Naše igralke in igralci nastopajo tudi na turnirjih nižjih rangov po svetu

Ljubljana

Čeprav so oči slovenske teniške javnosti ta teden uprte v Portorož, pa ne smemo pozabiti ostalih naših igralcev in igralk, ki lovijo točke za teniške lestvice na različnih koncih sveta.

Na ITF turnirju v kanadskem Waterlooju (50.000 $) nastopa Dalila JKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagala 24. letno Francozinjo Sherazad BENAMAR (WTA - 444).

Na ženskem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v nemškem Versmoldu nastopa Andreja KLEPAČ. Nastop med posameznicami, kjer bo igrala s Švicarko Laro MICHEL jo še čaka, v prvem krogu dvojic pa sta s Sandro KLEMETSCHITS premagali nemško-japonsko dvojico Vivian HEISEN/Kaori ONISHI s 6-1 6-1.

.Na tretjem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $, ta se igra v ameriškem Sacramentu, pa nastopa Peta RAMPRE. Je 4. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala z 18. letno domačinko Jan ABAZA.

Na ITF turnirju v Prokuplju (10.000 $) je
s prvim krogom uspešno opravila Tjaša ŠRIMPF. S 6-3 7-6(4)je premagala Hrvatico Karlo POPOVIĆ. V kvalifikacijah je nastopila Sara DJURDJEVIĆ in v prvem krogu izgubila z domačinko Teodoro RADOSAVLJEVIĆ z 1-6 0-6.

Na drugem turnirju serije Futures v avstrijskem Seefeldu je bil dvakrat neuspešen Tomislav TERNAR. V obračunu posameznikov je v prvem krogu izgubil z Nemcem Danielom UHLIGOM. Ta je bil boljši s 7-5 6-2. Hitro pa je končal nastope tudi med dvojicami. Z Avstrijcem WINHANDLOM sta izgubila četrtfinalno srečanje z domačinoma Lukasom JASTRAUNIGOM in Tristanom-Samuelom WEISSBORNOM z 2-6 2-6.