Blaž Kavčič in Aljaž Bedene v drugi krog Umaga, Blaž Rola zmagal v Tampereju

Ljubljana

Aljaž BEDENE je z zmago začel nastope na ATP turnirju serije 250 v Umagu. Danes je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 6-2 premagal kvalifikanta iz Nizozemske, 27. letnega Boya WESTERHOFA, 236. igralca lestvice ATP, ki je v kvalifikacijh izločil dva slovenska igralca.

Aljaž je sicer srečanje začel z izgubo servisa v tretji igri prvega neiza, a je že v naslednji igri prednost nasprotnika izničil ter mu v nadaljevanju še dvakrat odvzel servis. V drugem nizu, ki je potekal precej hitreje je Aljaž odlično serviral, nasprotniku ni ponuduil nobene break priložnosti in niz je dobil gladko, tako kot prvega, s 6-2.

Blaž KAVČIČ, ki je moral na letošnjem turnirju v Umagu igrati kvalifikacije, se je po pričakovanju s tremi gladkimi zmagami uvrstil v glavni turnir.

V prvem krogu glavnega turnirja je igral s 7. nosilcem, 29. letnim Nemcem Florianom MAYERJEM, 45. igralcem lestvice ATP.

Blaž KAVČIČ je bil v izjemno izenačenem srečanju v prvem in tretjem nizu, drugega je gladko dobil Blaž, boljši in je na koncu slavil z rezultatom 6-7(5) 6-0 7-5.

Prvi in tretji niz sta minila v odličnem serviranju obeh igralcev, saj smo v prvem nizu videli po en break na vsaki strani, odločilna pa je bila ena izguba svojega srervisa več pri Blažu KAVČIČU v podaljšani igri prvega niza.

V drugem nizu je bil na igrišču samo en igralec. Blaž KAVČIČ je namreč gladko dobival igre na svoj servis ter brez težav prihajal do iger na nasprotnikov servis.

Zelo izenačen pa je bil ponovno tretji niz, ko si do izida 5-5 noben od igralcev ni priigal priložnosti za break. Pri izidu 5-5 je prišel Florian MAYER do dveh priložnosti za break, a se je Blaž obakrat rešil, v naslednji 12. igri pa si je na servis nasprotnika takoj priigral prednost 40-15 in nato izkoristil prvo žogo za break in s tem za zmago v srečanju. Tekma je trajala 2 uri in 13 minut.

V sredo bo za Aljaža BEDENETA, Blaža KAVČIČA pa okrog 18.30 ure čaka srečanje z Gaelom MONFILSOM.

Na ATP Challengerju v Tampereju (42.500 €) je danes v prvem krogu nastopil Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 22. letni Belgijec Yannik REUTER, 292. igralec lestvice ATP. Blaž je srečanje gladko dobil z rezultatom 6-2 6-2 po vsega uri in 11. minutah.

V prvem krogu glavnega turnirja v avstrijskem Bad Waltersdorfu je potem, ko je uspešno odigral kvalifikacije in tam trikrat zmagal, izgubil Blaž BIZJAK. S 6-4 2-6 6-4 ga je premagal 18. letni Avstralec Jacob GRILLS, 831. igralec lestvice ATP.

V Viserbi Di Rimini je v prvem krogu ITF turnirja zmagala Tjaša ŠRIMPF. S 6-1 6-1 je premagala 20. letno domačinko Chiaro MENDO.
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala OTP banka STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge