Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Julij 2013

Arhiv novic - julij 2013

V Domžalah med posameznicami le še Pia Čuk ter po trije igralci in igralke med dvojicami

Ljubljana, 31.07.2013

Na ITF turnirju v Domžalah smo po drugem krogu konkurence posameznikov in psameznic ostali le s še eno predstavnico.

V tretji krog je pri dekletih napredovala Pia ČUK, ki je v drugem krogu s 6-2 6-2 premagala 11. nosilko, Italijanko Francesco BRANCATO. Sara DJURDJEVIĆ, Moni POTRČ in Sara PALČIČ so izgubile.

V konkurenci fantov med posamezniki nimamo več predstavnikov. Danes sta v drugem krogu izpadla Grega KOKALJ in Miha OKORN.

V konkurenci dvojic so pri fantih v igri še trije. Gregor BRESKVAR igra z Izraelcem Sarijem QASEMOM in se bosta jutri v drugem krogu pomerila z Aljažem RADINSKIM in Domnom GOSTINČARJEM.

Prav tako ostajajo v konkurenci dvojic v igri tri dekleta. Dvojica Hana MRAZ in Nika KOZAR ter Lara GLAVIČ, ki igra v paru s Francozinjo Ibtihel AICHE.

Drugi nosilec Aman AGARWAL (na fotografiji) je v Domžalah nastopil že lani TUKAJ.

Na kvalifikacijah za EEP do 16 in do 18 let zmaga deklet v obeh kategorijah in poraz fantov v obeh kategorijah

Ljubljana, 31.07.2013

Začele so se kvalifikacije za evropsko ekipno prvenstvo v kategorijah do 16 in do 18 let.

Dekleta do 18 let, ki nastopajo v postavi Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK in Pija BRGLEZ igrajo pod vodstvom Dominika SENICE v češkem Mostu. V prvem srečanju so s 3-0 premagala Portugalsko. Za uvrstitev v finale in s tem na finale EEP bodo jutri igrala z ekipo Velike Britanije. Ta je bila kot 1. nosilka v prvem krogu prosta.

Fantje do 18 let igrajo v Benetkah. Slovenijo zastopajo Rok KRIŽAJ, Matic ŠPEC in Rok SITAR. Po srečanju posameznikov, Rok KRIŽAJ je z 0-6 0-6 izgubil z Jonathanom MRIDHO, Matic ŠPEC je moral priznati premoč Eliasu YMERJU, ki je zmagal s 6-7(5) 5-7, so si Švedi povedli z 2-0 in si že zagotovili zmago, naši fantje pa so izločeni iz borbe za napredovanje na zaključni turnir.

Fantje do 16 let igrajo v Ankari. Za Slovenijo nastopajo Nik KRAPEŽ, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Filip Jakob ZUPANČIČ. Prvo tekmo so igrali z Nemci in izgubili z 0-3. To pa pomeni, da so že ob možnost za napredovanje v zaključni del. Nik KRAPEŽ je v prvem srečanju z 2-6 4-6 izgubil s Fabianom FALLERTOM. Bor SCHWEIGER MUŽAR je bil v drugem srečanju blizu uspeha, a je nazadnje tudi on klonil v podaljšani igri tretjega niza. Nemec Alexander ZVEREV je bil boljši z rezultatom 6-4 3-6 7-6(4). Izgubila je tudi dvojica Nik KRAPEŽ - Filip Jakob ZUPANČIČ.

Dekleta do 16 let igrajo v angleškem Hatfieldu. Za Slovenijo nastopajo Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu so dekleta, ki so postavljena za 2. nosilke, igrala z ekipo Avstrije in zanesljivo zmagala s 3-0. Ekipa do 16 let ima glede na uvrstitve naših igralk na mladinskih lestvicah največ možnosti za uvrstitev v zaključni del. O tem bo odločalo jutrišnje srečanje, ki ga bodo dekleta igrala z ekipo Švedske.

Vse današnje rezultate najdete TUKAJ.

Tomislav Ternar v drugi krog, poraz Nastje Kolar in Saša Bendeta, predaja Tjaše Šrimpf

Ljubljana, 30.07.2013

V Piestanyu je v prvem krogu Futuresa Slovak Republik F3, Tomislav TERNAR s 6-2 6-2 premagal kvalifikanta iz Italije, Fabrizia ORNAGA.

Po treh zmagah v kvalifikacijah pa je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Sašo BENDE. Premagal ga je Čeh Vaclav SAFRANEK, ki je bil boljši s 6-4 6-2.

Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v italijanskem Roveretu je Nastja KOLAR po uspešnih nastopih v kvalifikacijah zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-4 je premagala Italijanko Saro ECCEL. V drugem krogu pa je z nastopi končala. S 3-6 6-1 1-6 je izgubila z Grkinjo Despino PAPAMICHAIL, 551. igralko lestvice WTA.

Z nastopi je v prvem krogu, sicer po prav tako uspešnih nastopih v kvalifikacijah, končala Tjaša ŠRIMPF. Pri izidu 3-6 0-2 je predala srečanje domačinki Deborah CHIESA.

TUKAJ.

V Domžalah na ITF 18 malo uspeha za slovenske igralce in igralke

Ljubljana, 30.07.2013

V Domžalah se je končal prvi krog turnirja posameznikov in podsameznic na mednarodnem mladinskem teniškem turnirju serije ITF, 4. ranga.

Med Slovenci sicer manjkajo najboljši mladinci in mladinker, ki jutri začenjajo na kvalfikacijah za evropski ekipni prvenstvi do 16 in 18 let, tako da priložnost za osvojitev mednarodnih točk iščejo tisti, ki so ostali doma.

V prvem krogu je nastopilo po 15 domačih igralk in igralcev, v drugi krog pa so se uvrstila štiri dekleta in dva fanta.

Pri dekletih so bile uspešne Sara DJURDJEVIĆ, Moni POTRČ, Sara PALČIČ in Pia ČUK.Med drugimi so izpadle Hana MARZ, Nika KOZAR, Evgenija BURGER, Saša KLANEČEK, Lara VOVK in Tjaša JERŠE.

Fantom je šlo še nekoliko slabše saj sta v drughi krog napredovala samo Grega KOKALJ in Miha OKORN.

Pri fantih so med drugimi izpadli Gregor BRESKVAR, Jan Vit ŠUNTAR, Domen GOSTINČAR, Jakob Aljaž KAPLJA in Jure FRANK. TUKAJ.

Blaž Kavčič zmagal v Liberecu, Blaž Rola v Sao Paulu, Aljaž Bedene in Grega Žemlja izgubila

Ljubljana, 30.07.2013

Na ATP Challengerju v češkem Liberecu je v prvem krogu Blaž KAVČIČ premagal Srba Filipa KRAJINOVIĆA z rezultatom 4-6 6-2 6-3. Za zmago je potreboval nekaj manj kot dve uri. Blaž je bil boljši pri začetnem udarcu, odserviral je 10 asov, izkoristil pa je tudi 4 od 11. break priložnosti. KRAJINOVIĆ si je v celem srečanju priigral le tri break priložnosti in dve izkoristil. Blaž bo naslednjo tekmo z Ukrajincem Ivanom SERGEYEVIM igral v četrtek.

Še drugi naš predstavnik na turnirjih serije ATP Challenger ta teden, Blaž ROLA, ta igra v brazilskem Sao Paulu, je bil v uvodnem nastopu uspešen. Premagal je Čilenca Gonzala LAMO z rezultatom 6-3 6-2.

Za zmago je potreboval uro in sedem minut.

Srečanje drugega kroga z Brazilcem Gullhermom CLEZARJEM bo igral v četrtek.Na ATP turnirju v Kitzbuehlu je Aljaž BEDENE po dobrih nastopih in četrtfinalu Umaga končal že v prvem krogu. Romun Victor HANESCU mu je prepustil vsega 3 igre in je v 1 uri zmagal z rezultatom 6-2 6-1.

Aljažu je danes povsem zatajil začetni udarec, saj je na svoj začetni udarec dobil vsega 20 točk ali 46 %. Na drugi strani je Romun odlično serviral in na svoj servis osvojil kar 32 točk oz. 78 %. Še posebej je imel Aljaž slab izkoristek drugih servisov, saj je osvojil vsega 32 % točk oz. od 25 zadetih drugih servisov je dobil vsega 8 točk.

Grega ŽEMLJA je nastope na ameriškin turneji začel s porazom. Na ATP turnirju v Washingtonu je v prvem krogu izgubil z Američanom Timom SMYCZEKOM, ki se je v glavni žreb prebil preko kvalifikacij. Američan je bil boljši z rezultatom 6-1 6-7(8) 6-1. Srečanje je trajalo uro in 50 minut. Gregi je zatajil drugi servis, saj je osvojil samo 16 od 41 možnih točk (39 %). Naslednjo priložnost bo imel že prihodnji teden. TUKAJ.

Tjaša Šrimpf in Nastja Kolar v glavni turnir Rovereta, Sašo Bende v glavni turnir Piestanya

Ljubljana, 29.07.2013

Na ITF turnirju v italijanskem Roveretu (15.000 $) sta se Tjaša ŠRIMPF in Nastja KOLAR uvrstili v glavni turnir.

V kvalifikacijah sta obe zabeležili po dve zmagi.

Nastja KOLAR je najprej s 6-4 6-3 premagala domačinko Carlotto SARTORI, v finalu kvalifikacij pa s 6-1 6-0 Giovanno FIORETTI.

Tjaša ŠRIMPF je v prvem srečanju s 6-2 6-3 premagala domačinko Vereno MELISS, v drugem pa je bila s 6-4 6-3 boljša od še ene Italijanke, Vere PLONER.

V kvalifikacijah sta nastopili tudi Sara DJURDJEVIĆ, ki je izgubila z domačinko Giovanno FIORETTI s 4-6 4-6ter Tina RUPERT ki je v prvem krogu premagala Bolgarko Tsveto KONSTANTINOVO DIMITROVO s 2-6 7-5 2-1, predaja DIMITROVA, v drugem pa je izgubila z Italijanko Stefanio RUBINI z 1-6 4-6.

V slovaškem Piestanyu je na Futuresu v kvalifikacijah uspešno nastopil Sašo BENDE. Nanizal je tri zmage in se v glavnem turnirju pridružil Tomislavu TERNARJU. TUKAJ.

Grega Žemlja v Washingtonu, Aljaž Bedene v Kitzbuehlu, Blaž Kavčič v Liberecu, Blaž Rola v Sao Paulu

Ljubljana, 29.07.2013

Na ATP turnirju v Washingtonu, turnir je serije 500, bo po krajši pavzi nastopil Grega ŽEMLJA. V prvem krogu bo igral s kvalifikantom, 25. letnim Američanom Tomom SMYCZEKOM, 121. igralcem lestvice ATP.

Na ATP turnirju v Kitzbuehlu pa bo prihodnji teden nastopil Aljaž BEDENE. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral z Romunom Victorjem HANESCUM.

Blaž KAVČIČ se je prihodnji teden odločil za nastop na ATP Challengerju (30.000 €) v češkem Liberecu. V prvem krogu bo v torek okrog 12.30 ure igral z 21. letnim Srbom Filipom KRAJINOVIĆEM, 325. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA se je odločil za ATP Challenger v brazilskem Sao Paulu. Njegov prvi nasprotnik bo Čilenec, 20. letni Gonzalo LAMA, 364. igralec lestvice ATP.

Na WTA turnirju v ameriškem Carlsbadu je v kvalifikacijah nastopila Petra RAMPRE in v uvodnem srečanju zmagala. S 6-4 3-6 6-2 je premagala 26. letno domačinko, ki je nastopila s posebnim povabilom, Amando FINK. V drugem krogu je igrala z Američanko Coco WANDEWEGHE in izgubila s 4-6 4-6.

TUKAJ.

V Domžalah se v torek začne glavni turnir ITF do 18 let

Ljubljana, 29.07.2013

TK Domžale od 28.7. - 4.8. 2013 gosti mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. Prijavljeni so igralci in igralke iz 30. držav. Nastopilo bo tudi veliko število slovenskih igralcev in igralk, ki bodo imeli ta in zadnja tedna agusta, ko bosta še turnirja v Kranju in Mariboru, na domačih tleh priložnost nabirati točke za svetovno mladinsko lestvico. Kot vedno se tudi letos v Domžalah obetajo zanimivi dvoboji, zato ste vabljeni da si jih ogledate.

Pri fantih sta v kvalifikacijah nastopila Grega KOKALJ in David Lucas AMBROŽIČ.

V glavni turnir je napredoval Grega KOKALJ, medtem ko je David Lucas AMBROŽIČ izpadel v drugem krogu.

Pri dekletih je bilo zastopstvo nekoliko številčnejše. Nastopile so Sara DJURDJEVIĆ, Ajda BUKOVEC, Silvija PEROŠA, Žana LAPAJNE in Mojca MEJAK.

V glavni turnir se je kot srećna poraženka uvrstila samo Sara DJURDJEVIĆ. Ostala dkleta so izpadla.

.V glavnem turnirju bo nastopilo 15 slovenskih igralcev in 15 domačih igralk. TUKAJ.

Nina Potočnik osvojila 3-4. mesto na EPP do 16 let, ostali končali z nastopi

Ljubljana, 29.07.2013

Do konca tega meseca bodo domača igrišča, kar se tiče tekmovanj, samevala. To pa ne pomeni, da bodo počivali naši najboljši mladi igralci. Ta teden nastopajo na evropskih prvenstvih za posameznike in posameznice v kategorijah do 14, 16 in 18 let, teden za tem pa se bodo pomerili še na ekipnih obračunih v istih kategorijah. Ekipi do 16 in 18 let sta nepopolni, saj so igralci in igralke staknili virozo, zaradi katere so morali nekateri ostati doma.

Evropska posamična prvenstva so na sporedu od 22. do 28. julija v Pilznu, Moskvi in Klostersu.

Dečki in deklice do 14 let igrajo v češkem Pilznu, Slovenijo pa zastopajo Anže ARH in Matic PODLIPNIK ter Lara PROSENJAK in Kristina NOVAK. Ekipo vodi Aleš ŠPORN.

Fante in dekleta do 16 let gosti Moskva. Pri fantih slovenske barve branita Bor SCHWEIGER MUŽAR in Filip Jakob ZUPANČIČ, pri dekletih pa Nina POTOČNIK. Ekipo vodi Dominik SENICA.

Na prvenstvu do 18 let, ki ga kot običajno gosti švicarski Klosters barve Slovenije zastopa samo Matic ŠPEC, ostali so zaradi viroze ostali doma. Z njim je Tomaž BERENDIJAŠ.

Turnirji se bližajo koncu, v konkurenci pa ostaja samo Nina POTOČNIK med posameznicami. Na prvenstvu do 16 let v Moskvi se je uvrstila v polfinale. Potem ko je v četrtem krogu s 7-6(3) 6-3 premagala Eleno Gabrielo RUSE je v četrtfinalu igrala s tretjo nosilko Rusinjo Veroniko KUDERMETOVO 5. mladinko Evrope do 16 let.

Nina je še enkrat dokazala, da spada med najboljše Evropejke v svoji katergoriji in tudi Rusinjo je, po sicer izjemno izenačenem boju , premagala z rezultatom 7-6(4) 2-6 7-6(4).

V polfinalu je nato vendarle klonila. Premoč je morala priznati 10. nosilki, Švicarki Jil Belen TEICHMANN, ki je zmagala z reztultatom 7-5 2-6 6-3. Čestitamo za tretje mesto v Evropi.

Med dvojicami sta v četrtfinalu izgubila Matic PODLIPNIK in Anže ARH. S 6-3 7-5 sta ju premagala 4. nosilca turnirja dvojic, Francoza Matteo MARTINEAU in Corentin MOUTET.

Tudi vsi ostali naši igralci in igralke so z nastopi že končali.

Rezultate naših igralk in igralcev najdete TUKAJ.

Tjaša Šrimpf končala v polfinalu ITF turnirja v Italiji

Ljubljana, 27.07.2013

Na ITF turnirju (10.000 $) v italijanski Viserbi Di Rimini je Tjaša ŠRIMPF končala nastope v polfinalu.

Tu jo je z zmago 6-1 6-3 ustavila 20. letna Američanka, Sabrina SANTAMARIA, 819. Igralka sveta. Kljub porazu je to letošnji najboljši izid za Tjašo ŠRIMPF. TUKAJ.

Na EEP do 12 let dečkom ni uspelo zmagati za napredovanje v finalni del, deklice na koncu osme

Ljubljana, 26.07.2013

Z nastopi v kategoriji do 12 let so se začele letošnje kvalifikakacije za ekipna evropska prvenstva, ki se bodo nadaljevale z nastopi ekip do 14, 16 in 18 let od 31.7 - 2.8.2013.

Ekipa dečkov do 12 let nastopa v postavi Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Filip Jeff PLANINŠEK, ekipo pa vodi Luka VERHOVEC.

Dečki nastopajo v romunskem Temišvarju, kjer so še ekipe Bosne & Herzegovine, Hrvaške, Romunije, Rusije, Švedske, Švice in Ukrajine.

Žreb nas je v RR tekmovanju uvrstil v skupino B, v kateri so poleg Slovenije ekipe BiH, Rusije in Ukrajine.

Dečki so danes že nastopili in v uvodnem srečanju premagali ekipo Ukrajine z 2-1. Zmagal je Jan KUPČIČ in dvojica Jan KUPČIČ/Filip Jeff PLANINŠEK.

V drugem srečanju so naši dečki izgubili z Rusijo z 1-2. Točko za Slovenijo je osvojil Jan KUPČIČ. Tretjo tekmo igrajo naši dečki z BiH.

Ekipa deklic do 12 let nastopa v postavi Marija VIČIČ, Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Dekleta je v Rakovnik na Češkem odpeljal Gregor ŠENICA.

V Rakovniku nastopajo še ekipe Avstrije, Bosne & Hercegovine, Češke, Izraela, Portugalske, Slovaške in Švedske.

