prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Julij 2011

Arhiv novic - julij 2011

S kvalifikacijami se začenja nov teniški teden

Ljubljana, 31.07.2011

S kvalifikacijami se začenja nov teniški teden. V Sloveniji bomo spremljali mladinski turnir ITF do 18 let v Domžalah, številni naši igralci in igralke pa bodo kljub poletnim mesecem nastopili na večjih in manjših turnirjih. V Karlsbadu bo na 721.000 $ vrednem WTA turnirju na trdi podlagi v glavnem turnirju nastopila Polona HERCOG. V kanadskem Vancouvru bo na Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $ v glavnem turnirju kot 3. nosilec nastopil Grega ŽEMLJA, v kvalifikacijah istega turnirja bo igral Luka GREGORC.Na Futuresu v Italiji bo v kvalifikacijah igral Tilen ŽITNIK, na Slovaški bosta nastopila Andraž BEDENE v glavnem turnirju in Mike URBANIJA v kvalifikcijah, na srbskem Futuresu pa bosta v glavnem turnirju nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Martin RMUŠ.V Hechingenu bo na 25.000 $ vrednem turnirju nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ, v kvalifikacijah pa je prva nosilka Dalila JAKUPOVIĆ. Na turnirju z denarnim skladom 10.000 $ na Dunaju bo v glavnem turnirju nastopila Polona REBERŠAK, v kvalifikacijah pa so že izpadle Tajda BESTIJANIČ, Mojca Fijavž in Maša ŠMIC. V Istanbulu bo na enako vrednem glavnem turnirju igrala Anja PRISLAN, v kvalifikacijah je prijavljena Janine KOLETA. TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila v polfinalu Olomouca, Grega Žemlja v Recanatiju

Ljubljana, 30.07.2011

Nastja KOLAR je izgubila polfinalno srečanje ITF turnirja z nagradnim skladom 50.000 $ v češkem Olomoucu. S 62 in 63 je bila boljša 27. letna domačinka Eva BIRNEROVA, 122. igralka lestvice WTA. Tudi Grega ŽEMLJA na challengerju v Recanati v polfinalu ni bil uspešen. Po skoraj dveh urah ga je izločil kvalifikant, 24. letni Francoz Fabrice MARTIN, 507. igralec lestvice ATP. Končni izid je bil 64 67(2) 64 v korist Francoza. S tem so se končali nastopi naših ta teden, a za teniške igralce ni odmora in začenja se že nov teniški teden s kvalifikacijskimi turnirji, ki tudi tokrat ne bodo minili brez slovenskih igralcev in igralk. TUKAJ.

Današnje nastope uspešno začela Nastja Kolar in Blaž Rola, nastopita še Grega Žemlja in Blaž Kavčič

Ljubljana, 29.07.2011

Čeprav je že petek imamo danes v ognju še štiri naše predstavnike. Prva je na igrišče v češkem Olomoucu stopila Natja KOLAR, ki je igrala proti Alexandri CADANTU, 7. nosilki in zmagala. Izid 75 62 jo pelje v polfinale 50.000 dolarjev vrednega turnirja, na katerem je nastopila s posebnim povabilom. V Avstriji je v drugem krogu futuresa Blaž ROLA igral proti Avstrijcu Lukasu JASTRAUNIGU in zmagal. Rezultat 62 63 ga je peljal v četrtfinale, kjer je po odmoru igral z Nemcem Kevinom KRAWIETZOM. V izenačenem srečanju je slavil Nemec z izidom 16 76(4) 64. Grega ŽEMLJA bo ob 21. uri na turnirju v Recanatiju igral četrtfinalno tekmo proti Špancu Robertu BAUTISTI-AGUTU. Po 20. uri pa bo v polfinalu ATP turnirja v Umagu nastopil Blaž KAVČIČ. V polfinalu turnirja dvojic bosta z Jaroslavom POSPISILOM igrala proti domačinoma Marinu ČILIĆU in Lovru ZOVKU. Na mladinskem turnirju v Avstriji je v konkurenci deklet do 14 let Hana MRAZ izgubila srečanje 3. kroga. TUKAJ.

Grega Žemlja in Nastja Kolar v četrtfinalih, Kavčič v polfinalu dvojic, Reberšak in Kovač izpadli

Ljubljana, 28.07.2011

Grega ŽEMLJA je na Challengerju v Recanati zmagal tudi v drugem korgu in se uvrstil v četrtfinale. Premagal je 27. letnega Francoza Gregoira BURQUIERA, 210. igralca lestvice ATP z rezultatom 62 63. V četrtfinalu bo igral proti Špancu Robertu BAUTISTI-AGUTU, 23. letnemu 184. igralcu sveta. Odlično igra tudi Nastja KOLAR v češkem Olomoucu. Po zmagi nad Španko Estrello CABEZA-CANDELA 4-6 7-6(6) 6-4 je v drugem krogu po 2. urah in 45 minutah, potem, ko je pri izidu 56 v tretjem nizu obranila 3 zaključne žoge, 2. nosilko, Avstrijko Yvonne MEUSBURGER, 139. igralko svetovne lestvice z izidom 62 57 76 (3). na turnirju v Paliču sta v drugem krogu izpadli Polona REBERŠAK in Nika KOVAČ. Prvo je izločila Bolgarka Julija STAMATOVA s 60 63, drugo pa Čehinja Lucie KRIEGSMANNOVA 62 76(1). Blaž KAVČIČ odlično igra v konkurenci dvojic v Umagu. Danes sta v četrtfinalu s Čehom Jaroslavom PISPISILOM premagala 4. nosilca, Nemca Dustina BROWNA in Michaela KOHLMANNA, gladko s 61 62 in se uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Natalija Šipek in Pia Čuk izgubili polfinale dvojic na OFEM v Trazbonu

Ljubljana, 28.07.2011

Na olimpijskem festivalu evropske mladine v Trazbonu sta bili na teniškem turnirju do danes v konkurenci samo še Natalija ŠIPEK in Pia ČUK in to med dvojicami. Danes sta se borili za nastop v finalu, njuni nasprotnici pa sta bili Deborah CHIESA in Beatrice LOMBARDO iz Italije. Italijanki sta bili boljši in sta zmagali 63 64, naši igralki pa se domov vračata z bronasto medaljo. TUKAJ.

Na kvalifikacijah za EEP dve peti, eno šesto in eno sedmo mesto

Ljubljana, 28.07.2011

Potem, ko so naše igralke in igralci v obeh kategorijah, do 16 in 18 let izgubili uvodna srečanja na kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko ekipno prvenstvo in so tako že izgubili možnost za udeležbo na zaključnem tekmovanju, so nadaljujevali s tekmami za uvrstitev od 5 - 8 mesta.

 

Dekleta do 16 let v Rakovniku so dobila srečanje proti Danski 3 - 0. Posamična dvoboja sta dobili Maša MARC in Eva ZAGORAC, igro dvojic pa Maša MARC in Ana OPARENOVIČ. Za peto mesto so igrala proti Avstriji in zmagala 2 - 1 ter osvojila končno 5. mesto. Točki sta priigrali Maša MARC in Ana OPARENOVIČ.

 

Fantje do 16 let so v Vinarosu izgubili proti Turčiji z 0 - 3. Nastopila sta Aljaž CAJZEK in Aleš GERMIČ. Osvojili so končno 7. mesto.

 

Fantje do 18 let so v Opavi premagali Madžarsko 2 -1.Točki sta priigrala Blaž BIZJAK in dvojica BIZJAK/LELJAK. V tekmi za peto mesto so izgubili z Izraelom 0 - 3 in osvojili končno 6. mesto.

 

Dekleta do 18 let so v  Cluj Napuci premagala Švedsko s 3 - 0 in osvojila končno 5. mesto.Točki sta priigrali Nina NAGODE in Tina MOHORČIČ ter dvojica Tina RUPERT/Nina NAGODE

. TUKAJ.

Na ekipnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu do 16 in 18 let vse naše ekipe v prvem krogu izgubile

Ljubljana, 27.07.2011

Po evropskih posamičnih prvenstvih in ekipnih nastopih do 12 in 14 let, spomnimo, da se je ekipa deklic do 14 let uvrstila na svetovno prvenstvo, se ta teden zaklučujejo tekmovanja s kvalifikacijami z EEP do 16 in 18 let.

 

Fantje do 16 let, v Vinarosu v Španiji nas zastopajo Rok SITAR, Aleš GERMIČ in Aljaž CAJZEK igrajo v skupini z Veliko Britanijo, Švico, Turčijo, Španijo, Portugalsko in Avstrijo. V prvi tekmi so igrali proti drugim nosilcem, Avstrijcem in izgubili 0 - 3.

 

Dekleta do 16 let nastopajo v češkem Rakovniku. Slovenijo zastopajo Maša MARC, Eva ZAGORAC in Ana OPARENOVIČ. So 3. nosilke, v skupini pa so še Avstrija, Bosna in Hercegovina, Češka, Danska, Velika Britanija, Avstrija in Moldavija. Prvo srečanje so igrale proti Moldaviji, in tudi one izgubile z 0 - 3 .

 

Fantje do 18 let igrajo v Opavi na Češkem. V ekipi Slovenije so Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK in Matej LELJAK. So v skupini s Češko, Izraelom, Ukrajino, Belgijo, Madžarsko in Nemčijo. Srečanje s 3. nosilci Belgijci si izgubili z 2 - 1 Belgijo. Točko je priigrala dvojica Bizjak/Leljak.

 

V romunski Cluj Napuci igrajo dekleta do 18 let. V ekipi so Tina MOHORČIČ, Tina RUPERT in Nina NAGODE. So v skupini z Bolgarijo, Francijo, Romunijo, Švedsko in Turčijo. Prvo srečanje so igrale s 4. nosilkami Bolgarkami in izgubile 1 - 2. Edino točko je priigrala dvojica Rupert/Mohorčič.

TUKAJ.

Blaž Kavčič po treh urah in pol izgubil v Umagu, Sašo Bende poražen v Italiji, Petra Rampre v ZDA

Ljubljana, 26.07.2011

Kar 3 ure in 41 minut je trajalo srečanje v Umagu med Blažem KAVČIČEM in 28. letnim Argentincem Carlosom BERLOCQOM, ki ga je na koncu v svojo korist odločil Argentinec, ki je na lestvici ATP uvrščen na 83. mesto, z rezultatom 64 67(7) 64. Odločilna je bila deveta igra tretjega niza, ko je pri izidu 4 - 4 Berlocqu uspelo odvzeti servis Blažu KAVČIČU. V naslednji igri pa je Berlocq svoj servis dobil in s tem zaključil srečanje. Blaž KAVČIČ v Umagu nastopa tudi v konkurenci dvojic in tu se je uvrstil v drugi krog, potem kosta že včeraj s Slovakom Jaroslavom POSPISILOM premagala domača igralca Marina DRAGANJO in Dina MARCANA s 61 61. V Italiji je na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ Sašo BENDE v prvem krogu izgubil proti Italijanu Enricu BURZIJU s 46 57. V College parku je imela Petra RAMPRE, po odličnih nastopih v zadnjem obdobju, slab dan. Nov srbski teniški up, Bojana JOVANOVSKI je bila prepričljivo boljša s 60 62, Petri pa ni šlo prav nič od rok.a turnirju v Paliču sta bili9 v prvem krogu uspešni Nika KOVAČ in Polona REBERŠAK. Nika KOVAČ je premagala Romunko Alexandro ION 60 63, Polona REBERŠAK pa je bila boljša od Srbkinje Kristine OSTOJIČ 75 62. TUKAJ.

