prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Junij 2013

Arhiv novic - junij 2013

Katarina Srebotnik v četrtfinalu ženskih dvojic in v tretjem krogu mešanih dvojic v Wibledonu

Ljubljana, 30.06.2013

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA opravičujeta vlogo 3. nosilk v Wimbledonu. V tretjem krogu sta brez težav, v eni uri, premagali 13. nosilki turnirja ženskih dvojic, Američanko Vanio KING in Kitajko Jie ZHENG.

Katarina in Nadia sta slavili z rezultatom 6-3 6-2.

V četrtfinalu bosta igrali s 7. nosilkama, Nemko Anno-Leno GROENEFELD in Čehinjo Kveto PESCHKE.

Katarina, ki se letos očitno zelo dobro počuti na travnati površini je bila uspešna tudi v drugem krogu konkurence mešanih dvojic. Z Nenadom ZIMONJIĆEM sta bila v prvem krogu prosta, v drugem pa sta s 7-5 6-1 premagala Američana Jamesa BLAKEA in Hrvatico Donno VEKIĆ.V tretjem krogu bosta igrala z Američanom Scottom LIPSKYM in Avstralko Cassey DELLACQUA. TUKAJ.

ATP CH Tilia SLO Open 2013 - v zadnji krog kvalifikacij samo Nik Razboršek, žreb za glavni turnir našim ni bil naklonjen

Ljubljana, 30.06.2013

V Portorožu se je s kvalifikacijskimi obračuni, danes so odigrali prvi in drugi krog, začel letošni ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2013.

V kvalifikacijah je nastopilo 12 Slovencev, le dva sta se uvrstila v drugi krog, le Niku RAZBORŠKU pa je uspelo zmagati dvakrat in se uvrstiti v zadnji krog kvalifikacij. V prvem krogu je v edinem slovenskem obračunu Gregor BRESKVAR s 6-2 6-2 premagal Aljošo KUCLERJA, drugo zmago za naše igralce pa je zabeležil Nik RAZBORŠEK, ki je s 7-5 6-0 premagal Italijana Giuseppeja MOLONA.

V drugem krogu je 1. nosilec kvalifikacij, Kanadčan Frank DANCEVIC s 6-0 6-3 premagal Gregorja BRESKVARJA, Nik RAZBORŠEK pa je še drugič zmagal. Tokrat je bil s 6-3 6-2 boljši od 4. nosilca kvalifikacij, Avstrijca Maximiliana NEUCHRISTA.

V finalu kvalifikacij bo Nik za nastop v glavnem turnirju v ponedeljek ob 11. uri igral s 27. letnim Slovakom Kamilom CAPKOVICEM, 497. igralcem lestvice ATP (najvišje je bil na 211. mestu leta 2009). Od ostalih naših igralcev, ki so izpadli v prvem krogu so po en niz nasprotnikom uspeli odvzeti Blaž BIZJAK, Sašo BENDE in Jakob Aljaž KAPLJA.

Popoldan pa je bil opravljen žreb za glavni turnir. Poleg Grege ŽEMLJE, Aljaža BEDENETA, Blaža KAVČIČA in Blaža ROLE bodo v glavnem turnirju s posebnim povabilom nastopili Tom KOČEVAR DEŠMAN, Mike URBANIJA in Marko LAZIČ.

Žreb našim ni bil najbolj naklonjen, saj so v prvi četrtini kar štirje naši igralci, v zgornji polovici jih je pet, v spodnji polovici žreba pa sta Blaž KAVČIČ in Marko LAZIČ.

Že v prvem krogu se bosta tako udarila Grega ŽEMLJA in Mike URBANIJA, Zmagovalec te tekme pa bo v drugem krogu igral z boljšim iz srečanja med Slovakom Karolom BECKOM in Blažem ROLO. Od treh Slovencev lahko v četrtfinale napreduje samo eden.

Že naslednji par na razpredelnici je Tom KOČEVAR DEŠMAN in Čeh Michal KONECNY.

Aljaž BEDENE je 3. nosilec in je na čelu druge četrtine žreba. V prvem krogu bo igral z Francozom Fabricom MARTINOM.

V spodnji polovici žreba sta Blaž KAVČIČ, ki je četrti nosilec in bo v prvem krogu igral s 27. letnim Špancem Adrianom MENENDEZOM MACEIRASOM, 200. igralcem lestvice ATP. Domačin Marko LAZIČ bo igral z Avstrijcem Martinom FISCHERJEM.

Nekaj fotografij prvega dne si lahko ogledate in rezultate srečanj v živo spremljate TUKAJ.

TE 16 Kranj 2013 - zmagovalca Nika Kozar in Barnabas Koncz

Ljubljana, 30.06.2013

V Kranju se je končal turnir TE do 16 let. Zmagovalca turnirja sta domačinka Nika KOZAR in Madžar Barnabas KONCZ.

Pri fantih je bil 2. nosilec Barnabas KONCZ s 5-7 6-3 6-1 boljši od našega Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA.

Pri dekletih smo gledali obračun domačih igralk Nike KOZAR in Hane MRAZ. Nekoliko presenetljivo je v finalu s 5-7 7-6(5) in 6-4 Nika KOZAR premagala letošnjo člansko državno prvakinjo Hano MRAZ.

Že pred tem sta v konkurenci dvojic pri fantih slavila Amadej GORUČAN in Sven LAH, pri dekletih pa sta turnir dvojic osvojili Nika KOZAR in Rusinja Daria SOLOVYEVA. TUKAJ.

Wimbledon 2013 Grega Žemlja - Juan Martin Del Potro 5-7 6-7(3) 0-6, zmaga Katarine Srebotnik

Ljubljana, 30.06.2013

Grega ŽEMLJA Wimbledon zapušča po tretjem krogu, kar je njegova najboljša uvrstitev na tem turnirju doslej. Grega je tudi danes v prvih dveh nizih igral na visokem nivoju, a izgubil en začetni udarec v prvem in podaljšano igro v drugem nizu, kar je pomenilo zaostanek z 0-2, tretji niz pa bo verjetno tudi sam hitro pozabil. Kljub temu imamo občutek, da danes vendarle ni bil tisti pravi Grega iz predhodnih srečanj, to pa je bilo dovolj, da odličnemu Argentincu tudi tokrat ni bil kos.

Začetek srečanja je bil zelo izenačen, v sedmi igri prvega niza pa je prvi prišel do break-žoge Del Potro, a jo je Grega z odličnim servisom ubranil. Z dvema neizsiljenima napakama je Grega zapravil 11. igro na svoj servis in Del Potro je z breakom povedel s 6-5 in po 40. minutah prvi niz dobil s 7-5. Grega je imel v prvem nizu slab izkoristek drugega servisa.

Tudi drugi niz je bil izenačen, igralca sta zanesljivo dobivala igre na svoj servis in o zmagovalcu je odločal tie-break. Tu je bil Del POTRO boljši oz. bolj zanesljiv, Gregu je odvzel dva servisa in podaljšano igro je dobil s 7-3.

Grega je tretji niz začel slabo in ga slabo tudi nadaljeval. V drugi igri je izgubil svoj začetni udarec in DEL POTRO je povedel z 2-0 in serviral. V četrti igri si je Del POTRO z izjemno borbenostjo priigral novo, četrto break priložnost v tekmi in drugo v četrtem nizu. Grega se je najprej ubranil, a takoj storil novo neprisiljeno napako in ponudil novo break priložnost Argentincu, ki jo je ta izkoristil in povedel že s 4-0. V šesti igri tretjega niza je Grega izgubil še svoj tretji začetni udarec in DEL POTRO mu je v tretjem nizu zavezal kravato.

Ne glede na slab tretji niz je Grega v Wimbledonu prikazal vrhunski tenis in se zasluženo uvrstil v tretji krog, naslednja priložnost za izboljšanje te uvrstitve na turnirjih za grand slam pa bo že konec avgusta v New Yorku.

Zdaj Grego pričakujemo v Portorožu, kjer se jutri s kvalifikacijami začenja letošnji ATP Challenger Tilia Slovenia Open.

Da pa v Wimbledonu dan ni bil zavit v črno je poskrbela Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta v drugem krogu ženskih dvojic s 7-5 6-3 premagali Američanko Varvaro LEPCHENKO in Kitajko SaiSai ZHENG. TUKAJ.

Janez Semrajc ustavljen v polfinalu Futuresa v Seefeldu

Ljubljana, 30.06.2013

V avstrijskem Seefeldu se je na Futuresu Austria F1 Janez SEMRAJC s peto zmago uvrstil v polfinale. Potem, ko je v drugem krogu s 6-4 7-5 premagal 7. nosilca, Čeha Jana MINARJA, je bil v današnjem polfinalu s 6-4 6-2 boljši od domačina, 23. letnega Lucasa JASTRAUNIGA.

Janez SEMRAJC, ki je imel v zadnjem času kar nekaj zdravstvenih težav se tako vendarle uspešno vrača na teniška igrišča. Potem, ko eno leto ni nastopal, je letos februarja in marca nastopil na treh turnirjih serije Futures in zabeležil najboljšo uvrstitev z drugim krogom glavnega turnirja. Že na turnirju v Mariboru v začetku tega meseca pa je z zmago v konkurenci dvojic (med posamezniki ni nastopil) nakazal, da se vrača v formo in da lahko v prihodnjih mesecih ponovno pričakujemo dobre rezultate.

Janez SEMRAJC je polfinalno srečanje, ki je bilo zaradi dežja večkrat prestavljeno, izgubil. Premagal ga je Italijan Walter TRUSENDI s 6-1 6-4. Po celodnevnem čakanju so organizatorji srečanje prestavili v dvorano.

Na članskih ITF turnirjih so naša dekleta za ta teden končala z nastopi. V drugem krogu se je najprej na ITF turnirju v Prokuplju (10.000 $) poslovila Tjaša ŠRIMPF. S 6-3 0-6 6-2 jo je premagala Slovakinja Chantal SKAMLOVA.

Z nastopi pa je na ITF turnirju v Zlinu (25.000 $) v drugem krogu končala tudi Nastja KOLAR. Z 1-6 1-6 je izgubila z Avstrijko, 23. letno Melanie KLAFFNER. TUKAJ.

Na Sredozemskih igrah v Mersinu Blaž Rola osvojil zlato odličje med posamezniki in v paru s Tomislavom Ternarjem

Ljubljana, 30.06.2013

Slovenijo so na letošnjih sredozemskih igrah v Mersinu na teniškem turnirju predstavljali Blaž ROLA, Tomislav TERNAR, Maša MARC in Manca PISLAK. V ženskem delu turnirja je nastopilo 13 igralk, v moškem delu turnirja pa je nastopilo 15 igralcev.

Največ smo pričakovali od našega na svetovni članski teniški lestvici četrtega igalca Blaža ROLE, ki as je v zadnjem času razveseljeval z odličnimi igrami na univerzitetnem prvenstvu ZDA. Pričakovanja je upravičil in iz Mersina se vrača z dvema zlatima kolajnama.

Po zmagi v dvojicah je včeraj v finalnem obračunu posameznikov premagal Turka Marsela ILHANA s 6:7 (6), 6:2, 3:6, 7:6 (4) in 6:2.

Marsel ILHAN je najboljši turški igralec, trenutno na 180. mestu lestvice ATP in tudi dobrih sto pred Blažem ROLO. Blaž ROLAje bil postavljen za 3. nosilca turnirja in je v prvem krogu s 6-2 6-0 premagal Libanonca Mohanada Al HOUNIJA, v četrtfinalu je s 4-6 6-3 6-2 izločil Italijana Stefana TRAVAGLIO, v polfinalu pa je bil s 6-3 6-2 boljši od 1. nosilca, Tunizijca Maleka JAZIRIJA.

V konkurenci dvojic, nastopilo je 6 dvojic, sta Blaž ROLA in Tomislav TERNAR osvojila zlato medaljo. Kot prva nosilca sta bila v prvem krogu prosta, v polfinalu sta premagala Španca Alberta ALCARAZA IVORRO in Davida PEREZA SANZA.

Za zmago na turnirju in osvojitev zlate medalje sta igrala z dvojico Mohamed Haythem ABID in Malek JAZIRI iz Tunizije. Srečanje je bilo dokaj izenačeno, naša igralca pa sta slavila z rezultatom 3-6 6-3 [10-5]. Čestitke !

V ženski konkurenci je v svojem prvem nastopu zmagala Manca PISLAK. S 7-6 (3) in 6-3 je premagala 20. letno Tunizijko Nour ABBES in se uvrstila v četrtfinale. Tu pa je izgubila s 4. nosilko turnirja Italijanko Anastasio GRYMALSKO. Italijanka je bila boljša s 6-4 6-0.

Tekmo prvega kroga je izgubil Tomislav TERNAR. Njegov nasprotnik je bil 2. nosilec moškega turnirja Turk Marsel ILHAN. Prvi niz je Tomislav dobil s 7-6 (5), drugega je izgubil z 1-6, v tretjem nizu pa je v sedmi igri izgubil servis in prednost je ILHAN ohranil do konca ter tretji niz dobil s 6-3 in s tem tudi srečanje.

Že v torek je v prvem krogu med ženskami nastopila Maša MARC, ki je med posameznicami izgubila s Španko Saro SORRIBES TORMO. Španka je slavila s 6-0 6-3. Maša je nato nastopila še enkrat, tokrat v paru z Manco PISLAK v četrtfinalu konkurence dvojic. Tudi to srečanje sta izgubili. Premagli sta ju Tunizijki Nour ABBES in Ons JABEUR, ki sta bili boljši s 7-6(2) in 6-2. TUKAJ.

Začele so se kvalifikacije za EEP, deklice do 14 let začele z zmago, fantje s porazom

Ljubljana, 29.06.2013

Z nastopom ekip fantov in deklet do 14 let so se začela letošnja ekipna evropska prvenstva (Summer cups).

Za uvrstitev na zaključni turnir morajo ekipe skozi močne kvalifikacije. Te potekajo v štirih skupinah v različnih državah.

Ekipa deklet do 14 let v postavi Kristina NOVAK, Lara PROSENJAK in Anja GAL pod vodstvom Dominika SENICE igra v Izmiru (Turčija). Poleg Slovenije v skupini D nastopajo ekipe Nemčije, Madžarske, Portugalske, Rusije, Turčije in Ukrajine.

Naša dekleta so v uvodnem nastopu igrala z ekipo Turčije in zmagala z rezultatom 2-1.

Slovenijo je v vodstvo popeljala Kristina NOVAK z zmago nad Muazzez DEMIRCI s 6-4 7-5. Na 1-1 je izenačila Inci OGUT, ki je s 6-3 6-3 premagala Laro PROSENJAK. Odločilno točko za Slovenijo sta priigrali Kristina NOVAK in Anja GAL z zmago nad turško dvojico Inci OGUT- Defne OLCAY. Naša dvojica je bila boljša s 6-2 6-2.

Naše deklice bodo v polfinalu igrale z ekipo Rusije, ki je bila v prvem krogu prosta. Zmaga prinaša uvrstitev na zaključni turnir, poraz pa borbo za 3-4 mesto.

Dečki igrajo v španski Murcii. V skupini D so poleg njih še Turki, Bolgari, Švedi, Španci, Avstrijci, Srbi in ekipa BiH.

Prvo tekmo je slovenska ekipa v kateri so Anže ARH, Matic PODLIPNIK in Jan VEHOVEC igrala s 4. nosilci, ekipo Švedske.

Švedi so bili boljši in so zmagali z rezultatom 3-0.

Joel AKERLUND je s 6-3 6-0 premagal Jana VEHOVCA, Karl FRIBERG je bil s 3-6 6-1 6-0 boljši od Anžeta ARHA, izgubila pa je tudi naša dvojica Matic PODLIPNIK-Jan VEHOVEC. Šveda Jonas ERIKSSON ZIVERTS in Karl FRIBERG sta zmagala s 6-2 7-6(8).

Fantje so s tem izgubili možnost za napredovanje, v razigravanju za 5-8 mesto pa bodo jutri igrali z ekipo Bolgarije.

Preberite tudi TUKAJ.

V Portorožu se začenja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2013

Ljubljana, 29.06.2013

Pa smo ga dočakali.

V Portorožu se danes s kvalifikacijskimi obračuni začenja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2013. Turnir ima nagradni sklad 30.000 $ + H, igra pa se na trdi podlagi.V kvalifikacijh nastopa 31 igralcev, videli pa bomo tudi 12 Slovencev. Nastopili bodo Gregor BRESKVAR, Aljoša KUCLER, Tilen ŽITNIK, Sašo BENDE, Valentin HORVAT,ALjaž RADINSKI, Anže LOVIŠČEK, Miha MLAKAR, Jean IVANOVIČ, Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK in Jaka Aljaž KAPLJA. V prvem krogu ne bo slovenskih obračunov, vsi naši igralci imajo za nasprotnike tujce.

Prvi nosilec kvalifikacij je Kanadčan Frank DANCEVIC, ki je v prvem krogu prost. Slovencev ni med nosilci.

Tekme se v Portorožu začnejo ob 09.30 uri, na sporedu pa bosta prvi in drugi krog kvalifikacij.

Žreb in razpored igranja za nedeljo najdete TUKAJ.

TE 16 Kranj - Bor Schweiger Mužar, Hana Mraz in Nika Kozar finalisti

Ljubljana, 29.06.2013

Odlično so se ta teden odrezali slovenski igralci in igralke na mednarodnem mladinskem turnirju 3. kategorijie TE 16 v Kranju.

Pri dekletih bomo gledali slovenski finale, še več, pomerili se bosta igralki domačega teniškega kluba Triglav Kranj Hana MRAZ in Nika KOZAR.Pri fantih je finalist Bor SCHWEIGER MUŽAR.

Hana MRAZ je v današnjem prvem polfinalu deklet s 6-3 6-4 premagala Srbkinjo, 5. nosilko Milo MIŠIĆ, v drugem polfinalu pa je bila v slovenskem obračunu Nika KOZAR s 6-4 6-1 boljša od Moni POTRČ.

Pri fantih je Bor SCHWEIGER MUŽAR s 6-4 6-1 premagal Črnogorca Rrezarta CUNGUJA, v drugem polfinalu pa je 2. nosilec Madžar Barnabas KONCZ s 7-5 6-3 izločil našega Miho OKORNA. TUKAJ.

V nedeljo začetek kvalifikacij na ATP Challengerju v Portorožu

Ljubljana, 29.06.2013

Danes se z nastopom najmlajših tekmovalcev začenja teniški teden v Portorožu. Ob profesionalnih teniških igralcih, ki bodo na igriščih TC Marina Portorož nastopali od nedelje do nedelje, bodo na turnirji v vseh starostnih kategorijah tekmovanj, ki štejejo za teniške lestvice TZS nastopali domači igralci in igralke.

Poleg njih bodo nastopili tudi najmlajši v kategorijah 8-11 let, rekreativci in igralci tenisa na invalidskih vozičkih.

TZS 1.7.2013 organizira zadnjo novinarsko konferenco pred začetkom glavnega turnirja.

Danes zvečer bo v Portorožu opravljen tudi žreb kvalifikacij za ATP Challenger. Kvalifikacije se začno v nedeljo ob 9. uri.

Več informacij o dogajanjih v Portorožu najdete na uradni spletni strani turnirja www.slo-open.com in TUKAJ.

Grega Žemlja v Wimbledonu s Juanom Martinom Del Potrom ( Sportklub ), danes tudi nastop Katarine Srebotnik

Ljubljana, 28.06.2013

Po izjemni predstavi in zmagi v petih nizih proti Grigorju DIMITROVU v drugem krogu Wimbledona, bo Grega ŽEMLJA danes zmagovito pot poskušal nadaljevati v tekmi z 8. nosilcem Juanom Martinom DEL POTROM.

Srečanje bo na sporedu okrog 16.30 ure na igrišču št. 12, ogledali pa si ga boste lahko na Sportklubu.

198 cm visok, 24. letni Argentinec Juan Martin DEL POTRO je bil leta 2010 že 4. igralec sveta, danes je na 8. mestu lestvice ATP. V Wimbledonu bo to njegov 6. nastop, a se doslej ne more pohvaliti s kakšnim posebej vidnim rezultatom. Trikrat je namreč končal v drugem, zadnji dve leti pa v četrtem krogu turnirja posameznikov. V letošnji sezoni je na ATP touru zabeležil 20 zmag in 8 porazov, na zadnjih turnirjih pred Wimbledonom pa mu ni šlo najbolje. Na zadnjih štirih turnirjih se je še najbolje odrezal na travi v Queen's clubu, kjer je v četrtfinalu izgubil z Lleytonom HEWITTOM, na prejšnjih treh turnirjih je izpadel v prvem oz. drugem krogu.

