Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Nik Razboršek v glavni turnir Umaga, Tomislav Ternar že v drugem krogu, poraz Nastje Kolar in Anje Prislan

Ljubljana, 5.3.2013

Na turnirju serije Futures v Umagu so končane kvalifikacije, nekaj tekem pa je bilo odigranih tudi že v glavnem turnirju. Od 14. slovenskih igralcev, ki so nastopili v kvalifikacijah, v katerih je bilo potrebno za uvrstitev na glavni turnir zmagati kar štirikrat, se je v glavni turnir uspel prebiti samo Nik RAZBORŠEK. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 61 64 premagal Nemca Daniela UHLIGA.

Na zadnji stopnički je omagal Janez SEMRAJC. V finalu kvalifikacij je z 26 46 izgubil z Avstrijcem Patrickom OFNERJEM.

Sicer pa je bil v glavni turnir neposredno uvrščen Tomislav TERNAR, ki je tudi že odigral tekmo prvega kroga. Bil je uspešen in je z rezultatom 67(10) 63 61 premagal 4. nosilca, Nemca Kevina KRAWIETZA.

Nik RAZBORŠEK bo v prvem krogu igral s Hrvatom Mladenom MITAKOM, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

Neuspešna pa je bila v svojem prvem nastopu ob vrnitvi na teniška igrišča Nastja KOLAR. Nastopila je na ITF turnirju (10.000 $) v švicarskem Frauenfeldu in v prvem krogu s 46 46 izgubila z domačinko, 16. letno Chiaro GRIMM.

Na istem turnirju se je Dalila JAKUPOVIĆ, ki je med posameznicami prav tako izgubila v prvem krogu, v konkurenci dvojic uvrstila v polfinale.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu tudi na tretjem turnirju Anja PRISLAN ni bila uspešna. Tokrat se je poslovila že v prvem krogu. Premagala jo je 7. nosilka, Rusinja Daria MIRONOVA s 36 63 62.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.