemec, Florian MAYER, 26. igralec sveta.

V ženski konkurenci med posameznicami nimamo predstavnic, saj Polona HERCOG še vedno okreva po poškodbi in še ni pripravljena za nastope. Kot je zapislala v sporočilu za javnost potrebuje še štirinajst dni brez teniškega loparja, da se zapestje popolnoma rehabilitira, v aprilu bo začela s teniškimi treningi, na WTA tour pa se bo vrnila v maju.

V konkurenci dvojic bo nastopila Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta tretji nosilki in bosta v prvem krogu igrali s Tajko Hao CHING CHAN in Slovakinjo Janette HUSAROVO. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Umagu v konkurenci ostaja le še Hana Mraz

Ljubljana, 20.03.2013

V Umagu so na "Perinem memorialu", mladinskem ITF turnirju 1. ranga odigrali uvodne kroge glavnega turnirja.

. Od naših predstavnikov sta bila pri fantih v kvalifikacijah uspešna Aljaž RADINSKI in Matic ŠPEC, ki sta tudi edina od Slovencev nastopila v glavnem turnirju, medtem ko je bila pri dekletih v kvalifikacijah uspešna Hana MRAZ, ki se je pridružila ostalim dekletom, ki so bila neposredno uvrščena v glavni turnir.

V prvem krogu glavnega turnirja sta tako Matic ŠPEC kot Aljaž RADINSKI izgubila.

Matica ŠPECA je s 64 61 premagal 14. nosilec, Romun Bogdan Ionut APOSTOL, Aljaž RADINSKI je izgubil s 46 26 z italijanskim kvalifikantom Mirkom CUTULIJEM.

Še naprej pa odlično igra Hana MRAZ, ki je bila po dveh zmagah v kvalifikacijah uspešna še v 1. in 2. krogu glavnega turnirja. V prvem krogu je s 60 60 premagala Španko Evo SOTO AFONSO. V drugem krogu je bila s 60 60 boljša še od 16. nosilke, 151. mladinke sveta, Madžarke Rebeke STOLMAR.

V drugi krog se je uvrstila tudi Natalija ŠIPEK, ki je v prvem s 62 64 premagala Čehinjo Nino HOLANOVO. V drugem krogu je morala priznati premoč 8. nosilki, 96. mladinki sveta Kristini SCHMIEDLOVI. Ta je zmagala s 76(2) 60.

V prvem krogu so izgubile Ana OPARENOVIČ, Manca PISLAK, Pia BRGLEZ, Eva ZAGORAC in Nina POTOČNIK, ki je srečanje v tretjem nizu predala. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja danes na ATP turnirju serije Masters v Miamiju

Ljubljana, 20.03.2013

Na drugem turnirju serije Masters v Miamiju na Floridi so opravili žreb v konkurenci posameznikov. Našim najboljšim igralcem je bil žreb dokaj naklonjen, saj so v prvem krogu dobili premagljive nasprotnike.

Grega ŽEMLJA ( ATP- 62) se bo danes okrog 20. ure pomeril s Špancem Robertom BAUTISTA AGUTOM (ATP - 52).

Nasprotnik Blaža KAVČIČA (ATP - 82) bo Nemec Tobias KAMKE (ATP - 89). To bo njuno tretje medsebojno srečanje. Leta 2011 je bil na travi v Wimbledonu boljši KAMKE, na pesku pa je bil v Beogradu in Barceloni boljši Blaž. Srečanje bo na sporedu pred srečanjem Grega ŽEMLJE na istem igrišču, torej okrog 18.30 ure.

Aljaž BEDENE (ATP - 77) bo igral z Benjaminom BECKERJEM (ATP - 85). Doslej sta odigrala eno medsebojno srečanje in sicer je bil januarja na OP Avstralije v štirih nizih boljši BECKER.

V ženski konkurenci med posameznicami nimamo predstavnic, saj Polona HERCOG še vedno okreva po poškodbi in še ni pripravljena za nastope. Kot je zapislala v sporočilu za javnost potrebuje še štirinajst dni brez teniškega loparja, da se zapestje popolnoma rehabilitira, v aprilu bo začela s teniškimi treningi, na WTA tour pa se bo vrnila v maju.

V konkurenci dvojic bo nastopila Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta tretji nosilki in bosta v prvem krogu igrali s Tajko Hao CHING CHAN in Slovakinjo Janette HUSAROVO. TUKAJ.

Nastja Kolar v četrtfinalu Madrida, Tomislav Ternar v 2. krog Rovinja, poraz Nika Razborška in Tine Mohorčič

Ljubljana, 19.03.2013

V Rovinju se je začel glavni turnir tretjega Futuresa Istarska riviera. Kvalifikacije sta uspešno prestala Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR.

Nik RAZBORŠEKje z nastopi končal v prvem krogu glavnega turnirja, ko je odigral že svojo 17. tekmo v sedemnajstih dneh in žal izgubil. Verjetno je svoje naredila tudi utrujenost. Premagal ga je prav tako kvalifikant, Avstrijec Nicolas MOSER.

V drugi krog pa je napredoval Tomislav TERNAR. S 3-6 7-6(6) 6-4 je bil boljši od Bolgara Alexandra LAZOVA.

Bolje kot prejšnji, gre ta teden Nastji KOLAR, ki je še drugi teden v Madridu. Z dvema zmagama se je že uvrstila v četrtfinale. Najprej je v prvem krogu glavnega turnirja (10.000 $) s 63 75 premagala 25. letno Rusinjo, 5. nosilko Marino SHAMAYKO, v drugem krogu pa je bila boljša še od 18. letne Španke Olge SAEZ LARRE. Premagala jo je s 62 64.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu je v prvem krogu glavnega turnirja Belorusinja Darya LEBESHEVA s 6-0 6-3 izločila Tino MOHORČIČ. TUKAJ.

Nik Razboršek in Tomislav Ternar v glavni turnir Futuresa v Rovinju, Nastja Kolar zmagala v uvodu ITF turnirja v Madridu

Ljubljana, 19.03.2013

V Rovinju so končane kvalifikacije tretjega Futruresa Istarska riviera. Uspešno sta jih prestala Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR. V glavni turnir se ni uspelo uvrstiti Blažu BIZJAKU, ki je bil poražen v tretjem krogu.

Nik RAZBORŠEK, kateremu je bila to že 16. tekma v zadnjih šestnajstih dneh je zabeležil 14. zmago in v finalu kvalifikacij premagal 5. nosilca Benjamina BALLERETA iz Monaca, ki je srečanje po izgubljenem prvem nizu s 57, predal.

Tomislav TERNAR je bil v zadnjem krogu kvalifikacij s 7-6(7) 4-6 7-5 boljši od 4. nosilca, Argentinca Facunda MENE.

Nastja KOLAR je še drugi teden v Madridu, kjer je tokrat na turnirju serije ITF začela bolje. V prvem krogu glavnega turnirja (10.000 $) je s 63 75 premagala 25. letno Rusinjo, 5. nosilko Marino SHAMAYKO.

TUKAJ.

Nika Albreht osvojila turnir do 14 na Malem Lošinju

Ljubljana, 19.03.2013

Naši mladi igralki Nika ALBREHT in Tina CVETKOVIČ sta pretekli teden nastopili na turnirju HTS 3. ranga, "Jadranka kup" na Malem Lošinju. V konkurenci domačih igralk sta bili naši igralki prepričljivo najboljši, tako da sta o naslovu odločali med sabo. V finalnem obračunu je Nika ALBREHT s 76(3) 61 premagala Tino CVETKOVIČ. Tina in Nika sta osvojili tudi turnir dvojic. TUKAJ.

