Nik Krapež, Jakob Aljaž Kaplja, Nika Kozar in Nika Radišič četrtfinalisti v Mostarju

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju so se Nik KRAPEŽ, Jakob Aljaž KAPLJA, Nika KOZAR in Nika RADIŠIČ uvrstili v četrtfinale.

Nik KRAPEŽ je v drugem krogu s 6-2 3-6 6-4 premagal Ukrajinca Nikito KATSNELSONA in bo v četrtfinalu igral z 2. nosilcem, Italijanom Gianluco GRIZONOM.

Jakob Aljaž KAPLJA je bil s 6-2 6-4 boljši od 4. nosilca, Romuna Georega BOTEZANA, 400. igralca mladinske svetovne lestvice. V četrtfinalu bo igral s Francozom Thomasom UNIO.

Pri dekletih je Nika KOZAR s 6-3 6-2 premagala 7. nosilko, Avstralko Monique BELOVUKOVIC in bo v četrtfinalu igrala s kvalifikantko, Slovakinjo Lauro ROHACOVO, ki je izločila 2. nosilko, Egipčanko Nermeen SHAWKY.

V svojem prvem nastopu na turnirju serije ITF pa je prijetno presenetila 14 letna Nika RADIŠIČ, saj je dosegla štiri gladke zmage in se iz kvalifikacij uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 4-6 6-1 premagala dve leti starejšo Hrvatico Marijo ČURNIČ. V četrtfinalu bo igrala s 4. nosilko, Avstrijko Caroline ILOWSKO.

V drugem krogu je izgubila Zala DOVNIK.

V konkurenci dvojic sta se Anže ARH in Klemen NIKOLAŠ po predaji nasprotnikov že uvrstila v polfinale.

Izjemno uspešna so v konkurenci dvojic dekleta. V polfinale so se uvrstile Anja GAL in Zala DOVNIK, Nika KOZAR in Kristina NOVAK ter Nika RADIŠIČ, ki igra v paru z Dragano RADIŠIČ iz BiH.