Blaž Rola in Grega Žemlja uspešna, Maša Zec Peškirič, Tadeja Majerič in Tomislav Ternar ne

Ljubljana, 26.07.2011

Na ITF turnirju v Olomoucu je Maša ZEC PEŠKIRIČ v prvem krogu izgubila z Nemko Anno Leno GOENEFELD z izidom 36 46. Na Challengerju v La Spezii je bil uspešen Grega ŽEMLJA. V prvem krogu je premagal domačina Federica TORESSIJA 63 62. Na Futuresu v Avstriji je Blaž ROLA v prvem krogu zmagal. Izločil je domačina Johannesa SCHRETTERJA s 75 63. Izpadel pa je Tomislav TERNAR, ki je izgubil z Nemcem Kevinom KRAWIETZOM z 26 46. V Uzbekistanu je na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v prvem krogu izpadla Tadeja MAJERIČ. Izločila jo je domačinka Nigina ABDURAIMOVA s 61 63. TUKAJ.

V Trabzonu Natalija Šipek in Pia Čuk v polfinalu dvojic, v Avstriji le še Hana Mraz

Ljubljana, 26.07.2011

Na olimpijskem festivalu evropske mladine v Trabzonu so se v tretjem krogu končali nastopi naših igralk in igralcev v konkurenci posameznikov. Pia ČUK je izgubila s Švedinjo Jacqueline CABAJ AWAD z 26 26, Natalija ŠIPEK je morala priznati premoč Izraelki Valeriji PATIUK 67 26, Maks TEKAVEC pa je izgubil proti Belgijcu Klementu GEESU z izidom 36 46. Naše sedaj čakajo še nastopi v konkurenci dvojic, kjer sta Natalija ŠIPEK in Pia ČUK drugi nosilki in sta v prvem krogu prosti, Maks TEKAVEC in Rok KRIŽAJ pa sta postavljena na mesto sedmih nosilcev in sta prav tako v prvem krogu prosta. Obe naši dvojici sta bili uspešni v drugem krogu ter sta se uvrstili v četrtfinale. Pia ČUK in Natalija ŠIPEK sta dobili tudi četrtfinalno srečanje proti Belgijkama Helene SCHOLSEN in Karoline DAXHELET 75 64 in sta se uvrstili v polfinale, medtem ko sta Rok KRIŽAJ in Maks TEKAVEC četrtfinale izgubila. V Kufsteinu v Avstriji poteka močan turnir do 12 in do 14 let. V prvem krogu do 12 let je bil uspešen Matic ZAPLOTNIK, do 14 let pa sta zmagala Grega KOKALJ in Hana MRAZ. Vsi trije so drugič nastopili danes. Matic ZAPLOTNIK in Grega KOKALJ sta bila poražena, Hana MRAZ pa je ponovno zmagala in se uvrstila v tretji krog. TUKAJ.

Nastopi naših igralcev in igralk na članskih turnirjih v torek

Ljubljana, 25.07.2011

V Umagu bo ob 16. uri nastopil v prvem krogu ATP turnirja Blaž KAVČIČ, ki bo igral proti Argentincu Carlosu BERLOCQU. Na Challengerju v Recanati v Italiji bo okrog 16. ure nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo igral proti Italijanu Federicu TORRESIJU. Na Futuresu v italijanski La Spezii bo v prvem krogu glavnega turnirja Sašo BENDE ob 17. uri igral proti Italijanu Enricu BURZIJU. V Avstriji bo na Futuresu ob 11. uri Blaž ROLA igral proti Jahannesu SCHRETTERJU iz Avstrije, okrog 12. ure pa bo nastopil Tomislav TERNAR proti Nemcu Kevinu KRAWIETZU. V Olomoucu na Češkem bo na ITF turnirju ob 11. uri igrala Maša ZEC PEŠKIRIČ proti Nemki Anni Leni GROENEFELD. Paetra RAMPRE bo v Washingtonu igrala okrog 23. ure proti Srbkinji Bojani JOVANOVSKI. Rezultat srečanja Blaža KAVČIČA lahko v živo spremljate TUKAJ.

Nastope naših mladincev ta teden uspešno začeli reprezentanti v Trabzonu na OFEM-u

Ljubljana, 25.07.2011

Ta teden bo v znamenju nastopov naših ekip na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v kategorijah do 16 in 18 let, z zanimanjem pa bomo spremljali tudi kako gre našim predstavnikom na olimpijskih igrah evropske mladine v Trabzonu, v Turčiji, ter na ostalih turnirjih. V Turčiji so se tekmovanja že začela. Prvi je nastopil Rok KRIŽAJ, ki je igral proti 7. nosilcu turnirja Rusu Danillu MEDVEDEVU, 43. igralcu do 16 let in izgubil z rezultatom 16 57. Maks TEKAVEC je postavljen za 10. nosilca in je že premagal Finca Panuja VIRTANENA 63 64. Pia ČUK je pri dekletih 5. nosilka in je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je premagala Finko Olivio PIMIA 62 63. Natalija ŠIPEK je postavljena za 10. nosilko. Tudi ona je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je premagala Roksano LUKASIAK iz Poljske z rezultatom 61 64. V avstrijskem Kufsteinu pa na turnirju do 14 let nastopajo Grega KOKALJ, Hana MRAZ in Žana LAPAJNE, do 12 let pa Matic ZAPLOTNIK. V prvem krogu sta bila uspešna Matic ZAPLOTNIK in Grega KOKALJ, Žana LAPAJNE je izgubila, Hana MRAZ pa bo prvič nastopila v torek. TUKAJ.

Petra Rampre v glavnem turnirju v College parku, Aljažu v Umagu ni uspelo

Ljubljana, 24.07.2011

Aljaž BEDENE je bil uspešen v prvih dveh nastopih v Umagu. Po zmagi nad Avstrijcem Christophom LESSIAKOM z izidom 61 64 se je uvrstil v zadnji krog kvalifikacij, kjer pa je naletel na previsoko oviro. Tretji nosilec, 33. letni Španec Ruben RAMIREZ HIDALGO, ki na lestvici ATP zaseda 138. mesto je bil za Aljaža premočan nasprotnik in je slavil 64 78(1). Že v drugem krogu pa je izpadel Mike URBANIJA, ki je izgubil z Italijanom Simonejem VAGNOZZIJEM z izidom 16 26. Petra RAMPRE se je po zmagi nad 16. letno domačinko Sachio VICKERY 63 76(7) uvrstila v zadnji krog kvalfikacij na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v College parku, v ZDA in bila tudi tu uspešna. S 64 61 je premagala Kanadčanko Gabrielo DABROWSKI in se uvrstila v glavni turnir. Na Futuresu v Avstriji so v kvalifikacijah nastopili Tim ŽIBRAT, Janoš ŽIBRAT in Marko NOVAK. Janoš ŽIBRAT se je uvrstil v drugi krog, kjer pa je izgubil s Slovakom Filipom HAVAJEM 64 16 36. V glavni turnir sta že uvrščena Blaž ROLA in Tomislav TERNAR. Na Futuresu v Italiji je bil še drugič uspešen Sašo BENDE. Premagal je Italijana Giacoma ORADINI 76(4) 61 in se uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral z Enricom BURZIJEM iz Italije. V zadnjem krogu kvalifikacij na ITF turnirju v Avstirji pa je izgubila Aleksandra LUKIĆ. Premagala jo je Dejana RAICKOVIC 61 61. TUKAJ.

Natja KOLAR evropska mladinska prvakinja v tenisu

Ljubljana, 24.07.2011

Nastja KOLAR je na najboljši način končala mladinsko kariero in sicer z osvojitvijo naslova evropske mladinske prvakinje v tenisu. To ji je uspelo na evropskem mladinskem prvenstvu do 18 let, ki je ta teden potekalo v Klostersu, v Švici. Nastja je suvereno premagala vse svoje nasprotnice in se danes po finalni zmagi nad Ukrajinko Sofiyo KOVALETS 61 62 zasluženo veselila naslova evropske prvakinje. Seveda pa je potrebno ob tem poudariti da sta Matej LELJAK in Nik RAZBORŠEK osvojila sredbrno medaljo v igri dvojic in da je Nik RAZBORŠEK v konkurenci posameznikov osvojil končno 3. - 4. mesto, enako uvrstitev pa je zabeležila tudi dvojica Nastja KOLAR in Tjaša ŠRIMPF. Vsem našim igralkam in igralcem iskreno čestitamo ! Nekaj fotografij je poslal Aleš Šporn in jih najdete TUKAJ.

V Portorožu se je končal turnir v kategoriji 8 - 11 let

Ljubljana, 24.07.2011

V teniškem Portorožu se je končalo še zadnje tekmovanje, turnir v kategoriji 8 - 11 let. Zmagovalci so postali: MINI tenis dečki Aljaž JERAN (Radom), MINI tenis deklice Kaja KRANER (ŽtkMb), MIDI tenis dečki Jan DIMITRIJEVIČ (Galea) MIDI tenis deklice Sara ROMANELLO (Porto), tenis do 10 let dečki Alen TUŠEK (BrMb), tenis do 10 let deklice Živa FALKNER (Otoče), tenis do 11 let dečki Filip PLANINŠEK ( ŽtkMb), tenis do 11 let deklice Maruša PLANK (Celje). TUKAJ.

V Portorožu zmagovalca Lara Vovk in Aleš Germič

Ljubljana, 23.07.2011

V Portorožu se je končal turnir v kategoriji deklet in fantov do 16 let. Z,magovalca sta postala Aleš GERMIČ (ŽtkMb), ki je bil v finalu boljši od Sebastijana GORŠIČA (Sl-Lj) z rezultatom 16 64 62. Pri dekletih je slavila Lara VOVK ( Straž), ki je v finalu premagala Ano OPARENOVIČ (Celje) 46 64 63. V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Sebastijan GORŠIČ in Dorian Tomaž JANEŽIČ (Benč). Premagala sta Aleša GERMIČA in Aljaža CAJZEKA (Rogaš) z rezultatom 75 61. Pri dekletih sta slavili Ana OPARENOVIČ in Simona REJC (Idrij), ki sta premagali dvojico lara VOVK (Straž)/Lara GLAVIČ (Topte) 61 63. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Mike Urbanija uspešno čez prvi krog Umaga, Andraž Bedene izgubil

Ljubljana, 23.07.2011

Aljaž BEDENE in Mike URBANIJA sta uspešno prstala 1. krog kvalifikacij na ATP turnirju v Umagu. Aljaž je bre težav odpravil domačina Marina DRAGANJO 62 63, Mike URBANIJA pa je bil boljši od drugega Hrvata Marcela RUŽIćA z enakim izidom, torej 62 63. Čez prvi krog pa ni uspelo priti Andražu BEDENETU, ki je izgubil z Borutom PUCEM 36 67(2). Mike URBANIJA bo v drugem krogu igral propti Italijanu Simoneju VAGNOZZIJU, 4. nosilcu, ki je na lestvici ATP na 192. mestu. Nasprotnik Aljaža BEDENETA v drugem krogu bo boljši iz srečanja med Hrvatom Joškom TOPIĆEM in Avstrijcem Christophom LESSIAKOM. V kvalifikacijah ostalih turnirjev, ki se igrajo naslednji teden naši igralci in igralke nastopajo s spremenljivo srečo. Bende SAŠO je bil na Futuresu v Italiji v prvem krogu uspešen, za uvrstitev v glavni turnir mora premagati še domačina Giacoma ORADINIJA. Na turnirju v Avstriji z nagradnim skladom 10.000 $ so v kvalifikacijah izpadle Julija JAUK, Maša ŠMIC in Tina MOHORČIČ, še eno zmago za uvrstitev v glavni turnir pa potrebuje Aleksandra LUKIČ. Njena nasprotnica bo Nemka Dejana RAICKOVIC. TUKAJ.