Rekreativni teniški tour prinesel prvi poraz Sunaričeve, prvo zmago Drobniča in novo zmago Mačka

Ljubljana, 19.03.2013

Pokal za zmagovalca odprtega prvenstva Radomelj v konkurenci pravih rekreativcev, ki se je igralo v teniški dvorani v Domžalah, je šel znova v roke domačemu igralcu Alešu Mačku, ki je z vso konkurenco opravil tudi tokrat (zmagal je tudi na decembrskem tekmovanjuv Domžalah), skupno je to že njegova deseta turnirska zmaga na tekmovanjih slovenskega toura, zabeležil pa je že 48 zaporednih zmag in 0 (nič) porazov. Iz kroga v krog je stopnjeval svojo igro, nekaj resnih težav je imel le v drugem krogu proti Tadeju Petriču iz Borovnice, ko si je privoščil celo poraz v drugem nizu.

V turnirju igralcev, ki so na jakostni lestivci slovenskega rekreativnega tenis toura uvrščeni slabše od 100. mesta, so “smetano” pobrali novinci na touru. Zmagovalec je postal Matjaž Stopar iz Kranja, ki je v dramatičnem finalu s 41 14 10/7 premagal Branka Miklavžina iz Polzele.

Odprto prvenstvo v Litiji je prekinilo niz neporaženosti najuspešnejše in najtrofejnejše igralke slovenskega rekreativnega tenis toura Lee Sunarič iz Žalca. Da se to utegne zgoditi, je napovedovalo kar nekaj tekem, kjer so nasprotnice rezultatsko “prihajale” vse bliže. V polfinale so se poleg Sunaričeve uvrstile še druga nosilka Karmen Kristan iz Vač pri Litiji, Ljubljančanka Anja Regent ter Alenka King iz Maribora. V ponovitvi finala zadnjega turnirja v Mariboru je Sunaričeva s 42 53 premagala Kingovo, Regentova pa je v njunem prvem obračunu s 40 54 premagal Kristanovo. Novinka na touru Anja Regent, ki je že pred tekmovanjem poleg Sunaričeve veljala za eno prvih favoritkinj za končno zmago, je morala napeti vse sile, da je premagala Karmen Kristan, ki je odlično formo dokazala že z zanesljivo zmago nad Ljubljančanko Evo Klampfer, s katero je do tekmovanja v Litiji v edinem medsebojnem dvoboju lani izgubila. Dvoboj med Regentovo in Kristanovo je pokazal, da je tudi Regentova “ranljiva” in pred velikim in težko pričakovanim finalom so bile možnosti za zmago Regentove in Sunaričeve 50:50. Napetost pred dvobojem je bila pri vseh, ki smo spremljali dogajanje v Litiji izredna, saj bi se morda lahko “pisala zgodovina” – igralki nas nista izneverili, gledali smo kvaliteten in napet dvoboj, ki je bil odočen šele v tretjem nizu – 62 57 10/4 za Regentovo. Vsi prisotni smo vstali in se priklonili tako Anji, ki ji je kot prvi uspelo premagati Leo, kot tudi Lei za njeno serijo zmag v dosedanjem poteku slovenskega toura.

Na odprtem prvenstvu Litije je v konkurenci bivših tekmovalcev igralo šest igralcev, prvič pa je na kakšnem od tekmovanj Tecnifibre slovenskega rekreativnega tenis toura slavil Jaka Drobnič iz Cerknice.

Tekst in foto: Matjaž Pogačar

Še več podrobnosti o dogajanjih na turnirjih v Domžalah in Litiji pa preberite TUKAJ.

Zoja Štrukelj in Marko Kovačević zmagovalca A turnirjev do 12 let, B turnirja dobila Sara Čizmić in Martin Grilj

Ljubljana, 18.03.2013

Na A turnirju dečkov do 12 let sta se v finalu pomerila klubska kolega iz ŠTK Velenje Tin KRSTULOVIĆ in Marko KOVAČEVIĆ.

Tin KRSTULOVIĆ je v polfinalu s 60 62 premagal TUŠEK Alena, Marko KOVAČEVIĆ je bil s 61 63 boljši od Marka G. ANDREJIČA.

V finalnem obračunu je drugi nosilec Marko KOVAČEVIĆ premagal 1. postavljenega Tina KRSTULOVIĆA z rezultatom 61 63.

B turnir dečkov do 12 let je osvojil Martin GRILJ (ŽtkMb). V finalu je bil s 64 61 boljši od J. Vida POTOČARJA (Zklub).

Na A turnirju deklic si je naslov zmagovalke priigrala Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe), ki je v polfinalu z 26 64 64 premagala Saro ROMANELLO (Morje). Druga finalsitka je bila nepostavljena Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je v polfinalu s 63 62 izločila Metko KOMAC.

Zoja ŠTRUKELJ je finalni obračun dobila z rezultatom 62 64.

B turnir deklic je že v nedeljo osvojila Sara ČIZMIĆ (Ol-Lj). V finalu je bila s 64 54 (predaja) boljša od Maje ZUCCHIATI (N.Gor). TUKAJ.

Objavljen koledar poletje 2013

Ljubljana, 18.03.2013

TRK TZS je na redni seji dne 13.3.2013 sprejela tekmovalni koledar za poletno sezono 2013. Koledar najdete TUKAJ.

Na OP 18 v Mariboru oba naslova ostala doma, zmagala sta Saša Klaneček in Aleš Germič

Ljubljana, 18.03.2013

V Mariboru sta se na igriščih ŽTK Maribor končali OP za fante in dekleta do 18 let.

Pri dekletih sta o naslovu zmagovalke odločali Kaja EMERŠIČ LJUBIČ (Domžale) in Saša KLANEČEK (ŽtkMb).

Kaja EMERŠIČ LJUBIČ je polfinalno srečanje dobila po predaji Lare KRALJ, ki je srečanje predala po izgubljenem prvem nizu s 36, Saša KLANEČEK pa je v izjemno napetem srečanju izločila Silvijo PEROŠA s 76(5) 67(3) 63.

V finalnem obračunu je slavila Saša KLANEČEK, ki je bila boljša z rezultatom 75 63.



Na turnirju fantov do 18 let sta v finalu igrala Nik KRAPEŽ (Ltc) in Aleš GERMIČ (ŽtkMb).

Nik KRAPEŽ je v polfinalu s 62 63 premagal Anžeta LOVIŠČKA, Aleš GERMIČ pa je bil s 62 63 boljši od Naceta OGOREVCA.

V finalu je bil s 64 61 boljši Aleš GERMIČ, ki je tako poskrbel, da je naslov zmagovalca tudi pri fantih ostal domačinom.

Na A turnirju dečkov do 12 let sta finalista klubska kolega iz ŠTK Velenje Tin KRSTULOVIČ in Marko KOVAČEVIČ. Tin KRSTULOVIČ je s 60 62 premagal TUŠEK Alena, Marko KOVAČEVIČ je bil s 61 63 boljši od Marka G. ANDREJIČ.

Finalista B turnirja sta Martin GRILJ (ŽtkMb) in J. Vid POTOČAR (Zklub).

Na A turnirju deklic je prijetno presenetila nepostavljena Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je v polfinalu s 63 62 izločila Metko KOMAC in postala prva finalistka. Za mesto druge finalistke se merita Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe) in Sara ROMANELLO (Morje).

Prva zmagovalka turnirjev tega konca tedna pa je na B turnirju deklic Sara ČIZMIĆ (Ol-Lj). V finalu je bila s 64 54 (predaja) boljša od Maje ZUCCHIATI (N.Gor). TUKAJ.

Mladinci ta teden nastopajo v Umagu na Perinem memorialu, začeli so dobro

Ljubljana, 17.03.2013

Potem, ko so končali z nastopi igralci in igralke do 12 let, ta teden v Umagu nastopajo mladinci na ITF turnirju do 18 let. Perin memorial je 1. ranga.

V kvalifikacijah, nastopilo bo 64 igralcev, so pri fantih prijavljeni Maks TEKAVEC, Matic ŠPEC, Rok SITAR, Aljaž RADINSKI, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Rok KRIŽAJ, Domen GOSTINČAR, Vid FUGINA in Jan DERNIČ,.

V drugi krog so se uvrstili Aljaž RADINSKI, Maks TEKAVEC, Rok KRIŽAJ, Rok SITAR , Jan DERNIČ in Domen GOSTINČAR.

