Slovenska dekleta do 14 let osvojila 4. mesto na finalu EEP v Loanu

Ljubljana

Končal se je finalni del Evropskega ekipnega prvenstva do 14 let v Loanu, v Italiji. Slovenijo je, tako kot na kvalifikacijah v Rogaški Slatini, kjer so dekleta zasedla drugo mesto, zastopala ekipa v postavi Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Hana MRAZ. Slovenke so v prvem srečanju premagale Hrvaško z izidom 2 - 1. Točki sta prispevali Manca PISLAK, ki je premagala Ivono ČUDINA 64 62 in dvojica PISLAK-POTOČNIK, ki je v odločilnem srečanju premagala Ivono ČUDINA in Ano KONJUH 61 64. To jim je prineslo uvrstitev med štiri najboljše ekipe in s tem uvrstitev na svetovno ekipno prvenstvo, kar je po dolgih letih izjemen rezultat za katerokoli slovensko mladinsko ekipo. V razigravanju so nato dekleta izgubila s Srbijo z 2 - 1 in nato še v borbi za tretje mesto z Veliko Britanijo s 3 - 0. Naslov Evropskih ekipnih prvakinj so osvojile Rusinje, ki so bile v finalu boljše od Srbije z 2 - 1.