Nastja Kolar v finalu evropskega prvenstva do 18 let, Matej Leljak in Nik Razboršek srebrna v dvojicah

Ljubljana, 23.07.2011

Nastja KOLAR se je uvrstila v finale evropskega prvenstva posameznic do 18 let v Klostersu. V polfinalu je z rezultatom 46 62 75 premagala Slovakinjo Anno Karolino SCHMIEDLOVO, 26. mladinko svetovne teniške lestvice do 18 let. V polfinalu je evropsko prvenstvo med posamezniki končal Nik RAZBORŠEK, ki je danes izgubil z Bolgarom Dimitarjem KUZMANOVIM z izidom 26 26. Z Matejem LELJAKOM sta se popoldan borila za naslov evropskih prvakov v konkurenci dvojic, a sta finalno srečanje proti Špancema Robertu CARBALLESU BAENI in Ricardu OJEDA LARI izgubila z rezultatom 46 16 in osvojhila srebrno medaljo. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Naši igralci že ta vikend v Umagu in na drugih prizoriščih teniških turnirjev

Ljubljana, 23.07.2011

S kvalifikacijami se začenja nov teniški teden.

 

Ta konec tedna bodo oči teniških navdušencev uprte predvsem v Umag, kjer na ATP turnirju z nagradnim skladom 450.000 € v kvalifikacijah nastopajo trije naši igralci, Mike URBANIJA ter Aljaž in Andraž BEDENE. V glavnem turnirju bo nastopil Blaž KAVČIČ, ki se bo v prvem krogu srečal s Carlosom BERLOCQOM iz Argentine. Že ob 10. uri bosta nastopila Mike URBANIJA in Aljaž BEDENE,  okrog 14. ure pa bo nastopil Andraž BEDENE.

 

Sicer pa bo ta teden na Futuresu v Avstriji v glavnem turnirju igral Blaž ROLA, v kvalifikacijah pa Tomislav TERNAR, Marko NOVAK in Janoš ŽIBRAT.

 

Aktivna bodo tudi dekleta. Na kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 220.000 $ v College parku, v ZDA bo po nekajletni odsotnosti z WTA turnirjev nastopila Petra RAMPRE

.

V Olomoucu bo na 50.000 $ vrednem trunirju v glavnem delu igrala Maša ZEC PEŠKIRIČ, v kvalifikacijah pa Andreja KLEPAČ.

 

V Bad Salgau bo na 25.000 $ vrednem turnirju igrala Dalila JAKUPOVIĆ, v Uzbekistanu pa na enako vrednem turnirju Tadeja MAJERIČ. V Bad Waltersdorfu bodo na 10.000 $ vrednem turnirju v kvalifikacijah igrale Aleksandra LUKIČ, Maša ŠMIC, Julija JAUK in Tina MOHORČIČ, na Paliču pa bosta na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v glavnem turnirju nastopili Polona REBERŠAK in Nika KOVAČ, v kvalifikacijah pa Daša ORLIČ. 

TUKAJ.

Kvalifikacije za nastop na EEP za danajstletnike neuspešne, teniška ekipa tudi na festival evropske mladine

Ljubljana, 22.07.2011

Z nastopi 12. letnikov so se začela kvalifikacijska tekmovanja za uvrstitev na evropska ekipna prvenstva v vseh starostnih kategorijah, razen 14 let, ki je že končano. Dečki v kategoriji do 12 let nastopajo v Timisoari, v Romuniji. V ekipi so Anže ARH, Nick CMAGER in Žan GORENEC DIEMAT. Naši igrajo v skupini A, v kateri so poleg njih še ekipe Švice, Danske in Nemčije. Prvo srečanje so naši tesno izgubili z ekipo Švice z 1 - 2. Točko za Slovenijo je priigral Anže ARH, Nick CMAGER je srečanje posamezno izgubil, v treh nizih pa sta Anže ARH in Nick CMAGER izgubila tudi tekmo dvojic. V drugem srečanju so premagali Dance z 2 - 1. Tako Anže ARH kot Nick CMAGER sta dobila oba posamezna dvoboja, dvojica Anže ARH in Žan GORENEC DIEMAT pa je izgubila v treh nizih. Zadnje srečanje v skupini so igrali proti Nemcem in izgubili s 3 - 0. Fantje so po porazu s Španijo osvojili končno 6 mesto. Deklice nastopajo v Salu, v Italiji. V ekipi so Lara PROSENJAK, Nika ZUPANČIČ in Kristina NOVAK. Naše deklice so odigrale vsa tri srečanja v skupini in trikrat izgubile. Tako Italija, Portugalska kot tudi Slovaška so bile boljše s 3 - 0. Deklice so po zmagi nad Malto osvojile končno 7. mesto. Začenja se tudi olimpijski festival evropske mladine v Trabzonu v Turčiji. Udeležila se je bo tudi teniška ekipa Slovenije v sestavi Rok KRIŽAJ, Maks TEKAVEC, Pia ČUK in Natalija ŠIPEK. TUKAJ.

Tadeja Majerič poražena v četrtfinalu ITF turnirja v Samsunu

Ljubljana, 22.07.2011

Tadeja MAJERIČ je izgubila v četrtfinalu turnirja ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v Samsunu, v Turčiji. Premagala jo je ruska najstnica, 16. letna Yulia PUTINTSEVA 75 62. TUKAJ.

Nastja Kolar in Nik Razboršek v polfinalu evropskega prvenstva posamezno, Nik in Matej v finalu dvojic

Ljubljana, 22.07.2011

Odlično na evropskem prvenstvu do 18 let v Klostesu nastopata Nik RAZBORŠEK in Nastja KOLAR. Oba sta se danes uvrstila v polfinale posamezno. Nik RAZBORŠEK je gladko odpravil 25. igralca mladinske svetovne lestvice Juliena CAGNINA iz Belgije z rezultatom 63 61. V polfinalu bo igral proti Bolgaru Dimitaru KUZMANOVU, 65. igralcu svetovne mladinske lestvice. Nastja KOLAR je bila v četrtfinalu boljša od Ukrajinke Ganne POZNIKHIRENKO, 55. igralke mladinske svetovne lestvice z rezultatom 6-2 6-4 in bo v polfinalu igrala proti 26. mladinki sveta, Slovakinji Anni Karolini SCHMIEDLOVI. Finalista pa sta pri dvojicah postala Nik RAZBORŠEK in Matej LELJAK, ki sta premagala Belorusa Aliaksandra BULITSKEGA in Yaraslaua SHYLO 63 57 11-9. V finalu bosta igrala proti Špancema Robertu CARBALLESU BAENI in Ricardu OJEDA LARA. S tekmovanjem pa sta v polfinalu končali Nastja KOLAR in Tjaša ŠRIMPF, ki sta izgubili polfinalno srečanje z Belorusinjama Ilono KREMEN in Aliaksandro SASNOVICH z rezultatom 75 26 7-10 in opsvojili končno 3. - 4. mesto. TUKAJ.

V Portorožu smo dobili vse finaliste na turnirju do 16 let

Ljubljana, 22.07.2011

V Portorožu poteka turnir do 16 let, ki je za julij zelo dobro zaseden. V obeh konkurencah posamezno, tako pri fantih, kot pri dekletih so bila danes na sporedu polfinalna srečanja. Pri dekletih so o finalistkah odločale prve štiri nosilke Ana OPARENOVIČ in Tjaša JERŠE ter Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Lara VOVK. Finale sta si priigrali Ana OPARENOVIČ, ki je s 61 60 premagala Tjašo JERŠE in Lara VOVK, ki je Kajo EMERŠIČ LJUBIČ premagala s 64 60. Pri fantih so bili polfinalisti Sebastijan GORŠIČ in Aljaž CAJZEK ter Primož VOVK in Aleš GERMIČ. Finale sta si priborila Sebastijan GORŠIČ, ki je premagal Aljaža CAJZEKA 61 64 in Aleš GERMIČ, ki je bil boljši od Primoža VOVKA 64 64. V obeh konkurencah se igra tudi turnir dvojic, kjer so se v finale uvrstili Sebastijan GORŠIČ in Dorian Tomaž JANEŽIČ ter Aleš GERMIČ in Aljaž CAJZEK. Pri dekletih so finalistke Lara VOVK in Lara GLAVIČ, ki bosta v finalu igrali proti Ani OPARENOVIČ in Simoni REJC. TUKAJ.

Nastja Kolar in Nik Razboršek v četrtfinalu EPP do 18 let

Ljubljana, 21.07.2011

Na mladinskih evropskih prvenstvih sta se v kategoriji do 18 let Nika RAZBORŠEK in Nastja KOLAR uvrstila v četrtfinale. Nastja KOLAR je premagala Belorusinjo Ilono KREMER 62 62, Nik RAZBORŠEK pa je bil boljši od Danca Mikaela TORPEGAARDA 76 63. Tjaša ŠRIMPF in Nastja KOLAR sta se že uvrstili tudi v polfinale dvojic. Izpadla pa je danes Nina POTOČNIK v konkurenci do 14 let. Premagala jo je Rusinja Anastasiya Rychagova 63 63.Vse rezultate doslej odigranih srečanj najdete TUKAJ.

Marko Por 3. veteran do 40 let na svetovni lestvici

Ljubljana, 21.07.2011

V času, ko ni veliko teniških novic so iz veteranske organizacije sporočili, da je Marko POR na najnovejši svetovni veteranski lestvici v kategoriji nad 40 let na 3. mestu, kar predstavlja daleč najboljši rezultat slovenskega veteranskega tenisa v posamezni kategoriji doslej. Marko POR je letos osvojil turnirja v Umagu in Portschachu, ki sta bila 1. ranga in turnir v Celovcu, ki je bil 2. ranga. Za vodilnim na svetovni lestvici trenutno zaostaja 40 točk, kar pomeni, da bi lahko z nadaljnjimi uspešnimi nastopi postal 1. veteran na svetu v svoji kategoriji. TUKAJ.

Tadeja Majerič v četrtfinale, Nika Kovač poražena

Ljubljana, 20.07.2011

Edini naši predstavnici, ki sta ta teden še ostali v konkurenci na članskih turnirjih sta bili v prvem krogu polovično uspešni. Tadeja MAJERIČ je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Samsunu premagala Turkinjo Ipek SOYLU 7-6(5) 7-5 , Nika KOVAČ pa je na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Les Contaminesu izgubila z Mario ABRAMOVIĆ s 46 57. Tadeja MAJERIČ je nato zmagala še v drugo Premagala je domačinko Hulyo ESEN z izidom 16 62 63 in bo v četrtfinalu igrala proti Rusinji Yulii PUTINTSEVI. TUKAJ.