Pri dekletih so naše igralke na svetovni lestvici uvrščene višje od fantov, zato so si mesto v glavnem turnirju že zagotovile Nina POTOČNIK, Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK, Manca PISLAK in Ana OPARENOVIČ , v kvalifikacijah pa so prijavljene Hana MRAZ, Pia BRGLEZ,Sara DJURDJEVIĆ, Nika KOZAR, Tjaša JERŠE, Stania RAKOČEVIČ, Laura Srah AMBROŽIČ in Anette ŠČULAC.

Pri dekletih so se v drugi krog uvrstile Hana MRAZ, Tjaša JERŠE, Stania RAKOČEVIČ, Sara DJURDJEVIČ in Laura Sarah AMBROŽIČ.

Izgubili sta Nika KOZAR in Anette ŠČULAC.

Dekeleta so odigrala tudi že drugi krog. V drugo sta bili uspešni Hana MRAZ in Sara DJURDJEVIĆ, ki morata za uvrstitev v glavni turnir zmagati še enkrat. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič zmagovalka ITF turnirja v Orlandu

Ljubljana, 17.03.2013

V ameriškem Orlandu (10.000 $) je na ITF turnirju (10.000 $) slavila Maša ZEC PEŠKIRIČ. V finalu je Za svojo 12 zmago na turnirjih serije ITF se bo v finalu je z 06 64 61 premagala 21. letno Belgijko Michaelo BOEV. Ta se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, v prvem krogu pa je izločila našo Petro RAMPRE.

Za Mašo je to 12. naslov na turnirjih serije ITF. Do finala je v prvem krogu s 63 62 premagala Američanko Noelle HICKEY, v drugem krogu je bila s 63 63 boljša od Japonke Mayo HIBI, v četrtfinalu pa je s 75 16 63 izločila še Bolgarko Viktoryo TOMOVO.

V polfinalu je igrala z igralko, s katero običajno skupaj v konkurenci dvojic, Švicarko Conny PERRIN.

Maša je Švicarko premagala z rezultatom 64 63.

V Madridu se je na ITF turnirju v drugem krogu poslovila Dalila JAKUPOVIĆ. Srečanje Italijanki Analissi BONA je pri vodstvu 5 - 4 v prvem nizu, predala. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nadia Petrova poraženi v finalu WTA turnirja dvojic v Indian Wellsu

Ljubljana, 17.03.2013

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta izgubili finalno srečanje turnirja serije masters v Indian Wellsu.

Danes sta bili v finalu boljši Rusinji Ekaterina MAKAROVA in Elena VESNINA, ki sta slavili s 60 57 [10-6]. Srečanje je trajalo uro in 30 minut.

Uvrstitev v finale jima je prinesla vsaki po 62.500 $ in 700 WTA točk za lestvico dvojic, kjer se vzpenjata proti prvemu mestu.

Foto: www.wtatour.com TUKAJ.

Trije Slovenci v tretjem krogu kvalifikacij na Futuresu v Rovinju, dekleta v Turčiji, Španiji in ZDA

Ljubljana, 16.03.2013

Teniški igralci in igralke nimajo oddiha. Turnirji se vrstijo iz tedna v teden in predvsem tisti z nižjimi uvrstitvami na svetovni teniški lestvici so prisiljeni nastopati praktično vsak teden, da pridejo do prepotrebnih točk, ki jim omogočajo napredovanje na lestvici.

Konkurenca je ogromna, saj je npr. pri moških poleg ATP turnirja, ki se začne prihodnjo sredo v Miamiju in na katerem nastopa 96 najboljših igralcev na svetu, na sporedu še en ATP Cahlleneger in 10 turnirjev serije Futures. Za točke svetovne teniške lestvice se bo tako prihodnji teden borilo kar 848 igralcev na različnih koncih sveta. In tako je iz tedna v teden. Podobno je pri dekletih.

Naši igralci se na turnirjih serije Futures, ki tretji teden potekajo v hrvaški Istri selijo še tretjič.

Tudi v Rovinju bo potrebno za nastop v glavnem turnirju zmagati kar štirikrat v treh dneh. Od naših igralcev so v kvalifikacijskem žrebu Rovinja Tomislav TERNAR, Matej LELJAK, Nejc LEMIČ, Marko LAZIČ, Tilen ŽITNIK, Nik RAZBORŠEK, Miha MLAKAR, Sašo BENDE in Blaž BIZJAK.

V prvem krogu so bili uspešni Marko LAZIČ, Tomislav TERNAR, Nik RAZBORŠEK, Sašo BENDE, Tilen ŽITNIK in Blaž BIZJAK.

V drugem krogu so zmagali Tomislav TERNAR, Nik RAZBORŠEK in Blaž BIZJAK.

Srečanja tretjega kroga bodo igrali v torek.

Na ITF turnirju (10.000 $) še drugi teden v Madridu nastopata Nastja KOLAR in Tjaša ŠRIMPF.

Nastja KOLAR je uvrščena v glavni turnir in bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Marino SHAMAYKO. Tjaša ŠRIMPF je igrala kvalifikacije. V prvem krogu je s 63 61 premagala Španko Arianno PAULES ALDREY, v drugem krogu pa izgubila z njeno rojakinjo Mario Jose LUQUE MORENO. Španka je zmagala s 64 60.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu(10.000 $) je za nastop prijavljena Tina MOHORČIČ, na ITF turnirju v Innisbrooku (25.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Petra RAMPRE in v prvem krogu s 61 67(4) 46 izgubila z Japonko Mayo HIBI. TUKAJ.

V Ljubljani in Mariboru turnirja do 12 in do 18 let

Ljubljana, 16.03.2013

V Ljubljani in Mariboru se ta konec tedna odvijata turnirja v konkurenci do 12 in do 18 let.

V Ljubljani na igriščih TK Jaki šport, TK Max club in TK Olimpija potekajo 3. finalni turnirji do 12 let za dečke in deklice.

Na A turnirju dečkov ob odsotnosti najboljših štirih igralcev lestvice TZS nastopa 47 igralcev. Prvi nosilec je Tin KRSTULOVIČ iz Velenja. V prvem krogu je izpadel en nosilec, Matica DIMICA je s 76(5) 36 64 presenetil Gaj GORENC.

Na B turnirju igra 24 igralcev, mesto prvega nosilca pa pripada Mariborčanu Martinu GRILJU. Končali so prva kroga turnirja, v nedeljo bodo na sporedu četrt in polfinalni obračuni.

Na A turnirju deklic manjkata 1. in druga igralka lestvice TZS, nastopa pa 28 igralk. Mesto prve nosilke pripada Mariborčanki Zoji ŠTRUKELJ, ki se je, tako kot Zala ULE, Sara ROMANELLO, Urška U. FRELIH, Eva KALAN, Metka KOMAC, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR uvrstila v četrtfinale. Od nosilk je izpadla Alja BELINGER, katero je izločila Tjaša KLEVIŠAR.

Na B turnirju deklic nastopa 13 igralk, 1. nosilka je Gaja K. TURK, ki pa je izgubila z Majo RADIŠIČ. V polfinale so se uvrstile še Maja ZUCCHIATI, Sara ČIZMIĆ in Liza KUHELJ.

ŽTK Maribor je tudi ta teden gostitelj, tokrat igralkam in igralcem do 18 let.

Pri fantih je prijavljenih 51 igralcev, mesto 1. nosilca pripada 5. igralcu lestvice TZS, Janu Vitu ŠUNTAJU. Odigrali so dva kroga, četrtfinalisti pa so Jan Vit ŠUNTAR, Anže LOVIŠČEK, ki je izločil Jana DERNIČA, Nik KRAPEŽ, Miha POVHE, Matija KAC , Aleš GERMIČ, Nace OGOREVC in Aljaž CAJZEK.

Pri dekletih je konkurenca skromnejša, saj nastopa samo 16 igralk, 1. nosilka pa je 12. igralka lestvice TZS, Kaja EMERŠIČ LJUBIČ.