V prvih dveh krogih Wimbledona je gladko zmagal. V treh nizih je najprej premagal Španca Alberta RAMOSA (ATP 62), nato pa še Kanadčana Jessija LEVINA (ATP 112). Na lestvici igralcev, ki so zabili največ asov doslej ga sicer ni med prvimi dvajsetimi igralci, a je odigral le šest nizov. Grega ŽEMLJA je z doseženimi 37 asi, na turnirju je odigral 9 nizov, na 11. mestu. Kljub temu je servis DEL POTROVO najmočnejše orožje, saj je izkoristek njegovih zadetih začetnih udarcev kar 78 % na prvi in 58 % na drugi srervis.

A je imel identičen izkoristek zadetih servisov v srečanju z DIMITROVIM tudi Grega ŽEMLJA.Juan Martin DEL POTRO in Grega ŽEMLJA sta se doslej pomerila enkrat in sicer je leta 2012 v finalu turnirja ATP na Dunaju, na trdi podlagi, slavil Argentinec s 7-5 6-3.

Grega ŽEMLJA je o tem dvoboju povedal :" Čeprav je takrat igral dobro, mislim, da sem mu na nek način podaril zmago. Je odličen igralec z veliko prednostmi, vendar ima tudi slabosti". O današnjem dvoboju pa je za Ekipo izjavil :"Mislim, da nisem brez možnosti, saj trava ni njegova najljubša podlaga".

Na igrišču št. 5 bo v drugem krogu konkurence ženskih dvojic, v četrtem srečanju dneva, nastopila Katarina SREBOTNIK

Z Nadio PETROVO bosta igrali z Američanko Varvaro LEPCHENKO in Kitajko Saisai ZHENG. TUKAJ.

Grega v tretjem krogu Wimbledona, v soboto z Juanom Martinom Del Potrom

Ljubljana, 28.06.2013

Včeraj smo v Wimbledonu videli odličen nastop našega najboljšega teniškega igralca Grege ŽEMLJE. Srečanje je prekinil dež, a je tudi današnji začetek, ki bi moral biti ob 12.30 uri prestavljen, Grego pa od največjega uspeha v Wimbledonu loči ena igra. Po napovedih naj bi se vreme izboljšalo okrog 15. ure.

Grega ŽEMLJA igra z 29. nosilcem, 22. letnim Bolgarom Grigorom DIMITROVIM, trenutno 31. igralcem lestvice ATP.

Prvi niz je po izenačeni igri Grega izgubil s 6-3, potem ko mu je DIMITROV uspel odvzeti servis. Od štirih priložnosti je izkoristil eno, medtem ko je imel Grega tri priložnosti za odvzem servisa, a ni izkoristil nobene.

Drugi niz, ki je minil brez izgubljenega servisa na obeh straneh je Grega dobil v podlajšani igri s 7-6 (4).

Tudi v tretjem nizu je Grega izgubil en svoj začetni udarec in DIMITROV je tretji niz dobil s 6-3.

V četrtem nizu je pri izidu 2-2 Grega rešil šest break žog in povedel s 3-2 in 4-3. Pri tem izidu je Grega, ki ima nekaj težav z dihanjem zaprosil za zdravniško pomoč. Srečanje se nadaljuje.

grega je v deseti igri prišel do break priložnosti on jo izkoristil ter drugi niz dobil s 6-4.

Srečanje traja že dve uri pol. Tretji niz začenja Grega. V peti igri je Grega z dvema dvojnima napakama zaostajal s 15-40, a se je z odlično igro rešil. Po izmejavi dolgi 20 udarcev je Dimitrov ponovno prišel do break žoge. A tudi tokrat je bil Grega potrpežljiv in je ponovno izničil prednost DIMITROVA ter na koncu igro dobilo in povedel s 3-2.

Pri izidu 7-6 je imel Grega dve žogi za zmago v dvoboju, a se je Dimitrov, ki je serviral, ubranil.

Pri vodstvu Grege z 9-8 se srečanje nadaljuje, Grega pa je prišel do nove, tretje meč žoge. Ob zadnji točki, ki je Gregi prinesla prednost je Dimitrovu spodrsnilo in srečanje je bilo ponovno prekinjeno. Grega si je v nadaljevanju priigral še dve meč žogi, a je tudi ti dve DIMITROV ubranil in izid izenačil na 9-9. V devetnajsti igri je imel break priložnost Dimitrov, a tokrat jo je ubranil Grega. To je bila že 18. break žoga za Dimitrova v srečanju, osvojil pa je le dve. Grega je v dvajseti igri petega niza uspel realizirati šesto meč žogo in se veseli zmage z rezultatom 3-6 7-6(4) 3-6 6-4 11-9 po štirih urah in štirih minutah igre. Čestitke Grega !

Grega bo v tretjem krogu nastopil v soboto okrog 15. ure na igrišču št. 12. Njegov nasprotnik bo 8. nosilec, Argentinec Juan Martin DEL POTRO. TUKAJ.

TE 16 Kranj - Bor Schweiger Mužar, Miha Okorn, Hana Mraz, Moni Potrč in Nika Kozar v polfinalu, v Trstu Tim Tekavec v finale TE 12

Ljubljana, 27.06.2013

Na turnirju TE do 16 let, ki poteka na igriščih TK Triglav v Kranju bomo v polfinalu videli kar 5 slovenskih igralk oz. igralcev.

Pri fantih sta polfinalista Bor SCHWEIGER MUŽAR, nastopil je s posebnim povabilom, v četrtfinalu pa je s 6-1 7-6(0) premagal Jureta FRANKA. Tudi drugi slovenski polfinalist nastopa s posebnim povabilom. Miha OKORN je bil s 6-1 6-1 boljši od Svena LAHA.

Finalista pa že imamo v konkurenci fantovskih dvojic. Amadej GORUČAN in Sven LAH sta v polfinalu 7-5 4-6 [10-6] premagala 1. nosilca, Rusa Leva KAZAKOVA in Sergeya SCHETININA.

Še bolje je šlo dekleton, v polfinale so se namreč uvrstile tri naše igralke.

Še naprej zelo suvereno premaguje svioje nasprotnice Hana MRAZ, ki je do polfinala nasprotnicam prepustila vsega 4 igre. V četrtfinalu je s 6-1 6-0 premagala 5. nosilko Srbkinjo Milo MAŠIĆ. V spodnjem delu žreba bomo videli slovenski polfinalni obračun med Niko KOZAR in Moni POTRČ. Nika KOZAR je v četrtfinalu s 6-3 7-6(1) premagala 3. nosilko, Avstrijko Anno KRAUS, Moni POTRČ pa je bila s 6-2 7-5 boljša od Žane LAPAJNE.

V konkurenci dvojic je pri dekletih v finalu Nika KOZAR. Igra v paru z Rusinjo Dario SOLOVYEVO

Na turnirju TE 12 v Trstu se je Tim TEKAVEC uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-3 6-3 premagal Avstralca Danea SWENNYA. Drugo polfinalno srečanje je Filip Jeff PLANINŠEK izgubil z drugim polfinalistom iz Avstralije Rinkyem HIJIKATO. Ta je bil boljši s 6-0 6-2 in bo Timov nasprotnik v finalu.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik nastope v Wimbledonu začela z zmago

Ljubljana, 27.06.2013

Danes je v Wimbledonu, v konkurenci ženskih dvojic, že petnajstič nastopila Katarina SREBOTNIK. Igra v paru z Rusinjo Nadio PETROVO s katero sta na turnirju 3. nosilki in po zmagi na zadnjem turnirju v Eastburnu zagotovo kandidatki za zmago tudi v Wimbledonu.

Katarina se na travi odlično počuti, saj je prav v Wimbledonu leta 2011 osvojila doslej edini naslov na turnirjih za grand slam v konkurenci ženskih dvojic. Poleg tega je v Wimbledonu v konkurenci ženskih dvojic leta 1999 nastopila v polfinalu, leta 2007 pa v finalu.

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta v prvem krogu igrali s Špankama Lino LOURDES DOMINGUEZ in Garbine MUGURUZA in slavili z gladkih 6-1 in 6-2

V drugem krogu bosta igrali z Američanko Varvaro LEPCHENKO in Kitajko Saisai ZHENG. TUKAJ.

Na turnirju TE 12 v Trstu sta se Tim Tekavec in Filip Jeff Planinšek uvrstila v polfinale, v Kranju na TE 16 dobri nastopi naših predsatvnikov

Ljubljana, 26.06.2013

Na turnirju TE do 12 let v Trstu, turnir je 3. ranga, še naoprej odlično nastopata Tim TEKAVEC in Filip Jeff PLANINŠEK. Z današnjima zmagama sta se oba uvrstila v polfinale.

Tim TEKAVEC je s 6-4 6-3 premagal Avstrijca Filipa MISOLICA, Filip Jeff PLANINŠEK pa je bil s 6-1 7-5 boljši od Italijana Gianluce QUINZIJA.

Zanimivo je, da sta oba polfinalna nasprotnika naših igralcev Avstralca, v primeru uspešnih nastopov pa bomo morda gledali slovenski finale.

Z nastopi je v konkurenci dvojic končala Pia LOVRIČ, ki je izgubila polfinalno srečanje.

Na turnirju TE 16 v Kranju so naši igralci in igralke še naprej uspešni.

Pri dekletih sta se v četrtfinale uvrstili članici domačega teniškega kluba Hana MRAZ in Nika KOZAR ter Mariborčanka Moni POTRČ in Idrijčanka Žana LAPAJNE... Izgubile so Ajda BUKOVEC, Saša KLANEČEK in Evgenija BURGER.

Še bolje gre fantom. Zaenkrat jih bo v četrtfinalu nastopilo vsaj pet. Uspešni so bili Nejc SITAR, ki je s 6-3 7-6(8) premagal Filipa Jakoba ZUPANČIČA, Bor SCHWEIGER MUŽAR je bil s 6-3 3-6 6-2 boljši od Žige DROBNIČA, Miha OKORN je s 6-3 6-2 izločil 11. nosilca, Avstrijca Jakoba AICHHORNA, Sven LAH pa je bil s 76(6) 6-2 boljši od 3. nosilca, Rusa Leva KAZAKOVA. Jure FRANK je s 6-1 6-1 odpravil 4. nosilca, Avstrijca Jakoba FIALO. Za nastop v četrtfinalu se bo boril še Jakob Aljaž KAPLJA.

Izpadla sta Jernej ZAPLOTNIK in Grega KOKALJ.

Na fotografiji Bor SCHWEIGER MUŽAR. TUKAJ.

V Kranju Nejc Sitar izločil prvega nosilca, na turnirju TE v Trstu zmagi za Filipa Jeffa Planinška in Tima Tekavca

Ljubljana, 26.06.2013

Na turnirju TE do 16 let v Kranju je popoldanski program motil dež.

V današnjih že odigranih tekmah so pri fantih zmagali Sven LAH, ki je s 6-4 6-4 premagal Klemna NIKOLAŠA, Jernej ZAPLOTNIK je bil s 6-3 6-1 boljši od Rusa Denisa DAVYDOVA, Miha OKORN je v še enem slovenskem obračunu s 6-4 6-2 premagal Amadeja GORUČANA, Jakob Aljaž KAPLJA je s 6-2 6-0 premagal Avstrijca Adriana KUCHARJA, Jure FRANK je s 7-5 6-1 premagal Nika KRAPEŽA, Filip Jakob ZUPANČIČ je s 6-4 6-2 izločil Avstrijca Philipa APLIENZA, Bor MUŽAR SCHWEIGER je bil s 6-2 6-2 boljši od Vida KERŠIČA. Žiga DROBNIČ je s 6-0 6-3 izločil Srba Konstantina BOGIČEVIĆA, Nejc SITAR(na fotografiji), ki nastopa s posebnim povabilom pa je bil s 7-6(1) 6-1 boljši od 1. nosilca turnirja, Rusa Sergeya SCHETININA. Brez težav je v tretji krog napredoval Grega KOKALJ z zmago nad Avstrijcem Christopherom HUTTERERJEM.

V tretjem krogu bomo pri fantih videli dva slovenska obračuna. Nejc SITAR bo igral s Filipom Jakobom ZUPANČIČEM, Žiga DROBNIČ pa se bo pomeril z Borom SCHWEIGERJEM MUŽARJEM.

Pri deklicah so po včerjašnji uvrstitvi Ajde BUKOVEC, Saše KLANEČEK, Žane LAPAJNE in Moni POTRČ danes v drugi krog napredovale še Hana MRAZ z zmago nad Avstrijko Anno-Leno NEUWIRTH s 6-0 6-1, Nika KOZAR je bila s 6-1 6-2 boljša od Srbkinje Zoe DORONJSKI, Evgeniji BURGER pa je Silvija PEROŠA srečanje predala. Žreb je v drugem krogu vsem našim igralkam namenil nasprotnice iz tujine.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Trstu, turnir je 3. ranga, sta še drugič zmagala Tim TEKAVEC in Filip Jeff PLANINŠEK in se uvrstila v četrtfinale. Tim TEKAVEC je s 6-1 6-1 premagal Italijana Giuseppeja DE CAMELISA, Filip Jeff PLANINŠEK je bil z 2-6 6-3 6-4 boljši od domačina Mattie BELLUCCIJA.

Slabše je šlo deklicam, saj sta obe naši predstavnici izgubili. Marija VIČIČ je morala premoč priznati domačinki Beatrice LA CAVA, ki je zmagala s 7-6(4) 6-2, od Pie LOVRIČ pa je bila s 7-5 6-3 boljša Rusinja Veronika PEPELYAEVA.

Pia LOVRIČ bo z Japonko Himari SATO nastopila še v četrtfinalu dvojic.

TUKAJ.

Preverite kdo so letošnji poletni državni prvaki

Ljubljana, 26.06.2013

Prejšnji teden so se z nastopom članic in članov končala letošnja poletna državna prvenstva.

Spomnimo se še enkrat kdo so državni prvaki in finalisti v posameznih kategorijah:

Člani:Marko STOŠIĆ (BreBr) - Aljaž RADINSKI (ŽtkMb) 6-2 3-6 6-3

Članice: Hana MRAZ (Tr-Kr) - Natalija ŠIPEK (Natka) 3-6 6-1 6-4

Fantje do 18 let: Rok KRIŽAJ (MaxLj) - Rok SITAR (ŽtkMb) 6-3 6-3

Dekleta do 18 let: Eva ZAGORAC (ŽtkMB) - Tjaša JERŠE (Tc-Lj) 7-5 6-3

Fantje do 16 let: Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) -Miha OKORN (MaxLj) 6-2 6-1

Dekleta do 16 let: Manca PISLAK (Tc-Lj) - Tamara ZIDANŠEK (Ptuj) 6-4 4-6 6-3

Dečki do 14 let: Anže ARH (Tr-Kr) - Matic PODLIPNIK (Br-Mb) 7-6(8) 6-3

Deklice do 14 let: Kristina NOVAK (Tr-Kr) - Kaja JUVAN (Šplus) 6-2 2-6 6-1

Dečki do 12 let: Tim TEKAVEC (MaxLj) - Jan KUPČIČ (ŽtkMb) 6-2 6-0

Deklice do 12 let: Marija VIČIČ (Šplus) - Živa FALKNER (Otočec) 6-2 6-4.

Še enkrat čestitke vsem ! TUKAJ.

Zmaga Janeza Semrajca, poraz Nika Razborška in Maše Zec Peškirič

Ljubljana, 26.06.2013

Na Futuresu v Seefeldu v Avstriji je nastope v glavnem turnirju, potem ko je uspešno prestal kvalifikacije, z zmago začel Janez SEMRAJC. V prvem krogu je s 7-5 6-2 premagal Irca Daniela GLANCYA. V drugem krogu bo igral s 7. nosilcem Čehom Janom MINARJEM.

Na Futuresu (10.000 $) v Nišu je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Nik RAZBORŠEK. Z rezultatom 6-3 7-5 ga je premagal 3. nosilec, Madžar Attila BALAZS.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je nastopila na ITF turnirju (25.000 $) v Stuttgartu. Tudi ona pa turnir posameznic zapušča že po uvodnem nastopu. S 7-6(5) 7-5 jo je izločila Nemka Kristina BARROIS.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala s Švicarko Conny PERRIN, a bila poražena. Prav tako je poraz v konkurenci dvojic doživela Anja PRISLAN, ki je igrala v paru z Nemko Jasmin STEINHERR. TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog Wimbledona, Blaž Kavčič in Aljaž Bedene končala v prvem krogu

Ljubljana, 25.06.2013

V Wimbledonu so z nastopi v prvem krogu končali vsi trije slovenski igralci. Uspešen je bil samo Grega ŽEMLJA, ki je s 7-6(1) 6-4 6-4 in 6-1 premagal Američana Michaela RUSSELLA.

Začetek sicer ni bil obetajoč, saj je prvi niz izgubil s 6-7(3), a je nadaljeval bolje in drugi niz dobil s 6-3, tretjega pa s 6-4. V tretjem nizu je nasprotniku odvzel servis v deseti igri pri vodstvu s 5-4.

Povsem pa je zlomil odpor Američana v četrtem nizu, ko mu je v 2. in 6. igri odvzel servis ter niz dobil s 6-1.

Tekmeca sta bila v prvih treh nizih izjemno izenačena, saj je bilo razmerje točk 112-111 v korist Grege. Grega je bil bolj agresiven. Serviral je 15 asov (Russell 9) na mreži osvojil 22 točk (17) skupaj pa zabil 53 winnerjev (31). Pri izkoristku servisa sta bila igralca zelo izenačena, je pa Grega od 7. priložnosti za break realiziral 4, Russell je imel kar 11 priložnosti za break, a je izkoristil le 2.

Četrti niz je bil enosmeren. Grega ga je dobil s 27-15, na mreži je zaključil kar 9 od desetih točk, skupaj pa je zabil 15 winnerjev. Srečanje je trajalo dve uri in pol.

V drugem krogu bo Grega ŽEMLJA igral z 29. nosilcem, Bolgarom Grigorijem DIMITROVIM.

Blaž KAVČIČ je bil nemočen proti odličnemu nemškemu serverju Jannu-Lenardu STRUFFU, ki je slavil s 6-4 6-1 in 6-3 po vsega uri in pol igre.

Nemec je zabil kar 20 asov, skupaj pa 53 winnerjev, odločil pa je drugi servis oz. izkoristek le tega, saj je bil v tem elementu Struff s 63 % osvojenih točk proti 30 % Kavčiča precej boljši. STRUFF si je v tekmi priigral kar 14 break priložnosti, izkoristil jih je 5, Blaž KAVČIČ pa je imel priložnost za odvzem servisa nasprotniku devet krat, a ni izkoristil nobene. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 104 - 77 v korist Nemca.

Blaž KAVČIČ je tako v svojem četrtem nastopu v glavnem turnirju še četrtič izgubil uvodni dvoboj in zaenkrat londonska trava ostaja zanj zakleta.

Za nastop v drugem krogu se je neuspešno boril tudi Aljaž BEDENE.

Z Leonardom MAYERJEM je uvodna niza izgubil z rezultatom 2-6 3-6. V tretjem nizu je izgubil servis v deveti igri in Mayer je povedel s 5-4 ter serviral za zmago in niz dobil ter s tem zmagal z rezultatom 6-2 6-3 6-4

Mayer je bil v srečanju precej bolj agresiven, Bedenetu je zabil 13 asov, skupno pa 41 winnerjev, Aljaž jih je ob sedmih asih dosegel polovico manj, ob približno enakem številu neizsiljenih napak na obeh straneh. Igralca si sicer nista ustvarila veliko priložnosti za break, a je bil tu v izkoristku ustvarjenih priložnosti Mayer uspešnejši. Izkoristil je 4 priložnosti od sedmih, Aljaž pa si je priigral 6 priložnosti a ni izkoristil nobene. Srečanje je trajalo nekaj manj kot dve uri. TUKAJ.

Na turnirju TE 16 v Kranju dobri nastopi naših predstavnikov, v Trstu uspešni štirje

Ljubljana, 24.06.2013

Na turnirju TE do 16 let v Kranju so pri fantih odigrali prvi krog glavnega turnirja. V drugem krogu bo nastopilo 16 Slovencev, med njimi vsi naši najboljši igralci.