Na evropskih prvenstvih se vrste naših krčijo

Ljubljana, 20.07.2011

Tretji dan evropskih posamičnih prvenstev je bil usoden za štiri naše igralke in igralce. V Moskvi so med 16. letniki v tretjem krogu izgubili Matic ŠPEC, Maša MARC in Eva ZAGORAC, v Pilzenu pa sta med 14. letniki izgubila Nik KRAPEŽ in Maca PISLAK. Uspešno so tretji krog prestali in se uvrstili med 16 najboljših Nastja KOLAR, Nik RAZBORŠEK in Nina POTOČNIK. Podrobnejše izide najdete TUKAJ.

Simona Halep premočna za Mašo Zec Peškirič, Nika Kovač v glavnem turnirju v Franciji

Ljubljana, 19.07.2011

Mlada Romunka, 20. letna Simona HALEP, 61. igralka lestvice WTA in 1. nosilka turnirja z nagradnim skladom 100.000 $ v Bukarešti je bila v prvem krogu premočna nasprotnica za Mašo ZEC PEŠKIRIČ. Zmagala je z izidom 62 61. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v turškem Samsunu bo Tadeja MAJERIČ v prvem krogu igrala proti domačinki, 15. letni Ipek SOYLU, ki bo nastopila s posebnim povabilom organizatorja. Na turnirju v Les Contaminesu v Franciji je Nika KOVAČ zmagala v zadnjem krogu kvalifikacij in bo v prvem krogu glavnega turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ igrala proti Hrvatici Mariji ABRAMOVIĆ. TUKAJ.

Po drugem dnevu EPP 2011 v konkurenci še 7 naših igralk in igralcev

Ljubljana, 18.07.2011

Na evropskih mladinskih prvenstvih za posameznike in posameznice, ki se igrajo v kategorijh do 14, 16 in 18 let v Pilzenu, Moskvi in Klostersu je v konkurenci še 7 naših igralk in igralcev. V tretji krog, torej med 32. najboljših, so se uvrstili Nastja KOLAR in Nik RAZBORŠEK v konkurenci do 18 let, Maša MARC, Eva ZAGORAC in Matic ŠPEC v konkurenci do 16 let ter Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Nik KRAPEŽ v konkurenci do 14 let. Srečanja tretjega kroga so na sporedu v sredo. Podrobne rezultate najdete TUKAJ.

Polona Hercog in Blaž Kavčič najvišje doslej

Ljubljana, 18.07.2011

Na najnovejših lestvicah ATP in WTA sta Polona HERCOG in Blaž KAVČIČ uvrščena najvišje v karieri doslej. Polona je ta teden napredovala na 36. mesto, Blaž KAVČIČ pa se je povzpel na 76. mesto. Druga na lestvici WTA je Petra RAMPRE na 212., Maša ZEC PEŠKIRIČ je na 239., Nastja KOLAR na 256., Tadeja MAJERIČ na 269. in zadnja med najboljšimi 300 igralkami je Andreja KLEPAČ na 273. mestu. Na ATP lestvici Blažu KAVČIČU sledi na 137. mestu Grega ŽEMLJA, na 278. mestu je Aljaž BEDENE, med prvih 500 igralcev pa je uvrščen še Janez SEMRAJC na 416. mesto. TUKAJ.

Začenja se teden evropskih prvenstev za mladince in mladinke

Ljubljana, 18.07.2011

Ta teden se odvijajo evropska prvenstva posameznikov za mladince in mladinke v kategorijah 14, 16 in 18 let. Naše ekipe bodo nastopile na evropskih prvenstvih v najmočnejših zasedbah, prvo ime pa bo zagotovo Nastja KOLAR, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu do 18 let. Sicer pa bomo spremljali nastope naslednjih igralk in igralcev

 

EP 18 let KLOSTERS ( Švica):

 

Nastja KOLAR, Tjaša ŠRIMPF, Nik RAZBORŠEK, Matej LELJAK

 

EP 16 let MOSKVA ( Rusija):

 

Maša MARC, Eva ZAGORAC, Matic ŠPEC, Rok SITAR

 

EP 14 let PILZEN (Češka):

 

Nina POTOČNIK, Manca PISLAK, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Nik KRAPEŽ

 

 

Vsi naši igralci in igralke bodo prvič nastopili danes. 

TUKAJ.

Matic Zaplotnik in Nika Radišič najboljša v Portorožu

Ljubljana, 18.07.2011

V Portorožu se je končal šesti finalni turnir letos v kategoriji dečkov in deklic do 12 let. Turnir je minil brez presenečenj, saj so se vsi nosilci uvrstili v zaključne boje. Pri dečkih so na turnirju A o finalistih odločali Matic ZAPLOTNIK in Matic PODLIPNIK ter David Lucas AMBROŽIČ in Luka MIKLAVČIČ. Finale sta si priigrala Matic ZAPLOTNIK (Taubi) in David Lucas AMBROŽIČ (Hari), turnir pa je osvojil Matic ZAPLOTNIK, ki je Davida Lucasa AMBROŽIČA premagal z rezultatom 76(5) 67(5) 61. Pri deklicah so v polfinalih A nastopile Stefany GRLJ in Veronika ERJAVEC ter Lian BENEDEJČIČ in Nika RADIŠIČ. Finalistki sta postali Stefany GRLJ (Talos) in Nika RADIŠIČ (Tenan) turnir pa je osvojila Nika RADIŠIČ , ki je Stefany GRLJ prepustila samo dve igri. Izid je bil 60 62. Na B turnirju je v finalu pri dečkih Andrej VIDEC (TkKam), premagal Tilena POTOČNIK (Jaki) 60 61, pri deklicah pa je bila Pia LOVRIČ (Domža) s 62 61 boljša od Maše ŽUMER (Tr-Kr). V konkurenci dvojic sta pri dečkih turnir osvojila Matic ZAPLOTNIK in Luka MIKLAVČIČ (Idrij), pri deklicah pa sta bili najboljši Tina CVETKOVIČ (Radov) in Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

Članski turnir v Velenju dobila Maša Šmic in Marko Stosič

Ljubljana, 18.07.2011

V Velenju je konec tedna potekal članski moški in ženski turnir. Pri članih je nastopilo 30 igralcev , pri članicah pa le 13 igralk. Članice so s turnirjem že končale, turnir pa je osvojila Maša ŠMIC (Tr-Kr), ki je bila v finalu boljša od Patricie VOLLMEIER. Maša ŠMIC je slavila z rezultatom 64 64. Pri članih so tekmovcanje pripeljali do finala. Za naslov zmagovalca se bosta danes pomerila Marko STOSIČ (Brebr) in Benjamin BELIŠ (Sgrad). Prvi je v polfinalu dobil srečanje proti Maticu MOŽEK, ki mu je po izgubljenem prvem nizu tekmo predal, s predajo pa se je končalo tudi drugo polfinale. Tu je Jan ROMIH po odigrani pri igri predal srečanje Benjaminu BELIŠU. Zmago pri članih si je priigral Marko STOSIČ, ki je v finalu premagal Benjamina BELIŠA z rezultatom 26 64 63. TUKAJ.

Dalila Jakupović izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij v Bakuju

Ljubljana, 17.07.2011

Dalilo JAKUPOVIĆ je na kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 220.000 $ v Bakuju,ki je nadomestek za turnir, ki ga je zadnja leta gostil Portorož, od uvrstitve v glavni turnir ločila ena zmaga, ki pa je ni dosegla. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Rusinjo Marijo ZHARKOVO 63 76(0), v zadnjem krogu kvalifikacij pa je igrala z izkušeno Rusinjo Eleno BOVINO. Bovina, ki je bila nekdaj že med najboljšimi igralkami WTA tura, sedaj pa išče pot nazaj med najboljše, je bila prepričljivo boljša z izidom 61 60. V kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 100.000 $ v Bukarešti je v drugem krogu izgubila Andreja KLEPAČ. Premagala jo je Slovakinja Zuzana LUKNAROVA S 63 62. V drugem krogu kvalifikacij ITF turnirja vrednega 10.000 $ v italijanski Viserbi sta izpadli Nina NAGODE in Daša ORLIČ. V kvalifikacijah turnirja U14 v Fuerstenfeldu v Avstriji sta nastopila Žan ŽMAVC in Klemen NIKOLAŠ, a se nobeden ni uspel uvrstiti na glavni turnir. TUKAJ.

Polona Hercog klonila v finalu WTA turnirja v Palermu

Ljubljana, 17.07.2011

Polona HERCOG je po devetih zaporednih zmagah doživela poraz v finalu WTA turnirja v palermu. S 63 62 jo je premagala odlična Španka Anabele MEDINA GARRIGUES, ki je z zmago osvojila svoj že enajsti turnir serije WTA. TUKAJ.

Kje bodo naši igralci in igralke ta teden

Ljubljana, 17.07.2011

S kvalifikacijskimi tekmami se je začel nov teniški teden.

 

Ta teden bomo z zanimanjem spremljali nastope naših mladincev na evropskih prvenstvih do 14, 16 in 18 let posamezno v Pilzenu, Moskvi in Klostersu.

 

Najboljši igralci in igralke bodo počivali, ostali pa bodo tekmovali na Futuresih in turnirjih ITF.

 

V Avstriji sta v kvalifikacijah Futuresa v Fieberbrunnu nastopila Miha MLAKAR in Andraž BEDENE, a bila oba neuspšena.

 

V azarbejdžanskem Bakuju bo v kvalifikacijah WTA turnirja nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, ki bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Marijo ZHARKOVO.

 

V Bukarešti bo v glavnem turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ, v kvalifikacijah pa nastopa Andreja KLEPAČ, ki je enkrat že zmagala, v drugem krogu bo igrala proti Slovakinji Zuzani LUKNAROVI.

 

V Samsunu, v Turčiji bo na 25.000 $ vrednem turnirju na trdi podlagi igrala Tadeja MAJERIČ, v Les Contaminesu pa na ITF turnirju  z enakim denarnim skladom v kvalifikacijah Nika KOVAČ.

 

V italijanski Viserbi nastopata v kvalifikacijah turnirja z nagradnim  skladom 10.000 $ Daša ORLIČ in Nina NAGODE. Obe sta enkrat že zmagali.

 

V Švici bo na mladinskem turnirju 4. kategorije nastopila Tina MOHORČIČ, v Pragi na turnirju 4. kategorije Mojca FIJAVŽ, v Fuerstenfeldu  bosta na turnirju do 14 let igrala Žan ŽMAVC in Klemen NIKOLAŠ

TUKAJ.

Polona Hercog v novem finalu turnirja WTA, tokrat v Palermu

Ljubljana, 16.07.2011

Danes smo videli še eno izvrstno predstavo Polone HERCOG. V polfinalu WTA turnirja z nagradnim skladom 220.000 $ v Palermu je deklasirala še domačo igralko Flavio PENNETTA, 21. igralko lestvice WTA z rezultatom 62 62. Tudi tokrat je za zmago potrebovala manj kot eno uro, PENNETTA pa je na trenutke samo nemočno opazovala močne žoge, ki jih je s forhandom pošiljala mimo nje. Polona bo tako jutri v tretjem finalu igrala za svoj drugi naslov na turnirjih WTA. Nasprotnica bo Španka Anabel MEDINA GARRIGUES, ki je na lestvici uvrščena dve mesti za Polono HERCOG, na 39. mesto, v karieri pa je osvojila že 10 turnirjev serije WTA, od tega je kar trikrat zmagala v Palermu. Nazadnje je tu slavila leta 2006. TUKAJ.