V polfinale so se uvrstile Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, Lara KRALJ, Silvija PEROŠA in Saša KLANEČEK. TUKAJ.

Jan Kupčič izgubil v četrtfinalu TE 12 v Umagu, s Timom Tekavcem osvojila turnir dvojic

Ljubljana, 16.03.2013

Številčno zastopstvo slovenskih igralcev in igralk na TE turnirju do 12 let v Umagu je končalo z nastopi. V glavnem turnirju so pri dečkih nastopili Tim TEKAVEC, Maj TOMAC, Matic DIMIC, Filip Jeff PLANINŠEK, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Mai VIDOVIČ, Anej LEVPUŠČEK in Jan KUPČIČ.

V prvem krogu sta bila uspešna Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ

Pri deklicah so nastopile Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Gaja Katerina TURK, Marija VIČIČ, Eva KALAN, Anja ČOTAR, Alja BELINGER, Zala ULE, Sara ROMANELLO in Urška FRELIH UHELJ.

Deklicam je šlo bolje, saj so se v drugi krog uvrstile Sara ROMANELLO, Zala ULE, Pia LOVRIČ, Anja ČOTAR, Marija VIČIČ in Živa FALKNER.

Po drugem krogu so bili v konkurenci posameznikov le še trije slovenski predstavniki.

Pri dečkih sta napredovala Filip Jeff PLANINŠEK, ki je bil v drugem krogu s 36 64 75 boljši od kvalifikanta, Madžara Tamasa Krisztoferja CSEHA in Jan KUPČIČ, ki je s 62 62 izločil Američana Frederika ENGELMANA.

Pri deklicah se je v tretji krog prebila samo Živa FALKNER. Živa je s 61 62 premagala srečno poraženko, Slovakinjo Kristino KOZAKOVO.

Po tretjem krogu pa ostaja v igri le Jan KUPČIČ. V tretjem krogu je s 61 60 premagal Nemca Filipa KROLA in se uvrstil v četrtfinale.

Jan KUPČIČ je nastope med posamezniki končal v četrtfinalu. Tu ga je premagal domačin Duje AJDUKOVIČ s 60 62./p>

Pri deklicah je v tretjem krogu izpadla zadnja naša igralka. Turkinja Zeynep ERMAN je bila s 64 62 boljša od Žive FALKNER.

Pri deklicah sta v konkurenci dvojic kot zadnji naši predstavnici v četrtfinalu izgubili Živa FALKNER in Marija VIČIČ.

V konkurenci dvojic sta se izkazala Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC, ki sta s finalno zmago nad Hrvatoma Borno DEVALDOM in Rokom HORVATOM s 63 61 osvojila turnir dvojic.

V četrtfinalu sta izgubila Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK.

Tolažilni turnir je osvojil Tim TEKAVEC ki je v finalu s 62 63 premagal Hrvata Borno DEVALDA. TUKAJ.

Ta konec tedna 4. ljubljanski teniški satelit

Ljubljana, 15.03.2013

4. LJUBLJANSKI TENIŠKI SATELITSOBOTA-NEDELJA 16.-17. MAREC 2013

MIDI TENIS in MAXI TENISTK BENČ SPORT, Regentova 47, Ljubljana

TENIS do 13 let(l.2000 in mlajši) in TENIS nad 13 let(l.1999 in starejši)TK Z SPORT, Nove fužine 27, Ljubljana

Prijave:MIDI in MAXI TENIS, ČETRTEK, 14.03.2013 do 20.urebencsport@siol.net (vodja tekmovanja Beno Rupert 01/ 519 96 99).

TENIS DO 13 LET in TENIS NAD 13 LET, ČETRTEK, 14.03.2013 do 20.uremiha.strok@zsport.net (vodja tekmovanja Miha Štrok 041/267-540).

Ostale podrobnosti o tekmovanju najdete TUKAJ.

Konec nastopov za slovenske igralce na Futuresu v Poreču

Ljubljana, 14.03.2013

V Poreču poteka glavni turnir futuresa F4 z nagradnim skladom 10.000 $. V glavni turnir so se po štirih zmagah v kvalifikacijah uvrstili trije naši igralci, Janez SEMRAJC, Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA.

Prvi je nastopil v glavnem turnirju Mike URBANIJA in bil tudi v petem nastopu uspešen. S 7-6(1) 6-0 je premagal Avstrijca Tristana -Samuela WEISSBORNA, ki se je v glavni turnir prav tako uvrstil iz kvalifikacij.

Uspešen je bil tudi Janez SEMRAJC, ki je premagal 3. nosilca, Begijca Arthurja DE GREEFA s 6-7(6) 6-0 7-6(2).

Napredovanje v drugi krog pa ni uspelo Niku RAZBORŠKU. Hrvat Duje KEKEZ, ki je nastopil s posebnim povabilom je zmagal z rezultatom 62 75.

Drugi krog je bil usoden tudi za oba naša preostala igralca v glavnem turnirju. Janez SEMRAJC je s 57 67(8) izgubil s Čehom Miloslavom MECIRJEM. Mike URBANIJA je srečanje drugega kroga pri izidu 2-6 1-1, Italijanu Salvatoreju CARUSU, predal. TUKAJ.

Konec tedna smo dobili vetranske državne prvake v konkurenci dvojic

Ljubljana, 13.03.2013

Zadnji konec tedna je v TC Millenium v Ljubljani potekalo letošnje dvoransko državno prvenstvo v konkurenci dvojic.

Udeležilo se ga je 26 dvojic v moški in ženski konkurenci. Tekomovanje je do polfinala potekalo po sistemu RR. Polfinale in finale se je odigralo po klasičnem tekmovalnem sistemu. Državni prvaki in prvakinji za leto 2013 so:

Moški do 45 let: Matjaž Grosman in Blaž Weiss

od 45 -55 let: Aleš Bergelj in Samo Zakeršnik

od 55-65 let: Brane Dolčič in Davor Žnidar

nad 65 let: Ivo Drenovec in Pavel Žerjav

Dame: Lidija Urh in Slavka Srebrnjak. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v drugi krog ITF Orlando

Ljubljana, 13.03.2013

Na ITF članskih turnirjih ostajata v konkurenci Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

v Ameriškem Orlandu (10.000 $) je Maša ZEC PEŠKIRIČ 1. nosilka, v prvem krogu pa je s 63 62 premagala Američanko Noelle HICKEY.

V prvem krogu je izgubila Petra RAMPRE. S 75 62 jo je premagala Belgijka Michaela BOEV.

V Madridu bo v drugem krogu igrala Dalila JAKUPOVIĆ, ki je na turnirju druga nosilka.

TUKAJ.

Blaž Kavčič zapušča Sarajevo že po prvem krogu, Blaž Rola poražen v Calabasasu

Ljubljana, 13.03.2013

Blaž KAVČIČ ATP Challenger (30.000 €) v Sarajevu zapušča že po prvem krogu. V današnjem srečanju je bil 19. letni levičar, Čeh Jiri VESELY, 236. igralec lestvice ATP, po dveh urah boljši z rezultatom 67(4) 63 64.

V prvem nizu sta igralca po enkrat izgubila svoj servis, ob čemer je imel Blaž kar devet možnosti za odvzem servisa nasprotniku, Vesely pa le eno, ki jo je tudi izkoristil. O zmagovalcu prvega niza je odločala podaljšana igra, ki jo Blaž dobil na 4.

V nadaljevanju srečanaja si Blaž ni uspel priigrati nobene priložnosti več za odvzem servisa nasprotniku, Čeh pa je v vsakem nizu izkoristil po eno. V drugem nizu je Blažu odvzel servis v šesti igri, v tretjem nizu pa že v tretji igri. Čeh je tudi sicer odlično sreviral, saj je osvojil kar 90 % zadetih prvih servisov, ob tem pa zabil Kavčiču 15 asov in naredil 5 dvojnih napak. Blaž je osvojil 77 % prvih servisov in zadel 9 asov ter napravil dve dvojni napaki. Končno razmerje točk je bilo 100 - 83 v korist Čeha. To je bil Blažev tretji zaporedni poraz v prvem krogu.

