DP 16 Radomlje - finalisti so Miha Okorn, Bor Schweiger Mužar, Manca Pislak in Tamara Zidanšek

Ljubljana

V Radomljah se končuje letošnje poletno državno prvenstvo do 16 let za fante in dekleta.

V soboto smo dobili finaliste v posamični konkurenci in zmagovalce v konkurenci dvojic. Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila 2. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki je bil v polfinalu s 6-4 6-7(4) 6-1 boljši od 3. postavljenega Nika KRAPEŽA (Ltc) in 5. nosilec Miha OKORN (MaxLj), ki je v polfinalu s 6-1 6-1 premagal 1. nosilca Filipa Jakoba ZUPANČIČA.

Pri dekletih sta po pričakovanju v finalu 1. in 2. nosilka Manca PISLAK (Tc-Lj) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj). Tamara ZIDANŠEK je v polfinalu s 6-1 6-2 premagala Moni POTRČ, Manca PISLAK pa se je morala potruditi za zmago nad Hano MRAZ. Manca je zmagala z rezultatom 6-3 7-6 (2).

Znani pa so že državni prvaki in prvakinje v konkurenci dvojic.

Pri fantih sta državna prvaka Bor SCHWEIGER MUŽAR in Grega KOKALJ, pri dekletih pa sta naslov osvojili Zala DOVNIK in Nika KOZAR.