Blaž Kavčič z zmago začel turnir v Tianjinu, Tom Kočevar Dešman in Tomislav Ternar uspešna v uvodnih nastopih, poraz Tadeje Majerič in Maše Zec Peškirič

Blaž KAVČIČ nadaljuje zmagoviti pohod na turnirjih serije Challenger. Iz uzbekistanske Fergane se je preselil v kitajski Tianjin in v uvodnem nastopu brez težav s 6-2 in 6-1 odpravil 22. letnega Američana Evana KINGA, 436. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z avstralskim kvalifikantom, 26 letnim Ryanom AGARJEM.

V kvalifikacijah Wimbledona je v prvem krogu kvalifikacij izpadla Tadeja MAJERIČ, katero je s 6-2 6-2 izločila 26. letna Nemka Laura SIEGEMUND.

V prvem krogu je nastope na ITF turnirju v Lenzerheideju končala Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki se nikakor ne more izviti iz rezultatske krize, ki jo spremlja že nekaj časa. Tokrat jo je s 6-2 6-0 premagala 18 letna nemška kvalifikantka Charlotte KLASEN.

Na moškem Futuresi v italijanski Sieni (10.000 $) je v prvem krogu Tom KOČEVAR DEŠMAN s 6-2 3-0 (predaja) izločil Italijana, 5. nosilca, Alessandra BEGO.

Na Futuresu v madžarskem Siofoku (10.000 $) je Tomislav TERNAR v prvem krogu s 4-6 6-1 6-4 premagal domačina Leventeja GODRYA.