Na turnirju v kalifornijskem Calabasasu je v prvem krogu Futuresa (15.000 $), igra se na trdi podlagi, Blaž ROLA igral z 19. letnim Američanom Marcosom GIRONOM, ki je nastopil s posebnim povabilom in izgubil s 36 67.

TUKAJ.

Dalila Jakupović napredovala v Madridu, Nastja Kolar, Tjaša Šrimpf in Tamara Zidanšek izgubile

Ljubljana, 12.03.2013

Na ITF turnirju v Madridu (10.000 $) se je v drugi krog uvrstila samo Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je kot druga nosilka s 62 62 premagala Španko Olgo SAEZ LARRO.

Tjaša ŠRIMPF je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja z 16 46 izgubila z Italijanko Annaliso BONA.

Še enkrat pa se je že v prvem krogu poslovila Nastja KOLAR. Tokrat jo je s 63 64 premagala Nemka, 25. letna Justine OZGA.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Košicah je Tamara ZIDANŠEK v prvem krogu zmagala. Premagala je Latvijko Lauro GULBE z rezultatom 75 63. V drugem krogu je igrala s Slovakinjo Sarloto CESNEKOVO in izgubila s 62 16 36. TUKAJ.

Mike Urbanija v drugi krog turnirja F4 v Poreču

Ljubljana, 12.03.2013

Na Hrvaškem se s turnirjem F4 nadaljuje serija Futures turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $.

Igralci so se iz Umaga preselili v Poreč, kjer je v kvalifikacijah nastopilo 128 igralcev.

V kvalifikacijah je nastopilo tudi 13 Slovencev, v glavni turnir so se uvrstili trije.

V tretjem krogu je v slovenskem obračunu Mike URBANIJA s 57 76(5) 61 premagal Tomislava TERNARJA. V zadnjem krogu kvalifikacij je igral z Nemcem Danielom UHLIGOM. Mike je dobil prvi niz s 6-4, v drugem povedel z 2-0, nato pa je bilo srečanje zaradi teme prekinjeno. V današnjem nadaljevanju je Nemec najprej dobil šest iger zapored, a se je Mike URBANIJA v tretjem nizu uspel zbrati in tretji niz v podaljšani igri dobil ter končno slavil z rezultatom 64 26 76(3)

Janez SEMRAJC je bil že včeraj v tretjem krogu s 76(3) 60 boljši od Latvijca Martinsa PODZUSA. V zadnjem krogu kvalifikacij mu je nasproti stal Čeh Dominik SUC in tudi on je zapustil igrišče kot poraženec. Janez je zmagal z rezultatom 75 06 60.

V četrti krog je napredoval še Nik RAZBORŠEK. S 63 62 je bil boljši od Italijana Massima BOSA. Za Nika je bilo to že 10 srečanje v zadnjih 10. dneh. A na igrišče je moral še enajstič. V zadnjem krogu kvalifikacij je igral s Čehom Lukasom MARSOUNOM in zmagal s 64 63.

TUKAJ.

TK Branik organiziral štajersko-koroški rekreativni turnir za otroke

Ljubljana, 11.03.2013

Začli so na Primorskem, nadaljevali v Ljubljani, zdaj gredo po tej poti tudi na Štajerskem.

Tk Branik Maribor je v soboto, 9.3.2013, organiziral teniški turnir za otroke, ki se ne udeležujejo teniških tekmovanj TZS.Prijavilo se je 42 otrok iz Stajerske in Koroške regije, poleg domačega kluba TK Branik Maribor so prišli tekmovalci iz ŽTK MB, TK Ptuj, ŠTK Velenje, TK Hoče in TK Slovenj Gradec. Tekmovali v 11 skupinah, po sistemu round robin.

Ob zaključku je vsak udeleženec prejel tudi spominsko majico in diplomo, najboljšim iz vsake skupine pa so podelili medalje.

Tekst in foto: Maja Potrč

Poglejte tudi TUKAJ.

Patricia Vollmeier, Matej Leljak, Nick Cmager, Lara Prosenjak in Miho Bjelovučić najboljši ta konec tedna

Ljubljana, 11.03.2013

Končani so turnirji tega konca tedna. Skupni imenovalec turnirjev pa je ŽTK Maribor. Igralci in igralke zadnjih 10 let najboljšega kluba v Sloveniji so namreč slavili na prav vseh turnirjih, na katerih so imeli svoje predstavnike.

Na turnirju članov v Mariboru je slavil Matej LELJAK (ŽTKMB), ki je v finalu s 61 62 premagal klubskega kolega Anžeta KAPUNA.

Turnir članic je prepričljivo osvojila Patricia VOLLMEIER (ŽTKMB), ki je tako zaokrožila odlične nastope domačih predstavnikov na turnirju. V finalu je s 62 64 premagala Laro VOVK (STRAŽ).

Tudi zmagovalec A turnirja za dečke do 14 let prihaja iz ŽTK Maribor. Nick CMAGER je na turnirju v Radomljah v finalu s 76(4) 60 premagal Luko MIKLAVČIČA (IDRIJA).

Na B turnirjev dečkov, ti so igrali v Ljubljani, je slavil Miho BJELOVUČIĆ (ROGAŠKA), ki je v finalu s 61 60 premagal Gaja GORENC (LTC).

Izvrstne nastope igralk in igralcev ŽTK Maribor je v Ljubljani z zmago v kategoriji deklic do 14 let kronala Lara PROSENJAK. Ta je bila v finalu s 57 61 61 boljša od Maruše PLANK (CELJE) TUKAJ.

Blaž Kavčič v Sarajevu prvič v sredo, številni nastopi naših igralcev in igralk tudi na turnirjih nižjih rangov po svetu

Ljubljana, 11.03.2013

V tednu, ki je pred nami se nadaljuje ta turnirja ATP in WTA v Indian Wellsu, kjer je v konkurenci dvojic v četrtfinalu Katarina SREBOTNIK.

Blaž KAVČIČ bo ta teden nastopil na ATP Challengerju ( 30.000 €) v Sarajevu, kjer je 1. nosilec in se bo v prvem krogu pomeril z levičarjem, 19. letnim Čehom Jiryem VESELYIM, 236. igralcem lestvice ATP. Turnir se igra na trdi podlagi.

Sicer pa sta imela na poti v Sarajevo s trenerjem Blažem Trupejem prometno nesrečo, v kateri pa sta jo na srečo odnesla brez hujših posledic. Blaž Kavčič je tudi sporočil, da bo kljub blažjim bolečinam na turnirju nastopil.

Na Futuresu v Poreču se za nastop v glavnem turnirju borijo Janez SEMRAJC, Nik RAZBORŠEK, Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA, na futuresu v Calabasasu (15.000 $) v ZDA pa je v glavnem turnirju prijavljen Blaž ROLA.

Ta teden bo v igri z izjemo Polone HERCOG tudi večina naših deklet.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Madridu je v kvalifikacijah trikrat zmagala Tjaša ŠRIMPF in se uvrstila v glavni turnir. Tam sta že Nastja KOLAR in Dalila JAKUPOVIĆ. Na ITF turnirju (10.000 $) v Orlandu na Floridi sta za nastop v glavnem turnirju prijavljeni Maša ZEC PEŠKIRIČ in Petra RAMPRE.

Na mladinskem ITF tunirju do 18 let v Trnavi bo nastopila Tamara ZIDANŠEK. Na turnirju TE do 14 let v Košicah je nastopila Anja GAL in v prvem krogu izgubila z Avstrijko Jano WEISS s 36 61 46.

Števično pa je tudi zastopstvo slovenskih igralcev in igralk na TE turnirju do 12 let v Umagu. V glavnem turnirju so pri dečkih nastopili Tim TEKAVEC, Maj TOMAC, Matic DIMIC, Filip Jeff PLANINŠEK, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Mai VIDOVIČ, Anej LEVPUŠČEK in Jan KUPČIČ.