Pri dekletih so odigrali polovico tekem prvega kroga, v drugi so se uvrstile 4 domače igralke, še 9 jih mora odigrati tekme prvega kroga.

Na turnirju TE do 12 let v Trstu so v prvem krogu zmagali Tim TEKAVEC, Filip Jeff PLANINŠEK, Pia LOVRIČ in Marija VIČIČ. Izgubil je Dan TROŠT SLAPNIK.

Na fotografiji Filip J. Planinšek TUKAJ.

Na članskih turnirjih nižjega ranga številni nastopi naših igralk in igralcev

Ljubljana, 24.06.2013

V avstrijskem Seefeldu se po nekajmesečni odsotnosti s teniških igrišč zaradi bolezni vrača Janez SEMRAJC. Za začetek je na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ z dvema zmagama uspešno preskočil kvalifikacije. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral z Ircem Danielom GLANCYEM.

Na Futuresu (10.000 $) v Šabcu bo v glavnem turnirju nastopil Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu bo igral s 4. nosilcem, Madžarom Atillo BALAZSEM.

Na ITF turnirju v Stuttgartu (25.000 $) so v žrebu tri Slovenke. Anja PRISLAN je morala v kvalifikacije, kjer je enkrat zmagala, za uvrstitev v glavni turnir pa bi morala premagati še Slovakinjo Karin MORGOSOVO. To ji ni uspelo, Čehinja je bila boljša z rezultatom 3-6 7-6 6-3.

V glavni turnir sta neposredno uvrščeni Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ Slednja ja danes z nastopi med posameznicami tudi že končala. V treh nizih jo je s 6-4 1-6 2-6 premagala Gruzijka Sofia SHAPATOVA.

V češkem Zlinu nastopa Nastja KOLAR, ki je v prvem krogu glavnega turnirja igrala z domačinko, 14-letno Marie BOUZKOVO in se v drugi krog uvrstila po predaji BOUZKOVE v prvem nizu.

Na ITF turnirju v Prokuplju(10.000 $) je bila v kvalifikacijah uspešna Nika KOVAČ. Nastopila je tudi Sara DJURDJEVIĆ, a je izgubila v zadnjem krogu. Je pa Nika KOVAČ nato izgubila uvodno srečanje glavnega turnirja. S 6-3 -6-2 jo je premagala Švedinja Aleksandra TRIFUNOVIC. V glavnem turnirju tako ostaja le še Tjaša ŠRIMPF, ki je nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagala Srbkinjo Milico STEPANOVIĆ.

TUKAJ.

V Kranju se je začel turnir Tennis Europe do 16 let, dvanajstletniki v Trstu

Ljubljana, 24.06.2013

TK Triglav Kranj sedaj že tradicionalno konec junija gosti mladince in mladinke v kategoriji do 16 let na turnirju Tennis Europe. Turnir je tretje kategorije in predstavlja lepo priložnost za slovenske igralce in igralke, da se na domačih tleh primerjajo z vrstniki in vrstnicami iz Evrope.V obeh kategorijah so že odigrali kvalifikacije, v torek pa se začnejo glavni turnirji.

Pri fantih bo nastopilo 27 Slovencev, tudi vsi najboljši z letvice TZS do 16 let.

Pri dekletih bo nastopilo 17 Slovenk, a bodo najboljše igralke iz lestvice TZS manjkale. Vsekakor pa bomo z zanimanjem spremljali nastope naših mladink, še posebej nastope članske državne prvakinje, članice domačega kluba, Hane MRAZ (na fotografiji).

V Trstu poteka turnir TE do 12 let. Nastopa tudi nekaj slovenskih igralcev in igralk.

Pri deklicah so v kvalifikacijh nastopile Alja BELINGER, Gaja Katerina TURK, Sara ROMANELLO, Sheila GLAVAŠ, Urška FRELIH UHELJ in Anja ČOTAR, a se nobeni ni uspelo prebiti v glavni turnir. Pri dečkih je v kvalifikacijah nastopil Dan TROŠT SLAPNIK in se uvrstil v glavni turnir, kjer se je pridružil Timu TAKAVCU in Jeffu Filipu PLANINŠKU. Pri deklicah bosta v glavnem turnirju nastopili Pia LOVRIČ in Marija VIČIČ. TUKAJ.

Začel se je Wimbledon 2013, Grega Žemlja in Aljaž Bedene izgubila uvodno srečanje dvojic, v torek nastop vseh treh

Ljubljana, 24.06.2013

Od danes gre v Londonu zares. Začel se je namreč tretji grand slam turnir sezone, za marsikoga najznamenitejši med veliko četverico, Wimbledon.

Slovenijobodo v glavnem turnirju moških zastopali Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ, v konkurenci ženskih dvojic bo Katarina SREBOTNIK z Nadio PETROVO lovila nov naslov, med moškimi dvojicami pa sta že nastopila Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE.

V mladinski konkurenci tudi letos ne bomo imeli predstavnika/ce, daljnega leta 1998 pa je v mladinskem turnirju, kot je izbrskal A. Grosman, nastopilo kar šest slovenskih mladink.



Prva sta torej svežo Wimbledonsko travo danes preizkusila Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE v konkurenci moških dvojic. Njuna nasprotnika sta bila Tajca, brata Sanchai in Sonchat RATIWATANA. Aljaž in Grega nista igrala slabo, a kljub temu nista uspela premagati tajske dvojice. Izgubila sta z izidom 3-6 4-6 7-5 6-7(7).

V torkovem sporedu bomo videli nastop naših fantov med posamezniki.

V uvodneih dvobojih dneva bosta nastopila Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA bo nastopil v tretjem srečanju dnevnega sporeda

Aljaž BEDENE bo ob 12.30 uri na igrišču št. 6 igral z Argentincem Leonardom MAYERJEM.

Blaž KAVČIČ bo prav tako ob 12.30 na igrišču št. 8 igral z Nemcem Jannom-Lenardom STRUFFOM.

Grega ŽEMLJA bo okrog 18.30 ure na igrišču št. 9 igral z Američanom Michaelom RUSSELLOM.

Želimo jim uspešne nastope. TUKAJ.

V Kopru končan ITF turnir za veterane

Ljubljana, 24.06.2013

V Kopru je od četrtka do nedelje potekal ITF turnir za veterane.



Zmagovalci iz Slovenije po posameznih kategorijah so:



M 35 - Samo PINTER

M 55 - Dušan VALENTINČIČ

M 65 - Štefan SEME



Nekaj fotografij A. Živina poglejte TUKAJ.

Marko Stošić in Hana Mraz poletna članska državna prvaka 2013

Ljubljana, 24.06.2013

Na Ptuju smo dobili poletna članska državna prvaka za leto 2013. Svojih prvih naslovov se veselita 27. letni Marko STOŠIĆ (BreBr) in komaj 15. letna Hana MRAZ (Tr-Kr).

Marko STOŠIĆ je trenutno 8. igralec članske lestvice, ki tako kot ostali igralci uvrščeni pred njim, letos ne nastopa na mednarodnih članskih teniških turnirjih, je pa vedno v vrhu domačih članskih turnirjev. Letos sicer ni uspel osvojiti še nobenega, zato pa je pravo formo našel prav na državnem prvenstvu.

Skupaj z Blažem BIZJAKOM sta bila najboljša tudi v konkurenci dvojic.

Pri članicah je državna prvakinja 15. letna Hana MRAZ. Dejstvo, da na turnirju niso nastopile naše najboljše teniške igralke in nekatere odlične mladinke njenega uspeha ne zmanjšuje, saj je na poti do naslova premagala starejše igralke, ki v vseh starejših kategorijah zasedajo visoka mesta. Hana MRAZ, ki je na članski lestvici uvrščena šele na 59. mesto trenutno predstavlja eno naših najboljših mladink, ki se že resno spopada tudi z najboljšimi mladinkami sveta na svetovni mladinski teniški turneji. V finalu je 3-6 6-1 6-4 premagala dve leti starejšo Natalijo ŠIPEK (Natka). Natalija ŠIPEK je v polfinalu presenetljivo gladko s 6-3 6-0 premagala Tamaro ZIDANŠEK, gladko pa je s vojo nasprotnico opravila tudi Hana MRAZ. Tjaši JERŠE, zadnji nosilki v turnirju, je oddala vsega 5 iger in slavila z rezultratom 6-3 6-2.

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakinj osvojili Mariborčanki Pija BRGLEZ in Julija JAUK.

Fotografije A. Frasa si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Državna prvakinja med rekreativkami je Alenka King, med rekreativci Aleš Maček

Ljubljana, 24.06.2013

V Velenju se je končalo državno prvenstvo za rekreativce.

V ženski konkurenci je naslov državne prvakinje osvojila Mariborčanka Alenka KING, ki je v finalu s 6-3 6-0 premagala Zorislavo AŠIČ KOVAČ iz Izlak.

Pri moških je državni prvak prvi nosilec Aleš MAČEK, ki je v finalu premagal Damjana KROPIVŠKA z rezultatom 6-7 6-3 [10-8].

V današnjih polfinalnih obračunih je Aleš MAČEK s 6-3 6-1 premagal 3. nosilca Toneta KOMARJA, 8. nosilec Damjan KROPIVŠEK pa se je moral za uvrstitev v finale močno potruditi, da je končno ugnal nepostavljenega Josipa KOVAČEVIČA. KROPIVŠEK je bil boljši z rezultatom 4-6 7-5 [10-6].

V tolažilnem turnirju je bil najboljši Blaž JANHAR, ki je v finalu z 9-3 premagal Luko VRANA.

Preberite tudi TUKAJ.

Popolno zmagoslavje igralcev in igralke TK Triglav na OP 14 v Celju in Litiji

Ljubljana, 23.06.2013

Danes so za popolno zmagoslavje na OP do 14 let v Celju in Litiji poskrbeli člani TK Triglav Kranj, saj so domov odnesli zmage na vseh treh turnirjih.

Na OP do 14 let v Litiji, kjer so nastopili vsi najboljši igralci do 14 let se je zmage veselil 1. nosilec Anže ARH (Tr-Kr). Anže je bil v finalu s 6-2 6-1 boljši od 8. nosilca, Primorca Roka KOMCA (Igor). Ta je v polfinalu s 6-4 6-4 presenetil 2. postavljenega Mariborčana Nicka CMAGERJA (ŽtkMb).

B turnir je osvojil nepostavljen Stjepan KRAJNOVIĆ (Tr-Kr). V finalu je s 6-0 6-2 premagal 7. nosilca B turnirja Andraža E. LJUBIČ (Domžale).

Na turnirju deklic v Celju je v odsotnosti 1. igralke do 14 let Veronike ERJAVEC in ob nastopanju vseh drugih najboljših igralk v kategoriji do 14 let zmagala 13. letna Kristina NOVAK (Tr-Kr).

7. nosilka in 8. igralka lestvice TZS do 14 let je v finalu s 6-4 6-1 premagala vrstnico, 4. nosilko, sicer pa 5. igralko lestvice TZS, prav tako 13. letno Lian BENDEJČIČ (TK Koper). TUKAJ.

Katarina Srebotnik osvojila WTA turnir dvojic v Eastburnu, Dalila Jakupović izgubila v polfinalu ITF turnirja v Egiptu

Ljubljana, 23.06.2013

Katarina SREBOTNIK je z Nadio PETROVO osvojila novo lovoriko v konkurenci dvojic. Danes sta v finalu WTA turnirja v Eastburnu (690.000 $) premagali Romunko Monico NICULESCU in Čehinjo Klaro ZAKOPALOVO s 6-3 6-3. Zmaga jima je navrgla vsaki po 18.000 dolarjev in dober občutek pred nastopom v Wimbledonu.

Tri zmage je zabeležila v Sharm El Sheikhu na ITF turnirju (10.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ. Z nastopi je končala v polfinalu.

22. letna Jeseničanka je v četrtfinalu s 6-4 6-4 premagala 18. letno Čehinjo Barboro STEFKOVO in se uvrstila v svoj prvi letošnji polfinale. Tu je morala premoč priznati Avstrijki Pii KONIG, ki je zmagala z rezultatom 6-3 6-3.

Dalila JAKUPOVIĆ je trenutno na 386. mestu lestvice WTA, v karieri pa je osvojila 1 turnir serije ITF.

Maša ZEC PEŠKIRIČ se je na ITF turnirju v švicarskem Lenzerheideju (25.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 7-6(4) 2-6 6-4 premagala Izraelko Deniz KHAZANIUK. V četrtfinalu pa je tudi končala z nastopi saj je današnje srečanje z Nemko Lauro SIEGEMUND izgubila z rezultatom 2-6 1-6.

Na ITF turnirju v Nišu (10.000 $) je v drugem krogu izpadla Tjaša ŠRIMPF. S 6-3 7-5 jo je premagala 1. nosilka, Avstralka Viktorija RAJICIC.

Se je pa Tjaša uvrstila v finale konkurence dvojic. Nastopala je s soigralko iz BiH Nermo ČALUK, s katero sta v polfinalu s 6-3 6-4 izločili prvi nosilki iz Turčije Hulyo ESEN in Lutfiye ESEN, v finalu pa sta nato izgubili z 2. nosilkama Avstralko Viktorijo RAJICIC in Bolgarko Viktoryo TOMOVO z 1-6 in 2-6.

Foto: Lta TUKAJ.

Jure Frank z dvojno krono iz Lošinja

Ljubljana, 23.06.2013

Na Velem Lošinju je ta teden potekal turnir Tennis Europe v kategoriji do 16 let. Turnir je bil 3. ranga, nastopali pa so samo fantje in to uspešno.

Z dvojno krono se s turnija vrača Mariborčan Jure FRANK. V konkurenci posameznikov je v finalu s 6-4 6-1 opravil s 3. nosilcem Rusom Levom KAZAKOVIM.

Drugi naslov mu je pripadel v konkurenci dvojic, kjer sta slavila z Nejcem SITARJEM. V finalu sta s 5-7 6-3 10-6 premagala Rusa Andreya CHEPELEVA in Hrvata Alena ROGIĆA HADŽALIĆA. Sicer pa sta se na turnirju v četrtfinale uvrstila tudi Nejc SITAR in Amadej GORUČAN.

V tretjem krogu je izgubil Jernej ZAPLOTNIK.

V prvi četrtfinalni tekmi četrtkovega sporeda je Amadej GORUČAN v treh nizih izgubil s Hrvatom Tonijem SIMONOVIĆEM. Ta je bil boljši z rezultatom 6-3 1-6 6-2. Poražen je bil tudi Nejc SITAR, ki je izgubil z Rusom Levom KAZAKOVIM s 0-6 3-6.

Jure FRANK je v četrtfinalu s 5-7 6-0 6-2 premagal domačina Renza PARA. V polfinalu pa je bil boljši še od Hrvata Tonija SIMONOVIĆA, ki je izločil Amadeja GORUČANA.

Jure FRANK je polfinalno srečanje dobil z rezultatom 4-6 6-2 6-2.

Naši fantje so dobro igrali tudi v konkurenci dvojic, saj so se Jure FRANK in Nejc SITAR ter Amadej GORUČAN in Sven LAH uvrstili v polfinale, kjer sta nato Amadej in Sven izgubila. TUKAJ.

Na članskem državnem prvenstvu na Ptuju znani državni prvaki v dvojicah

Ljubljana, 22.06.2013

Na članskem državnem prvenstvu na Ptuju so znani polfinalisti in polfinalistke.

Kljub skromni udeležbi, manjkajo namreč naše najboljše igralke, na turniju članic prevladujejo mlade igralke, ki dokazujejo, da dobro delo prinaša vzpodbudne rezultate.

Najmlajša polfinalistka je 15. letna Hana MRAZ, ki se je v polfinale uvrstila tudi na DP do 16 let. Tokrat je s 6-1 6-2 premagala Stanio RAKOČEVIĆ in bo v polfinalu igrala z nastarejšo polfinalistko, 17. letno Tjašo JERŠE, klubsko kolegico Rakočevićeve.

Tjaša JERŠE je v četrtfinalu s 6-2 6-0 izločila Moni POTRČ.

Zanimiv bo tudi polfinalni obračun v zgornji polovici žreba. Pomerili se bosta 16. letna Tamara ZIDANŠEK, finalistka DP do 16 let in leto starejša Natalija ŠIPEK.

Tamara ZIDANŠEK je v četrtfinalu gladko, s 6-2 6-1 premagala Patricio VOLLMEIER, tesneje pa je bilo na srečanju Natalije ŠIPEK in Lare VOVK. Natalija ŠIPEK je slavila z rezultatom 76(5) 6-2.

Pri članih v zgornji polovici žreba vse po pričakovanjih. Polfinalista sta Marko STOŠIĆ in Blaž BIZJAK.

Marko STOŠIĆ je z rezultatom je s 6-3 6-2 izločič Aleša GERMIČA, Blaž BIZJAK je bil s 6-4 6-2 boljši od Roka KRIŽAJA.

V spodnji polovici žreba je Matej LELJAK s 6-3 6-3 premagal 2. nosilca Janoša ŽIBRATA, o njegovem nasprotniku pa sta v polfinalu odločala Aljaž RADINSKI in Urh KRAJNC DOMITER. V zelo izenačenem srečanju sta o zmagovalcu odločali podaljšani igri drugega oz. tretjega niza. Na koncu se je uvrstitve v polfinale veselil Aljaž RADINSKI, ki je zmagal z rezultatom 75 6-7(4) 7-6(1).

Znani so članski državni prvaki v dvojicah. Pri članih sta naslov osvojila Blaž BIZJAK in Marko STOŠIĆ, ki sta bila v finalu s 6-4 6-0 boljša od Urha KRAJNC DOMITER in Janoša ŽIBRATA.

Pri članicah sta državni prvakinji Pija BRGLEZ in Julija JAUK. V finalu sta s 7-5 6-2 premagali Saro PALČIČ in Natalijo ŠIPEK.

Foto: A. Fras TUKAJ.

V Celju in Litiji poteka OP do 14 let za deklice in dečke

Ljubljana, 21.06.2013

Ta konec tedna nastopajo tudi dečki in deklice v konkurenci do 14 let. Deklice igrajo v Celju, dečki v Litiji, kjer potekata A in B turnir.

V Celju je prva nosilka Lara PROSENJAK, v A turnirju dečkov mesto prvega nosilca pripada Anžetu ARHU, v B turnirju pa Ninu CAJNKARJU.

V uvodnih krogih smo na turnirju deklic videli izpad 3. nosilke Nike ZUPANČIČ, ostale nosilke pa so napredovale v četrtfinale. Niko ZUPANČIČ je že v prvem krogu presenetila Maja VENGUST, ki se je kot edina nepostavljena igralka uvrstila v četrtfinale. V četrtfinalnih obračunih je Kristina NOVAK izločila 2. nosilko Anjo GAL, v polfinalu pa še Kajo JUVAN in se je kot prva uvrstila v finale. O drugi finalistki sta odločali Lara PROSENJAK in Lian BENEDEJČIČ. Boljša je bila Lian BENEDEJČIČ, ki je zmagala z rezultatom 6-2 6-4.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Anže ARH, Jan VEHOVEC, Rok KOMAC in Nick CMAGER.V B turnirju dečkov sta finalista nepostavljeni Stefan KRAJINOVIĆ (Tr-Kr) in 7. nosilec Andraž L. EMERŠIČ (Domžale).

Zaradi zelo dobre udeležbe je A turnir dečkov 1. ranga, turnir deklic pa je 2. ranga. TUKAJ.

Soliden žreb za Grego, Aljaža in Blaža v Wimbledonu, začnejo v torek, v ponedeljek nastop dvojice Žemlja-Bedene

Ljubljana, 21.06.2013

V Londonu so opravili žreb za glavni turnir teniškega spektakla na travnatih igriščih Wimbledona.

Čeprav je nehvaležno napovedovati pa so naši trije najboljši tenisači ta hip z žrebom v uvodnem krogu lahko zadovoljni.

Grega ŽEMLJA se nahaja v drugi četrtini žrebne liste, njegov prvi nasprotnik pa bo 35. letni Američan Michael RUSSEL, 97. igralec lestvice ATP, kateremu bo to 7. nastop v Wimbledonu.

V isti četrtini žreba je tudi Aljaž BEDENE, ki bo v prvem krogu igral s 26. letnim Argentincem Leonardom MAYERJEM, 85. igralcem lestvice ATP. Za Mayerja bo to 4. nastop v Wimbledonu.

