Na članskih turnirjih in turnirjih do 14 let znani finalisti in finalistke

Člane in članice je konec tedna gostil ŽTK Maribor.

Pri članih je nastopilo 29 igralcev, prvi nosilec je bil Marko STOŠIĆ, ki pa se je moral posloviti že v drugem krogu. S 75 36 64 ga je izločil nepostavljen Aljaž RADINSKI, ki je odlično igral že na članskem državnem prvenstvu, kjer se je uvrstil v polfinale. Tudi tokrat je izgubil v polfinalu, kjer ga je s 61 64 premagal 5. nosilec Anže KAPUN. Drugi finalist je 3. nosilec Matej LELJAK, ki je s 64 75 premagal 2. nosilca Urha KRAJNC DOMITER.

V ponedeljek bosta tako o zmagovalcu turnirja odločala klubska kolega iz ŽTK MariborAnže KAPUN in Matej LELJAK.

Pri članicah je bila udeležba skromnejša. Prijavljenih je bilo samo 18 igralk, finalistki pa sta 1. prva nosilka Patricia VOLLMEIER (ŽtkMb) in 7. nosilka Lara VOVK (Straž). Patricia VOLLMEIER je v polfinalu s 62 62 izločila Paulo N. ORLINI, Lara VOVK pa je s 64 63 premagala Pijo BRGLEZ.

Dečki na A turnirju do 14 let igrajo v Radomljah, kjer je nastopilo 51 igralcev. Finalista sta prvi nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb), in 2. nosilec Luka MIKLAVČIČ (Idrija). Nick CMAGER je v polfinalu s 64 63 premagal Matica PODLIPNIKA, Luka MIKLAVČIČ pa je bil s 63 64 boljši od Marka MESARIČA.

Na B turnirju, ki se igra v Ljubljani na igriščih TK Šport plusa nastopa 28 igralcev. V finale sta se uvrstila Miho BJELOVUČIĆ (Domžale), ki je bil v polfinalu s 60 61 boljši od Gašperja OBLAKA in Gaj GORENC (Ltc), ki je s 63 46 64 premagal Klemna TAŠNERJA.

Deklice igrajo na Max tenis clubu v Ljubljani. Nastopa 64 igralk. V glavnem turnirju manjkajo prve štiri igralke lestvice TZS, mesto prve nosilke pa je tako pripadlo Lari PROSENJAK, ki se je tako kot 3. nosilka Maruša PLANK (Celje) uvrstila v finale. V polfinalu je Lara PROSENJAK z 16 63 63 premagala Niko RADIŠIČ, medtem ko je bila Maruša PLANK s 76(5) 76(4) boljša od Ive GABOR.

Na fotografiji: Maruša Plank