V prvem krogu sta bila uspešna samo Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ

Pri deklicah so nastopile Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Gaja Katerina TURK, Marija VIČIČ, Eva KALAN, Anja ČOTAR, Alja BELINGER, Zala ULE, Sara ROMANELLO in Urška FRELIH UHELJ.

Deklicam je šlo bolje, saj so se v drugi krog uvrstile Sara ROMANELLO, Zala ULE, Pia LOVRIČ, Anja ČOTAR, Marija VIČIČ in Živa FALKNER.

Na fotografija Marija Vičič in Olga Danilovič TUKAJ.

Rekreativni tenis v Sloveniji vse bolj množičen in organiziran

Ljubljana, 10.03.2013

Rekreativni tenis v Sloveniji je z aktivnostmi, ki jih organizira in izvaja DITS - društvo igralcev tenisa Slovenije (slovenski rekreatvni tenis tour, slovenske regijske lige, slovenska ekipna rekreativna teniška liga, itd.), prav gotovo »na pohodu«, med 25 licenciranimi regijskimi ligami pa je prav gotovo najmočnejša in najbolj številčna ljubljanska liga, katere organizatorji so na www.ljliga.tenis-rekreacija.si že objavili razpis za poletni del lige 2013. Letos je poleg tekmovanj za ligo posamezno razpisano tudi tekmovanje za dvojice (obe ligi se bosta igrali na teniških igriščih v Savskem naselju) ter ekipno tekmovanje, v katerem bodo ekipe polovico svojih tekem igrale doma, polovico pa v gosteh. Sistem igranja v moški konkurenci je 4+2 (štirje dvoboji posamično in dva dvoboja dvojic), v ženski konkurenci pa 3+1. Tekmovanje ekip bo v sicer že tako zelo bogato rekreativno teniško dogajanje v Ljubljani prav gotovo prineslo nove junake, za katere morda doslej še nismo slišali prav veliko, saj je znano, da igralci, ko igrajo za ekipo, velikokrat presežejo sami sebe. Vsi tisti, ki bi radi igrali v eni od rekreativnih lig, pa jim je Ljubljana predaleč, ker so, recimo, iz severozahodnega dela Slovenije, se lahko pridružijo kranjski ekipni in posamični ligi, seznam vseh regionalnih lig pa si lahko ogledate na www.tenis-rekreacija.si.

V mesecu maju bo slovenska reprezentanca, ki jo vodita kapetana Tone Komar in Olga Vrhovec, v Zagrebu odigrala svojo prvo uradno tekmo, v juliju pa naj bi najboljši slovenski rekreativci pomerili še z vrstniki iz Italije in Avstrije. V teniškem centru Sopot, ki ga vodi bivši teniški igralec, sedaj pa uspešen poslovnež, Ivan Vajda, se bosta reprezentanci v soboto 25. maja 2013 pomerili v petih dvobojih posamezno in dveh dvobojih dvojic, udarna moža naših pa bosta prav gotovo Aleš Maček in Lea Sunarič, ki še ne poznata poraza na rekreativnih tekmovanjih v Sloveniji. Prva naslednja »akcija«, ki je pred slovenskimi rekreativci pa je odprto prvenstvo Radomelj (moški pravi rekreativci, igra se v teniški dvorani v Domžalah) in Litije (moški bivši tekmovalci in rekreativke). Tekmovanje v Domžalah je organizirano v dveh ali celo treh kvalitetnih nivojih (turnirjih), tako da lahko tudi nekoliko slabši igralci igrajo med »sebi enakimi«. Rok za prijavo je torek 12.3.2013 (prijavite se lahko na tenis.rekreacija@t-2.net) tekmovanje pa se začne v soboto 16.3.2013.

Na fotografiji Tone Komar, kapetan moške reprezentance, in Aleš Maček, najboljši slovenski teniški rekreativec.

Tekst in foto: Matjaž Pogačar

Preberite tudi TUKAJ.

Igralci hrvaških Futuresov so se iz Umaga preselili v Poreč, v finalu kvalifikacij trije Slovenci

Ljubljana, 10.03.2013

Na Hrvaškem se s turnirjem F4 nadaljuje serija Futures turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $.

Igralci so se iz Umaga preselili v Poreč, kjer v kvalifikacijah prav tako nastopa 128 igralcev. Izjemno vzdržljivi in vrhunsko kondicijsko morajo biti pripravljeni igralci, če želijo premagati vse napore potrebne za preboj v glavni turnir. Za glavni turnir je potrebno zmagati štirikrat.

Tudi v Poreču je številna slovenska zasedba, saj v kvalifikacijah nastopa 13 naših igralcev.

V tretji krog se je uspelo uvrstiti štirim Slovencem. Janez SEMRAJC, ki je v prvem krogu izločil Janoša ŽIBRATA je bil v drugem krogu s 61 64 boljši od Italijana Alessia GIANNUZZIJA.

Janez SEMRAJC je zmagal tudi že v tretjem krogu in je na pragu uvrstitve v finalni turnir. V tretjem krogu je s 76(3) 60 premagal Latvijca Martinsa PODZUSA.

Sicer pa so bili naši igralci danes nesrečna izbira za Italijane. Nik RAZBORŠEK je s 60 60 izločil Fabia TONELLA, Tomislav TERNAR je s 62 62 izločil Christiana PERINTIJA, Mike URBANIJA pa je bil usoden še za četrtega Italijana. S 61 61 je premagal Gianluca DI NICOLO.

V tretjem krogu bo na sporedu še en slovenski obračun, ko se bosta med sabo pomerila Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR.

V prvem oz. drugem krogu so se morali posloviti Janoš ŽIBRAT, Tilen ŽITNIK, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Jan DERNIČ, Marko LAZIČ, Miha MLAKAR, Blaž BIZJAK (s 63 62 ga je v prvem krogu izločil Mike URBANIJA), Nejc LEMIČ in Sašo BENDE, ki se je edini od pražencev uvrstil v drugi krog. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nadia Petrova v četrtfinale turnirja dvojic v Indian Wellsu

Ljubljana, 10.03.2013

Na WTA turnirju v Indian Wellsu z nagradnim skladom 6.020.000 $ sta se Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA uvrstili v četrtfinale. V prvem krogu sta bili v treh nizih s 64 46 10-5 boljši od Rusinje Nastasie PAVLYUCHENKOVE in Čehinje Lucie SAFAROVE. Manj težav sta imeli v drugem krogu, ko sta s 62 76(4) izločili srbsko-hrvaško navezo Jelena JANKOVIĆ/Mirjana LUČIČ-BARONI.

Na istih prizoriščih poteka tudi moški ATP turnir serije 1000. na njem je nastopil Aljaž BEDENE ki pa tudi v tretjem medsebojnem srečanju ni uspel premagati Italijana Fabia FOGNINIJA. Ta je po uri in dvajsetih minutah slavil z rezultatom 64 63. Aljaž je štirikrat izgubil svoj začetni udarec, Fabio FOGNINI dvakrat, končno razmerje v osvojenih točkah pa je bilo 71 - 59. Aljaž je imel 9 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, izkoristil je dve, Italijan pa je od sedmih priložnosti izkoristil štiri.

TUKAJ.

Na članskih turnirjih in turnirjih do 14 let znani finalisti in finalistke

, 09.03.2013

Člane in članice je konec tedna gostil ŽTK Maribor.

Pri članih je nastopilo 29 igralcev, prvi nosilec je bil Marko STOŠIĆ, ki pa se je moral posloviti že v drugem krogu. S 75 36 64 ga je izločil nepostavljen Aljaž RADINSKI, ki je odlično igral že na članskem državnem prvenstvu, kjer se je uvrstil v polfinale. Tudi tokrat je izgubil v polfinalu, kjer ga je s 61 64 premagal 5. nosilec Anže KAPUN. Drugi finalist je 3. nosilec Matej LELJAK, ki je s 64 75 premagal 2. nosilca Urha KRAJNC DOMITER.

