prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : Junij 2014

Arhiv novic - junij 2014

Blaž Kavčič, Lukas Lacko, Evgeny Donskoy in Gilles Muller prva imena letošnjega turnirja v Portorožu

bm, 30.06.2014

Le še nekaj dni nas loči do začetka letošnjega ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2014 v Portorožu. Na seznamu prijavljenih igralcev so med drugimi tudi Blaž KAVČIČ, Lukas LACKO, Evgeny DONSKOY in Gilles MULLER, vsi štirje člani najbojše 120-terice teniških igralcev sveta.

Od najboljših Slovencev je prijavljen tudi Janez SEMRAJC, ki zaenkrat še ni v glavnem turnirju, lahko pa računa na posebno povabilo organizatorja.

Celoten seznam prijavljenih igralcev in nekaj podatkov o prvih štirih nosilcih lahko preberete , TUKAJ.

Na Otočcu poteka mladinski turnir TE do 12 let

bm, 30.06.2014

Serija mladinskih mednarodnih turnirjev različnih starostnih kategorij se ta teden nadaljuje na Otočcu, kjer v organizaciji TK Krka Otočec poteka turnir Tennis Europe do 12 let.

Danes so odigrali tekme prvega in nekaj tekem drugega kroga.

Pri dečkih v drugem krogu nastopa 22 igralcev, vsi bodo tekme odigrali v torek.

Pri deklicah v drugem krogu nastopa 12 slovenskih igralk, v tretji krog so se že uvrstile Kristina KOFOL, Alja BELINGER, Alea BUBEK, Ema KORŠIČ in Sara ČIZMIĆ.

Pri dečkih bo nastopil tudi Lun OBRUL. TUKAJ.

Deklice z zmago proti Češki začele kvalifikacije za EEP do 14 let, dečki izgubili s Portugalsko

bm, 30.06.2014

Ekipi dečkov in deklic do 14 let sta že na prizoriščih kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo. Kvalifikacijski obračuni bodo potekali od 29.6.2014 do 1.7.2014 v štirih predtekmovalnih skupinah.

Deklice nastopajo v skupini A v češkem Rakovniku. V prvem krogu so igrale z domačinkami, ekipo Češke Republike in zmagale z 2-1. Slovenske barve pod vodstvom Dominika SENICE branijo Nika RADIŠIČ, Kaja JUVAN in Anja GAL. Deklice bodo v tekmi za uvrstitev na zaključni turnir v ponedeljek igrale z ekipo Belorusije.

Dečki igrajo v francoskem Royanu. Igrajo Matic PODLIPNIK, Rok KOMAC in Jan KUPČIČ, na prvenstvo jih je odpeljal Aleš ŠPORN. Fantje so prvo tekmo igrali z ekipo Portugalske in izgubili z 1-2. V ponedeljek bodo igrali s Srbijo.

Podrobne izide najdete TUKAJ.

Go Soeda končal izjemen niz Blaža Kavčiča

bm, 29.06.2014

Japonec Go SOEDA je v kitajskem Nan Changu končal izjemen niz Blaža KAVČIČA, 14 zaporednih zmag na turnirjih serije ATP Challenger.

V današnjem finalu je bil Japonec v razburljivem in izenačenem srečanju boljši z rezultatom 6-3 2-6 7-6(3). Srečanje v katerem sta si oba igralca ustvarila kar 23 break priložnosti je trajalo 2 uri in 13 minut. Na koncu je odločila podaljšana igra tretjega niza, v kateri je bil Soeda boljši. Japonec je letos v finalnem nizu odigral 24 ti-breakov, zabeležil je 15 zmag in 9 porazov, na drugi strani je v finalnem nizu Blaž letos odigral 19 tie-breakov, uspešen je bil osem krat.

Blaž si bo zdaj privoščil zaslužen teden počitka, nato pa bo v Portorožu pred domačimi ljubitelji tenisa naskakoval nov naslov na turnirjih serije ATP Challenger.

Čestitamo za izjemno serijo in vrnitev med najboljših 100 igralcev na svetu ! TUKAJ.

Blaž Kavčič v finalu ATP Chalengerja v Nan Changu

bm, 28.06.2014

Blaž KAVČIČ že tri tedne ne pozna poraza. Na ATP Challengerju v Nan Changu je dosegel še trinajsto in štirinajsto zaporedno zmago in se uvrstil v finale.

Danes je najprej v četrttfinalu s 7-5 6-2 premagal Japonca Toishihideja MATSUIA nato pa v polfinalu gladko s 6-1 6-0, v vsega 43.minutah še 18. letnega Korejca Hyeona CHUNGA, 299. igralca lestvice ATP.

Po pričakovanju se bo v finalu za novo zmago na ATP Challengerjih pomeril s 1. nosilcem turnirja, 29. letnim Japoncem Goom SOEDO, 109. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Živa Falkner v Trstu izgubila finale TE 12, Sven Lah poražen v finalu TE 16 v Čakovcu

bm, 27.06.2014

Na turnirju TE do 12 let v Trstu je Živa FALKNER izgubila finalno srečanje. Potem, ko je v polfinalu, v slovenskem obračunu, s 6-4 3-6 6-0 premagala vrstnico iz Domžal Pio LOVRIČ, je v finalu izgubila z Rusinjo Mario NOVIKOVO. Rusinja je bila boljša s 6-1 6-1.

Na turnirju TE do 16 let v Čakovcu je Sven LAH izgubil finalno srečanje s 1. nosilcem Saninom ZUKIĆEM iz BiH.

Včeraj je v četrtfinalu najprej s 6-2 6-1 premagal Madžara Martona SZAPPANOSA, v polfinalu pa je nato izločil še 3. nosilca, Rusa Andreya CHEPELEVA. Zmagal je z rezultatom 7-5 5-7 6-4.

Med dekleti se je Lara PROSENJAK uvrstila v polfinale, kjer je 3-6 2-6 izgubila z Nefiso BERBEROVIĆ.

V konkurenci dvojic sta se med dekleti Lara PROSENJAK in Nina KOLAR uvrstili v finale, kjer sta s 4-6 4-6 izgubili srečanje z Rusinjo Dario SOLOVYEVO in Avstralko Stephanie BELOVUKOVIC. TUKAJ.

Grega Kokalj, Nika Kozar in Veronika Erjavec polfinalisti v Kranju

bm, 27.06.2014

Na turnirju TE do 16 let v Kranju zaključni boji ne bodo minili brez slovenskih predstavnikov.

Pri fantih se je v polfinale uvrstil Grega KOKALJ. V četrtfinalu je s 6-2 6-1 premagal Luko MIKLAVČIČA. Poleg Miklavčiča sta izpadla Anže ARH in Jernej ZAPLOTNIK.

Pri dekletih sta polfinalistki Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC. Obe sta v spodnji polovici žreba in bosta v medsebojnem obračunu odločili o eni izmed finalistk.

Nika KOZAR je v četrtfinalu s 6-3 6-0 premagala Avstrijko Andreo OBERNAUER, Veronika ERJAVEC je s 6-1 6-1 premagala Srbinjo Isidoro ŽIVKOVIĆ. TUKAJ.

Blaž Rola nemočen v srečanju z Andyem Murrayem, presenetljivo slovo Katarine Srebotnik, tudi Polona Hercog za las prekratka

bm, 27.06.2014

Danes smo v Wimbledonu videli tri slovenske nastope, žal pa so se vsi končali s porazom.

V drugem krogu je bil Blaž ROLA brez možnosti proti enemu izmed favoritov turnirja, domačinu Andyu MURRAYU. V uri in pol je pred polnimi tribunami igrišča št. 1 ujel vsega dve igri. Anglež je slavil s 6-1 6-1 6-0. Blaž ni bil razpoložen za igro, neprepričljivo je serviral (osvojil je samo 47 % točk na prvi in 29 % točk na drugi servis) naredil pa je tudi preveč (27) neprisiljenih napak, da bi lahko iztržil boljši rezultat. Ob koncu je bilo razmerje točk 84 - 42 v korist Murraya.

Za neprijetno presenečenje je danes poskrbela dvojica Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. Treji nosilki in kandidatki za zaključne boje sta se poslovili že v prvem krogu, potem, ko sta s 5-7 3-6 izgubili z Nemko Andreo PETKOVIC in Slovakinjo Magdaleno RYBARIKOVO.

Zadnje slovensko upanje je bil nastop Polone HERCOG, ki se je na igrišču št. 18 pomerila s Čehinjo Lucie SAFAROVO.

Srečanje je bilo zelo izenačeno, vseskozi pa je, z izjemno uvodnih štirih iger, Polona lovila nasprotnico. Polona HERCOG je s hitrim breakom v prvem nizu povedla s 3-1. Nato je izgubila tri igre zapored, a si je ob koncu niza, potem, ko je ubranila dve set žogi uspela priboriti podaljšano igro. Tudi v tej je zaostajala s 3-5, nato mdobila tri točke zapored in si priigrala prvo zaključno žogo za prvi niz, a je ni uspela izkoristiti in v nadaljevanju je niz izgubila s 7-6(7). V drugem nizu je izgubilasvoj uvodni začetni udarec, nato zaostajala s 3-5, z re-breakom izenačila na 5-5 ter servirala za vodstvo s 6-5, a enajsto igro izgubila potem, ko je na break žogo SAFAROVA odgovor na servis zabila na črto. V dvanajsti igri je servirala SAFAROVA in si takoj priigrala dve meč žogi in prvo tudi izkoristila.

V igri tako v Wimbledonu ostaja samo Katarina SREBOTNIK v konkurenci mešanih dvojic, kjer bo zaigrala z Američanom Mikeom BRYANOM s katerim sta 1. nosilca.

V prvem krogu ženskih dvojic je namreč izpadla tudi Andreja KLEPAČ, ki je igrala s Španko Mario Tereso TORRO FLOR. TUKAJ.

V Kranju v četrtfinale štirje fantje in štiri dekleta

bm, 26.06.2014

V Kranju so na mednarodnem turnirju TE do 16 let odigrali tekme tretjega kroga pri fantih in drugega kroga pri dekletih, tako da smo danes v obeh kategorijah dobili četrtfinaliste.

Pri fantih so bili uspešni Luka MIKLAVČIČ, ki je v slovenskem obračunu s 6-0 6-2 premagal Aljaža ŠENICO, Grega KOKALJ je bil s 6-0 6-2 boljši od 5. nosilca, Avstrijca Maxa LANGA, Jernej ZAPLOTNIK je s 6-4 6-4 premagal 13. nosilca, Romuna Andreia Raduja TAICO, domačin Anže ARH pa je s 6-3 6-1 premagal Poljaka, 11. nosilca Mikolaja WRZOLA.

Pri dekletih so četrtfinalistke Maruša PLANK, ki je s 6-2 6-3 premagala domačinko Katjo HRKAČ, Evgenija BURGER je s 6-3 6-2 premagala Rusinjo Ekaterino YAKSHINO, Nika KOZAR je bila s 6-2 6-4 v gorenjskem obračunu boljša od Tine CVETKOVIČ, Veronika ERJAVEC pa je napredovala po zmagi s 6-0 6-1 nad Lucio ŽAGAR iz Hrvaške. TUKAJ.

Pia Lovrič in Živa Falkner polfinalistki v Trstu, Sven Lah in Lara Prosenjak četrtfinalista v Čakovcu

bm, 26.06.2014

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Trstu zaenkrat uspešno igrata Pia LOVRIČ in Živa FALKNER. Obe sta se uvrstili v polfinale posameznic.

Pia LOVRIČ je v drugem krogu s 6-2 0-6 6-4 premagala Belgijko Michelle VAM MOL, v četrtfinalu pa je s 6-1 1-6 6-1 premagala Avstralko Hano KIM.

Živa FALKNER je v drugem krogu s 6-4 6-2 ugnala Avstrijko Anno GROSS, v četrtfinalu pa je bila s 6-4 7-6(5) boljša od Avstrijke Ariane ARSENEAULT.

Naši igralki bosta v polfinalu igrali med sabo.

Na turnirju TE do 16 let v Čakovcu se je Sven LAH uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu mu je Hrvat Luka ŠOŠKIČ pri zaostanku 0-4 srečanje predal, v tretjem krogu pa je s 6-7(4) 6-4 6-4 premagal domačina Filipa KESINO.

. Pri dekletih se je v četrtfinale uvrstila Lara PROSENJAK. V tretjem krogu je s 5-7 6-2 7-6(5) premagala 1. nosilko, Rusinjo Dario SOLOVYEVO. TUKAJ.

Blaž Kavčič četrfinalist turnirja v Nang Hangu, Nastja Kolar obstala v četrtfinalu Siofoka

bm, 26.06.2014

Blaž KAVČIČ se je uvrstil v četrtfinale ATP Challengerja v kitajskem Nang Hangu. V drugem krogu je s 6-3 6-7(2) 6-0 premagal Američana Nicolasa MAISTRA, 362. igralca lestvice ATP.

V četrtfinalu bo igral s 36. letnim japoncem Toshihidejem MATSUIEM.

V četrtfinalu je na ITF turnirju v Siofoku (25.000 $) nastope končala Nastja KOLAR. V drugem krogu je s 6-3 6-4 premagala Hrvatico Emo MIKULČIČ, ki je v prvem krogu izločila Nino POTOČNIK, v četrtfinalu pa je morala premoč priznati Hrvatici Ani SAVIČ. Ta je bila boljša s 6-0 6-4. S tem se je končal niz sedmih zaporednih zmag Nastje KOLAR.

Na Futuresu (10.000 $) v avstrijskem Seefeldu se je Tom KOČEVAR DEŠMAN uvrstil v četrtfinale, kjer pa je z nastopi končal. Potem ko je v prvem krogu s 6-7(1) 6-4 7-6(4) premagal Čeha Robina STANEKA, je bil v drugem krogu z 2-6 6-2 7-6 boljši od Nemca Kevina KRAWIETZA. V tretjem nizu je že zaostajal z 0-2, a se mu je uspelo vrniti v igro in na koncu zasluženo slaviti.

V četrtfinalu je igral s 3. nosilcem, Avstrijcem Bastianom TRINKERJEM in izgubil z rezultatom 1-6 4-6. TUKAJ.

Končana so poletna državna prvenstva 2014

bm, 26.06.2014

Z državnim prvenstvom do 18 let so končana letošnja poletna državna prvenstva. Državni prvaki v posameznih kategorijah za leto 2014 so:



DEČKI 12 let: Samuel PATE (Pvald)

DEKLICE 12 let: Pia LOVRIČ (Domž)

DEČKI 14 let: Matic PODLIPNIK (Br-Mb)

DEKLICE 14 let: Kaja JUVAN (Šplus)

FANTJE 16 let: Sven LAH (Ptuj)

DEKLETA 16 let: Hana MRAZ (Tr-Kr)

FANTJE 18 let: Grega KOKALJ (AsLit)

DEKLETA 18 let: Manca PISLAK (Tc-Lj)

ČLANI: Matic ŠPEC (ŽtkMb)

ČLANICE: Maša MARC (Ol-Lj)

TUKAJ.

Na Olimpijskem dnevu so mladi teniški igralci in igralke predstavili tenis

, 26.06.2014

Olimpijsko gibanje po vsem svetu, v spomin na leto 1894, ko je bil ustanovljen Mednarodni olimpijski komite, 23.junija praznuje Olimpijski dan. Z ustanovitvijo MOK so bili postavljeni temelji olimpijskemu gibanju in olimpijskim igram moderne dobe.