Na papirju najlažjega nasprotnika pa je dobil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu se bo pomeril s 115. igralcem lestvice ATP, 23. letnim Nemcem Janom-Lennardom STRUFFOM.

Ob ugodnem razpletu bi se tako lahko zgodilo, da bi v drugem krogu videli kar tri slovenske igralce.

Prvi nastop v konkurenci posameznikov čaka naše tri mušketirje v torek.

Kot smo že poročali pa letos ne bomo imeli predstavnic med posameznicami, saj sta Polona HERCOG in Tadeja MAJERIČ izgubili v kvalifikacijah in se nista uvrstili na glavni turnir.

Bo pa v glavnem turnirju tudi tokrat v konkurenci dvojic nastopila Katarina SREBOTNIK, ki tako kot vedno tudi letos spada med kandidatke za osvojitev naslova.

Tudi v konkurenci moških dvojic bomo imeli svoja predstavnika. Moči sta združila Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA, ki bosta v prvem krogu igrala s tajsko bratsko navezo Sanchai in Sonchat RATIWATANA.

Njun prvi nastop bo v ponedeljek okrog 14. ure. TUKAJ.

V Portorožu je bila druga novinarska konferenca ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2013

Ljubljana, 21.06.2013

V Portorožu je v četrtek potekala druga novinarska konferenca pred začetkom ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2013. Poleg organizatorjev se je konference udeležil tudi naš trenutno 4. igralec Blaž Rola.

Foto: Vid Ponikvar

Kaj so o prireditvi deset dni pred začetkom povedali organizatorji si lahko preberete v priponki in na uradni spletni strani turnirja TUKAJ.

Na članskem DP na Ptuju znani četrtfinalisti

Ljubljana, 20.06.2013

S tekmami drugega kroga se na Ptuju nadaljuje državno prvenstvo za člane in članice.

Pri članih smo videli izpad 7. nosilca SABOLČKI Marka, s 7-5 6-4 ga je izločil Rok KRIŽAJin 8. nosilca Marka LAZIČA. Izločil ga je Aleš GERMIČ z rezultatom 7-6 6-1. Poleg Križaja in Germiča so se v četrtfinale že uvrstili Marko STOŠIĆ, Blaž BIZJAK, Aljaž RADINSKI, Matej LELJAK in Janoš ŽIBRAT.

Pri članicah je osip nosilk še večji. Izpadle so Julija JAUK, od katere je bila s 6-0 6-1 boljša Tamara ZIDANŠEK, Laro GLAVIČ je s 6-0 6-0 izločila Natalija ŠIPEK, dokaj gladko pa je izgubila tudi Pija BRGLEZ. S 6-3 6-4 jo je izločila Hana MRAZ. Kot četrta je med nosilkami izpadla 2. postavljena Katja VOGRINEC. Z rezultatom 7-6(4) 6-1 jo je premagala Moni POTRČ.

V četrtfinale so se že uvrstile tudi Patricia VOLLMEIER, Lara VOVK, Stania RAKOČEVIĆ in Tjaša JERŠE.

Nekaj fotografij si lahko pogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nadia Petrova v polfinalu WTA turnirja v Eastburnu

bm, 19.06.2013

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta se na WTA turnirju v Eastburnu (690.000 $) , zadnji preizkušnji pred Wimbledonom, uvrstili v polfinale.

Danes sta v četrtfinalu s 6-2 7-5 premagali Hrvatico Mirjano LUČIĆ BARONI in Tajko Su-Wei HSIEH. Polfinalni nasprotnici bosta dobili jutri. TUKAJ.

Na Ptuju odigran prvi krog glavnega turnirja na članskem državnem prvenstvu

Ljubljana, 19.06.2013

Na Ptuju je bil danes odigran prvi krog glavnega turnirja na članskem državnem prvenstvu.

Pri članih smo videli gladke zmage favoriziranih igralcev, edini dvoboj, ki se je končal v treh nizih sta odigrala Domen GOSTINČAR in Nace OGOREVC, zmagal je GOSTINČAR z rezultatom 4-6 6-4 6-3.

Tudi pri članicah so favorizirane igralke zlahka prišle do zmag, nasprotnicam so oddale le igro ali dve. V drugem krogu bomo že videli nekaj zanimivih obračunov. Posebej velja izpostaviti srečanje med Hano MRAZ in Pijo BRGLEZ.

Hana Mraz (na fotografiji) v prvem krogu brez izgubljene igre. TUKAJ.

Po porazu Polone Hercog in Tadeje Majerič letos v Wimbledonu brez predstavnic v konkurenci posameznic

Ljubljana, 19.06.2013

Na travnatih igriščih Roehamptona, kjer se igrajo kvalifikacije za letošnji Wimbledon je v drugem krogu z nastopi končala Polona HERCOG. V uri in pol jo je s 7-6(4) in 6-3 premagala 28. letna Čehinja Petra CETKOVSKA, 171. igralka lestvice WTA (leta 2012 je bila že na 25. mestu), ki je zaradi težav s poškodbo letos nastopila samo na štirih turnirjih. Sicer pa je Cetkovska še brez zmage na turnirjih WTA, zmagala pa je na 21. turnirjih serije ITF. V glavnem turnirju Wimledona je dolej nastopila štirikrat, leta 2011 pa se je uvrstila v osmino finala.

Nekoliko dlje, nekaj več kot dve uri je trajal dvoboj med Tadejo MAJERIČ in Američanko Grace MIN. Tadeja je prvi niz izgubila s 3-6, v drugem pa si je pri izidu 6-5 na servis Minove priigrala tri zaključne žoge in tretjo tudi izkoristila ter drugi niz dobila s 7-5. V tretjem nizu pa je šlo vse narobe. V prvi tretji in peti igri je izgubila začetni udarec in mlada Američanka je tretji niz dobila s 6-0.

19. letna Grace MIN je na 177. mestu lestvice WTA, najvišje je bila letos na 162. mestu. Osvojila je tri naslove na turnirjih serije ITF. Letos se je preizkušala predsem na turnirjih serije WTA, kjer pa ni imela veliko uspeha, saj je v glavnih turnirjih, na katere se je sicer prebijala iz kvalifikacij v devetih nastopih zabeležila 1 zmago in 9 porazov.

Neuspešen dan pa je tudi za Andrejo KLEPAČ. S soigralko, Francozinjo Caroline GARCIA sta izgubili kvalifikacijsko srečanje dvojic. Premagali sta ju Rusinja Valeria SOLOVYEVA in Ukrajinka Marina ZANEVSKA, ki sta zmagali z rezultatom 6-4 6-1. TUKAJ.

Združena ekipa ŠD Max - TK Šport plus iz Ljubljane zmagovalka lige do 12 let

Ljubljana, 19.06.2013

V Domžalah so odigrali finale play offa v ligi do 12 let. V včerajšnjih zelo izenačenih polfinalnih obračunih je ekipa ŠD Max - TK Šport plus s 4-2 premagala ekipo Domžal, z identičnim rezultatom pa je bila ekipa ŽTK Maribor boljša od ekipe ŠTK Velenje.

V finalu sta se danes merili ekipi ŽTK Maribor in ŠD Max - TK Šport plus.

Zmagala je ekipa ŠD Max - TK Šport klub s 4-3.

Po tekmah posameznikov je bila s 3-2 v prednosti ekipa iz Ljubljane, tako da so o zmagovalcu odločale dvojice, kjer sta odločilno točko in neulovljivo prednost s 4-2 priigrali Marija VIČIČ in Alja BELINGER.

V posameznih dvobojih je Marija VIČIČ z zmago s 6-1 6-2 nad Mio KUKOVIČ povedla ljubljansko ekipo v vodstvo. Izenačil je Jan KUPČIČ, ki je v dvoboju prvih slovenskih igralcev do 12 let ugnal Tima TEKAVCA s 6-1 6-4. Mariborčanom je vodstvo z 2-1 prinesla zmaga Filipa Jeffa PLANINŠKA, ki je bil s 6-0 6-4 boljši od Matica DIMICA, na 2-2 pa je izid poravnala Alja BELINGER z zmago nad Klaro ŠMIGOC s 6-4 6-2. V peti tekmi posameznikov je novo vodstvo Ljubljančanom priigral Gal BELIČ z zmago nad Borutom ŠRAJEM s 6-3 7-5.

Kot smo zapisali sta odločilno točko priigrali Marija VIČIČ in Alja BELINGER, ki sta s 6-3 in 6-2 premagali dvojico Kaja C. KRANER in Mia KUKOVIČ. Zadnje srečanje, ki ni več vplivalo na odločitev o zmagovalcu sta dobila Jan KUPČIČ in Jeff Filip PLANINŠEK, katerima sta Tim TEKAVEC in Mativc DIMIC pri zaostanku 2-6 1-2, predala.

Nekaj fotografij iz polfinalnih obračunov si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Maša Zec Peškirič, Dalila Jakupović in Tjaša Šrimpf uspešne v prvem krogu, Nastja Kolar poražena

bm, 19.06.2013

Igralke, ki se po rankingu niso uvrstile v kvalifikacije za Wimbledon nastopajo na turnirjih nižjega ranga.

Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ sta ta teden na ITF turnirju (25.000 $) v švicarskem Lenzerheideju.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je prva nosilka in je v prvem krogu igrala z domačinko, 16. letno Chiaro GRIMM, ki nastopa s posebnim povabilom, na mladinski lestvici pa zaseda 100. mesto. Maša je bila uspešna in je zmagala z rezultatom 6-3 6-3.

Prvi nastop je že opravila Nastja KOLAR, ki pa je bila poražena. V prvem krogu je z 1-6 6-7(2) izgubila s 17 letno domačinko Karin KENNEL, ki tako kot Grimmova nastopa s posebnim povabilom, trenutno pa je 15. mladinka sveta.

V Sharm El Sheiku je na ITF turnirju (10.000 $) 1. nosilka Dalila JAKUPOVIĆ preskočila prvo oviro. S 6-2 6-3 je premagala Rusinjo Alino MIKHEEVO.

Na ITF turnirju v Nišu (10.000 $) je v prvem krogu zmagala Tjaša ŠRIMPF. S 6-1 in 6-1 je premagala Srbkinjo Andreo IVANOVIĆ.

Na fotografiji Tjaša Šrimpf TUKAJ.

Aljaž Bedene je v ekshibicijskem srečanju izgubil z Marinom Čilićem

Ljubljana, 18.06.2013

Aljaž BEDENE se pripravlja na nastop v Wimbledonu na londonskih travnatih igriščih, danes pa je nastopil na ekshibicijskem srečanju v Stoke parku, ki vsako leto gosti teniške igralce pred začetkom Wimbledona. Aljažev nasprotnik je bil Hrvat Marin ČILIĆ, ki je v Stoke park prišel z odlično popotnico, namreč finalom v Queen's clubu, kjer je izgubil z Andyem MURRAYEM.

Marin ČILIĆ je bil danes boljši tudi od Aljaža in je zmagal z rezultatom 7-5 6-2.

O Aljažu pa so v najavi tekme organizatorji zapisali, da je to igralec o katerem se bo več slišalo v naslednjih tednih in mesecih. TUKAJ.

Na Ptuju se je začelo letošnje poletno državno člansko prvenstvo

Ljubljana, 18.06.2013

Na Ptuju se je s kvalifikacijami začelo zadnje iz serije letošnjih državnih teniških prvenstev, zaključujejo jih članice in člani.

Pri članih nastopa 45 igralcev, zato so ti morali odigrati kvalifikacije. Te so se danes končale in dobili smo osem udeležencev glavnega turnirja v katerem mesto prvega nosilca pripada Marku STOŠIĆU, drugi nosilec pa je Janoš ŽIBRAT.

Pri članicah je letos udeležba izjemno skromna, saj izmed prvih petnajstih igralk na članski lestvici nastopajo le štiri, skupaj pa bo nastopilo le 25 igralk. Prva nosilka je Patricia VOLLMEIER.

Tekme prvega kroga se bodo na igriščih TK Terme ptuj začele ob 09. uri.

V kvalifikacijah je bil uspešen Jan Vit Šuntar (na fotografiji) TUKAJ.

Polona Hercog in Tadeja Majerič brez težav v drugi krog kvalifikacij za Wimbledon

Ljubljana, 18.06.2013

Na igriščih v športnem parku Roehampton, na obrobju Londona, so se začele kvalifikacije za tretji grand slam turnir sezone, Wimbledon.

Predstavnici imamo v kategoriji deklet, kjer je prva na travnato površino stopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila 24. letna Američanka Julia COHEN, ki v Roehampton tako kot Polona prihaja iz turnirja v Nurnbergu, kjer jo je v drugem krogu premagala prav Polona. Tudi tokrat Julija proti Poloni HERCOG ni imela možnosti. Polona je srečanje zanesljivo dobila z rezultatom 6-2 6-1.

Za njo je nastopila še Tadeja MAJERIČ. Tudi ona z domačinko Emily WEBLEY-SMITH ni imela težav in je slavila z rezultatom 6-3 6-3.

V drugem krogu bo Polona HERCOG igrala s Čehinjo Petro CETKOVSKO, nasprotnica Tadeje MAJERIČ pa bo 19. letna Američanka Grace MIN, 182. igralka lestvice WTA.

Obe tekmi se bosta začeli ob 12. uri.

Ob 15. uri bo v kvalifikacijah konkurence vojic nastopila Andreja KLEPAČ. Igra v paru s Francozinjo Caroline GARCIA, njuni nasprotnici pa sta Rusinja Valerya SOLOVYEVA in Ukrajinka Maryna ZANEVSKA. TUKAJ.

Polona Hercog in Tadeja Majerič danes začenjata Wimbledon v kvalifikacijah

Ljubljana, 18.06.2013

V Londonu so se na igriščih v Roehamptonu (na fotografiji) začele kvalifikacije za nastop na tretjem turniju za grand slam sezone 2013.

Nastop v glavnem turnirju deklet si bosta poskušali priigrati dve Slovenki, Polona HERCOG in Tadeja MAJERIČ.

Obe bosta nastopili v torek.

Polona HERCOG je 4. nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa bo igrala s 24. letno Američanko Julio COHEN, 138. igralko lestvice WTA.

Tadeja MAJERIČ je 23. nosilka, nahaja pa se v isti četrtini žreba kot Polona HERCOG, kar pomeni, da se bosta v morebitnem odločilnem srečanju za napredovanje v glavni turnir pomerili med seboj.

A najprej je treba preskočiti prvo nasprotnico. In prva nasprotnica Tadeje MAJERIČ bo domačinka, 29. letna Emily WEBLEY-SMITH, 457. igralka lestvice WTA, ki nastopa s posebnim povabilom. TUKAJ.

Finalista play offa do 12 let sta ŠD Max - Tk Šport plus in ŽTK Maribor, zmagovalke 1. članske ženske lige igralke ŽTK Maribor

Ljubljana, 18.06.2013

Danes in jutri pa v Domžalah potekajo zaključni boji v ligi do 12 let. V play off so se uvrstile ekipe ŽTK Maribor, ŠTK Velenje, ŠD Max -TK Šport plus in TK Domžale.

Gledali smo izjemno zanimivi polfinalni srečanji izenačenih ekip. Igralci in igralke so prikazali veliko borbenost in vzdušje na in ob igriščih je bilo zelo tekmovalno. Tudi zaradi tega so se igralci in igralke veselili vsake osvojene točke. V finale sta se na koncu uvrstili ekipa ŠD Max - TK Šport plus, ki je premagala Domžale s 4-2 ter ekipa ŽTK Maribor, ki je s 4-2 premagala ekipo ŠTK Velenje.

V prvi ženski članski ligi so danes odigrali finalno srečanje. Zmagovalke lige so postale igralke ŽTK Maribor, ki so s 3-1 premagale ekipo TK Triglav Kranj. Za zmagovalno ekipo so točke prispevale Patricia VOLLMEIER, Polona REBERŠAK in Eva ZAGORAC.

Nekaj fotografij ekip in fotogalerijo iz Domžal si lahko ogledate TUKAJ.

Anže Lovišček in Manca Pislak zmagovalca OP 18 v Ljubljani

Ljubljana, 17.06.2013

Na igriščih TK Svoboda v Ljubljani se je končalo OP v kategoriji do 18 let za fante in dekleta.

V konkurenci fantov je pokal zmagovalca dvignil Anže LOVIŠČEK (TABRE). V današnjem napetem finalu je po treh urah premagal Jana Vita ŠUNTARJA (Tr-Kr) z rezultatom 6-3 3-6 6-3.

Pri dekletih je slavila Manca PISLAK (Tc-Lj), ki je še drugič v zadnjih štirinajstih dneh premagala Sašo KLANEČEK (ŽtkMb). Manca PISLAK je slavila z rezultatom 6-4 6-1.

Preberite tudi TUKAJ.

Grega Žemlja poražen, Katarina Srebotnik uspešna na travi Eastburna

Ljubljana, 17.06.2013

Grega ŽEMLJA je zadnjo priložnost za nastop na travi pred začetkom turnirja v Wimbledonu izkoristil na ATP turnirju serije ATP 250 v Eastburnu.

Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 8. nosilec, Italijan Fabio FOGNINI.

Igralca sta se doslej pomerila trikrat, v prednosti pa je bil z zmago več Fabio FOGNINI,ki je nazadnje zmagal v treh nizih letos v Dohi na trdi podlagi.

Po današnjem srečanju je FOGNINI izkupiček zmag v medsebojnih dvobojih povečal na tri, saj je tudi danes zmagal in sicer z rezultatom 6-7(6) 6-2 6-4. Srečanje je trajalo nekaj manj kot dve uri, FOGNINI pa je izkoristil dve break žogi v drugem nizu in eno v tretjem ter si priigral zmago.

Eastburn je tudi zadnja preizkušnja pred Wimbledonom za Katarino SREBOTNIK in Nadio PETROVO. Prvi nosilki turnirja je že v prvem krogu čakalo težko delo. Nasproti sta jima namreč stali izkušena 39. letna Američanka Lisa RAYMOND in 20 let mlajši up britanskega tenisa Laura ROBSON.

Po pričakovanju je bilo srečanje izenačeno, o zmagovalkah pa je odločil super tie-break oz. skrajšan tretji niz. Katarina in Nadia sta srečanje dobili z rezultatom 4-6 6-4 [10-5].

Travnato površino v Eastburnu pa je že zapustila Petra RAMPRE, ki računa na nastop v kvalifikacijah Wimbledona. V zelo močnih kvalifikacijah je igrala s 4. nosilko kvalifikacijskega turnirja, 65. igralko lestvice WTA (Petra je trenutno na 225. mestu), 19. letno Portoričanko Monico PUIG. Monica PUIG je po uri in pol zmagala z rezultatom 6-2 5-7 6-0. TUKAJ.

Anže Lovišček, Jan Vit Šuntar, Manca Pislak in Saša Klaneček finalisti OP 18 v Ljubljani

Ljubljana, 16.06.2013

V Ljubljani se s četrtfinalnimi in polfinalnimi obračuni nadaljuje odprto prvenstvo do 18 let. Znani so že polfinalisti v obeh konkurencah.

Pri fantih sta to Anže LOVIŠČEKin Jan Vit ŠUNTAR.

Anže LOVIŠČEK je v četrtfinalu izločil 1. nosilca Roka SITARJA s 6-1 6-4 , polfinalno srečanje pa mu je Matija KAC, v tretjem nizu, pri vodstvu Anžeta 3-6 6-4 1-0, predal.

V drugem polfinalu je Jan Vit ŠUNTAR s 3-6 6-3 6-3 premagal Miho OKORNA.

Pri dekletih je prva finalistka Manca PISLAK, ki je v polfinalu s 6-0 in 6-0 premagala Kajo LJUBIČ EMERŠIČ. Za mesto druge finalistke sta se merili Saša KLANEČEK in Stania RAKOČEVIĆ. Saša KLANEČEK je v četrtfinalu s 6-4 6-3 premagala 1. nosilko Tjašo JERŠE, Stania RAKOČEVIĆ pa je bila s 4-6 6-0 6-3 boljša od Lare GLAVIČ.

Polfinalno srečanje je dobila mlajša Saša KLANEČEK in se uvrstila v finale.

Zadnje srečanje finalistk je bilo na DP do 16 let v Radomljah, kjer je s 6-3 6-1 slavila Manca PISLAK. TUKAJ.