Polona Hercog pravkar za finale s Flavio Pennetta (preno srečanja v živo)

Ljubljana, 15.07.2011

Polona HERCOG še naprej kaže izvrstne predstave na turnirjih WTA. Tokrat je v Palermu v četrtfinalu ekspresno, v samo 48. minutah, odpravila Čehinjo Klaro ZAKOPALOVO z rezultatom 61 61 in se bo v soboto borila za nov nastop v finalu WTA turnirja. Nasprotnica bo Flavia PENNETTA, srečanje pa se bo v Palermu začelo ob 19.45 uri. Blaž KAVČIČ, ki se je, po predaji Juana MONACA, uvrstil v četrtfinale teniškega ATP turnirja z nagradnim skladom 450.000 € v Bastadu je v četrtfinalu igral s 3. nosilcem, Čehom Tomašom BERDYCHOM, in izgubil 61 64. Prenos srečanja si lahko ogledate TUKAJ.

Na Otočcu finalni obračuni brez Slovencev

Ljubljana, 13.07.2011

Na Otočcu, kjer je potekal turnir TE do 14 let, sta v četrtfinalu, kot zadnja slovenska predstavnika na turnirju, Filip ZUPANČIČ in Grega KOKALJ odločala o polfinalistu. Boljši je bil Grega KOKALJ, ki je slavil z izidom 63 61 in se je za nastop v finalu boril s prvim nosilcem, Čehom Danielom ORLITOM. Čeh je bil boljši in je slavil 62 76(4). Sicer pa je zmagovalec turnirja pri fantih postal Pero MIHALJEVIĆ iz Hrvaške, pri dekletih pa je bila najboljša Rusinja Sofya ZHUK, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. TUKAJ.

Polona Hercog v četrtfinalu, Nastja Kolar poražena v drugem krogu

Ljubljana, 13.07.2011

Polona HERCOG nadaljuje zmagovit niz, ki ga je začela v Bastadu. V Palermu se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ uvrstila v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu z izidom 62 64 premagala domačinko Alberto BRIANTI. Nastja KOLAR je bila zelo blizu uvrstitvi v četrtfinale turnirja v Bad Gasteinu. Proti Kseniji PERVAK, 65. igralki lestvice WTA je prvi niz dobila 64, drugega v dramatičnem tie-breaku izgubila 67(8) in nato še tretjega 62, a z zadnjima nastopoma pokazala da se lahko enakovredno kosa z igralkami, ki spadajo v najboljšo stoterico ženskega članskega tenisa. Na ITF turnirju do 18 let, 1. ranga v Linzu sta v drugem krogu izgubila oba naša predstavnika. Nik RAZBORŠEK je izgubil s Čehom Tomasom PITROM 36 36, Maša MARC pa je izgubila z 8. nosilko, Rusinjo Elizaveto KULICHKOVO 16 46. TUKAJ.

Na Otočcu poteka mednarodni turnir TE do 14 let

Ljubljana, 12.07.2011

Na Otočcu poteka mednarodni turnir TE do 14 let. Danes so odigrali srečanja drugega kroga. V tretjem krogu bomo vcideli le še nekaj naših predstavnikov. Pri fantih so bili danes uspešni Filip Jakob ZUPANČIČ, Grega KOKALJ in Nik KRAPEŽ. Pri dekletih pa sta se v tretji krog uspeli uvrstiti samo Vita Lucija HAUPTMAN in Nika KOZAR. Pri dvojicah bodo v čertfrinalu igrali Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR ter Nik KRAPEŽ in Filip Jakob ZUPANČIČ. Pri dekletih se je v četrtfinale uvrstila samo Sara SIRŠE , ki nastopa v paru s Hrvatico Eno BABIĆ. TUKAJ.

Uspešen dan za naše teniške igralke in igralce

Ljubljana, 12.07.2011

Današnji dan je minil tako, kot bi si to večkrat želeli. Trije nastopi na največjih turnirjih ta teden in tri posamične zmage. Blaž KAVČIČ je v švedskem Bastadu v prvem krogu ATP turnirja premagal Francoza Juliena BENETAUJA, 106. igralca lerstvice ATP z izidom 64 46 75. Na WTA turnirju v Palermu je bila v prvem krogu uspešna Polona HERCOG. Polona, ki je ta tedeen zabeležila svojno najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, je namreč na 37. mestu, je premagala Italijanko Karin KNAPP, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, z izidom 57 64 62. V avstrijskem Bad Gasteinu je še četrtič zmagala Nastja KOLAR. Z lahkoto je v prvem krogu glavnega turnirja izločila Rusnjo Allo KUDRYAVTSEVO, 76. igralko lestice WTA, z izidom 61 61. Dobre rezultate na članskih turnirjih sta danes zaokrožila mladinca Nik RAZBORŠEK in Maša MARC. Oba nastopata na turnirju ITF 1. ranga v Linzu. Nik je v prvem krogu premagal Italijana Federica MACCARIJA 75 76 (2), Maša pa je bila boljša od Britanke Jessice REN 64 36 63. TUKAJ.

Kolar
Kolar
Nastja Kolar v glavnem turnirju v Bad Gasteinu, tudi Kavčič na igrišče jutri

Ljubljana, 11.07.2011

Nastja KOLAR se je brez težav kvalificirala v glavni WTA turnir z nagradnim skladom 220.000 $ v Bad Gasteinu v Avstriji. V zadnjem krogu kvalifikacij je premagala Slovakinjo Lenko JURIKOVO 62 61. V prvem krogu glavnega turnirja bo že jutri igrala s 24. letno Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO, ki na lestvici WTA zaseda 76. mesto.Blaž KAVČIČ bo ta teden nastopil na ATP turnirju v švedskem Bastadu, kjer je konec tedna slavila Polona HERCOG. V prvem krogu bo igral proti Francozu Julienu BENNETEAU. TUKAJ.

Nastja Kolar korak do uvrstitve v glavni turnir Bad Gasteina, fantom na Futures-ih ni uspelo

Ljubljana, 10.07.2011

Nastja KOLAR je le šer korak od uvrstitve na glavni turnir serije WTA z nagradnim skladom 220.000 $ v avsrijskem Bad Gasteinu. V drugem korgu kvalifikacij je premagala domačinko Liso-Mario MOSER, ki je nastopila s posebnim povabilom, z izidom 61 64. Za uvrstitev v glavni turnir mora premagati še Slovakinjo Lenko JURIKOVO. Na turnirji serije Futures v Italiji in Avstriji, kjer je nastopilo več naših igralcev, se nobenemu ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij v Italiji je Miha MLAKAR izgubil z Matteom CIVAROLOM 63 06 06. V Avstriji sta se v zadnji krog kvalifikacij uvrstila Tomislav TERNAR in Tom KOČEVAR DEŠMAN, a tu oba izgubila. Toma je premagal Avstrijec Gibril DIARRA 63 63, Tomislav pa je izgubil z Riccardom BELLOTTIJEM iz Italije 16 67(5). Rezultat srečanja Nastje Kolar boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Sharon Fichman prekinila zmagovit niz Petre Rampre

Ljubljana, 09.07.2011

Kanadčanka Sharon FICHMAN, ki je letos z reprezentanco Kanade gostovala na tekmi Pokala federacij v Sloveniji, je na turnirju v kanadskem Waterlloju prekinila zmagovit niz Petre RAMPRE ter jo ustavila na poti do novega finala na turnirjih ITF. Fichmanova je bila boljša z rezultatom 64 62. Petra danes ni najbolje servirala, kar je Fichmanova znala izkoristiti. Kljub temu je Petra lahko zadovoljna, saj bo z novimi 32. osvojenimi točkami popravila uvrstitev na lestvici in si zagotovila nastop v kvalifikacijah US Open. Uvrščena bo okrog 200. mesta in zasedla mesto 2. slovenke na lestvici WTA. V zadnjih 19 tekmah je zabeležila 17 zmag in le 2 poraza. Čestitke Petra. TUKAJ.

Polona Hercog osvojila svoj prvi WTA turnir v karieri

Ljubljana, 09.07.2011

Polona HERCOG je v drugem poskusu osvojila svoj prvi turnir serije WTA v karieri. Slavila je na turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Bastadu na Švedskem. Včeraj je v polfinalu po hudi borbi še tretjič v karieri ugnala Čehinjo Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO z rezultatom 62 46 75, danes pa je v finalu v dveh nizih ugnala domačinko, 22. letno Johanno LARSSON z izidom 64 75. Polona je osvojila novih 280 točk za svetovo lestvico, kar jo bo premaknilo blizu njene najboljše uvrstitve v kriari na lestvici WTA in denarno nagrado v višini 37.000 $. Postala je peta slovenska igralka z zmago na turnirjih serije WTA. To je pred njo doslej v konkurenci posameznic uspelo le Mimi Jaušovec, Katarini Srebotnik, Tini Pisnik in Maji Matevžič. Čestitke Poloni za osvojitev turnirja WTA !! Foto: Daylife TUKAJ.

Italija - Slovenija 5 : 0

Ljubljana, 09.07.2011

 

Končni izid srečanja med Italijo in Slovenijo je 5 - 0 za Italijo. Grega ŽEMLJA je odlično začel srečanje s Fogninijem in prvi niz odločil v svojo korist s 6 - 1. V drugem je takoj izgubil servis, Fognini pa te prednosti do konca niza ni več izpustil in osvojil niz s 6-4. Tudi tretji niz je pripadel Italijanu, potem ko je pri 4-4 Grega še drugič v tem nizu izgubil svoj servis. Niz je dobil Fognini 64. Tudi zadnji niz je bil zelo izenačen. Grega je zaostajal 34, naredil break, izenačil na 4-4, nato pa tako kot v prejšnjem nizu izgubil svoj servis. Pri vodstvu Fogninija 5 - 4 je imel še eno priložnost za break, a je ni izkoristil in Fognini je na koncu slavil 16 64 64 64. Drugo srečanje med Blažem Kavčičem in Potitom Staracejem se je začelo podobno. tudi tu je prvi niz dobil KAVČIČ, a več mu ni uspelo iztržiti. Končni izid je bil 36 62 64 v korist domačina. V tekmi dvojic, ki je trajala skoraj 3 ure Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA nista bila kos Italijanoma Daniellu BRACELIJU in Simoneju BOLELLIJU, ki sta slavila 76 (3) 76 (4) in 62.

 

Nedeljski srečanji posameznikov sta odigrala Aljaž BEDENE, ki je nadomestil Blaža KAVČIČA in Grega ŽEMLJA. Aljaž BEDENE, ki ima težave s poškodbo roke je srečanje v drugem nizu po zaostanku 26 22 Fabiu FOGNINIJU predal, Grega ŽEMLJA pa je izgubil srečanje s Simonejem BOLELLIJEM 57 36. Italija se bo po zmagi nad Slovenijo sedaj borila za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala, Slovenija pa ostaja članica I. evroafriške skupine in prihodnje leto bo imela novo priložnost, da pride še više.