Olimpijski dan je, tako kot je že v navadi, obeležil tudi Olimpijski komite Slovenije, tokrat je bil središče dogajanja Volčji Potok.

Obiskovalci olimpijskega dne so se v olimpijskih kotičkih lahko spoznavali z različnimi športnimi panogami. Svojo opremo in znanje so tako prikazali veslači, lokostrelci, tenisači, golfisti, strelci, udeleženci olimpijskega dneva pa so se lahko preizkusili tudi na simulatorju smučarskih skokov in v namiznem tenisu.

Tenis so predstavili mladi teniški igralci in igralke, ki bodo prihodnji teden Slovenijo zastopali na kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo do 14 let.

Foto:TZS TUKAJ.

Danes v Wimbledonu trije slovenski nastopi, ob 14. uri začne Blaž Rola (prenos na Sportklubu)

bm, 25.06.2014

Na igriščih All England Tennis Lawn cluba bodo danes nastopili trije slovenski predstavniki.

Na igrišču št.1 bo ob 13. uri po lokalnem času (14.00 SLO) nastopil Blaž ROLA. Pomeril se bo z domačim upom za zmago na letošnjem prvenstvu, Andyem MURRYEM, tretjim nosilcem turnirja in trenutno 5. igralcem sveta.

Tekmo bo prenašal Sportklub.

V prvi tekmi dneva ob 11.30 po londonskem času pa bo prvič travo na igrišču št. 5 preizkusila Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE bosta igrali proti Andrei PETKOVIC in Magdaleni RYBARIKOVI.

V tretji tekmi dnevnega sporeda bo na igrišču št. 18 okrog 15. ure (16.00 SLO)nastopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica bo 23. igralka sveta Lucie SAFAROVA.

Tudi to srečanje si boste lahko ogledali na Sportklubu

Pred srečanjem z Andyem MURRAYEM precej pozornosti domačih medijev privlači tudi Blaž ROLA. Ko so ga domači novinarji vprašali kakšne možnosti ima za zmago nad lanskim zmagovalcem Wimbledona, je bil Blaž pri odgovoru previden. "Ne vem, ta trenutek lahko rečem, da ne. Že njegovi uspehi govorijo sami zase. Ne želim se ozirati nanj, na igrišču želim igrati svoj najboljši tenis. Če bom imel kakršnokoli priložnost, jo bom zagrabil."

"Prihajam iz majhne države, ki ima le dva milijona prebivalcev. Ne želim, da bi bila celotna Anglija proti meni. Andyju ne želim nič slabega, želim igrati svoj najboljši tenis in uživati na igrišču," je domačim predstavnikom medijev še povedal Blaž.

Foto:Facebook TUKAJ.

V Kranju odigrali prvi in delno drugi krog turnirja TE do 16 let, danes in jutri RR turnirji do 12 let (NM v živo)

bm, 25.06.2014

Na igriščih TK Triglav Kranj se odvija mednarodni teniški turnir Tennis Europe do 16 let.

Pri fantih nastopa 21 Slovencev, v tretji krog se jih je že uvrstilo šest, še enkaj tekem pa ni odigranih. Najvišje postavljen slovenski igralec je Jernej ZAPLOTNIK, ki je 4. nosilec, tekme 2. kroga pa še ni odigral, kot tudi ne Jernej ŠUŠTERŠIČ.

Napredovali so že Aljaž ŠENICA, Luka MIKLAVČIČ, Grega KOKALJ, Jan VEHOVEC, Anže ARH in Tilen ŠIMENKO LALIČ.

Pri dekletih nastopa 19 Slovenk, najvišje postavljena je kot druga nosilka Veronika ERJAVEC. V drugi krog se je uvrstilo 9 Slovenk. Presenečenje je v srečanju domačih igralk pripravila Evgenija BURGER, ki je s 6-2 6-4 izločila 5. nosilko Kristino NOVAK. Prav tako je odlično nastopila Tinkara KOVAČ, ki je bila z 1-6 6-2 6-3 boljša od 4. nosilke, Madžarke Livie LUKACS.

Dekleta danes niso nastopila in bodo s tekmami drugega kroga turnir nadaljevala v četrtek.

V sredo in četrtek dečki in deklice igrajo na RR turnirjih do 12 let. Turnirji potekajo v Strunjanu, Murski Soboti in Novem Mestu. Tekmovanja je danes oviral dež, tako da je bila večina tekem prestavljenih na četrtek.

Turnir v Novem Mestu lahko v živo spremljate TUKAJ.

Blaž Kavčič do nove zmage na Challengerjih, Nastja Kolar uspešna v Siofoku

bm, 24.06.2014

Blaž KAVČIČ nadaljuje z dobrimi predstavami na turnirjih serije ATP Challenger. Danes je zmagal še enajstič zapored. V kitajskem Nang Hangu, na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ + H je v prvem krogu s 6-4 6-0 premagal domačina Chuhan WANGA, 712. igralca lestvice ATP. Blaž je zelo dobro serviral in dobil vse igre na svoj začetni udarec.

V drugem krogu bo igral z Američanom Nicolasom MEISTERJEM, 362. igralcem lestvice ATP.

V madžarskem Siofoku je bila v prvem krogu 25.000 $ vrednega ITF turnirja uspešna Nastja KOLAR. S 6-3 7-5 je premagala 324. igralko lestvice WTA, 20 letno Ukrajinko Ganno POZNIKHIRENKO.

V Siofoku je po uspešno odigranih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja nastopila še Nina POTOČNIK, a ni bila uspešna. S 6-2 6-0 jo je premagala 22. letna Hrvatica Ema MIKULČIČ. TUKAJ.

Zmagovalci 2. moške članske teniške lige so igralci TK Terme Ptuj

bm, 24.06.2014

Končala se je 2. članska moška teniška liga.

1. mesto in s tem uvrstitev v najvišji rang tekmovanja si je priigrala ekipa TK Terme Ptuj.

Čestitamo! TUKAJ.

Naši najmlajši igralci na Smrikva Bowlu 2014, Lun Obrul v tretji krog

bm, 24.06.2014

Ta teden naši najmlajši tenisači nastopajo na mednarodnem turnirju do 10 let, Smrikva Bowl na Hrvaškem.

Smrikva Bowl je eden najpomembnejših turnirjev na svetu za teniške igralce in igralke stare do 10 let.Turnir se od leta 1996 odvija v hrvaških Smrikvah. Na zadnjem turnirju leta 2013 so, po podatkih organizatorja, nastopili mladi igralci in igralke iz 37. držav sveta, ki so prišli iz petih različnih celin. Nastopilo je več kot 40 igralcev in igralk, ki so formalno rangirani kot št. 1 v svojih državah v tej starostni kategoriji.

Letos pri dečkih nastopa 82 igralcev, med njimi tudi najboljši slovenski igralci v tej kategoriji. Slovenijo zastopajo Tristan FLANDER, Aljaž KIRBIŠ, Maj PREMZL, Bor ARTNAK in Lun OBRUL.

Pri deklicah nastopa 53 igralk, iz Slovenije se turnirja udeležuje Petja DRAME.

Pri dečkih sta se v drugi krog uvrstila Tristan FLANDER in Lun OBRUL. Tristan je s 4-1 4-0 premagal Japonca Sora MATSUDO, Lun je bil s 4-0 4-1 boljši od domačina Filipa FEREGE.

V nadaljevanju turnirja je bil še enkrat uspešen Lun OBRUL, ki je s 4-1 4-0 premagal Srba Luko RUPNJAKA, Tristan FLANDER je z 2-4 0-4 izgubil z Bolgarom Dragomirjem Dianovim DRAGANOVIM.

V predkolu je izgubil Aljaž KIRBIŠ, v prvem krogu pa Bor ARTNAK in Maj PREMZL. V uvodnem nastopu je izgubila Petja DRAME.

TUKAJ.

V Kranju poteka mednarodni mladinski teniški turnir TE do 16 let

bm, 24.06.2014

V Kranju se v organizaciji TK Triglav Kranj odvija mednarodni mladinski teniški turnir TE do 16 let. V nedeljo so igralci in igralke odigrali kvalifikacije, jutri bodo začeli z glavnima turnirjema. TUKAJ.

Polona Hercog in Blaž Rola v drugi krog Wimbledona, Aljažu Bedenetu ni uspelo

bm, 23.06.2014

V Wimbledonu se je začel glavni turnir tretjega grand slama sezone.

Od slovenskih predstavnikov sta si nastop v drugem krogu že zagotovila Polona HERCOG in Blaž ROLA.

Polona HERCOG je v prvem krogu s 6-4 6-4 premagala Argentinko Paulo ORMAECHEA, 96. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala s Čehinjo. 23. nosilko Lucie SAFAROVO.

Odlično je nastope začel tudi Blaž ROLA. V prvem krogu je v treh nizih povozil Španca Pabla ANDUJARJA, 80. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral s 3. nosilcem, domačim adutom Andyem MURRYEM.

Po prvem krogu pa se poslavlja Aljaž BEDENE.

Premočan je bil Južnoafričan Kevin ANDERSON, 20. nosilec, ki je zmagal s 6-3 7-5 6-2.

Opravljen je bil tudi žreb dvojic.

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta postavljeni za tretji nosilki in bosta v prvem krogu igrali z Nemko Andreo PETKOVIC in Slovakinjo Magdaleno RYBARIKOVO.

Andreja KLEPAČ bo igrala s Španko Mario Tereso TORRO FLOR. Njuni nasprotnici v prvem krogu bosta Čehinja Eva HRDINOVA in Srbkinja Bojana JOVANOVSKI. TUKAJ.

V Wimbledonu danes trije slovenski nastopi

bm, 23.06.2014

V Londonu se danes začenja tretji letošnji turnir za veliki slam, Wimbledon.

V glavnem turnirju bomo imeli tri predstavnike. Blaž ROILA in Polona HERCOG sta se v glavni turnir uvrstila neposredno, Aljaž BEDENE bo nastopil kot srečni poraženec. Grega ŽEMLJA in Tadeja MAJERIČ sta izpadla v kvalifikacijah, Blaž KAVČIČ je turnir izpustil.

Žreb je bil Blažu in Poloni v prvem krogu dokaj naklonjen, manj Aljažu.

Blaž ROLA bo v igral z 80. igralcem lestvice ATP, Špancem Pablom ANDUJARJEM, v primeru uspeha ga v drugem verjetno čaka Andy MURRAY.

Aljaž BEDENE bo v prvem krogu meril moči z 20. nosilcem, Kevinom ANDERSENOM iz JAR.

Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala z Argentinko Paulo ORMAECHEA, 96. igralko lestvice WTA, v primeru zmage bo igrala z zmagovalko srečanja med Lucie SAFAROVO in Julio GOERGES.

Vsi trije bodo nastopili že danes. Blaž ROLA in Polona HERCOG bosta nastopila v prvi tekmi dnevnega sporeda, ki se začne ob 11.30 uri po lokalnem času, Blaž na igrišču št. 5 in Polona igrišču št. 7. Aljaž BEDENE bo nastopil v drugi tekmi na igrišču št. 16.

Rezultate tekem lahko spremljate TUKAJ.

Nina Potočnik v finale kvalifikacij na ITF turnirju v Siofoku, Mike Urbanija izpustil priložnost v Padovi

bm, 22.06.2014

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v madžarskem Siofoku je v kvalifikacijah uspešno nastopila Nina POTOČNIK. Zabeležila je dve zmagi in se uvrstila v glavni turnir.

V prvem krogu je s 7-6(4) 2-6 6-3 premagala 2. nosilko, 22. letno Gruzijko Ekaterino GORGODZE, 345. igralko lestvice WTA, v drugem krogu pa je bila s 6-2 6-4 boljša od 9. nosilke Avstrijke Pie KONIG (WTA 499).

Izjemno priložnost za uvrstitev v svoj prvi glavni turnir na Challengerjih je v Padovi izpustil Mike URBANIJA. Potem, ko je v prvem krogu s 7-6(4) 6-4 premagal Filipinca Rubena GONZALESA, je v finalu kvalifikacij igral s 1. nosilcem, 19 letnim Francozom Laurentom LOKOLIJEM, 329. igralcem letvice ATP. Mike je prvi niz dobil s 6-3, drugega z enakim izidom izgubil, v tretjem pa povedel s 5-2, nato pa ni dobil nobene igre več in tretji niz izgubil s 7-5, s tem pa tudi uvrstitev v glavni turnir. Srečanje je trajalo dve uri in pol. TUKAJ.

V Kopru se je končal mednarodni veteranski turnir

bm, 22.06.2014

V Kopru se je končal mednarodni veteranski ITF turnir, ki šteje za svetovno veteransko teniško lestvico.

Udeležba igralcev iz tujine je bila tokrat zelo močna, tako da se je od Slovencev med zmagovalce vpisal samo Peter KAVČIČ v kategoriji M35.

V kategoriji M70 je Franc LUŠENC izgubil v finalu, v kategoriji M65 je Franci HORVAT izpadel v polfinalu, prav tako sta v polfinalu z nastopi končala v kategoriji M55 Zmago TAJNŠEK in Matjaž FRECE. V kategoriji M 50 je bil finalist Ivo BELIŠ, v kategoriji m45 pa se je do polfinala prebil Peter KOS.

V Ženski kategoriji W55 je bila Vesna ŠTROZAK druga, Vera PAJENK pa tretja. TUKAJ.

Blaž Kavčič se vrača v najboljšo stoterico teniških igralcev, Tamara Zidanšek 58. mladinka sveta

bm, 22.06.2014

Zadnja lestvica pred začetkom turnirja v Wimbledonu, zdaj bo ostala nespremenjena 14 dni, prinaša vrnitev Blaža KAVČIČA med svetovno teniško elito. Ta teden je pridobil 24 mest in se ponovno zavihtel med najboljšo stoterico, na 98. mesto.

Vodilni slovenski igralec ostaja Blaž ROLA (92), Aljaž BEDENE je izgubil dve mesti (140), Grega ŽEMLJA zapušča dvestoterico (216), Janez SEMRAJC ostaja na 262. mestu, Mike URBANIJA je izgubil 10 mest in izpadel iz pestoterice (503), Nika RAZBORŠEK, ki še ni začel z nastopi po poškodbi ostaja na 551. mestu, Tomislav TERNAR pa je izgubilo 20 mest in je ta teden na 798. mrestu. Uvrstitve med 1000 igralcev na svetu z 872. mestom zaključuje Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Na mladinski svetovni lestvici je najvišje uvrščena Slovenka Tamara ZIDANŠEK. Z zadnjimi uspešnimi nastopi se je prebila na 58. mesto, kar je njena rekordna uvrstitev in je v tem trenutku na robu nastopa v glavnem turnirju ZDA, US Open. Najvišje v karieri je tudi Nina POTOČNIK, ki je na 88. mestu, Manca PISLAK je na 116. mestu, Hana MRAZ pa na 134. mestu. TUKAJ.

Na OP 14 v Mariboru zmagovalci Gašper Bezjak, Urban Gnilšek in Anja Trbežnik

bm, 22.06.2014

V Mariboru se je v organizaciji TK Branik končalo OP do 14 let za dečke in deklice.

Pri dečkih je v A turnirju slavil Gašper BEZJAK, ki je večino dela opravil že v polfinalu, kjer je s 6-3 6-3 premagal 1. nosilca Tima TEKAVCA, v finalu pa je bil nato s 6-3 6-2 boljši še od klubskega kolega iz Branika, Mihe VELIČKEGA.