Blaž Rola zmagovalec Futuresa v Mehiki, Tadeja Majerič poražena v finalu Nottinghama

Ljubljana, 16.06.2013

Blaž ROLAje ponovno na zmagovalni poti.

Na Futuresu (10.000 $) v mehiškem Quintani Roo je osvojil svoj 7. turnir serije Futures. V finalu je danes s 7-6 6-4 premagal Brazilca Joseja PEREIRO.

Kljub današnjemu finalnemu porazu na ITF turnirju, ki se je igral na travnati podlagi v Nottinghamu (50.000 $), ko je izgubila z Britanko Eleno BALTACHA s 5-7 6-7(7), je za našo igralko št. 2, Tadejo MAJERIČizvrsten teden.

V današnjem srečanju sta bili igralki zelo izenačeni. Po dobljenem prvem nizu, je v drugem Baltacha z breakom povedla s 5-2 in pri izidu 5-3 že imela prvo zaključno žogoza zmago v srečanju, a jo je Tadeja ubranila in z drugo izkoriščeno break-žogo zmanjšala na 4-5, v nadaljevanju izid izenačila na 5-5 in 6-6, tako da je o zmagovalki odločala podaljšana igra. Pri izidu 6-5 v tie-breaku je imela Tadeja nato prvo in edino set žogo, a se je Baltacha ubranila, v nadaljevanja pa izkoristila tretjo meč žogo in tie-break dobila z 9-7, srečanje pa s končnim izidom 7-5 7-6(7). Tadeja je prikazala zelo dobre igre, ki vlivajo upanje, da bo na prihajajočih kvalifikacijah za nastop v Wimbledonu zaigrala prav tako dobro in se prvič v karieri uvrstila v glavni turnir za grand slam.

Tadeja je sicer včeraj v polfinalnem obračunu s 6-0 6-4 odpravila kvalifikantko, 27. letno Japonko Miki MIYAMURA. >br>
Čeprav na precej nižje rangiranem turnirju pri moških, pa rezultatsko za Tadejo nič ne zaostaja Blaž ROLA.

Na Futuresu (10.000 $) v mehiški Quintani Roo se je po zmagi nad Josejem HERNANDEZOM s 7-6(4) 6-4 uvrstil v finale. Tu bo danes igral z Brazilcem Josejem PEREIRO.

TUKAJ.

Axel Michon zmagovalec Futuresa SLO F3 v Litiji

Ljubljana, 16.06.2013

Na Futuresu SLO F3 v Litiji je znan zmagovalec To je Francoz Axel MICHON, 2. nosilec, ki je v finalu s 6-0 6-4 premagal 1. nosilca, Italijana Simoneja VAGNOZZIJA

Zadnji nastop Slovenca smo videli v četrtfinalu, ko je nastopil Mike URBANIJA in izgubil z Avstrijcem Reissigom. Mike URBANIJA se je dobro upiral 3. nosilcu, Avstrijcu Nicolasu REISSIGU, zmagovalcu Futuresa v Mariboru prejšnji teden. Zelo izenačen prvi niz je dobil Avstrijec v podaljšani igri na 5, v drugem nizu pa je nato slavil s 6-2.

Že včeraj preboj v četrtfinale ni uspel Tilnu ŽITNIKU, ki je s 3-6 in 2-6 izgubil prav z današnjim nasprotnikom Mikea URBANIJE.

Tudi v konkurenci dvojic smo po polfinalnem srečanju ostali brez finalistov. Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK se nista mogla resneje upirati 3. nosilcema turnirja dvojic, Italijanu Eriku CREPALDIJU in Kolumbijcu Cristianu RODRIGUEZU, ki sta bila boljša z rezultatom 6-4 6-0.

Turnir sta osvojila Avstrijec Sebastian BADER in Avstralec Erik ELLIOT. TUKAJ.

ŠTK Velenje je gostil najmlajše igralce in igralke

Ljubljana, 15.06.2013

ŠTK Velenje je v soboto in nedeljo gostil naše najmlajše tekmovalce in tekmovalke, ki nastopajo v kategorijah 8-11 let.

Po kočanih tekmovanjih v vseh kategorijah smo dobili zmagovalce, naslove najboljših pa so si ta konec tedna priigrali:

MINI tenis deklice: Ana LANIŠEK (Domžale)

MINI tenis dečki: Luka PEČAR (Hoče)

MIDI tenis deklice: Eva BERTOK (Proten)

MIDI tenis dečki: Marsel ŽNUDERL (TenMS)

Tenis do 10 let deklice: Eva BERTOK (Proten)

Tenis do 10 let dečki: Gal P. EMERŠIČ (ŽtkMb)

Tenis do 11 let deklice: Hana KAUČIČ (TenMS)

Tenis do 11 let dečki: Jan DIMITRIJEVIČ (Celje). TUKAJ.

V Ljubljani OP do 18 let za dekleta in fante

Ljubljana, 15.06.2013

Na igriščih TK Svoboda v Ljubljani ta konec teka poteka OP za dekleta in fante v kategoriji do 18 let.Pri dekletih nastopa 21 igralk, pri fantih 33 igalcev.

V obeh konkurencah so odigrali tekme prvega in drugega kroga. V četrtinale so se uvrstili vsi favorizirani igralci. Pri fantih je od nosilcev izpadel samo Jan DERNIČ, katerega je izločil Nejc SITAR, medtem ko je drugi nosilec Maks TEKAVEC zaradi bolezni nastop odpovedal. Četrtfinalist je tako na tej poziciji Miha OKORN.

Prvi nosilec turnirja fantov je št. 1 Rok SITAR .

Pri dekletih je prva nosilka Tjaša JERŠE, izpadli pa sta 2. nosilka Sara DJURDJEVIĆ, ki je izgubila z Manco PISLAK s 6-4 0-6 1-6 in 7. nosilka Klavdija BUKOVEC, katero je s 6-3 6-4 izločila Laura Sarah AMBROŽIČ. TUKAJ.

Tim Tekavec in Marija Vičič državna prvaka do 12 let

Ljubljana, 15.06.2013

Na Otočcu se je končalo letošnje poletno državno prvenstvo za dečke in deklice do 12 let. Državna prvaka sta Tim TEKAVEC (MaxLj) in Marija VIČIČ (Šplus).

V današnjem finalnem obračunu fantov je Tim TEKAVEC s 6-2 6-0 premagal Jana KUPČIČA (ŽtkMb), pri deklicah pa je bila Marija VIČIČ s 6-2 6-4 boljša od domačinke Žive FALKNER (Otočec). Že včeraj so naslove državnih prvakov v konkurenci dvojic osvojili Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb) in Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale) pri dečkih ter Marija VIČIČ in Živa FALKNER pri deklicah. TUKAJ.

Anže Arh izgubil v finalu TE do 14 let v Mostarju

Ljubljana, 14.06.2013

Na turnirju TE do 14 let v Mostarju je Anže ARH nastopil v finalu in izgubil s 1. nosilcem turnirja posameznikov, Hrvatom Karlom DIVKOVIĆEM s 6-7 (4) 1-6.

S tem je zaključil zelo dobre slovenske nastope na tem turnirju. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Blaž Rola v polfinalu,Tomislav Ternar predal četrtfinale

Ljubljana, 14.06.2013

Dve zmagi in dva poraza je bilanca petkovih nastopov članov in članic na mednarodnih turnirjih.

Tadeja MAJERIČ še naprej razveseljuje svoje navijače. Tokrat na turnirju v Nottinghamu, kjer se je uvrstila v polfinale, ob tem pa je v četrtfinalu izločila zmagovalko turnirja v Nottinghamu, ki se igral prejšnji teden, 2. nosilko, Hrvatico Petro MARTIĆ. Začela je sicer slabo, saj je Martićeva prvi niz dobila s 6-1, a ji je v drugem nizu Tadeja zavezala kravato, v tretjem pa delo dokončala in na koncu zmagala z 1-6 6-0 7-5. V polfinalu bo igrala s kvalifikantko, 27. letno Japonko Miki MIYAMURA.

Na zmagoviti poti pa je tudi Blaž ROLA. Na Futuresu (10.000 $) v Mehiki je v četrtfinalu s 6-3 6-3 premagal Ekvadorca Ivana ENDARO. V polfinalu bo igral s 23. letnim Josejem HERNANDEZOM iz Dominikanske Republike, ki je na turnirju tretji nosilec.

Vse pa tudi danes ni šlo gladko. Današnja prva četrtfinalna nastopa slovenskih igralcev sta se namreč končala s porazoma. Po porazu Mikea URBANIJE v Litiji, je na Futuresu v Doboju v četrtfinalu z nastopi na turnirju končal Tomislav TERNAR.

Pri izidu 6-1 6-7 2-4 je srečanje Francozu Maximu FORCINU predal.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let v Mostarju, turnir je 3. ranga, se je Anže ARH uvrstil v finale. V polfinalu je z rezultatom 6-7(2) 6-3 6-0 premagal 3. nosilca, domačina Andreja GRUBIŠIĆA.

Kljub dobremu nastopu se je v polfinalu turnir posameznikov končal za Jana VEHOVCA. S 4-6 7-5 6-2 ga je premagal 1. nosilec, Hrvat Karlo DIVKOVIĆ.

V polfinalu je v konkurenci deklic z nastopi končala tudi Lara PROSENJAK. S 6-4 6-4 jo je izločila Hrvatica Klara MRCELA. TUKAJ.

DP do 12 let na Otočcu - finalisti so Tim Tekavec, Jan Kupčič, Marija Vičič in Živa Falkner

Ljubljana, 14.06.2013

Na Otočcu so na državnem prvenstvu do 12 let odigrali polfinalne dvoboje.

Pri dečkih sta finalsita 1. in 2. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj) in Jan KUPČIČ (ŽtkMb).

Tim TEKAVEC je s 6-3 6-2 premagal Filipa Jeffa PLANINŠKA (ŽtkMb), Jan KUPČIČ je bil s 6-0 6-1 boljši od Tina KRSTULOVIĆA (ŠTK Velenje).

Tudi pri deklicah 1. in 2. nosilka v polfinalu nista dovolili presenečenja. Marija VIČIČ (Šplus) je s 7-5 6-3 premagala Pio LOVRIČ (Domžale) , Živa FALKNER (Otočec) pa je s 6-1 6-1 ustavila Sheilo GLAVAŠ (Talos), ki se je kot nepostavljena igralka uvrstila v polfinale.

Dobili pa smo že državne prvake v konkurenci dvojic. Pri dečkih sta Filip Jeff PLANINŠEK in Mark GOLJAR ANDREJIČ (Domžale) presenetila 1. nosilca Tima TEKVCA in Jana KUPČIČA. Zmagala sta z rezulatom 76(1) 6-3.

Presenečenja pa ni bilo pri deklicah. Prvi nosilki Marija VIČIČ in Živa FALKNER (na fotografiji) sta suvereno dobili finalno srečanje in osvojili naslov državnih prvakinj. V finalu sta bili s 6-3 6-2 boljši od Alje BELINGER (Šplus) in Kristine KOFOL (Proten).

Fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Tadeja Majerič,Tomislav Ternar in Blaž Rola v četrtfinalih, mladinci še naprej dobri na turnirjih TE

Ljubljana, 14.06.2013

Tadeja MAJERIČ se je po porazu v prvem krogu 1. turnirja na travi v Nottinghamu "spoprijateljila" s travnato površino in na drugem turnirju (50.000 $) še drugič zmagala ter se uvrstila v četrtfinale.

V drugem krogu je s 6-4 6-4 premagala 21. letno Romunko Anreeo MITU, 173. igralko lestvice WTA.

V četrtfinalu bo Tadeja, ki je na turnirju 7. nosilka igrala z 2. postavljeno Hrvatico Petro MARTIĆ.

22. letna Splitčanka se trenutno nahaja na 147. mestu lestvice WTA in je pred tednom dni osvojila turnir prav v Nottinghamu. Tadejo torej čaka kar težka preizkušnja.

Na Futuresu (10.000 $) v Doboju je Tomislav TERNAR še drugič zmagal in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 4-6 6-4 6-2 premagal 20. letnega Čeha, Liborja SALABO. V četrtfinalu bo igral s Francozom Maximom FORCINOM.

Na teniška igrišča se po opravljenih obveznostih na univerzi vrača Blaž ROLA. Ta teden je v Mehiki (F 12 - 10.000 $), kjer se je kot prvi nosilec z dvema gladkima zmagama uvrstil v četrtfinale.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Mostarju sta se pri dečkih Jan VEHOVEC in Anže ARH uvrstila v polfinale.

Jan VEHOVEC je s 6-4 6-2 premagal Srba Pjera CVJETINOVIĆA, Anže ARH je bil s 6-2 6-3 boljši od Romuna Petruja Octavijana BERDILE.

Pri deklicah smo imeli v četrtfinalu štiri predstavnice, v polfinale pa se je uvrstila Lara PROSENJAK.

Lara je v slovenskem obračunu s 6-3 6-4 premagala Kristino NOVAK, medtem ko sta Nika RADIŠIČ in Lian BENEDEJČIČ izgubili z Adelo JOLDIĆ oz. Ivo KRIVIC.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih Anže ARH in Jan VEHOVEC izgubila v finalu, pri deklicah pa sta pokal zmagovalk dvignili Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ, ki sta v finalu z1-6 6-3 [10-4] premagali Hrvatici Karlo KILIĆ in Klaro MRCELA.

Na turnirju TE do 14 let v Skopju je Nina KOLAR zmagala še tretjič, premagala je Avstralko Stephanie BELOVUKOVIC S 6-2 2-6 6-4 in se uvrstila v četrtfinale. Tu pa je nato izgubila z Rusinjo Anastasio USHAKOVO, ki je bila boljša s 6-2 6-2. TUKAJ.

Nastop v Portorožu so potrdili naši najboljši igralci

Ljubljana, 14.06.2013

Nastop na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2013 v Portorožu so potrdili vsi naši najboljši teniški igralci. Med 2. in 7. julijem bodo tako nastopili Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE, Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.

Kaj so o nastopih pred domačim občinstvom povedali pa preberite TUKAJ.

Državno prvenstvo do 12 let - Sheila Glavaš presenetila še drugo nosilko in se uvrstila v polfinale

Ljubljana, 13.06.2013

V TC Otočec so danes odigrali četrtfinalna srečanja posameznikov in posameznic.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Tim TEKAVEC, Filip Jeff PLANINŠEK, Tin KSTULOVIČ in Jan KUPČIČ.

Rezultatsko najbolj prepričljiva sta bila v dosedanjem poteku DP 1. nosilec Tim TEKAVEC in 4. nosilec Tin KRSTULOVIĆ.

Pri deklicah je prvo presenečenje turnija Sheila GLAVAŠ. Po zmagi nad Saro ROMANELLO je danes izločila še eno nosilko, Zojo ŠTRUKELJ. Preostale polfinalistke so Marija VIČIČ, Pia LOVRIČ in Živa FALKNER.

V Konkurenci dvojic so znani finalisti rpi dečkih in deklicah. Pri dečkih se bodo za naslov državnega prvaka borili Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ ter Filip Jeff PLANINŠEK in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Pri deklicah so finalistke Marija VIČIČ in Živa FALKNER ter Alja BELINGER in Kristina KOFOL.

Na fotografiji finalistki v konkurenci dvojic, Alja BELINGER in Kristina KOFOL.

Več fotografij iz DP si lahko ogledate TUKAJ.

Grega Žemlja končal nastope v Queen's clubu, Polona Hercog izgubila v Nurnbergu

Ljubljana, 13.06.2013

Na ATP turnirju v Queen's clubu je danes v tretjem krogu konkurence posameznikov nastopil Grega ŽEMLJA in izgubil.

Drugi nosilec, Čeh Tomas BERDYCH je bil premočan nasprotnik in je slavil s 6-3 6-4. Gregi ni stekel servis, saj je imel izkoristek prvega servisa 65 , drugega pa le 40 %, kar je bilo za odličnega serverja na drugi strani premalo. BERDYCH se je ustavil pri 83 % osvojenih točk na prvi in kar 70 % na drugi servis. Grega si v srečanju ni priigral nobene break žoge, BERDYCH kar 12, od katerih je izkoristil dve, po eno v vsakem nizu.

Grega pa je moral na igrišče še dvakrat. Prvič je bil uspešen, drugič ne. S Srbom Vikorjem TROICKIM sta v konkurenci dvojic najprej igrala z Oliver MARACHOM in Lukas ROSOLOM in zmagala 7-5 7-6(2).

Po krajšem odmoru sta nastopila še enkrat. Tokrat sta bila nasprotnika 6. nosilca Nenad ZIMONJIĆ in Julien BENNETEAU. Srbsko-francoska naveza je bila boljša z rezultatom 6-4 6-3.

Na WTA turnirju v Nurnbergu je Polona HERCOG v četrtfinalu po dobri igri izgubila z levičarko iz Češke, Lucie SAFAROVO, 30. igralko lestvice WTA, z rezultatom 6-7(5) 6-3 6-4.

Po nastopu je povedala: " Turnir tukaj v Nurnbergu je bil zelo pomemben. Po kvalifikacijah v Franciji ( RG ), je bil to moj prvi WTA turnir po zelo dolgem času. Ne glede na dobre igre na turnirjih ITF so moji apetiti seveda večji. Pri sebi že čutiš kako si pripravljen, vendar dokler ne stopiš na igrišče in se pomeriš proti igralkam na tovrstnih turnirjih, so dvomi vedno prisotni. Popravnih izpitov je tu zelo malo. Priložnosti, ki ti jih dajo tekmice na tem nivoju je malo in te je potrebno izkoristiti. Čeprav od vseh poslušam kako je moja igra iz tekme v tekmo boljša, mi to ne pomaga veliko. Če bi imela v tem obdobju za seboj že nekaj več podobnih tekem z igralkami iz zgornje polovice lestvice WTA, bi to srečanje danes verjetno dobila. Četrtfinale je res dober rezultat, sama pri sebi pa vem, da sem sposobna še veliko več! Z ekipo očitno delamo v pravi smeri, zato zelo optimistično zrem v nadaljevanje sezone."

Z nastopi je v konkurenci dvojic končala tudi Andreja KLEPAČ, ki je s Sandro KLEMENTSCHITS v drugem krogu konkurence dvojic izgubila z Aleksandro KRUNIĆ IN Katarzyno PITER S 4-6 7-5 [5-10]. TUKAJ.

DP do 12 let Otočec 2013 - izpad treh nosilcev v drugem krogu

Ljubljana, 13.06.2013

Na Otočcu se je s tekmami drugega kroga glavnega turnirja nadaljevalo poletno državno prvenstvo v kategoriji do 12 let.

V drugem krogu smo videli izpad Sare ROMANELLO, 5. nosilke pri deklicah in poraza Matica DIMICA, 8. nosilca ter Samuela PATETA, 6. nosilca pri dečkih.

Saro ROMANELLO je s 6-2 6-2 izločila Sheila GLAVAŠ. Od ostalih nosilk sta imeli pri deklicah najtežje delo Tjaša KLEVIŠAR, ki je šele v tretjem nizu strla odpor Metke KOMAC in slavila s 5-7 7-6(3) 6-0 ter Zoja ŠTRUKELJ, ki je po izgubljenem prvem nizu zaigrala bolje in na koncu Aleo BUBEK premagala s 6-7(4) 6-2 6-0. V četrtinalu so še Marija VIČIČ, Urška U. FRELIH, Pia LOVRIČ, Alja BELINGER in domači adut Živa FALKNER.

Pri dečkih je moral Matic DIMIC premoč priznati Žigi KOVAČIČU, ki je zmagal s 6-4 6-3, domači up Samuel PATE pa je z 1-6 0-6 izgubil z Markom ANDREJIČEM GOLJARJEM. Ostali nosilci pri dečkih so nasprotnikom oddali le po nekaj iger, v četrtfinale pa so se uvrstili Tim TEKAVEC, Jeff Filip PLANINŠEK, Tilen POTOČNIK, Tin KRSTULOVIĆ, Marko KOVAČEVIĆ in Jan KUPČIČ.

Odigrana so bila tudi srečanja prvega kroga dvojic.

Fotografije z DP si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Tadeja Majerič in Tomislav Ternar zmagala v uvodu Nottinghama in Sarajeva, mladinci uspešni v Mostarju in Skopju

Ljubljana, 12.06.2013

Tomislav TERNAR ta teden nastopa na Futuresu v Sarajevu, kamor je padel po prijavah na turnir, zato ga ne gledamo v Litiji.

