Petra Rampre izgubila polfinale v Florencu, Tom Kočevar Dešman in Nastja Kolar izgubila v četrtfinalih

Zmagoviti niz Petre RAMPRE je na ITF turnirju v Florencu (25.000 $) v polfinalu prekinila Američanka, šele 15. letna Catherine BELLIS, trenutno prva mladinka sveta. Mlada Američanka, ki prihaja iz San Francisca in je prejšnji teden osvojila turnir z enakim nagradnim skladom v Rock Hillu je zmagala z 1-6 6-4 6-1.

Petra je tako po šestih zaporednih zmagah, zadnjo je s 6-1 6-3 v četrtfinalu dosegla proti Grkinji Despini PAPAMICHAIL, kljub dobri predstavi morala priznati poraz.

V četrtfinalu je nastope med posameznicami na istem turnirju končala Nastja KOLAR. S 7-5 6-0 jo je premagala Belorusinja Ysaline BONAVENTURE.

Nastja je nastopila tudi v polfinalu konkurence dvojic, kjer pa sta s soigralko Despino PAPAMICHAIL srečanje po izgubljenem prvem nizu z 1-6, predali.

Grški Heraklion je zadnja tri leta stalnica v turnirskem programu Toma KOČEVARJA DEŠMANA. V letu 2013 je nastopil na štirih turnirjih zapored in se enkrat uvrstil v četrtfinale, letos mu je to uspelo že v prvem poskusu.

Žal je moral četrtfinalno srečanje predati 5. nosilcu, Čehu Janu SATRALU. Ta je prvi niz dobil s 7-5, povedel tudi v drugem s 4-0, nato pa mu je Tom srečanje predal.

V Heraklionu pa so se ta teden Tomu K. DEŠMANU pridružili Tilen ŽITNIK, Aljaž RADINSKI in Žiga PAPEŽ. Vsi trije nastopajo v kvalifikacijah, kjer sta bila v prvem krogu Aljaž RADINSKI in Tilen ŽITNIK uspešna, Žiga PAPEŽ pa je uvodno srečanje izgubil.