B turnir dečkov je dobil Urban GNILŠEK (Ptuj), ki je v finalu s 7-5 6-2 premagal Benjamina GRUBARJA (SBled).

Pri deklicah je zmagovalka Anja TRBEŽNIK (MaxLj), ki je v finalu s 7-6(3) 6-4 premagala Emo HORVAT (HitLj). TUKAJ.

Blaž Kavčič v Tianjinu še do enajstega naslova v karieri na turnirjih serije Challenger

bm, 22.06.2014

Blaž KAVČIČ se ne ustavlja. V kitajskem Tianjinu je z deseto zmago na zadnjih desetih tekmah osvojil enajsti naslov na turnirjih serije ATP Challenger.

Blaž je še drugič v zadnjih štirinajstih dneh premagal Rusa Alexandra KUDRYAVTSEVA. Tudi tokrat sta igrala tri nize, Blaž pa je bil boljši z rezultatom 6-1 3-6 7-5. Za zmago je potreboval nekaj manj kot dve uri. Blaž je dobro serviral, dosegel sedem asov, nasprotniku pa po dvakrat odvzel servis v prvem in tretjem nizu.

Blaž je osvojil novih 90 točk za lestvico ATP, kar ga bo na novi lestvici ponovno uvrstilo med najboljših 100 igralcev na svetu.

Blaž še en teden ostaja na Kitajskem, kjer bo nastopil na naslednjem ATP Challengerju v Nanchangu. Na turnirju je 2. nosilec, v prvem krogu pa bo igral s kvalifikantom.

Čez tri tedne pa ga bomo lahko vzpodbujali v Portorožu. TUKAJ.

V Mariboru poteka odprto prvenstvo za dečke in deklice do 14 let

bm, 21.06.2014

Na igriščih Branika v Mariboru ta konec tedna potekajo turnirji dečkov in deklic v kategoriji do 14 let.

.

Na A turnirju nastopa 36 igralcev, ki so odigrali uvodne tri kroge in so že znani polfinalisti. To so Tim TEKAVEC, Gašper BEZJAK, Primož ŽIBERT ĐURIČIČ in Miha VELIČKI.

V B turnirju nastopa 16 igralcev. V polfinale so se uvrstili Urban GNILŠEK, Jan KRIVEC, Luka HEDŽET in Benjamin GRUBAR.

Pri deklicah igrajo samo A turnir, nastopilo je 43 igralk. V polfinale so se uvrstile Anja TRBEŽNIK, Leeloo OBRUL, Ema HORVAT in Zoja ŠTRUKELJ.

Na fotografiji Leeloo OBRUL TUKAJ.

Igralke TK Triglav Kranj zmagovalke 1. ženske članske lige

bm, 21.06.2014

V Mariboru se je s finalno tekmo play offa končala letošnja 1. ženska članska teniška liga.

Naslov se iz Maribora seli v Kranj. Zmagovalke lige so igralke TK Triglav Kranj, ki so s 3-0 premagale domačinke, ŽTK Maribor.

Prvo točko jhe zmagovalkam priigrala Hana MRAZ, ki je s 6-2 6-2 premagala Patricio VOLLMEIER.

Presenečenje je pripravila Nika KOZAR, ki je s 6-4 7-5 nadigrala Tjašo ŠRIMPF. Tretjo, odločilno točko, je gostjam prinesla Polona REBERŠAK. S 6-1 2-6 6-0 je premagala Evo ZAGORAC.

Čestitamo! TUKAJ.

Katarina Srebotnik izgubila polfinale dvojic v Eastburnu, Andreja Klepač čestrtfinale v S Hertogenboschu

bm, 21.06.2014

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta zadnjo preizkušnjo pred nastopom v Wimbledonu končali v polfinalu.

V Eastbournu sta v polfinalu izgubili s povratnico na teniška igrišča, nekdaj št. 1 svetovnega tenisa med posameznicami, 34. letno Martino HINGIS in Italijanko Flavio PENETTA.

Švicarsko/italijanska naveza je bila boljša z rezultatom 6-4 4-6 [10-8].

Andreja KLEPAČ je nastopila v S'Hertogenboschu. S Španko Mario Tereso TORRO FLOR sta izgubili v četrtfinalu. S 6-4 6-4 sta ju premagali Michaella KRAJICEK in Kristina MLADENOVIC.

Obe naši igralki v konkurenci dvojic se sedaj selita v Wimbledon. TUKAJ.

Nastja Kolar z dvojno krono iz Ystada

bm, 21.06.2014

Nastja KOLAR je dvojna zmagovalka ITF turnirja (25.000 $) v švedskem Ystadu.

V današnjem fianlu je s 6-4 6-4 premagala 22. letno Poljakinjo Sandro ZANIEWSKO, 293. igralko lestvice WTA.

Za 19 letnico iz Celja, ki je na letsvici WTA trenutno na 234. mestu je bila to četrta zmaga na turnirjih serije ITF, druga na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, dvakrat je osvojila turnirja z nagradnim skladom 10.000 $.

Drugo krono je osvojila v konkurenci dvojic, kjer sta slavili z Avstrijko Yvonne NEUWIRTH. V konkurenci dvojic je slavila petič, prvič na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, ostale štiri naslove je osvojila na turnirjih z nagrdanim skladom 10.000 $.

Nastja KOLAR je tokrat turnir osvojila zelo prepričljivo. Nasprotnicam ni prepustila niti enega niza, še največ iger v posameznem srečanju, osem, pa ji je odvzela prav današnja finalna nasprotnica.

Čestitamo ! TUKAJ.

Blaž Kavčič finalist ATP Challengerja v Tianjinu

bm, 21.06.2014

Blaž KAVČIČ se je v kitajskem Tianjinu na ATP Challengerju (50.000 $) uvrstil v finale. Zmagal je še devetič zapored. Tokrat je bil njegova žrtev 3. nosilec, 22. letni Kitajec Di WU, 238. igralec lestvice ATP. Blaž je zmagal z rezultatom 6-4 6-2.

V polfinalu bo njegov nasprotnik še drugič zapored Rus Alexander KUDRYAVTSEV. Prejšnji teden je bil v Fergani Blaž boljši s 6-4 7-6(8).

TUKAJ.

Nastja Kolar finalistka turnirja v Ystadu

bm, 20.06.2014

Natja KOLAR igra kot v najboljši časih, ko nasprotnicam ni dajala veliko možnosti za zmago. Na turnirju ITF (25.000 $) v švedskem Ystadu se je uvrstila v finale.

V današnjem polfinalnem srečanju je s 6-2 6-4 premagala Švicarko Xenio KNOLL.

Nastja bo danes nastopila še enkrat in sicer bo z Avstrijko Yvonne NEUWIRTH nastopila v finalu konkurence dvojic. Njuni nasprotnici bosta Kazahstanka Anna DANILINA in današnja nasprotnica Xenia KNOLL. TUKAJ.

Grega Kokalj in Manca Pislak državna prvaka do 18 let

bm, 20.06.2014

V Kranju se je s finalnima obračunoma posameznikov in posameznic končalo letošnje poletno državno prvenstvo do 18 let.

Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil Grega KOKALJ (AsLit). V finalnem obračunu je bil s 7-5 6-0 boljši od Maksa TEKAVCA (MaxLj). Maks je sicer srečanje zelo dobro začel, povedel s 4-2 in nato še s 5-4, a se je borbeni Grega vedno znova vrnil, od izida 5-4 pa dobil devet iger zapored in se na koncu zaslzućženo veselil lovorike, katera mu je ušla iz rok v kategoriji do 16 let, ko je na domaćem terenu osvojil naslov viceprvaka.

Pri dekletih jre državna prvakinja Manca PISLAK (Tc-Lj). V finalu je s 6-4 6-3 premagala domačinko Hano MRAZ (Tr-Kr). Srečanje se je začelo obetavno za leto dni mlajšo domačinko, ki je v uvodnih igrah igrala zelo zanesljivo in brez napak ter hitro povedla s 4-1. Pri tem izidu je močno popustila in izkušenejša Manca je dobila pet iger zapored in prvi niz s 6-4. Tudi v drugem nizu smo spremljali zanimiv obračun, a se Manca PISLAK ni pustila presenetiti in tudi drugi niz je dokaj rutinirano pripeljala do konca in zasluženo osvojila nov naslov državne prvakinje.

V konkurenci dvojic sta pri fantih državna prvaka Domen GOSTINČAR (ŽtkMb) in Maks TEKAVEC (MaxLj), pri dekletih sta naslov osvojili Pija BRGLEZ (Br-Mb) in Sara PALČIČ (Talos). TUKAJ.

Aljaž Bedene kljub porazu v zadnjem krogu kvalifikacij ostaja v Wimbledonu kot srečni poraženec

bm, 20.06.2014

V tretjem, zadnjem krogu kvalifikacij je Aljaž BEDENE končal z letošnjimi nastopi v Wimbledonu. igral je z 9. nosilcem, 22. letnim Američanom Denisom KUDLO, 122. igralcem lestvice ATP.

Prvi niz je Američan dobil s 6-3 in tudi v drugem je s hitrim breakom povedel. Pri izidu 3-4 je Aljažu uspel re-break in izenačenje na 4-4, a je že v naslednji igri ponovno izgubil svoj začetni udarec in KUDLA je pri vodstvu s 5-4 serviral za osvojitev drugega niza. Aljaž je nato dobil tri igre zapored, dvakrat je nasprotniku odvzel servis, in tako osvojil 2. niz s 7-5.

V tretjem nizu pa je povsem popustil. Izgubil je oba svoja uvodna začetna udarca in Denis KUDLA je povedel s 4-0. V nadaljevanju je Aljaž sicer uspel dobiti en servis, a je nato v sedmi igri pri izidu 1-5 še enkrat klonil na svoj servis intretji niz izgubil z 1-6.

Tudi v četrtem nizu Aljaž ni zaigral tako kot zna in tudi odločilni niz je izgubil, tega s 4-6.

Na srečo poraz ni bil usoden, saj se je v glavni turnir, po odpovedi kar nekaj igralcev, uvrstil kot srečni poraženec.

V glavnem turnirju bomo imeli poleg njega še dva predstavnika, Blaža ROLO in Polono HERCOG. TUKAJ.

Hana Mraz, Manca Pislak, Grega Kokalj in Maks Tekavec finalisti državnega prvenstva do 18 let

bm, 19.06.2014

V Kranju so odigrali polfinalna srečanja na državnem prvenstvu do 18 let.

Pri fantih bosta v finalu nastopila nepostavljena igralca.

Pomerila se bosta Maks TEKAVEC, sicer najboljši slovenski mladinec na svetovni mladinski teniški lestvici ITF in finalist državnega prvenstva do 16 let, Grega KOKALJ.

Maks TEKAVEC (MaxLj) je s 6-2 6-4 premagala Anžeta LOVIŠČKA (TaBre), Grega KOKALJ (AsLit) pa je bil s 6-4 2-6 6-4 boljši od Jureta FRANKA ( ŽtkMb).

Pri dekletih sta finalistki naši odlični mladinki Hana MRAZ (Tr-Kr), državna prvakinja do 16 let in Manca PISLAK (Tc-Lj).

Hana MRAZ, članica domačega kluba, je v polfinalu s 6-0 7-5 premagala Mariborčanko Pijo BRGLEZ (Br-Mb). V drugem polfinalu je imela Manca PISLAK kar nekaj dela, da je strla odpor druge domačinke v polfinalu, Nike KOZAR. Manca je bila boljša s 6-0 3-6 6-4.

V petek se tako obetata dva izjemno zanimiva končna obračuna. TUKAJ.

ŽTK Maribor drugi finalist v 1. ženski članski teniški ligi

bm, 19.06.2014

V Mariboru je bila danes odigrana še druga polfinalna tekma play offa v 1. ženski članski teniški ligi.

Srečanje med ŽTK Maribor in ŠD LTC Ljubljana so zanesljivo dobile Mariborčanke z rezultatom 3-0.

Točke za ŽTK so priigrale Patricia VOLLMEIER, Eva ZAGORAC in Zala DOVNIK.

V nedeljo se bosta tako v finalu pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj.Domačin je ekipa iz Štajerske. TUKAJ.

Prijava za 1. moško člansko in ligo do 14 let do 30.6.2014

bm, 19.06.2014

Objavljamo obrazec za poimensko prijavo ekipe za ligaško tekmovanje v sezoni 2014 v kategorijah:

- 1. moška članska liga

- Liga do 14. let fantje in dekleta

Vse poimenske prijave izpolnjene vrnite do 30.6.2014.

Tekmovalci morajo biti vneseni po jakosti, od najmočnejšega navzdol. Za pomoč naj vam služi aktualna lestvica, kjer gledate leto 2014 pod mesec junij.

Obrazec najdete TUKAJ.

Marjeta Smodiš imanovana v mladinski komite pri ITF

bm, 19.06.2014

Dolgoletna delavka TZS, sedaj upokojenka, sicer pa še vedno aktivna v mednarodnih teniških krogih Marjeta SMODIŠ, je bila imenovana v mladinski komite pri mednarodni teniški federaciji ITF.

Čestitamo! TUKAJ.

Blaž Kavčič četrtfinalist v Tianjinu, Nastja Kolar v polfinalu Ystada, poraz Tomislava Ternarja

bm, 19.06.2014

Blaž KAVČIČ nadaljuje serijo zmag na ATP Challengerju v kitajskem Tianjinu. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil 26. letni Avstralec Ryan AGAR, 836. igralec lestvice ATP. Blaž ni imel težav in je slavil s 6-2 6-1 ter se uvrstil v četrtfinale.

Tu bo igral z 8. nosilcem, Ti CHENOM (TPE), 309. igralcem lestvice ATP.

Z včerajšnjima zmagama sta se v četrtfinale turnirjev v Ystadu in Siofoku uvrstila Nastja KOLAR in Tomislav TERNAR.

Tomislav TERNAR je na Futuresu v Siofoku s 6-4 6-3 premagal Portugalca Goncala OLIVEIRO, a je nato v četrtfinalu izgubil s Čilencem, 3. nosilcem, Christobalom SAAVEDRO-CORVALANOM. Ta je bil boljši z rezultatom 6-4 6-2

Na ITF turnirju v švedskem Ystadu (25.000 $) je Nastja KOLAR v drugem krogu s 6-0 6-4 premagala Španko Lauro POUS-TIO, v četrtfinalu pa je s 6-1 6-1 odpravila Švedinjo Susanne CELIK. v Polfinalu bo igrala s Švicarko Xenio KNOLL, 338. igralko lestvice WTA.

V drugem krogu je na Futuresu v italijanski Sieni izgubil Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 7-6(4) 1-6 6-1 ga je premagal Italijan Pietro RONDONI.

TUKAJ.

ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014 - Blaž Kavčič bo v Portorožu med nosilci

bm, 18.06.2014

V ponedeljek 16. junija je bil zadnji rok za prijavo za nastop na najmočnejšem teniškem turnirju v Sloveniji, ATP CHALLENGERJU TILIA SLOVENIA OPEN, ki bo od 7. do 13. julija na igriščih ŠRC Marina v Portorožu.

Med prijavljenimi igralci sta tudi dva Slovenca, Blaž KAVČIČ (ATP-122) in Janez SEMRAJC (ATP - 262).

