Za naslov v ligi do 18 let se bosta pomerili ekipi ŽTK Maribor in ŠRD Max Ljubljana

Danes so bila odigrana polfinalna srečanja v ligi do 18 let, ki letos doživlja prmierno izvedbo.

V prvem polfinalu sta se merili ekipi TK Terme Ptuj in ŠRD Max Ljubljana. Izjemno izenačeno srečanje, v katerem so gledalci lahko spremljali naše odlične mlade igralce in igralke je odločila šele zadnja, sedma tekma, v kateri sta Grega BOH in Tjaša JERŠE premagala Amadeja GORUČANA in Ano OPARENOVIČ.

V vrstah ŠRD Max Ljubljana smo videli dva zmagovalca mastersov. Med fanti je nastopil letošnji zmagovalec mastersa med člani Maks TEKAVEC, ki je s 6-2 6-2 premagal Amadeja GORUČANA, med dekleti pa je dvakratna zmagovalka mastersov Manca PISLAK, ki je s Tjašo JERŠE kot gostujoča igralka nastopila za ŠRD Max Ljubljana, morala priznati premoč trenutno naši najvišje uvrščeni mladinki na svetovni mladinski teniški lestvici, Tamari ZIDANŠEK. Tesen obračun je Tamara dobila z rezultatom 6-2 6-7 7-5. Njuno medsebojno srečanje smo sicer pričakovali na letošnjem mastersu do 18 let, kjer pa je Tamari nepričakovano spodrsnilo v četrtfinalu.

Po tekmah posameznikov je ŠRD Max Lj. s tremi zmagami fantov vodil s 3-0. Poleg TEKAVCA sta zmagala še Grega BOH, ki je bil boljši od Blaža BEZJAKA in Miha OKORN, ki je premagal Svena LAHA. Nastopa deklet sta prinesla znižanje izida na 3-2. Poleg zmage Tamare ZIDANŠEK je drugo točko z zmago s 6-4 6-3 nad Tjašo JERŠE Ptujčanom prinesla Ana OPARENOVIČ. Prva tekma mešanih dvojic je pripadla Ptujčanom. Tamara ZIDANŠEK in Sven LAH sta bila s 7-6(2) 6-4 boljša od Maksa TEKAVCA in Mance PISLAK ter rezultat izenačila na 3-3.

Odločala je torej zadnja tekma dvojic, ki sta jo Tjaša JERŠE in Grega BOH dobila s 6-4 4-6 [10-1].

V drugem polfinalnem srečanju dilem o zmagovalcu ni bilo. Mariborski derbi je dobila ekipa ŽTK Maribor, ki je proti ekipi TK Branik slavila s 6-1. Za zmagovalce so bili uspešni zmagovalec mastersa v kategoriji do 18 let Jure FRANK ter Aleš GERMIČ, Nejc SITAR, Zala DOVNIK, Saša KLANEČEK in dvojica Nick CMAGER/Saša KLANEČEK.

Finalni obračun med ŽTK Maribor in ŠRD Max Ljubljana bo v ponedeljek, 13.10.2014 z začetkom ob 12. uri v Mariboru.

Za tretje mesto se bosta pomerili ekipi TK Branik Maribor in TK Terme Ptuj. Domačin bo Branik, tekma se bo v Ljudskem vrtu začela ob 14. uri.