Deklice so uvodno srečanje v skupini A, v kateri so še BiH, Švedska in Portugalska igrale proti Švedski in zmagale z 2-1. Točko je med posameznicami osvojila Živa FALKNER, drugo pa je prispevala dvojica Živa FALKNER in Marija VIČIČ.

Drugo srečanje turnirja RR so deklice izgubile z ekipo BiH z 1-2. Točko za Slovenijo je osvojila dvojica Marija VIČIČ in Pia LOVRIČ Tekmi posameznic sta Marija Vičič in Živa FALKNER izgubili.

Danes so deklice danes izgubile tretje srečanje s Portugalsko z 0-3 in tako izgubile možnost za napredovanje v zaključni del.

Dečki so v zadnjem srečanju v skupini z 2- 1 premagali ekipo BiH in osvojili 2. mesto v skupini. Prvi so bili Rusi.

Dečki so igrali za drugo mesto na turnirju z ekipo Romunije. Žal niso bili uspešni. Romuni so po tekmah posameznikov povedli z 2-0. Jan KUPČIČ je izgubil s Filipom Cristianom JIANUJEM s 5-7 1-6, Nini Gabriel DICA pa je s 6-2 6-0 premagal Tima TEKAVCA. Dečki so tako osvojili 3-4. mesto in se niso uvrstili na zaključni turnir.

To možnost so že v predtekmovalni skipini izgubile deklice, ki so igrale za končno 7. mesto z ekipo Izraela. Prva je nastopila Pia LOVRIČ in s 3-6 5-7 izgubila z Daryo SHVARTSMANN. Živa FALKNER je igrala z Nicole KHIRIN in izgubila z 1-6 2-6.

Deklice so osvojile končno 8. mesto.Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Aljaž Bedene nastope v Umagu končal v četrtfinalu

Ljubljana, 25.07.2013

Na ATP turnirju v Umagu je z nastopi v četrtfinalu končalše naš zadnji predstavnik v konkurenci posameznikov.

Aljaž BEDENE je igral s 5. nosilcem, Špancem Tommyem ROBREDOM.

31. letni Španec je trenutno 28. igralec sveta, leta 2006 pa je bil že na 5. mestu najboljših teniških igralcev.

To pa ni bil Aljažev večer. V prvem nizu nikakor ni našel svoje igre, ki ga je krasila na prejšnjih tekmah, številne neprisiljene napake in igra ROBREDA praktično brez napak, sta botrovali gladkemu porazu z 1-6-

Tudi drugi niz je začel Aljaž podobno, nato pa vendarle začel igrati bolje in po vodstvu ROBREDA s 5-2 je izid z breakom zmanjšal na 4-5, imel nekaj priložnosti za izenačenje na 5-5, a mu na koncu ni uspelo in bolj razpoložen Španec je tudi drugi niz dobil in to s 6-4.

Sicer pa se je na centralnem igrišču stadiona v Umagu zbralo veliko število gledalcev, ki so vzpodbujali Aljaža, a mu včeraj tudi njihova pomoč ni pomagala.

Spomnimo, da je v drugem krogu Aljaž premagal 24. letnega Ukrajinca Alexandra DOLGOPOLOVA, ki je bil na turnirju postavljen za 4. nosilca, trenutno pa na lestvici ATP zaseda 25. mesto.

DOLGOPOLOV je stari znanec Umaga, saj se je pred dvema letoma vpisal med zmagovalce tega turnirja.

Aljaž mu je v eni najboljših tekem kariere očital pravo teniško lekcijo in ga z igrišča odpravil v vsega eni uri z rezultatom 6-3 6-1. TUKAJ.

Tjaša Šrimpf v polfinalu, izpad Tomislava Ternarja, Martina Rmuša, Anje Prislan in Dalile Jakupović

Ljubljana, 25.07.2013

Tjaša ŠRIMPF se je uvrstila v polfinale ITF turnirja (10.000 $) v italijanski Viserbi Di Rimini. V četrtfinalu je s 6-3 6-0 premagala 4. nosilko, Grkinjo Despino PAPAMICHAIL. To je letošnji najboljši izid za mlado Mariborčanko, in tretji izid v karieri po doslej edini zmagi na turnirjih ITF leta 2011 in finalu v letu 2012.

Na ITF turnirju v francoskem Les Contaminesu (25.000 $) se je v drugem krogu poslovila Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-3 6-3 jo je premagala Švicarka Xenia KNOLL.

V drugem krogu je nastope v nemškem Horbu na ITF turnirju (10.000 $) končala tudi Anja PRISLAN. Izgubila je s 5. nosilko, Nemko Carolin DANIELS, ki je bila boljša s 6-4 6-2.

Na Futuresu v Bad Waltersdorfu sta v drgem krogu glavnega turnirja izpadla Tomislav TERNAR in Martin RMUŠ.

Martin RMUŠ je po dobljenem prvem nizu v naslednjih dveh klonil proti Čehu Jakubu FILIPSKYMU in srečanje izgubil s 6-4 2-6 1-6. Z nastopi je končal tudi Tomislav TERNAR, ki je moral premoč priznati Avstrijcu Nikolausu MOSERJU, ki je bil boljši s 7-5 6-2. TUKAJ.

Tadeja Majerič v Bakuju končala v četrtfinalu, Andrejo Klepač se je ustavila v pofinalu

Ljubljana, 25.07.2013

22. letna Tadeja MAJERIČ v letošnjem letu ne popušča in s hitrimi koraki stopa proti najboljši stoterici teniških igralk.

Na WTA turnirju v Bakuju se ji je po odmevni zmagi v prvem krogu, ko je izločila peto nosilko Karolino PLISKOVO in s tem zasedla njeno pozicijo ponudila izvrstna priložnost za uvrstitev v četrtfinale, ki jo je zgrabila z obema rokama in jo izkoristila. V drugem krogu je s 7-6 (5) 6-3 premagala 18. letno kvalifikantko iz Češke, Terezo MARTINCOVO in se uvrstila v svoj prvi četrtfinale na turnirjih serije WTA.

Njena nasprotnica v četrtfinalu je bila 26. letna Izraelka Shahar PEER, trenutno 149. igralka lestvice WTA, ki pa je bila leta 2011 že na 11. mestu svetovne teniške lestvice.

Izraelka je bila tokrat za tadejo premočna in je zmagala z rezultatom 6-0 6-4.

Odlično je v Bakuju nastopila tudi Andreja KLEPAČ, saj sta se s Sandro KLEMENTSCHITS uvrstili v polfinale turnirja dvojic.

V četrtfinalu sta s 6-1 6-4 premagali Nizozemko Michaello KRAJICEK in Rusinjo Ekaterino YASHINO.

V polfinalu sta igrali z Grkinjo Eleni DANIILIDOU in Srbkinjo Aleksandro KRUNIĆ in dvoboj izgubili z rezultatom 4-6 3-6. TUKAJ.

Blaž Kavčič ni bil kos Gaelu Monfilsu

Ljubljana, 25.07.2013

Blaž KAVČIČ je na ATP turnirju v Umagu v drugem krogu igral s 26. letnim Francozom Gaelom MONFILSOM, 56. igralcem sveta, ki pa je bil leta 2011 že član najboljše deseterice, na 7. mestu.

Francoz se v zadnjem času ne more pohvaliti s kakšnim večjim dosežkom, saj je na zadnjih treh turnirjih izgubljal v četrtfinalu oz. v drugem krogu. V boljši formi je bil pred Parizom, ko je osvojil turnir v Bordeuxu in bil finalist Nice.

Kot kaže pa se Monfils ponovno vrača v formo, saj se mu Blaž v današnjem srečanju ni mogel resneje upirati. Francoz je slavil po uri in desetih minutah s 6-3 6-1.

Začetek srečanja je sicer bil izenačen, a od vodstva Blaža KAVČIČ s 3-2 v prvem nizu je vajeti vzel povsem v svoje ropke MONFILS in do konca srečanja oddal samo še eno igro.

Monfils je bil boljši predvsem pri začetnem udarcu (85 % - 69%), še posebej pa pri drugem servisu (75% - 29 %). MONFILS je izkoristl štiri od petih break žog, Blaž je imel štiri priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a ni uspel izkoristiti nobene.

V Umagu tako ostaja v igri Aljaž BEDENE, ki bo jutri ob 20. uri, ob neposrednem TV prenosu na Š1 igral z Alexandrom DOLGOPOLOVIM. TUKAJ.

Martin Rmuš, Tomislav Ternar, Dalila Jakupović, Tjaša Šrimpf in Anja Prislan zmagali, poraz za Tino Rupert in Ajdo Kolmančič

Ljubljana, 24.07.2013

Na turnirjih nižjih rangov so naši igralci in igralke nastopili s spremenljivo srečo.

V avstrijskem Bad Waltersdorfu je Martin RMUŠ, ki nastopa s posebnim povabilom v prvem krogu s 6-2 6-2 premagal Francoza Michaela BOISA.

Na istem turnirju je zmagal tudi Tomislav TERNAR. V prvem krogu je bil s 6-2 6-2 boljši od Avstrijca Richarda RUCKELHAUSENA.

Na ITF turnirju v Horbu(10.000 $) je v prvem krogu Anja PRISLAN s 6-3 4-6 6-4 premagala Nemko Carolin SCHMIDT.

Na ITF turnirju v Les Contaminesu se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v drugi krog. S 7-5 3-6 6-3 je premahala kvalifikantko Kathinko Vom DEICHMANN iz Lihtenštejna.

Na ITF turnirju v Viserbi di Rimini je Tjaša ŠRIMPF zmagala še drugič in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-6(4) 6-4 premagala domačinko Eriko ZANCHETTA.

Na ITF turnirju v Bad Waltersdorfu je v prvem krogu Tina RUPERT z 0-6 0-6 izgubila s Slovakinjo Lenko JURIKOVO. Poraz je v prvem nastopu doživela tudi Ajda KOLMANČIČ, ki jo je s 6-3 3-6 7-6(3) premagala Slovakinja Nikola VAJDOVA. TUKAJ.

Zmaga Blaža Role v Tampereju, poraz Polone Hercog v Bakuju

Ljubljana, 24.07.2013

Na ATP Challengerju v Tampereju se je Blaž ROLA uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je hitro, s 6-1 6-3, v uri in osmih minutah, odpravil kvalifikanta, 24. letnega Nizozemca Thomasa SCHOREELA, 276. igralca lestvice ATP in se uvrstil v četrtfinale.

Na WTA turnirju v Bakuju, turnir se igra na trdi podlagi, se je Polona HERCOG po zmagi prejšnji teden, tokrat poslovila že v prvem krogu. Usodna je bila Kazahstanka Galina VOSKOBOEVA, ki je po dobrih treh urah slavila z rezultatom 7-6(7) 4-6 6-3.

VOSKOBOEVA je v prvem nizu prva prišla do prednosti, ko je v šesti igri Poloni odvzela servis. Pri izidu 4-5 je imela kar sedem set žog, ki jih je Polona ubranila, nato je imela še dve set žogi pri izidu 5-6, a se je Polona tudi tokrat rešila, to pa ji ni uspelo v podaljšani igri, ki jo je Kazahstanka dobila z 9-7, čeprav je imela v podaljšani igri priložnost za osvojitev niza tudi Polona, ko je povedla s 6-5. V nadaljevanju pa je nato pri izidu 7-8 izgubila svoj začetni udarec in s tem prvi niz.

V drugem nizu je imela Polona šest break-priložnosti, izkoristila pa je eno, najpomembnejšo, pri izidu 5-4. Voskoboeva si je v drugem nizu priigrala dve break priložnosti, ki sta ostali neizkoriščeni.

Tretji niz je bil odločen praktično na začetku, saj je Polona izgubila uvodno igro tretjega niza, nato vseskozi lovila Kazahstanko, a si ni priigrala nobene priložnosti za re-break, na koncu pa je še enkrat klonila na svoj servis v 9. igri, s čemer je tudi izgubila srečanje.

V konkurenci dvojic sta Andreja KLEPAČ in Sandra KLEMENTSCHITS v prvem krogu s 6-4 6-3 premagala Ukrajinki Valentyno UKNAHNENKO in Kateryno KOZLOVO. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Aljaž Bedene v drugi krog Umaga, Blaž Rola zmagal v Tampereju

Ljubljana, 23.07.2013

Aljaž BEDENE je z zmago začel nastope na ATP turnirju serije 250 v Umagu. Danes je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 6-2 premagal kvalifikanta iz Nizozemske, 27. letnega Boya WESTERHOFA, 236. igralca lestvice ATP, ki je v kvalifikacijh izločil dva slovenska igralca.

Aljaž je sicer srečanje začel z izgubo servisa v tretji igri prvega neiza, a je že v naslednji igri prednost nasprotnika izničil ter mu v nadaljevanju še dvakrat odvzel servis. V drugem nizu, ki je potekal precej hitreje je Aljaž odlično serviral, nasprotniku ni ponuduil nobene break priložnosti in niz je dobil gladko, tako kot prvega, s 6-2.

Blaž KAVČIČ, ki je moral na letošnjem turnirju v Umagu igrati kvalifikacije, se je po pričakovanju s tremi gladkimi zmagami uvrstil v glavni turnir.

V prvem krogu glavnega turnirja je igral s 7. nosilcem, 29. letnim Nemcem Florianom MAYERJEM, 45. igralcem lestvice ATP.

Blaž KAVČIČ je bil v izjemno izenačenem srečanju v prvem in tretjem nizu, drugega je gladko dobil Blaž, boljši in je na koncu slavil z rezultatom 6-7(5) 6-0 7-5.

Prvi in tretji niz sta minila v odličnem serviranju obeh igralcev, saj smo v prvem nizu videli po en break na vsaki strani, odločilna pa je bila ena izguba svojega srervisa več pri Blažu KAVČIČU v podaljšani igri prvega niza.

V drugem nizu je bil na igrišču samo en igralec. Blaž KAVČIČ je namreč gladko dobival igre na svoj servis ter brez težav prihajal do iger na nasprotnikov servis.

Zelo izenačen pa je bil ponovno tretji niz, ko si do izida 5-5 noben od igralcev ni priigal priložnosti za break. Pri izidu 5-5 je prišel Florian MAYER do dveh priložnosti za break, a se je Blaž obakrat rešil, v naslednji 12. igri pa si je na servis nasprotnika takoj priigral prednost 40-15 in nato izkoristil prvo žogo za break in s tem za zmago v srečanju. Tekma je trajala 2 uri in 13 minut.

V sredo bo za Aljaža BEDENETA, Blaža KAVČIČA pa okrog 18.30 ure čaka srečanje z Gaelom MONFILSOM.

Na ATP Challengerju v Tampereju (42.500 €) je danes v prvem krogu nastopil Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 22. letni Belgijec Yannik REUTER, 292. igralec lestvice ATP. Blaž je srečanje gladko dobil z rezultatom 6-2 6-2 po vsega uri in 11. minutah.

V prvem krogu glavnega turnirja v avstrijskem Bad Waltersdorfu je potem, ko je uspešno odigral kvalifikacije in tam trikrat zmagal, izgubil Blaž BIZJAK. S 6-4 2-6 6-4 ga je premagal 18. letni Avstralec Jacob GRILLS, 831. igralec lestvice ATP.

V Viserbi Di Rimini je v prvem krogu ITF turnirja zmagala Tjaša ŠRIMPF. S 6-1 6-1 je premagala 20. letno domačinko Chiaro MENDO. TUKAJ.

Polona Hercog zmagovalka turnirja v Olomoucu, Andreja Klepač zmagovalka turnirja dvojic Bad Gasteina

Ljubljana, 23.07.2013

Polona HERCOG je v drugi del teniške sezone vstopila v odlični formi, saj še naprej niza zmage, pri čemer nasprotnicam ne daje prav veliko možnosti za uspeh.

Na ITF turnirju v češkem Olomoucu (100.000 $) je zmagala tudi v finalnem srečlanju in tudi tokrat je nasprotnici prepustila vsega tri igre.

V finalu je s 6-3 6-0 premagala 22 letno Poljakinjo Katarzyno PITER, 242. igralka lestvice WTA, ki je v polfinalu s 6-4 5-7 6-4 izločila Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO.

Polona HERCOG je po dveh zmagah na turnirjih serije WTA vknjižila še drugo zmago na turnirju ITF z nagradnim skladom 100.000 $. Ta ji bo prinesla 140 točk s čemer bo nadomestila polovico točk, ki jih je osvojila lani v Bastadu in jih bo v ponedeljek izgubila. S tem bo ostala med najboljšo stoterico igralk na lestvici WTA. Izkupiček pa lahko popravi že prihodnji teden v bakuju, kjer bo na WTA turnirju 6. nosilka.

Lep uspeh je na turnirju v Bad Gasteinu dosegla Andreja KLEPAČ. Z Avstrijko Sandro KLEMENTSCHITS sta osvojili turnir dvojic, potem ko sta v finalu premagali Grkinjo Eleni DANIILIDOU in Nemko Kristino BARROIS s 6-1 6-4. Čestitamo ! TUKAJ.

Kaja Juvan presenetljiva zmagovalka OP 16 v Portorožu, pri fantih slavil Jakob Aljaž Kaplja

Ljubljana, 22.07.2013

Na OP Portoroža, ki poteka v organizaciji TK Hari smo dobili zmagovalko v konkurenci deklet.

Turnir je presenetljivo osvojila Kaja JUVAN (Šplus), ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, na lestvici TZS do 16 let pa trenutno zaseda šele 82. mesto. V finalu je z 1-6 6-4 6-4 po treh urah premagala favorizirano Moni POTRČ (Br-Mb), drugo nosilko turnirja in trenutno 8. slovensko igralko do 16 let.

Pri fantih sta se za naslov najboljšega borila Jure FRANK (ŽtkMb) in Jakob Aljaž KAPLJA (Tk Radomlje).