V ponedeljek bosta tako o zmagovalcu turnirja odločala klubska kolega iz ŽTK MariborAnže KAPUN in Matej LELJAK.

Pri članicah je bila udeležba skromnejša. Prijavljenih je bilo samo 18 igralk, finalistki pa sta 1. prva nosilka Patricia VOLLMEIER (ŽtkMb) in 7. nosilka Lara VOVK (Straž). Patricia VOLLMEIER je v polfinalu s 62 62 izločila Paulo N. ORLINI, Lara VOVK pa je s 64 63 premagala Pijo BRGLEZ.

Dečki na A turnirju do 14 let igrajo v Radomljah, kjer je nastopilo 51 igralcev. Finalista sta prvi nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb), in 2. nosilec Luka MIKLAVČIČ (Idrija). Nick CMAGER je v polfinalu s 64 63 premagal Matica PODLIPNIKA, Luka MIKLAVČIČ pa je bil s 63 64 boljši od Marka MESARIČA.

Na B turnirju, ki se igra v Ljubljani na igriščih TK Šport plusa nastopa 28 igralcev. V finale sta se uvrstila Miho BJELOVUČIĆ (Domžale), ki je bil v polfinalu s 60 61 boljši od Gašperja OBLAKA in Gaj GORENC (Ltc), ki je s 63 46 64 premagal Klemna TAŠNERJA.

Deklice igrajo na Max tenis clubu v Ljubljani. Nastopa 64 igralk. V glavnem turnirju manjkajo prve štiri igralke lestvice TZS, mesto prve nosilke pa je tako pripadlo Lari PROSENJAK, ki se je tako kot 3. nosilka Maruša PLANK (Celje) uvrstila v finale. V polfinalu je Lara PROSENJAK z 16 63 63 premagala Niko RADIŠIČ, medtem ko je bila Maruša PLANK s 76(5) 76(4) boljša od Ive GABOR.

Na fotografiji: Maruša Plank TUKAJ.

Znani zmagovalci turnirjev v kategoriji 8 - 11 let

Ljubljana, 09.03.2013

Ta konec tedna so potekali turnirji za najmlajše v kategoriji 8 - 11 let. Gostila sta jih Teniški klub Z sport in TK Benč sport, v vseh kategorijah je bilo prijavljenih 147 igralcev in igralk.

Vsa tekmovanja so končana in znani so zmagovalci. Najboljši ta konec tedna so bili:

MINI tenis deklice: Ema ŠKOLARIS (NGOR)

MINI tenis dečki : Matic KRIŽNIK (TABRE)

MIDI tenis deklice: Laura KOREN (KOPER)

MIDI tenis dečki: Marsel ŽNUDERL (TENMS)

Tenis do 10 let dečki: Aljaž JERAN (RADOMLJE)

Tenis do 10 let deklice: Nina PLIBERŠEK (PTUJ)

Tenis do 11 let dečki: Nik JURJEVČIČ (LTC)

Tenis do 11 let deklice: Tjaša KLEVŠAR (TR-KR).

TUKAJ.

V Umagu Nik Razboršek izločil Tomislav Ternarja, v četrtfinalu pa tudi sam izpadel

Ljubljana, 08.03.2013

Na turnirju serije Futures v Umagu se je po Tomislavu TERNARJU v drugi krog uvrstil tudi NIK RAZBORŠEK. Nik je v prvem krogu s 60 62 premagal domačina Mladena MITAKA, ki je nastopil s posebnim povabilom.

V drugem krogu sta se tako med sabo pomerila Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK. Boljši je bil slednji, ki je zmagal z rezultatom 63 64.

V četrtfinalu pa je bilo konec nastopov tudi za Nika RAZBORŠKA. V sedmem srečanju, ki ga je moral odigrati v zadnjem tednu je izgubil z 8. nosilcem, Nemcem Markom SIEBERJEM. Ta je bil boljši s 63 60. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Katarina Srebotnik bosta v Indian Wellsu nastopila danes ponoči

Ljubljana, 08.03.2013

Medtem, ko večina igralcev in igralk lovi točke na turnirjih nižjega ranga, bodo najboljši prihodnjih 10 dni preživeli v sončnem Indian Wellsu.

Na turnirju nastopata Aljaž BEDENE med posamezniki in Katarina SREBOTNIK v konkurenci dvojic.

Žreb se je malo poigral z Aljažem BEDENETOM, saj mu je v prvem krogu ponudil priložnost za maščevanje Italijanu Fabiu FOGNINIJU za poraz, ki mu ga je ta prizadejal v Acapulcu. V primeru zmage bi Aljaž v drugem krogu igral s 1. nosilcem Novakom DJOKOVIĆEM.

Spomnimo, da je bil Fabio FOGNINI v Acapulcu na pesku boljši v treh nizih z 26 64 76(4). Tokrat igrata na trdi podlagi in verjamemo, da bo Aljažu uspelo v tretje zmagati.

Srečanje bo na sporedu danes ponoči po našem času.

V konkurenci dvojic bo nastopila Katarina SREBOTNIK . Z Nadio PETROVO sta tretji nosilki, v prvem krogu pa bosta igrali z Rusinjo Anastasio PAVLYUCHENKOVO in Čehinjo Lucie SAFAROVO. Tudi Katarina in Nadia bostra nastopili danes ponoči.

Blaž KAVČIČ bo turnir v Indian Wellsu izpustil in bo 10.3.2013 nastopil na challengerju v Sarajevu, na ATP touru bo ponovno v Miamiju.

Tudi Grega ŽEMLJA je moral turnir v Indian Wellsu odjaviti, saj je imel od avstralske turneje veliko težav s počutjem. Zdaj je kot kaže to mimo in Grega se želi dobro pripraviti za nadaljevanje sezone, zato bo naslednje dni trdo treniral, naslednji turnir pa bo igral v Miamiju čez 14 dni. TUKAJ.

Nik Razboršek v glavni turnir Umaga, Tomislav Ternar že v drugem krogu, poraz Nastje Kolar in Anje Prislan

Ljubljana, 05.03.2013

Na turnirju serije Futures v Umagu so končane kvalifikacije, nekaj tekem pa je bilo odigranih tudi že v glavnem turnirju. Od 14. slovenskih igralcev, ki so nastopili v kvalifikacijah, v katerih je bilo potrebno za uvrstitev na glavni turnir zmagati kar štirikrat, se je v glavni turnir uspel prebiti samo Nik RAZBORŠEK. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 61 64 premagal Nemca Daniela UHLIGA.

Na zadnji stopnički je omagal Janez SEMRAJC. V finalu kvalifikacij je z 26 46 izgubil z Avstrijcem Patrickom OFNERJEM.

Sicer pa je bil v glavni turnir neposredno uvrščen Tomislav TERNAR, ki je tudi že odigral tekmo prvega kroga. Bil je uspešen in je z rezultatom 67(10) 63 61 premagal 4. nosilca, Nemca Kevina KRAWIETZA.



Nik RAZBORŠEK bo v prvem krogu igral s Hrvatom Mladenom MITAKOM, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

Neuspešna pa je bila v svojem prvem nastopu ob vrnitvi na teniška igrišča Nastja KOLAR. Nastopila je na ITF turnirju (10.000 $) v švicarskem Frauenfeldu in v prvem krogu s 46 46 izgubila z domačinko, 16. letno Chiaro GRIMM.

Na istem turnirju se je Dalila JAKUPOVIĆ, ki je med posameznicami prav tako izgubila v prvem krogu, v konkurenci dvojic uvrstila v polfinale.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu tudi na tretjem turnirju Anja PRISLAN ni bila uspešna. Tokrat se je poslovila že v prvem krogu. Premagala jo je 7. nosilka, Rusinja Daria MIRONOVA s 36 63 62. TUKAJ.

