Futures SLO F2 ZM 2013 - skozi kvalifikacije Sašo Bende, v glavnem turnirju 6 Slovencev

Ljubljana

Na Futuresu (10.000 $) SLO F2 ZM 2013, ki se igra na igriščih TK Branik Maribor so končane kvalifikacije.

V današnjih finalnih obračunih sta nastopila dva slovenska igralca, uspešen je bil Sašo BENDE, ni pa se uspelo kvalificirati Aljažu RADINSKEMU.

Sašo BENDE je bil 5. nosilec kvalifikacij v katerih je zmagal dvakrat in se brez težav uvrstil v glavni turnir. V drugem krogu je premagal Avstrijca Andreasa KOPPA s 6-1 6-2, v finalu kvalifikacij pa je bil boljši od Rusa Andreya YUZHNYYA s 6-3 6-0.

Aljaž RADINSKI je klonil na zadnji stopnički. Po zmagah nad Rusom Filippom IVANOVIM s 6-1 6-0 in Avstrijcem Maximilianom KOLLERITSCHEM s 6-3 7-6(4) je v zadnjem krogu izgubil s 1. nosilcem Rusom Stepanom KHOTULEVIM s 3-6 3-6.

V glavnem turnirju, ki se začne v torek bo nastopilo 6 slovenskih igralcev. Poleg Saša BENDETA bomo v Mariboru na delu videli še Toma KOČEVARJA DEŠMANA, finalista 1. Futuresa SLO F1 na Bledu, kateremu je uvrstitev v finale prinesla t.i. SE in s tem glavni turnir, Mike URBANIJA in Janoš ŽIBRAT bosta nastopila s posebnim povabilom, neposredno pa sta v glavni turnir uvrščena Tomislav TERNAR in Nik RAZBORŠEK.

V torek se program v Mariboru začne ob 11. uri, na sporedu pa bosta dve srečanji posameznikov in srečanja dvojic, kjer bomo videli na delu 6 povsem slovenskih parov in Janeza SEMRAJCA, ki igra z Antejem Pavićem iz Hrvaške.