Jure FRANK je v polfinalu s 6-2 6-1 premagal nepostavljenega Maksa MEHA, Jakob Aljaž KAPLJA je bil s 6-2 6-4 boljši od Žige DROBNIČA.

Turnir je osvojil Jakob Aljaž KAPLJA, ki je bil v finalu boljši z rezultatom 6-7(3) 6-3 6-0.

Pri dekletih je Kaja JUVAN v polfinalu s 6-2 2-6 6-4 izločila prvo nosilko Evgenijo BURGER, druga finalistka je Moni POTRČ (Br-Mb) , ki je bila s 7-5 6-3 boljša od vrstnice iz Kopra Silvije PEROŠA. TUKAJ.

Tadeja Majerič zmagala v uvodu Bakuja, Blaž Bizjak in Tina Rupert v glavna turnirja v Bad Waltersdorfu, poraz Petre Rampre in Nika Razborška

Ljubljana, 22.07.2013

Na WTA turnirju v Bakuju je odlično začela Tadeja MAJERIČ. Igrala je s 5. nosilko, 21. letno Čehinjo Karolino PLISKOVO, 72. igralko sveta. Tadeja je zmagala po uri in 45. minutah z rezultatom 7-5 6-4.

Na moškem Futuresu v Bad Waltersdorfu se je Blaž BIZJAK uvrstil v glavni turnir potem, ko je v tretjem krogu s 6-1 6-2 premagal 4. nosilca Petra HRABECA.

Ni pa uvrstitev v glavni turnir uspela Sašu BENDETU. V tertjem krogu ga je premagal Čeh Jakub FILIPSKY, ki je bil boljši s 3-6 7-6(8) 6-1.

Na WTA turnirju v Stanfordu je v drugem krogu kvalifikacij Petra RAMPRE izgubila z Rusinjo Olgo PUCHKOVO z 2-6 1-6.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Bad Waltersdorfu je v drugem krogu Tina RUPERT s 6-4 6-1 premagala Slovakinjo Ivano KOPSOVO in se uvrstila v glavni turnir.

Julija JAUK je s 6-7(0) 3-6 izgubila z Avstrijko Katharino NEGRIN, Tamaro ZIDANŠEK pa je s 3-6 6-4 6-2 izločila Čehinja Denisa KULHANKOVA .

V danskem Aarhusu je v prvem krogu Futuresa izgubil Nik RAZBORŠEK. S 7-6(3) 6-4 ga je premagal Čilenec Mauricio ALVAREZ-GUZMAN. TUKAJ.

Janez Semrajc se vrača, Nik Razboršek se vzpenja, Polona Hercog ponovno izven stoterice

Ljubljana, 22.07.2013

Na najnovejša lestvica teniških profesionalcev je pri moških prinesla rahlo nazadovanje Grege ŽEMLJE in Aljaža BEDENETA, napredovanje Blaža KAVČIČA, bistven premik Janeza SEMRAJCA in Nika RAZBORŠKA, na lestici teniških profesionalk pa ponoven izpad Polone HERCOG iz najboljše stoterice

Grega ŽEMLJA, ki trenutno ne nastopa je izgubil 9 mest in je ta teden na 52. mestu.

Aljaž BEDENE po porazu v Bogoti izgublja 12 mest in je na repu stoterice, na 100. mestu.

Blaž KAVČIČ se je povzpel za 8 mest in je trenutno na 127. mestu.

Največji skok je uspel Janezu SEMRAJCU, ki je pridobil 308 mest in je trenutno na 718. mestu,

Tomislav TERNAR se je vzpel za 23 mest in je na 782. mestu,

Nik RAZBORŠEK je pridobil 108 mest in je trenutno na 826. mestu,

Tom KOČEVAR DEŠMAN pa je napredoval za 26 mest in je na 837. mestu.

Ostali igralci ostajajo na pozicijah iz prejšnjega tedna.

Na ženski lestvici je Polona HERCOG kljub zmagi na turnirju v Olomoucu nazadovala za 20 mest, saj je lani v tem tednu osvojila WTA turnir v Bastadu in se trenutno nahaja na 102. mestu.

Tadeja MAJERIČ je pridobila še eno mesto i n popravila svojo najboljšo uvrstitev. trenutno je na 126. mestu lestvice WTA.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je pridobila 19 mest in je ta teden na 210. mestu,

kar 43 mest je pridobila Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je povzpela na 337. mesto, ostale igralke pa ostajajo okrog pozicij iz prejšnjega tedna TUKAJ.

Blaž Kavčič danes ob 17. uri v finalu kvalifikacij Umaga, poraz Toma Kočevarja Dešmana

Ljubljana, 22.07.2013

Na ATP turnirju v Umagu smo v nedeljo spremljali nastope treh Slovencev. Za mesto v finalu sta se v medsebojnem srečanju borila Miha MLAKAR in Blaž KAVČIČ, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa je imel za nasprotnika Nizozemca Boya WESTERHOFA.

Blaž KAVČIČ je po pričakovanju v eni uri s 6-3 6-0 premagal Miho MLAKARJA in bo v zadnjem krogu kvalifikacij v ponedeljek ob 17. uri igral s 23. letnim Avstrijcem Bastianom TRINKERJEM, 629. igralcem lestvice ATP.

Nastope pa je v drugem krogu kvalifikacij končal Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 3-6 2-6 je izgubil s 5. nosilcem kvalifikacij, Nizozemcem Boyem WESTERHOFOM

Medtem pa so nastop v glavnem turnirju Umaga odpovedali Fernando VERDASCO, Marin ČILIĆ in Jerzy JANOWICZ. TUKAJ.

Polona Hercog in Tadeja Majerič v Bakuju, Aljaž Bedene v Umagu, veliko naših igralk in igralcev v kvalifikacijah turnirjev po svetu

Ljubljana, 22.07.2013

Prihodnji teden bosta na WTA turnirju v Bakuju, nagradni sklad turnirja je 235.000 $, turnir pa se igra na trdi podlagi, nastopili Polona HERCOG, katero pred tem čaka finale turnirja v Olomoucu in Tadeja MAJERIČ. Obe sta že dobili nasprotnici. Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala z 28. letno Kazahstanko Valino VOSKOBOEVO, 91. igralko sveta, nasprotnica Tadeje MAJERIČ pa bo 21. letna Karolina PLISKOVA, 73. igralka lestvice WTA.

Na WTA turnirju v ameriškem Stanfordu (795.000 $) v kvalifikacijah nastopa Petra RAMPRE, ki je nastope začela z zmago. V prvem krogu turnirja, ki se igra na trdi podlagi je z 2-6 6-3 6-2 še drugič v dveh tednih premagala 18. letno domačinko Kristo HARDEBECK, 472. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala s 1. nosilko kvalifikacij, 25. letno Rusinjo Olgo PUCKHOVO, 75. igralko sveta.

V Umagu bo v glavnem turnirju nastopil Aljaž BEDENE, ki bo v prvem krogu igral s kvalifikantom. Ta bi lahko bil tudi Blaž KAVČIČ, za katerega verjamemo, da bo uspešno prestal kvalifikacijske obračune.

Na ATP Challengerju v Tampereju bo nastopil Blaž ROLA. v Prvem krogu bo igral z 22. letnim Belgijcem Yannikom REUTERJEM, 292. igralcem sveta.

Začele so se že kvalifikacije na naslednjem avstrijskem Futuresu v Bad Waltersdorfu, petem po vrsti. V kvalifikacijah nastopa 6 Slovencev, nastope v prvem krogu pa so opravili z odliko, saj so vsi zmagali.

V uvodnih nastopih so zmagali Aljaž RADINSKI, Matej LELJAK, Domen GOSTINČAR in Sašo BENDE, Blaž BIZJAK in Tim ŽIBRAT.

V drugem krogu sta bila nato uspešna le še Blaž BIZJAK in Sašo BENDE. V glavni turnir je že uvrščen Tomislav TERNAR.

V Bad Waltersdorfu ta teden igrajo tudi dekleta.V kvalifikacijah ITF turnirja (10.000 $) so v prvem krogu zmagale Julija JAUK, Tina RUPERT in Tamara ZIDANŠEK, izgubile so Sara DJURDJEVIĆ, Saša KLANEČEK, Lara GLAVIČ in Tina MOHORČIČ.

V francoskem Les Contaminesu bo na ITF turnirju 25.000 $ nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, Anja PRISLAN bo igrala na ITF turnijru (10.000 $) v nemškem Horbu, v Viserbi Di Rimini pa bo na ITF turnirju 10.000 $ nastopila Tjaša ŠRIMPF.

V daskem Aarhusu bo na Futuresu nastopil Nik RAZBORŠEK. TUKAJ.

Janez Semrajc osvojil Futures v Kramsachu

Ljubljana, 22.07.2013

Janez SEMRAJC je zaokrožil današnje nastope naših igralk in igralcev na mednarodnih turnirjih z zmago na Futuresu v Kramsachu.

V finalu je s 7-5 6-0 premagal domačina Dennisa NOVAKA in se v štirinajstih dneh s svojo dvanajsto zaporedno zmago še drugič povzpel na najvišjo sopničko. Čestitamo. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Miha Mlakar in Tom Kočevar Dešman v drugem krogu kvalifikacij Umaga, predaja Tilna Žitnika, poraz Andraža Bedeneta in Mikea Urbanije

Ljubljana, 21.07.2013

V Umagu so se začele kvalifikacije največjega teniškega turnirja v naši soseščini, Vegeta Croatia Open 2013. Prvi se je v drugi krog uvrstil Blaž KAVČIČ, ki je igral z 22. letnim Italijanom Victorjem GALOVICEM. Blaž KAVČIČ je prvi niz dobil s 6-4 in v drugem povedel s 4-0, ko mu je Italijan srečanje predal. V drugem krogu bo igral z našim Mihom MLAKARJEM.

V drugi krog se je uvrstil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v prvem krogu s 7-5 6-4 premagal 20. letnega Švicarja Jensa HAUSERJA, 1287. igralca sveta.

Turnir je z zmago začel tudi Miha MLAKAR. V prvem krogu je s 7-6 6-1 premagal 18. letnega domačina Mateja SVJETLIČIĆA, 1557. igralca lestvice ATP in bo v drugem krogu nasprotnik Blaža KAVČIČA.

Z nastopi je končal Tilen ŽITNIK, ki je odlično začel srečanje s 5. nosilcem kvalifikacij, 27. letnim Nizozemcem Boyem WESTERHOFOM in prvi niz dobil s 6-4. V drugem nizu pa je nato srečanje pri zaostanku z 1-5 predal.

Prav tako je v prvem krogu končal Andraž BEDENE. S 6-2 6-1 ga je premagal Avstrijec Bastian TRINKER, 629. igralec lestvice ATP.

Izšlo pa se ni niti Mikeu URBANIJI. S 6-3 6-3 ga je izločil 4. nosilec, Srb Boris PASHANSKI, 202. igralec lestvice ATP.

Tekme drugega kroga se bodo v Umagu začele v nedeljo ob 10. uri.

V finalu kvalifikacij bo zanesljivo nastopil en slovenski igralec, namreč zmagovalec srečanja med Blažem KAVČIČEM in Miho MLAKARJEM.

Tom KOČEVAR DEŠMAN bo v 2. krogu igral z Nizozemcem Boyem WESTERHOFOM, ki je imel v prvem krogu do predaje kar nekaj dela z našim Tilnom ŽITNIKOM. TUKAJ.

Na OP do 16 let v Portorožu znani četrtfinalisti v obeh kategorijah

Ljubljana, 21.07.2013

Na igriščih TK Hari v Portorožu se je začelo zadnje tekmovanje pred spremembo lestivic TZS, OP do 16 let.

Za poletni mesec je zasedba igralcev in igralk zelo dobra, saj nastopa kar 54 igralcev in 38 igralk. Kvalifikacije so že odigrali in začeli so s tekmami glavnega turnirja.

Pri fantih, ti so igrali prvi in drugi krog, se prvi nosilec glavnega turnirja Nik KRAPEŽ, na srečanju ni pojavil, tako da je zmaga brez boja pripadla Žanu FEKONJI.

Prav tako ni nastopil Matej MUHIČ, katerega je nadomestil Nik REBEC. V četrtfinale so se tako uvrstuli vsi nosilci, poleg njih pa še Maks MEH, ki je izločil Žana FEKONJO in Tilen LALIČ ŠIMENKO, ki je bil boljši od Nika REBCA.

Fantje so v nedeljo počivali, so pa prvi in drugi krog odigrala dekleta. Mesto prve nosilke pripada Evgeniji BURGER, ki se je brez težav uvrstila v četrfinale.

V drugem krogu so sicer izpadle tri nosilke. Ivo GABOR je s 6-2 6-4 izločila Mojca MEJAK, Kaja JUVAN je bila s 6-4 6-1 boljša od Tine Kristine GODEC, Urška VELEC pa je s 7-6(4) 5-7 6-4 izločila Žano LAPAJNE. Za zadnje mesto v četrtfinalu igrata Stefany GRLJ in Moni POTRČ. TUKAJ.

Na TE 14 na Otočcu zmaga za Niko Radišič in Tino Cvetkovič med dvojicami

Ljubljana, 20.07.2013

Na Otočcu se je končal mednarodni mladinski turnir do 14 let Tennis Europe. V konkurenci posameznic sta v četrtfinalu izgubili Kaja JUVAN, katero je premagala 2. nosilka, 113. igralka lestvice TE 14 iz Rusije Anastasia ABRAMYAN, ki je bila boljša z rezultatom 6-4 6-3.

Z nastopi je v četrtfinalu končala tudi Urška VELEC. Premagala jo je 8. nosilka, Rusinja Valentina KHALTURINA, 261. mladinka Evrope, ki je bila boljša v tesnih treh nizih s 7-5 6-7(4) 6-3.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih najboljši izid dosegla Jan VEHOVEC in Nick CMAGER. Z nastopi sta končala v polfinalu.

Kot že na nekaj zadnjih turnirjih sta novo odlično uvrstitev v konkurenci dvojic dosegli, zdaj že zelo uigrani, Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. V finalu sta s 7-5 4-6 [10-7] premagali Rusinjo Sofiyo GAISINA in Hrvatico Ando KARANUŠIĆ.

Sicer pa se je na zmagovalnem odru na najvišjo stopničko pri dečkih povzpel Italijan Lorenzo BAGLIETTO, ki je v finalu s 7-6(6) 7-5 premagal 15. nosilca Srba Miloša DABIĆA.

V konkurenci posameznic je zmagovalka 6. nosilka Rusinja Vasilisa BELONOG. V finalu je z rezultatom 6-3 6-2 premagala 2. nosilko Rusinjo Anastasio ABRAMYAN.

V kokurenci dvojic sta pri dečkih slavila Italijana Nicola VIDAL in Lorenzo BAGLIETTO.

Preberite tudi TUKAJ.

V Umagu se s kvalifikacijami začenja ATP turnir Vegeta Croatia Open, nastopa tudi šest Slovencev

Ljubljana, 19.07.2013

V Umagu se s kvalifikacijskimi obračuni danes začenja ATP turnir serije 250 Vegeta Croatia Open 2013 z nagradnim skladom 467.800,00 €.

Največji teniški turnir v neposredni bližini Slovenije ponuja priložnost, da na delu vidimo vrhunske teniške igralce, ponovno pa tudi Aljaža BEDENETA, Blaža KAVČIČA in druge slovenske igralce.

Prvi nosilec turnirja v Umagu je Richared GASQUET, 9. igralec sveta, na delu pa boste lahko videli še MONFILSA, ROBREDA, VERDASCA, DOLGOPOLOVA, FOGNINIJA, JANOWICZA, ČILIĆA, SEPPIJA....

V kvalifikacijah bo nastopilo šest slovenskih igralcev z Blažem KAVČIČEM na čelu.

Poleg Blaža KAVČIČA bodo zaigrali še Miha MLAKAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Mike URBANIJA, Tilen ŽITNIK in Andraž BEDENE.

Kvalifikacijski obračuni se v Stella Marisu začnejo ob 10. uri, ko bo nastopil tudi Blaž KAVČIČ , ki bo na centralnem igrišču igral z Italijanom Victorjem GALOVICOM.

Ob 10. uri bodo nastopili tudi Tilen ŽITNIK, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Miha MLAKAR, za njimi pa še Mike URBANIJA in Andraž BEDENE (na fotografiji). TUKAJ.

Polona Hercog v polfinalu ITF turnirja v Olomoucu, Janez Semrajc v finalu Futuresa v Kramsachu

Ljubljana, 19.07.2013

Na ITF turnirju v češkem Olomoucu (100.000 $) je Polona HERCOG še tretjič zmagala in se uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 in 6-2 premagala Ukrajinko, 20. letno Nadiyo KICHENOK.

Njena polfinalna nasprotnica bo še ena Ukrajinka, 19. letna Maryna ZANEVSKA, 130. igralka lestvice WTA.

Na Futuresu v avstrijskem Kramsachu je Janez SEMRAJC zabeležil že 11. zaporedno zmago v zadnjih štirinajstih dneh in novo uvrstitev v finale turnirja serije Futures. Njegov nasprotnik v polfinalu je bil Avstrijec Nicolas REISSIG, katerega je Janez prejšnji teden premagal v polfinalu Telfsa.

Semrajc je bil tudi toktrat boljši, a je odpor Avstrijca strl šele v tretjem nizu. Končni izid tekme se je glasil 7-6(2), 6-7(4) 6-2.

V finalu bo moral za zmago na turnirju Janez SEMRAJC premagati še petega Avstrijca po vrsti, to pa bo 19. letni Dennis NOVAK. TUKAJ.

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM 2013) v Utrechtu slovenski tenisači končali z nastopi

Ljubljana, 19.07.2013

V nizozemskem Utrechtu se je začel letošnji Olimpijski festival evropske mladine, ki bo trajal do 19.7.2013.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskega olimpijskega komiteja (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, včlanjeni v EOC.

