prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : Oktober 2014

Arhiv novic- oktober 2014

Živa Falkner polfinalistka v Franciji, ostali mladinci končali z nastopi na mednarodnih turnirjih

bm, 31.10.2014

Naša mlada igralka, ki je leto 2014 v starostni kategoriji do 12 let končala na vrhu lestvice TZS, Živa FALKNER, se ta teden v Franciji udeležuje turnirja Tennis Europe v kategoriji do 12 let. Turnir v Gradignanu je tretjega ranga, Živa pa igra odlično in se je uvrstila v polfinale tako med posameznicami, kot tudi v konkurenci dvojic.

Na poti do polfinala je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala domačinko Gabrielle CLAIROTTE, ki je nastopila s posebnim povabilom, v drugem krogu je bila s 6-3 6-1 boljša od še ene Francozinje, Flavie BRUGNONE in tudi v tretjem krogu je bila usodna za domačo igralko. S 6-1 6-3 je premagala Melanie ZAEGEL. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 izločila Nizozemko Julie BELGRAVER , v polfinalu pa se pomerila z igralko iz Malte, ki nastopa s posebnim povabilom, Helene PELLICANO.

Odlično igra tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa v paru s polfinalno nasprotnico Helene PELLICANO. Uvrstili sta se v finale.

Prav tako na turnirju Tennis Europe pa sta v starostni kategoriji do 14 let na Cipru igrala Jan KUPČIČ in Borut ŠRAJ, ki sta z nastopi že končala. Borut ŠRAJ je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal srečnega poraženca iz kvalifikacij, Šveda Jonasa ENGSTROMA, v drugem pa je izgubil z 2-6 1-6 proti domačinu Panagiotisu NEARCHOU. Jan KUPČIČ je moral premoč že v prvem krogu priznati Ukrajincu Pavelu SHUMEIKU, ki je zmagal s 7-6 (2) 6-2

V Budimpešti sta Nika KOZAR in Jakob Aljaž KAPLJA izgubila v drugem krogu mladinskega ITF turnirja 4. ranga. Od Jakoba Aljaža KAPLJE je bil s 6-1 6-1 boljši 1, nosilec, Poljak Piotr MATUSZEWSKI, Nika KOZAR je izgubila s 6-4 3-6 4-6 z Romunksko vrstnico Ioano GUNO.

V drugem krogu ITF turnirja 4. ranga v Belgiji se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila tudi Veronika ERJAVEC. Potem, ko je v drugem krogu s 7-6(4) 1-6 6-2 premagala Nemko Carmen SCHULTHEISS, je v tretjem krogu izgubila s 5. nosilko, Britanko Lauryn JOHN-BAPTISTE. Britanska mladinka je bila boljša s 6-3 6-2. TUKAJ.

Končani slovenski nastopi na mednarodnih članskih turnirjih

bm, 30.10.2014

Na mednarodnih članskih turnirjih so slovenci zaključili z nastopi v konkurenci posameznikov. Zadnji je s tekmovanjem zaključil Aljaž RADINSKI, ki je na Futuresu v Heraklionu predal tekmo drugega kroga glavnega turnirja.

Janez SEMRAJC se po odličnih nastopih na pesku, na trdi podlagi ni najbolje znašel. V Turčiji se po četrtfinalu prejšnji teden, tokrat poslavlja že po prvem dvoboju. Izločil ga je Avstrijec Dennis NOVAK, ki je bil boljši z rezultatom 3-6 6-3 6-4.

Že v torek je prav tako v prvem krogu Futuresa na Norveškem izgubil Tom KOČEVAR DEŠMAN. TUKAJ.

Aljaž Radinski v glavni turnir Herakliona, Janez Semrajc osvojil turnir dvojic v Antalyi, Tom Kočevar Dešman in Eva Zagorac izgubila

bm, 28.10.2014

Janez SEMRAJC je turnir dvojic na Futuresu 37 v Antalyi končal šele danes in to z zmago.>br>
Finale je bilo zaradi slabega vremena odigrano danes, Janez SEMRAJC in Avstrijec Tristan-Samuel WEISSBORN pa sta z rezultatom 6-3 5-7 [10-2] premagala Kirilla DMITRIEVA in Dennisa NOVAKA.

Aljaž RADINSKI je na Futuresu v Heraklionu zmagal še tretjič in se uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-3 6-2 premagal 13. nosilca, Japonca Ryota TANUMO.

Žreb glavnega turnirja pa mu je za prvega nasprotnika še enkrat dodelil Japonca, ki se je kljub porazu v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

Tom KOČEVAR DEŠAMAN se je iz tople Grčije preselil na mrzlo Norveško, kjer v Oslu nastopa na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $.

Nastopil je že dvakrat in sicer med posamezniki in dvojicami. V konkurenci posameznikov ga je v prvem krogu s 7-6(4) 4-6 7-6(3) premagal Američan Kyle MCMORROW. Uspešnješi je bil v konkurenci dvojic, kjer nastopa s Hrvatom Franjom RASPUDUČEM. V prvem krogu sta s 6-4 3-6 [10-7] ugnala domača igralca Joachima BJERKEJA in Casperja RUUDA ter se uvrstila v četrtfinale.

V Italiji je v Santa Mrgheriti Di Puli, kjer poteka serija ITF turnirjev za dekleta, v prvem krogu glavnega turnirja nastopila Eva ZAGORAC in žal izgubila. S 3-6 6-4 7-6(1) jo je premagala Italijanka Verena MELISS. TUKAJ.

Aljaž Radinski v Heraklionu izločil Tilna Žitnika, dober začetek mladink/cev, poraz Tadeje Majerič

bm, 27.10.2014

Na Futuresu v Heraklionu sta se v drugem krogu kvalifikacij pomerila Aljaž RADINSKI in Tilen ŽITNIK. Boljši je bil Mariborčan, ki je zmagal s 6-4 6-2, za uvrstitev v glavni turnir pa mora zmagati še enkrat. Njegov nasprotnik v zadnjem krogu kvalifikacij bo Japonec Ryota TANUMA.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti sta nastope v glavnem turnirju dobro začela Nika KOZAR in Jakob Aljaž KAPLJA. Nika KOZAR, ki je 6. nosilka, je v prvem krogu s 6-4 6-2 premagala Čehinjo Lucie PROCHAZKOVO in s tem dosegla še 12. zaporedno zmago na turnirjih ITF. Uspešen je bil tudi Aljaž Jakob KAPLJA, ki je s 6-4 7-5 premagal srečnega poraženca, Romuna Alexandra GRIGORESCA.

Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je Lara PROSENJAK v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 1-6 0-6 izgubila z vrstnico iz Madžarske Csenge FURAK.

V Belgiji na mladinskem ITF turnirju 4. ranga nastopa Veronika ERJAVEC. Tudi ona je začela z zmago. V prvem krogu je naša 14- letna igralka s 6-3 3-6 6-2 premagala 10. nosilko, še leto dni mlajšo Turkinjo Selin OVUNC.

V glavnem turnirju Futuresa v Oslu z nagradnim skladom 15.000 $ bo nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu bo igral z Američanom Kylom MCMORROWOM.

V Antalyi še drugi teden ostaja Janez SEMRAJC. V prvem krogu Futuresa (10.000 $) bo igral s kvalifikantom.

Na WTA Challengerju v kitajskem Ningbu je nastopila Tadeja MAJERIČ, ki nadaljuje serijo porazov v uvodnih nastopih. Tokrat je v prvem krogu izgubila že petič zapored. Njena nasprotnica je bila 18. letna Rusinja Elizaveta KULICHOVA, zmagovalka ITF turnirja v Bangkoku (25.000 $) pred dvema tednoma, ki je Majeričevi prepustila vsega štiri igre. Rusinja je slavila s 6-1 6-3.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v St. Margheriti di Puli bo ta teden nastopila Eva ZAGORAC. V prvem krogu glavnega turnirja bo njena nasprotnica 17. letna domačinka Verena MELISS.

TUKAJ.

Andrej Šalamun in Alenka King zmagovalca štajerske poletne teniške lige

, 27.10.2014

Teniški klub Terme Ptuj je letos prvič organiziral teniško ligo za rekreativce v konkurenci posameznikov. Odziv igralcev je bil za prvo leto odličen, saj je v ligi zaigralo 32 igralcev in igralk, ki so se pomerili v dveh moških in enotni ženski skupini.

Liga je potekala od maja do oktobra po sistemu round robin (vsak z vsakim). Medtem ko so dekleta igrala dvokrožno, pa so fantje po rednem delu igrali še razigravanje – v ligo za prvaka so se iz obeh skupin uvrstili po štirje najboljši igralci, ki so med sabo odločili, kdo bo postal prvi zmagovalec štajerske poletne teniške lige.

Boj za najvišja mesta v moški konkurenci je bil izjemno hud, saj je bila razlika med prvim in trejim mestom samo ena točka, o prvem mestu pa je ob enakem številu točk odločala medsebojna zmaga.

Prvak štajerske poletne lige za leto 2014 je postal Andrej ŠALAMUN (Sveta trojica pri Lenartu), drugo mesto je osvojil Jernej AJD (Bistrica ob Dravi), tretji pa je bil Tomaž ŠTRAFELA (Destrnik). Najboljši domači igralec je bil Gorazd GOJČIČ, ki je na koncu zasedel peto mesto, izkazal pa se je tudi Aleš JAGARINEC, ki je bil osmi.

V ženski konkurenci je bilo že kmalu po začetku lige jasno, da nobena od igralk ne more resneje ogroziti odlične Mariborčanke Alenke KING, v boju za drugo mesto pa je bila Neva ČUČEK (Maribor) za las boljša od Marjane GLODEŽ s Ptuja – odločalo je večje število osvojenih iger (gemov) v dveh medsebojnih dvobojih. Nobena od igralk na koncu lige ni ostala brez zmage, Boža KRAVINA in Urška GLAŽAR sta bili sicer povsem na dnu lestvice, a sta velikokrat odllično parirali mlajšim tekmicam, v medsebojnih dvobojih pa sta zmagali vsaka po enkrat.

Domači teniški klub je ligaško tekmovanje izvedel odlično, igralci so imeli na voljo osem igrišč, igrati je bilo mogoče tudi pod reflektorji, za tekoče spremljanje rezultatov, lestvice in razporeda tekem je bila igralcem in zainteresirani javnosti na voljo posebna spletna stran, tako da z optimizom, predvsem kar se tiče večjega števila igralcev, pričakujejo naslednjo izvedbo štajerske poletne teniške lige.

Na fotografiji: Alenka King, Tomaž Štrafela in Marjana Glodež

Tekst in foto: M. Pogačar TUKAJ.

Zmagovalci veteranske teniške lige so veterani ŠTK Velenje

bm, 26.10.2014

Po včerajšnjih polfinalnih tekmah play offa letošnje veteranske teniške lige, v katerih je v Mariboru ekipa TK Krka Otočec s 6-3 premagala ekipo domačega ŽTK Maribor, v Velenju pa so domačini z 8-1 premagali ekipo ljubljanskega Slovana, se je danes na Otočcu odigralo še zadnje dejanje, finalni obračun.

Za naslov sta se tako pomerili tretja in četrtouvrščena ekipa rednega dela, TK Krka Otočec in ŠTK Velenje.

Na Otočcu so bili boljši gostje iz Velenja, ki so po tekmah posameznikov povedli s 4-2, nato pa za končno slavje zmagali še prvo tekmo dvojic in povedli z neulovljivih 5-2.



Za zmagovalce, ekipo ŠTK Velenje so nastopili: Ljupko FIJAVŽ, Samo ZAKERŠNIK, Matjaž GROSMAN, Matjaž KONČAN, Vojko MEH in Stanislav SLATINŠEK, do uvrstitve v zaključni del pa sta jim pomagala še Marjan FURLAN in Blaž WEISS.

Čestitamo !

Na fotografiji: finalisti play offa s predsednikom TZS g. Markom Umbergerjem TUKAJ.

Lara Prosenjak v glavni turnir Budimpešte, Tilen Žitnik in Aljaž Radinski v Heraklionu začela z zmagama, v ponedeljek se bosta pomerila med sabo

bm, 25.10.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti so nastopile tri mladinke in en mladinec. V kvalifikacijah se je odlično odrezala Lara PROSENJAK, ki je trikrat zmagala in se uvrstila v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij sta izgubili Saša KLANEČEK in Marija VENTA.

V glavnem turnirju bosta nastopila tudi Nika KOZAR in Jakob Aljaž KAPLJA.Aljaž RADINSKI in Tilen ŽITNIK sta nastope v kvalifikacijah Futuresa v Heraklionu tudi ta teden začela z zmagama. Prejšnji teden sta nato izgubila v drugem krogu, tokrat pa bo eden zanesljivo v tretjem, saj jima je žreb zagodel in bosta v drugem krogu igrala med sabo.

Aljaž RADINSKI je v prvem krogu s 6-3 1-6 7-6(3) premagal 5. nosilca, Grka Konstantinosa MIKOSA, Tilen ŽITNIK pa je bil s 7-6(3) 4-6 6-2 boljši od Bolgara Velislava CHOLAKOVA.

Tekmo drugega kroga bosta igrala v ponedeljek. TUKAJ.

Danes in jutri zaključni obračuni v veteranski teniški ligi

bm, 25.10.2014

Z zadnjo odigrano tekmo med veterani TD Slovan Ljubljana in TK Terme Ptuj, slavili so slednji s 6-3, se je končal redni del letošnje veteranske teniške lige. V ligi je nastopalo 8 ekip, za naslov zmagovalca lige pa se bodo v play offu pomerile najboljše štiri ekipe po rednem delu.

V play off, ki bo na sporedu 25. in 26.10.2014 so se uvrstile veteranske ekipe TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Krka Otočec in ŠTK Velenje.

Polfinalna obračuna bosta na sporedu 25.10.2014. V Mariboru se bosta pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Krka Otočec, v Velenju bo obračun veteranov ŠTK Velenje in TD Slovan Ljubljana.

Finale bo na sporedu v nedeljo 26.10.2014 ob 10. uri. Gostitelj srečanja bo višje uvrščena ekipa rednega dela tekmovanja.

Zmagovalci veteranske lige 2013 so bili veterani TK Branik Maribor, ki jih letos v zaključnih obračunih ne bomo videli (na fotografiji). TUKAJ.

Janez Semrajc serijo zmag na ITF Futuresih končal s porazom v drugem krogu Antalye

bm, 24.10.2014

Janez SEMRAJC je zmagovito serijo 21-tih zaporednih zmag na turnirjih serije Futures in štirih zaporednih osvojenih turnirjev končal s porazom v drugem krogu Futuresa v Antalyi. Igral je s Hrvatom, 25. letnim Matijo PECOTIČEM. Srečanje je bilo v četrtek pri izidu 4-4 prekinjeno in sta ga igralca nadaljevala v petek. Premor je očitno bolj koristil Hrvatu, ki je v nadaljevanju dobil prvi niz s 7-6 (3), v drugem nizu je bil boljši SEMRAJC s 6-3, tretjega pa je ponovno dobil PECOTIĆ, trenutno 608. igralec sveta, s 6-1.

Na ženskem ITF turnirju v italijanski Santa Margheriti Di Puli se je Pia BRGLEZ poslovila v drugem krogu glavnega turnirja. V prvem krogu je bila s 6-2 7-6(4) boljša od Italijanke Lise BASTIANELLO, v drugem pa je morala premoč priznati Alice BALDUCCI, ki je bila boljša s 6-4 6-0, v prvem krogu pa je s 6-1 6-1 izločila tudi Saro PALČIČ.

Na ITF turnrju v ameriškem Maconu (50.000 $) je Petra RAMPRE, potem ko je trikrat zmagala v kvalifikacijah, izgubila srečanje prvega kroga glavnega turnirja. S 6-2 6-2 jo je premagala 2. nosilka, 88. igralka lestvice WTA, Američanka Madison BRENGLE. Američanka ima za sabo niz 11-tih tekem, v katerih je izgubila samo enkrat in to v četrtfinalu WTA turnirja v Linzu, pred tem pa je osvojila ITF turnir (50.000 $) v Las Vegasu.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik sezono končala v polfinalu zaključnega turnirja dvojic v Singapurju

bm, 24.10.2014

Katarina SREBOTNIK se je tudi letos uvrstila na zaključni turnir najboljših igralk sveta v konkurenci dvojic. Letos v Singapurju nastopa osem dvojic, za zaključek sezone pa je Katarina še zadnjič nastopila v paru s Kveto PESCHKE, s katero se po zaključnem turnirju razhajata.

V prvem krogu, ki je bil istočasno četrtfinale, sta se pomerili s 1. nosilkama, Italijankama Saro ERRANI in Roberto VINCI. Prvi nosilki sta pri zaostanku 1-2 srečanje predali.

V polfinalu sta Katarina in Kveta igrali s Caro BLACK iz Zimbabveja in Indijko Sanio MIRZA. Srečanje je bilo izjemno izenačeno, srečnejši pa sta bili nasprotnici, ki sta dobili super tie-break in se uvrstili v finale. Končni izid se je glasil 4-6 7-5 [11-9] v korist Sanie MIRZA in Care BLACK.

Katarina se je po poročanju dnevnika Delo za naslednjo sezono za sodelovanje dogovorila z mlado Francozinjo Caroline GARCIA, ki trenutno v konkurenci dvojic zaseda 26., med posameznicami pa 38. mesto na lestvici WTA.

Katarina SREBOTNIK po zelo slabi drugi polovici letošnje sezone tudi na zkaljučku v Singapurju ne pričakuje nič posebnega, upa pa, da bosta s Kveto ob zaključku sodelovanja uspeli odigrati dobro tekmo.

Celoten intervju s Katarino SREBOTNIK, objavljen v časopisu Delo lahko preberete TUKAJ.

Znane končne lestvice Tennis Europe, najvišje Sven Lah in Kaja Juvan

bm, 23.10.2014

Po končanem mastersu za mladince v starostnih kategorjah do 14 in 16 let je Tennis Europe objavil končne lestvice do 14 in 16 let za sezono 2014.

Med najboljšimi 100 evropskimi igralci in igralkami najdemo šest slovenskih igralk in igralcev.

V starostnih kategorijah do 12, 14 in 16 let je na t.i. TE Junior touru sodelovalo preko 10.000 igralcev in igralk, ki so nastopili na 342 turnirjih v 45-tih od 49-tih članic Tennis Europe.

Trije od štirih zmagovalcev mastersov so tudi št. 1 na končnih lestvicah do 14 in do 16 let.

Posebej je potrebno izpostaviti Madžara Mateja VALKUSZA, ki je potem, ko je ubranil naslov zmagovalca mastersa postal prvi igralec v zgodovini, ki je v kategoriji do 16 let končal sezono dvakrat zapored kot št. 1.

V kategoriji deklet do 16 let si z enakim številom točk delita 1. mesto za leto 2014 Srbkinja Kristina MILETIĆ in Nemka Eva Marie VORACEK.

In kje so naši igralci in igralke v tej kategoriji. Daleč pred vsemi je na 11. mestu Sven LAH, sledita pa mu s 97. mestom Jernej ZAPLOTNIK in Grega KOKALJ, ki je sezono končal na 115. mestu.

Na evropski lestvici deklet do 16 let je najvišje, na 24. mestu, Veronika ERJAVEC. Na 103. mestu je Hana MRAZ in na 111. mestu Lara PROSENJAK.

V starostni kategoriji do 14 let pri deklicah prevladujejo Rusinje. Daleč pred vsemi je na 1. mestu Anasatsia POTAPOVA, drugo in tretje mesto pa zasedata njeni rojakinji Olesya PERVUSHINA in Tatiana MAKAROVA.

Med dečki je ob koncu sezone na 1. mestu evropski prvak , Čeh Tomas JIROUSEK.

Med najboljšimi 100 igralkami do 14 let najdemo med deklicami Kajo JUVAN na 37. mestu, Nika RADIŠIČ je na 61. mestu, Kristina NOVAK pa je 108.

Med dečki je najvišje Rok KOMAC na 89. mestu, sledita pa Matic PODLIPNIK na 153. mestu in Tim TEKAVEC na 214. mestu. TUKAJ.

Andrej Jeras - v spomin

bm, 21.10.2014

V sredo smo se poslovili od teniškega zanesenjaka Andreja Jerasa. V zgodovino slovenskega tenisa se bo zapisal kot neutrudni delavec v Teniški zvezi Slovenije in Teniškem klubu Slovan. Bil je med ustanovitelji naše Zveze, njen uspešni direktor in aktivni član Upravnega odbora, Strokovnega sveta, Trenerske in Sodniške organizacije. Bil je kapetan moške Davis Cup reprezentance, potem pa pomočnik Borisu Breskvarju. V ženski reprezentanci Fed Cup je bil kot pomočnik Mimi Jauševec aktivno udeležen pri največjih uspehih naše reprezentance, ki se je takrat uvrstila v četrfinale svetovne skupine. Kot pomočnik Iztoku Božiču pa je sodeloval pri ponovni uvrstitvi reprezentance v svetovno skupino.

Posebno poglavje si zasluži njegovo delo v Teniškem klubu Slovan. V delovanje kluba se je vključil leta 1974. Prav zaradi njega je bil Slovan pravi teniški klub. Tenis so igrali vsi: otroci, tekmovalci, rekreativci in upokojenci. Jerči je organiziral in vodil vse mogoče klubske lige, turnirje in dvoboje. Vodil je legendarne dvoboje Slovana s Teniškim klubom Split. Bil je kapetan ekipe, ki je bila 5x najboljša v državi. In kar je najbolj pomembno, po njegovi zaslugi je bilo na klubu vedno zelo veselo. Zaradi vsega naštetega je dobil ob 100 letnici Športnega društva Slovan častno nagrado Marjana Rožanca za dosežke v profesionalnem in prostovoljnem športnem delu.Osebno si bom Jerčija najbolj zapomnil kako iskreno in od srca je vedno navijal za naše tekmovalce. O njih je vedel vse. Koliko in kako trenirajo, kateri so njihovi najboljši in najslabši udarci, kdaj in kje so igrali dobro in kdaj slabo, pa seveda vse njihove rezultate. Jerči ni manjkal na nobeni tekmi Davis Cup in Fed Cup v Sloveniji, na tekmah pa smo se pogosto srečevali tudi v tujini. Tudi potem ko ni bil več aktiven na Teniški zvezi. S svojo ekipo prijateljev in navijačev je goreče bodril naše igralce in v dobro voljo spravljal vse, tudi vodstva naših ekip in gledalce. Njegova ljubezen do slovenskega tenisa je bila neizmerna.

Danes teniški delavci opažamo, kako težko je pridobiti mlajše sodelavce za pomoč pri organizaciji turnirjev in tekmovanj. Vsa ta opravila moramo plačati. Prostovoljcev skoraj ni. Ko pa potujem z našima reprezentancama na tekme v tujino, zlasti zahodno Evropo, torej tam kamor si vsi tako želimo, jih vidim na vsaki tekmi zelo veliko. Zakaj je temu tako, ne vem. Zelo pogrešamo teniške prostovoljce in zanesenjake. In prav zato Jerčija ne bomo nikdar pozabili.

Marko Umberger, Predsednik TZS TUKAJ.

Veterani Slovenije boljši od veteranov Istre, uspešni nastopi veteranov tudi na mednarodnih ITF turnirjih

bm, 21.10.2014

V soboto, 18.10. je bilo v Umagu / teniška akademija Umag Katoro / srečanje vetranov Istre in Slovenije. Po spomladanskem porazu v Domžalah je bila tokrat slovenska ekipa pod vodstvom Saše Svoljšaka uspešnejša in je zmagala s 7 proti 6.

Zmage so v posamični konkurenci prispevali:

Igor Miloševič do 35 let, Matjaž Maček 35+, Sebastjan Leber 40+, Ivo Beliš 50+, Jože Koleta 60+, Marjan Furlan 65+ ter dvojica Matjaž Frece in Jože Koleta.



V lepem, pravem poletnem dnevu, so nas domačini lepo pogostili in nam predstavili teniško akademijo Umag, katere zaščitni znak je Goran Ivanišević.

Spomladi ponovno sledi novo srečanje v Sloveniji.

Na zadnjih mednarodnih veteranskih teniških turnirjih so uspešno nastopali tudi slovenski veterani. Tako je med drugimi Marjan Furlan iz Celja osvojil močan mednarodni turnir v Bolu na Hrvaškem v kategoriji M 65+ in v tej kategoriji na svetovni veteranski jakostni lestvici ITF zavzema vrhunsko 3.mesto.

Slovenjgradčan Ivo Beliš pa je v zadnjem obdobju osvojil kar dva turnirja in sicer v Prijedorju v Bosni in Hercegovini in v Šibeniku na Hrvaškem.

Obema iskrene čestitke za odlične dosežke.

Sašo Svoljšak, predsednik VO

O tekmovanjih veteranov preberite tudi TUKAJ.

Zmaga Janeza Semrajca, Pia Brglez, Sara Palčič in Petra Rampre v glavna turnirja, poraz Toma Kočevarja Dešmana in Dalile Jakupović

bm, 20.10.2014

Janez SEMRAJC nadaljuje izjemen niz dvajsetih zaporednih zmag na turnirjih serije Futures. Ta teden nastopa v turški Antalyi, kjer je zmagal še enaindvajsetič zapored. V prvem krogu Futuresa z nagradnim skladom 10.000 $ je s 6-1 6-2 premagal Pakistanca Mohammada Abida Ali Khana AKBARJA.

Na ITF turnirju v Santa Margeriti Di Puli (10.000 $) sta se Pia BRGLEZ in Sara PALČIČ uvrstili v glavni turnir.

Pia BRGLEZ je v zadnjem krogu kvalifikacij s 7-6(5) 6-2 premagala Kanadčanko Nicole SMITH, Sara PALČIČ je bila s 7-6(0) 7-5 boljša od Rusinje Kristine LAGODA.

Na ITF turnirju v Maconu (50.000 $) se je v glavni turnir s tretjo zmago v kvalifikacijah uvrstila tudi Petra RAMPRE. V drugem krogu kvalifikacij je s 3-6 6-3 6-3 premagala 17. letno rusko mladinko Natalio VIKHLYANTSEVO, ki na mladinski svetovni lestvici zaseda visoko 39. mesto. Za nastop v glavnem turnirju se je borila z, na lestvici WTA dve mesti višje uvrščeno Američanko, 23. letno Danielle LAO. Petra je bila boljša in je zmagala z rezultatom 3-6 6-4 6-3.

TomKOČEVAR DEŠMAN je še drugi teden zapored nastopil v Heraklionu, a se je tokrat poslovil že v prvem krogu. S 6-2 6-2 ga je premagal 8. nosilec, Srb Ivan BIJELICA.

Hitro je z nastopi v mehiški Victoriji na ITF turnirju (25.000 $) končala Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu jo je s 6-1 6-1 porazila 3. nosilka, Romunka Alexandra CADANTU. TUKAJ.

Petra Rampre zmagala v uvodu Macona, konec za kvalifikante v Heraklionu

bm, 19.10.2014

Prejšnji teden je slovenske nastope v polfinalu ITF turnirja (25.000 $) v Florencu končala Petra RAMPRE, ki pa se je že preselila na ITF turnir z nagradnim skladom 50.000 $ v, prav tako ameriški, Macon. Tu je v prvem krogu kvalifikacij premagala 15. letno Rusinjo Anastasio NEFEDOVO.

V Heraklionu sta v drugem krogu kvalifikacij Futuresa z nagradnim skladom 10.000 $ izgubila Tilen ŽITNIK in Aljaž RADINSKI. Prvega je s 6-4 4-6 6-3 premagal Srb Petar CONKIČ, od Radinskega je bil s 6-3 3-6 6-2 boljši Nemec Niclas BRAUN. V glavnem turnirju je prijavljen Tom KOČEVAR DEŠMAN.

V Italiji je v Santa Margherita Di Puli še drugič v uvodu kvalifikacij klonila Maša MARC, katero je s 6-3 4-6 6-4 premagala Kanadčanka Nicole SMITH. Ta bo zdaj v finalu kvalifikacij igrala z našo Pio BRGLEZ, v finalu kvalifikacij pa bo nastopila še Sara PALČIČ.

V mehiški Victorii bo v glavnem žrebu ITF turnirja (25.000 $) nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. TUKAJ.

Na FŠ so potekale redne letne meritve teniških igralcev in igralk

bm, 18.10.2014

Na Fakulteti za šport so potekale redne letne meritve motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti za teniške igralce in igralke rojene med leti 1997 in 2004. Meritve za 120 igralcev in igralk, ki sta jih povabila kapetana-koordinatorja mladinskih ekip financira Teniška zveza Slovenije, poleg povabljenih pa se jih v lastni režiji udeležujejo tudi drugi igralci in igralke. Skupaj jih je tako danes na Kodeljevem okrog 150.

Vsi udeleženci bodo prejeli obdelane rezultate meritev, 12. novembra pa bo na Fakulteti za šport za udeležence meritev oz. njihove trenerje predstavitveno predavanje.

TUKAJ.

Petra Rampre izgubila polfinale v Florencu, Tom Kočevar Dešman in Nastja Kolar izgubila v četrtfinalih

bm, 18.10.2014

Zmagoviti niz Petre RAMPRE je na ITF turnirju v Florencu (25.000 $) v polfinalu prekinila Američanka, šele 15. letna Catherine BELLIS, trenutno prva mladinka sveta. Mlada Američanka, ki prihaja iz San Francisca in je prejšnji teden osvojila turnir z enakim nagradnim skladom v Rock Hillu je zmagala z 1-6 6-4 6-1.

Petra je tako po šestih zaporednih zmagah, zadnjo je s 6-1 6-3 v četrtfinalu dosegla proti Grkinji Despini PAPAMICHAIL, kljub dobri predstavi morala priznati poraz.

V četrtfinalu je nastope med posameznicami na istem turnirju končala Nastja KOLAR. S 7-5 6-0 jo je premagala Belorusinja Ysaline BONAVENTURE.

Nastja je nastopila tudi v polfinalu konkurence dvojic, kjer pa sta s soigralko Despino PAPAMICHAIL srečanje po izgubljenem prvem nizu z 1-6, predali.

Grški Heraklion je zadnja tri leta stalnica v turnirskem programu Toma KOČEVARJA DEŠMANA. V letu 2013 je nastopil na štirih turnirjih zapored in se enkrat uvrstil v četrtfinale, letos mu je to uspelo že v prvem poskusu.

Žal je moral četrtfinalno srečanje predati 5. nosilcu, Čehu Janu SATRALU. Ta je prvi niz dobil s 7-5, povedel tudi v drugem s 4-0, nato pa mu je Tom srečanje predal.

V Heraklionu pa so se ta teden Tomu K. DEŠMANU pridružili Tilen ŽITNIK, Aljaž RADINSKI in Žiga PAPEŽ. Vsi trije nastopajo v kvalifikacijah, kjer sta bila v prvem krogu Aljaž RADINSKI in Tilen ŽITNIK uspešna, Žiga PAPEŽ pa je uvodno srečanje izgubil. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman, Petra Rampre in Nastja Kolar četrtfinalisti

bm, 16.10.2014

Uspešen četrtek je za našimi igralci in igralkami.

Naš edini predstavnik na mednarodnih članskih turnirjih ta teden, Tom KOČEVAR DEŠMAN, je na Futuresu v Heraklionu zmagal še drugič in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 7-5 6-0 izločil 1. nosilca, 27. letnega Francoza Martina VAISSEJA, 225. igralca lestvice ATP.

V četrtfinalu bo igral s 5. nosilcem, 24. letnim Čehom Janom SATRALOM, 472 igralcem lestvice ATP.

V ženski konkurenci sta v igri še naprej Petra RAMPRE in Nastja KOLAR. Obe nastopata na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v ameriškem mestu Florence in obe sta se uvrstili v četrtfinale.

Petra RAMPRE je zmagala še petič. Po treh zmagah v kvalifikacijah in zmagi v prvem krogu je v drugem krogu s 6-3 6-2 premagala 7. nosilko, 21. letno Nizozemko Cindy BURGER, 233. igralko lestvice WTA, finalistko 25.000 $ vrednega turnirja, ki je potekal prejšnji teden v brazilski Bertiogi. V četrtfinalu bo igrala z Grško kvalifikantko Despino PAPAMICHAIL.

Dobro igra tudi Nastja KOLAR. Nastja je 4. nosilka turnirja, v drugem krogu pa je s 7-6(5) 6-3 premagala 22. letno Južnoafričanko Chanel SIMMONDS, 303. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo igrala z 20. letno Belgijko Ysaline BONAVENTURE. TUKAJ.

Marino Kegl zmagal v Hlohovcu, Slovenija bo leta 2016 gostila EP gluhih teniških igralcev

bm, 16.10.2014

V Hlohovcu na Slovaškem je od 27.09. do 29.09.2014 potekal 3. Mednarodni teniški turnir gluhih, DEAF CUP HLOHOVEC 2014 . Na turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino KEGL (ŽTK Maribor). Marino je znova igral odlično. V polfinalu je premagal Tomaša Bedeja s 6:1 in 6:2, v finalu pa Dušana Kollara s 6:0 in 6:3.

Za Marina KEGLA je bila to 28.mednarodna turnirska zmaga v kategoriji gluhih in naglušnih tenisačev.

Še ena dobra novica pa prihaja iz kongresa EDSO (Evropske športne organizacije gluhih).

Ta je odločila, da bo Evropsko prvenstvo gluhih teniških igralcev od 4.6. - 11.6.2016 v Portorožu.

Za organizacijo prvenstva se je potegovala tudi Budimpešta, saj iz Madžarske prihaja najboljši gluhi tenisač Matheo GABOR, a je prednost dobil Portorož.

Delegate so prepričali uspehi Marina Kegla in izvrstna lokacija v Portorožu, kjer so potekali tudi WTA in ATP teniški turnirji. TUKAJ.

Poraz Polone Hercog v Luksemburgu, Tom K.Dešman in Petra Rampre uspešna

bm, 15.10.2014

Na WTA turnirju v Luksemburgu je v drugem krogu z nastopi končala Polona HERCOG. Presenetila jo je kvalifikantka, 26. letna Švedinja Johanna LARSSON, 85. igralka lestvice WTA, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Dvoboj je trajal dve uri in dvajset minut, obe igralki pa sta dobro servirali. Prvi niz je tako minil brez breaka, v naslednjih dveh pa je Larssonova Poloni odvzela servis po dvakrat. Poloni je v drugem nizu to uspelo enkrat, v tretjem nobenkrat in prve zmage v tretjem medsebojnem srečanju se je veselila Švedinja.

Na Futuresu v Heraklionu je bil v prvem krogu uspešen Tom KOČEVAR DEŠMAN. V četrtem medsebojnem dvoboju je bil drugič boljši od Grka Alexandrosa JAKUPOVICA. Premagal ga je z rezultatom 7-5 6-0. V drugem krogu bo igral s 1. nosilcem, Francozom Martinom VAISSEJEM.

Na ITF turnirju v ameriških Florencah (25.000 $) se je po Nastji KOLAR v drugi krog glavnega turnirja, potem, ko je uspešno prestala kvalifikacije, uvrstila Petra RAMPRE. S 6-3 6-2 je premagala Američanko Samantho CRAWFORD. TUKAJ.

Petra Rampre v glavni turnir Florenc, Nastja Kolar že uspešna v prvem krogu, Tom Kočevar Dešman v Heraklionu

bm, 15.10.2014

Na ITF turnirju v ameriških Florencah (25.000 $) ta teden nastopata dve slovenski igralki. Petra RAMPRE je morala v kvalifikacije, kjer je bila trikrat uspešna in se je uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-2 7-5 premagala Rusinjo Natalio VIKHLYANTSEVO. V prvem krogu bo igrala z Američanko Samantho CRAWFORD.

V prvem krogu pa je že bila uspešna Nastja KOLAR. S 6-1 6-2 je premagala 26. letno Američanko Sanaz MARAND, 259. igralko lestvice WTA.

Tom KOČEVAR DEŠMAN bo ta teden nastopil na Futuresu (10.000 $) v grškem Heraklionu, kjer je že dosegel nekaj odličnih uvrstitev. V prvem krogu se bo pomeril z 32. letnim Alexandrosom JAKUPOVICEM, 641 igralcem lestvice ATP, ki je njegov star znanec iz turnirjev v Grčiji. Doslej sta se namreč v letih 2010 in 2013 pomerila že trikrat. Dvakrat je slavil JAKUPOVIC, enkrat Tom K. DEŠMAN. Kako bo letos, bo znano že danes. TUKAJ.

Polona Hercog v Luksemburgu v drugi krog, poraz Tadeje Majerič, Dalile Jakupović in Pie Brglez

bm, 14.10.2014

Nastope na WTA turnirju v Luksemburgu (250.000 $) je Polona HERCOG začela z zmago. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila 26. letna Novozelandka Marina ERAKOVIC, 75. igralka lestvice WTA. Polona je tekmo suvereno ddločila v sojo korist z rezultatom 6-3 6-4. Za zmago je potrebovala uro in dvajset minut. Nasporotnici je po enkrat v vsakem nizu odvzela servis, sama pa je ubranila štiri break žogice. Končno razmerje točk je bilo 62 - 55 v korist Hercogove.

V drugem krogu bo igrala s Švedinjo Johanno LARSSON.

Petra RAMPRE se je po zmagi s 6-2 6-0 nad Italijanko Giulio GUIDETTI uvrstila v finale kvalifikacij ITF turnirja v Florencah. Za nastop v glavnem turnirju se bo borila z Rusinjo Natalio VIKHLYANTSEVO. V glavnem turnirju bo sicer nastopila Nastja KOLAR, ki bo v prvem krogu igrala z Američanko Sanaz MARAND.

V finalu kvalifikacij v Santa Margherita di Puli je Pia BRGLEZ igrala z Nemko Charlotte KLASEN in izgubila s 6-2 4-6 6-7.

V Mehiki je v zadnjem krogu kvalifikacij na ITF turnirju (50.000 $) izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-2 6-4 jo je premagala Ukrajinka Kateryna BONDARENKO.

Tadeja MAJERIČ je bila 2. nosilka turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Bangkoku. Tako kot na zadnjih štirih turnirjih je tudi tokrat izgubila že uvodno srečanje. S 6-1 6-0 jo je premagala Tajka Kamonwan BUAYAM, 653. igralka lestvice WTA TUKAJ.

Ekipa ŠRD Max klub Ljubljana zmagovalka lige do 18 let

bm, 13.10.2014

V Mariboru se je odvilo zadnje dejanje premierne izvedbe lige do 18 let. Za naslov najboljše ekipe v tej starostni kategoriji sta se pomerili ekipi ŽTK Maribor in ŠRD Max klub iz Ljubljane.

Ljubljančani so bili boljši in so slavili z rezultatom 4-1. Ker je bilo srečanje odločeno že po tekmah posameznikov, dvojic niso odigrali.

Videli smo nastope treh zmagovalcev mastersov, Jureta FRANKA, Maksa TEKAVCA in Mance PISLAK, zmago pa je iztržila zgolj slednja.

Miha OKORN je goste povedel v vodstvo z zmago nad Juretom FRANKOM s 6-4 6-0. Tudi naslednje tri točke in s tem že neulovljivo vodstvo s 4-0 so pripadle gostom iz Ljubljane. Tjaša JERŠE je bila s 6-2 3-1 (predaja) boljša od Saše KLANEČEK, Manca PISLAK je s 6-2 6-4 premagala Zalo DOVNIK, Grega BOH pa je dokončno pokopal domače upe z zmago 6-3 6-4 nad Nejcem SITARJEM. Popoln poraz domačinov je preprečil Aleš GERMIČ, ki je s 6-3 7-6 presenetil letošnjega zmagovalca mastersa v članski konkurenci, Maksa TEKAVCA.

Čestitke zmagovalcem!

V tekmi za tretje mesto je ekipa TK Terme Ptuj s 5-2 premagala ekipo TK Branik iz Maribora

Tekma za 5. mesto ni bila odigrana. TUKAJ.

Zmagovalci letošnjih zaključnih turnirjev - mastersov - so bili izjemno nagrajeni

, 13.10.2014

Spoštovane igralke, igralci in teniški klubi,

najprej še enkrat iskrene čestitke zmagovalcem in zmagovalkam letošnjega Tilia Masters turnirja. Pohvale za borbeno igro gredo tudi vsem ostalim tekmovalcem.

Teniška zveza Slovenije je skupaj z Zavarovalnico Tilia omogočila zmagovalcem v posameznih kategorijah izjemne nagrade!



Namensko denarno nagrado v višini 1000€ (z DDV), katero so prejeli zmagovalci in zmagovalke v kategorijah do 12, 14, 16 in 18 let prejmejo:

·Živa FALKNER (OTOČEC) in Blaž VIDOVIČ (PTUJ) (do 12 let)

·Kaja JUVAN (ŠPLUS) in Rok KOMAC (IGOR) (do 14 let)

·Veronika ERJAVEC (LTC) in Sven LAH (PTUJ) (do 16 let)

·Manca PISLAK (TC-LJ) in Jure FRANK (ŽTK MB) (do 18 let)

Namensko denarno nagrado v višini 500€ (z DDV) v kategoriji člani/članice prejmeta:

·Manca PISLAK (TC-LJ) in Maks TEKAVEC (MAX)

Denarna sredstva bodo na voljo v obdobju od 25.2.2015 nadalje do 25.8.2015, ko bomo sprejemali zadnje račune z naslova projekta Tilia Masters 2014.

Namensko denarna sredstva bo možno koristiti za potrebe nastopanja na mednarodnih tekmovanjih v skupni vrednosti nagrade (letalske karte, dnevnice, prehrana, nočitve….)

Čestitke vsem še enkrat!

Teniška zveza Slovenije

Lea Štumberger, Marketing in odnosi z javnostmi TUKAJ.

Umrl je Andrej Jeras - Jerči

bm, 13.10.2014

Spoštovani,

sporočamo vam žalostno novico. V soboto, 11.10.2014, je v 56. letu starosti umrl nekdanji direktor Teniške zveze Slovenije in veliki teniški zanesenjak, g. Andrej Jeras.

Jerči je celo življenje posvetil tenisu. S svojim neizmernim entuziazmom in požrtvovalnim delom se bo za zmeraj zapisal v zgodovino TD Slovan in Teniške zveze Slovenije.

Teniška zveza Slovenije vsem sorodnikom in prijateljem izreka iskreno sožalje.

Marko Umberger

Predsednik Teniške zveze Slovenije

Na sliki, g. Andrej Jeras (tretji z desne) TUKAJ.

Za naslov v ligi do 18 let se bosta pomerili ekipi ŽTK Maribor in ŠRD Max Ljubljana

bm, 12.10.2014

Danes so bila odigrana polfinalna srečanja v ligi do 18 let, ki letos doživlja prmierno izvedbo.

V prvem polfinalu sta se merili ekipi TK Terme Ptuj in ŠRD Max Ljubljana. Izjemno izenačeno srečanje, v katerem so gledalci lahko spremljali naše odlične mlade igralce in igralke je odločila šele zadnja, sedma tekma, v kateri sta Grega BOH in Tjaša JERŠE premagala Amadeja GORUČANA in Ano OPARENOVIČ.

V vrstah ŠRD Max Ljubljana smo videli dva zmagovalca mastersov. Med fanti je nastopil letošnji zmagovalec mastersa med člani Maks TEKAVEC, ki je s 6-2 6-2 premagal Amadeja GORUČANA, med dekleti pa je dvakratna zmagovalka mastersov Manca PISLAK, ki je s Tjašo JERŠE kot gostujoča igralka nastopila za ŠRD Max Ljubljana, morala priznati premoč trenutno naši najvišje uvrščeni mladinki na svetovni mladinski teniški lestvici, Tamari ZIDANŠEK. Tesen obračun je Tamara dobila z rezultatom 6-2 6-7 7-5. Njuno medsebojno srečanje smo sicer pričakovali na letošnjem mastersu do 18 let, kjer pa je Tamari nepričakovano spodrsnilo v četrtfinalu.

Po tekmah posameznikov je ŠRD Max Lj. s tremi zmagami fantov vodil s 3-0. Poleg TEKAVCA sta zmagala še Grega BOH, ki je bil boljši od Blaža BEZJAKA in Miha OKORN, ki je premagal Svena LAHA. Nastopa deklet sta prinesla znižanje izida na 3-2. Poleg zmage Tamare ZIDANŠEK je drugo točko z zmago s 6-4 6-3 nad Tjašo JERŠE Ptujčanom prinesla Ana OPARENOVIČ. Prva tekma mešanih dvojic je pripadla Ptujčanom. Tamara ZIDANŠEK in Sven LAH sta bila s 7-6(2) 6-4 boljša od Maksa TEKAVCA in Mance PISLAK ter rezultat izenačila na 3-3.

Odločala je torej zadnja tekma dvojic, ki sta jo Tjaša JERŠE in Grega BOH dobila s 6-4 4-6 [10-1].

V drugem polfinalnem srečanju dilem o zmagovalcu ni bilo. Mariborski derbi je dobila ekipa ŽTK Maribor, ki je proti ekipi TK Branik slavila s 6-1. Za zmagovalce so bili uspešni zmagovalec mastersa v kategoriji do 18 let Jure FRANK ter Aleš GERMIČ, Nejc SITAR, Zala DOVNIK, Saša KLANEČEK in dvojica Nick CMAGER/Saša KLANEČEK.

Finalni obračun med ŽTK Maribor in ŠRD Max Ljubljana bo v ponedeljek, 13.10.2014 z začetkom ob 12. uri v Mariboru.

Za tretje mesto se bosta pomerili ekipi TK Branik Maribor in TK Terme Ptuj. Domačin bo Branik, tekma se bo v Ljudskem vrtu začela ob 14. uri. TUKAJ.

Znani zmagovalci zaključnih turnirjev najmlajših teniških igralcev in igralk

bm, 12.10.2014

Ob odlični organizaciji TK Koper so potekali na igriščih domačega kluba zaključni turnirji v starostni kategoriji 8-11 let.

Zadnje turnirsko dejanje teniške sezone letošnjega leta je v Koper privabilo preko 230 igralk in igralcev, ki so se merili v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 in do 11 let. Zelo močna je bila zasedba v obeh starejših starostnih kategorijah, skromnejša pa predvsem pri deklicah v mini in midi tenisu.

V soboto so končali s turnirji v MINI in MIDI tenisu ter tenisu za dečke do 10 let, v nedeljo smo dobili še zmagovalko mede deklicamii do 10 let ter zmagovalva v tenisu do 11 let. Najboljši na zaključnem turnirju so bili:





MINI tenis dečki: Lukas MARJANOVIČ
(Grosuplje)

MINI tenis deklice: Ana THALER (Ol-Lj)

MIDI tenis dečki: Tim KUŠTER (Ol-Lj)

MIDI tenis deklice: Ivona AHČAN (Ol-Lj)

Tenis do 10 let dečki: Tristan FLANDER (TK Maja Matevžič)

Tenis do 10 let deklice: Elena PLESNIČAR (NGor)

Tenis do 11 let dečki: Lun OBRUL (Celje)

Tenis do 11 let deklice: Meta MARENK (Medvode)

Na fotografiji: Najboljši v kategoriji dečki do 11 let

Še enakj fotografij s turnirja in podelitev si oglejte TUKAJ.

Andreja Klepač in Sorana Cirstea izgubili finalni obračun v Tianjinu, Polona Hercog ta teden v Luksemburgu

bm, 11.10.2014

>Andreja KLEPAČ, 28. letnica iz Kopra, v letošnjem letu na turnirjih dvojic serije WTA niza odlične rezultate. Prejšnji teden se je na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Tianjinu uvrstila v finale. Na Kitajskem je nastopala s soigralko iz Romunije Sorano CIRSTEO.

Potem, ko sta v četrtfinalu izločili prvi nosilki Martino HINGIS in Flavio PENNETTA sta bili v polfinalu s 6-4 6-4 boljši od 3. nosilk, Američanke Alison RISKE in Hrvatice Ajle TOMLJANOVIČ.

V finalu sta se pomerili z 2. nosilkama, Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO in Avstralko Anastasio RODIONOVO. Rusko-avstralska naveza je bila za odtenek boljša in je na koncu slavila z rezultatom 6-7(6) 6-2 [10-8]. Andreja je osvojila novih 180 točk za lestvico WTA, na kateri se med igralkami v konkurenci dvojic nahaja na 43. mestu in 3200 $ denarne nagrade.

Teden, ki je pred nami, prinaša tudi nekaj slovenskih nastopov. Polona HERCOG, ki je močno zdrsnila na svetovni teniški lestvici, ta teden je na 98. mestu, bo uvrstitev poskušala popraviti na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Luksemburgu. V prvem krogu bo igrala s 26. letno Novozelandko Marino ERAKOVIC, 75. igralko lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Nastja KOLAR, ki je ta teden pridobila 23 mest in se je na lestvci povzpela na 187. mesto, je prijavljena na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Florencu. Na istem turnirju v kvalifikacijah nastopa Petra RAMPRE, ki je bila v prvem krogu uspešna.

V mehiškem Tampicu na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ igra Dalila JAKUPOVIĆ. V kvalifikaciajh je premagala Hrvatico Silvio NJIRIĆ, za uvrstitev v glavni turnir mora zmagati še enkrat. Nasproti ji bo stala Ukrajinka Kateryna BONDARENKO.

Na ITF turnirju (10.000 $) v italijanski Santa Margherita Di Puli v kvalifikacijah igrajo Pija BRGLEZ, Sara PALČIČ in Maša MARC. V drugem krogu bosta nastopili Pija in Sara, medtem ko je Maša uvodno srečanje izgubila.

Tadeja MAJERIČ pa bo ta teden igrala na ITF turnirju (25.000 $) v Bangkoku. Je druga nosilka, v prvem krogu pa bo igrala z domačo kvalifikantko Kamonwan BUAYAM.

Naši najboljši igralci ta teden ne nastopajo. TUKAJ.

Polfinalisti lige do 18 let so TK Terme Ptuj, ŽTK Maribor, TK Branik Maribor in ŠRD Max Ljubljana

bm, 11.10.2014

Še zadnja preizkušnja je pred našimi igralci in igralkami v starostni kategoriji do 18 let pred začetkom nove teniške sezone 2014/2015.

Letos se je poskusno začela liga do 18 let v kateri nastopajo kombinirane ekipe fantov in deklet. Tekmovanje poteka po turnirskem sistemu, na izpadanje, s play offom in razigravanjem za 3. in 4. ter 5. do 8. mesto.

Igrajo se trije posamezni dvoboji fantov, dva posamezna dvoboja deklet in dve tekmi mešanih dvojic. Igra se na dva dobljena tie-break niza.

Ekipe, v žrebu označene z rdečo barvo, gostijo prva srečanja, v nadaljevanju so domačini srečanj nižje rangirane ekipe. Domačin play offa bo določen naknadno.

Prvo tekmo sta v petek odigrali ekipi TK Šport plus in TK Radovljica. Slavili so igralci in igralke iz Radovljice, ki so bili boljši z rezultatom 6-1.

Točke za Radovljičane so prispevali Žiga GAŠPERŠIČ, Grega GAŠPERŠIČ, Tom CVETKOVIČ, Tina CVETKOVIČ ter mešani dvojici Nika ALBREHT/Gregor GAŠPERŠIČ in Tina CVETKOVIČ/Žiga GAŠPERŠIČ.

Četrtfinalni obračuni so bili na sporedu v soboto.

TK Triglav Kranj je gostil TK Terme Ptuj in izgubil z 2-5. Za Ptuj so točke priigrali Sven LAH, Amadej GORUČAN, Tamara ZIDANŠEK, Ana OPARENOVIČ in dvojica Amadej GORUČAN in Ana OPARENOVI.

ŽTK Maribor je gostil ekipo TK Spin Medvode in slavil z izdom 6-1. Za Mariborčane so bili uspešni Aleš GERMIČ, Nejc SITAR, Zala DOVNIK, Lara PROSENJAK in dvojici Aleš GERMIČ/Lara PROSENJAK ter Nick CMAGER/Saša KLANEČEK.

ŠRD Max klub Ljubljana je s 7-0 premagal ekipo TK Radovljica. Za Ljubljančane so bili uspešni Miha OKORN, Maks TEKAVEC, Grega BOH, Manca PISLAK in Tjaša JERŠE.

Bolj izenačeno je bilo srečanje med TC Ljubljana in TK Branik Maribor. Zmagali so gostje iz Maribora z rezultatom 4-3. Za Mariborčane so točke prispevali IČ, Tino KOVAČIČ, Moni POTRČ in dvopjica Tino KOVAČIČ /Moni POTRČ. Polfinalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo.

Na fotografiji ekipa ŽTK Maribor, vir fb.

Vse rezultate najdete pod liga 18 TUKAJ.

Danes in jutri v Kopru zaključni turnir "masters v kategoriji 8-11 let"

bm, 11.10.2014

Ta konec tedna (11 - 12. oktober) bo Teniški klub Koper organiziral tradicionalni zaključek poletne teniške sezone TZS na prostem.

Nasporedu bo zaključni "Otroški masters TZS turnir 8-11 let" v kategorijah mini, midi, tenis do 10 in 11 let.

Organizator je tudi letos za najboljše v glavnih in tolažilnih turnirjih pripravil lepe nagrade, saj bodo najboljši poleg pokalov TZS prejeli tudi vabila na oba velika mednarodna teniška turnirja do 12 in 14 let (Luka Koper Junior Open 2015 in Banka Koper Junior Slovenia Open 2015), ki bosta v Kopru prihodnje leto (več v razpisu).

Sicer pa je zanimanje za nastop na zaključnem turnirju izjemno saj je prijavljenih okrog 250 igralk in igalcev.

Seveda tudi tokrat ne bosta manjkala priljubljena družabna dogodka kot sta tombola (sobota) in pizza party (sobota in nedelja), ki sta postala zaščitni znak otroških turnirjev organiziranih v Kopru.

Kdo bodo zmagovalci, kdo bo dobil posebno vabilo na mednarodne turnirje v Kopru ter kdo se bo lahko v soboto popoldne iz Kopra domov odpeljal s pravim kolesom, pa boste izvedeli na spletni strani TZS in www.teniskoper.com.

Prijavite se lahko preko spletne aplikacije TZS, na mail tk.koper@siol.net ali na 031-353-145.

Vljudno vabljeni v Koper na zadnji poletni TZS
turnir v letu 2014.

TK Koper

Koper je te dni obiskal Blaž KAVČIČ, ki se je v okviru Petrolove nagradne igre "Potuj z Blažem na Australian Open" pomeril tudi s številnimi mladimi člani TK Koper. Nastala je tudi skupna slika. Več na www.teniskoper.com.

TUKAJ.

Jure Frank in Manca Pislak zmagovalca mastersa v kategoriji do 18 let

bm, 08.10.2014

S finalnima obračunoma v starostni kategoriji do 18 let so se na Otočcu končali letošnji zaključni obračuni, mastersi, ki so preteklih pet dni potekali pod skupnim nazivom TILIA MASTERS 2014.

V zadjih finalnih obračunih smo spremljali zanimiva dvoboja v katerih sta slavila zmagovalka mastersa v ženski članski konkurenci Manca PISLAK (TcLj) in Jure FRANK (ŽtkMb).

Jure FRANK je v finalu, v zelo izenačenem srečanju s 7-6(6) 6-7(2) in 6-3 premagal zmagovalca mastersa v članski konkrenci Maksa TEKAVCA (MaxLj).



V konkurenci deklet je dvojno krono osvojila Manca PISLAK, ki je po članskem osvojila še masters deklet do 18 let. V finalu je bila s 6-3 7-6 boljša od Pije BRGLEZ (Br-Mb).

Video prispevka o letošnjih mastersih si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Andreja Klepač polfinalistka turnirja dvojic v Tianjinu, Nastja Kolar izgubila v četrtfinalu Monterreya

bm, 08.10.2014

Na WTA turnirju v Tianjinu je lepo zmago vknjižila Andreja KLEPAČ. Z Romunko Sorano CIRSTEA sta v četrtfinalu premagali prvi nosilki, Švicarko Martino HINGIS in Italijanko Flavio PENNETTA. Zmagali sta z rezultatom 3-6 7-6(1) [10-6]. V polfinalu bosta igrali s tretjima nosilkama, Američanko Alison RISKE in Hrvatico Ajlo TOMLJANOVIČ.

Nastja KOLARje še drugi teden nastopila v mehiškem Monterreyu. Tokrat na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $, nastope pa je končala v četrtfinalu. V prvem krogu je bila s 6-2 6-1 boljša od 5. nosilke, Argentinke Marie IRIGOYEN, 163. igralke lestvice WTA, v drugem krogu pa je s 4-6 6-1 6-2 premagala Mehičanko Ximeno HERMOSO, 508. igralko lestvice WTA.

V četrtfinalu je igrala s 33. letno Španko Lourdes LINO DOMINGUEZ, 2 nosilko turnirja in 125. igralko lestvice WTA ter izgubila z rezultatom 6-3 4-6 3-6. Zdaj se seli v ameriški Florence, kjer bo nastopila na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $.

Na ITF turnirju v ameriškem Rock Hillu (25.000 $) je nastopila Petra RAMPRE. V prvem krogu je igrala s 5. nosilko, Američanko Sanaz MARAND, 255. igralko lestvice WTA in izgubila s 5-7 4-6.

Ta teden je na turnirjih ITF nastopila še Pia ČUK. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v italijanski Santa Margheriti Di Puli je v prvem krogu igrala z Nizozemko Janneke WIKKERINK, (WTA 855). Po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in izgubljeni uvodni igri drugega niza je srečanje predala. TUKAJ.

Rok Komac in Kaja Juvan zmagovalca mastersa v starostni kategoriji do 14 let

bm, 08.10.2014

V torek smo na turnirjih Tilia mastersa 2014 dobili še zmagovalca v starostni kategoriji do 14 let.

Pri fantih sta se v finalu pomerila prvi in drugi igralec lestvice TZS do 14 let, Rok KOMAC in Tim TEKAVEC. Leto dni starejši Rok KOMAC je bil boljši s 4-6 6-3 6-1 in tako ob koncu sezone potrdil prvo mesto na lestvici TZS.

To je uspelo tudi Kaji JUVAN. Ta je imela nekaj težav v polfinalu, ko je v treh nizih s 6-7(5) 6-1 6-3 premagala Kristino NOVAK, v finalu pa je bila z gladkih 6-3 6-1 boljša od druge nosilke Nike RADIŠIČ s 6-3 6-1.

Presenetljivo pa so se razpletli četrtfinalni obračuni v konkurenci deklet do 18 let. Zmagovalka mastersa do 16 let, 15. letna Veronika ERJAVEC je namreč v treh nizih s 6-4 3-6 6-4 premagala vodilno slovensko igralko na svetovni mladinski lestvici in prvo nosilko mastersa, leto dni starejšo Tamaro ZIDANŠEK. Tudi četrta nosilka Tjaša JERŠE je klonila v četrtfinalu, kjer je s 6-1 2-6 3-6 izgubila s Saro DJURDJEVIĆ.

Polfinalna srečanja so nato stvari postavila na svoje mesto in v finalu turnirja deklet bosta zaigrali zmagovalka članskega mastersa in tretja slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici Manca PISLAK ter 2. nosilka Pija BRGLEZ.

Tudi pri fantih prvi in drugi igralec lestvice TZS do 18 let, Miha OKORN in Nik KRAPEŽ nista preživela četrtfinala. Prvega je izločil Grega KOKALJ, drugega Jakob Aljaž KAPLJA. V nadaljevanju turnirja pa je bilo nastopov konec tudi zanju.

V polfinalu je Grego KOKALJA s 4-6 6-2 6-3 izločil 3. nosilec Jure FRANK, od Jakoba Aljaža KAPLJE je bil s 7-6(5) 6-4 boljši 4. nosilec Maks TEKAVEC.

Po današnjih finalnih obračunih, začela se bosta ob 10. uri, se tako lahko zgodi, da bosta po dva naslova v različnih starostnih kategorijah osvojila Manca PISLAK in Maks TEKAVEC.

Video prispevka o letošnjih mastersih si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Z mastersom so sezono končali tudi rekreativni igralci tenisa DITS

bm, 07.10.2014

Z mastersom so letošnja tekmovanja končali tudi rekreativni igralci tenisa, ki nastopajo pod okriljem DITS. Zaklučni turnir posameznikov je bil konec tedna v Šentvidu, v konkurenci dvojic bodo sezono zaključili ta konec tedna na igriščih TK Svoboda.

V finalu turnirja A mastersa v Šentvidu sta se pomerila Domžalčan Mark SVOLJŠAK in Radomljan Aleš MAČEK, po ogorčenem boju pa je s 4/6, 6/3 in 10/4 zmagal Mark SVOLJŠAK.

Zmagovalka zadnjega odprtega prvenstva v letošnji sezoni, ki je bilo na Svobodi, Ljubljančanka Nina KELEMEN je osvojila tudi masters v Šentvidu. V finalu je s 6-4 6-2 premagala vodilno igralko na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura Leo SUNARIČ iz Žalca. Z doseženim na mastersu sta prav gotovo lahko zadovoljni tudi polfinalistki Damjana DAMIŠ in Darja KORELC – Damiševa, ker bo leto zaključila na končnem drugem mestu, Korelčeva pa zato, ker se je po zgolj štirih odigranih turnirjih že prebila povsem na rob najboljše deseterice.

B turnir mastersa je osvojil Miha OGRIČ iz Ljubljane, ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal someščana Roberta KUKAVICO.

Mastersa v Šentvidu v kategoriji 45+ so se udeležili samo trije igralci in sicer vodilni na lestvici Branko Guna, Janez Svoljšak in Tomaž Krišelj. Masters je osvojil Janez SVOLJŠAK.

Vse o slovenskem rekreativnem tenis touru najdete na spletni strani DITSA , kjer lahko najdete tudi kratek video povzetek dogajanja na mastersu v Šentvidu.Foto: M. Pogačar TUKAJ.

Maks Tekavec in Manca Pislak zmagovalca članskega mastersa

bm, 07.10.2014

V TC Otočec se nadaljujejo obračuni na letošnjih turnirjih Tilia mastersov.

V ponedeljek smo dobili zmagovalca v konkurenci članov in članic. V zelo okrnjeni konkurenci je pri članih slavil tretji nosilec, sicer pa 15. igralec članske lestvice TZS Maks TEKAVEC (MaxLj). V finalu je s 5-7 6-2 6-3 premagal drugega nosilca, 11. igralca članske lestvice TZS, Aljaža RADINSKEGA (ŽtkMb).

Pri članicah je zmagovalka nepostavljena Manca PISLAK (TcLj), 29. igralka članske lestvice TZS, ki se je v masters uvrstila kot zadnja, 12. udeleženka. V finalu je s 6-3 6-7(0) 6-3 premagala prav tako nepostavljeno, sicer pa 13. igralko članske lestvice TZS, Evo ZAGORAC (ŽtkMb). Zmagovalka v članski konkurenci Manca PISLAK je trenutno tretja slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici, na kateri zaseda 97. mesto. Manca PISLAK nastopa tudi v konkurenci deklet do 18 let, kjer se je uvrstila v četrtfinale, v polfinalu pa se obeta eden zanimivejših obračunov, namreč srečanje med 1. slovensko mladinko Tamaro ZIDANŠEK in 3. slovensko mladinko na svetovni mladinski teniški lestvici Manco PISLAK.

Do polfinalnih obračunov pa so organizatorji pripeljali turnir v starostni kategoriji dečkov in deklic do 14 let.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili prvi štirje igralci lestvice TZS do 14 let, Rok KOMAC, Jan KUPČIČ, Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC.

Tudi pri deklicah so polfinalistke prve štiri igralke lestvice TZS do 14 let, Kaja JUVAN, Kristina NOVAK, Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Z nastopi so začeli tudi fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Ker se nastopajoči prekrivajo s člansko konkurenco so v ponedeljek odigrali samo tekme prvega kroga, v torek bodo na sporedu četrtfinalni in polfinalni obračuni, turnir se bo zaključil v sredo.

Video prispevka o letošnjih mastersih si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila v finalu kvalifikacij Tianjina, poraz Polone Hercog, Tadeje Majerič in Dalile Jakupović

bm, 07.10.2014

Na WTA turnirju v Tianjinu z nagradnim skladom 250.000 $ je v kvalifikacijah nastopila Andreja KLEPAČ. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-4 6-3 premagala Chin-Wein CHAN iz Kitajskega Tajpeha, v drugem pa je bila boljša od Kitajke Kai-Lin ZHAN. Za nastop v glavnem turnirju bi morala premagati še 1. nosilko kvalifikacij, Izraelko Shahar PEER, a ji to ni uspelo. Izraelka, 131. igralka letvice WTA je bila boljša s 4-6 6-4 6-2.

Polona HERCOG je nastope na WTA turnirju z enakim nagradnim skladom v Linzu končala že v prvem krogu. V kvalifikacijah je bila druga nosilka in je v prvem krogu igrala s Čehinjo Lucie HRADECKO. V infarktnem zaključku tretjega niza, je imela Polona, potem ko je pri izidu 5-4 za Lucie Hradecko na svoj servis ubranila dve zaključni žogi, v podaljšani igri dve priložnosti za zmago, a ju pri izidu 6-5 in 8-7 ni izkoristila, na koncu pa je podaljšano igro izgubila z 9-11. Končni izid srečanja se je po dveh urah glasil 6-3 4-6 7-6(9) v korist 29. letne Čehinje.

V prvem krogu glavnih turnirjev sta izgubili tudi Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

Tadeja MAJERIČ, ki je naslednja iz vrste teniških igralk in igralcev, ki se borijo z zdravstvenimi težavami, po neuradnih informacijah naj bi se tudi ona borila z mononukleozo, je poskusila na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Bangkoku, kjer je bila 1. nosilka. Izgubila je že v uvodnem srečanju. S 6-2 6-2 jo je premagala 299. igralka lestvice WTA, 23. letna Francozinja Irina RAMIALISON.

Na ITF turnirju v mehiškem Monterreyu (50.000 $) se je Nastji KOLAR pridružila Dalila JAKUPOVIĆ. Morala je v kvalifikacija, kjer je kot tretja nosilka v prvem krogu s 4-6 6-0 3-6 izgubila z Argentinko Vaneso FURLANETTO. TUKAJ.

Intervju z Blažem Kavčičem

bm, 06.10.2014

Blaž KAVČIČ še vedno okreva po poškodbi, zaradi katere je od OP ZDA izven turnirskega nastopanja. Novinarju spletnega portala Siol je razkril kako poteka rehabilitacija in mu zagotovil, da ga tudi ta poškodba ne bo ustavila.

Podrobnosti preberite TUKAJ.

Na turnirjih Tilia masters v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let začnejo danes, nastopila bo tudi najboljša mladinka Tamara Zidanšek

bm, 06.10.2014

Opravljen je bil še žreb turnirjev v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let.

Zaradi uvrstitev igralcev, ki nastopajo tudi v mastersu do 18 let, v polfinale članskega turnirja bodo v ponedeljek, 6.10.2014 odigrali samo prvi krog turnirja do 18 let. Finale mastersa do 18 let bo tako v sredo, 8.10.2014.

Nespremenjen pa bo program v starostni kategoriji do 14 let. V obeh konkurencah nastopajo vsi najboljši igralci in igralke. Med dečki sta prva nosilca Rok KOMAC in Tim TEKAVEC, med deklicami sta prvopostavljeni Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ.

V starostni kategoriji do 18 let je konkurenca nekoliko okrnjena. Pri fantih ne nastopata 4. in 5. igralec lestvice TZS Domen GOSTINČAR in Anže LOVIŠČEK, med dekleti manjka 2. igralka lestvice TZS Nina POTOČNIK.

Pri fantih sta prva nosilca Miha OKORN in Nik KRAPEŽ, pri dekletih mesti prvih dveh nosilk pripadata Tamari ZIDANŠEK in Piji BRGLEZ. Na Otočcu bomo tako na delu videli tudi našo najboljšo maldinko na svetovni teniški lestvici, Tamaro ZIDANŠEK.

Tekme so se v TC Otočec začele ob 09. uri, rezultate neposredno po odigranih srečanjih najdete pod zavihkom TURNIRJI. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Živa Falkner, Veronika Erjavec in Sven Lah zmagovalci mastersov do 12 in do 16 let

bm, 05.10.2014

Končani so prvi turnirji letošnjih mastersov. Dobili smo zmagovalce v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let.

V kategoriji do 12 let je pri dečkih slavil Blaž VIDOVIČ, ki je v polfinalu s 6-2 6-0 izločil prvega nosilca Filipa KALJEVIČA (Domžale), v finalu pa je bil s 7-6(9) in 7-6(2) boljši od drugega nosilca Samuela PATETA (Pvald).

Tudi pri deklicah zmaga ni pripadla prvi igralki do 12 let. V finalu je namreč 2. nosilka Živa FALKNER (Otočec) s 6-2 7-5 premagala prvo nosilko Pio LOVRIČ (Domžale).

V kategoriji fantov do 16 let je slavil 2. nosilec Sven LAH. V finalu je s 6-4 6-3 premagal 3. nosilca Nejca SITARJA, ki je bil v polfinalu s 6-3 6-2 boljši od prvopostavljenega Grege KOKALJA.

Pri dekletih do 16 let prva nosilka Veronika ERJAVEC(Ltc) ni dovolila presenečenja. V finalu je s 6-1 7-5 premagala, sicer ne popolnoma pripravljeno Hano MRAZ (Tr-Kr), ki je zaradi zdravstvenih težav nastopila po skoraj enomesečni pavzi.

Danes so z nastopi začeli tudi člani in članice. Pri članih so se v polfinale uvrstili Matej LELJAK, Maks TEKAVEC, Aljaž RADINSKI in Marko STOŠIĆ, ki je v četrtfinalu izločil 4. nosilca Jureta FRANKA.

Pri članicah so po pričakovanju polfinalistke Pija BRGLEZ, Eva ZAGORAC, Manca PISLAK in Sara DJURDJEVIĆ. TUKAJ.

Nika Kozar osvojila drugi mladinski ITF turnir zapored, tokrat v Mostarju

bm, 05.10.2014

Naša 15-letna mladinka Nika KOZAR, novembra bo praznovala šestnajsti rojstni dan, je zmagala še na drugem turnirju serije ITF zapored.

Po finalu na ITF turnirju 5. ranga v Mostarju in zmagi na ITF turnirju 4. ranga na Lošinju je ponovno slavila v Mostarju, kjer je bil tokrat ITF turnir 4. ranga.

V finalu je s 6-1 4-6 6-4 premagala Norveško vrstnico Astrid Wanja BRUNE OLSEN. Zmagi je dodala finale v konkurenci dvojic, kar ji bo na novi lestvici ITF prineslo skok med najboljših štiristo mladink na svetu.

Čestitamo ! TUKAJ.

Janez Semrajc dosegel dvajseto zaporedno posamično zmago in osvojil četrti turnir Futures v seriji

bm, 05.10.2014

Janez SEMRAJC je v Solinu nadaljeval zmagovito serijo, ki jo je pričel v začetku septembra na turnirju v Avstriji.

Na Futuresu v Solinu je zmagal dvajsetič zapored in osvojil četrti turnir serije Futures zapored. V finalu Solina je s 6-4 6-1 premagal Hrvata Duja KEKEZA, na turnirju pa ni oddal niti niza.

To je njegova štirinajsta zmaga na turnirjih serije Futures.

Čestitamo! TUKAJ.

Na igriščih TK Branik so zaznamovali 110 let igranja tenisa v Ljudskem vrtu

bm, 04.10.2014

Pred tedni so v TK Branik z dnevom odprtih vrat zaznamovali 110. let igranja tenisa v Ljudskem vrtu.

TK Branik bo leta 2019 praznoval 100 letnico obstoja.

Preberite nekaj dejstev o TK Branik, ki so bila predstavljena v dnevniku Večer, TUKAJ.

Devetnajsta trenerska konferenca - obvestili

bm, 04.10.2014

Letošnja 19. trenerska konferenca TENIŠKIH TRENERJEV bo 15. in 16. novembra na Otočcu. Letošnji osrednji predavatelj bo Alvaro MARGETS, direktor Barcelona Total Tennis Academy (BTT).

Podrobnosti preberite v dokumentih TUKAJ.

Nika Kozar še naprej zmaguje v Mostarju, dva finalna nastopa za naša fanta in dekleti v konkurenci dvojic

bm, 04.10.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju se je Nika KOZAR uvrstila v svoj tretji zaporedni finale. Z zmago 6-4 7-5 nad Srbkinjo Natalijo POPOVIČ je zmagala še štirinajstič zapored in nadaljuje izjemno serijo, ki jo bo pripeljala med najboljših 500 mladink na svetu. Na mladinski lestvici ITF zaseda 611. mesto in je trenutno šesta slovenska mladinka na tej lestvici.

V finalu bo igrala z 8. nosilko, Belgijko Astrid Wanja BRUNE OLSEN, ki je v polfinalu s 6-3 6-2 izločila našo štirinajstletnico Niko RADIŠIČ.

Nika RADIŠIČ je izjemno začela nastope v mladinski konkurenci saj se je že v prvem nastopu iz kvalifikacij prebila vse do polfinala.

Med fanti je zelo dobro nastopil Jakob Aljaž KAPLJA, ki je nastope končal v polfinalu. Tu ga je s 7-6(2) 6-1 premagal 2. nosilec, Italijan Gianluca GRISON.

V konkurenci dvojic sta Nika KOZAR in Kristina NOVAK izgubili finale. S 5-7 6-3 [10-5] sta ju premagali Slovakinji Barbora PALCATOVA in Laura ROHACOVA.

Tudi pri fantih sta naša igralca klonila v finalu. Anže ARH in Nikolaš KLEMEN sta s 5-7 0-6 izgubila z Ukrajincem Nikito KATSNELSONOM in Ukrajincem Lukasom VEJVARO. TUKAJ.

Na Otočcu so se začeli obračuni na mastersu do 12 in 16 let, znani prvi polfinalisti

bm, 04.10.2014

Na Otočcu so se začeli letošnji zaključni turnirji sezone v vseh starostnih kategorijah, TILIA MASTERSI 2014. Začeli so igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. V soboto sta bila na sporedu 1. krog in četrtfinalni obračuni. V obeh starostnih kategorijah nastopajo vsi najboljši.

Med dečki do 12 let sta prva nosilca Filip KALJEVIČ in Samuel PATE, med deklicami do 12 let sta to Pia LOVRIČ in Živa FALKNER.

Med igralci do 16 let sta prva nosilca Grega KOKALJ in Sven LAH, med dekleti sta prvi nosilki Veronika ERJAVEC in Hana MRAZ.

S četrtfinalnimi obračuni so končali fantje in dekleta do 16 let in videli smo tudi prvo presenečenje.Pripravila ga je nepostavljena Maruša PLANK, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-0 premagala četrto postavljeno Laro PROSENJAK, članico reprezentance do 16 let, ki je nastopila tudi na finalu Junior Fed Cupa v Mehiki. Ostale polfinalistke pri dekletih so Tina Kristina GODEC, Veronika ERJAVEC in Hana MRAZ.

Pri fantih presenečenj ni bilo. Zanesljivo so se v polfinale uvrstili Grega KOKALJ, Nejc SITAR, Sven LAH in Tino KOVAČIČ.

S četrtfinalnimi obračuni so opravili tudi dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.Presenečenje je v konkurenci deklic pripravilaGaja Katerina TURK. V četrtfinalu je s 6-1 2-6 6-4 premagala četrto nosilko Tjašo KLEVIŠAR. V polfinale so se brez težav uvrstile še Pia LOVRIČ, Živa FALKNER in Alja BELINGER.

Brez presenečenj ni šlo tudi pri dečkih. Četrtega nosilca Žigo KOVAČIČA je s 7-6(4) 3-6 6-3 premagal Luka VENGUST.V polfinale so se uvrstili še Filip KALJEVIČ, Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ.

Opravljen je bil tudi žreb v konkurenci članov in članic. Kot je to že običajno najboljši igralci in igralke na mastersu ne sodelujejo, saj igrajo na mednarodnih turnirjih. Pri članih je tako prvi nosilec 9. igralec lestvice TZS Matej LELJAK, pri članicah je prva nosilka Pija BRGLEZ, 7. igralka lestvice TZS.

Na nedeljski otvoritvi bo prisoten tudi Blaž KAVČIČ. Rezultate lahko v živo spremljate po odigranih tekmah pod zavihkom TURNIRJI. TUKAJ.

Janez Semrajc finalist Futuresa v Solinu, Nastja Kolar izgubila polfinale v Monterreyu

bm, 04.10.2014

Janez SEMRAJC je bil uspešen tudi v svojem devetnajstem nastopu zapored na turnirjih serije Futures. V Solinu je v polfinalu s 6-4 6-4 premagal Švicarja Marka OSMAKCICA.

V finalu bo igral s 7. nosilcem, domačinom Dujem KEKEZOM in poskušal osvojiti četrti turnir serije Futures zapored.

V četrfinalu ITF turnirja (25.000 $) v Monterreyu je bila uspešna Nastja KOLAR. Igrala je z Madžarko Melindo CZINK in zmagala z rezultatom 7-6 4-6 6-4. V polfinalu je igrala z Ukrajinko Kateryno BONDARENKO, 534. igralko lestvice WTA in izgubila z 1-6 2-6.

V Monterreyu bo nastopila tudi prihodnji teden. TUKAJ.

Tretji Gorenjski teniški satelit bo 12. oktobra - vabilo

bm, 04.10.2014

3. GORENJSKI TENIŠKI SATELIT

NEDELJA 12.10.2014

Organizator in lokacija tekmovanja:

Organizator turnirja v starostni kategoriji Mini tenis in Midi tenis, Tenis do 13 let (letnik 2001 in mlajši) in Tenis od 13 do 18 let ( letniki od 2001 do letnika 1995) je Tenis klub Sportina Bled, Gregorčičeva 25, 4260 Bled.

Tekmovanje bo potekalo na naslednji lokaciji: Igrišča RIBNO na Bledu.

Prijave na turnir: Prijaviti se je potrebno po e-pošti najkasneje do četrtka, 09.10.2014 do 24.ure.

V starostnih kategorijah Tenisa do 13 let in Tenisa od 13 do 18 let, se na turnir lahko prijavijo le igralci, ki so v svoji starostni kategoriji, na uradni jakostni lestvici Teniške zveze Slovenije, uvrščeni nad 50. mestom.

Prijavnico je potrebno poslati na e-naslov: igor@tenisbled.com.

Vodja tekmovanja je Igor Tolar, ki je za vse dodatne informacije dosegljiv na tel.: 041/500 816.

Dodatne informacije: Za informacije o urniku in razporedu turnirja bo vodja tekmovanja dosegljiv na telefonu, v soboto 11.10., med 18. in 20. uro.

Prijavnina na turnir znaša:

mini in midi tenis = 12€, tenis do 13 let in tenis od 13 do 18 let = 15 €.

Predviden pričetek tekmovanja:

Mini tenis: nedelja ob 9. uri,

Midi tenis: nedelja ob 11.uri,

Tenis do 13 let: nedelja ob 9. uri,

Tenis od 13 do 18 let: nedelja ob 14.uri.

Vabimo vas tudi na 4. GORENJSKI SATELIT, ki bo predvidoma že kmalu po začetku zimske sezone. TUKAJ.

Jakob Aljaž Kaplja, Nika Kozar in Nika Radišič polfinalisti ITF turnirja v Mostarju, v finalu konkurence dvojic dva slovenska para

bm, 03.10.2014

Odlično se ta teden držijo naši predstavniki na mladinskem ITF turnirju v Mostarju.

V konkurenci mladincev se je v polfinale uvrstil Jakob Aljaž KAPLJA. V četrtfinalu je s 4-6 6-0 7-6(1) premagal Francoza Thomasa UNIO in se bo v polfinalu, prvem v karieri na mladinski turneji, pomeril z 2. nosilcem, Italijanom Gianluco GRISONOM, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-3 izločil Nika KRAPEŽA.

Med dekleti še naprej niza zmage Nika KOZAR. V četrtfinalu je zmagala še dvanajstič v zadnjih trinajstih dvobojih. S 6-2 6-0 je premagala Slovakinjo Lauro ROHACOVO in se bo v polfinalu, tretjem zapored, pomerila s Srbkinjo Natalijo POPOVIĆ.

Navdušuje pa tudi najmlajša, štirinajst letna Nika RADIŠIČ. Na svojem prvem mladinskem turnirju serije ITF se je iz kvalifikacij prebila v polfinale. V čtertfinalu je s 6-1 6-1 odpravila 4. nosilko, Avstrijko Caroline ILOWSKO. V polfinalu bo igrala s 6. nosilko, Norvežanko Astrid Wanja BRUNE OLSEN.

Odlične nastope med posamezniki sta dopolnili dve slovenski dvojici, ki sta se uvrstili v finale. Med fanti sta finalista Anže ARH in Klemen NIKOLAŠ, med dekleti sta se v finale uvrstili Nika KOZAR in Kristina NOVAK. TUKAJ.

Nik Krapež, Jakob Aljaž Kaplja, Nika Kozar in Nika Radišič četrtfinalisti v Mostarju

bm, 02.10.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju so se Nik KRAPEŽ, Jakob Aljaž KAPLJA, Nika KOZAR in Nika RADIŠIČ uvrstili v četrtfinale.

Nik KRAPEŽ je v drugem krogu s 6-2 3-6 6-4 premagal Ukrajinca Nikito KATSNELSONA in bo v četrtfinalu igral z 2. nosilcem, Italijanom Gianluco GRIZONOM.

Jakob Aljaž KAPLJA je bil s 6-2 6-4 boljši od 4. nosilca, Romuna Georega BOTEZANA, 400. igralca mladinske svetovne lestvice. V četrtfinalu bo igral s Francozom Thomasom UNIO.

Pri dekletih je Nika KOZAR s 6-3 6-2 premagala 7. nosilko, Avstralko Monique BELOVUKOVIC in bo v četrtfinalu igrala s kvalifikantko, Slovakinjo Lauro ROHACOVO, ki je izločila 2. nosilko, Egipčanko Nermeen SHAWKY.

V svojem prvem nastopu na turnirju serije ITF pa je prijetno presenetila 14 letna Nika RADIŠIČ, saj je dosegla štiri gladke zmage in se iz kvalifikacij uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 4-6 6-1 premagala dve leti starejšo Hrvatico Marijo ČURNIČ. V četrtfinalu bo igrala s 4. nosilko, Avstrijko Caroline ILOWSKO.

V drugem krogu je izgubila Zala DOVNIK.

V konkurenci dvojic sta se Anže ARH in Klemen NIKOLAŠ po predaji nasprotnikov že uvrstila v polfinale.

Izjemno uspešna so v konkurenci dvojic dekleta. V polfinale so se uvrstile Anja GAL in Zala DOVNIK, Nika KOZAR in Kristina NOVAK ter Nika RADIŠIČ, ki igra v paru z Dragano RADIŠIČ iz BiH. TUKAJ.

Nastja Kolar in Janez Semrajc v četrtfinale turnirjev v Mehiki in na Hrvaškem

bm, 02.10.2014

Na ITF turnirju v mehiškem Monterreyu (25.000 4), turnir se igra na trdi podlagi, se je Nastja KOLAR uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-2 preemagala Gruzijko, 25. letno Sofio SHAPATOVO, 207. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo igrala z 31. letno Madžarko Melindo CZINK, nekdaj že članico elitne stoterice, zdaj pa 413. igralko letsvice WTA.

Svoj zmagovit pohod pa na turnirju serije Futures nadaljuje Janez SEMRAJC. V Solinu je zmagal še 17-tič zapored in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-0 premagal Rusa Kirilla DMITRIEVA, 614. igralca lestvice ATP. V četrtfinalu se bo pomeril z Italijanom Riccardom BELLOTTIJEM, 600. igralcem lestvice ATP.

Ni pa uspel priti do najboljše uvrstitve v karieri na članskih prvenstvih Aljaž RADINSKI. V drugem krogu ga je na Futuresu v Solinu s 6-2 6-2 ustavil 4. nosilec, Čeh Marek MICHALICKA, 357. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Tilia masters 2014, od sobote do torka v TC Otočec

bm, 01.10.2014

Teniška zveza Slovenije s pomočjo generalnega sponzorja Zavarovalnico Tilia in v sodelovanju s Teniškim klubom Krka Otočec letos prvič organizira zaključne turnirje sezone vseh kategorij na eni lokaciji in v enem terminu.

Otvoritev turnirja bo v nedeljo, 5.10. ob 10h na kateri se nam bodo pridružili g. Andrej Kavšek, predsednik uprave Zavarovalnice Tilia, g. Vinko Zupančič, član uprave Krke, tovarne zdravil, g. Marko Umberger, predsednik Teniške zveze Slovenije in g. Jože Berus, direktor Terme Krka in Blaž Kavčič.





Potek turnirja:

-»Tilia Masters« do 12 in do 16 let / 4. – 5. 10. 2014

Pričetek tekem: 9:00 do cca. 20:00

Lokacija: Igrišča ŠRC Otočec

-»Tilia Masters« do 14 in do 18 let / 6. – 7. 10. 2014

Pričetek tekem: 9:00 do cca. 20:00

Lokacija: Igrišča ŠRC Otočec (v ponedeljek, 6.10 tudi na igriščih Šmarjeških toplic)

-"Tilia Masters« člani / 5. – 6. 10. 2014

Pričetek tekem: 9:00 do cca. 20:00

Lokacija: Igrišča ŠRC Otočec (v ponedeljek, 6.10 tudi na igriščih Šmarjeških toplic)

Uradne podelitve:

- nedelja 5.10. zmagovalci 12 in 16 let po končanih tekmah na igrišču št. 4

-ponedeljek, 6.10. zmagovalci člani po končanih tekmah na igrišču št. 4

-torek 7.10. zmagovalci 14 in 18 let po končanih tekmah na igrišču št. 4

Žrebi:

V petek, 4.10.2014 po 18. uri bo objavljen žreb za starostni kategoriji do 12 in do 16 let.

V soboto po 18. uri bo objavljen žreb za člane in članice.

V nedeljo po 18. uri bo objavljen žreb za starostni kategoriji do 14 in do 18 let.



Vse informacije lahko spremljate na uradni spletni strani dogodka TILIA MASTERS.

S spoštovanjem,Teniška zveza Slovenije TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.