Foto: Fit TUKAJ.

S kvalifikacijami na turnirjih po svetu se je že začel nov teniški teden

Ljubljana, 08.07.2011

Na turnirjih po svetu se je s kvalifikacijami že začel nov teniški teden. Tudi ta teden bodo naši igralci in igralke na številnih turnirjih. Na WTA turnirju v Palermu bo nastopila junakinja tega tedna Polona HERCOG. V kvalifikacijah je tam nastopila tudi Andreja KLEPAČ, ki je izgubila z Alize LIM iz Francije z izidom 57 57. V avstrijskem Bad Gasteinu nastopata v kvalifikacijah Nastja KOLAR , ki je že zmagala srečanje prvega kroga proti Catalini CASTANO iz Kolumbije z izidom 63 16 62, Dalila JAKUPOVIČ pa je igrala proti Michaeli HONCOVI iz Slovaške in izgubila 16 67 (4). Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Imoli je nastopila v kvalifikacijah Maša ŠMIC in izgubila z Eliso BALZAMO 46 57. V belgijskem Zwevegenu pa bo v glavnem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ igrala Tadeja MAJERIČ. Fantje bodo igrali na turnirjih serije Futures. Luka GREGORC je prijavljen na turnirju v Rochesterju, ZDA. Na Futuresu v Modeni igrata v kvalifikacijah Miha MLAKAR in Matej LELJAK. Miha MLAKAR je bil v prvem krogu uspešen, Matej LELJAK pa je izgubil. V avstrijskem Kramsachu pa igrajo v kvalifikacijah tamkajšnjega Futuresa Tom KOČEVAR DEŠMAN, Tomislav TERNAR, Andraž BEDENE, Marko STOSIČ in Gregor STOPAR. Tudi tu je prvi krog kvalifikacij že končan. Izpadla sta Marko STOSIČ in Gregor STOPAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR sta zmagala dvakrat, Andraž BEDENE pa bo srečanje drugega kroga dokončal v nedeljo. Na mladinskem turnirju do 18 let, 1. kategorije v Linzu sta prijavljena za nastop Maša MARC in Nik RAZBORŠEK. Rezultate srečanj Nastje KOLAR, Dalile JAKUPOVIČ in Andreje KLEPAČ lahko v živo spremljate TUKAJ.

Petra Rampre v polfinalu, črn dan za ostale naše igralke na turnirjih ITF

Ljubljana, 07.07.2011

Petra RAMPRE nadaljuje neverjetno serijo zmag. V zadnjem obdobju je na turnirjih z nagradnim skladom 50.000 in 25.000 $ zabeležila še svojo 13. zaporedno zmago in se ponovno uvrstila v polfinale. Danes je premagala mlado, 19. letno Chanel SIMMONDS 76 61. Naši mladi igralki Maša MARC, ta je nastopala na turnirju 3. kategorije do 18 let v Plznu, in Nina POTOČNIK, ki je igrala na turnirju 1. kategorije do 14 let v Parizu, sta bili v četrtfinalnih srečanjih poraženi. Mašo je premagala Belorusinja Darya LEBESHEVA 36 64 61, Nina POTOČNIK pa je izgubila z Ukrajinko Helen PLOSKINA z rezultatom 26 16. Nina in Manca PISLAK sta končali tudi tekmovanje med dvojicami, kjer sta v četrtfinalu izgubili z Ivano JOROVIĆ in Ano KONJUH 67(1) 16. Izgubila pa je tudi Andreja KLEPAČ na WTA turnirju v Budimpešti. V polfinalnem srečanju dvojic sta bili GRANDINOVA in UHLIROVA boljši z rezultatom 62 61. Tudi po nastopu Polone REBERŠAK v četrtfinalu turnirja v Srbiji nismo dočakali zmage. Polono je premagala Bolgarka Julia STAMATOVA z rezultatom 64 64. Foto: Ph-stop TUKAJ.

Odlični nastopi naših igralk ta teden po svetu, na štirih turnirjih v četrtfinalih

Ljubljana, 07.07.2011

Petra RAMPRE nadaljuje z zmagovito serijo na turnirjih z nagradnim skladom 50.000 $. Tokrat je Kanadi, kjer se je že uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala igralko iz Hong Konga Ling ZHANG, 197. igralko lestvice WTA, z izidom 63 61. V četrtfinalu bo igrala proti Chanel SIMONNDS iz Južne afrike, ki je maja lestos osvojila dva turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, na lestvici WTA pa zaseda 255. mesto. V Prokuplju je bila uspešna Polona REBERŠAK, ki se je uvrstila v četrtfinale po zmagi nad ČEHINJO Tereso MALIKOVO z izidom 61 62. V četrtfinalu bo igrala proti Bolgarki Juliji STAMATOVI. Edina, ki danes ni uspela zmagati je bila Nina NAGODE v Sarajevu, kjer je izgubila na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ z Norvežanko Ulrike EIKERI 26 62 16. V Češkem Plznu na mladinskem turnirju ITF do 18 let, 3. kategorije, je Maša MARC zmagala še drugič in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 75 63 premagala Slovakinjo Barbaro KOTELESOVO. V Parizu pa sta ta teden na turnirju 1. kategorije do 14 let Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Manca PISLAK je v prvem krogu izgubila z Ivano JOROVIĆ iz Srbije 60 60, Nina POTOČNIK pa je izločila 1. nosilko na turnirju, Rusinjo Anastasyo KOMARDINO, ki na lestvici TE do 14 let zaseda 3. mesto. S tem je prišla na mesto 1. nosilke in v nadaljevanju gladko opravila še z Avstralko Lizette CABRERA, ki ji je v prvem nizu srečanje predala, v tretjem krogu pa še z Madžarko BianKo BEKEFI. Madžarko je premagala z izidom 61 61 in se uvrstila v četrtfinale. V paru z Manco PISLAK sta se uvrstila tudi v četrtfinale igre dvojic. TUKAJ.

Slovenska dekleta do 14 let osvojila 4. mesto na finalu EEP v Loanu

Ljubljana, 07.07.2011

Končal se je finalni del Evropskega ekipnega prvenstva do 14 let v Loanu, v Italiji. Slovenijo je, tako kot na kvalifikacijah v Rogaški Slatini, kjer so dekleta zasedla drugo mesto, zastopala ekipa v postavi Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Hana MRAZ. Slovenke so v prvem srečanju premagale Hrvaško z izidom 2 - 1. Točki sta prispevali Manca PISLAK, ki je premagala Ivono ČUDINA 64 62 in dvojica PISLAK-POTOČNIK, ki je v odločilnem srečanju premagala Ivono ČUDINA in Ano KONJUH 61 64. To jim je prineslo uvrstitev med štiri najboljše ekipe in s tem uvrstitev na svetovno ekipno prvenstvo, kar je po dolgih letih izjemen rezultat za katerokoli slovensko mladinsko ekipo. V razigravanju so nato dekleta izgubila s Srbijo z 2 - 1 in nato še v borbi za tretje mesto z Veliko Britanijo s 3 - 0. Naslov Evropskih ekipnih prvakinj so osvojile Rusinje, ki so bile v finalu boljše od Srbije z 2 - 1. TUKAJ.

Polona Hercog v polfinalu WTA turnirja v Bastadu, Andreja Klepač v polfinalu dvojic v Budimpešti

Ljubljana, 07.07.2011

Polona HERCOG se je uvrstila v polfinale ženskega WTA turnirja z nagradnim skladom 220.000 $, ki se igra v švedskem Bastadu. Eno uro in dvajste minut je potrebovala v četrtfinalu, a je premagala Rusinjo Vesno DOLONTS, 103. igralko lestvice WTA z rezultatom 62 64. Njena nasprotnica v polfinalu bo boljša iz srečanja med Barboro ZAHLAVOVO STRYCOCO in Flavio PENNETTO. Po krajši pavzi je morala na igrišče še enkrat. Tokrat v igri dvojic, kjer sta z Grkinjo Eleni DANIILIDOU igrali proti Špankama Nurii LLAGOSTERI-VIVES in Arantxi PARRA SANTONJI. V izenačenem srečanju sta na koncu slavili Španki z izidom 62 16 10-3. Uspešno pa je v igri dvojic na WTA turnirju v Budimpešti nastopila Andreja KLEPAČ. Uvrstila se je v polfinale, potem ko sta v četrtfinalu s soigralko v igri dvojic Belorusinjo Tatiano POUTCHEK premagali kitajsko-tajvansko dvojico Xinyun HAN in Su-Wei HSIEH z izidom 62 46 10-5. V polfinalu bosta igrali proti Natalie GRANDIN (Jar) in Vladimiri UHLIROVI (Češ). TUKAJ.

Umrl Fredi Reicher

Ljubljana, 06.07.2011

Po daljši bolezni je umrl dolgoletni teniški in športni delavec Fredi Reicher

 

Fredi Reicher je bil vrsto let nepogrešljiv član Teniške zveze Jugoslavije in Teniške zveze Slovenije. Bil je odličen teniški igralec, ki je leta 1950 osvojil naslov mladinskega prvaka Jugoslavije, kasneje pa je deloval  kot teniški funkcionar. Med drugim je bil Predsednik Sodniške organizacije TZJ, namestnik vrhovnega sodnika na Univerzijadi leta 1986, član mednarodne komisije iz TZJ, bil je izkušen teniški sodnik in do leta 1992 predsednik sodniške organizacije pri Teniški zvezi Slovenije, bil je zelo dejaven pri izobraževanju sodnikov, ima pa tudi ogromno zaslug za to, da se je Teniška zveza Slovenije po letu 1991 hitro vključila v ITF.

 

Za svoje delovanje v mednarodni teniški zvezi je prejel posebno priznanje ITF leta 2008, za svoje delovanje v športu pa je v domovini leta 1983 prejel Cizljevo, leta 2006 pa Bloudkovo plaketo. V teniškem svetu, predvsem v domovini, je pustil neizbrisen pečat.

 

Zadnje slovo od Fredija bo v ponedeljek, 11.7.2011 na pokopališču Pobrežje  v Mariboru.

 

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

TUKAJ.

Lian Benedejčič poražena v finalu turnirja do 12 let na Otočcu

Ljubljana, 06.07.2011

Na Otočcu se je končal turnir TE do 12 let. Zagotovo je najbolj prijetno presenetila Lian BENEDEJČIČ, ki je v polfinalu premagala Hrvatico Teo JEZIDZIĆ z izidom 62 64 in se uvrstila v finale, ker je danes izgubila s Hrvatico Leo BOŠKOVIĆ 06 16. Sicer pa je po četrtfinalnih obračunih v konkurenci posameznikov in posameznic ostala samo še Lian BENEDEJČIČ. Pri dečkih je v četrfinalu izgubil še zadnji predstavnik Slovenije. Jana VEHOVCA je premagal Italijan Alessandro STRADI s 64 61. Pri deklicah je v slovenskem obračunu Lian BENEDEJČIČ izločila Stefany GRLJ z rezultatom 62 61 in se kot edina Slovenka uvrstila v polfinale. Kristino NOVAK je premagala Tea JEZIDZIĆ iz Hrvaške z izidom 63 36 75. V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v polfinale uvrstila David Lucas AMBROŽIČ in Mark MESARIČ, pri deklicah pa so bile polfinalistke Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ, Nika ALBRECHT in Lara JAMŠEK ter Kristina NOVAK in Stefany GRLJ. David Lucas AMBROŽIČ in Mark MESARIČ sta polfinalno srečanje izgubila. Pri dekletih sta Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ prav tako izgubili, v slovenskem polfinalnem obračunu pa sta Kristina NOVAK in Stefany GRLJ premagli dvojico Nika ALBRECHT in Lara JAMŠEK in se uvrstili v finale. Žal pa tudi njima ni uspelo Sloveniji priigrati vsaj ene lovorike. V finalu sta namreč izgubili s hrvaškima igralkama Ano BIŠKIĆ in Leo BOŠKOVIĆ z rezultatom 36 26. TUKAJ.