Najvišje uvrščen igralec na svetovni teniški lestvici ATP, ki je prijavljen na turnir je 26-letni Slovak Lukas LACKO (ATP - 87), drugi najvišje uvrščen je Rus Evgeny DONSKOY (ATP - 100), tretji pa Gilles MULLER (ATP - 102) iz Luksemburga, ki je bil pred leti že na 42. mestu ATP lestvice.

Za omenjeno trojico se nahaja Blaž KAVČIČ, ki je odlično zaključil pretekli teden z zmago na turnirju serije Challenger v Uzbekistanu (50.000$) in si tako priboril 80 točk na lestvici ATP. Kavčič je osvojil že deset turnirjev serije Challenger, nedvomno pa je eden od kandidatov tudi za visoko uvrstitev na turnirju v Portorožu.

Na turnir je prijavljen tudi Janez SEMRAJC, ki na glavni turnir še ni uvrščen neposredno. Četudi njegova uvrstitev ne bo zadostovala za glavni žreb, bo zagotovo prejel povabilo, saj si je nastop v Portorožu prislužil kot najbolj uspešen slovenski igralec na nedavno zaključeni slovenski seriji futures turnirjev ITF PETROL TURNEJA.

Za posebno povabilo kandidirajo tudi Mike Urbanija (493), Nik Razboršek (551), Tomislav Ternar (778) in Tom Kočevar Dešman (868). Med zanimivejšimi prijavljenimi igralci sta tudi Srb Ilija BOZOLJAC (ATP - 200) in Izraelec Amir WEINTRAUB (ATP - 196), ki se je portoroški publiki predstavil na obračunu Davisovega pokala med Slovenijo in Izrealom aprila letos.

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž ROLA (ATP - 91) je prijavljen na dva turnirja serije ATP 250 s peščeno podlago, ki je sicer njegova najljubša. V kolikor ne bo uvrščen v glavni del turnirja v Stuttgartu (Mercedez Cup) ali Bastadu (Ski Star Swedish Open), obstaja možnost, da Rolo vidimo nastopiti v Portorožu. Grega ŽEMLJA (217. ATP), lanski zmagovalec turnirja, ima še vedno težave z zdravjem, zato verjetno na turnirju Tilia Slovenia Open ne bo nastopil. Je pa Grega obljubil navijaško zvestobo našim igralcem, saj bo s svojo prisotnostjo prav gotovo povečal energijo na teniškem stadionu ŠRC Marina v Portorožu.

V konkurenci dvojic bosta nastopila Jaka KAPLJA in Rok JARC, letošnja slovenska državna prvaka. KAPLJA bo prejel tudi vabilo (s strani TZS) za nastop na glavnem turnirju posameznikov. Med dvojicami sta si nastop priborila tudi Matjaž JURMAN in Gregor REPINA, ki sta na ITF PETROL TURNEJI v dvojicah postregla z najboljšimi rezultati izmed vseh Slovencev . TUKAJ.

Ekipa TK Domžale zmagovalka lige do 12 let

bm, 18.06.2014

V Domžalah se je s finalnim obračunom play offa končala letošnja liga do 12 let.

Med sedemnajstimi ekipami, ki so v predtekmovanju nastopale v treh skupinah, se je na koncu naslova veselila ekipa TK Domžale.

V današnjem finalnem obračunu so domačini s 5-2 premagali združeno ekipo TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica.

Po tekmah posameznikov in posameznic je ekipa TK Domžale vodila s 3-2. Za Domžale so bili uspešni Filip KALJEVIČ, Pia LOVRIČ in Alja BELINGER, za Triglav sta točki priigrala Jan Lon ŠUNTAR in Luka KRAJNIK.

Četrto točko in s tem zmago sta Domžalam prinesli Pia LOVRIČ in Alja BELINGER, končni izid 5-2 pa sta postavila Filip KALJEVIČ in Aljaž JERAN. TUKAJ.

Na DP do 18 let v Kranju znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 18.06.2014

Na državnem prvenstvu do 18 let v Kranju so odigrali četrtfinalna srečanja.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili Maks TEKAVEC z zmago 7-5 6-2 nad Filipom Jakobom ZUPANČIČEM, Anže LOVIŠČEK, ki je bil s 7-5 6-2 boljši ob Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA, Jure FRANK, ki je s 6-3 6-2 izločil Luko ŠKORJANCA in Grega KOKALJ, ki s 6-4 2-6 6-3 premagal Grego BOHA.

Pri dekletih je Hana MRAZ s 6-1 6-2 premagala 1. nosilko Tjašo JERŠE, Pija BRGLEZ je bila s 7-5 6-2 boljša od Lare VOVK, Nika KOZAR je s 6-2 6-3 izločila Kajo EMERŠIČ LJUBIČ, Manca PISLAK pa je bila s 7-6(5) 6-1 boljša od Kristine NOVAK. Odigrali so tudi četrtfinalna srečanja v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Na Lošinju Jan Vehovec in Luka Miklavčič izgubila v tretjem krogu

bm, 18.06.2014

Naši mladi igralci in igralke so ta teden nastopili na mednarodnem mladinskem turnirju Tennis Europe do 16 let v Malem Lošinju.

Najbolje sta se odrezala Luka MIKLAVČIČ in Jan VEHOVEC. Oba sta se uvrstila v tretji krog, kjer ap sta z nastopi končala.

V prvem krogu je izgubil Nick CMAGER, v drugem krogu pa Mark MESARIČ.

Pri dekletih so v drugem krogu izgubile Tinkara KOVAČ, Nina KOLAR, Nika ZUPANČIČ in Nika ALBRECHT. TUKAJ.

Na državnem prvenstvu do 18 let pri fantih izpadla 1. in 2. nosilec

bm, 17.06.2014

V Kranju se je s tekmami drugega kroga nadaljevalo poletno državno prvenstvo za fante in dekleta do 18 let.

Pri fantih so se v drugem krogu poslovili 1., 2., 4. in 5. nosilec.

Prvega nosilca Nika KRAPEŽA je s 6-3 2-6 6-2 premagal Maks TEKAVEC. Od drugega nosilca Mihe OKORNA je bil s 6-3 6-2 boljši Grega KOKALJ. Četrto postavljenega Domna GOSTINČARJA je s 6-2 0-6 6-4 presenetil kvalifikant Luka ŠKORJANC. Peti nosilec Jan-Vit ŠUNTAR je moral premoč priznati Gregi BOHU, ta je bil boljši z rezultatom 2-6 6-2 6-3. V četrtfinalu so še nosilci Filip Jakob ZUPANČIČ, Anže LOVIŠČEK, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jure FRANK.

V konkurenci deklet nadaljevanje tekmovanja ni prineslo večjih presenečenj. Izpadla je še ena postavljena igralka Tina Kristina GODEC, katero je s 6-4 6-4 izločila Nika KOZAR. Zanesljivo se je v četrtfinale uvrstila 1. nosilka Tjaša JERŠE, nekaj težav je presenetljivo imela državna prvakinja do 16 let Hana MRAZ, a je na koncu s 7-6(4) 6-4 ugnala Saro PALČIČ, brez težav pa so napredovale še Pija BRGLEZ, Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, Lara VOVK in Manca PISLAK.

Četrtfinalni obračuni bodo na sporedu v sredo, ko se bo nadaljevalo tudi tekmovanje v konkurenci dvojic. Tekme se bodo začele ob 9. uri.

Na fotografiji Grega Kokalj TUKAJ.

Finalista play offa lige do 12 let sta TK Domžale in TK Triglav Kranj-TK Nova gorica

bm, 17.06.2014

V Domžalah se je končal polfinale play offa v ligi do 12 let. V zaključnih bojih so sodelovale ekipe TK Domžale, TK Celje, TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica in ŠD LTC Ljubljana.

Srečanje med ekipama TK Domžale in TK Celje sta odločili Pia LOVRIČ in Alja BELINGER, ki sta Domžale povedli v vodstvo s 4-2 in Domžalam zagotovili nastop v finalu. Končni izid je bil 4-3 v korist Domžal.

O drugem finalistu sta odločali ekipi ŠD LTC Ljubljana in TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica (na fotografiji). Po odigranih šestih srečanjih je bil rezultat izenačen 3-3. O zmagovalcu je odločala igra dvojic.

Za ŠD LTC Ljubljana sta nastopili Anja ČOTAR in Lucija ULČAKAR, za TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica pa Tjaša KLEVIŠAR in Ema KORŠIČ. Igralki iz Kranja in Nove Gorice sta srečanje odločili v svojo korist z rezultatom 6-2 6-1 in tako ekipi TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica priigrali vstopnico v finale.
Finalni obračun bo na sporedu v sredo, 18.6.2014 z začetkom ob 10. uri. TUKAJ.

Blaž Kavčič z zmago začel turnir v Tianjinu, Tom Kočevar Dešman in Tomislav Ternar uspešna v uvodnih nastopih, poraz Tadeje Majerič in Maše Zec Peškirič

bm, 17.06.2014

Blaž KAVČIČ nadaljuje zmagoviti pohod na turnirjih serije Challenger. Iz uzbekistanske Fergane se je preselil v kitajski Tianjin in v uvodnem nastopu brez težav s 6-2 in 6-1 odpravil 22. letnega Američana Evana KINGA, 436. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z avstralskim kvalifikantom, 26 letnim Ryanom AGARJEM.

V kvalifikacijah Wimbledona je v prvem krogu kvalifikacij izpadla Tadeja MAJERIČ, katero je s 6-2 6-2 izločila 26. letna Nemka Laura SIEGEMUND.

V prvem krogu je nastope na ITF turnirju v Lenzerheideju končala Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki se nikakor ne more izviti iz rezultatske krize, ki jo spremlja že nekaj časa. Tokrat jo je s 6-2 6-0 premagala 18 letna nemška kvalifikantka Charlotte KLASEN.

Na moškem Futuresi v italijanski Sieni (10.000 $) je v prvem krogu Tom KOČEVAR DEŠMAN s 6-2 3-0 (predaja) izločil Italijana, 5. nosilca, Alessandra BEGO.

Na Futuresu v madžarskem Siofoku (10.000 $) je Tomislav TERNAR v prvem krogu s 4-6 6-1 6-4 premagal domačina Leventeja GODRYA. TUKAJ.

Danes in jutri v Domžalah zaključek lige do 12 let

bm, 17.06.2014

Danes in jutri se bo v Domžalah odvilo zadnje dejanje letošnje lige do 12 let.

V rednem delu ligaškega tekmovanja je nastopilo 17 kombiniranih ekip deklic in dečkov, ki so tekmovale v treh predtekmovalnih skupinah.

V zaključni del oz. play off so se uvrstile štiri ekipe.

Iz skupine A sta to ekipi TK Domžale in ŠD LTC Ljubljana, iz skupine B je to ekipa TK Celje in iz skupine C sestavljena ekipa TK Triglav Kranj in TK Nova Gorica.

V torek bosta v Domžalah z začetkom ob 10. uri na sporedu polfinalna obračuna, v sredo ob 10. uri pa še finale. TUKAJ.

Drugi Gorenjski teniški satelit bo ta konec tedna

bm, 16.06.2014

TK Radovljica bo ta konec tedna gostil 2. Gorenjski teniški satelit.

Turnir se bo odvijal v soboto in nedeljo, 21. in 22.6.2014 v športnem parku Radovljica.

Prijave sprejemajo po e-pošti do srede, 18.6.2014 do 24. ure na elektronski naslov mitja.skaza@telemach.net.

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

V prvem krogu državnega prvenstva do 18 let v Kranju brez večjih presenečenj

bm, 16.06.2014

V Kranju se je s prvim krogom glavnega turnirja danes nadaljevalo državno prvenstvo do 18 let.

Pri fantih nosilci niso imeli težav in so vsi napredovali v drugi krog.

Pri dekletih je domačinka Kristina NOVAK(na fotografiji), ki nastopa s posebnim povabilom s 6-2 6-4 izločila 7. nosilko Stanio RAKOČEVIĆ.

Prvenstvo se bo s tekmami drugega kroga nadaljevalo v torek. Tekme se bodo začele ob 09. uri. TUKAJ.

Ekipa TK Triglav Kranj prva finalistka Play offa v 1. ženski članski ligi

bm, 16.06.2014

V Kranju je bilo odigrano prvo polfinalno srečanje Play offa v 1. ženski članski ligi. Pomerili sta se ekipi TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj.

Srečanje je bilo odločeno že po igri posameznic, saj so domačinke dobile vse tri posamične dvoboje. Gostujoča ekipa je nastopila brez svoje prve igralke Tamare ZIDANŠEK.

Točke za TK Triglav so osvojile Hana MRAZ, Polona REBERŠAK in Nika KOZAR.

Drugo polfinalno srečanje med ekipama ŽTK Maribor in ŠD LTC Ljubljana je bilo prestavljeno. TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugi krog kvalifikacij Wimbledona, slab dan za Grega Žemljo Polono Hercog, Blaža Rolo in Janeza Semrajca

bm, 16.06.2014

Današnji dan za najboljše slovenske teniške igralke in igralce ni bil uspešen. Dobro jo je odnesel samo Aljaž BEDENE

S kvalifikacijami se je začel letošnji tretji turnir velike četverice, turnir v Wimbledonu.

Letos sta neposredno v glavni turnir med posamezniki uvrščena Blaž ROLA in Polona HERCOG.

Skozi kvalifikacije si nastop poskušajo priboriti Aljaž BEDENE, Grega ŽEMLJA in Tadeja MAJERIČ.

Danes so s kvalifikacijskimi nastopi začeli moški.

Prvi krog je uspešno preskočil Aljaž BEDENE. Irca Jamesa MCGEEJA, 224. igralca sveta je premagal s 6-4 6-4.

Grega ŽEMLJA je še enkrat več omagal v tretjem nizu. V prvem krogu je igral s 16. nosilcem kvalifikacijskega turnirja, Nemcem Danielom BRANDSOM, 130. igralcem sveta. Prvi niz je dobil Brands s 6-4, drugega Grega z enakim izidom, v tretjem pa je kot kaže Grego ponovno izdalo telo in kozt že nekajkrat doslej je tretji niz gladko izgubil. Tudi tokrat n uspel ujeti nobene igre in se tako po prvem krogu poslavlja od Wimbledona.

Na ATP Turnirju v Eastburnu je v prvem krogu nastope končal Blaž ROLA. Potem, ko je proti Argentincu Carlosu BERLOCQU prvi niz izgubil z 2-6 in v drugem zaostajal z 1-3, je srečanje predal. Teden pred začetkom glavnega turnirja v Wimbledonu lahko samo upamo, da ne gre za resnejšo poškodbo.

Slabo se je danes odrezala tudi Polona HERCOG. Na WTA turnirju v S' hertogenboschu je uvodno srečanje z Belgijko Kirsten FLIPKENS izgubila s 4-6 0-6.

Na ATP Challengerju v Milanu se je po drugem krogu kvalifikacij poslovil Janez SEMRAJC. Prvega nosilca kvalifikacij je s 3-6 7-5 6-2 premagal Šved Christian LINDELL.

Po daljšem času je na turnirjih ponovno Nastja KOLAR. Ta teden nastopa na ITF turnirju v švedskem Ystadu (25.000 $). V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala Kazahstanko Anno DANILINO.

TUKAJ.

