Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Petrol turneja : ITF Petrol turneja 2015 : ITF Petrol turneja F1 Maribor

Petrol turneja 2015 - F1 Maribor

 

 

04.06.2015

 

Petrol turneja 2015 - Rok Jarc in Mike Urbanija finalista konkurence dvojic, med posamezniki konec slovenskih nastopov

 

Jarc Rok_2015_525_bm 

Rok Jarc

 

Na turnirju Futures, ki se v Mariboru odvija v sklopu PETROL TURNEJE 2015, so se slovenski nastopi v konkurenci posameznikov končali v drugem krogu. Kot zadnja sta danes izgubila Nik RAZBORŠEK in David GORŠIČ.

 

 

Od Nika RAZBORŠKA je bil s 6-3 6-1 boljši 1. nosilec, Čeh Dusan LOJDA, Davida GORŠIČA pa je s 6-2 6-1 premagal 3. nosilec, Rus Kirill DMITRIEV.

 

Da bosta v zaključnih obračunih v Mariboru nastopila slovenska igralca sta poskrbela Rok JARC in Mike URBANIJA, ki sta se v konkurenci dvojic uvrstila v finale. V polfinalu sta s 7-6(3) 6-2 premagala 2. nosilca turnirja dvojic, Kazahstanca Dmitrya POPKO in Avstrijca Tristana Samuela WEISSBORNA.

 

Tudi v petek se bo spored v Mariboru začel ob 10. uri, ob 16. uri pa bodo gledalci lahko navijali za slovenska finalista Roka JARCA in Mika URBANIJO.

 

 

 

03.06.2015

 

Na Futuresu v Mariboru, drugem turnirju Petrol turneje 2015, prvem za moške, je v prvem krogu z dobro igro nadaljeval David GORŠIČ, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij. S 3-6 6-2 7-6(6) je premagal prav tako kvalifikanta, Madžara Leventeja GODRYA. Za 23. letnika je to druga uvrstitev med 16 igralcev na turnirjih serije Futures, na katerih je doslej nastopil vsega štirikrat. To je njegova druga zmaga v glavnih turnirjih, v kvalifikacijah pa je letos zmagal sedemkrat.

 

Preostali trije naši igralci, ki so v Mariboru nastopili danes so izgubili. 

 


Mike URBANIJA je moral premoč priznati 4. nosilci, Nemcu Petru HELLERJU, ki je bil boljši s 7-5 6-1. 

 

Tilen ŽITNIK se od turnirja poslavlja s porazom proti 3. nosilcu, Rusu Kirillu DMITRIEVU. Ta je zmagal s 7-6(5) 6-3.

 

Izgubil je tudi Dorian Tomaž JANEŽIČ. S 6-3 6-0 ga je premagal Avstrijec Lucas MIEDLER.

 

V konkurenci dvojic sta bila uspešna Rok JARC in Mike URBANIJA. S 6-7(3) 6-4 10-5 sta premagala Čeha Dusana LOJDO in Roberta RUMLERJA.

V četrtek bo ob 10. uri slovenske nastope začel Nik RAZBORŠEK, ki bo igral s 1. nosilcem Dusanom LOJDO. Za njim bo prav tako na igrišču št. 5 nastopil David GORŠIČ,
ki bo igral z Rusom Kirillom DMITRIEVIM, 3. nosilecm turnirja.

 

Ne pred 14. uro pa bosta v polfinalu konkurence dvojic nastopila Rok JARC in Mike URBANIJA.

 

 

01.06.2015

 

Na igriščih TK Branik v Mariboru so se končale kvalifikacije na 1. moškem turnirju serije Futures, ki se odvija v okviru Petrol turneje 2015. 

 

Skozi kvalifikacijsko sito sta se v glavni turnir uspela uvrstiti samo Tilen ŽITNIK, ki je v finalu kvalifikacij s 6-4 6-4 premagal Grego BOHA inDavid GORŠIČ, ki je bil z 2-6 6-0 6-2 boljši od Hrvata Tomislava ANTOLJAKA. 

 

V glavnem turnirju, ki se začne v torek, bomo poleg omenjenih slovenskih kvalifikantov videli še nastope Mika URBANIJE, Tomislava TERNARJA, Nika RAZBORŠKA, Aljaža RADINSKEGA in Doriana Tomaža JANEŽIČA.

 

Prvi nosilec mariborskega turnirja je Čeh, 27. letni Dusan LOJDA, 286. igralec lestvice ATP.

 

V torek se bo spored v Ljudskem vrtu začel ob 10. uri, od Slovencev pa bomo med posamezniki spremljali Aljaža RADINSKEGA ob 10. uri,Tomislava TERNARJA okrog 11. 30 ure in Nika RAZBORŠKA okrog 13. ure.  V torek bo nastopilo tudi 5 slovenskih dvojic.

 

Vabljeni !

 

31.05.2015
S kvalifikacijskimi obračuni se je v Mariboru na igriščih TK Branik začel drugi turnir PETROL TURNEJE 2015, prvi od štirih moških turnirjev Futures z nagradnim skladom 10.000 $.

V kvalifikacijah so nastopili Marko NOVAK, Jan DERNIČ, Grega BOH, Tilen ŽITNIK, Miha OKORN, Anže LOVIŠČEK, Tim ŽIBRAT, Matej LELJAK, Žiga DROBNIČ, Žiga PAPEŽ, Aljaž Jakob KAPLJA, Jure FRANK, Janoš ŽIBRAT, David GORŠIČ in Valentin HORVAT.

V glavnem turnirju sta prijavljena Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, organizator pa ima na razpolago še tri posebna povabila.

V tretji krog so se uvrstili Jan DERNIČ, Tilen ŽITNIK, Grega BOH, Matej LELJAK, Janš ŽIBRAT in David GORŠIČ. 

V ponedeljek se spored v Ljudskem vrtu začne ob 10. uri, ko bosta nastopila Jan DERNIČ in David GORŠIČ, za uvodnimi tekmami pa bomo lahko spremljali šeJanoša ŽIBRATA, Mateja LELJAKA in v slovenskem obračunu Tilna ŽITNIKA in Grego BOHA.

Zmagovalci srečanj se bodo uvrstili v glavni turnir, ki se začne v torek.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.