Je pa nastope v Sarajevu začel z zmago. V prvem krogu je s 6-0 6-1 odpravil Nemca Christiana HIRSCHMUELLERJA.

Še drugi teden na ITF turnirju (50.000 $) v Nottinghamu, na travi, nastopa Tadeja MAJERIČ. Tudi ona je nastope začela z zmago. V uvodu je bila s 6-1 5-7 6-0 boljša od Španke Sare SORRIBES TORMO.

V prvem krogu sta na ITF turnirjih v Padovi (25.000 $) in Sharm El Sheiku (10.000 $) izpadli Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

V drugem krogu se je na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu poslovila naša najboljša mladinka Nina POTOČNIK. Z rezultatom 7-6(5) 7-6(5) jo je premagala igralka iz JAR Ilze HATTINGH, ki je na turnirju 15. nosilka, sicer pa 84. igralka svetovne mladinske lestvice.

Še naprej pa odlično igrajo naši predstavniki v Mostarju in Skopju. Na turnirju TE do 14 let v Mostarju so v drugem krogu zmagali Jan VEHOVEC, Anže ARH, Lian BENEDEJČIČ, Nika RADIŠIČ ( na fotografiji), Kristina NOVAK in Lara PROSENJAK. Vsi so se uvrstili v četrtfinale. Izpadla je Lara JAMŠEK.

V konkurenci dvojic sta se Anže ARH in Jan VEHOVEC uvrstila v finale dečkov, pri deklicah pa sta finalistki že Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ, ki sta v treh nizih izločili Kristino NOVAK in Adelo JOLDIĆ. Za mesto drugih finalistk se bosta potegovali Nika ALBREHT in Lara PROSENJAK.

Na turnirju TE do 14 let v Skopju dobro igra Nina KOLAR. Z dvema zmagama se je uvrstila v tretji krog. TUKAJ.

Futures SLO F2 Litija 2013 - v drugi krog še Tilen Žitnik, domača aduta v polfinalu dvojic

Ljubljana, 12.06.2013

V Litiji so danes zaključili s tekmami prvega kroga glavnega turnirja. Od šestih Slovencev sta napredlovala dva. Po Mikeu URBANIJI je bil danes uspešen še Tilen ŽITNIK.

Tilen je s 6-3 6-0 premagal Avstrijca Niklasa SCHEUCHERJA.

Danes je nastopil tudi zadnji domači up. Blaž BIZJAK je igral z Nemcem Danielom UHLIGOM in izgubil s 6-7 3-6.

Že v prvem krogu se je tokrat poslovil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. Njegov nasprotnik je sicer bil izkušen 30. letni Italijan Simone VAGNOZZI, 299. igralec lestvice ATP. Tom je klonil s 4-6 4-6.

Litijani pa bodo lahko tudi jutri navijali za svoja igralca, saj sta v konkurenci dvojic Nik RAZBORŠEK in Blaž BIZJAK s 6-3 6-4 premagala Poljaka Mateusza SZMIGIELA in Patryka JANIKA in se uvrstila v polfinale. Z nastopi med dvojicami so končali Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA, ki sta izgubila z Švicarjem Riccardom MAIGO in Italijanom Simonejem VAGNOZZIJEM s 6-7 (6) 7-6(6) [7-10] ter Domen GOSTINČAR, ki je igral z Avstralcem Ethanom TULLIANIJEM. Izgubila sta z avstralsko/ameriško navezo Sebastian BADER/Erik ELLIOT z 0-6 2-6.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Grega Žemlja v tretjem krogu ATP turnirja v Londonu, Polona Hercog se vrača med najboljše

Ljubljana, 12.06.2013

Grega ŽEMLJA se je uvrstil v tretji krog ATP turnija serije 250 (683,655 $) v Queen's clubu, v Londonu.

V drugem krogu je bil s 7-5 6-4 boljši od Ukrajinca Sergiya STAKHOVSKYA, 116. igralca lestvice ATP. Srečanje je trajalo uro in 5 minut, za zmago pa sta zadostovala dva odvzema servisa nasprotniku, po en v vsakem nizu. Grega je v srečanju serviral 9 asov, v točkah pa je bil boljši z 72 - 60.

V tretjem krogu ga čaka 27. letni Čeh Tomas BERDYCH, 6. igralec lestvice ATP, sicer pa 2. nosilec turnirja v Londonu. To bo njuno prvo srečanje.

Srečanje prvega kroga dvojic bo Grega, ki igra v paru s Troickim odigral v četrtek, ko bo nastopil dvakrat. Prvič z Berdychom okrog 14. ure, po odmoru pa še v srečanju dvojic.

Polona HERCOG se po kratkotrajnem izpadu iz prve stoterice vrača med najboljše. To dokazuje z odličnimi igrami na zadnjih turnirjih.

Tudi v Nurnbergu na WTA turnirju ( 235.000 $) zaenkrat igra odlično. Danes je morala na igrišče dvakrat in obakrat je bila uspešna. Najprej je s 6-3 4-6 6-1 odpravila 2. nosilko, 33. letno Čehinjo Klaro ZAKOPALOVO, nato pa je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala še 24. letno Američanko Julio COHEN.

V četrtfinalu bo igrala s Čehinjo, 26. letno Lucie SAFAROVO, 30. igralko lestvice WTA in 5. nosilko turnirja v Nurnbergu. Igralki se dobro poznata, saj sta se doslej srečali že trikrat, z 2-1 v zmagah pa vodi Lucie SAFAROVA.

Srečanje bo na sporedu v četrtek okrog 13.30 ure.

V uvodnem krogu konkurence dvojic je bila uspešna tudi Andreja KLEPAČ. S Sandro KLEMENSCHITS. S 6-2 7-6 (4) sta premagali Američanki Asio MUHAMMED in Allie WILL in se uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

Futures SLO F2 Litija 2013 - Mike Urbanija v drugi krog, poraz Nika Razborška in Valentina Horvata

Ljubljana, 12.06.2013

Na Futuresu SLO F2 v Litiji smo videli nastop treh Slovencev v glavnem turnirju konkurence posameznikov.

Mike URBANIJA je s 6-2 6-3 premagal Slovaka Filipa VITTEKA, Valentin HORVAT pa se ni mogel resneje upiratu Rusu Stepanu KHOTULEVU, ki sicer že vrsto let živi in trenira v Ljubljani. KHOTULEV je zmagal z rezultatom 6-1 6-0.

Zadnji od Slovencev je nastopil na centralnem igrišču domačin Nik RAZBORŠEK. Njegov nasprotnik je bil Švicar Riccardo MAIGA, 811. igralec lestvice ATP.

Nik je srečanje odlično začel in prvi niz dobil s 6-1. V drugem je vodil s 5-4 in serviral za zmago, a je servis izgubil, MAIGA pa je nato dobil naslednje tri igre in drugi niz s 7-5. O zmagovalcu je odločal tretji niz oz. natančneje, podaljšana igra tretjega niza. Niku ni uspelo, saj je bil v podaljšani igri boljši Švicar, ki je slavil s končnim izidom 1-6 7-5 7-6.

Danes je bil odigran tudi prvi krog v konkurenci dvojic. V prvi tekmi sta Avstrijec Sebastain BADER in Američan Erik ELLIOT s 6-3 7-5 premagala našo navezo Sašo BENDE in Janoš ŽIBRAT, v drugem srečanju pa sta bila Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR-DEŠMAN boljša od Italijana Omarja GIACALONEJA in Francoza Francoisa-Arthurja VIBERTA.

Uspešna je bila še ena slovenska dvojica. Igralca domačega teniškega kluba Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK sta s 6-1 6-4 premagala ukrajinca Danyla KALENICHENKA in Slovaka Filipa VITTEKA. V drugi krog se je uvrstil tudi Domen GOSTINČAR, ki igra z Avstralcem Ethanom TULLIANIJEM. Nasprotnika sta jima srečanje namreč predala. Priložnost za nastop sta dobila tudi mladinca, letošnja državna prvaka v kategioriji do 16 let Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR. Prikazala sta dobro igro, a morala premoč priznati 2. nosilcema Italijanu Simoneju VAGNOZZIJU in Švicarju Riccardu MAIGI, ki sta zmagala s 6-2 7-5.

V sredo bodo nastopili preostali trije Slovenci v konkurenci posameznikov. Ob 11.30 bosta igrala Tom KOČEVAR DEŠMAN s Simonejem VAGNOZZIJEM in Tilen ŽITNIK z Niklasom SCHEUCHERJEM. Ob 15. uri pa bo nastopil Blaž BIZJAK, ki bo igral z Nemcem Danielom UHLIGOM.

Kljub odlični predstavi se je Nik Razboršek (na fotografiji) moral posloviti že v prvem krogu.

Več preberite TUKAJ.

Nina Potočnik z zmago začela v Offenbachu, v Mostarju na turnirju TE 14 številno slovensko zastopstvo

Ljubljana, 11.06.2013

V nemškem Offenbachu se odvija mladinski ITF turnir 1. ranga. Edina naša predstavnica na turnirju je Nina POTOČNIK, tudi sicer najvišje uvrščena slovenska mladinka na svetovni teniški lestvici do 18 let.

Nina je nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-3 premagala Madžarko Anno BONDAR, 107. mladinko sveta in se ji maščevala za lanskoletni poraz na turnirju v Novem Sadu.

V Mostarju poteka mednarodni mladinski teniški turnir TE, 3 ranga, v kategoriji do 14 let.

Številčnejša kot pri fantih je slovenska zasedba pri dekletih. V drugi krog so se uvrstile Lian BENEDEJČIČ, ki je prva nosilka, Tina CVETKOVIČ, Nika RADIŠIČ, Kristina NOVAK, Lara PROSENJAK in Lara JAMŠEK.

V prvem krogu sta izgubili Anja GAL in Nika ALBRECHT.

Pri fantih sta se v drugi krog uvrstila Anže ARH in Jan VEHOVEC, izpadel je Luka ROŠA.

V konkurenci dvojic sta se pri fantih v polfinale uvrstila Anže ARH in Jan VEHOVEC, pri dekletih pa so polfinalistke Nika ALBRECHT in Lara PROSENJAK, Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ ter Kristina NOVAK, ki igra z Adelo JOLDIĆ. Za polfinale bosta igrali še Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL.

Na fotografiji Lara JAMŠEK. TUKAJ.

Aljaž Bedene v dramatičnem zaključku izgubil s Samom Querryem, Grega Žemlja zmagal in igra v sredo

Ljubljana, 11.06.2013

Aljaž BEDENE je igral v Queen's clubu srečanje drugega kroga s 6. nosilcem Samom QUERRYEM. Prvi niz je po infarktni podaljšani igri dobil Američan s 13-11. Aljaž je sicer z breakom povedel z 2-1, a prednosti ni uspel obdržati do konca. V podaljšani igri je imel dve priložnosti za osvojitev prvega niza, a ni uspel izkoristiti nobene.

Drugi niz je bil pri izidu 4-4 prekinjen zaradi dežja, sicer pa sta do izida 5-5 v nadaljevanju oba igralca dobivala svoj servis. Aljažu pa je v 12 igri uspel break in s tem osvojitev drugega niza s 7-5. Pri zadnji točki je Aljažu spodrsnilo, tako da je precej nerodno padel na hrbet in z glavo udaril ob tla.

Še tretjič, tokrat pri izidu 4-4 v tretjem nizu je bilo srečanje zaradi dežja prekinjeno.V nadaljevanju je Querry pri izidu 5-6 serviral za izenačenje, povedel s 40-0, a je Aljaž izenačil na 40 in prišel do meč žoge, ki pa jo je Queery z 22.-tim asom izničil in dobil dvanajsto igro. O zmagovalcu je odločal tie-break. Tudi tu je Querry povedel s 5-2, Aljaž je izenačil na 5-5, a pri izidu 5-6 v podaljšani igri izgubil svoje servis in QUERRY je slavil s končnim izidom 7-6(11), 5-7 7-6(5).

198. cm visok Američan je serviral 26 asov, Aljaž tokrat le 11. O izenačenosti nasprotnikov pa govori tudi končno razmerje v točkah. Slaba tolažba za Aljaža, a po točkah je bil boljši s 120-118.

Srečanje prvega kroga je odigral Grega ŽEMLJA in to uspešno. V prvem krogu je igral z domačinom, 18. letnim Kylom EDMUNDOM, 443. igralcem lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom.

Grega je zmagal z rezultatom 6-4 7-6 (4), za kar je zadostoval vsega en odvzem servisa iz petih priložnosti. EDMUND je imel dve priložnosti za odvzem servisa, a Gregu i odvzel nebenega.

V drugem krogu bo Grega v sredo, v drugem srečanju dneva, okrog 13.30 ure igral z Ukrajincem Sergiyem STAKHOVSKYM. TUKAJ.

Manca Pislak in Bor Schweiger Mužar državna prvaka do 16 let

Ljubljana, 11.06.2013

V Radomljah se je danes končalo poletno državno prvenstvo v konkurenci do 16 let.

Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec). V finalu je s 6-2 6-1 premagal Miho OKORNA (MaxLj)

Pri dekletrih je slavila trenutno prva igralka v tej kategoriji in ena naših najperspektivnejših mladink Manca PISLAK (Tc-Lj) . V sicer zelo izenačenem finalu je s 6-4 4-6 6-3 premagala 2. nosilko Tamaro ZIDANŠEK. (Ptuj)

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Bor SCHWEIGER MUŽAR in Grega KOKALJ, pri dekletih sta državni prvakinji Nika KOZAR in Zala DOVNIK. TUKAJ.

Državno prvenstvo do 12 let Otočec - začel se je glavni turnir

Ljubljana, 10.06.2013

V TC Otočec poteka državno prvenstvo v konkurenci do 12 let. Včeraj so končali s kvalifikacijami pri dečkih in deklicah, danes se je s prvim krogom začel glavni turnir.
Pri dečkih je v kvalifikacijah nastopilo 64 igralcev, pri deklicah se je za nastop v glavnem turnirju borilo 38 igralk.

Tako pri dečkih kot pri deklicah v glavnem turnirju nastopajo vsi najboljši igralci in igralke v tej kategoriji.

Pri deklicah je prva nosilka Marija VIČIČ , pri dečkih mesto prvega nosilca pripada Timu TEKAVCU.

Prvi krog pri deklicah ni prinesel nobenega presenečenja, saj so se vse nosilke uvrstile v nadaljnje tekmovanje. Enako velja za dečke. Tudi tu bomo v drugem krogu videli vse postavljene igralce.

Pri dečkih so odigrali že tudi dve srečanji prvega kroga dvojic. Nastopa 18 parov.

Tudi pri deklicah bo nastopilo 18 dvojic.

Državno prvenstvo se z drugim krogom nadaljuje v sredo. TUKAJ.

Futures SLO F3 Litija 2013 - skozi kvalifikacije samo Tilen Žitnik

Ljubljana, 10.06.2013

Na moškem Futuresu SLO F3 v Litiji so končali s kvalifikacijami. Od 16-tih Slovencev se je skozi kvalifikacijsko sito uspel prebiti samo Tilen ŽITNIK.

V finalu kvalifikacij je s 6-2 7-6(3) premagal Nemca Thomasa Jana DAFCIKA.

V zadnjem krogu kvalifikacij so izgubili Dorian Tomaž JANEŽIČ, Domen GOSTINČAR in Miha MLAKAR.

V torek se v Litiji začne glavni turnr. Nastopilo bo 6 Slovencev.

Neposredno sta bila v glavni turnir uvrščena Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA, kot smo omenili se je iz kvalifikacij uvrstil Tilen ŽITNIK, s posebnim povabilom pa bodo nastopili Tom KOČEVAR DEŠMAN, Blaž BIZJAK in Valentin HORVAT.

Torkov spored se začne ob 11. uri, ko bo nastopil Mike URBANIJA. Ob 15. uri bosta na sporedu preostali tekmi Slovencev. Na delu bomo videli domači up Nika RAZBORŠKA in povabljenca Valentina HORVATA.

Sicer pa bodo od 12.30 dalje prevladovali obračuni v konkurenci dvojic. Gledali bomo lahko nastope štirih slovenskih parov in sicer bodo nastopili Janoš ŽIBRAT in Sašo BENDE, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA, Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR, Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK ter Domen GOSTINČAR, ki igra v paru z Avstralcem Ethanom TULLIANIJEM. TUKAJ.

Aljaž Bedene z zmago začel nastope na travi v Queen's clubu, v torek na igrišče oba z Gregom Žemljo

Ljubljana, 10.06.2013

Začenja se kratka sezona turnirjev na travi, ki so uvod v enega naprestižnejših teniških turnirjev na svetu, znamenitega Wimbledona, ki se začne zadnji teden junija.

Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE sta za uvod izbrala prav tako znamenit turnir na travnati podlagi z dolgoletno tradicijo, prvi turnir so odigrali leta 1969, londonski Queen's club.

Žreb jima je bil dokaj naklonjen, saj bo Grega ŽEMLJA v prvem krogu igral z domačinom, ki bo nastopil s posebnim povabilom, 18. letnim Kylom EDMUNDOM, 443. igralcem lestvice ATP.

Grega bo nastopil v torek okrog 14. ure po lokalnem času. Pozno popoldne pa ga čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo igral v paru z Viktorjem TROICKIM.

Prvi nasprotnik Aljaža BEDENETA, pa je že bil 31. letni Francoz Paul-Henri MATHIEU, 69. igralec lestvice ATP. Aljaž je zmagal z rezultatom 7-6(5) 6-3. Srečanje je trajalo uro in 26 minut. Aljaž je zopet odlično serviral in nasprotniku zabil 14 asov, v seštevku točk pa je bil na koncu boljši z 82-68.

Aljaža čaka nov nastop že v torek, ko bo v drugem krogu igral s 6. nosilcem, 19. igralcem lestvice ATP, Američanom Samom QUERREYEM, ki je bil v prvem krogu prost. Srečanje bo na sporedu na centralnem igrišču ob 12.30 uri po lokalnem času. TUKAJ.

Veterans Slovenia Open 2013 Domžale

Ljubljana, 10.06.2013

V Domžalah se je končal mednarodni veteranski turnir Veterans Slovenia Open 2013. Udeležilo se ga je 70 igralcev iz BiH, Italije, Slovenije in Hrvaške. Najbolje sta bili zasedeni konkurenci 45+ in 50+ v katerih je nastopilo 27 igralcev. Nastopili so tudi trije igralci v kategoriji 70+, ki so kljub letom pokazali zavidanja vredno teniško igro.

Fotografije najboljših in končne rezultate najdete TUKAJ.

Polona Hercog ponovno v Top 100 (ta teden igra v Nurnbergu), Tadeja Majerič najvišje v karieri, padec Blaža Kavčiča

Ljubljana, 09.06.2013

Na najnovejši ženski svetovni lestvici se je Polona HERCOG vrnila med elitno stoterico teniških igralk sveta. Ta teden je po dobrih nastopih v Mariboru in Marseillu napredovala za 31. mest in je na 100. mestu ženske teniške lestvice.

Polona HERCOG ta teden igra na WTA turnirju v Nurnbergu. V prvem krogu bo v torek igrala z 2. nosilko Klaro ZAKOPALOVO

Novo najvišjo uvrstitev v karieri je ta teden zabeležila naša druga igralka Tadeja MAJERIČ. Povzpela se je na 135. mesto. Petra RAMPRE je ta teden na 225. mestu.

Na moški teniški lestvici je Grega ŽEMLJA na 51. mestu, Aljaž BEDENE je na 78. mestu, po nekoliko slabših nastopih pa je kar 20 mest izgubil Blaž KAVČIČ in je trenutno na 124. mestu svetovne moške teniške lestvice. Na 305. mestu še naprej ostaja letošnji ameriški univerzitteni prvak Blaž ROLA. TUKAJ.

Futures SLO F3 Litija 2013 - v zadnji krog kvalifikacij štirje Slovenci

Ljubljana, 09.06.2013

V Litiji so na Futuresu SLO F2 Litija Open 2013 odigrali tekme drugega kroga. Nastopilo je 11 slovenskih igralcev, v zadnji krog kvalifikacij so se uvrstili štirje.

Dorian Tomaž JANEŽIČ je z rezultatom 6-1 5-7 6-3 premagal Avstralca Ethana TULLIANIJA, Domen GOSTINČAR je v slovenskem obračunu s 4-6 6-0 6-1 izločil Anžeta LOVIŠČKA, Miha MLAKAR je bil s 6-3 6-3 boljši od Hrvata Dina HADŽALIĆA, Tilen ŽITNIK pa je s 5-7 6-4 6-2 premagal Rusa Andreya YUZHNYYA.