V Domžalah so se merili veterani na mednarodnem ITF turnirju, uspešni tudi naši igralci

bm, 16.06.2014

Domžale so od četrtka do nedelje gostile mednarodni veteranski ITF turnir. Poleg tujih so nastopili tudi številni domači veterani, med zmagovalce pa so se vpisali:

MS +35: Alen HORVAT

MS 50 : Ivo BELIŠ

MS 55 : Matjaž FRECE

MS 60: Anton PREŠEREN

MS 70: Ivo DRENOVEC

MD 35 : Robert LAZIČ in Andrew J. MORAGHAN

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Nova lestvica ATP prinesla rekordno uvrstitev Janezu Semrajcu in Mikeu Urbaniji, najvišje ostaja Blaž Rola

bm, 16.06.2014

Nova lestvica teniških profesionalvcev in profesionalk je prinesla novi najvišji uvrstitvi slovenskima teniškima igralcema.

Janez SEMRAJC se je zavihtel na 262. mesto (ta teden nastopa v Milanu), Mike URBANIJA pa novo najboljšo uvrstitev beleži pri 493. mestu.

Blaž KAVČIČ je pridobil 11 mest in je ta teden na 122. mestu (ta teden nastopa v Tianjinu). Sicer pa pred Wimbledonom, kjer se danes začenjajo kvalifikacije v katerih nastopata Aljaž BEDENE (ATP 138) in Grega ŽEMLJA (ATP 217) primat med Slovenci na lestvici z 91. mestom drži Blaž ROLA (ta teden igra v Eastburnu).

Pri dekletih je Polona HERCOG izgubila 8 mest in je ta teden na 64. mestu (nastopila bo v S'hertogenboschu), ostale naše igralke pa kar precej zaostajajo. Tadeja MAJERIČ je 153., Nastja KOLAR 234., Dalila JAKUPOVIĆ 236., Petra RAMPRE 285., Maša ZEC PEŠKIRIČ 288., Polona REBERŠAK 582., novina na lestvici od prejšnjega tedna Tamara ZIDANŠEK pa je pridobila 3 mesta in je na 797. mestu. TUKAJ.

V Kranju se je začelo državno prvenstvo do 18 let

bm, 15.06.2014

Na igriščih TK Triglav Kranj se je začelo letošnje poletno državno prvenstvo za fante in dekleta do 18 let.

Pri fantih je prijavljenih 53 igralcev, danes pa so končali s kvalifikacijskimi obračuni. prvi nosilec turnirja fantov je Nik KRAPEŽ, 1. igralec lestvice TZS do 18 let.

Pri dekletih je prijavljenih 32 igralk, prva nosilka bo 1. igralka lestvice TZS do 18 let, Tjaša JERŠE.

Prvi favoritinji turnirja pri dekletih sta Manca PISLAK in Hana MRAZ. TUKAJ.

Blaž Rola v glavni turnir v Eastburnu

bm, 15.06.2014

Blaž ROLA se je na ATP Turnirju serije 250 v Eastburnu uvrstil v glavni turnir. V tretjem krogu kvalifikacij je z rezultatom 6-3 7-6(4) premagal Britanca Daniela SMETHURSTA.

V prvem krogu glavnega turnirja bo igral z 31. letnim Argentincem Carlosom BERLOCQOM, 45. igralcem lestvice ATP.

TUKAJ.

Nina Potočnik zmagovalka turnirja dvojic v Offenheimu, Tamara Zidanšek ustavljena v finalu

bm, 15.06.2014

ITF turnirju v Offenbachu sta zaznamovali naši mladinki Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK.

Prva je z nastopi končala Nina POTOČNIK, ki je dvignila pokal za zmago v konkurenci dvojic. S Čehinjo Miriam KOLODZIEJEVO sta v finalu s 3-6 7-6(1) [10-5] premagali Belorusinjo Iryno SHYMANOVICH in Brazilko Luiso STEFANI.

Čestitamo!

V finalu posameznic je nastopila Tamara ZIDANŠEK. Igrala je s 1. nosilko Belorusinjo Iryno SHYMANOVICH. Tamara je bila tudi v finalu na pragu zmage, a je na koncu klonila z rezultatom 7-5 6-7(3) 1-6.

Čestitke za še en odličen dosežek. TUKAJ.

Blaž Kavčič do 10. zmage v karieri na ATP Challengerjih

bm, 15.06.2014

Blaž KAVČIČ je v Fergani (Uzbekistan) osvojil 10. naslov v karieri na turnirjih serije ATP Challenger in prvega letos.

V finalu 50.000 $ vrednega turnirja, na katerem je bil 1. nosilec, je s 6-4 7-6(8) premagal 2. nosilca turnirja, 28. letnega Rusa Alexandra KUDRYAVTSEVA, 184. igralca sveta.

Čestitamo !

Blaž ima v finalih zelo dobro statistiko - v svojem 15. finalnem nastopu je osvojil že 10 naslov, od tega 3 na trdi podlagi in 7 na peščeni podlagi. »Seveda sem po tem težkem obdobju po operaciji zelo vesel novega naslova. Turnir ni bil najmočnejše zastopan, vendar pa moraš tudi to znati izkoristiti, saj si kot prvi nosilec v vlogi favorita in je to potrebno upravičiti. Slabše rangirani igralci so še posebej na turnirjih ATP Challenger vedno nevarni, saj včasih zaigrajo neverjeten tenis, kot se včasih hecamo, na turnirjih takega ranga vlada »divjina«, kar pa te ne sme zmotiti. Edina prava pot je, da ostaneš osredotočen na svojo igro in vztrajaš pri zastavljenem načrtu, ne glede na trenutno dogajanje na igrišču,« je o nastopanju na turnirjih serije ATP Challenger s poročilu za javnost zapisal Blaž.

»Tako daleč greš na takšen turnir samo z enim namenom, osvojiti naslov, vendar je to potrebno potem realizirati in ni lahko, saj nisi edini s takim ciljem. Zadovoljen sem z igro, tudi s stanjem stopala, ki me še vedno malo skrbi.«

Po operaciji stopala, ko so Blažu odstranili živec med drugim in tretjim prstom desne noge, je namreč ogromno časa posvečal treningu ravnotežja in koordinacije, saj tega dela stopala po operaciji ne čuti in posledica je slabše ravnotežje in gibanje. »Gre za zelo majhne detajle, ki jih je težko opaziti, vendar če želiš biti na najvišjem nivoju, potem šteje vsaka malenkost. Močno upam, da posledice odstranitve živca ne bodo trajne in da bom kmalu spet 100 % kar se tiče gibanja.« je še zapisal Blaž. TUKAJ.

Manca Pislak prejemnica finančnih sredstev v akciji "Mladi upi 2014"

bm, 15.06.2014

Končana je letošnja akcija zavarovalnice Triglav "Mladi upi 2014".

Prejemnica finančnih sredstev po izboru komisije je letos teniška igralka, ena najboljših slovenskih mladink ta hip, Manca PISLAK.

Mladi upi so bili predstavljeni v oddaji "Znan obraz ima svoj glas". Posebni gostje med gledalci v studiu oddaje so bili zmagovalci po izboru strokovne komisije in spletnega glasovanja Nace Pleško, Uroš Prešern, Manca Pislak, Luka Braz, Neja Mravlja, Lan Dan Kerštanj, Karmen Petan, Jože Čeper, Ajda Teran, David Novak, Darko Kolar in Manca Rupnik.

V studiu so tudi izvedeli, da sta POP TV in Zavarovalnica Triglav finančna sredstva, ki so jih zanje iz tedna v teden zbirali tekmovalci z neverjetnimi preobrazbami in ki bodo namenjena razvoju njihovih potencialov, zaokrožila na kar 50.000 evrov!

Članek o perspektivni tenisačici si lahko preberete TUKAJ.

V Velenju znani zmagovalci in zmagovalke turnirja najmlajših

bm, 15.06.2014

V Velenju so se v soboto in nedeljo merili igralci in igralke na turnirjih v kategoriji 8-11 let. Številna udeležba in zanimivi obračuni najmlajših so naslove na turnirjih v mini, midi ter tenisu do 10 let in 11 let prinesli nadslednjim igralkam in igralcem:

dečki MINI tenis: Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje)

deklice MINI tenis: Ivona AHČAN (Ol-Lj)

dečki MIDI tenis: Benjamin BORLINI (Koper)

deklice MIDI tenis: Ivona AHČAN (Ol-Lj)

Tenis dečki do 10 let: Maj PREMZL (ŽtkMb)

Tenis deklice do 10 let: Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj)

Tenis dečki do 11 let: Bor ARTNAK (AsLit)

Tenis deklice do 11 let: Nika STRAŠEK (Ptuj) TUKAJ.

Blaž Rola in Janez Semrajc z zmagama začela nastope v kvalifikacijah, Mike Urbanija in Tadeja Majerič nista bila uspešna

bm, 14.06.2014

Blaž ROLA ta teden igra v kvalifikacijah ATP turnirja serije 250 v Eastburnu. V prvem krogu je bil kot 2. nosilec prost, v drugem krogu pa je s 6-1 6-4 premagal Juana Sebastiana VABALA iz Kolumbije. Za uvrstitev v glavni turnir se bo soočil z domačinom, 23. letnim Danielom SMETHURSTOM, 243. igralcem lestvice ATP.

Na ATP Challengerju v Milanu je bil v prvem krogu kvalifikacij uspešen Janez SEMRAJC. S 6-4 6-2 je premagal Ukrajinca Alexandra KUSHAKOVA. Janez je na kvalifikacijskem turnirju 1. nosilec, v drugem krogu bo igral s Švedom Christianom LINDELLOM.

Na ATP Challengerju v Milanu je v kvalifikacijah nastopil tudi Mike URBANIJA. V prvem krogu je igral z Američanom Bjornom FRATANGELOM in izgubil s 4-6 0-6.

Na WTA turnirju v Eastburnu je v prvem krogu kvalifikacij izgubila Tadeja MAJERIČ. S 6-1 6-4 jo je premagala Ukrajinka Yuliya BEYGELZIMER.

Na WTA turnirju v S'Hertogenboschu bo nastopila Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala z Belgijko Kirsten FLIPKENS, 25. igralko sveta in 6. nosilko turnirja. TUKAJ.

Sven Lah in Hana Mraz poletna državna prvaka do 16 let

bm, 14.06.2014

V Litiji se je končalo letošnje poletno državno prvenstvo v kategoriji do 16 let.

Prvič v karieri se je z naslovom državnega prvaka okitil Sven LAH (Ptuj). V finalu je s 6-2 6-3 premagal Tina KOVAČIČA (Br-Mb).

Pri dekletih se novega naslova državne prvakinje veseli Hana MRAZ (Tr-Kr). V finalu je s 6-1 7-5 premagala Kajo JUVAN (Šplus), letošno državno prvakinjo v kategoriji do 14 let.

V konkurenci dvojic sta državna prvaka Grega KOKALJ in Sitar NEJC, pri dekletih sta slavili Nika KOZAR in Zala DOVNIK. TUKAJ.

Blaž Kavčič polfinalist ATP Challengerja v Fergani

bm, 14.06.2014

Blaž KAVČIČ še naprej niza zmage na ATP Challengerju (50.000 $) v Fergani (Uzbekistan). Z zmago s 6-3 6-0 nad Ukrajincem Denysom MOLCHANOVIM, 265. igralcem sveta, se je uvrstil v finale.

V finalu, ki bo na sporedu v nedeljo ob 08. uri po našem času bo igral z 2. nosilcem, Rusom Alexandrom KUDRYAVTSEVIM, 187. igralcem sveta.

Na poti do finala je Blaž v četrfinalu premagal 8. nosilca, 23. letnega Rusa Aleksanda LOBKOVA, 308. igralca lestvice ATP. Blaž je zmagal s 6-3 6-2 v uri in petnajstih minutah.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek v finalu Offenbacha

bm, 14.06.2014

Naša odlična mladinka Tamara ZIDANŠEK še naprej zmaguje na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v nemškem Offenbachu. V polfinalu je bila s 6-1 6-4 boljša od Nemke, Vinje LEHMAN, 308. mladinke sveta.
V nedeljskem finalu bo igrala s 1. nosilko, sicer pa 11. igralko svetovne mladinske lestvice, Belorusinjo Iryno SHYMANOVICH, ki je izločila Nino POTOČNIK.

Tamara je v četrtfinalu s 6-4 7-5 premagala 12. nosilko, Čehinjo Miriam KOLODZIEJOVO, 72. mladinko sveta. Ta je osvojila zadnji turnir 2. ranga v Budimpšeti, ko je v polfinalu premagala Nino POTOČNIK.

Sicer pa je Tamara dosegla eno največjih zmag v tretjem krogu, ko je s 6-2 1-6 6-2 premagala 14. mladinko sveta, vrstnico iz Avstralije, Priscillo HON, ki je nila na turnirju 2. nosilka. Za Tamaro je bila to zmaga nad najvišje rangirano mladinko na svetovni lestvici v letošnjem letu. Uvrstitev v polfinale ji bo navrgla tudi nove točke za svetovno teniško lestvico in tako je vse bližje cilju, ki si ga je zadala, nastopu na mladinskem OP ZDA konec avgusta.

Nina POTOČNIK pa danes ni bila kos 1. nosilki in trenutno 8. mladinki sveta, vrstnici iz Belorusije, Iryni SHYMANOVICH. Ta je je na mladinskem grand slamu v Parizu izpadla v četrtfinalu, pred tem pa je osvojila turnir 1. ranga v Belgiji. Danes je Belorusinja slavila z rezultatom 6-3 6-1. TUKAJ.

Sven Lah, Tino Kovačič, Hana Mraz in Kaja Juvan finalisti DP do 16 let

bm, 13.06.2014

Na igriščih TK As Litija je na vrsti samo še zadnje dejanje na letošnjem državnem prvenstvu v konkurenci fantov in deklet do 16 let. V sobotni finale so se uvrstili Sven LAH in Tino KOVAČIČ ter Hana MRAZ in Kaja JUVAN.

Pri fantih v finalu ne bomo videli prvega in drugega nosilca, saj sta oba polfinalni srečanji izgubila. Prvega nosilca Grego KOKALJA (AsLit) je s 7-6(7) 4-6 6-4 premagal tretji nosilec Sven LAH (Ptuj). Od drugega nosilca Nejca SITARJA (ŽtkMb) je bil s 6-2 6-1 boljši 4. nosilec Tino KOVAČIČ (Br-Mb).

Pri dekletih je 1. nosilka Hana MRAZ (Tr-Kr) brez težav s 6-1 6-0 izločila domačinko Tino Kristino GODEC (AsLit). V drugem polfinalu je Kaja JUVAN (Šplus)s 6-4 7-6(8) premagala Laro PROSENJAK (ŽtkMb).

V konkurenci dvojic sta med fanti državna prvaka osmoljenca v konkurenci posameznikov Grega KOKALJ in Nejc SITAR.

Pri dekletih sta naslov državnih prvakinj osvojili Zala DOVNIK in Nika KOZAR. TUKAJ.

Samuel Pate in Pia Lovrič poletna državna prvaka do 12 let

bm, 13.06.2014

Na igriščih ŽTK Maribor se je končalo letošnje poletno državno prventvo prvenstvo v konkurenci dečkov in deklic do 12 let.

Pri dečkih je naslov državnega prvaka osvojil Samuel PATE (TK Portovald). V finalu je v zelo izenačenem obračunu s 4-6 6-3 6-3 premagal Blaža VIDOVIČA (Ptuj).

Pri deklicah je naslov osvojila Pia LOVRIČ (Domžale). V finalu je s 6-3 6-4 presenetila 1. nosilko Živo FALKNER (Otočec).

