Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Nik Razboršek in Janez Semrajc v finale kvalifikacij na Futuresu v Umagu

Ljubljana, 4.3.2013

Ta teden se v Umagu začenja sezona turnirjev na prostem. Na prvem Futuresu Istarske rivijere (10.000 $) v kvalifikacijah nastopa kar 128 igralcev, med njimi tudi 14 Slovencev. V prvem krogu smo tako videli tudi en slovenski obračun. Pomerila sta se Tilen ŽITNIK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Zmagal je Tom KOČEVAR DEŠMAN s 61 67(7) 61.

Poleg njiju so nastopili Aljaž CAJZEK, Matej LELJAK, Mike URBANIJA, Janez SEMRAJC, Sašo BENDE, Aljaž RADINSKI, Marko LAZIČ, Rok SITAR, Rok BOŽIČ, Blaž BIZJAK in Miha MLAKAR.

V drugi krog so se uvrstili Matej LELJAK, Mike URBANIJA, Janez SEMRAJC, Sašo BENDE, Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK in Miha MLAKAR.

V Umagu so bila odigrana srečanja drugega in trretjega kroga. Od naših igralcev je Nik RAZBORŠEK s 63 61 premagal Argentinca Manuela BAROSSA, Sašo BENDE je z 06 36 izgubil s Francozom Remyem CHALO. V drugem slovenskem obračunu na turnirju je Janez SEMRAJC premagal Mika URBANIJO z 26 61 63.
V drugem krogu so izpadli še Matej LELJAK, Tom KOČEVAR Dešman in Blaž BIZJAK.

V srečanjih tretjega kroga sta bila uspešna Nik RAZBORŠEK, ki je s 76(5) 62 premagal Italijana Christiana PERINTIJA in Janez SEMRAJC, ki je bil s 64 62 boljši od Italijana Davida MELCHIORREJA. Izgubil in izpadel je Miha MLAKAR.

Nik RAZBORŠEK in Janez SEMRAJC morata za uvrstitev v glavni turnir zmagati še enkrat.

Po zdravstvenih težavah in odpovedi nastopa v pokalu federacij se ta teden na turnirje vrača Nastja KOLAR. Nastopila bo na ITF turnirju v švicarskem Frauenfeldu (10.000 $). V glavnem turnirju je svojo tekmo prvega kroga že odigrala Dalila JAKUPOVIĆ in izgubila s kvalifikantko, 17. letno Čehinjo Petro ROHANOVO z 26 26.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.