V drugem krogu so izgubili še Janoš ŽIBRAT, Maks TEKAVEC, Aljaž RADINSKI, Matej LELJAK, Grega KOKALJ in Matija KAC.

V ponedeljek bodo v Litiji ob 10. uri začeli s finalnimi tekmami kvalifikacij, ko bo kot prvi nastopil Dorian Tomaž JANEŽIČ, ob 11.30 bo igral Domen GOSTINČAR , ob 14.30 pa si bosta nastop v glavnem turnirju poskušala priigrati Miha MLAKAR in Tilen ŽITNIK.

Rezultate lahko v živo spremljate TUKAJ.

V Mariboru končan Futures SLO F2 ZM 2013 - zmagovalec Nocolas Reissig

Ljubljana, 09.06.2013

V Mariboru se je v organizaciji TK Branik s finalom v konkurenci posameznikov končal Furtures SLO 2 ZM 2013.

Zmagovalni pokal je dvignil Avstrijec Nicolas REISSIG, ki je danes s 6-4 6-4 premagal Moldavijca Maxima DUBARENCA.

V konkurenci dvojic sta že v soboto slavila Avstrijca Lukas JAUSTRANIG in Nicolas REISSIG, ki sta bila v finalu s 3-6 7-6 (5) in [11-9] boljša od Janeza SEMRAJCA in Anteja PAVIĆA.

Preberite tudi TUKAJ.

Petra Rampre poražena v finalu v Las Crucesu, Polona Hercog poražena v polfinalu Marseilla, Andreja Klepač slavila v dvojicah

Ljubljana, 09.06.2013

Tokrat na prvo mesto postavljamo Petro RAMPRE, kije ta teden odlično nastopila na ITF turnirju (25.000 $) v ameriškem Las Crucesu. Uvrstila se je v finale, kjer je danes s 3-6 0-6 izgubila s 17. letno Japonko Mayo HIBI.

Po dobrih predstavah v Mariboru in uvodnih krogih Marseilla je Polona HERCOG nastope na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Marseillu končala v polfinalu.

Tudi polfinalno srečanje je odigrala dobro, a se je zmage kljub temu veselila 1. nosilka turnirja, 30. letna Španka Anabel MEDINA GARRIGUEZ, 68. igralka lestvice WTA. Španka je bila boljša z rezultatom 6-4 7-6 (3).

Se je pa nove turnirske zmage razveselila Andreja KLEPAČ. Z Avstrijko Sandro KLEMETSCHITS sta namreč slavili v finalu ženskih dvojic. Z rezultatom 1-6 6-4 [10-5] sta premagali Amričanki Asio MUHAMMED in Allie WILL. TUKAJ.

DP 16 Radomlje - finalisti so Miha Okorn, Bor Schweiger Mužar, Manca Pislak in Tamara Zidanšek

Ljubljana, 08.06.2013

V Radomljah se končuje letošnje poletno državno prvenstvo do 16 let za fante in dekleta.

V soboto smo dobili finaliste v posamični konkurenci in zmagovalce v konkurenci dvojic. Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila 2. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki je bil v polfinalu s 6-4 6-7(4) 6-1 boljši od 3. postavljenega Nika KRAPEŽA (Ltc) in 5. nosilec Miha OKORN (MaxLj), ki je v polfinalu s 6-1 6-1 premagal 1. nosilca Filipa Jakoba ZUPANČIČA.

Pri dekletih sta po pričakovanju v finalu 1. in 2. nosilka Manca PISLAK (Tc-Lj) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj). Tamara ZIDANŠEK je v polfinalu s 6-1 6-2 premagala Moni POTRČ, Manca PISLAK pa se je morala potruditi za zmago nad Hano MRAZ. Manca je zmagala z rezultatom 6-3 7-6 (2).

Znani pa so že državni prvaki in prvakinje v konkurenci dvojic.

Pri fantih sta državna prvaka Bor SCHWEIGER MUŽAR in Grega KOKALJ, pri dekletih pa sta naslov osvojili Zala DOVNIK in Nika KOZAR. TUKAJ.

Futures SLO F3 Litija 2013 - v nedeljo nadaljevanje kvalifikacijskih obračunov z nastopi enajstih Slovencev

Ljubljana, 08.06.2013

Z zadnjim turnirjem v Litiji, ki se je začel v soboto s kvalifikacijami, se zaključuje slovenska serija moških turnirjev Futures v letu 2013. Do konca leta bomo profesionalni turnirski moški tenis spremljali še v začetku julija v Portorožu.

V kvalifikacijah nastopa 40 igralcev, od tega 14 Slovencev.

V drugem krogu jih bomo videli še 11. V prvem krogu so bili uspešni Maks TEKAVEC, Janoš ŽIBRAT, Grega KOKALJ in Matej LELJAK.

Izgubili so Rok SITAR, Vid FUGINA in Gregor BRESKVAR. V drugem krogu bodo poleg zgoraj omenjenih zmagovalcev prvega kroga nastopili še Dorian Tomaž JANEŽIČ, Anže LOVIŠČEK, Domen GOSTINČAR, Aljaž RADINSKI, Miha MLAKAR, Tilen ŽITNIK in Matija KAC.V drugem krogu bo prišlo do enega slovenskega obračuna in sicer se bosta med sabo pomerila Domen GOSTINČAR in Anže LOVIŠČEK.

Program v Litiji se bo začel ob 10. uri. TUKAJ.

Tomislav Ternar poražen v četrtfinalu Futuresa ZM 2013 v Mariboru, Janez Semrajc izgubil finale dvojic

Ljubljana, 07.06.2013

V Mariboru je na Futuresu SLO F2 ZM 2013 konec nastopov za slovenske igralce. V današnjem četrtfinalu je izgubil še zadnji Slovenec med posamezniki, Tomislav TERNAR.

Premagal ga je 23. letni Avstrijec, Pascal BRUNNER s 6-4 6-2. Brunner je v drugem krogu v treh nizih izločil tudi Mikea Urbanijo.

To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje, drugič pa je bil boljši Avstrijec.

Znana sta že zmagovalca konkurence dvojic. To sta Avstrijca Lukas JASTRAUNIG in Nicolas REISSING. V finalu sta bila z rezultatom 3-6 7-6(5) in [11-9] boljša od našega Janeza SEMRAJCA in Hrvata Anteja PAVIĆA.

V konkurenci posameznikov sta polfinalna para Bastian TRINKER (Aut) in Maxim DUBARENCO (Mda) ter Pascal BRUNNER (Aut) in Nicolas REISSIG (Aut). TUKAJ.

DP do 16 let Radomlje - znani polfinalni pari

Ljubljana, 07.06.2013

V Radomljah se s četrtfinalnimi obračuni nadaljuje letošnje poletno državno prvenstvo do 16 let.

Prva so s četrtfinalnimi obračuni končala dekleta in tako smo že dobili vse polfinalistke.

1. nosilka Manca PISLAK je s 6-1 in 6-3 premagala Sašo KLANEČEK, 2. nosilka Tamara ZIDANŠEK je bila s 6-1 in 6-1 boljša od Evgenije BURGER, 7. nosilka Moni POTRČ je s 6-4 0-6 in 6-3 presenetila 3. postavljeno Niko KOZAR, v dvoboju nepostavljenih igralk pa je Hana MRAZ z rezultatom 6-0 6-0 premagala Žano LAPAJNE.

Pri fantih je 2. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR s 6-1 6-2 premagal nepostavljenega Žigo DROBNIČA, 3. nosilec Nik KRAPEŽ je bil s 6-0 6-0 boljši od Tina KOVAČIČA, 5. nosilec Miha OKORN pa je s 6-3 6-4 izločil Jakoba Aljaža KAPLJO. Zadnji polfinalist je 1. nosilec Jakob Filip ZUPANČIČ,ki se moral močno potruditi za zmago na levičarjem iz Maribora, Juretom FRANKOM. Na koncu je slavil ZUPANČIČ z 2-6 6-4 6-2.

V konkurenci dvojic je prvi polfinalni par Nik KRAPEŽ in Filip Jakob ZUPAČIČ, njuna nasprotnika pa sta Tino KOVAČIČ in Nejc SITAR, v drugem polfinalu pa si bodo vstopnico za finale poskušali priigrati Nejc FERJAN in Jan KLEVIŠAR ter Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR.

Pri dekletih so že znane finalistke. To so Nika KOZAR in Zala DOVNIK ter Tinkara KOVAČ in Kaja JUVAN.

Fotografije igralk in igralcev si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Polona Hercog v polfinalu Marseilla, Andreja Klepač v finalu dvojic, Petra Rampre v četrtfinalu Las Crucesa

Ljubljana, 07.06.2013

Polona HERCOG po vrnitvi na teniška igrišča ponovno prihaja v formo. Na ITF turnirju v Marseillu (100.000 $) se je po gladki zmagi nad 23. letno Romunko Alexandro CADANTU, trenutno 91. igralko lestvice WTA, ki je pred 14. dnevi zmagala na 100.000 $ vrednem turnirju v Pragi, uvrstila v polfinale.

Polona je slavila z rezultatom 6-1 6-2.

Očitno ji je včerajšnja tesna zmaga v tekmi za gledalce in navijače z dobrimi živci, vlila potrebno samozavest.

Včerja je namreč v drugem krogu je s 76(7) in 76(4) premagala 29. letno Avstrijko Yvone MEUSBURGER, ki je trenutno na 115. mestu lestvice WTA, v zadnjem obdobju pa je osvojila kar tri turnirje z nagradnim skladom 25.000 $. Zadnji turnir je osvojila prejšnji teden v italijanskem Gradu, medtem ko je Polona prejšnji teden slavila v Mariboru.

V konkurenci dvojic v Marseillu uspešno igra Andreja KLEPAČ. S Sandro KLEMETSCHITS sta se po zmagi s 6-2 7-5 nad Španko Ines FERRER-SUAREZ in Nizozemko Arantxo RUS uvrstili v finale.

Z dobrimi igrami nadaljuje Petra RAMPRE. Ta teden igra na ITF turnirju (25.000 $) v Las Crucesu (ZDA). Turnir se igra na trdi podlagi, Petra pa je 2. nosilka. Po zmagi v prvem krogu nad 18. letno Američanko Jan ABAZA s 6-1 6-2, je v drugem krogu premagala še njeno vrstico, Avstralko Belindo WOOLCOCK. Petra je zmagala z rezultatom 6-1 1-6 6-4. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nadia Petrova poraženi v polfinalu OP Francije v Parizu

Ljubljana, 07.06.2013

Na OP Francije v Parizu smo po polfinalu v konkurenci ženskih dvojic ostali brez slovenskih predstavnikov.Katarina SREBOTNIK in Rusinja Nadia PETROVA sta izgubili polfinalno srečanje z Italijankama Saro ERRANI in Roberto VINCI s 3-6 7-5 3-6.

Šlo je za spopad izkušenih igralk, saj je bil za Katarino to že 14. nastop, za Roberto VINCI in Nadio PETROVO pa 12. nastop na OP Francije. Le petkrat je doslej nastopila najmlajša med njimi, Sara ERRANI.

Katarina SREBOTNIK je doslej dvakrat igrala v finalu, Nadia PETROVA enkrat, Roberta VINCI in Sara ERRANI pa sta zmagovalki lanskoletnega OP Francije.

Italijanki sta po današnjem polfinalu zelo blizu ubranitvi lanskoletnega naslova.

Katarina je nastopala tudi v konkurenci mešanih dvojic, kjer pa sta z Nenadom ZIMONJIĆEM iz Srbije izgubila v četrtfinalu. Premoč sta morala priznati 5. nosilcema, Francozinji Kristini MLADENOVIC in Kanadčanu Danielu NESTORJU. Francosko/kanadska dvojica je slavila z rezultatom 7-5 6-4.

TUKAJ.

Na DP do 16 let v Radomljah znani četrfinalisti in četrtfinalistke

Ljubljana, 06.06.2013

Na DP do 16 let v Radomljah so odigrali tekme drugega kroga v konkurenci posameznikov in posameznic.

Pri fantih presenečenj ni bilo, saj so se vsi postavljeni igralci z izjemo Grege KOKALJA, ki je izpadel že v prvem krogu, uvrstili v četrtfinale. Četrfinalni pari so: Filip J. ZUPANČIČ - Jure FRANK, Jakob A. KAPLJA - Miha OKORN, Tino KOVAČIČ - Nik KRAPEŽ in Bor SCHWEIGER MUŽAR - Žiga DROBNIČ ali Tin ČERMELJ.

V konkurenci deklet se bodo za nastope v polfinalu borile Manca PISLAK in Saša KLANEČEK, Žana LAPAJNE in Hana MRAZ, Evgenija BURGER in Tamara ZIDANŠEK ter Moni POTRČ in Nika KOZAR.

V konkurenci dvojic so znani trije polfinalni pari pri fantih. V polfinalu se bodo pomerili Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR - Jure FRANK in Jakob Aljaž KAPLJA ter Nejc SITAR in Tino KOVAČIČ - Nik KRAPEŽ in Filip Jakob ZUPANČIČ / Miha OKORN in Grega BOH.

Pri dekletih bodo v petek najprej dokončali četrtfinalne obračune, nato pa bodo na sporedu še polfinalni. TUKAJ.

Futures SLO F2 ZM 2013 - Tomislav Ternar v četrtfinalu posamezno, Janez Semrajc v finalu dvojic

Ljubljana, 06.06.2013

Na Futuresu SLO F2 Zavarovalnica Maribor 2013, ki se igra na igriščih TK Branik v Mariboru so danes v konkurenci posameznikov nastopili trije Slovenci, uspešen pa je bil samo Tomislav TERNAR.

TERNAR je v drugem krogu s 6-4 4-6 6-4 premagal Slovaka Juraja MASARJA. Slovak je v prvem krogu izločil 3. nosilca, Hrvata Anteja PAVIĆA.

Uvrstitev v četrtfinale pa ni uspela Mikeu URBANIJI in Janošu ŽIBRATU.

Mike URBANIJA je izgubil z Avstrijcem Pascalom BRUNNERJEM s 6-3 4-6 4-6, od Janoša ŽIBRATA pa je bil boljši 7. nosilec, Avstrijec Bastian TRINKER. Trinker je zmagal z rezultatom 6-3 7-6(3).

Danes so odigrali tudi polfinalni srečanji dvojic. Janez SEMRAJC in Ante PAVIĆ sta premagala Argentinca Germana GAICHA in Dennisa USPENSKYA s 6-2 3-6 in [10-7].

Za las pa je zmaga ušla popolnemu slovenskemu paru. Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA sta srečanje s 1. nosilcema Avstrijcema Lukasom JASTRAUNIGOM in Nicolasom REISSIGOM izgubila z rezultatom 3-6 6-3 [11-13].

Petkov program se na igriščih TK Branik v Mariboru s tekmami posameznikov začne ob 10. uri.

Tomislav TERNAR bo nastopil ob 12. uri. Njegov četrtfinalni nasprotnik bo Avstrijec Pascal BRUNNER.

Ob 15.30 uri bo na sporedu finale dvojic v katerem bo nastopil Janez SEMRAJC . Z Antejem PAVIĆEM bosta igrala z Avstrijcema Lukasom JASTRAUNIGOM in Nicolasom REISSIGOM. TUKAJ.

Enajsto mednarodno prvenstvo za veterane - žreb in razpored za petek

Ljubljana, 05.06.2013

V Domžalah seje začelo, končalo se bo v nedeljo 11. mednarodno prvenstvo Slovenije za veterane.

Prijavljenih je 70 udeležencev iz Avstrije , Italije, BiH in Slovenije.

Vabljeni v Domžale !

Žreb in razpored igranja za petek je objavljen TUKAJ.

Futures SLO F2 ZM 2013 - Tomislav Ternar, Mike Urbanija in Janoš Žibrat napredovali v Mariboru

Ljubljana, 04.06.2013

Na Futuresu SLO F2 ZM 2013, ki se igra na igriščih TK Branik v Mariboru so se od naših igralcev uvrstili v drugi krog Tomislav TERNAR, Mike URBANIJA in Janoš ŽIBRAT.

V slovenskem obračunu je bil Tomislav TERNAR v treh nizih, s 6-4 2-6 in 6-4, boljši od Nika RAZBORŠKA.

Mike URBANIJA je s 7-5 6-2 ugnal 8. nosilca, Italijana Francesca PICCA, Janoš ŽIBRAT, ki je tako kot Urbanija nastopil s posebnim povabilom pa je bil s 6-4 7-6(4) boljši od Avstralca Jacka SCHIPANSKEGA.

Poleg Nika RAZBORŠKA so izgubili Tom KOČEVAR DEŠMAN, katerega je v izjemno izenačenem dvoboju s 7-6(4) in 7-6(5) izločil 5. nosilec, Nemec Jeremy JAHN, Sašo BENDE je s 0-6 5-7 klonil v tekmi z Avstrijcem Gibrilom DIARAJEM, dobro pa se je držal Aljaž RADINSKI, a na koncu v treh nizih s 6-3 3-6 2-6 izgubil z Američanom Erikom ELLIOTTOM.

V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstili trije Slovenci. Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN sta z rezultatom 6-3 3-6 [11-9] premagala Avstrijca Ambrosa MORBITZERJA in Johannesa SCHRETTERJA, Janez SEMRAJC pa je v paru s Hrvatom Antejem PAVIĆEM s 5-7 6-3 [10-2] izločil Avstralca Jacka SCHIPANSKEGA in Avstrijca Bastiana TRINKERJA.

V Četrtek bodo nastopili vsi naši igralci. Prva bosta ob 12. uri nastopila Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, ob 14. uri bo nastopil janož ŽIBRAT, ob 16. uri pa še vsi trije naši predstavniki v polfinalu dvojic. Vabljeni na ogled srečanj !

Nekaj fotografij iz turnirja si oglejte TUKAJ.

DP 16 Radomlje - začetek glavnih turnirjev

Ljubljana, 04.06.2013

Na DP do 16 let, ki se igra v organizaciji TK Radomlje sta se začela glavna turnirja fantov in deklet.

Prvi krog dekleta igrajo v Domžalah, fantje pa v Radomljah.

Prva nosilca turnirjev sta Filip Jakob ZUPANČIČ pri fantih in Manca PISLAK pri dekletih.

Uvodni krog je pri dekletih doslej prinesel izpad 4. nosilke Sare SIRŠE. S 6-3 6-1 jo je izločila Žana LAPAJNE. Zanesljivo sta v drugi krog napredovali 1. nosilka Manca PISLAK in 2. nosilka Tamara ZIDANŠEK.

Pri fantih je Žiga DROBNIČ s 6-2 7-5 premagal Grego KOKALJA, ki se po nekajmesečni odsotnosti vrača na turnirje. Tudi tu sta se 1. nosilec Filip Jakob ZUPANČIČ in 2. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR zanesljivo uvrstila v drugi krog.

Nekaj fotografij obračunov prvega kroga si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

DP 16 Radomlje - končane kvalifikacije, v sredo začetek glavnih turnirjev

Ljubljana, 04.06.2013

Danes so na DP do 16 let, organizator je TK Radomlje, s kvalifikacijami končala tudi dekleta.

V glavni turnir so se uvrstile tri nosilke in pet nepostavljenih igralk. V glavnem turnirju bodo nastopile Nina KOLAR, Lara JAMŠEK, Anja TRBEŽNIK, Maruša PLANK, Tesia ŠKER, Sofia MARKOVIČ, Leeloo OBRUL in Stefany GRLJ.

V glavnem turnirju bodo, tako kot pri fantih, nastopile z izjemo ene, vse najboljše slovenske igralke v kategoriji do 16 let. Manjka Nina POTOČNIK.

Prva nosilka turnirja deklet bo Manca PISLAK, prva igralka lestvice do 16 let, druga nosilka pa drugouvrščena z lestvice, Tamara ZIDANŠEK.

Prvi krog glavnega turnirja se bo igral na dveh lokacijah. Fantje bodo igrali v Radomljah, dekleta pa v Domžalah. Tekme se začnejo ob 09. uri. TUKAJ.

Futures SLO F2 ZM 2013 - danes nastopi slovenskih igralcev med posamezniki

Ljubljana, 04.06.2013

Na igriščih TK Branik Maribor se je včeraj z dvema tekmama posameznikov in tekmami prvega kroga dvojic začel glavni turnir serije Futures Zavarovalnica Maribor 2013.