V konkurenci dvojic sta med dečki državna prvaka Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ, ki sta v finalu s 7-5 6-0 premagala Filipa KALJEVIČA in Žigo KOVAČIČA.

Finalistki v konkurenci posameznic sta združili moči tudi v dvojicah in tako je Pia LOVRIČ, enako kot Samuel PATE pri dečkih, dvignila tudi drugi pokal. Z Živo FALKNER sta v konkurenci dvojic v finalu s 6-4 7-5 premagali Aljo BELINGER in Tjašo KLEVIŠAR.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Na državnih prvenstvih do 12 in do 16 let pred nami le še zaključni obračuni najboljših

bm, 12.06.2014

Na DP do 12 let v Mariboru so znani finalisti med posamezniki in posameznicami.

Pri dečkih se bosta za naslov državnega prvaka borila 3. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj) , ki je v polfinalu s 6-1 5-7 7-6(5) premagal prvega nosilca Filipa KALJEVIČA (Domžale) in 2. nosilec Samuel PATE (Pvald), ki je bil s 6-1 6-4 boljši od Žige KOVAČIČA (Šentjur).

Pri deklicah sta finalistki 1. in 2. nosilka Živa FALKNER in Pia LOVRIČ.

Živa FALKNER je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala Kristino KOFOL (Proten), Pia LOVRIČ (Domžale) je bila s 6-2 6-0 boljša od Tjaše KLEVIŠAR.

Na DP do 16 let v Litiji so odigrali četrtfinalna srečanja. V polfinale so se pri dekletih uvrstile Hana MRAZ, Tina Kristina GODEC, Lara PROSENJAK in Kaja JUVAN.

Pri fantih so polfinalisti Grega KOKALJ, Sven LAH, Tino KOVAČIČ in Nejc SITAR. TUKAJ.

Konec nastopov za Tadejo Majerič, Manco Pislak in Tomislava Ternarja

bm, 12.06.2014

Na mednarodnih članskih turnirjih današnji dan za naši igralkki in igralca ni bil uspešen.

Na ITF turnirju v Nottinghamu (50.000 $) je Tadeja MAJERIČ z 1-6 3-6 izgubila s 4. nosilko, 27. letno Čehinjo Andreo HLAVACKOVO, ki je na lestvici ATP uvrščena dvanajst mest pred Tadejo.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) je v drugem krogu glavnega turnirja izpadla Manca PISLAK. S 6-4 7-5 je bila boljša Italijanka, 19. letna Francesca PALMIGIANO, 754. igralka lestvice WTA. Manca PISLAK je imela v drugem nizu zaključno žogo za osvojitev niza, a je ni uspela izkoristiti.

Še en slovenski poraz je danes doživel Tomislav TERNAR. Na Futuresu v Siofoku na Madžarskem (10.000 $) ga je s 6-4 4-6 6-2 premagal 2. nosilec, 26. letni Šved Patrik ROSENHOLM, 549. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Monika Seleš pred oltar

bm, 11.06.2014

Nekdaj najboljša teniška igralka sveta Monika SELEŠ se bo poročila. Podrobnosti si preberite v prispevku MMC RTV SLO - TUKAJ.

Na turnirju TE 14 v Trevisu poraz za Roka Komca, Niko Radišič in Lian Benedejčič, uspešna dvojica Anja Gal in Kristina Novak

bm, 11.06.2014

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let v Trevisu, turnir je 1. ranga, so se v drugem krogu poslovili vsi slovenski predstavniki v konkurenci posameznikov.

Rok KOMAC je z rezultatom 4-6 4-6 izgubil z 2. nosilcem turnirja dečkov, Poljakom Danielom MICHALSKIM.

Pri deklicah je Nika RADIŠIČ z 2-6 2-6 izgubila z 12. nosilko, Romunko Denise-Antonelo STOICA, od Lian BENEDEJČIČ pa je bila s 6-1 7-5 boljša 2. nosilka turnirja deklic, Nemka Irina CANTOS SIEMERS.

Uspešni pa sta bili v konkurenci dvojic Kristina NOVAK in Anja GAL. Z zmago 7-5 4-6 [10-6] nad 2. nosilkama turnirja dvojic, Poljakinjo Wiktorio RUTKOWSKO in Čehinjo Lucie KANKOVO sta se uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

Manca Pislak v drugi krog v Bolu, Tamara Zidanšek in Nina Potočnik zmagali v uvodnih srečanjih v Offenbachu

bm, 11.06.2014

Naše najboljše mladinke z izjemo Hane MRAZ, ta uspešno nastopa na državnem prvenstvu do 16 let, so bile uspešne na članskem in mladinskem turnbirju v Bolu oz. Offenbachu.

V Bolu na Braču je Manca PISLAK še tretjič zmagala. Po dveh kvalifikacijskih zmagah je bila uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja kjer je s 6-1 6-3 premagala Rusinjo Sofio MALYSHEVO. V drugem krogu bo igrala z 19. letno Italijanko Francesco PALMIGIANO.

Na mladinskem ITF turnirju v nemškem Offenbachu, turnir je 1. ranga, sta v uvodnih nastopih zmagali Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK. V prvem krogu sta bili prosti, v drugem pa je Nina POTOČNIK, ki je na turnirju 16. nosilka s 6-4 7-6(4) premagala Bolgarko Elizabeth DANAILOVO (ITF 356) in bo v drugem krogu igrala s 1. nosilko, trenutno 8. mladinko sveta, Belorusinjo Iryno SHYMANOVICH.

Tamara ZIDANŠEK
, 15. nosilka, je bila s 4-6 6-3 6-3 boljša od Kanadčanke Charlotte ROBILLARD-MILLETTE ( ITF 184). Tudi njo v drugem krogu čaka težak preizkus saj bo njena nasprotnica 2. nosilka, trenutno 16. igralka sveta, Avstralka Priscilla HON. TUKAJ.

Na DP do 12 in 16 let so se tekmovanja prevesila v drugo polovico

bm, 11.06.2014

Na DP do 12 in 16 let so se tekmovanja prevesila v drugo polovico. V Litiji so na državnem prvenstvu do 16 let danes fantje počivali, drugi krog pa so odigrala dekleta.

V četrtfinale so se uvrstile Nika KOZAR, Hana MRAZ, Zala DOVNIK, Tina Kristina GODEC, Lara PROSENJAK, Kaja JUVAN ter nepostavljeni Maša PERICA in Stefany GRLJ.

V četrtek bodo na sporedu četrfinalni obračuni v obeh konkurencah posamezno in polfinala v konkurenci dvojic. Tekme se začnejo ob 09. uri.

V Mariboru so odigrali četrtfinalna srečanja posameznikov. Pri dečkih so se v polfinale uvtrstili prvi štirje nosilci Filip KALJEVIČ, Samuel PATE, Blaž VIDOVIČ in Žiga KOVAČIČ.

Pri deklicah so polfinalistke Živa FALKNER, Kristina KOFOL, Tjaša KLEVIŠAR in Pia LOVRIČ.

V četrtek bodo na sporedu polfinalni obračuni v konkurenci posameznikov in dvojic. Tekme se bodo na igriščih ŽTK Maribor začele ob 9. uri. TUKAJ.

Prispevek RTV SLO o Marinu Keglu, enem najboljših gluhih tenisačev na svetu

bm, 11.06.2014

Na spodnji povezavi si lahko ogledate prispevek RTV Slovenija o enem najboljših gluhih teniških igralcev na svetu, Marinu KEGLU.

Poglejte TUKAJ.

Na državnih prvenstvih do 12 in 16 let slovo le treh nosilcev

bm, 10.06.2014

Na DP do 12 let v Mariboru so odigrali drugi krog. Tudi ta je minil brez velikih presenečenj, saj se je v obeh konkurencah poslovil samo en nosilec. Pri dečkih je Žiga LEPIN s 6-3 3-6 6-3 izločil 7. nosilca Tilna KOVAČA. V četrtfinale so se uvrstili še Filip KALJEVIČ, Luka VENGUST, Blaž VIDOVIČ, Nik JURJEVČIČ, Žiga KOVAČIČ, Martin GRILJ in Samuel PATE.

Pri deklicah so vse nosilke upravičile svoj status, saj so vse napredovale v četrtfinale. Četrtfinalistke so Živa FALKNER, Alea BUBEK, Alja BELINGER, Kristina KOFOL, Ema KORŠIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Sara OGNJANOVIĆ in Pia LOVRIČ.

Na DP do 16 let v Litiji so danes nastopila samo dekleta, ki so odigrala prvi krog. Presenečenje je pripravila Maša PERICA, ki je s 6-4 7-5 izločila 6. nosilko Evgenijo BURGER.

V drugi krog so se poleg Maše uvrstile še Nika KOZAR, Hana MRAZ, Zala DOVNIK, Tina Kristina GODEC, Lara PROSENJAK, Kaja JUVAN in Maja VENGUST, kateri je 2. nosilka Veronika ERJAVEC srečanje predala. TUKAJ.

Tadeja Majerič zmagala v Nottinghamu, Tomislav Ternar uspešen v Siofoku, Dalila Jakupović in Maša Zec Peškirič izgubili v Budimpešti oz. Essnu

, 10.06.2014

Z zmago je nastope na ITF Turnirju v Nottinghamu začela Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu 50.000 $ vrednega turnirja je s 6-1 6-3 premagala Francozinjo Pauline PARMENTIER.

Prav tako je bil v prvem krogu Futuresa v madžarskem Siofoku (10.000 $) uspešen Tomislav TERNAR. S 4-6 6-4 6-4 je premagal domačina Petra NAGYA.

Slabše sta se odrezali Dalila JAKUPOVIĆ in Maša ZEC PEŠKIRIČ.

Dalila JAKUPOVIČ je izgubila v prvem krogu ITF turnirja v Budimpešti (25.000 $). Z 2-6 6-0 6-3 jo je premagala Hrvatica Ana SAVIĆ.

Na enako vrednem turnirju v Essnu je izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Tudi ona je nastope končala že v prvem krogu, kjer jo je s 6-1 6-1 premagala Rusinja Olga DOROSHINA. TUKAJ.

Blaž Kavčič še drugič uspešen v Fergani, hiter konec za Blaža Rolo, Aljaža Bedeneta in Grega Žemljo

bm, 10.06.2014

Na ATP Challengerju v Fergani (Uzbekistan) se je Blaž KAVČIČ uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je brez težav s 6-2 6-2, ob odličnem serviranju, v uri in desetih minutah premagal domačina Shonigmatjo SHOFAYZIYA, 869. igralca lestvice ATP.

V četrtfinalu bo igral s 23. letnim Rusom Alexandrom LOBKOVIM, 308. igralcem lestvice ATP.

Blaž je sicer v prvem krogu s 7-6(4) in 6-4 v uri in pol premagal 392. igralca lestvice ATP, Bastiana TRINKERJA. Prvi niz je minil brez izgubljenega servisa, v podaljšani igri pa je bil Blaž boljši. V drugem nizu je Blaž nasprotniku odvzel servis dvakrat, sam je izgubil enega, in to je zadostovalo za zmago. Blaž je sicer imel odličen izkoristek prvega servisa (81%), v točkah pa je bil na koncu boljši s 76 - 62.

Blaž ROLA in Aljaž BEDENE sta nastope na ATP turnirju v Londonu z nagradnim skladom 711.000 $ končala že v prvem krogu. Prvi preizkus pred Wimbledonom na travi tako ni bil uspešen.

Blaž ROLA je igral z domačinom, 27. letnim Jamesom WARDOM, 155. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo. Izkoristil ga je in v uri in pol zmagal z rezultatom 7-5 6-4. Ward je Blažu odvzel servis trikrat, Blaž nasprotniku le enkrat. Poleg tega je imel Blaž težave z drugim servisom, saj je bil izkoristek drugega servisa vsega 30 % (23/7).

Po premoru zaradi poškodbe se je na igrišča vrnil Aljaž BEDENE, ki se je kot kaže dokončno določil, da bo vzel britansko državljanstvo, saj naj bi po poročanju medijev zanj že zaprosil. Tudi on ni bil uspešen. 32. letni Francoz Paul - Henri MATHIEU je zmagal s 7-6(2) 6-4. Francozu je za zmago zadostovala bolj zbrana igra v podaljšani igri prvega niza in en odvzem servisa v drugem nizu. Aljažu ni pomagalo niti 18 asov, ob igri na nasprotnikov servis pa si ni uspel priigrati niti ene break žoge. Mathieu je namreč na svoj začetni udarec izgubil vsega 10 točk.

Na ATP Challengerju v Nottinghamu je v prvem krogu z nastopi končal tudi Grega ŽEMLJA. Igral je z Avstrijcem Martinom FISCHERJEM in izgubil z rezultatom 6-7(5) 0-6. TUKAJ.

Nika Radišič, Lian Benedejčič in Rok Komac uspešni v prvem krogu turnirja TE v Trevisu

bm, 09.06.2014

Nekateri naši mladi igralci in igralke do 14 let ta teden nastopajo na močnem turnirju TE 1. ranga v Trevisu.

Pri dečkih je nastope z zmago začel Rok KOMAC, ki je v prvem krogu s 7-6(4) 3-6 6-2 premagal domačina Mattea ARNALDIJA.

V kvalifikacijah je nastopil Mark ANDREJIČ GOLJAR, ki jih je z dvema zmagama uspešno prestal, nato pa je v uvodnem krogu glavnega turnirja s 3-6 2-6 izgubil z domačinom Leonardom TADDIO.

Pri deklicah so nastopile štiri Slovenke. V uvodnem krogu sta bili uspešni Nika RADIŠIČ , ki je s 6-1 6-0 premagala domačinko Martino BIAGIANTI in Lian BENEDEJČIČ, ki je bila s 6-0 6-1 boljša od Hrvatice Oleksandre OLIYNYKOVE.

V prvem krogu sta nastope končali Kristina NOVAK in Anja GAL.

Drugi krog bo na sporedu v sredo.

Na ITF turnirju 1. ranga v nemškem Offenbachu se bosta za nove točke mladinske svetovne lestvice potegovali Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK. TUKAJ.

Na državnih prvenstvih do 12 in do 16 let začeli s tekmami glavnega turnirja

bm, 09.06.2014

V Mariboru in Litiji so na državnem prvenstvu do 12 in do 16 let začeli s tekmami glavnega turnirja.

V Mariboru so odigrali uvodna kroga tako pri dečkih kot pri deklicah.
Pri deklicah presenečenj ni bilo. V drugi krog so napredovale vse postavljene igralke na čelu s 1. nosilko Živo FALKNER. Tudi pri dečkih nosilci v prvem krogu niso imeli težav. Še najbolj se je za zmago moral potruditi Luka VENGUST, ki je šele v tretjem nizu strl odpor Luke KRAJNIKA.

Na DP do 16 let so danes v Litiji nastopili samo fantje.

Tudi tu so bili v prvem krogu vsi nosilci uspešni, tri nize pa so potrebovali 2. nosilec Nejc SITAR za zmago 3-6 7-5 6-0 nad Anžetom ARHOM, 6. nosilec Nick CMAGER za zmago s 3-6 7-6(6) 6-0 nad Klemnom NIKOLAŠEM in Jan VEHOVEC za zmago s 4-6 6-1 6-0 nad Tomom AŠIČEM KOVAČEM.

V torek bodo v Litiji v prvem krogu igrala dekleta. TUKAJ.

