Janez Semrajc, Polona Hercog in Andreja Klepač uspešni, konec za ostale

Ljubljana

Janez SEMRAJC, Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ so danes vklnjižili zmage na mednarodnih teniških turnirjih po svevetu.

Polona HERCOG je na ITF turnirju v Olomoucu tudi v drugem krogu imela lahko delo. 18. letno Čehinjo Jesiko MALECKOVO je odpravila s 6-1 6-0 in se uvrstila v četrtfinale, kjer bo igrala z 20. letno Ukrajinko Nadiyo KICHENOK.

Uspešne je bil tudi Janez SEMRAJC, ki nadaljuje zmagovito serijo v Avstriji. V četrtfinalu Kramsacha je s 6-3 7-5 premagal domačina Christiana TRUBRIGA in se uvrstil v polfinale, kjer bo igral z 2. nosilcem, Avstrijcem Nicolasom REISSIGOM.

Uspešna je bila tudi Andreja KLEPAČ, ki se je v Bad Gasteinu uvrstila v polfinale turnirja WTA z nagradnim skladom 235.000 dolarjev. V konkurenci dvojic je skupaj z Avstrijko Sandro KLEMENTSCHITS v četrtfinalu izločila tretjepostavljeno romunsko-rusko navezo Raluca OLARU in Valerija SOLOVYEVA s 6:2 in 6:3.

Sicer pa je na mednarodnih turnirjih danes prvi nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki pa dneva ni začel najbolj obetavno. V drugem krogu Futuresa v češkem Popradu je s 4-6 in 1-6 izgubil s 25. letnim Poljakom Blazejem KONIUSZOM, 1068. igralcem lestvice ATP (najvišje v karieri je bil na 445. mestu leta 2008).

Blaž ROLA je v drugem krogu ATP Challengerja v turškem Eskisehirju (42.500 $) igral z 21. letnim Avstrijcem Maximilianom NEUCHRISTOM, 363. igralcem lestvice ATP, katerega smo pred tednom lahko videli tudi v kvalifikacijah Portoroža, ko ga je v drugem krogu kvalifikacij izločil naš Nik RAZBORŠEK.

V izjemo izenačenem srečanju je prvi niz dobil Avstrijec s 6-4, drugega Blaž ROLA s 7-5, v tretjem je Blaž že zaostajal z 0-3, a se vrnil v igro in povedel s 5-4 in 6-5. Pri izidu 6-5 je imel po dvojni napaki Neuchrista, po dveh urah in 15. minutah meč žogo, a je ni uspel izkoristiti in o zmagovalcu je odločil tie-break.
V podaljšani igri je bil Avstrijec bolj zanesljiv in je po dveh urah in 25. minutah slavil s 6-4 5-7 7-6(3).

Tretja je z današnjimi nastopi končala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na ITF turnirju v Darmstadtu je bila postavljena na mesto 1. nosilke, ki pa ga ni opravičila. V drugem krogu je morala premoč priznati Nemki Leni-Marie HOFMANN, ki je zmagala 6-4 2-6 7-6(4).

Naslednji je v drugem krogu z nastopi končal v Popradu Sašo BENDE. Premagal ga je 2. nosilec, ki je bil včeraj usoden že za Mikea URBANIJO, Slovak Kamil CAPKOVIC. Ta je zmagal z rezultatom 6-1 6-3.

. Na ITF turnirju v Portlandu je današnje slovenske nastope končala Petra RAMPRE. Žal se je tudi ona v drugem krogu turnirja poslovila. Še četrtič letos je igrala s 17. letno Japonko Mayo HIBI, 267. igralko lestvice WTA in tretjič izgubila. Tokrat je bila japonska mladinka boljša s 6-7(5) 6-3 6-1.