Gre za 49 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev).

V tenisu so Slovenijo zastopali Hana MRAZ, Nika KOZAR, Grega KOKALJ in Tino KOVAČIČ. Ekipo je vodil Aleš ŠPORN.

Naši tekmovalci so z nastopi v konkurenci posameznikov in posameznic, nastopa po 64 igralk in igralcev, končali v prvem krogu.

Prvi je nastopil Grega KOKALJ, ki je igral s 13. nosilcem, Rusom Pavelom KOTOVIM in izgubil z rezultatom 6-7(6) 4-6.

V nadaljevanju so zgubili tudi ostali trije naši predstavniki v konkurenci posameznikov.Tino KOVAČIČ je v prvem krogu igral Čehom Stepanom HOLISOMin izgubil z 4-6 1-6, Nika KOZAR je igrala s 13. nosilko, Romunko Miriam Bianco BULGARU in izgubila s 6-7 4-6, Hana MRAZ pa je imela za nasprotnico Švedinjo Sandro Isabelle ORTEVALL. Švedinja je bila boljša z rezultatom 6-2 6-3

Naši igralci in igralke so nastopili tudi v konkurenci dvojic.

Grega KOKALJ in Tino KOVAČIČ sta izgubila s Francozoma Tomasom FASSBENDERJEM in Mathieom RAJAONAHOM. Francoza sta bila boljša s 6-3 5-7 [10-5].

Prvo zmago za şlovensko teniško odpravo sta priigrali Nika KOZAR in Hana MRAZ. S 6-2 6-0 sta premagali Švedinji Mirjam BJORKLUND in Sandro Isabelle ORTEVALL.

A sta se tudi zanju nastopi končali že v drugem krogu. Igrali sta s 4. nosilkama, Švicarkama Tamaro ARNOLD in Danielo VUKOVIC in izgubili s 3-6 1-6.

S tem so se nastopi na OFEM za slovensko teniško ekipo končali.

Še več informacij najdete TUKAJ.

Janez Semrajc, Polona Hercog in Andreja Klepač uspešni, konec za ostale

Ljubljana, 18.07.2013

Janez SEMRAJC, Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ so danes vklnjižili zmage na mednarodnih teniških turnirjih po svevetu.

Polona HERCOG je na ITF turnirju v Olomoucu tudi v drugem krogu imela lahko delo. 18. letno Čehinjo Jesiko MALECKOVO je odpravila s 6-1 6-0 in se uvrstila v četrtfinale, kjer bo igrala z 20. letno Ukrajinko Nadiyo KICHENOK.

Uspešne je bil tudi Janez SEMRAJC, ki nadaljuje zmagovito serijo v Avstriji. V četrtfinalu Kramsacha je s 6-3 7-5 premagal domačina Christiana TRUBRIGA in se uvrstil v polfinale, kjer bo igral z 2. nosilcem, Avstrijcem Nicolasom REISSIGOM.

Uspešna je bila tudi Andreja KLEPAČ, ki se je v Bad Gasteinu uvrstila v polfinale turnirja WTA z nagradnim skladom 235.000 dolarjev. V konkurenci dvojic je skupaj z Avstrijko Sandro KLEMENTSCHITS v četrtfinalu izločila tretjepostavljeno romunsko-rusko navezo Raluca OLARU in Valerija SOLOVYEVA s 6:2 in 6:3.

Sicer pa je na mednarodnih turnirjih danes prvi nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki pa dneva ni začel najbolj obetavno. V drugem krogu Futuresa v češkem Popradu je s 4-6 in 1-6 izgubil s 25. letnim Poljakom Blazejem KONIUSZOM, 1068. igralcem lestvice ATP (najvišje v karieri je bil na 445. mestu leta 2008).

Blaž ROLA je v drugem krogu ATP Challengerja v turškem Eskisehirju (42.500 $) igral z 21. letnim Avstrijcem Maximilianom NEUCHRISTOM, 363. igralcem lestvice ATP, katerega smo pred tednom lahko videli tudi v kvalifikacijah Portoroža, ko ga je v drugem krogu kvalifikacij izločil naš Nik RAZBORŠEK.

V izjemo izenačenem srečanju je prvi niz dobil Avstrijec s 6-4, drugega Blaž ROLA s 7-5, v tretjem je Blaž že zaostajal z 0-3, a se vrnil v igro in povedel s 5-4 in 6-5. Pri izidu 6-5 je imel po dvojni napaki Neuchrista, po dveh urah in 15. minutah meč žogo, a je ni uspel izkoristiti in o zmagovalcu je odločil tie-break.V podaljšani igri je bil Avstrijec bolj zanesljiv in je po dveh urah in 25. minutah slavil s 6-4 5-7 7-6(3).

Tretja je z današnjimi nastopi končala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na ITF turnirju v Darmstadtu je bila postavljena na mesto 1. nosilke, ki pa ga ni opravičila. V drugem krogu je morala premoč priznati Nemki Leni-Marie HOFMANN, ki je zmagala 6-4 2-6 7-6(4).

Naslednji je v drugem krogu z nastopi končal v Popradu Sašo BENDE. Premagal ga je 2. nosilec, ki je bil včeraj usoden že za Mikea URBANIJO, Slovak Kamil CAPKOVIC. Ta je zmagal z rezultatom 6-1 6-3.

. Na ITF turnirju v Portlandu je današnje slovenske nastope končala Petra RAMPRE. Žal se je tudi ona v drugem krogu turnirja poslovila. Še četrtič letos je igrala s 17. letno Japonko Mayo HIBI, 267. igralko lestvice WTA in tretjič izgubila. Tokrat je bila japonska mladinka boljša s 6-7(5) 6-3 6-1. TUKAJ.

Zmage za Mašo Zec Peškirič, Toma Kočevarja Dešmana, Saša Bendeta in Janeza Semrajca. Tomislav Ternar, Nik Razboršek in Mike Urbanija poraženi

Ljubljana, 17.07.2013

Na ITF turnirju (25.000 $) v nemškem Darmstadtu je Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki na turnirju zaseda mesto 1. nosilke v uvodnem nastopu zmagala. S 6-2 7-5 je premagala mlado Hrvatico, 18. letno Ivo MEKOVEC, 570. igralko sveta.

Na Futuresu v avstrijskem Kramsachu je bil tudi v drugem krogu uspešen Janez SEMRAJC. Premagal je 8. nosilca, domačina Bastiana TRINKERJA s 6-3 6-2 in se uvrstil v četrtfinale.

Tomislav TERNAR je v drugem krogu izgubil z domačinom Nicolasom REISSIGOM. Ta je bil boljši s 7-6(2) 6-0.

V prvem krogu Futuresa v češkem Popradu sta uspešno nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Sašo BENDE.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je premagal 4. nosilca, Srba Pedjo KRSTINA, finalista Futuresa v Srbiji prejšnji teden, s 3-6 6-4 6-1.

Sašo BENDE, ki je uspešno nastopil v kvalifikacijah, je v prvem krogu glavnega turnirja s 3-6 7-6(5) 6-4 premagal Nemca Bastiana WAGNERJA.

Ni pa uspelo nove zmage zabeležiti Mikeu URBANIJI. S 6-4 6-1 ga je premagal 2. nosilec, Slovak Kamil CAPKOVIC.

V drugem krogu je tokrat končal nastope Nik RAZBORŠEK. V danskem Koldingu ga je s 6-1 5-7 6-3 premagal 1. nosilec Francoz Tak Khunn WANG, 478. igralec sveta. TUKAJ.

Urška Velec in Kaja Juvan v četrtfinalu TE U14 na Otočcu, Nina Potočnik in Matic Špec končala z nastopi v Linzu

Ljubljana, 17.07.2013

V TC Otočec se je danes s tekmami tretjega kroga posameznikov in posameznic nadaljeval mednarodni mladinski turnir v kategoriji do 14 let.

Potem, ko smo brez dečkov ostali že po drugem krogu, so v tretjem nastopile tri deklice.

Urška VELEC se je v četrtfinale uvrstila potem, ko ji je Francozinja Ana STEFANOVIC srečanje, pri izidu 2-2 v prvem nizu, predala. Druga četrtfinalistka je Kaja JUVAN. Kaja je s 6-3 7-5 izločila Srbkinjo Katarino LJUJIĆ.

Z nastopom v tretjem krogu pa se je turnir med posameznicami končal za Kristino NOVAK. S 6-4 4-6 7-5 jo je premagala 1. nosilka , Hrvatica Anda KARANUŠIĆ.

Naša najboljša mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici Nina POTOČNIK, trenutno se nahaja na 112. mestu, je nastope na ITF turnirju 1. ranga v Linzu končala že v drugem krogu. Premagala jo je 5. nosilka, vrstnica iz Rusije, Maria MARFUTINA, 33. mladinka sveta, ki je bila boljša s 7-5 6-3.

V drugem krogu je bilo konec nastopov tudi za našega najboljšega mladinca na svetovni teniški lestvici. Matic ŠPEC, trenutno se nahaja na 364. mestu svetovne mladinske lestvice je v drugem krogu izgubil z Rusom Evgenyem TYURNEVIM, 396. mladincem sveta, ki je slavil z rezultatom 6-4 6-1. TUKAJ.

Polona Hercog v četrtfinalu Olomouca, Blaž Kavčič izgubil s Tommyem Haasom

Ljubljana, 17.07.2013

Na ITF turnirju (100.000 $) v Olomoucu se je Polona HERCOG uvrstila v četrtfinale. Naša najboljša igralka po pričakovanju v prvem in drugem krogu ni imela težav, nasprotnicama pa je prepustila vsega tri igre. V prvem krogu je premagala domačo mladinko, 18. letno Gabrielo PANTUCKOVO, ki šele stopa na pot profesionalk, tokrat pa je nastopila s posebnim povabilom. Na mladinski svetovni lestvici se v zadnjem letu nastopanja med mladinkami nahaja na 48. mestu. Polona ji je prepustla vsega dve igri in je slavila s 6-0 6-2.

Tudi v drugem krogu je Polona hitro opravila s svojo nasprotnico. 18. letno Čehinjo Jesiko MALECKOVO je odpravila s 6-1 6-0 in se uvrstila v četrtfinale, kjer bo igrala z 20. letno Ukrajinko Nadiyo KICHENOK.

Blaž KAVČIČ je v Hamburgu v drugem krogu ATP turnirja igral z 2. nosilcem, domačinom, rojenim v Hamburgu, Tommyem HAASOM. Tommy HAAS pri 35. letih igra kot v najboljših letih in je trenutno 11. igralec sveta. Letos je že slavil na ATP turnirju v Muenchnu. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

Blaž KAVČIČ je srečanje slabo začel, a v nadaljevanju zaigral veliko bolje in bil povsem enakovreden nasprotnik Tommyu Haasu. Ta je na koncu slavil z rezultatom 6-1 4-6 6-4. TUKAJ.

Aljaž Bedene izgubil v prvem krogu turnirja v Bogoti

Ljubljana, 17.07.2013

Aljaž BEDENE je na ATP turnirju v Bogoti, na katerem je bil 7. nosilec, nekoliko presenetljivo končal z nastopi že v prvem krogu. Izločil ga je 21. letni Avstralec James DUCKWORTH, 165. igralec sveta.

DUCKWORTH je bil v njunem tretjem medsebojnem srečanju boljši z rezultatom 6-3 6-4. Oba igralca sta dobro servirala, zato sta DUCKWORTHU za zmago zadostovala dva breaka iz treh priložnosti. Aljaž si v srečanju ni priigral nobene priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, je pa imel ob izjemnem izkoristku prvega servisa (87 %) nekoliko slabši odstotek izkoriščenih drugih servisov ( 55 % proti 74 %). Avstralec je na srečanju zabil 14 asov, Aljaž 8. Ob relativno majhnem številu odigranih točk je bil na koncu Duckworth boljši s 53 - 44. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Blaž Rola, Nik Razboršek, Tomislav Ternar, Janez Semrajc in Petra Rampre začeli z zmagami, dekleta danes brez zmage

Ljubljana, 17.07.2013

Prva je danes od slovenskih predstavnikov na mednarodnih turnirjih nastopila Tadeja MAJERIČ. Na WTA turnirju v Bad Gasteinu je v prvem krogu z 1-6 3-6 izgubila s Španko Estrello CABEZA.

Na ATP turnirju v Hamburgu je Blaž KAVČIČ slabo začel, zato pa toliko bolje končal srečanje z Romunom Victorjem HANESCUJEM. Prvi niz je dobil Romun s 6-4, v drugem nizu je Blaž pri izidu 5-4 odvzel servis Romunu in s tem dobil drugi niz, v tretjem pa je delo iz drugega niza samo še dokončal in niz dobil gladko s 6-1 ter se uvrstil v drugi krog. Tu bo igral z 2. nosilcem, Nemcem Tomijem HASSOM.

Na ATP Challengerju v Turčiji ta teden nastopa Blaž ROLA. Na turnir se je uvrstil kot nadomestilo, nato pa imel še dodatno srečo, da je nastop odpovedal 1. nosilec turnirja Dudi SELA in ga je nadomestil srečni poraženec, 23. letni Izraelec Gilad BEN ZVI, 1217. igralec lestvice ATP. Blaž ROLA ni imel težav in je srečanje zanesljivo dobil z rezultatom 6-3 6-4 in je zdaj sam na poziciji prvega nosilca.

Z zmago je nastope na Futuresu v Danskem Koldingu začel Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagal Novozelandca Bena MCLACHLANA.

Na Futuresu v avstrijskem Kramsachu sta bila v uvodnem nastopu uspešna Janez SEMRAJCin Tomislav TERNAR.

Janez SEMRAJC je po slabšem začetku in izgubljenem prvem nizu s 3-6, drugi niz dobil suvereno s 6-0. V tretjem nizu je vodil s 4-3 in imel dve break žogi za 5-3, a je v nadaljevanju pri izidu 4-5 nasprotnik že serviral za zmago. Semrajc se je z re-breakom vrnil v igro, nato pa v podaljšani igri slavil s 7-4. Končni izid srečanja se je glasil 3-6 6-0 7-6(4).

Lažjo pot do zmage je imel Tomislav TERNAR, ki je domačina Maxija PONGRATZA porazil z gladkih 6-1 6-4.

Slabše je šlo v uvodnih nastopih glavnega ITF turnirja v Imoli (25.000 $) Tjaši ŠRIMPF in Dalili JAKUPOVIĆ. Tjaša ŠRIMPF je v prvem krogu 3-6 in 6-7(7) klonila proti Švicarki Xenii KNOLL.

Tudi Dalili JAKUPOVIĆ ni uspel preboj v drugi krog. V treh nizih je morala premoč priznati Grkinji Despini PAPAMICHAIL, ki je zmagala s 6-3 1-6 7-5.

Na ITF turnirju v Portlandu (50.000 $) je v prvem krogu Petra RAMPRE premagala Američanko Kristo HARDEBECK s 4-6 7-6(5) 6-4. Na WTA turnirju v Bad Gasteinu je v prvem krogu konkurence dvojic zmagala Andreja KLEPAČ, ki igra v paru z Avstrijko Sandro KLEMENTSCHITS. S 6-0 3-6 [10-1] sta premagali Romunko Eleno BOGDAN in Bolgarko Aleksandrino NAYDENOVO. V četrtfinalu ju čakata 3. nosilki, Romunka Raluca OLARU in Rusinja Valeria SOLOVYEVA. TUKAJ.

Grega Žemlja z novo najvišjo uvrstitvijo na lestvici ATP, ta teden na 43. mestu, najvišje v karieri tudi Tadeja Majerič

Ljubljana, 17.07.2013

Grega ŽEMLJA se še naprej vztrajno vzpenja na svetovni lestvici teniških profesionalcev. Ta teden je dosegel novo najboljšo uvrstitev slovenskega igralca na večni svetovni lestvici, 43. mesto..

Ostali igralci bistvenih premikov ta teden niso naredili, točke osvojene na turnirjih Futures se bodo upoštevale prihodnji teden.

V ženski konkurenci je Polona HERCOG pridobila 5 mest, in je na 82. mestu, od uspešnosti njenega nastopa v Olomoucu pa je odvisno kako visoko bo naslednji teden, saj se ji briše 280 točk iz lanskega Bastada.

Novo najvišjo uvrstitev v karieri pa je ta teden zabeležila Tadeja MAJERIČ, ki se počasi, a vztrajno približuje najboljši stoterici. Ta teden je na 127. mestu. Kljub odličnim izidom Maše ZEC PEŠKIRIČ in Dalile JAKUPOVIĆ se le-ti na lestvici nista bistveno premaknili, saj se bodo točke za pretekli teden upoštevale na novi lestvici prihodnji ponedeljek.

Še nekaj fotografij finalnega dne Tilia Slovenia Open 2013 si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Matic Špec in Nina Potočnik uspešna v Linzu, slab dan za naše dečke na TE 14 na Otočcu, v tretji krog le tri deklice

Ljubljana, 16.07.2013

Na ITF turnirju 1. ranga v Linzu nastopata Matic ŠPEC in Nina POTOČNIK. Matic ŠPEC je v prvem krogu s 4-6 6-4 6-3 premagal 12. nosilca, Američana Dennisa USPENSKYA, 98. mladinca sveta. V drugem krogu bo igral z ruskim kvalifikantom Evgenyem TYUERNEVIM.

Nina POTOČNIK je v prvem krogu 6-4 3-6 7-6(5) premagala belgijsko kvalifikantko Morgane MICHIELS in bo jutri igrala s 5. nosilko Rusinjo Mario MARFUTINO.