Državni prvaki med rekreativci Aleš Maček, Lea Sunarič in Branko Guna

bm, 09.06.2014

Končano je državno prvenstvo za rekreativce.

Čeprav v zadnjem času ni blestel, pa je Aleš MAČEK, prvi rekreativec Slovenije v zadnjih letih, vedno v formi, ko je najbolj potrebno. Na poletnem državnem prvenstvu, ki je potekalo 7. in 8.6.2014 v Velenju, je brez velikih težav opravil z vso konkurenco.

V finalu je gladko s 60 in 63 premagal presenetljivega finalista Dejana COKANA, ki je v finale prišel zelo utrujen, saj je tako v četrtfinalu proti Janu JEVŠOVARJU kot tudi v polfinalu proti Mateju JARCU moral garati več kot dve uri, da je dosegel najboljšo uvrstitev kariere. V finalu je Cokanu enostavno zmanjkalo moči, da bi se lahko dostojno upiral razigranemu Mačku.

Jarc, ki je novinec na touru, je v polfinalu gladko s 61 in 61 izločil drugega nosilca Jerneja AJDA, ki je zaradi poškodbe rame šele pred nekaj dnevi spet pričel z igranjem.

V ženski konkurenci je ob odsotnosti veliko odličnih igralk znova slavila Lea SUNARIČ, v polfinalu proti Tini MISAJLOVSKI in v finalu proti Damjani DAMIŠ je izgubila le po eno igro.

Prvič v zgodovini slovenskega rekreativnega tenis toura pa so se pomerili veterani v kategoriji +45 let. Državni prvak je postal Branko GUNA, drugo mesto je osvojil Jaroš KAMNIK, tretje pa Rok BAJEC.

Tekst in Foto: M. Pogačar

Preberite tudi TUKAJ.

Manca Pislak v glavni turnir v Bolu na Braču, jutri nastopi naših najboljših igralcev

bm, 08.06.2014

Tudi prihodnji teden bodo naši igralci in igralke aktivni na mednarodni sceni.

Za najboljše se začenjajo preizkušnje na travi, ki predstavljajo pripravo za tretji grand slam sezone v Wimbledonu.

V Londonu bosta na ATP turnirju z nagradnim skladom 711.000 € nastopila Blaž ROLA in Aljaž BEDENE.

Blaž ROLA bo v prvem krogu igral z domačinom Jamesom WARDOM, 168. igralcem sveta.

Prvi nasprotnik Aljaža BEDENETA bo 32. letni Francoz Paul-Henri MATHIEU, 90. igralec sveta.

Na ATP Challengerju v Uzbekistanu ( 50.000 $) bo nastopil Blaž KAVČIČ. Na turnirju je 1. nosilec, v prvem krogu bo igral z Avstrijcem Bastianom TRINKERJEM.

Na ATP Challengerju v Nottinghamu bo nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov prvi nasprotnik bo igralec iz kvalifikacij.

S kvalifikacijami so v Bolu na Braču začela dekleta. Na 10.000 $ vrednem turnirju je v prvem krogu kvalifikacij Manca PISLAK s 3-6 6-1 6-4 premagala Slovakinjo Barbaro KOTELESOVO, v drugem in finalnem krogu pa je bila s 6-0 6-0 boljša še od Britanke Elizabeth TOMAS.

Tjaša JERŠE in Tina RUPRET sta uvodno kvalifikacijsko srečanje izgubili.

Na enako močnem turnirju v Banja Luki je v drugem krogu kvalifikacij izgubila Sara DJURDJEVIĆ.

Na moškem turnirju v Bolu, tudi ta ima nagradni sklad 10.000 $ je v prvem krogu zmagal Marko STOŠIĆ, Miha MLAKAR je bil prost, izgubil pa je Aljaž RADINSKI.

Naša dekleta bodo nastopila še na turnirjih v Nottinghamu (75.000 $), kjer bo igrala Tadeja MAJERIČ, Maša ZEC PEŠKIRIČ bo nastopila na turnirju v Essnu (25.000 $), Nastja KOLAR in Dalila JAKUPOVIĆ pa sta prijavljeni na ITF turnirju v Budimpešti (25.000 $). TUKAJ.

Znani so udeleženci Play offa v prvi ženski članski ligi

bm, 08.06.2014

Končal se je redni del v prvi ženski članski ligi.

V dveh skupinah je nastopilo osem ekip, po najboljši dve iz vsake skupine sta se uvrstili v zaključne boje za naslov najboljše ženske ekipe v državi.

Iz skupine A sta napredovali ekipi TK Triglav Kranj in ŠD LTC Ljubljana, iz skupine B sta se v play off uvrstili ekipi ŽTK Maribor in TK Terme Ptuj.

Tekmi polfinala play offa bosta na sporedu v nedeljo 15.6.2014, finalno srečanje pa bo na sporedu v nedeljo 22.6.2014 TUKAJ.

Mednarodno teniško prvenstvo gluhih Portorož - zmagovalec Mate Gabor, Marino Kegl tretji

bm, 08.06.2014

V Portorožu se je končalo prvo mednarodno teniško prvenstvo gluhih.

Zaključni dan je postregel z vrhunskim tenisom.

V prvi polfinalni tekmi sta se pomerila rojaka Jürgen Scheutz in Robert Gravogl iz Avstrije. Gravogl je z dvema dobljenima nizoma (6:0, 6:1) Scheutza gladko premagal.

V drugi polfinalni tekmi je aktualni olimpijski prvak Mathe GABOR (MAD) premagal evropskega mladinskega prvaka Marina KEGLA (SLO). Čeprav je Gabor prvi set dobil gladko s 6:1, smo si lahko ogledali napet dvoboj. Kegl je prikazal nekaj zanimivih napadov, vendar jih je premalo uspešno zaključeval. Madžar je z izjemno natančno igro nadaljeval v drugem setu, točke pa osvajal tudi na račun mnogih neizsiljenih napak mladega Kegla. Ta je danes izkoristil premalo odličnih priložnosti. Kljub temu, da je Gaborju odvzel servis in povedel, je prvi igralec na svetu tudi drugi niz osvojil z rezultatom 6:3.

V boju za tretje mesto je Marino KEGL z rezultatom 6:1 premagal Scheutza. Ta je dvoboj na začetku drugega niza zaradi poškodbe tetive predal. Marino KEGL je po dvoboju povedal, da je bil s svojo igro zadovoljen, osvojeno tretje mesto pa mu pomeni spodbudo za nadaljnje turnirje, saj ga že v prihodnjih tednih čakajo kar trije, v Avstriji, na Slovaškem in v Portorožu.

V finalnem obračunu je prvi nosilec turnirja Mathe Gabor (MAD) proti nasprotniku Robertu Gravoglu (AUT) dobil oba niza. V prvem ga je premagal s 6:2. Medtem ko mu v drugem ni predal niti ene igre (6:0). Zmage se je vidno razveselil in v intervjuju povedal, da je bila tekma kljub gladki zmagi zahtevna. Dodal je še, da je bil turnir odlična priložnost zanj za pripravo na teniški turnir slišečih, ki se bo odvijal prihodnji vikend na Blatnem jezeru na Madžarskem. Gabor je še pohvalil organizacijo turnirja in zagotovil, da se bo udeležil tudi drugega mednarodnega teniškega turnirja gluhih v Portorožu prihodnje leto.

Darko Kegl, glavni pobudnik in soorganizator mednarodnega teniškega turnirja gluhih v Portorožu, se je ob koncu zahvalil soorganizatorjema Šport turizmu Portorož in Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije. Spletni TV pa za medijsko pokrivanje turnirja.

Predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije Mladen VERŠIČ je prvim štirim uvrščenim podelil pokale in denarne nagrade.

Tekst in foto: mag. Tina GrošeljVeč o turnirju in fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Začeli sta se državni prvenstvi do 16 in do 12 let

bm, 08.06.2014

V Mariboru in v Litiji sta se s kvalifikacijskimi obračuni začeli letošnji poletni državni prvenstvi v konkurenci do 12 in do 16 let.

Dečke in deklice do 12 let gosti ŽTK Maribor. Prijavljenih je 92 dečkov in 63 deklic.

V kategoriji do 12 let nastopajo vsi najboljši igralci iz lestvice TZS. V soboto je 64 dečkov odigralo kvalifikacijski turnir. Uspešni so bili Marko OBRADOVIČ, Aljaž FIŠER, Nik SPOLENAK, Oskar WEBER, Lan Jon ŠUNTAR, Andrej Tomaž MURN ICAZA, Marcel Ian BOŽIČ in Marsel ŽNUDERL.

Deklice so začele s tekmovanjem v nedeljo. V glavni turnir so se uvrstile Liza KUHELJ, Tina DUJC, Lina BOŽIČNIK, Tjaša BREZNIK, Ana-Zala VOLK, Ela GRUBIŠIČ, Katarina Tara MILIĆ in Nina PLIBERŠEK.

Fante in dekleta do 16 let gosti TK AS Litija. Pri fantih je prijavljenih 74 igralcev , nastopili bodo vsi najboljši.

Pri dekletih je prijavljenih 55 igralk, ob odsotnosti vodilne igralke z lestvice TZS bo mesto prve nosilke pripadlo Niki KOZAR.

Dekleta so kvalifikacije opravila v soboto, v glavni turnir so se uvrstile Lana GOLOB, Leeloo OBRUL, Katarina ČEPON, Sheila GLAVAŠ, Kim ŽIŽEK, Katja HRKAČ, Ema HORVAT in Maja VENGUST.

V nedeljo so nastopili fantje. Uspešno so s kvalifikacijami opravili Mark PORENTA, Gaber PETROVIČ, Andrej ŠUŠTERŠIČ, Aljaž FUGINA, Primož ŽIBERT ĐURIČIČ (na fotografiji), Mario KULJEVAN in Nejc LAVRENČIČ. Za zadnjre mesto v glavnem turnirju bosta igrala Maj TOMAC in Blaž BEZJAK. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - Mike Urbanija nastope v Litiji končal v polfinalu

bm, 08.06.2014

Mike URBANIJA je nastope v Litiji končal v polfinalu s predajo srečanja v tretjem nizu.

V četrtfinalu je s 6-2 7-5 premagal 2. nosilca Julesa MARIA., v polfinalu pa je igral s 4. nosilcem, Belgijcem Julienom CAGNINO.

Mike je prvi niz dobil s 7-6 (1), drugega je izgubil s 4-6, v tretjem pa je srečanje po odigrani prvi igri predal.

V drugem krogu jeTomislav TERNAR s 6-1 6-3 premagal Hrvata Dina MARCANA in je v četrtfinalu igral s 3. nosilcem, Italijanom Ericom CREPALDIJEM.

Italijan je bil boljši z rezultatom 2-6 6-0 7-6(5).



V konkurenci dvojic sta se Gregor REPINA in Matjaž JURMAN uvrstila v polfinale, tu pa sta s 6-7(3) 5-7 izgubila s kasnejšima zmagovalcema turnirja, Belgijcem Julienom CAGNINO in Italijanom Pietrom LICCIARDIJEM.

Finalno srečanje bo v Litiji na sporedu v nedeljo ob 11. uri. TUKAJ.

Mednarodni teniški turnir gluhih, Marino Kegl gladko v polfinale

bm, 07.06.2014

V Portorožu se danes s polfinalnimi in finalnimi obračuni končuje mednarodni teniški turnir gluhih.

Slovenijo zastopata Marino KEGL in Mustafa BULJUBAŠIČ.

V petek so bile odigrane tekme tretjega kola. V prvem delu so favoriti gladko opravili s svojimi nasprotniki in se po pričakovanjih uvrstili v nadaljnje tekmovanje. V tekmah za razvrstitev od 5. do 8. mesta pa so si bili tekmovalci bolj konkurenčni.

Aktualni evropski mladinski prvak Marino KEGL je z rezultatom 6:0 6:0 povsem nadigral Avstrijca Aloisa DUNKELA in se uvrstil v sobotni boj za medalje. KEGL je tekmovanje v svoji skupini končal na 2. mestu, potem ko je prvi dan izgubil proti Robertu Gravoglu (AUT).

Mustafa BULJUBAŠIČ je izgubil proti aktualnemu olimpijskemu prvaku in prvemu nosilcu turnirja Matheju Gaborju (MAD), ki mu je v dobrih 30 minutah zavezal dvojno kravato. Vtis je popravil z zmago (6:4, 6:4) proti Aloisu Dunkelu (AUT) in osvojenim 7. mestom. Dunkel je osvojil 8. mesto.

Za 5. in 6. mesto sta se pomerila Mario Attanasio (SUI) in Gabor Varkozy (MAD). Slednji je s Švicarjem hitro opravil in si z rezultatom 6:2 in 6:1 priboril 5. mesto na turnirju.

V boju za pokale poleg Marina KEGLA in Matheja GABORJA ostajata še Robert GRAVOGL (AUT), ki je v tretjem kolu suvereno s 6:0 in 6:1 premagal Gaborja Varkozyja (MAD), in Jurgen SCHEUTZ (AUT), ki je s 6:1 in 6:1 premagal Maria Attanasioa (SUI).

Danes ob 9h bo na sporedu prvi polfinalni obračun. Pomerila se bosta Robert Gravogl (AUT) in Jurgen Scheutz (AUT). Sledil bo drugi polfinalni obračun med Marinom Keglom (SLO) in Mathejem Gaborjem (MAD). Poraženca polfinalnih obračunov se bosta nato pomerila za tretje mesto. Vrhunec dneva pa bo vsekakor finalni obračun, ki ga ne smete zamuditi.

Vljudno vabljeni v Portorož, kjer si lahko brezplačno ogledate teniške obračune med vrhunskimi gluhimi teniškimi igralci in spoznate aktualnega olimpijskega prvaka iz Sofije 2013 Matheja Gaborja ali pa spodbujate pri igri aktualnega mladinskega prvaka Marina Kegla.

Za vse, ki vam je ljubše spremljanje tenisa iz udobja domačega naslonjača, pa povabilo k ogledu prenosa Spletne TV v živo. Na www.gluhi.si bomo prenašali vse tekme. Začnemo ob 9h.

Tekst: mag. Tina Grošelj

Slike z dogodka in video sta vam na voljo TUKAJ.

Išče se prehodni pokal Tedyjevega memoriala

bm, 07.06.2014

Spoštovani vsi tisti, ki boste zasledili ta moj zapis

Vsi tisti, ki ste se udeleževali teniških tekmovanj v letih 1956 do 1994, se spominjate teniškega turnirja, ki je bil ob zaključku sezone in ki se je igral v spomin na velikega ne samo mariborskega teniškega delavca, ampak tudi smučarja, plavalca in planinca, to je bil VOGLAR SREČKO-TEDY. Med ostalim je bil prvi tajnik pred vojno ustanovljene Teniške zveze Slovenije. V zapisih takratnega časa je član TK Branik g. Matjaž Mulej v Večeru dne 09.09.1985 takole opisal srečanje s Tedyjem: "Spominjam se, kako sem iz njegovih rok kot pionirček dobil svoj prvi teniški lopar, to pa je bil tudi moj prvi pokal za tekmovalni uspeh"

V svoji 38-letni zgodovini memorialnega turnirja so se odigrali tudi veliki finalni dvoboji, ki so se igrali po pravilu DC:

Suhar Jože : Škulj Aleksander 86, 86, 63, dne 19.10.1956 (prvi zmagovalec)

Breskvar Boris : Grmovšek Leo 62, 61, 36, 16, 75, dne 12.09.1969

Škulj Borut : Košak Igor 36, 62, 61, 75, dne 4.09.1970

Sedaj pa h konkretnemu vprašanju za vse:

Na zgornji fotografiji soproga pokojnega Srečko Voglarja predaja prehodni pokal prvemu zmagovalcu g. Suharju leta 1956. Na pokal so vsako leto vgravirali ime zmagovalca turnirja za Tedyjev memorial, zmagovalec pa je dobil v trajno last manjši pokal.

