prijava_e
Lige : 2017 : 1 ženska liga

1. ženska članska liga 2017

 

Naslov državnih članskih prvakinj osvojile igralke TK Terme Ptuj

Ljubljana, 17.9.2017

 

Finalistek 1 

TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj

 

V finalu play offa 1. ženske teniške lige sta se merili ekipi TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj. Po tekmah posameznic je bil izid 2-1 v korist Kranjčank, ki bi morale  za zmago v srečanju v odločilni tekmi dvojic osvojiti niz, kar pa jim ni uspelo. Za Ptuj je prvo točko osvojila Tamara ZIDANŠEK, za Triglav sta bili uspešni Barbara MULEJ in Yelyzaveta SKOROKHODOVA. V odločilni tekmi dvojic sta za Ptuj nastopili Tamara ZIDANŠEK in Pia LOVRIČ, za Triglav pa Kristina NOVAK in Tjaša KLEVIŠAR. Ptujčanki sta bili boljši s 6-4 6-2 in naslov je odšel v Ptuj. 

 

TK Terme Ptuj 1 mesto v 1 članski ligi 2017_525 

TK Terme Ptuj

 

TK triglav Kranj 1 ženska liga play off 2 mesto 20

TK Triglav Kranj

 

Za naslov ekipi TK Terme Ptuj in TK Triglav Kranj

Maribor, 17.9.2017

 

V play offu prve ženske članske lige je ekipa TK Triglav Kranj s 3-0 premagala ekipo TC Ljubljana in se kot prva uvrstila v finale, njen nasprotnik pa bo ekipa TK Terme Ptuj,  ki je s 3-1 premagala ekipo ŽTK Maribor. Za Ptujčanke sta točki osvojili Tamara ZIDANŠEK in Pia LOVRIČ ter dvojica Zidanšek/Lovrič. Za Žtk Maribor je bila uspešna Eva ZAGORAC.

 

TC Ljubljana 3

TC Ljubljana

 

Ljubljana, 15.9.2017

 

Ekipi TK Triglav Kranj in TK Spin Medvode članska

TK Medvode in TK Triglav Kranj

 

S četrtfinalnimi tekmami se je začela tudi 1. ženska članska teniška liga v kateri nastopa 8 ekip in bo odigrana po turnirskem sistemu.  V petek so bile odigrane tri četrtfinalne tekme, ena je bila odpovedana.

V Radovljici je gostovala ekipa ŽTK Maribor in domačinkam prepustila le eno točko. Zmago s 3-1 so Mariborčankam priigrale Moni POTRČ, Eva ZAGORAC in dvojica Tadeja MAJERIČ/Eva ZAGORAC. Za domačinke je točko osvojila Tina CVETKOVIČ.

V Ljubljani je pri Šport Plusu gostovala ekipa TK Terme Ptuj s svojo najboljšo igralko Tamaro ZIDANŠEK, pri domačinkah so stavili na Kajo JUVAN. Obe igralki sta osvojili točki za svoji ekipi, a Juvanova je bila brez ustrezne podpore soigralk nemočna, tako da so Ptujčanje slavile s 3-1. Poleg Zidanškove je Ptuju točko prinesla Tara GORINŠEK,
uspešna pa je bila še dvojica Tamara ZIDANŠEK/Pia LOVRIČ. Žal nismo videli obračuna prvih igralk obeh ekip, saj se pri postavitvi ekip upošteva članska lestvica ob prijavi ekip, po uvrstitvi na njej pa je Juvanova šele tretja igralka svoje ekipe.

V Kranju je ekipa domačega Triglava igrala z ekipo TK Spin Medvode in zmagala s 3-1 ter se uvrstila v polfinale. Za Kranjčanke so bile uspešne Barbara MULEJ, Tajda KLEVIŠAR in dvojica Kristina NOVAK/Tajda KLEVIŠAR. Edino točko za Medvode je osvojila Kaja PODOBNIK.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.