Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Petrol turneja : ITF Petrol turneja 2015

Žiga Švec, Nala Kovačič, Lana Milosavljevič in Rok Koblar zadnji zmagovalci v letu 2017

bm, 31.12.2017          

 

V Ljubljani so se končali finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 12 let. Ob koncu leta je pri dečkih v A turnirju slavil 2. nosilec Žiga ŠVEC (Mu-So), ki je prvopostavljenega Marka Iztoka LUNDRA (Rafa) premagal s 6-3 6-0.

 

V B turnirju je bil najboljši Rok KOBLAR (TkMed). V finalu je s 6-1 6-3 premagal Maja ŽILIČA CERARJA (Tabre).

 

Pri deklicah je v A turnirju slavila 3. nosilka Nala KOVAČIČ (ŽtkMb). V finalu je s 6-1 6-1 premagala 4. nosilko Julijo BOGATIN (Koper) in z zmago napovedala zanimiv boj za državne naslove v tej starostni kategoriji januarja prihodnje leto.

 

V B turnirju je  zmagovalni pokal romal v roke Lane MILOSAVLJEVIČ (Tr-Kr), ki je bila v finalu s 6-4 6-3 boljhša od Amande SELINŠEK (Ptuj).

ITF PETROL TURNEJA 2015

 

 

PetrolProSerija-SLIDER-525x326px_2015

 

Velenje       Maribor       Ljubljana      Litija      Koper

 

Slovenija letos gosti pet profesionalnih teniških turnirjev serije ITF, vse skupaj pod nazivom ITF PETROL TURNEJA.

 

Trije turnirji za moške z nagradnim skladom 10.000 $  bodo iz t.i. serije Futures in se bodo odvijali v Mariboru, Ljubljani in Litiji, dva pa spadata v žensko serijo ITF in ju bosta gostila Velenje in Koper.

 

Turnirji serije ITF v profesionalnem tenisu predstavljajo kategorijo turnirjev, ki služijo igralcem in igralkam kot prvi stik s profesionalnim tenisom in na katerih si lahko igralci in igralke priigrajo prve točke za svetovno teniško lestvico. Pravico nastopa imajo igralci in igralke, ki pred začetkom turnirja dopolnijo 14 let.

 

Igralka oz. igralec mora na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ doseči vsaj eno zmago v glavnem žrebu, da dobi eno točko za svetovno teniško lestvico. 

 

Nagradni sklad se razdeli med vse udeležence turnirja, zmagovalec pa običajno prejme cca. 15 % vrednosti denarnega sklada, od česar mora plačati še davek.

 

Ti turnirji so tudi odlična priložnost za slovenske igralke in igralce, da se na domačih tleh, pred domačimi gledalci in brez velikih stroškov preizkusijo na tekmah pro-serije in se dokopljejo do prvih točk svetovne računalniške lestvice.

 

Na slovenskih profesionalnih turnirjih so v preteklosti igrali tudi vsi najboljši slovenski igralci/ke tenisa: Mulej, Križan, Srebotnik, Pisnik, Matevžič, Hercog, Božič, Tkalec, Žemlja, Kavčič, Bedene, Rola, Semrajc. V letu 2014 je 17-letna Ptujčanka Tamara Zidanšek osvojila turnir v Velenju.   

 

Poleg ITF PETROL PRO SERIJE 2015 bo Slovenija gostila zdaj že tradicionalen ženski turnir INFOND OPEN z nagradnim skladom 25.000 $, ki bo potekal na igriščih ŽTK Maribor od 25. do 31. maja 2015.

 

Osrednji slovenski teniški dogodek pa bo tudi letos ATP Challenger Tilia Slovenia open v Portorožu. Ta se bo odvijal na igriščih ŠRC Marina od 10. do 17. avgusta in bo immel nagradni sklad 42.500 € + H.

 

Vsi opisani turnirji predstavljajo tudi priložnost za vse ostale teniške navdušence, da si na njih ogledajo vrhunske teniške predstave domačih in tujih igralcev in igralk, od katerih bo morda komu uspelo priti tudi v sam svetovni teniški vrh. 

 

Seznam udeležencev turnirjev z njihovimi uvrstitvami na svetovnih teniških lestvicah boste našli na povezavah do turnirjev. 

 

Doslej so bili odigrani trije turnirji in sicer so v Velenju nastopila dekleta, v Mariboru, Ljubljani in Litiji fantje, zadnji turnir pa se igra v Kopru.

 

Dokumenti
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.