Naprošam vse, ki bi imeli kakršno koli informacijo, kje bi se nahajal ta prehodni pokal, da mi to javijo. Po informaciji g. Marka Pora ga je nazadnje videl leta 1992 v prostorih TK Branik, samo tam ga na žalost nimajo.

Pokal ima veliko zgodovinsko vrednost, prav tako pa bi želel, da bi Tedyjev memorial po letu 1994 zopet oživeli, seveda s tem, da bi nadaljevali tradicijo s tem prehodnim pokalom.

Naprošam vse, ki imajo kakršno koli informacijo o tem pokalu, da mi to javijo to na telefon 031 741 000 ali na anton.grosman@siol.net

Lep pozdrav in upam, da bomo uspešni.

Tone Grosman

TUKAJ.

Zbiramo prijave za pobiralce žog na ATP Challengerju v Portorožu

bm, 06.06.2014

Teniška zveza Slovenije vabi vse klube, da sodelujejo na prihajajočem turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014, ki bo od 7.7. do 13.7.2014 s pobiralci žog.

Zelo bomo veseli vaše pomoči! Vse zainteresirane pobiralce prosimo, da se nam javijo do 20.6.2014 na naslov: info@slo-open.com s pripisom:

• ime in priimek pobiralce/pobiralke

• telefon starša in pobiralca/pobiralke

• pripadajoči klub

Vsi pobiralci dobijo:

• 1x kratke hlačke

• 2x majica

• 1x kapa

• Vsak dan topel obrok

• Voda in sadje sta na razpolago ves čas

Pobiralci, ki bodo najbolj prizadevni bodo ob koncu turnirja nagrajeni z teniško torbo ali teniškimi copati!



Lea Štumberger, Marketing in odnosi z javnostmi TUKAJ.

Portorož gosti mednarodni teniški turnir gluhih

bm, 06.06.2014

V Portorožu med 5. in 7.6. poteka mednarodni teniški turnir gluhih

Slovenijo zastopata Marino KEGL in Mustafa BULJUBAŠIČ. Tekmovalci nastopajo v dveh skupinah, v uvodnih srečanjih pa je Marino KEGL enkrat zmagal in enkrat izgubil, medtem ko je Mustafa BULJUBAŠIČ doživel dva poraza.

Marino KEGL, aktualni mladinski prvak, je prvo tekmo suvereno zmagal, Madžaru Varkolyju je zavezal dvojno kravato v slabi uri. Z dobro igro je nadaljeval tudi proti Avstrijcu Gravoglu, prvi set je zanesljivo dobil, potem pa je Avstrijec prevzel pobudo v naslednjem setu in ga zaključil v svojo korist. Sledil je tie break, ki ga je Avstrijec dobil z 10:4. Marino je bil po porazu vidno razočaran. Kot je povedal, se še ni uspel spočiti po svojem uspešnem nastopu v Nemčiji, od koder se je vrnil z dvema srebrnima medaljama.

Prvi dan pa ni prinesel dobrega izida našemu drugemu tekmovalcu, Mustafi BULJUBAŠIČU, ki ni uspel najti svoje prave igre in je oba obračuna izgubil.Rezultati naših igralcev prvega tekmovalnega dne:

1. KOLO

Marino Kegl (SLO) – Gabor Varkoly (MAD) 6:0, 6:0

Mustafa Buljubašič (SLO) – Juergen Scheutz (AUT) 1:6, 0:6

2. KOLO

Marino Kegl (SLO) – Robert Gravogl (AUT) 6:2, 4:6, 4:10

Mustafa Buljubašič (SLO) – Mario Attanasio (SUI) 1:6, 3:6

Zaključni obračuni bodo na sporedu v soboto, spremljali pa jih boste lahko tudi v neposrednem prenosu, ki se bo začel ob 10. uri.

Več o turnirju, fotogalerije, posnetke tekem in izjave igralcev si oglejte TUKAJ.

Intervju z Matjažem Plejičem o turnirju Infond Open

bm, 05.06.2014

V Večeru je bil po turnirju infond Open 2014 objavljen intervju z Matjažem PLEJIČEM.

Kaj je povedal lahko preberete TUKAJ.

Tilia Slovenia Open 2014 - novinarska konferenca

bm, 05.06.2014

Letošnji, že drugi zaporedni ATP turnir serije Challenger, Tilia Slovenia open, bo v Portorožu združil igralce iz vsega sveta ter najboljše Slovence.

Odlična organizacija lanskega turnirja, tudi zmaga Grege Žemlja, je ponesla dobro ime turnirja Tilia Slovenia open daleč naokrog. Pohvalne besede direktorice ATP Challenger ge. Joanne Langhorne, o vrhunskosti turnirja z vsem vzporednim programom in odlično namestitvijo ter profesionalnostjo osebja, je turnir dvignilo na nivo, na katerem želijo in bodo želeli nastopiti teniški igralci, ki, takoj po koncu Wimbledona, začenjajo priprave na zadnji letošnji Grand slam v New Yorku.

Prav Newyorška podlaga je povsem enaka kot v Portorožu, zato bodo po besedah direktorja TZS g. Gregorja Krušiča, najboljši Slovenci imeli hudo konkurenco.

Načeloma so nastop potrdili vsi najboljši slovenski igralci z izjemo Aljaža Bedeneta. V glavni turnir se bo uvrstil tudi najboljši slovenski igralec s serije treh slovenskih turnirjev serije Futures. Zaenkrat najbolje kaže Janezu Semrajcu, ki je zmagal v Kopru, blizu pa je tudi Mike Urbanija. Sicer sta to igralca, ki tudi na lestvici ATP kotirata takoj za najboljšo slovensko četverico.

G. Marko Mlakar, član UO TZS je dejal, da je turnir v Portorožu izjemna priložnost za slovenske igralce, kot tudi za obiskovalce, ki bodo ob tenisu lahko uživali v vzporednem programu. Tako je odličen odnos TZS in Občine Piran botroval k temu, da bodo obalna mesta povsem v znamenju teniškega turnirja, večerni zabavni program pa bo na znanih lokacijah trajal dlje, kot lani. Lani je turnir obiskalo 12 tisoč obiskovalcev, letos bi se ta številka lahko približala celo 20 tisočim.

Posebno poglavje je tudi Festival tenisa, kjer se bodo na sosednjih peščen igriščih pomerile prav vse slovenske generacije aktivnih tekmovalcev.

Četudi gre pri organizacijski ekipi za malo številčnost, a izjemno predanost, brez glavnega pokrovitelja Zavarovalnice Tilia ne bi šlo. G. Jaka Dolenc, član uprave Zavarovalnice Tilia je ponovno dodal, da je Zavarovalnica Tilia prepoznala presežek v največjem poletnem slovenskem športnem dogodku in hkrati potrdil, da vsakdo, ki pride v Portorož dojame celotno zgodbo, kot izjemno. Tudi letos bo direktorska vloga turnirja pripadla nekdanjemu odličnemu igralcu g. Denisu Topčiču, sicer regijskemu direktorju Zavarovalnice Tilie, ki je potrdil željo po še boljšemu turnirju, ki pa bo, kljub zvišanemu nagradnemu skladu (42.500€), organiziran z nekoliko nižjim proračunom. V ta namen so odlični odnosi in prepoznavanje lokalnega gospodarstva in občine Piran, več kot na mestu.

Odličen teniški turnir ATP Challeneger Tilia Slovenia open, turizem, zabava, animacijske igre, pompozna promocija, Festival tenisa, ter tudi skupinski ogled zaključnih bojev na nogometnem svetovnem prvenstvu v Braziliji, so zgodbe mimo katerih športni ljubitelji enostavno ne morejo iti.

Več na www.slo-open.com in TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na mednarodnih turnirjih v tujini

bm, 05.06.2014

Na mednarodnih moških in ženskih turnirjih, na katerih so poleg turnirja v Litiji nastopali slovenski igralci in igralke, je izgubil še zadnji Slovenec, Janez SEMRAJC.

Na ITF Challengerju v Mestrah (42.500 $+H), je Janez SEMRAJC z zmago 7-6(5) 6-2 nad Dominikom MEFFERTOM uspešno zaključil kvalifikacije in se uvrstil v glavni turnir, kjer je nato v 1. krogu premagal Argentinca Horacia ZEBALLOSA z rezultatom 6-3 6-3. Ta zmaga je bila osma zaporedna na zadnjih dveh turnirjih.

V drugem krogu je nato izgubil z Italijanom Tomasom FABBIANOM, ki je slavil s 6-4 6-0.

.Na ATP Challengerju v Furthu (35.000+H) je Blaž ROLA v prvem krogu s 6-4 6-4 premagal Nemca Petra TOREBKA. V drugem je igral s Špancem Inigom CERVANTESOM in izgubil s 6-4 1-6 2-6.

Na ITF turnirju (25.000 $) v tunizijski La Marsi je v prvem krogu izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. S 6-2 6-1 jo je premagala Belgijka Ysaline BONAVENTURA. To je bil za Mašo sedmi zaporedni poraz.

Prav tako je v prvem krogu nastope končala Petra RAMPRE. Na 25.000 $ vrednem turnirju v El Pasu je v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubila z Elli HALBAUER, za katero je bila to prva zmaga na ITF turnirjih tega ranga v karieri.

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Bolu na Braču je v prvem krogu izpadla Ana OPARENOVIĆ. S 6-4 7-5 jo je premagala Slovakinja Karin MORGOSOVA. TUKAJ.

Marino Kegl odlično nastopal v Hamburgu

bm, 04.06.2014

V nemškem Hamburgu se je od 28.maja do 1.junija odvijalo letošnje največje mladinsko tekmovanje v tenisu gluhih na svetu, DEAF YOUTH CUP – HAMBURG 2014, kjer so se mladi gluhi športniki, poleg tekmovanja v tenisu, pomerili tudi v namiznem tenisu, nogometu, bowlingu, šahu, atletiki, plavanju in košarki. Zbralo se je 400 gluhih športnikov iz vsega sveta.

Na teniškem turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi teniški igralec Marino Kegl (ŽTK Maribor) iz Murske Sobote in osvojil dve srebrni medalji, posamezno in v navezi z Alexandrom Sanchezom (FRANCIJA), še v igri dvojic.

Marino se seli v Portorož, kjer bo od 5. do 7.junija potekal največji teniški turnir gluhih v Sloveniji, SLOVENIA DEAF OPEN – PORTOROŽ 2014.

KONČNI VRSTNI RED:

1. Egor Panyuskhin (RUS)

2. Marino Kegl (SLO)

3. Johannes Behr (NEM)

4. Hayat Esah (GBR)

Ta konec tedna poteka v Portorožu mednarodni turnir gluhih, na katerem sodelujeta Marino KEGL in Mustafa BULJUBAŠIČ. Več o turnirju najdete TUKAJ.

Dvanajsto mednarodno prvenstvo Slovenije za veterane bodo gostile Domžale

bm, 04.06.2014

Veteranska organizacija TZS organizira 12.mednarodno prvenstvo Slovenije v tenisu za veterane v teniškem centru Ten-Ten v Domžalah.

Prijavljenih je 75 tekmovalcev iz 7 držav, turnir se bo pričel 12.junija 2014 popoldan. Uradna otvoritev turnirja bo v petek, 13.junija 2014 ob 19.00 uri. TUKAJ.

Vabilo na dobrodelni "cvičkov" teniški turnir

bm, 04.06.2014

TK Krka Otočec vabi na na 11. dobrodelni teniški turnir » KRKA 2014« - Cvičkov turnir, ki bo v soboto, 7. Junija 2014, v Športnem centru na Otočcu.

Upamo, da pridete in javite vašo udeležbo.

TK Krka Otočec

TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - v Litiji v drugi krog Tomislav Ternar, Mike Urbanija, Janoš Žibrat in AndražvBedene

bm, 04.06.2014

Na tretjem moškem ITF Futuresu, ki se odvija v okviru ITF PETROL TURNEJE v Litiji so se v drugi krog uvrstili Tomislav TERNAR, Janoš ŽIBRAT, Andraž BEDENE in Mike URBANIJA.

Tomislav TERNAR je v prvem krogu s 6-3 6-2, v slovenskem obračunu, premagal Mitjo ZAJŠKA, v drugem domačem obračunu pa je bil Andraž BEDENE boljši od Mateja LELJAKA.Mike URBANIJA je bil s 6-2 6-2 boljši od Argentinca Mariana KESTELBOIMA.

Janoš ŽIBRAT je s 6-0 5-7 6-2 ugnal Italijana Francesca BILARDA.

V prvem krogu so izgubili Grega KOKALJ, Blaž BIZJAK, Mitja ZAJŠEK, Rok BONIN, Aljaž Jakob KAPLJA in Miha OKORN.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik končala nastope v Parizu

bm, 04.06.2014

Na odprtem prvenstvu Francije je Katarina SREBOTNIK končala z nastopi.

Tako nastope med mešanimi, kot med ženskimi dvojicami je končala v četrtfinalu.

Z Indijcem Rohanom BOPANNO sta četrtfinalno srečanje z Julio GOERGES in Nenadom ZIMONJICEM izgubila s 6-2 4-6 5-10.

V četrtfinalu ženskih dvojic sta s Kveto PESCHKE izgubili s Špansko dvojico Garbine MUGURUZA in Carla SUAREZ NAVARRO. Španki sta bili boljši s 6-4 6-4. TUKAJ.

Končal se je Žigonov memorial 2014 in veteransko prvenstvo Vič Open 2014

bm, 02.06.2014

Na igriščih Partizana na Viču v Ljubljani se je končal 37. Žigonov memorial in 29. prvenstvo Vič Open.

Žigonov memorial je osvojil Matjaž FRECE, 2. mesto je osvojil Sašo SVOLJŠAK, tretji je bil Dane ULČAR.

Zmagovalec 29. turnirja Vič Open je postal Robert KUKOVICA, drugo mesto je pripadlo Urošu JAKOPIČU.

Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Živa Falkner osvojila sedmi Luka Koper Junior Open do 12 let

bm, 01.06.2014

V Kopru se je končal mednarodni turnir 7. Luka Koper Junior Open 2014.

Med posameznicami je slavila Živa FALKNER, ki je v finalu s 6-4 6-3 premagala hrvaško igralko Noo KRZNARIĆ.

V konkurenci dvojic sta pri deklicah zmagali Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, ki sta v slovenskem finalu s 6-3 6-3 premagali Aleo BUBEK in Emo KORŠIČ.

Pri dečkih sta naslov osvojila med dvojicami Blaž VIDOVIČ in Samuel PATE.

Na fotografiji M. Falknerja finalistke v konkurenci dvojic.

Zadnja Slovenka, ki je osvojila turnir v Kopru je bila leta 2010 Hana MRAZ, pred njo pa leta 2009 tudi Nina POTOČNIK. Obe sta danes zelo uspešni mladinki v svetovnem merilu.

Več slik z vseh dosedanjih turnirjev in današnjega finala, pa si lahko ogledate na uradni spletni strani turnirja TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.