Konec kvalifikacij, začenjajo se glavni turnirji

Ljubljana

Na mednarodnih turnirjih, ki jih spremljamo ta teden so kvalifikacijski obračuni končani in znano je komu se je uspelo prebiti v glavni turnir. V San Benedettu je to uspelo Janezu SEMRAJCU, ki bo danes zvečer igral proti Italijanu Simoneju VAGNOZZIJU, v Telfsu v Avstriji to ni uspelo nobenemu našemu predstavniku, a bomo v glavnem turnirju vseeno videli Toma KOČEVAR DEŠMANA in Tomislava TERNARJA, v Sarajevu sta se v glavni turnir uvrstili Nina NAGODE in Tjaša ŠRIMPF. Na prve nastope v glavnih turnirjih pa čakajo tudi Polona HERCOG, na najnovejši lestvici WTA je pridobila 6 mest in je na 53. mestu, ki bo danes ob 11. uri igrala v Bastadu proti Anni TATISHVILI, 84. igralki svetovne teniške lestvice. V ZDA bo Petra RAMPRE, ki je na najnovejši lestvici WTA napredovala na 234. mesto in je trenutno tretja najboljša Slovenka, v prvem krogu igrala proti domačinki Alexandri MUELLER, v Prokuplu pa bo Polona REBERŠAK v prvem krogu igrala proti domačinki Elizabeti BAUER.