Petra Rampre v četrtfinalu, Andreja Klepač in Tjaša Šrimpf v drugem krogu, poraz Dalile Jakupović in Nine Potočnik

Ljubljana

Na ženskem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v nemškem Versmoldu nastopa Andreja KLEPAČ. Kljub temu, da daje prednost igranju med dvojicami, se je tokrat preizkusila tudi v konkurenci posameznic in bila v prvem krogu uspešna. Premagala je Švicarko Laro MICHEL (WTA-410) s 4-6 6-3 6-3. Zmagala je tudi v uvodnem nastopu konkurence dvojic. S Sandro KLEMETSCHITS sta premagali nemško-japonsko dvojico Vivian HEISEN/Kaori ONISHI s 6-1 6-1.

Na ITF turnirju v kanadskem Waterlooju (50.000 $) je nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagala 24. letno Francozinjo Sherazad BENAMAR (WTA - 444), v drugem pa je izgubila s 4. nosilko, Tunizijko Ons JABEUR (WTA-211). Ta je bila boljša s 6-0 2-6 6-4.

Na tretjem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $, ta se igra v ameriškem Sacramentu, pa nastopa Petra RAMPRE, ki se je z dvema zmagama že uvrstila v četrtfinale. Na turnirju je 4. nosilka. V prvem krogu je premagala 18. letno domačinko Jan ABAZA s 4-6 6-3 6-3, v drugem krogu pa je bila s 6-2 6-0 boljša še od druge Američanke, Allie KIICK (WTA-308).

Na ITF turnirju v Prokuplju (10.000 $) je s prvim krogom uspešno opravila Tjaša ŠRIMPF. S 6-3 7-6(4)je premagala Hrvatico Karlo POPOVIĆ. V kvalifikacijah je nastopila Sara DJURDJEVIĆ in v prvem krogu izgubila z domačinko Teodoro RADOSAVLJEVIĆ z 1-6 0-6.

Manjša rezultatska kriza pa v zadnjem času spremlja tudi Nino POTOČNIK. Naša trenutno najvišje uvrščena mladinka na svetovni mladinski lestvici, trenutno se nahaja na 119. mestu, se še na tretjem turnirju zapored hitro poslavlja. Na ITF turnirju v Plznu, turnir je 3. ranga, je kot 2. nosilka v prvem krogu izgubila s 15. letno domačniko Nino HOLANOVO, 347. mladinko sveta. Čehinja je bila boljša z rezultatom 6-4 4-6 6-3.