Ta konec tedna mednarodni turnir v tenisu na mivki v Domžalah

Ljubljana, 06.07.2011

V soboto, 9.7. in nedeljo, 10.7. bo v Domžalah potekal prvi mednarodni turnir v tenisu na mivki v Sloveniji. Nastopili bodo najboljši slovenski igralci, nastopili pa bodo tudi igralci iz Italije, Francije, Poljske, Madžarske, Češke in Hrvaške. V soboto bo potekal moški in ženski turnir, popoldne pa tudi turnir mešanih dvojic. Po turnirju bo organizirana zabava, za glasbo bo skozi cel dan skrbel DJ, poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. Turnir v soboto bo potekal v domžalskem športnem parku na igriščih za odbojko na mivki za domžalskih bazenom, v nedeljo pa bo polfinale in finale potekalo na igrišču hotela Ambient (Aškerčeva 6a, Domžale) v Domžalah.Vabljeni so igralci in gledalci. Prijave dvojic sprejemajo na email: tenisnamivki@gmail.com. TUKAJ.

Ob odhodu v pokoj so se od Marjete poslovili njeni nekdanji dolgoletni sodelavci

Ljubljana, 06.07.2011

Po skoraj dvajseth letih dela na TZS, je v pokoj odšla naša Marjeta SMODIŠ, ki je s svojim delom zaznamovala dolgo in uspešno obdobje delovanja TZS. Uradna poslovitev vodstva zveze je predvidena za avgust.

 

Njeni dolgoletni sodelavci iz »stare garde« Grosman, Jeras, Prešeren, Smeh, Šmuc in Hrovat so se z njo dobili na skupnem kosilu, kjer so ji izročili tudi priložnostno darilo. Kramljanje ob kosilu je minilo ob obujanju spominov na stare čase dela TZS in na tekoča dogajanja v slovenskem in svetovnem tenisu. Omizje pa je na momente tudi kritično spregovorilo o trenutni situacijo teniškega delovanja na Slovenskem.

Marjeti želimo vse najboljše v novem civilnem življenju v upanju,da ji ne bo zmanjkovalo časa. TZS pa želimo, da čim lažje prebrodi izgubo strokovne sodelovke in jo nadomesti z novo delovno močjo, polno predanosti in znanja.

 

Ljubljana, 5.7.2011

Franci Hrovat

Še nakaj fotografij najdete TUKAJ.

Hercog v četrtfinalu, Marc in Reberšak v drugem krogu, Semrajc in Ternar izgubila

Ljubljana, 06.07.2011

Na odprtem prvenstvu Švedske v Bastadu je tudi v drugo med posameznicami dobro nastopila Polona HERCOG. V zelo izenačenem srečanju, na kar kaže tudi izid v osvojenih točkah, ki je bil 99 - 99, je po dveh urah in 12 minutah premagala Francozinjo Aravane REZAI, 75. igralko svetovne teniške lestvice z izidom 36 64 76(4). V četrtfinalu bo v četrtek ob 11.00 uri ob neposrednem TV prenosu na ŠPORT TV igrala proti Rusinji Vesni DOLONTS, 103. igralki lestvice WTA. Skoraj istočasno se je v San Benedettu v Italiji potil Janez SEMRAJC, kateremu je nasproti stal Italijan Simone VAGNOZZI, 199. igralec lestvice ATP. Italijan je bil boljši in je slavil z izidom 62 64 po uri in sedmih minutah igre.Na Futuresu v Avstriji je izpadel še zadnji Slovenec v konkurenci posameznikov. Tomislava TERNARJA je izločil domačin Nicolas REISSIG, 3. nosilec na turnirju. Na turnirju v Prokuplju z nagradnim skladom 10.000 $ je Polona REBERŠAK v prvem krogu zmagala. Boljša je bila od domačinke Elizabete BAUER 57 61 64. Na mladinskem ITF turnirju 3. kategorije v Plznu je v prvem krogu slavila Maša MARC. Z izidom 63 61 je premagala Čehinjo Kristyno HRABALOVO. TUKAJ.

Tina Rupert in Maks Tekavec zmagovalca turnirjev do 18 let

Ljubljana, 05.07.2011

V Ljubljani na igriščih TK Svoboda in v Radovljici je potekal turnir za fante in dekleta do 18 let. V Radovljici, kjer so igrali fantje sta se za naslov potegovala Maks TEKAVEC (MaxLj) in Urh KRAJNC DOMITER (Ptuj). Naslov zmagovalca si je priigral Maks TEKAVEC, ki je nbil v finalu boljši z izidom 75 36 64. V finalu dvojic sta slavila Gregor in Primož VOVK, ki sta premagala igrali Gregorja in Žigo GAŠPERŠIČA z rezultatom 75 16 10-6. V Ljubljani so igrala dekleta. V finalnem obračunu je gladko slavila Tina RUPERT, ki je Kajo EMERŠIČ LJUBIČ ugnala s 61 60. TUKAJ.

Na Otočcu se odvija mednarodni turnir Tennis Europe do 12 let, naši zaenkrat dobro

Ljubljana, 05.07.2011

V teniškem centru Otočec poteka mednarodni teniški turnir v kategoriji deklic in dečkov do 12 let. Odigrali so že kvalifikacije in uvodna kroga, uspešnejša pa so dekleta. pri fantih je v glavnem turnirju nastopilo 24 domačih igralec, a se je v četrtfinale uspel prebiti samo Jan VEHOVEC. Bolje gre dekletom, kjer so četrfinalistke postale Kristina NOVAK, Stefany GRLJ in Lian BENEDEJČIČ. Nekaj naših igralk in igralcev bomo videli tudi v četrtfinalnih nastopih dvojic. V sredo se glavni turnir nadaljuje s četrtfinalnimi obračuni. TUKAJ.

Polona Hercog, Petra Rampre, Tomislav Ternar in Nina Nagode uspešni v prvih krogih

Ljubljana, 05.07.2011

Polona HERCOG je v Bastadu na Švedskem, na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ zmagala. V prvem krogu je v uri in pol z rezultatom 75 63 odpravila Gruzijko Anno TATISHVILI. V drugem krogu bo igrala s Francozinjo Aravane REZAI, ki na lestvici WTA zaseda 75. mesto. Uspešna je bila tudi v igri dvojic, kjer je na tem turnirju za partnerko izbrala Eleni DANILIDOU. Dobro je začela na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Kanadi Petra RAMPRE. V prvem krogu je premagala Alexandro MUELLER 46 61 61. V Sarajevu je na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ Nina NAGODE zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Premagala je Madžarko Csillo ARGYELAN 75 64 in bo v drugem krogu igrala z Norvežanko Ulrikke EIKERI, ki je s 60 62 izločila Tjašo ŠRIMPF. V Avstriji sta na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR. Tom je izgubil s Slovakom Norbertom GOMBOSEM, sicer 3. nosilcem s 75 61, Tomislav TERNAR pa je premagal Čeha Jana MAREKA 76(5) 75. Srečanje Janeza SEMRAJCA v San Benedettu, ki bi moralo biti da sporedu danes, je preloženo na sredo. TUKAJ.

Konec kvalifikacij, začenjajo se glavni turnirji

Ljubljana, 05.07.2011

Na mednarodnih turnirjih, ki jih spremljamo ta teden so kvalifikacijski obračuni končani in znano je komu se je uspelo prebiti v glavni turnir. V San Benedettu je to uspelo Janezu SEMRAJCU, ki bo danes zvečer igral proti Italijanu Simoneju VAGNOZZIJU, v Telfsu v Avstriji to ni uspelo nobenemu našemu predstavniku, a bomo v glavnem turnirju vseeno videli Toma KOČEVAR DEŠMANA in Tomislava TERNARJA, v Sarajevu sta se v glavni turnir uvrstili Nina NAGODE in Tjaša ŠRIMPF. Na prve nastope v glavnih turnirjih pa čakajo tudi Polona HERCOG, na najnovejši lestvici WTA je pridobila 6 mest in je na 53. mestu, ki bo danes ob 11. uri igrala v Bastadu proti Anni TATISHVILI, 84. igralki svetovne teniške lestvice. V ZDA bo Petra RAMPRE, ki je na najnovejši lestvici WTA napredovala na 234. mesto in je trenutno tretja najboljša Slovenka, v prvem krogu igrala proti domačinki Alexandri MUELLER, v Prokuplu pa bo Polona REBERŠAK v prvem krogu igrala proti domačinki Elizabeti BAUER. TUKAJ.

V Novem mestu končan turnir 8 - 11 let

Ljubljana, 04.07.2011

Pozna se, da so se začele počitnice in da naši najmlajši potrebujejo odmor. Zato je bila v Novem mestu na turnirju v starostnih kategorijah 8 - 11 let nekoliko manjša udeležba kot je to za tovrstne turnirje običajno. A kljub temu tekmovalnosti in lepih tekem ni manjkalo. Zmagovalci pa so postali: MINI tenis deklice - Sara ČIŽMIČ, MINI tenis dečki - Nejc VREČKO, MIDI tenis deklice - Sara OGNJANOVIČ, MIDI tenis dečki - Žiga KOVAČIČ, tenis do 10 let deklice - Živa FALKNER (Otoče), tenis do 10 let dečki - Alen TUŠEK (Br-Mb), tenis do 11 let deklice - Maruša PLANK (Celje), tenis do 11 let dečki - Toma AŠIČ (AsLit). Fotografije TK Portovald s turnirja lahko nadete TUKAJ.

Slovenska Davis cup ekipa odpotovala na Sardinijo

Ljubljana, 04.07.2011

V Arzacheni na Sardiniji bo konec tedna potekalo srečanje drugega kroga Evroafriške skupine I Davisovega pokala med Italijo in Slovenijo. Slovenska ekipa pod vodstvom kapetana Blaža TRUPEJA v postavi Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Luka GREGORC in Aljaž BEDENE bo prekrižala loparje z domačini, ki jih vodi Corrado BARRAZUTTI, v ekipi pa so Simone BOLELLI (ATP - 116), Daniele BRACCIALI (ATP - 40), Fabio FOGNINI (ATP - 32) in Potito STARACE (ATP - 49). Srečanje se bo igralo na peščeni podlagi. Italijanska reprezentanca trenutno zaseda na lestvici teniških reprezentanc 22. mesto, Slovenija je na 31. mestu. Vzdušje v naši ekipi je dobro in kot vedno pozitivno, pa tudi forma naših igralcev je dobra, kar so pokazali na zadnjih turnirjih, zato lahko z optimizmom pričakujemo petkov začetek dvoboja. Zmagovalec dvoboja se uvrsti v Play off za uvrstitev v svetovno skupino Davisovega pokala. Italijani so tam že bili, naši ekpi pa bi to uspelo prvič, zato je motivacija toliko večja. Preberite več TUKAJ.