Na turnirju TE v kategoriji do 14 let na Otočcu je bil današnji dan porazen za naše najboljše dečke. Vsi so se namreč poslovili že po drugem krogu. Resda so bili nekateri izidi tesni, a v tretjem krogu ne bo nikogar. Luka MIKLAVČIČ, ki je v prvem krogu izločil 1. nosilca turnirja je v nadaljevanju izgubil s Srbom Markom MILADINOVIĆEM s 7-6(7) 6-7(6) 0-6, Matica PODLIPNIKA je s 6-2 4-6 6-2 izločil 11. nosilec, Romun Radu Andrei TAICA, igralec iz BiH Andrej GRUBIŠIĆ je bil s 6-0 6-1 boljši od Žana GORENEC DIEMATA, Švicar Henry VON DER SCHULENBURG je s 6-2 7-5 premagal Jana VEHOVCA, Italijan Nicola VIDAL je bil s 6-4 6-3 boljši od Anžeta ARHA, Nick CMAGER pa se je poslovil po tesnem porazu z 10. nosilcem, Čehom Martinom BUGAJEM, ki je slavil s 7-6(5) 7-5.

Nekoliko boljše je šlo deklicam, v tretji krog so se namreč uvrstile tri.

Kristina NOVAK je s 6-1 6-1 premagala Srbkinjo Bobo KOTLICA, Urška VELEC je s 6-4 7-5 izločila Hrvatico Tamaro LUZIJA, v slovenskem obračunu pa je bila Kaja JUVAN s 6-3 6-2 boljša od Tine TAVČAR.

Konec pa je nastopov tudi za naše deklice v avstrijskem Fuerstenfeldu. Tudi tu poteka turnir TE do 14 let. Po včerjašnjem izpadu treh naših igralk je danes izgubila še Anja GAL. S 6-1 6-3 jo je premagala 8. nosilka Rusinja Sofya GOLUBOVSKAYA. TUKAJ.

Danes Aljaž Bedene v Bogoti, Blaž Kavčič v Hamburgu, Tadeja Majerič v Bad Gasteinu, ostali naši na turnirjih nižjega ranga

Ljubljana, 16.07.2013

Aljaž BEDENE bo ta teden nastopil na ATP turnirju v Bogoti. Na turnirju z nagradnim skladom 638.000 $ je Aljaž 7. nosilec in bo v prvem krogu igral z Avstralcem,21. letnim Jamesom DUCKWORTHOM, 165. igralcem sveta. Srečanje bo na sporedu danes ponoči.

Na turnirju v Hamburgu nastopa Blaž KAVČIČ, ki je moral v kvalifikacije. Bil je uspešen in bo v prvem krogu glavnega turnirja, danes ob 11. uri, njegov nasprotnik 31. letni Romun Victor HANECU, 51. igralec sveta.

Na WTA turnirju v Bad Gasteinu je v glavnem žrebu Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu bo danes ob 10. uri igrala s 26. letno Španko Estrello CABEZA CANDELA, 108. igralko sveta.

Polona HERCOG bo nastopila na ITF turnirju (100.000 $) v češkem Olomoucu. Na turnirju je 1. nosilka, v prvem krogu pa bo verjetno v sredo igrala z domačo mladinko Gabrielo PANTUCKOVO.

Na ITF turnirju (50.000 $) v ameriškem Portlandu bo v glavnem turnirju nastopila Petra RAMPRE V prvem krogu bo danes igrala z Američanko Kristo HARDEBECK.

Blaž ROLA se je kot nadomestilo (Alt) uvrstil v glavni žreb ATP Challengerja (42.500 €) v turškem Eskisehirju. V prvem krogu igra s srečnim poražencem Izraelcem Giladom BEN ZVIJEM, ki je nadomestil 1. nosilca Duda SELO.

V glavnem turnirju Futuresa (10.000 $) v avstrijskem Kramsachu bosta nastopila Janez SEMRAJC, okrog 12. ure bo igral z Avstrijcem Richardom RZUCKELSHAUSNOM in Tomislav TERNAR, ki bo okrog 13.30 igral z domačinom Maxijem PONGRATZOM.

Na Futuresu v slovaškem Popradu bodo v glavnem turnirju igrali Tom KOČEVAR DEŠMAN, Mike URBANIJA in Sašo BENDE. Slednji je bil uspešen v kvalifikacijah, kjer je zabeležil tri zmage in se uvrstil v glavni turnir.

Na Futuresu v danskem Koldingu bo igral Nik RAZBORŠEK. Njegov prvi nasprotnik bo danes okrog 12.30 ure Novozelandec Ben MCLACHLAN.

Na ITF turnirju v Darmstadtu (25.000 $) bo še eno zmago naskakovala Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki bo na turnirju 1. nosilka. V kvalifikacijah je že nastopila Nika KOVAČ in v prvem krogu izgubila s 1. nosilko kvalifikacij Poljakinjo Zuzanno MACIEJEWSKO. Ta je zmagala s 6-1 6-1.

Dalila JAKUPOVIĆ se je preselila na ITF turnir v italijansko Imolo (25.000 $), kjer bo poskušala potrditi dobro formo s še enim vidnim rezultatom. Danes popoldne bo igrala z Grkinjo Despino PAPAMICHAIL

V glavnem turnirju ji bo družbo delala Tjaša ŠRIMPF, ki je bila uspešna v kvalifikacijah, kjer je dvakrat zmagala. V uvodu je premagala Italijanko Martino PARMIGIANI s 6-3 6-1, v tekmi za napredovanje v glavni turnir pa še Argentinko Carolino COSTAMAGNA s 6-3 6-3. V glavnem turnirju bo danes ob 11.30 igrala s Švicarko XeniO KNOLL. TUKAJ.

Na Otočcu se je začel turnir TE 14, nekaj naših deklic na TE 14 v Avstriji, Nina Potočnik in Matic Špec v Linzu

Ljubljana, 15.07.2013

V TC Otočec še drugi teden zapored gostujejo mladi teniški igralci in igralke. Po kategoriji do 12 let je zdaj na sporedu turnir v kategoriji do 14 let.

Na Otočcu, turnir je 3. ranga, so zbrani vsi naši najboljši štirinajstletniki, kar nekaj naših deklic pa je raje odšlo na nekoliko močnejši tunir 2. ranga v avstrijski Fuerstenfeld.

To se jim ni obrestovalo, saj so tri od štirih izgubile. V prvem krogu so izpadle Lara PROSENJAK, Lian BENEDEJČIČ in Nina KNEZ. Uspešna je bila samo Anja GAL, ki je v treh nizih s 5-7 6-3 6-3 premagala Nemko Alicio DINKELMEYER.

Na Otočcu so danes igrali tekme prvega kroga. Naši najboljši igralci so dobro začeli. Luka MIKLAVČIČ je tako v prvem krogu s 6-3 6-2 izločil 1. nosilca Ukrajinca Pavela SHUMEIKA. Brez težav so v drugi krog že napredovali tudi Anže ARH, Nick CMAGER, Matic PODLIPNIK, Jan VEHOVEC in Žan GORENEC DIEMAT.

Pri deklicah so se v drugi krog uvrstile Kristina NOVAK, Nika RADIŠIČ, Tinkara KOVAČ, Maruša PLANK, Urška VELEC, Tina TAVČAR, Kaja JUVAN in Živa FALKNER.

Na ITF turnirju 1. ranga v Linzu bosta nastopila Nina POTOČNIK in Matic ŠPEC.

Matic je že nastopil in v prvem krogu zmagal. S 4-6 6-4 6-3 je premagal 12. nosilca, Američana Dennisa USPENSKYA, 98. mladinca sveta.

Nina POTOČNIK bo nastopila v torek. TUKAJ.

Janez Semrajc zmagovalec Futuresa v Telfsu, Nik Razboršek poražen v polfinalu Beograda

Ljubljana, 15.07.2013

23. letni Janez SEMRAJC je s sedmimi zmagami osvojil turnir serije Futures v astrijskem Telfsu.

Z današnjo finalno je dosegel sedmo zmago zapored in se zavihtel na zmagovalno stopnico. V polfinalu je s 6-2 6-3 premagal 1. nosilca, 24. letnega domačina Nicolasa REISSIGA, v današnjem finalu pa je bil boljši še od 2. nosilca, prav tako Avstrijca Marca RATHA.

Janez SEMRAJC je bil leta 2009 že na 328. mestu lestvice ATP, po zdravstvenih težavah, ki so se vlekle precej časa in mu ob vsakem poskusu vrnitve le-to onemogočile, pa je kot kaže končno premagal tudi te in se vrača na najboljši možni način.

Trenutno je na 1022. mestu, a se bo s formo v kakršni trenutno igra, zagotovo hitro vrnil blizu svojim najboljšim uvrstitvam.

Zmaga v Telfsu je bila njegova 5. zmaga na turnirjih serije Futures, nazadnje je slavil leta 2009, ko je na zmagovalni stopnički stal kar dvakrat.

Janez SEMRAJC tudi prihodnji teden ostaja v Avstriji, kjer bosta s Tomislavom TERNARJEM slovenska predstavnika na Futuresu v Kramsachu.

V konkurenci dvojic sta se s Tomislavom TERNARJEM uvrstila v polfinale, kjer sta izgubila s 1. nosilcema Lukasom JASTRAUNIGOM in Tristanom-Samuelom WEISSBORNOM. Avstrijska dvojica je bila boljša s 7-6(2) 7-6(5).

Tudi Nik RAZBORŠEK, je po odličnih partijah v Portorožu, nadaljeval z dobrimi nastopi tudi v Beogradu. V četrtfinalu je premagal domačima Marka DJOKOVIĆA s 6-3 6-2 in se prebil v polfinale, kjer je danes s 3-6 6-7(3)izgubil z domačinom Pedjo KRSTINOM. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Hamburgu čez kvalifikacije v glavni turnir, poraz Nastje Kolar v Bad Gasteinu

Ljubljana, 13.07.2013

S kvalifikacijami sta se v Hamburgu in Bad Gasteinu začela turnirja ATP in WTA.

Na turnirju v Hamburgu nastopa Blaž KAVČIČ, ki je moral v kvalifikacije. Tu je v prvem krogu s 6-0 6-0 ugnal 20. letnega domačina Finna MEINECKEGA, ki se na lestvici ATP uvršča na 1504. mesto, v drugem krogu pa je bil s 6-1 6-3 boljši od 19. letnega Nemca Robina KERNA, 392. igralca sveta in se uvrstil v glavni turnir.

V prvem krogu glavnega turnirja bo njegov nasprotnik 31. letni Romun Victor HANECU, 51. igralec sveta.

Na WTA turnirju v Bad Gasteinu je v kvalifikacijah nastopila Nastja KOLAR. Z nastopi je končala že v prvem krogu, kjer jo je s 6-2 1-6 6-1 premagala Španka Ines FERRER SUAREZ, 384. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Slovenski finale na ITF turnirju v Aschaffenburgu dobila Maša Zec Peškirič

Ljubljana, 13.07.2013

Ne zgodi se prav pogosto, da bi na turnirjih serije ITF lahko gledali slovenski finale.

Ta teden sta za to poskrbeli Dalila JAKUPOVIĆ in Maša ZEC PEŠKIRIČ na turnirju v Aschaffenburgu z nagradnim skladom 25.000 $.

Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij je v polfinalu s 6-1 6-0 premagala Gruzijko Ekaterine GORGODZE.

Druga finalistka Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je bila na turnirju 3. nosilka, je v polfinalu igrala z Nizozemko Angelique VAN DER MEET. Nizozemka je srečanje v prvem nizu, pri vodstvu Maše s 5-4, predala.

V današnjem slovenskem finalnem obračunu je Maša ZEC PEŠKIRIČ s 6-4 6-4 premagala Dalilo JAKUPOVIĆ.

Za 26. letno Mašo ZEC PEŠKIRIČ je to 13. zmaga na turnirjih serije ITF in druga letos. Maša se trenutno nahaja na 238. mestu lestvice WTA, najvišje je bila leta 2009, ko je bila 93. igralka sveta. Trenutno je med Slovenkami četrta igralka na svetovni lestvici.

Za štiri leta mlajšo Dalilo JAKUPOVIČ je to letos daleč najboljša uvrstitev in obenem prva uvrstitev v finale turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v karieri. Enkrat je bila letos še v polfinalu turnirja z nagradnim skladom 10.000 $. V karieri je doslej stala na zmagovalnih stopničkah enkrat, ko je leta 2012 osvojila ITF turnir v Aurangabadu. Trenutno se nahaja na 374. mestu lestvice WTA in je 5. slovenka na tej lestvici. TUKAJ.

Na Otočcu konec turnirja TE 12, začel se je turnir TE do 14 let

Ljubljana, 13.07.2013

Na Otočcu se s finalnim obračunom v konkurenci posameznikov končuje mednarodni mladinski turnir TE do 12 let.

Zaključek poteka brez slovenskih predstavnikov, saj se je v konkurenci posameznic zadnja poslovila Marija VIČIČ v tretjem krogu, med dečki pa je najboljši izid z uvrstitvijo v polfinale dosegel Jan KUPČIČ. V konkurenci dvojic sta pri dečkih slavila Mark ANDREJIČ GOLJAR in Jeff Filip PLANINŠEK, ki sta v finalu s 7-5 1-6 [10-2] premagala Vanjo DOBRNJACA in Ajdina MUHAREMOVIĆA.

Najboljšo uvrstitev v konkurenci deklic sta med dvojicami dosegli Eva KALAN in Pia LOVRIČ, ki sta izgubili v polfinalu. TUKAJ.

Jan Kupčič polfinalist turnirja TE 12 na Otočcu, Manca Pislak izgubila v Berlinu

Ljubljana, 12.07.2013

Na turnirju TE na Otočcu se je Jan KUPČIČ, kot edini slovenski predstavnik med posamezniki uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je bil s 6-3 6-1 boljši od Vanje DOBRNJACA iz BiH.

Polfinalno srečanje s Srbom Mihailom POPOVIĆEM je izgubil z 1-6 4-6.Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Berlinu je Manca PISLAK v prvem krogu izgubila z osmo nosilko, Belgijko Greetje MINNEN. Belgijka je bila boljša s 7-6 (2) 6-1. TUKAJ.

Poraz Polone Hercog v Palermu

Ljubljana, 12.07.2013

Na WTA turnirju v Palermu je v drugem krogu Polona HERCOG izgubila z drugo nosilko turnirja, Italijanko Roberto VINCI. Vincijeva je slavila s 6-2 7-6(3). TUKAJ.

Janez Semrajc v polfinalu Telfsa, Nik Razboršek v četrfinalu Beograda, Tom Kočevar Dešman izgubil

Ljubljana, 11.07.2013

Na Futuresu v avstrijskem Telfsu se je Janez SEMRAJC uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagal 3. nosilca, Nemca Petra HELLERJA.

Na Futuresu v Beogradu se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-1 premagal Španca Cristobala SAAVEDRA CORVALANA.

V drugem krogu je izgubil Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 7-5 6-1 je bil boljši Srb Ivan BIJELICA.

Na ITF turniju v Aschaffenburgu se je Maša ZEC PEŠKIRIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala Ksenijo PALKINO.

V četrtfinalu je tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki je bila v drugem krogu s 6-7(4) 6-4 in 7-5 boljša od 5. nosilke Francozinje Myrtille GEORGES TUKAJ.

TE Otočec 2013 - v četrtfinalu samo Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek

Ljubljana, 10.07.2013

V TC Otočec poteka turnir TE do 12 let. Organizatorji so tekmovanje pripeljali do četrtfinalnih obračunov, kjer pa imamo v konkurenci posameznikov samo še dva predstavnika. To sta v konkurenci dečkov Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK.

Jan KUPČIČ je v tretjem krogu S 6-2 6-0 premagal Hrvata Lovra SUEVICHA, Filip Jeff PLANINŠEK pa je bil s 6-3 7-6(5) boljši od Hrvata Admirja KALENDERJA.

Pri fantih sta v tretjem krogu izpadla Filip KALJEVIČ in Marko KOVAČEVIČ, vsi ostali so se poslovili že prej.

Še nekoliko slabše je šlo v konkurenci posameznic deklicam. V tretji krog se je uvrstila samo Marija VIČIČ, ki pa je v tekmi za četrtfinale izgubila z 1-6 2-6 s Hrvatico Ivo ZELIĆ.

V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstili Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK ter Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ.

Pri deklicah sta polfinalistki Eva KALAN in Pia LOVRIČ. TUKAJ.

Janez Semrajc preko Tomislava Ternarja v četrtfinale, uspešen tudi Tom Kočevar Dešman

Ljubljana, 10.07.2013

Na Futuresu v Avstriji je v drugem krogu glavnega turnirja kvalifikant Janez SEMRAJC v slovenskem obračunu s 6-4 6-2 izločil Tomislava TERNARJA in se uvrstil v četrtfinale.

Na Futuresu v Beogradu se je Niku RAZBORŠKU v drugem krogu glavnega turnirja pridružil Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Tom, ki ravno danes praznuje 23. rojstni dan, je v prvem krogu s 6-2 6-1 premagal domačina Petra CONKIĆA.

TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil v drugem krogu Bastada, zmaga Polone Hercog in poraz Tadeje Majerič

Ljubljana, 09.07.2013

Na ATP turnirju v Bastadu je po poškodbi gležnja, zaradi katere je moral predati srečanje prvega kroga v Portorožu, Blaž KAVČIČ z zmago začel turnir. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 22. letni Romun Marius COPIL, 132. igralec lestvice ATP, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Blaž je zmagal z rezultatom 6-4 6-1 v uri in dvajsetih minutah.

V drugem krogu je Blaž igral s 30. letnim Argentincem Carlosom BERLOCQOM, 74. igralcem lestvice ATP. Argentinec je po uri in 50. minutah zmagal s 7-5 6-3. Blaž je bil slabši predvsem pri izkoristku drugega servisa, ki se je končal pri 42 % (Berlocq 73 %), medtem ko sta bila pri izkoristku prvega servisa igralca povsem izenačena. Argentinec je v prvem nizu dosegel dva breaka, Blaž enega, v drugem nizu pa je Berloqu za zmago zadostoval en odvzem servisa.

Dobro je nastope v Palermu začela Polona HERCOG. V prvem krogu je premagala Čehinjo Evo BIRNEROVO s 6-4 6-1 po eni uri in pol igre.