Včeraj med posamezniki ni bilo slovenskih nastopov, so pa nastopili vsi naši udeleženci turnirja dvojic.

Uspešna sta bila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA, ki sta s 6-4 6-4 premagala Poljaka Patryka JANIKA in Mateusza SZMIGIELA. V četrtfinale sta se uvrstila tudi Rok SITAR in Domen GOSTINČAR, ki sta bila s 6-2 7-6 (7) boljša od Aleša GERMIČA in Tima ŽIBRATA. V četrtfinalu bo nastopil tudi Janez SEMRAJC, ki je igral s Hrvatom Antejem PAVIĆEM. S 6-4 6-1 sta premagala dvojico Aljaž RADINSKI in Mitja ZAJŠEK.

Nekoliko presenetljivo pa sta izpadli dve naši dvojici. Tretja nosilca turnirja dvojic Tomislav TERNAR in Sašo BENDE sta s 7-5 4-6 [5-10] klonila v srečanju z Argentincem Germanom GAICHOM in njegovim teniškim varovancem, Američanom Dennisom USPENSKYM. Četrta nosilca Martin RMUŠ in Janoš ŽIBRAT pa sta izgubila z Avstrijcema Ambrosom MORBITZERJEM in Johannesom SCHRETTERJEM.

V glavnem turnirju posameznikov se je šestim našim igralcem pridružil še sedmi. Aljaž RADINSKI se je namreč kot srečni poraženec uvrstil v glavni turnir, kjer bo igral s kvalifikantom, Erikom ELLIOTOM iz ZDA.

V prvem krogu glavnega turnirja bomo videli tudi slovenski obračun, saj se bosta pomerila oba igralca, ki sta bila v glavni turnir uvrščena neposredno, Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK.

Sicer pa bo Janoš ŽIBRAT v prvem krogu igral z Avstralcem Jackom SCHIPANSKIM, Sašo BENDE bo igral z Avstrijcem Gibrilom DIARRO, nasprotnik Mikea URBANIJE bo 8. nosilec, Italijan Francesco PICCO, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa bo igral s 5. nosilcem, Nemcem Jeremyem JAHNOM.

Danes se program v Ljudskem vrtu začne ob 10. uri, prvi nastopi naših igralcev, nastopili bodo vsi, pa bodo na sporedu po končanih uvodnih tekmah. Vabljeni v Ljudski vrt !

Več fotografij si oglejte TUKAJ.

Zmagi Polone Hercog in Petre Rampre, poraz Blaža Kavčiča in Tjaše Šrimpf

Ljubljana, 04.06.2013

Polona HERCOG se je uvrstila v drugi krog na ITF turnirju v Marseillu (100.000 $). Boljša je bila od Madžarke Timee BABOS s 7-6 6-2.

V drugi krog ITF turnirja (25.000 $) se je v ameriškem Las Crucesu uvrstila Petra RAMPRE. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala Američanko Jan ABAZA.

Blaž KAVČIČ je ta teden nastopil na turnirju serije ATP Challenger z nagradnim skladom 35.000 €+H v nemškem Furthu.

Z nastopi je končal v drugem krogu, ko je v treh nizih izgubil z 22. letnim nemškim levičarjem Cedricom Marcelom STEBETOM. je bil po dveh urah in 15. minutah boljši z rezultatom 2-6 6-3 6-2.

Blaž je sicer imel nekaj težav že v prvem krogu, ko se je moral za zmago nad 24. letnim Brazilcem Marcelom DEMOLINERJEM, 252. igralcem lestvice ATP močćno potruditi. Odpor Brazilca je zlomil v tretjem nizu in na koncu slavil z rezultatom 6-7 (3) 7-6 (6) 6-1. Srečanje je trajalo 2 uri in 34 minut.

Na ITF turnirju v Sarajevu je v prvem krogu izpadla Tjaša ŠRIMPF. Z rezultatom 6-2 2-6 6-4 jo je premagala Romunka Daiana NEGREANU. TUKAJ.

Končan 36. Žigonov memorial in 28. Vič Open za veterane

, 04.06.2013

V organizaciji Teniške sekcije Partizan Vič sta med 31. 05. in 02. 06. 2013 na Viču potekala veteranska turnirja

XXVIII. Vič open, za moške starosti 35 let + in XXXVI. Žigonov memorial, za moške starosti 45 let +.

Zmagovalec turnirja Vič Open 2013 je postal Tomaž BEZJAK, ki je v finalu s 6-2 6-4 ugnal Toneta KOMARJA.

Žigonov memorial je osvojil Jože KOLETA, ki je v finalu z rezultatom 2-6 6-2 [10-6] premagal Iztoka ŠKOFA.

Podrobnejše rezultate in fotografije najboljših najdete TUKAJ.

Hitro slovo Tadeje Majerič v Nottinghamu, Polona Hercog ta teden v Marseillu

Ljubljana, 04.06.2013

Tadeja MAJERIČ je ta teden izbrala turnir z nagradnim skladom 75.000 $ v Nottinghamu, ki se igra na travi.

Izbira ni bila najboljša, saj se poslavlja že po prvem krogu. Danes je s 7-5 4-6 2-6 izgubila z 20. letno Angležinjo, rojeno v Hong Kongu, Taro MOORE, 194. igralko lestvice WTA.

V Nottinghamu se prihodnji teden igra še en turnir, tokrat z nagradnim skladom 50.000 $. Prijavljena je tudi Tadeja, ki bo zdaj imela en teden časa za trening na travi in pripravo na turnir.

Polona HERCOG bo ta teden nastopila v Marseillu na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $. V prvem krogu bo v sredo okrog 16. ure igrala z Madžarko Timeo BABOS.

Na ITF turnirju (25.000 $) v ameriškem Las Crucesu bo igrala Petra RAMPRE. V prvem krogu bo v sredo igrala z domačinko Jan ABAZA.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Sarajevu bo igrala Tjaša ŠRIMPF. Njena naprotnica v prvem krogu bo v sredo okrog 13. ure 4. nosilka, Romunka Daiana NEGREANU

S posebnim povabilom je na ITF turnrju (10.000 $) v portugalskem Amarantu nastopila Pia ČUK. Njena nasprotnica je bila 7. nosilka, Italijanka Alice BALDUCCI. Italijanka je bila boljša in je zmagala z rezultatom 6-2 7-6(3). TUKAJ.

DP do 16 let - končane kvalifikacije fantov, v torek kvalifikacije deklet

Ljubljana, 03.06.2013

TK Radomlje ta teden gosti državno prvenstvo v kategoriji fantov in deklet do 16 let.

V ponedeljek so s kvalifikacijskimi obračuni končali fantje. Nastopilo je 58 igralcev, ki so se borili za 8 mest v glavnem turnirju. Nosilci so bili dokaj uspešni, saj se jih je v glavni turnir uvrstilo 6, dva pa sta se morala posloviti. V glavni turnir so se uvrstili Tilen LALIĆ ŠIMENKO, Blaž GVARDJANČIČ, Jure ZGUBIČ, Luka MIKLAVČIČ, nepostavljeni Niko UREMOVIČ, Žan D. GORENEC, nepostavljeni Gaber PETROVIČ in Tin ČERMELJ.

Na državnem prvenstvu nastopajo vsi najboljši igralci lestvice TZS do 16 let.

Prvi nosilec je trenutno prvi igralec v tej kategoriji Filip Jakob ZUPANČIČ, drugi nosilec pa je drugi igralec lestice TZS Bor SCHWEIGER MUŽAR.

V torek bodo kvalifikacije odigrala dekleta. Nastopilo bo 35 igralk. Prva nosilka kvalifikacij je Nina KOLAR.

Glavni turnir se s tekmami fantov začne v sredo.

V glavni turnir se je uvrstil tudi Luka MIKLAVČIČ (na fotografiji) TUKAJ.

Futures SLO F2 ZM 2013 - skozi kvalifikacije Sašo Bende, v glavnem turnirju 6 Slovencev

Ljubljana, 03.06.2013

Na Futuresu (10.000 $) SLO F2 ZM 2013, ki se igra na igriščih TK Branik Maribor so končane kvalifikacije.

V današnjih finalnih obračunih sta nastopila dva slovenska igralca, uspešen je bil Sašo BENDE, ni pa se uspelo kvalificirati Aljažu RADINSKEMU.

Sašo BENDE je bil 5. nosilec kvalifikacij v katerih je zmagal dvakrat in se brez težav uvrstil v glavni turnir. V drugem krogu je premagal Avstrijca Andreasa KOPPA s 6-1 6-2, v finalu kvalifikacij pa je bil boljši od Rusa Andreya YUZHNYYA s 6-3 6-0.

Aljaž RADINSKI je klonil na zadnji stopnički. Po zmagah nad Rusom Filippom IVANOVIM s 6-1 6-0 in Avstrijcem Maximilianom KOLLERITSCHEM s 6-3 7-6(4) je v zadnjem krogu izgubil s 1. nosilcem Rusom Stepanom KHOTULEVIM s 3-6 3-6.

V glavnem turnirju, ki se začne v torek bo nastopilo 6 slovenskih igralcev. Poleg Saša BENDETA bomo v Mariboru na delu videli še Toma KOČEVARJA DEŠMANA, finalista 1. Futuresa SLO F1 na Bledu, kateremu je uvrstitev v finale prinesla t.i. SE in s tem glavni turnir, Mike URBANIJA in Janoš ŽIBRAT bosta nastopila s posebnim povabilom, neposredno pa sta v glavni turnir uvrščena Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK.

V torek se program v Mariboru začne ob 11. uri, na sporedu pa bosta dve srečanji posameznikov in srečanja dvojic, kjer bomo videli na delu 6 povsem slovenskih parov in Janeza SEMRAJCA, ki igra z Antejem Pavićem iz Hrvaške. TUKAJ.

V Mariboru so nastopili najmlajši igralci in igralke

Ljubljana, 03.06.2013

Ob turnirju članic na igriščih ŽTK Maribor danes in jutri poteka tudi turnir najmlajših igralcev in igralk v kategoriji 8 - 11 let. Kot običajno so v soboto odigrali turnirje v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 let, nedelja pa je rezervirana za obračune v kategoriji do 11 let.

Danes so se med zmagovalce vpisali:

MINI tenis dečki: David ČERNE (Tabre)

MINI tenis deklice: Ana LANIŠEK (Domžale)

MIDI tenis dečki: Luka ZORKO (Celje)

MIDI tenis deklice: Petja DRAME (ŽtkMb)

Tenis do 10 let dečki: Jaka PROTIČ (ŽtkMb)

Tenis do 10 let deklice: Taja LONČARIČ (Ptuj)

Tenis do 11 let dečki: Martin GRILJ (ŽtkMb)

Tenis do 11 let deklice: Klara ŠMIGOC (ŽtkMb) TUKAJ.

Futures SLO F2 ZM 2013 - v tretji krog kvalifikacij Aljaž Radinski in Sašo Bende

Ljubljana, 02.06.2013

Na Futuresu SLO F2 ZM 2013 v Mariboru so odigrali srečanja drugega kroga kvalifikacij. Od šestih Slovencev sta bila uspešna dva. V tretji krog sta se uvrstila Aljaž RADINSKI in Sašo BENDE, za nastop v glavnem turniju pa morata zmagati še enkrat.

Danes so v drugem krogu izgubili Miha MLAKAR, Tim ŽIBRAT, Blaž BIZJAK in Matej LELJAK. V ponedeljek je na sporedu zadnji krog kvalifikacij, srečanja se bodo v Ljudskem vrtu začela ob 10. uri.

Glavni turnir se začne v torek. TUKAJ.

Znani že trije udeleženci play offa v ligi do 12 let, danes tudi začetek ženske članske lige

Ljubljana, 02.06.2013

Z včerajšnjim vnaprej odigranim srečanjem med ekipo ŽTK Maribor in TC Ljubljana Centrovod, zmagal je ŽTK s 4-0, se je začela prva ženska članska teniška liga. Nastopa 7 ekip, ki igrajo v dveh skupinah.

V skupini A nastopajo ekipe ŽTK Maribor, TK Terme Ptuj, TK Branik Maribor in TC Ljubljana Centrovod.

V skupini B so ekipe ŠD Partizan Medvode, TK Mojstrana in TK Triglav Kranj..

V soboto in nedeljo so bila odigrana srečanja 5. in 6. kroga v 2. moški članski teniški ligi. V peetem krogu je ekipa ŠTK Velenje s 5-2 premagala TK Konjice, ekipa TK Terme Ptuj je bila s 5-2 boljša od ekipe TK Rogatec, ekipa TK Benč sport pa je s 5-2 premagala ekipo TK Krško.

Srečanje med ekipama TK Rival in TK Brezina ni bilo odigrano, saj je ekipa TK Rival tekmo predala, s tem pa si je TK Brezina krog pred koncem že zagotovil pravico do napredovanja v 1. moško člansko teniško ligo.

Odigrali so tudi tekme v 3. članski moški teniški ligi in v ligi do 12 let, kjer je bil na sporedu zadnji krog.

V ligi do 12 let so tako že znani prvi trije udeležnci play offa. Mesto v zaključnih obračunih so si zagotovile ekipe ŽTK Maribor (na fotografiji), ŠD Max - TK Šport plus in TK Domžale.

Za zadnje mesto v play offu se bodo v preloženih tekmah potegovale ekipe ŠTK Velenje, TK Celje in TK Triglav Kranj. TUKAJ.

Infond Open 2013 - Polona Hercog osvojila turnir ( 3-6, 6-3, 6-3)

Ljubljana, 02.06.2013

Na ženskem ITF turnirju v Mariboru je bil danes na sporedu finale v konkurenci posameznic.

Nasprotnici sta bili naša najboljša igralka ta čas Polona HERCOG in 15. letna Hrvatica, trenutno vodilna igralka svetovne mladinske lestvice Ana KONJUH.

Polona je srečanje začela precej nervozno in prvi niz izgubila s 3-6. V drugem nizu je zaigrala bolje in ga dobila s 6-3. Tudi v tretjem nizu je bilo srečanje do izida 3-3 izenačno, nato pa so prevladale Polonine izkušnje in tudi tretji niz je dobila s 6-3 in tako osvojila turnir.

To ji bo prineslo nekaj novih točk za svetovno teniško lestvico, predvsem pa vlilo potrebno samozavest pred naslednjimi turnirji na katerih bo lovila ponovni priključek najboljšim svetovnim teniškim igralkam.

V ponedeljek bo odpotovala na ITF turnir z nagradnim skladom 100.000 $, ki se igra v Marseillu. Tu bo njena prva nasprotnica 7. nosilka, 20. letna Madžarka Timea BABOS, 103. igralka lestvice WTA.

Tudi ona je nastopila v kvalifikacijah Pariza, kjer je izgubila s Poljakinjo Paulo KANIO, igralko, ki je nastopila tudi v Mariboru ta teden.

Kaj je Polona HERCOG za STA povedala po srečanju preberite TUKAJ.

Futures SLO F1 - Tom Kočevar Dešman izgubil v finalu Futuresa SLO 1 na Bledu ( 3-6 , 2-6 )

Ljubljana, 02.06.2013

Tom KOČEVAR DEŠMAN (ATP - 1178) je z nastopi na Futuresu SLO F1 na Bledu končal v finalu. Danes je igral z 21. letnim Italijanom Riccardom BELLOTTIJEM, ki na lestvici ATP pa zaseda 295. mesto in se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. BELOTTI je zmagal s 6-3 6-2. To je bila že njegova 9. zmaga na turnirjih serije Futures od leta 2011, med drugim je lani zmagal tudi v Litiji.

Kljub porazu je za Tomom odličen teden, v katerem je prikazal vrhunske igre in odlično izkoristil posebno povabilo organizatorja. Uvrstil se je v svoj prvi finale na turnirjih serije Futures, finale pa mu je prineslo tudi t.i. SE in bo naslednji teden igral v glavnem turnirju Futuresa F2 v Mariboru.

Sicer pa je Tom KOČEVAR DEŠMAN včeraj v polfinalu premagal 3. nosilca, 23. letnega Italijana Roberta MARCORO, ki je lestvici ATP uvrščen na 381. mesto, s 7-6 5-7 6-4

Tom je tudi četrtfinalno in polfinalno tekmo odigral na pokritih igriščih na Dolgem mostu v Ljubljani, kamor so organizatorji zaradi slabega vremena preselili petkova in sobotna srečanja.

Tomu je očitno podlaga v dvorani ustrezala, saj je v četrtfinalu zanesljivo premagal Avstrijca Patricka OFNERJA s 6-2 6-4.

V polfinalu smo spremljali izjemno napeto in kakovostno srečanje, ki ga je igral s 3. nosilcem, Italijanom Robertom MARCORO.

Po treh urah igre je imel Tom pri izidu 5-3 v zadnjem nizu na servis Italijana štiri žoge za zmago, a se je uspel Marcora rešiti in je znižal na 4-5.

Tom je nato serviral za zmago in prvi finale v karieri ter svoj servis zanesljivo dobil in se zavihtel v finale. Čestitamo !!.

V drugem polfinalu je kvalifikant, Italijan Riccardo BELLOTTI presenetil 1. nosilca, Avstrijca Geralda MELZERJA

Foto: Lui Sivec TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2013 - zmagovalca Duje Ajduković in Elisabetta Cocciaretto

Ljubljana, 01.06.2013

Končal se je eden najmočnejših teniških turnirjev v Evropi za mlade do 12 let, imenovan Luka Koper Junior Open do 12 let, ki je v organizaciji Teniškega kluba Koper potekal na igriščih ŠRC Bonifika v Kopru.

Turnir, ki je bil letos na sporedu že šestič zapored, je postregel s številnimi kvalitetnimi dvoboji mladih teniških upov iz 21 držav, ki so se borili za pokale Luke Koper. Predvsem v zaključnih dvobojih se je na tribunah centralnega igrišča zbralo lepo število gledalcev, ki so na zaključni slovesnosti zaploskali bodočim teniškim zvezdam.

Zmagala sta Duje AJDUKOVIĆ (Hrvaška) in Elisabetta COCCIARETTO (Italija). Prvi je v finalni tekmi brez posebnih težav gladko odpravil Svena LEMSTRO iz Nemčije s 6-2 6-1, medtem ko se je morala Italijanka za zmago pošteno potruditi, saj je šele v tretjem nizu strla odpor odlične Ukrajinke Oleksane OLIYNYKOVE, ki tekmuje za Hrvaško. Slednja je v odločilnem nizu že vodila z 4-1, a je nato Italijanka najprej z preudarno in nato še agresivno igro rezultat obrnila v svojo korist in se na koncu zasluženo razveselila pomembnega naslova.

"Ta zmaga mi veliko pomeni, saj sem o turnirju slišala veliko lepega od starejših kolegic, ki so v Kopru že nastopale pred leti.Upam, da se bom lahko sem kmalu vrnila, kjer bom poskušala zmagati še na turnirju do 14 let", je povedala Elisabetta, ki trenira v mestecu Porto San Giorgio blizu Ancone, kjer prav tako organizirajo močan TE turnir do 12 let.

Zmagovalec pri dečkih pa je takoj po tekmi povedal: "Zelo sem vesel današnje zmage, ki mi veliko pomeni, saj je turnir v Kopru eden najmočnejših v Evropi. Organizacija je bila na visokem nivoju in čestitam organizatorjem za vse, kar so za nas naredili na tem turnirju". O mladem Hrvatu bomo v prihodnosti vsekakor še slišali.

Tekst: A. Živin

Nekaj fotografij iz letošnjega turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Anže Arh in Lara Prosenjak v četrtfinalu v Pecsu na Madžarskem

Ljubljana, 01.06.2013

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let v Madžarskem Pecsu je ta teden nastopilo tudi nekaj slovenskih igralcev in igralk.

Najbolje sta se odrezala Anže ARH in Lara PROSENJAK. Oba sta se uvrstila v četrtfinale.

Tu je Anže ARH s 4-6 in 0-6 izgubil s 5. nosilcem turnirja, Nemcem Patrickom SCHMITTOM, medtem ko je v konkurenci deklic Laro PROSENJAK s 6-4 1-6 6-4 premagala 6. nosilka, Srbkinja Mila MEJIĆ.

Sicer pa so na turnirju nastopili še Nika ALBRECHT (izgubila je v drugem krogu), Matic PODLIPNIK (poražen v prvem krogu) ter Nick CMAGER in Jan VEHOVEC (oba sta izgubila v drugem krogu). TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.