Janez Semrajc, Nina Nagode in Tjaša Šrimpf v glavne turnirje

Ljubljana, 03.07.2011

Janez SEMRAJC nadaljuje z dobrimi nastopi. Uspešen je bil tudi v drugem krogu Challengerja v San Benedettu v Italiji. Premagal je Portugalca Goncala PEREIRO 63 60 in se uvrstil v glavni turnir. To pa ni uspelo Andreji KLEPAČ v kvalifikacijah WTA turnirja v Budimpešti. V drugem krogu kvalifikacij je izgubila z 20.letno Slovakinjo Lenko JURIKOVO, 221. igralko lestvice WTA z rezultatom 61 63.V Sarajevu so v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega ITF turnirja nastopile tri naše igralke. Za uvrstitev na glavni turnir so potrebovale 1 zmago in to je uspelo Nini NAGODE in Tjaši ŠRIMPF, izgubila pa je Daša ORLIČ. V avstrijskem Telfsu so v kvalifikacijah nastopili štirje naši igralci, a se nobenemu ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. Tilen ŽITNIK in Gregor stopar sta izgubila v drugem krogu, Marko STOSIČ in Matej LELJAK pa sta se ustavila v zadnjem korgu kvalifikacij. V glavnem turnirju bomo tako videli Toma KOČEVAR DEŠMANA in Tomislava TERNARJA. TUKAJ.

Zala Dovnik in Grega Kokalj zmagovalca A turnirjev do 14 let, Mark Kulič B turnirja

Ljubljana, 02.07.2011

V Ljubljani in Celju so se nadaljevali turnirji do 14 let. Pri dekletih, ki nastopajo v Ljubljani so se v polfinale uvrstile igralke iz Maribora. Tri igralke ŽTKMb in ena igralka Branika. Sicer pa bi morda lahko kot presenetljiv navedli le izpad 2. nosilke Nike KOZAR, ki jo je v treh nizih izločila Nina KRIVEC. Smo pa v finalu gledali obračun predtsvanic dveh mariborskih klubov, lahko bi rekli mariborski derbi. Pomerili sta se Zala DOVNIK in ŽtkMb in Moni POTRČ iz Branika. Slavila je Zala DOVNIK in to prepričljivo s 61 60. V Celju smo na A turnirju videli obračun med 1. nosilcem Borom SCHWEIGER MUŽAR (Otoče) in 2. postavljenim Gregom KOKALJEM (AsLit). Dokaj gladko je finalni obračun dobil Grega KOKALJ s 60 63. Na turnirju B za fante je slavil Mark KULIČ, ki je izločil tudi prvopostavljenega Blaža BEZJAKA. V finalu je premagal še nepostavljenega Urha JUSTIN, 36 63 60. TUKAJ.

Katarina Srebotnik s Kveto Peschke osvojila Wimbledon

Ljubljana, 02.07.2011

Katarina SREBOTNIK je v Londonu v paru s Čehinjo Kveto PESCHKE osvojila turnir v znamenitem Wimbledonu. Njuni nasprotnici Avstralka Samantha STOSUR in Nemka Sabine LISICKI jima v finalu nista bili dorasli, Katarina pa je še enkrat potrdila, da je v tem trenutku verjetno najboljša igralka dvojic na svetu. Končni izdi finala je bil 63 61. Čestitke Katarini in Kveti !! Foto: GettyImages TUKAJ.

Natalija Šipek in Maks Tekavec osvojila TE 16 turnir v Kranju

Ljubljana, 02.07.2011

Natalija ŠIPEK nadaljuje z odličnimi nastopi na mednarodni sceni. Po zmagi na turnirju na Malem Lošinju prejšnji teden, je danes slavila še na turnirju Tennis Europe v kategoriji do 16 let v Kranju. V finalu je bila boljša od Srbkinje Milice NOVAKOVIČ 75 60. Med fanti je turnir zanesljivo osvojil 1. nosilec Maks TEKAVEC. Njegov nasprotnik v finalu je bil 2. postavljeni igralec na turnirju, Avstrijec Philipp MORITZ, ki pa mu v finalu ni bil dorasel. Maks TEKAVEC je slavil zanesljivo z izidom 64 61 in tako najlepše zaokrožil uspešne slovenske nastope na turnirju. Dobili pa smo tudi zmagovalca v konkurenci dvojic. To sta Avstrijca Philipp MORITZ in Jonas TRINKER, ki sta v finalnem obračunu premagala srbsko-rusko kombinacijo Ognjen ŠUNJEVARIĆ-Grigory TROTSENKO s 63 62. Na naslovnici Moritz in Tekavec. Ostale fotografije, ki jih je prispeval TK TrKr si lahko ogledate TUKAJ.

Janez Semrajc in Andreja Klepač začela z zmago, Jakupovićeva poražena

Ljubljana, 02.07.2011

Janez SEMRAJC je z zmago začel nastope na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 € v San Benedettu v Italiji. V prvem krogu je danes v manj kot uri premagal domačina, Andreo ALTTRICEJA 62 61. Za uvrstitev v glavni turnir bo moral zmagati še enkrat. V Budimpešti pa je 220.000 $ vreden WTA turnir v kvalifikacijah uspešno začela Andreja KLEPAČ. V prvem krogu je z rezultatom 61 64 premagala Slovakinjo Michaelo POCHABOVO. V Bastadu na Švedskem je na WTA turnirju (220.000 $) v kvalifikacijah nastopila Dalila JAKUPOVIĆ in že v prvem krogu izgubila. Premagala jo je Francozinja, 255. igralka svetovne lestvice, Alize LIM z izidom 63 62. TUKAJ.

Ketere naše igralce in igralke bomo spremljali na teniških igriščih prihodnji teden

Ljubljana, 02.07.2011

Osrednja pozornost bo prihodnji konec tedna namenjena obračunu Slovenije in Italije v Davisovem pokalu, ki se bo odvijal od 8. - 10.7.2011 v Arzacheni na Sardiniji. Informacije o dvoboju boste našli pod zavihkom Davisov pokal 2011. Dekleta po Wimbledonu nadaljujejo s serijo WTA. V Bastadu na Švedskem bo na 220.000 $ vrednem turniju nastopila Polona HERCOG, že danes pa bo z nastopi začela Dalila JAKUPOVIĆ, ki mora v kvalifikacije. V kvalifikacijah enako vrednega turnirja v Budimpešti bo nastopila Andreja KLEPAČ. V glavnem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v kanadskem Waterlooju bo poskušala dobro formo potrditi Petra RAMPRE. Na 10.000 $ vredem drugem turnirju v Prokuplju bo še enakrat nastopila Polona REBERŠAK. V Sarajevu pa bodo v kvalifikacijah enako vrednega turnirja nastopile Nina NAGODE, Tjaša ŠRIMPF in Daša ORLIČ. Naši najboljši fantje se bodo pripravljali za obračun v Davisovem pokalu. V kvalifikacijah Challengerja z nagradnim skladom 30.000 € v San Benedettu pa bo nastopil Janez SEMRAJC. V avstrijskem Telfsu bodo v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja igrali Gregor STOPAR, Tilen ŽITNIK, Matej LELJAK, Marko STOSIČ in Tomislav TERNAR, v glavni turnir pa je že uvrščen Tom KOČEVAR DEŠMAN. In še mladinci. Na močnem turnirju do 18 let, 1. ranga v Berlinu bo nastopil Nik RAZBORŠEK, na turnirju 3. ranga v Plznu pa Maša MARC. V Pariz je na turnir deklet do 14 let odpotovala Nina POTOČNIK. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 14 let in 8-11 let

Ljubljana, 02.07.2011

Ta konec tedna se bodo nadaljevali in zaključili turnirji A in B v kategoriji deklic in dečkov do 14 let, odigran pa bo tudi turnir v kategoriji 8-11 let. Turnirja A in B za dečke se igrata na igriščih TK Celje, turnir A za deklice pa na Max tenis klubu v Ljubljani. Danes bodo na turnirjih odigrali drugi krog. Na A turnirju pri dečkih v Celju, ki je dobro zaseden, so se v drugi krog uvrstili vsi postavljeni igralci razen domačina Amadeja GORUČANA, ki je izgubil z Blažem GVARDIJANČIČEM. Pri deklicah morajo dokončati še nekaj tekem prvega kroga, od nosilk pa je doslej izpadla le Blažka TRATNIK, ki jo je izločila Evgenija BURGER. Turnir v kategoriji 8 - 11 let se bo odvijal danes in jutri na igriščih TK Portovald v Novem Mestu. TUKAJ.

Katarina Srebotnik s Kveto Peschke v finalu wimbledonskih ženskih dvojic

Ljubljana, 01.07.2011

Kot kaže je Katarina SREBOTNIK uspela toliko sanirati poškodbo hrbta, da je danes lahko nastopila v igri dvojic. S KvetoPESCHKE bosta tako oto naskakovali novo lovoriko v igri dvojic, a tokrat eno najprestižnejših, namreč imbledonsko. V polfinalu sta na hitro odpravili Sanio MIRZA(Ind) in Eleno VESNINO (Rus) s 63 61. Finalnih nasprotnic še nimata, bo pa to boljši par iz srečanja Samantha STOSUR(Aus)/ Sabine LISICKI(Nem) in Marina ERAKOVIĆ (Nzl)/Tamarin TANASUGARN (Taj). Zmagovalki si bosta razdelili nagrado 250.000 angleških Funtov. TUKAJ.

V Kranju na TE 16 finalista Natalija Šipek in Maks Tekavec

Ljubljana, 01.07.2011

V Kranju se bližajo zaključni obračuni posameznikov in posameznic na mednarodnem turnirju Tennis Europe do 16 let. Vobeh konkurencah bosta v finalu tudi slovenska predstavnika. Pri dekletih bo to Natalija ŠIPEK, ki je v polfinalu z rezultatom 64 36 62 izločila 2. nosilko, Srbkinjo Džino MILOVANOVIĆ. Njena nasprotnica bo prav tako srbska igralka, 3 nosilka Milica NOVAKOVIĆ, ki je v drugem polfinalu izločila Saro DJURDJEVIĆ z rezultatom 63 63. Slovenec pa je tudi v finalu fantovskega dela turnirja. Maks TEKAVEC se je v finale uvrstil brez boja, potem ko mu je polfinalno srečanje predal Avstrijec Sebastian SCHLOFFER. O drugem finalistu bosta odločala Avstrijca Filip TOMIC in Philip MORITZ. Polfinalno srečanje bosta odigrala v soboto, ko bo okoli 12. ure na sporedu tudi finalni obračun pri dekletih. Znani pa sta zmagovalki v konkurenci dvojic. Naslov sta osvojili Slovakinji Alzbeta HOUBOVA in Maria Alexandra VITEKOVA. Na naslovnici finalistke ženskih dvojic. Fotogalerijo smo dopolnili s fotografijami, ki njih je poslal organizator TK Tr-Kr in jih lahko pogledate TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.