Polona HERCOG bo v drugem krogu igrala z 2. nosilko turnirja, domačinko Roberto VINCI.

Na WTA turnirju (235.000 $) v Budimpešti je v prvem krogu glavnega turnirja Tadeja MAJERIČ izgubila s 4. nosilko, Nemko Anniko BECK. Nemka je bila boljša s 6-1 in 6-2.

TUKAJ.

Janez Semrajc, Tomislav Ternar, Nik Razboršek in Maša Zec Peškirič v drugi krog

Ljubljana, 08.07.2013

Na turnijrju serije Futures v avstrijskem Telfsu je Janez SEMRAJC zmagal v prvem krogu glavnega turnija, potem ko se je vanj uvrstil iz kvalifikacij.V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-2 7-5 premagal Ukrajinca Filippa KEKERCHENIJA, v prvem krogu glavnega turnirja pa je bil s 7-5 4-6 6-1 boljši od domačina Bastiana TRINKERJA.

. V prvem krogu glavnega turnirja je bil uspešen tudi Tomislav TERNAR. Z rezultatom 6-4 6-2 je premagal domačina Thomasa STATZBERGERJA.

V konkurenci dvojic sta naša igralca v prvem krogu s 6-4 7-5 premagala 4. nosilca, domačina Thomas STATZBERGERJA in Sebastiana STIEFELMEYERJA.

V nemškem Aschaffenbergu je Maša ZEC PEŠKIRIČ začela nastope z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-0 premagala Švicarko Karin KENNEL.

Na turnirju serije Futures v Beogradu sta se v prvem krogu glavnega turnirja pomerila Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Mike URBANIJA, ki je v Portorožu staknil zoprno poškodbo prsta si očitno še ni povsem opomogel in je srečanje Niku ob zaostanku 2-6 0-2, predal.

Na ITF turnirju (50.000 $) v ameriški Yakmi je Petra RAMPRE v prvem krogu izugubila s 7. nosilko, Južnoafričanko Chanel SIMMONDS. Ta je bila boljša s 6-2 6-2. TUKAJ.

Grega Žemlja slavil v Portorožu in se zavihtel najvišje v karieri

Ljubljana, 07.07.2013

V Portorožu se je na najboljši mogoč način končal letošnji teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2013.

Z zmago ga je zaključil naš najboljši teniški igralec Grega ŽEMLJA, ki je v finalu s 6-4 in 7-5 premagal Avstrijca FISCHERJA.

Pred velikim številom navdušenih ljubiteljev tenisa in predsednikom države g. Borutom PAHORJEM sta tekmeca prikazala odličen tenis, Grega ŽEMLJA pa si je z rutinirano igro zagotovil šesto lovoriko v karieri na turnirjih serije Challenger.

Čestitamo !

Gregu je odličen nastop v Wimbledonu in zmaga v Portorožu prinesla najvišjo uvrstitev v karieri na svetovni moški teniški računalniški lestvici, 44. mesto. To je tudi najvišja uvrstitev kakšnega Slovenca na lestvici ATP.

Grega se bo zdaj pripravljal na nadaljevanje sezone, ko bo nastopal na turnirjih v Ameriki, z vrhuncem na US Open-u. Priprave bodo potekale v Kranju in nato Portorožu, kjer sem mu bo pridružil tudi Marcos BAGHDATIS.

Več o turnirju preberite TUKAJ.

Nina Potočnik osvojila turnir dvojic v Pilsnu

Ljubljana, 07.07.2013

Slovenske teniške igralke so na mednarodnih prizoriščih vknjižile novo zmago.

Tokrat je bila z zmago v konkurenci dvojic na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v češkem Pilsnu uspešna Nina POTOČNIK

S soigralko iz Slovaške Jano JABLONOVSKO sta v finalnem obračunu s 6-4 6-4 premagali Čehinjo Terezo KOLAROVO in Rusinjo Aleksandro POSPELOVO.

TUKAJ.

Danes ob 19. uri finale v Porotoržu Grega Žemlja - Martin Fischer

Ljubljana, 07.07.2013

Teniški praznik v Portorožu bo veliki finale doživel danes ob 19. uri, ko se bosta za naslov najboljšega na letošnjem ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2013 udarila naš Grega ŽEMLJA in Avstrijec Martin FISCHER.

Grega ŽEMLJA je doslej na turnirjih srerije ATP Challenger zmagal petkrat, za Martina FISCHERJA, 251. igralca lestvice ATP pa bo finale eden dosedanjih vrhuncev njegove kariere, saj se bo boril za drugo zmago na turnirjih serije Challenger.

Več preberite TUKAJ.

Grega Žemlja še enkrat boljši od Aljaža Bedeneta, Rola in Bedene izgubila finale dvojic

Ljubljana, 07.07.2013

Današnji polfinalni obračun na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2013, ki je bil hkrati obračun dveh najboljših slovenskih teniških igralcev ta čas, je dobil Grega ŽEMLJA, ki je za uvrstitev v finale potreboval tri nize.

Sprva je celo kazalo, da bo tri leta mlajši Aljaž BEDENE končno uspel prvič premagati ŽEMLJO, a se je tehtnica proti koncu drugega niza začela nagibati na stran Žirovčana. Bedene je prvi niz dobil v podaljšani 13. igri in v drugem imel niti v svojih rokah in nogah. Pri vodstvu Aljaža v drugem nizu s 5:4 je Žemlja odgovoril z drugačno, precej bolj raznovrstno igro ter izenačil izid v nizih na 1:1. V tretjem nizu je Žemlja zaigral še malce bolje, Bedene pa je skušal odgovoriti z močnejšo igro, ki pa je prinesla tudi več napak. Tretji niz je dobil Grega ŽEMLJA s 6:2 in 55. igralec sveta je visoko dvignil roke v znak zmagoslavja.

Na novinarski konferenci je Grega ŽEMLJA med drugim povedal: » Ne počutim se dobro. To je bil težak dvoboj in nekajkrat sem bil kar v precejšnji krizi. Spoštujem Aljaža, moj prijatelj je, ampak na igrišču se vsak bori za zmago.«

Vprašnje Aljažu Bedenetu je bilo, če je rezultat pokazatelj stanja na lestvici ATP (Žemlja 55., Bedene 90.)? »Nisem toliko razočaran nad igro. Dobro sem igral, vendar je nekaj sodniških odločitev vplivalo na mojo igro. Odločitev na igrišču so moje in potemtakem sem sam kriv za poraz. Grega si zasluži višje mesto na lestvici ATP, vendar mislim, da razlika med nama ni tolikšna, kot kaže lestvica ATP. V jutrišnjem finalu mu želim najboljše in seveda bom zanj stiskal pesti.«

V finalu turnirja dvojic sta Aljaž BEDENE in Blaž ROLA odigrala dobro tekmo, a jima je po v podaljšanem tie breaku odločilnega tretjega niza, ki se igra do 10, nekoliko zmanjkalo odločnosti in sreče.

Proti hrvaškima igralcema 20-letnemu Matu PAVIĆU in 22-letnemu Marinu DRAGANJI, na turnirju sta bila prva nosilca, sta se dobro držala. Po izgubljenem prvem nizu sta stopila na plin in odločno zaprla mrežo, dvignila nivo vrnjenih začetnih udarcev nasprotnikov ter brez večjih težav dobila drugi niz. V tretjem nizu (odločilni tie break do 10) sta bila Hrvata boljša pri začetnem udarcu, kar jima je prineslo lepo prednost s 6:2. Bedene in Rola sta prišla na 6:4 in 7:5, naslednje tri točke pa so pripadle hrvaški dvojici.

Mate PAVIČ in Marin DRAGANJA sta po mehiških San Loisu Potosiju in Guadalajari osvojila tretji letošnji Challenger ter dokazala, da sta zasluženo med najboljšimi stotimi dvojicami na svetu.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Več informacij o dosedanjem poteku turnirja najdete TUKAJ.

Jan Kupčič,Patrik Grosman, Zoja Štrukelj, Patricija Fabčič, Miha Okorn, Zala Dovnik, Žiga Deržič in Lara Vovk zmagovalci turnirjev v Portorožu

Ljubljana, 06.07.2013

V Portorožu so končani finalni A in B turnirji do 12 let, znana pa sta tudi zmagovalca na turnirju do 16 let.
Pri dečkih do 12 let je zmagovalec A turnirja Jan KUPČIČ (ŽtkMb). V finalu je bil s 6-4 1-6 6-2 boljši od Marka KOVAČEVIĆA (Štk Velenje)

Turnir B je pri dečkih osvojil Patrik GROSMAN (ŠtkVe), ki je v finalu s 6-3 6-0 premagal Aljaža JERANA (Radom).

A turnir deklic je osvojila Velenjčanka Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe), ki je v finalu z 1-6 7-5 6-3 premagala Metko KOMAC (Igor).

V B turnirju deklic je slavila Patricija FABČIČ (Šplus), ki je v finlanem obračunu s 6-1 6-3 premagala Megi KOCJANČIČ (Talos).

Turnir fantov do 16 let je dobil Miha OKORN (MaxLj), ki je v finalu s 6-3 in 6-0 gladko odpravil Jakoba Aljaža KAPLJO (Radom).

Pri dekletih do 16 let je sllavila članica ŽTK Maribor Zala DOVNIK. V finalnem obračunu je Evgenijo BURGER (Otočec) premagala s 6-2 6-4.

Pri članih je prvi finalist Žiga DERNIČ, ki je s 6-1 6-0 premagal Tima ŽIBRATA, drugi finalist pa je Marko STOŠIĆ, ki je bil boljši od Domna KORELCA s 5-7 6-1 6-4.

Pri članicah sta se v finalu pomerili Paula ORLINI, ki je v prvem polfinalu s 6-4 6-3 premagala Kajo MRGOLE in Lara VOVK, ki je bila s 2-6 -6-3 7-5 boljša od Tjaše JERŠE.

Članski turnir je s finalno zmago s 6-3 3-6 6-2 nad Markom STOŠIĆEM osvojil Žiga DERŽIČ. Zmagovalka v konkurenci članic je Lara VOVK. V finalu je bila s 6-2 4-6 6-1 boljša od Paule ORLINI. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Bastadu, Polona Hercog v Palermu, Tadeja Majerič v Budimpešti, ostali fantje in dekleta na turnirjih ITF

Ljubljana, 06.07.2013

S kvalifikacijami so se že začeli turnirji prihodnjega tedna, opravljeni pa so tudi že žrebi glavnih turnirjev.

Po nastopu v kvalifikacijah Wimbledona se na igrišča vrača Polona HERCOG, ki letos, zaradi slabše uvrstitve na svetovni lestvici v času prijav, ne bo nastopila v Bastadu, kjer je lani še drugič osvojila turnir, bo pa točke poskušala ubraniti na jugu Italije, v Palermu. Njena nasprotnica v prvem krogu bo 28. letna Čehinja Eva BIRNEROVA, 152. igralka lestvice WTA.

V Palermu pa se je v kvalifikacijah preizkusila Nastja KOLAR. Tudi tokrat je naletela na previsoko oviro. Že v prvem krogu jo je s 6-3 6-2 izločila Nemka Kristina BARROIS.

Neposredno pa je v glavni WTA turnir v Budimpešti uvrščena Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu bo igrala s 4. nosilko, malo znano 19. letno Nemko Anniko BECK, 54. igralko sveta.

Iz Portoroža je v Bastad na Švedsko odpotoval Blaž KAVČIČ, ki bo v glavnem žrebu ATP turnirja z nagradnim skladom 433.000 € v prvem krogu igral s kvalifikantom.

Na Futuresu v avstrijskem Telfsu je v glavnem turnirju prijavljen Tomislav TERNAR, v kvalifikacijah pa nastopata Matej LELJAK in Janez SEMRAJC.

Matej LELJAK je v prvem krogu zmagal, v drugem pa je bil v medsebojnem srečanju Janez SEMRAJC boljši s 6-2 6-0 in se je uvrstil v finale kvalifikacij, kjer bo igral z Ukrajincem Filippm KEKERCHENIJEM.

Na Futures v Beograd pa so iz Portoroža odpotovali Mike URBANIJA, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK. Vsi trije so že uvrščeni v glavni turnir.

V kvalifikacijah ITF turnirja (25.000 $) v Istanbulu je Anja PRISLAN v drugem krogu s 3-6 0-6 izgubila z Nemko Jasmin STEINHERR.

Na ITF turnirju v nemškem Aschaffenburgu (25.000 $) je Maša ZEC PEŠKIRIČ PEŠKIRIČ v glavnem turnirju, Dalila JAKUPOVIĆ pa je prva nosilka kvalifikacij in je bila v prvem krogu prosta.

Na ITF turnirju v ameriški Yakimi bo v glavnem turnirju nastopila Petra RAMPRE. TUKAJ.

V soboto slovenski polfinale na ATP Challengerju v Portorožu

Ljubljana, 05.07.2013

V Portorožu so se končali četrtfinalni obračuni turnirja posameznikov na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2013.

Pričakovanja domačih ljubiteljev tenisa so se uresničila in tako bomo v soboto ob 18. uri z neposrednim prenosom na Spotklubu spremljali polfinalno srečanje med našima ta hip najboljšima igralcema Gregom ŽEMLJO in Aljažem BEDENETOM.

Aljaž BEDENE je v današnjem prvem polfinalnem srečanju po dveh urah in 10 minutah trdega in izenačenega boja s 6:3 in 7:6(3) premagal, na svetovni teniški lestvici 60 mest nižje uvrščenega Italijana, Flavia CIPOLLO.

"Vedel sem, da ne bo lahko in res je bilo tako. Njegove nizke žoge so pravi strup in odkrito povedano, šle so mi že pošteno na živce. Na srečo sem v podaljšani igri drugega niza odigral zbrano in prišel do napredovanja," je dejal Aljaž BEDENE, ki se že veseli dvoboja z rojakom in prvim nosilcem turnirja.

"Z Žemljo sem že petkrat izgubil in še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa," je dodal Aljaž.

Napoved Aljaža o polfinalnem dvoboju je v drugem srečanju dneva izpolnil Grega ŽEMLJA z zmago nad Čehom Michalom KONECNYEM s 6-4 6-4. Srečanje je trajalo uro in 21 minut. Grega je v prvem nizu odzel servis nasprotniku dvakrat, enkrat pa je tudi sam izgubil začetni udarec, a je bila ta prednost dovolj za zmago v prvem nizu. Tudi v drugem nizu je za zmago zadoščal en odvzem servisa nasprotniku in Grega ŽEMLJA se je rutinirano uvrstil v polfinale.

Po srečanju je Grega za STA povedal: "Kar se tiče današnjega dvoboja ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu."

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian MENENDEZ MACEIRAS in Avstrijec Martin FISCHER, ki je v četrtfinalu izločil drugega nosilca 30.000 evrov vrednega turnirja Rusa Evgeniya DONSKOYA.

Sobotni spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž BEDENE in Blaž ROLA, ki bosta nastopila v finalu konkurence dvojic.

Več o turnirju preberite tudi TUKAJ.

Na ATP Challengerju v Portorožu prva polfinalista Fischer in Menendez, zdaj nastopa Aljaža Bedeneta in za njim Grege Žemlje

Ljubljana, 05.07.2013

Na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open so danes na sporedu četrtfinalni obračuni posameznikov.

Videli bomo tudi nastopa obeh najboljših slovenskih igralcev ta hip, Grege ŽEMLJE in Aljaža BEDENETA. Današnji program se je v Portorožu začel ob 16. uri, ko sta se začela četrtfinalna obračuna.

Na centralnem igrišču sta se pomerila Avstrijec Martin FISCHER in 2. nosilec Rus Evgeny DONSKOY. Srečanje je nekoliko presenetljivo dobil Martin FISCHER s 6-3 in 7-6(6).

Na zunanjem igrišču sta istočasno srečanje začela Belorus Uladzimir IGNATIK in Španec Adrian MENENDEZ MACEIRAS. Slednji je slavil z rezultatom 7-5 6-4.

Za slovenske navijače sledita poslastici dneva.

Ob 19. uri bo na centralnem igrišču Aljaž BEDENE prekrižal lopar z Italijanom Flaviom CIPOLLO, ne pred 20.30 uro pa bo na sporedu obračun Grega ŽEMLJA - Michal KONECNY.

Rezultat srečanja naših igralcev lahko v živo spremljate TUKAJ.

Končano OP Portoroža v kategorijah do 14 in do 18 let

Ljubljana, 05.07.2013

V Portorožu se je danes s polfinalnimi in finalnimi obračuni končalo OP Portoroža za starostni kategoriji do 14 in do 18 let.

Zmagovalec A turnirja dečkov do 14 let je Luka MIKLAVČIČ (Idrija). V finalu je bil po skoraj treh urah igre z rezultatom 2-6 7-6 (2) in 6-4 boljši od Nicka CMAGERJA (ŽtkMb).

B turnir dečkov je osvojil Gašper OBLAK (MaxLj). V finalu je s 6-2 6-3 premagal Boruta ŠRAJA (ŽtkMb).

Pri deklicah je finalno srečanje zanesljivo dobila Nika ZUPANČIČ (Otočec), ki je v finalu s 6-4 6-0 premagala Lian BENEDEJČIČ (Koper).

Finalni obračun deklet do 18 let je dobila Lara VOVK (Straž). V finalu je s 7-5 6-0 premagala Tjašo JERŠE (Tc-Lj).

Veliko bolj izenačen je bil finalni obračun fantov do 18 let. Primož VOVK (Straž) je potreboval tri nize, da je strl odpor domačina iz primorske Jana DERNIČA. Primož VOVK je slavil z rezultatom 6-3 2-6 6-4.

Na fotografiji finalista v kategoriji dečki A do 14 let, Nick Cmager in Luka MIKLAVČIČ.

V četrtek se turnirji v Portorožu nadaljujejo z nastopi deklic in dečkov do 12 let ter fantov in deklet do 16 let. S kvalifikacijami pa začnejo tudi člani.

Fotografije najboljših do 14 in 18 let si lahko ogledate pri posamezni kategoriji. TUKAJ.

V Porotožu na turnirjih do 12 in do 16 let znani polfinalisti

Ljubljana, 04.07.2013

V Portorožu so se s tekmami drugega kroga in s četrtfinalnimi obračuni nadaljevali turnirji do 12 in 16 let, začeli pa so tudi člani in članice.

Pri dečkih do 12 let so se v polfinale A turnirja uvrstili Jan KUPČIČ, Tilen POTOČNIK, Samuel PATE in Marko KOVAČEVIČ.

V B turnirju dečkov do 12 let so polfinalisti Patrik GROSMAN, Peter GRZETIČ, Aljaž JERAN in Robert KORELC.

Pri deklicah do 12 let so v A turnirju polfinalistke Zoja ŠTRUKELJ, Alja BELINGER, Eva KALAN in Metka KOMAC.

V B turnirju sta že znani finalistki. To sta Patricija F. FABČIČ in Megi KOCJANČIČ.

V konkurenci deklet do 16 let so polfinalistke Silvija PEROŠA, Evgenija BURGER, prvo presenečenje turnirja Kaja JUVAN, ki se je v polfinale prebila iz kvalifikacij in Zala DOVNIK.

Pri fantih do 16 let se bodo za nastop v finalu borili Aljaž Jakob KAPLJA, Jure FRANK, Žiga DROBNIČ in Miha OKORN.

Prvi krog turnirja so odigrali tudi člani. Presenečenj v uvodnih nastopih ni bilo.

Pri članicah so znane četrtfinalistke. Od nosilk sta poraz doživeli Stania RAKOČEVIĆ od katere je bila boljša N. Paula C. ORLINI in 2. nosilka Katja VOGRINEC, katero je izločila Sarah Laura AMBROŽIČ, ki tudi na turnirju članic igra odlično.

Na fotografiji Zoja Štrukelj TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene na poti v polfinale uspešna, Aljaž Bedene in Blaž Rola med dvojicami že finalista

Ljubljana, 04.07.2013

Na ATP Challengerju Tilia Slovenia open 2013 v Portorožu sta končani obe današnji srečanji posameznikov s slovensko udeležbo. Prvi se je v četrtfinale uvrstil Aljaž BEDENE.

Mladi 18. letni Hrvat Filip VEGER mu ni bil dorasel nasprotnik. Aljaž je prvi nitz dobil v manj kot pol ure s 6-1. Čeprav je v drugem nizu za trenutek popustil in se mu je VEGER približal na 3-4 in imel tudi break priložnost za izenačenje, je bilo to vse, kar mu je uspelo. Aljaž je tekmo zanesljivo pripeljal do konca in po eni uri slavil z rezultatom 6-0 6-3 ter se kot prvi Slovenec uvrstil v četrtfinale.

Za njim je nastopil Grega ŽEMLJA in tudi on se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale. Za zmago nad Slovakom Karolom BECKOM, je potreboval uro in petnajst minut, zmagal pa je rezultatom 6-4 6-2.

Oba naša igralca sta torej na dobri poti, da se v polfinalu pomerita med sabo.

Grega ŽEMLJA bo v jutrišnjem četrtfinalu igral s 23. letnim Čehom Michalom KONECNYEM, 374. igralcem sveta, medtem ko bo nasprotnik Aljaža BEDENETA 29. letni Italijan Flavio CIPOLLA, 152. igralec sveta.

V zadnjem današnjem srečanju sta pozno zvečer nastopila še Aljaž BEDENE in Blaž ROLA. V četrtfinalnem srečanju dvojic sta s 7-6(3) in 6-2 premagala Belorusa Uladzimira IGNATIKA in Slovaka Karola BECKA, ki se tako poslavlja s portoroškega turnirja.

V polfinalu bi morala igrati s Špancem Arnauom BRUGUESOM-DAVIJEM in Britancem Darrenom WALSHOM, a sta dobila srečanje brez boja in se tako že uvrstila v finale.

V četrtfinalu posameznikov se bodo pomerili šeUladzimir IGNATIK (Blr) in Adrian MENENDEZ MACEIRAS (Esp) ter Martin FISCHER (Aut) in Evgeny DONSKOY (Rus).

Več o turnirju lahko preberete tudi TUKAJ.

Konec nastopov za naše igralke na mednarodnih ITF turnirjih, Nina Potočnik v finalu dvojic mladinskega ITF v Pilsnu

Ljubljana, 04.07.2013

Na ITF turnirju v Prokuplju (10.000 $) je kot zadnja ta teden z nastopi končala Tjaša ŠRIMPF. Potem, ko je v uvodu s 6-3 7-6(4) premagala Hrvatico Karlo POPOVIĆ, v drugem krogu pa je bila s 4-6 6-3 7-5 boljša od 5. nosilke, 23. letne Turkinje Hulye ESEN, je v četrtfinalu igrala z Bolgarko Viktoriyo TOMOVO. 18. letna Tomova, na turnirju je bila tretja nosilka, je povedla s 6-2 in 3-0, pri tem izidu pa je Tjaša ŠRIMPF srečanje predala.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v ameriškem Sacramentu, je Petra RAMPRE dvakrat zmagala in se uvrstila v četrtfinale, kjer pa je izgubila. Na turnirju je bila 4. nosilka. V prvem krogu je premagala 18. letno domačinko Jan ABAZA s 4-6 6-3 6-3, v drugem krogu pa je bila s 6-2 6-0 boljša še od druge Američanke, Allie KIICK (WTA-308). V četrtfinalu jo je s 6-3 6-3 premagala Američanka Madison BRENGLE.

Z nastopi sta končali tudi Andreja KLEPAČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

Na ženskem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v nemškem Versmoldu je Andreja KLEPAČv drugem krogu turnija posameznic izgubila z 2 nosilko, 21. letno, 112. igralko sveta, Nemko Dinah PFIZENMAIER.

V konkurenci dvojic se je s soigralko Sandro KLEMETSCHITS uvrstila v polfinale, kjer sta s 4-6 in 3-6 izgubili s Claire FEUERSTEIN (FRA) in Renato VORACOVO (CZE)

Na ITF turnirju v kanadskem Waterlooju (50.000 $) je nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagala 24. letno Francozinjo Sherazad BENAMAR (WTA - 444), v drugem pa je izgubila s 4. nosilko, Tunizijko Ons JABEUR (WTA-211). Ta je bila boljša s 6-0 2-6 6-4.

Po hitrem izpadu v konkurenci posameznic gre Nini POTOČNIK bolje v konkurenci dvojic. Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Pilsnu na Češkem se je s soigralko iz Slovaške Jano JABLONOVSKO uvrstila v finale kjer bosta igrali s Čehinjo Terezo KOLAROVO in Rusinjo Aleksandro POSPELOVO. TUKAJ.

V Portorožu se nadaljujejo turnirji TZS, danes so začeli dvanajst in šestnajstletniki

Ljubljana, 04.07.2013

Festival slovenskega tenisa je v Portorožu zbral večino slovenskih teniških igralcev, od najboljših članov do najmlajših tekmovalcev in tekmovalk v starostni kategoriji 8-11 let.

Z nastopi so že končali v kategorijah do 14 in 18 let, danes sta se začela glavna turnirja v kategorijah do 12 in do 16 let, jutri bodo začeli člani in članice, konec tedna pa se bodo v Portorožu merili rekreativni igralci tenisa.

Včeraj so se v Portorožu predstavili tudi igralci in igralke, ki nastopajo v madinskih selekcijah.

Današnji uvodni obračuni na A turnirjih do 12 let za dečke in deklice so prinesli zgodnji izpad nekaterih nosilcev oz. nosilk.
Pri dečkih sta tako z nastopi že končala 5. nosilec Matic DIMIC, s 6-2 in 6-1 ga je izločil Miho BJELOVUČIĆ ter 6. nosilec Alen TUŠEK. Od njeg je bil s 6-4 in 6-3 boljši Dan TROŠT SLAPNIK.

V A turnirju deklic do 12 let nastopa 25 igralk, zato so bile nosilke proste. Edina, ki je od nosilk nastopila je bila Anja ČOTAR, že v prvem krogu pa jo je s 6-1 6-2 izločila Lea DEBELJAK.

Z nastopi v prvem krogu so začeli tudi igralci in igralke do 16 let. V že odigranih uvodnih srečanjih je pri fantih izpadel 4. nosilec Žan ŽMAVC. S 6-1 6-2 ga je izločil Grega BOH. Pri dekletih presenetljivih izidov ni bilo. TUKAJ.

V Portorožu današnje nastope začenja Aljaž Bedene, za njim še Grega Žemlja in dvojica Bedene-Rola

Ljubljana, 04.07.2013

Danes bomo v Portorožu videli nastope treh slovenskih igralcev. Ob 17. uri je prvi na igrišče prišel Aljaž BEDENE. Igral bo z odličnim 18. letnim Hrvatom Filipom VEGERJEM.

Ob 19. uri bo na osrednjem igrišču nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik bo 31. letni Slovak Karol BECK, ki je danes izločil našega Blaža ROLO.

V zadnjem srečanju dneva bosta nastopila še Aljaž BEDENE in Blaž ROLA v četrtfinalu konkurence dvojic. Njuna nasprotnika bosta Belorus Uladzimir IGNATIK in Slovak Karol BECK. Priložnost za Blaža ROLO, da se Slovaku vsaj malo oddolži za poraz med posamezniki.

Preberite več o nasprotnikih naših igralcev in spremljajte rezultat v živo TUKAJ.

Naše igralke in igralci nastopajo tudi na turnirjih nižjih rangov po svetu

Ljubljana, 04.07.2013

Čeprav so oči slovenske teniške javnosti ta teden uprte v Portorož, pa ne smemo pozabiti ostalih naših igralcev in igralk, ki lovijo točke za teniške lestvice na različnih koncih sveta.

Na ITF turnirju v kanadskem Waterlooju (50.000 $) nastopa Dalila JKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagala 24. letno Francozinjo Sherazad BENAMAR (WTA - 444).

Na ženskem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v nemškem Versmoldu nastopa Andreja KLEPAČ. Nastop med posameznicami, kjer bo igrala s Švicarko Laro MICHEL jo še čaka, v prvem krogu dvojic pa sta s Sandro KLEMETSCHITS premagali nemško-japonsko dvojico Vivian HEISEN/Kaori ONISHI s 6-1 6-1.

.Na tretjem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $, ta se igra v ameriškem Sacramentu, pa nastopa Peta RAMPRE. Je 4. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala z 18. letno domačinko Jan ABAZA.

Na ITF turnirju v Prokuplju (10.000 $) je s prvim krogom uspešno opravila Tjaša ŠRIMPF. S 6-3 7-6(4)je premagala Hrvatico Karlo POPOVIĆ. V kvalifikacijah je nastopila Sara DJURDJEVIĆ in v prvem krogu izgubila z domačinko Teodoro RADOSAVLJEVIĆ z 1-6 0-6.

Na drugem turnirju serije Futures v avstrijskem Seefeldu je bil dvakrat neuspešen Tomislav TERNAR. V obračunu posameznikov je v prvem krogu izgubil z Nemcem Danielom UHLIGOM. Ta je bil boljši s 7-5 6-2. Hitro pa je končal nastope tudi med dvojicami. Z Avstrijcem WINHANDLOM sta izgubila četrtfinalno srečanje z domačinoma Lukasom JASTRAUNIGOM in Tristanom-Samuelom WEISSBORNOM z 2-6 2-6. TUKAJ.

Petra Rampre v četrtfinalu, Andreja Klepač in Tjaša Šrimpf v drugem krogu, poraz Dalile Jakupović in Nine Potočnik

Ljubljana, 03.07.2013

Na ženskem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v nemškem Versmoldu nastopa Andreja KLEPAČ. Kljub temu, da daje prednost igranju med dvojicami, se je tokrat preizkusila tudi v konkurenci posameznic in bila v prvem krogu uspešna. Premagala je Švicarko Laro MICHEL (WTA-410) s 4-6 6-3 6-3. Zmagala je tudi v uvodnem nastopu konkurence dvojic. S Sandro KLEMETSCHITS sta premagali nemško-japonsko dvojico Vivian HEISEN/Kaori ONISHI s 6-1 6-1.

Na ITF turnirju v kanadskem Waterlooju (50.000 $) je nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagala 24. letno Francozinjo Sherazad BENAMAR (WTA - 444), v drugem pa je izgubila s 4. nosilko, Tunizijko Ons JABEUR (WTA-211). Ta je bila boljša s 6-0 2-6 6-4.

Na tretjem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $, ta se igra v ameriškem Sacramentu, pa nastopa Petra RAMPRE, ki se je z dvema zmagama že uvrstila v četrtfinale. Na turnirju je 4. nosilka. V prvem krogu je premagala 18. letno domačinko Jan ABAZA s 4-6 6-3 6-3, v drugem krogu pa je bila s 6-2 6-0 boljša še od druge Američanke, Allie KIICK (WTA-308).

Na ITF turnirju v Prokuplju (10.000 $) je s prvim krogom uspešno opravila Tjaša ŠRIMPF. S 6-3 7-6(4)je premagala Hrvatico Karlo POPOVIĆ. V kvalifikacijah je nastopila Sara DJURDJEVIĆ in v prvem krogu izgubila z domačinko Teodoro RADOSAVLJEVIĆ z 1-6 0-6.

Manjša rezultatska kriza pa v zadnjem času spremlja tudi Nino POTOČNIK. Naša trenutno najvišje uvrščena mladinka na svetovni mladinski lestvici, trenutno se nahaja na 119. mestu, se še na tretjem turnirju zapored hitro poslavlja. Na ITF turnirju v Plznu, turnir je 3. ranga, je kot 2. nosilka v prvem krogu izgubila s 15. letno domačniko Nino HOLANOVO, 347. mladinko sveta. Čehinja je bila boljša z rezultatom 6-4 4-6 6-3. TUKAJ.

Katarina Srebotnik klonila v polfinalu mešanih dvojic Wimbledona

Ljubljana, 03.07.2013

Na teniškem turnirju v Wimbledonu se poslavlja še zadnja naša predstavnica na turnirju. Katarina SREBOTNIK je v konkurenci mešanih dvojic z Nenadom ZIMONJIĆEM izgubila polfinalno srečanje z 8. nosilcema Kanadčanom Danielom NESTORJEM in Francozinjo Kristino MLADENOVIC.

Katarina in Nenad sta prvi niz izgubila, v drugem pa pri izidu 5-6 ubranila 3 zaključne žoge in si priborila podaljšano igro, ki sta jo dobila s 7-6(4) ter izid izenačila na 1-1. O zmagovalcu in finalistu je odločal tretji niz, ki je bil vseskozi zelo izenačen, na koncu pa sta prva prišla do treh zaključnih žogic nasprotnika. Izkoristila sta tretjo, skupaj šesto in se veselila nove uvrstitve v finale turnirja za grand slam. Finalista sta bila namreč tudi že v Parizu letos.

Končni izid se je glasil 6-2 6-7(4) 11-9 v korist Mladenoviceve in Nestorja.

TUKAJ.

Slovenske vrste v Portorožu so se razredčile, v konkurenci ostajata samo Grega Žemlja in Aljaž Bedene ter dvojica Bedene-Rola

Ljubljana, 03.07.2013

na ATP Challengerju Tilia Sloveia Open 2013 so se po današnjih obračunih slovenske vrste zelo razredčile.

V konkurenci posameznikov tako ostajata samo Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA, v konkurenci dvojic pa par Aljaž BEDENE in Blaž ROLA.

Danes smo pričakovali nastope štirih, videli pa smo samo tri naše igralce. Poškodba prsta Mikea URBANIJE, ki jo je staknil včeraj na tekmi dvojic je tako boleča, da mu kljub protibolečinskim tabletam ni omogočila nastopa. Kot LL je vskočil Belorus Egor GERASIMOV. Pa pojdimo po vrsti.

Prvi je nastopil Nik RAZBORŠEK. Kljub dobri igri ni bil kos Špancu Guillermu OLASU, ki je zmagal z rezultatom 6-3 6-4.

Nik Razboršek: »Bil sem kar precej nervozen. Mislil sem, da se bom sprostil po igri ali dveh, pa sem vseeno ostal rahlo v krču. Če bi igral tako kot v kvalifikacijah, mislim, da bi Španca premagal. Vidim, da večje razlike med turnirji serije Futures in Challenger pravzaprav ni.«

Poraz je doživel tudi Marko LAZIĆ, ki je prvič nastopil v glavnem turnirju serije ATP Challenger. Po pričakovanju je bil Avstrijec Martin FISCHER boljši z rezultatom 6-2 6-1.

Še največ smo v uvodnih treh srečanjih pričakovali od Blaža ROLE. Ta je po gladko izgubljenem prvem nizu z 1-6 in zaostanku v drugem z 1-4 prišel do izida 3-5, imel dve break priložnosti, ki sta ostali neizkoriščeni in na koncu moral priznati, da je bil danes precej boljši in predvsem bolj zanesljiv, Slovak Karol BECK.

Blaž Rola: »Razočaran sem edino nad svojim prvim servisom, ki enostavno ni funkcioniral. Če nimaš prvega servisa, potem Becka ne moreš premagati. Vidi se, zakaj je bil nekoč med najboljšimi 40-imi igralci na svetu. Moram pohvaliti njegovo igro, ne vem pa, kako ramišlja on. Na igrišču sem se počutil dobro, vendar Beck praktično ni naredil nobene napake. Seveda, da bi rad odigral še kakšen dvoboj pred domačimi igralci, ampak, je kar je. Ostane mi še konkurenca dvojic, kjer vem, da skupaj z Aljažem Bedenetom, lahko igrava še bolje.«

V zadnjem srečanju dneva je Grega ŽEMLJA le našel dovolj motiva, da ni dovolil presenečenja 20 letnemu Belorusu, Egorju GERASIMOVU. Grega je zmagal z rezultatom 6-4 6-3 in za zmago porabil nekaj sekund manj kot eno uro.