Grega Žemlja 300-ti dobitnik nagrade ITF "Commitment award"

Ljubljana, 05.03.2013

V okviru praznovanja 100. obletnice delovanja, ITF od leta 2012 podeljuje igralcem, ki so v Davisovem pokalu odigrali najmanj 20. tekem za svojo državo v svetovni skupini ali 50 v katerikoli skupini nagrado "Commitment award". Nagrado je doslej prejelo 299 igralcev, kot 300. igralec pa jo je za nastop z reprezentanco Poljske prejel naš Grega ŽEMLJA. Čestitamo !

Prispevek je bil 1.3.2013 objavljen tudi na 1.strani spletne strani ITF organizacije. Podrobnosti preberite TUKAJ.

Jure Frank in Tamara Zidanšek osvojila OP 16 v Mariboru

Ljubljana, 04.03.2013

Na igriščih TK Branik se je v Mariboru končalo OP do 16 let za fante. Naslov zmagovalca turnirja si je priigral Jure FRANK (ŽtkMb), ki je v finalu s 63 in 60 premagal Amadeja GORUČANA (Ptuj).

Pri dekletih je zmagovalka Tamara ZIDANŠEK (Ptuj). V finalu je s 61 60 premagala Laro PROSENJAK (ŽtkMb).

Preberite tudi TUKAJ.

Nik Razboršek in Janez Semrajc v finale kvalifikacij na Futuresu v Umagu

Ljubljana, 04.03.2013

Ta teden se v Umagu začenja sezona turnirjev na prostem. Na prvem Futuresu Istarske rivijere (10.000 $) v kvalifikacijah nastopa kar 128 igralcev, med njimi tudi 14 Slovencev. V prvem krogu smo tako videli tudi en slovenski obračun. Pomerila sta se Tilen ŽITNIK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Zmagal je Tom KOČEVAR DEŠMAN s 61 67(7) 61.

Poleg njiju so nastopili Aljaž CAJZEK, Matej LELJAK, Mike URBANIJA, Janez SEMRAJC, Sašo BENDE, Aljaž RADINSKI, Marko LAZIČ, Rok SITAR, Rok BOŽIČ, Blaž BIZJAK in Miha MLAKAR.

V drugi krog so se uvrstili Matej LELJAK, Mike URBANIJA, Janez SEMRAJC, Sašo BENDE, Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK in Miha MLAKAR.

V Umagu so bila odigrana srečanja drugega in trretjega kroga. Od naših igralcev je Nik RAZBORŠEK s 63 61 premagal Argentinca Manuela BAROSSA, Sašo BENDE je z 06 36 izgubil s Francozom Remyem CHALO. V drugem slovenskem obračunu na turnirju je Janez SEMRAJC premagal Mika URBANIJO z 26 61 63.V drugem krogu so izpadli še Matej LELJAK, Tom KOČEVAR Dešman in Blaž BIZJAK.

V srečanjih tretjega kroga sta bila uspešna Nik RAZBORŠEK, ki je s 76(5) 62 premagal Italijana Christiana PERINTIJA in Janez SEMRAJC, ki je bil s 64 62 boljši od Italijana Davida MELCHIORREJA. Izgubil in izpadel je Miha MLAKAR.

Nik RAZBORŠEK in Janez SEMRAJC morata za uvrstitev v glavni turnir zmagati še enkrat.

Po zdravstvenih težavah in odpovedi nastopa v pokalu federacij se ta teden na turnirje vrača Nastja KOLAR. Nastopila bo na ITF turnirju v švicarskem Frauenfeldu (10.000 $). V glavnem turnirju je svojo tekmo prvega kroga že odigrala Dalila JAKUPOVIĆ in izgubila s kvalifikantko, 17. letno Čehinjo Petro ROHANOVO z 26 26. TUKAJ.

Jure Frank, Amadej Goručan, Lara Prosenjak in Tamara Zidanšek finalisti OP 16

Ljubljana, 03.03.2013

Na OP 16 za fante in dekleta v Mariboru so bila odigrana četrtfinalna in polfinalna srečanja.

Pri fantih je kvalifikant Blaž GVARDJANČIČ v četrtfinalu izločil še tretjega nosilca Tina KOVAČIČA. Zmagal je z rezultatom 64 06 63.

Polfinalisti so bili še Filip Jakob ZUPANČIČ, Jure FRANK in Amadej GORUČAN.

V polfinalu je Jure FRANK (ŽtkMb) presenetil 1. nosilca Filipa Jakoba ZUPANČIČA (Zklub) in ga premagal z rezultatom 46 75 61. . Drugi finalist je Amadej GORUČAN (Ptuj), ki je v četrtfinalu premagal 2. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJO, v polfinalu pa je bil s 75 60 boljši od najprijetnejšega presenečenja tega turnirja Blaža GVARDIJANČIČA (Zklub).

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Tamara ZIDANŠEK, Sara SIRŠE, Saša KLANEČEK in Lara PROSENJAK.

Najbolj sta se morali za zmago potruditi Sara SIRŠE, ki je s 46 64 63 premagala Aniko MAKAROVIČ in Saša KLANEČEK, ki je bila s 75 75 boljša od Anette ŠČULAC.

Saša KLANEČEK (ŽtkMb) je polfinalno srečanje Lari PROSENJAK (ŽtkMb) nato predala, tako da je ta postala prva finalistka. V drugem polfinalu je Tamara ZIDANŠEK (Ptuj) s 63 61 premagala Saro SIRŠE (Ltc). TUKAJ.

OP 16 - pri fantih izpad enega, pri dekletih štirih nosilk

Ljubljana, 02.03.2013

V Mariboru se na igriščih TK Branik in Žtk odvija OP do 16 let za fante in dekleta. Odigrali so prvi in drugi krog.

Prva so srečanja prvega kroga zaključila dekleta. Videli smo poraz treh nosilk. Drugo postavljeno Niko KOZAR je 36 75 64 izločila Nina KOLAR, 5. nosilko Moni POTRČ je s 62 60 premagala Anja GAL, 7. postavljeno Evgenijo BURGER pa je z 26 61 64 premagala Anika MAKAROVIČ. V drugem krogu se je poslovila še četrta nosilka na turnirju deklet. Zalo DOVNIK je s 64 62 izločila Anette ŠČULAC.

Z uvodnima krogoma so končali tudi fantje. Do četrtfinala se je poslovil samo en nosilec. Nejc SITAR je moral že v prvem krogu priznati premoč Blažu GVARDJANČIČU, ki je zmagal s 63 63 in je edini nepostavljen igralec v četrtfinalu.

Četrtfinalni in polfinalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 12 in do 16 let

Ljubljana, 02.03.2013

Ta konec tedna bodo teniški igralci in igralke nastopili na round robin turnirjih do 12 in na OP do 16 let.

Turnirji RR se igrajo v Ljubljani na Jaki športu in Benč sportu ter v Domžalah, turnirja do 16 let gostita mariborski Branik in ŽTK.

Fantje do 16 let igrajo na TK Branik. Prijavljenih je 58 igralcev. V kvalifikacijah, ki so bile odigrane v petek jih je nastopilo 34. V glavni turnir, ki se je začel danes so se uvrstili Blaž GVARDJANČIČ, Maks MEH, Urban OBLAK, Aljaž ŠENICA, Niko UREMOVIČ, Gaber PETROVIČ, Matic PODLIPNIK in Blaž BEZJAK.Najvišje uvrščen na lestvici TZS med prijavljenimi igralci v glavnem turnirju je Jakob Filip ZUPANČIČ.

Pri dekletih, gosti jih ŽTK Maribor, je prijavljenih 43 igralk. Tudi dekleta so že odigrala kvalifikacije. V glavni turnir so se uvrstile Lara JAMŠEK, Tinkara KOVAČ, Anja TURNŠEK, Anja TRBEŽNIK, Hanna DOLAR, Lina ŠENICA, Urša KONČAN in Veronika HANC. Turnir deklet je zelo močno zaseden, saj od prve deveterice lestvice TZS manjka samo prva igralka lestvice do 16 let Manca PISLAK. Mesto prve nosilke tako pripada Tamari ZIDANŠEK. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.