Po dvoboju je Žemlja povedal: "Imel sem nekaj težav s sapo, saj že od nekdaj težko igram ob visoki vlažnosti zraka, hkrati pa se mi pozna, da sem na začetku sezone prebolel mononukleozo. Zato sem hotel čim prej zaključiti točke in dvoboj. To je šele prva stopnička do končnega uspeha, vsak naslednji dvoboj bo težji. Priznati moram, da se tu v Portorožu počutim zares lepo in da je vzdušje okoli teniškega centra zelo prijetno."

Guillermo OLASO (nafotografiji) je bil boljši od Nika RAZBORŠKA. TUKAJ.

Na OP Portoroža se končujeta turnirja do 14 in 18 let - znani finalisti/ke do 14 let

Ljubljana, 03.07.2013

Na OP Portoroža se zaključujeta turnija do 14 in do 18 let. Na sporedu so le še finalni obračuni, ki se začnejo ob 16. uri.

V konkurenci dečkov do 14 let se bosta za zmago na turnirju pomerila 1. nosilec Nick CMAGER, ki je v polfinalu s 6-3 6-0 premagal Tima TEKAVCA in 2. nosilec Luka MIKLAVČIČ, ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-4 boljši od Lukasa Davida AMBROŽIČA.

V B turnirju dečkov bosta v finalu igrala Gašper OBLAK in Borut ŠRAJ.

Tudi pri deklicah do 14 let sta finalistki 1. in 2. nosilka. Nika ZUPANČIČ (1) je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Ivo GABOR, Lian BENDEJČIČ (2) je bila v drugem polfinalu s 6-4 6-4 boljša od Maruše PLANK.

TUKAJ.

Danes nastop Grege Žemlje, Blaža Role, Nika Razborška in Marka Laziča

Ljubljana, 03.07.2013

Na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2013 v Portorožu nas tudi danes čaka zanimiv teniški dan s štirimi slovenskimi nastopi.

Začel bo ob 16. uri Nik RAZBORŠEK, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Na centralnem igrišču bo igral s 25. letnim Špancem Guillermom OLASOM.

Ob 18. uri bo nastopil domačin Marko LAZIČ, ki nastopa s posebnim povabilom. Njegov nasprotnik bo na zunanjem igrišču Avstrijec Martin FISCHER. Istočasno bo na osrednjem igrišču nastopil Blaž ROLA, ki bo igral s Slovakom Karolom BECKOM.

Za zaključek dnevnega programa bosta ob 20. uri poskrbela Grega ŽEMLJA in Mike URBANIJA. Med njima je 3 leta starostne razlike, na lestvici ATP pa ju deli 830 mest. Kljub temu pričakujemo zanimiv obračun, ki si ga je, tako kot vse druge, vredno ogledati.

Vabljeni torej tudi danes v Portorož !

Več o nasprotnikih naših igralcev in kaj je pred prvim nastopom v Portorožu povedal Grega ŽEMLJA pa boste našli TUKAJ.

Aljaž Bedene v Portorožu dvakrat uspešen, poškodba Blaža Kavčiča in Mikea Urbanije ter poraz Toma Kočevarja Dešmana

Ljubljana, 02.07.2013

Smola je danes spremljala slovenske igralce v Portorožu. Med nastopom dvojic se je najprej poškodoval Mike URBANIJA, zato sta morala s Tomom KOČEVARJEM DEŠMANOM srečanje dvojic predati.

Poškodba pa jo je zagodla tudi Blažu KAVČIČU..

Ta je po dobljenem prvem nizu s 6-2 in pri zaostanku z 0-2 v drugem, srečanje zaradi poškodbe gležnja predal.

Današnje nastope med posamezniki je začel Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v uvodnem nastopu s 3-6 0-6 izgubil s Čehom Michalom KONECNYEM.

22 letni Tom je nastopil s posebnim povabilom, na lestvici ATP pa trenutno zaseda 863. mesto. Pred tedni je dosegel uvrstitev kariere s finalom na Futuresu SLO F1 na Bledu.

Njegov nasprotnik je bil 23. letni češki levičar Michal KONECNY, ki je na lestvici ATP uvrščen na 374. mesto. KONECNY v glavnem nastopa na turnirjih serije Futures, na katerih je letos enkrat zmagal (na trdi podlagi), še štirikrat je izgubil v polfinalu, na zadnjih treh turnirjih pa se je poslovil v četrtfinalu.

Kot drugi je nastopil Aljaž BEDENE, ki je po dobljeni podaljšani igri v prvem nizu, v nadaljevanju gladko dobil drugi niz in Francoza Fabica MARTINA premagal s 7-6(0) 6-0.

23. letni Ljubljančan trenutno zaseda 90. mesto na lestvici ATP, najvišje je bil uvrščen na 71. mesto februarja letos. Nastopa na turnirjih serije ATP tour, na edinem letošnjem nastopu na Challengerju v Rimu pa se je zapisal med zmagovalce. Najboljša letošnja uvrstitev na ATP touru je bilo četrtfinale v Dusseldorfu.

Njegov nasprotnik je bil 26. letni Francoz Fabrice MARTIN, 270. igralec lestvice ATP. Ljubša mu je trda podlaga, na kateri je doslej osvojil pet turnirjev, štiri na turnirjih serije Futures, enega pa na turnirju serije ATP Challenger. V letošnjem letu je zmagal na Futuresu v St. Raphaelu, sicer pa vidnejših rezultatov letos nima.

Zadnji je danes v Portorožu nastopil Blaž KAVČIČ. 26. letni Ljubljančan, trenutno naš tretji igralec, se po manjši rezultatski krizi v letošnji sezoni trenutno nahaja na 132. mestu lestvice ATP (najvišje je bil na 68. mestu avgusta 2012). Letos se je dvakrat uvrstil v četrtfinale turnirjev serije ATP, obakrat na trdi podlagi, na OP Avstralije pa je zaigral v tretjem krogu.

Nasproti mu je stal 27. letni Španec Adrian MENENDEZ-MACEIRAS, 200. igralec sveta. Tudi njegova letošnja sezona ni briljantna. Pretežno je nastopal na turnirjih serije challenger, na katerih sta največji uspeh dve uvrstitvi v četrtfinale. V karieri je osvojil 10 turnirjev, od tega je 9 krat zmagal na turnirjih serije Futures, en naslov pa si je priigral na turnirju serije ATP challenger.

Kot smo zapisali v uvodu je moral Blaž KAVČIČ srečanje zaradi poškodbe predati.

Konec nastopov je tri naše dvojice, uspešna sta bila le Blaž Rola in Aljaž BEDENE.

Preberite tudi TUKAJ.

EEP do 14 let - deklice osvojile 3. mesto, fantje brez zmage končali na osmem mestu

Ljubljana, 02.07.2013

Na kvalifikacijah za EEP v Izmiru in Murcii, tekmovanje poteka v kategoriji do 14 let so deklice končale z nastopi. Po uvodni zmagi nad turčijo z 2-1, porazu z Rusijo z 0-3 in po današnji zmagi nad Ukrajino z 2-1 so osvojile končno 3. mesto, kar pa je žal premalo za uvrstitev na zaključni turnir.

Dečki, ki so priložnost za napredovanje na zaključni turnir izgubili že po porazu v prvem krogu z ekipo Švedske z 0-3 so v drugem srečanju izgubili še z Bolgarijo z 1-2. Dane so igrali za 7. mesto in še tretjič izgubili. Avstrijci so bili boljši z 2-1.

Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

V Portorožu znani polfinalisti/ke na OP 14 in OP 18, začetek kvalifikacij na turnirju do 16 let

Ljubljana, 01.07.2013

V Portorožu so dečki in deklice do 14 let odigrali četrtfinalne tekme. V polfinale so se uvrstili Nick CMAGER, ki je s 7-5 6-0 izločil Jana KUPČIČA, Tim TEKAVEC je bil s 6-2 6-3 boljši od Marka PORENTE, David Lucas AMBROŽIČ je po GORENEC D. Žanu izločil še enega nosilca, tokrat Roka KOMCA. Zmagal je s z 1-6 6-3 7-6(4). Zadnji polfinalist je Luka MIKLAVČIČ, ki je bil s 6-1 6-1 boljši od Marka MESARIČA. .

Pri deklicah so v polfinalu Nika ZUPANČIČ, ki je s 6-1 6-4 premagala Niko ALBREHT, Iva GABOR je bila s 6-3 6-1 boljša od Tine CVETKOVIČ, Maruša PLANK je s 4-6 6-4 6-2 izločila Stefany GRLJ, Lian BENEDEJČIČ pa je s 6-4 2-6 6-4 premagala Kajo JUVAN..

Na B turnirju dečkov do 14 let so polfinalisti Rožle MACERL, Gašper OBLAK, Borut ŠRAJ in Klemen LAJOVIC.

Tudi na turnirju do 18 let so znani polfinalisti in polfinalistke.

Pri fantih so v polfinalu Gregor BRESKVAR, ki je s 3-6 6-1 6-3 premagal Jana Vita ŠUNTARJA, Jan DERNIČ je bil s 7-6(7) 6-3 boljši od Vida FUGINE, Primož VOVK je s 3-6 6-3 7-5 premagal Anžeta LOVIŠČKA, Matija KAC pa je s 6-3 6-3 izločil Naceta OGOREVCA.

Pri dekletih bodo v polfinalu nastopile Lara VOVK, s 6-1 6-0 je izločila Tino-Kristino GODEC, Sarah LAURA AMBROŽIČ je po Silviji PEROŠA s 6-2 6-4 izločila še Kajo LJUBIČ EMERŠIČ, Kristina HRKAČ je bila s 6-3 6-2 boljša od Mojce MEJAK, zadnja polfinalistka pa je Tjaša JERŠE, ki je s 6-1 6-1 premagala Klavdijo BUKOVEC.

V sredo bodo na sporedu polfinalni in finalni obračuni, začele pa se bodo tudi kvalifikacije na turnirju do 16 let.

Gregor Breskvar (na fotografiji) se je hitro ponovno privadil na pesek. TUKAJ.

Na zadnji tiskovni konferenci so se predstavili naši najboljši igralci

Ljubljana, 01.07.2013

Na zadnji novinarski konferenci pred začetkom glavnega turnirja na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2013 so se predstavili naši najboljši teniški igralci. Na prizorišče so se pripeljali z gliserjem, kar trije med njimi Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ pa bodo na turnirju med prvimi štirimi nosilci. Mednje se je kot drugi nosilec vrinil samo Rus Evgeny DONSKOY.

In kakšna so njihova pričakovanja na turnirju?

"Moj cilj v Portorožu je končna zmaga, tako da se na uvodne tekmece na oziram preveč. Nastop pred domačimi gledalci je vedno poseben izziv. Nazadnje sem doma nastopal na podobnem turnirju v Ljubljani in vzdušje je bilo res enkratno. Upam, da bo podobno tudi letos," je povedal 23-letni Ljubljančan Aljaž BEDENE, ki bo prvič nastopil v torek ob 18. uri.

Ob 20. uri bomo na osrednjem igrišču spremljali nastop Blaža KAVČIČA. "Rezultatskega cilja si nisem zadal, saj zadnje čase igram pod pričakovanji in se zato z rezultatom ne obremenjujem. Želim priti čim dlje in igrati dvoboj za dvobojem. Tu v Portorožu sem že nekaj dni in dobro sem se privadil na trdo podlago. Mislim, da je forma znova v vzponu in da se bom počasi vrnil na mesta, ki sem jih zasedal," je povedal Kavčič.

Naša prva violina Grega ŽEMLJA bo nastopil v sredo ob 20. uri. "Z doseženim v Wimbledonu sem zadovoljen, a hkrati ne povsem. Želel sem narediti še stopničko več ... Zdaj sem tukaj in boril sem bom podobno kot v Wimbledonu, čeprav se zavedam, da bom imel morda na začetku nekaj težav z motivacijo. Vloga prvega nosilci ne zagotavlja uspeha, treba se je truditi proti vsakemu tekmecu in igrati čim boljši tenis," je dejal Grega Žemlja.

V sredo ob 18. uri pa bomo spremljali nastop Blaža ROLE, dobitnika dveh zlatih medalj na Sredozemskih igrah. "Nisem si predstavljal, da bo turnir organiziran na tako visoki ravni. Primerljiv je s turnirji, ki imajo precej višji denarni sklad, hkrati pa moram priznati, da nas Slovence organizatorji prav razvajajo. Upam, da bo turnir postal stalnica v koledarju in da bo v naslednjih letih postal še močnejši."pa je povedal Blaž ROLA.

Več informacij o turnirju najdete na uradni spletni strani www.slo-open.com in TUKAJ.

Na turnirjih do 14 in 18 let po prvih odigranih krogih brez presenetljivih izidov

Ljubljana, 01.07.2013

V Portorožu se ob ATP Challengerju nadajujeta turnirja do 14 ib do 18 let. V konkurenci dečkov in deklic do 14 let manjkajo najboljši, ki so z reprezentancama v Izmiru in Murcii, klub temu pa obračuni sodelujočih niso nič manj zanimivi.

Pri deklicah tako mesto prve nosilke pripada Niki ZUPANČIČ, pri dečkih je prvi nosilec Nick CMAGER. Edini igralec v obeh konkurencah, ki teniško ni preživel prvega kroga je bil 8. nosilec Enej BERGHAUS. Izločil ga je Jan KUPČIČ, ki se je tako kot edini nepostavljen igralec uvrstil v drugi krog.

Na turnirju do 18 let pri fantih manjka najboljših 5 igralcev, prvi nosilec pa je Jan Vit ŠUNTAR. Odigrali so polovico srečanj prvega kroga, nosilci so bili zanesljivi.

Tudi pri dekletih do 18 let, nastopa samo 18 igralk, najboljše igralke manjkajo, prva nosilka pa je Lara VOVK.

V uvodnih tekmah, igralke so že pri četrtfinalu, smo videli izpad treh nosilk. Silvijo PEROŠA je presenetila Laura Sarah AMBROŽIČ, od Sare SIRŠE je bila boljša Mojca MEJAK, Laro GLAVIČ pa je premagala Katja HRKAČ. TUKAJ.

Nik Razboršek čez kvalifikacije v glavni turnir ATP Challengerja v Portorožu, opravljen žreb dvojic in znan spored za torek

Ljubljana, 01.07.2013

Odlično je kvalifikacije na ATP Challengerju v Portorožu odigral Nik RAZBORŠEK. S tremi zmagami se je uvrstil v glavni turnir. Danes je v uri in petdesetih minutah premagal 27. letnega Slovaka Kamila CAPKOVICA, 497. igralca lestvice ATP z rezultatom 6-1 3-6 6-1. Slovak je imel katastrofalen izkoristek drugega servisa, saj je osvojil samo 16 % točk na zadet drugi servis ali v številkah od 25 odigranih točk je osvojil samo 4.

Na drugi strani je Nik RAZBORŠEK dobro serviral, izjemno učinkovit pa je bil pri realizaciji break priložnosti, saj je od šestih izkoristil prav vse.

Njegovo premoč na igrišču kaže tudi razmerje točk. Nik je bil v točkah boljši s 83-67.

Opravljen je bil tudi že žreb dvojic. Videli bomo štiri slovenske pare, med nastopajočimi pa tokrat ne bo Grege ŽEMLJE in Blaža KAVČIČA.

Od Slovencev bodo nastopili Aljaž BEDENE v paru z Blažem ROLO, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA, Jakob Aljaž KAPLJA in Gregor BRESKVAR ter Miha MLAKAR in Tilen ŽITNIK.

V torek bomo v Portorožu videli nastop treh Slovencev med posamezniki in vseh štirih dvojic.

Slovenske nastope bo v prvem srečanju dneva ob 11.30 uri odprl Tom KOČEVAR DEŠMAN. Njegov nasprotnik bo Čeh Michal KONECNY.

Ob 18. uri bo igral Aljaž BEDENE s Francozom Fabricom MARTINOM.

V zadnjem srečanju dneva po slavnostni otvoritvi pa bo ob 20. uri nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik bo Španec Adrian MENENDEZ MACEIRAS.

V konkurenci dvojic bodo igrali Miha MLAKAR in Tilen ŽITNIK ter Gregor BRESKVAR in Jakob Aljaž KAPLJA okrog 13. ure, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA okrog 16. ure in v zadnjem srečanju dneva, predvidoma okrog 19.30 ure še Aljaž BEDENE in Blaž ROLA.

Preberite tudi TUKAJ.

V Porotorožu so teniški praznik otvorili najmlajši, začela sta se tudi turnirja do 14 in do 18 let

Ljubljana, 01.07.2013

V Portorožu se je z nastopom najmlajših igralk in igralcev v kategoriji 8-11 let začel teden slovenskega tenisa, katerega vrhunec je turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2013, ki se je s kvalifikacijami začel v nedeljo.

Zmagovalci turnirjev v kategorjiji 8-11 let so:

MINI tenis deklice: Ela MILIČ (Ol-Lj)

MINI tenis dečki: Luka KORVA (Koper)

MIDI tenis deklice: Elena PLESNIČAR (N.Gorica)

MIDI tenis dečki: Marsel ŽNUDERL (TENMS)

Tenis do 10 let dečki: Aleks VINCEK(Koper)

Tenis do 10 let deklice: Tara TUŠEK (Br-Mb)

Tenis do 11 let dečki: Lun OBRUL (Celje)

Tenis do 11 let deklice: Alja BELINGER(Šplus)

Danes sta se s kvalifikacijami začela tudi turnirja igralcev in igralk v kategorijah do 14 in do 18 let.

Na fotografiji so najboljše deklice v tenisu do 11 let.

Poglejte tudi TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.