prijava_e
Lige : 2017 : 1 moška liga

1. Moška članska liga 2017

 

 

Ekipa ŽTK Maribor državni članski prvak za leto 2017

 

Žtk Maribor člani državni prvaki 2017_525

ŽTK Maribor

 

Ekipi ŽTK Maribor in TD Slovan Ljubljana sta nastopili v finalu play offa 1. članske teniške lige in poskrbeli za še en izjemen obračun, negotov vse do konca.


ŽTK je po tekmah posameznikov povedel s 3-2, potem ko so točke za Mariborčane osvojili Sašo BENDE, Aljaž RADINSKI in Mitja ZAJŠEK, priključek pa sta Ljubljančanom zagotovila Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK. Anže ARH in Janez SEMRAJC z zmago v prvem srečanju dvojic izid izenačila na 3-3, o naslovu državnega prvaka pa so odločali Domen GOSTINČAR in Aljaž RADINSKI za Mariborčane ter Tilen ŽITNIK in David GORŠIČ za Ljubljančane. In poskrbekli so za eno najbolj negotovih končnic na letošnjih play offih. Na koncu sta se veselila člana domačega ŽTK-ja Gostinčar in Radinski, ki sta odločilno srečanje dobila z rezultatom 6-7 6-2 10-8.         

 

Žtk in Slovan finale play off 2017_525

 

V finalu play offa ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor 

Maribor, 16.9.2017

 

V 1. moški članski ligi je prvi finalist ekipa ŽTK Maribor, ki je s 4-1 premagala ekipo TK Konjice. Za Mariborčane so bili uspešni Janoš ŽIBRAT, Aljaž RADINSKI, Mitja ZAJŠEK in Anže KAPUN, za Konjičane je točko priigral Matjaž JURMAN.

Zelo napeto je bilo na drugem srečanju play offa 1. moške lige med ekipama TD Slovan Ljubljana in TK Krško. Po igrah posameznikov so Ljubljančani vodili s 3-2, tako da sta odločali tekmi dvojic. Odločilno točko za zmago s 4-3 sta osvojila Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK. Sicer pa so točke za Slovan osvojili Tilen ŽITNIK, Janez SEMRAJC in Anže ARH, za Krško sta bila uspešna Matic SOTLER in Žiga DERŽIČ ter dvojica Bruno NIKOLIČ in Nikola MALJKOVIČ.

 

 

bm, 7.9.2017

 

V 1. moški članski teniški ligi so ekipe odigrale tekme tretjega kroga.


 TK Krško in TK Ptuj Liga moška 1 2017_525

Ekipi TK Krško in TK Terme Ptuj


Na Vzhodu je ekipa ŽTK Maribor potrdila 1. mesto v skupini in uvrstitev v play off z zmago 6-1 nad TK Galtena. Za ŽTK Maribor, kjer so dobili priložnost tudi mlajši igralci so bili uspešni Domen Gostinčar, Sašo Bende, Tino Kovačič, Nick Cmager in Miha Velički.

 

V drugem srečanju si  je ekipa TK Krško zagotovila nastop v play offu z zmago 5-2 nad ekipo TK  Terme Ptuj. Za Krško so točke v posamičnih obračunih priigrali Benjamin Beliš, Matic Sotlar, Žiga Derži in Krištof Golob.  

 

Na Zahodu je ekipa TD Slovan 1. mesto osvojila brez izgubljenega srečanja. V zadnjem krogu so s 6-1 premagali ekipo TK Avtoplus Koper. Za Slovan so bili  uspešni David Goršič, Anže Arh, Domen Vertot in Andraž Bedene.
  
Zelo zanimivo je bilo na srečanju med TK Konjice in TK Spin Medvode, saj  je tekma odločala o uvrstitvi v play off. Srečanje se je končalo z rezultatom 4-3 v korist domačinov, kar jim zadostuje za končno drugo mesto v skupini in uvrstitev v play off. Za domačine so točke s posamičnimi zmagami prispevali Matjaž Jurman, Primož Popovič in Tomaž Jamnikar, za goste sta bila uspešna Radovan Vukič in Deni Žmak. Odločilno četrto točko  pa je za Konjice osvojila dvojica Matjaž Jurman  in Matjaž Maček, ki je srečanje dobila v match tie-beraku z 10-8. 

 

TK Konjice prva liga 2017_525

Ekipa TK Konjice

  
V četrtek je bila na sporedu še tekma med ekipama TK Spin Medvode in TD Slovan. Zmagali so Ljubljančani z rezultatom 5-2. Za Slovan so točke v posamičnih dvobojih prispevali Aljaž Fugina, David Goršič, Anže Arh in Vid Fugina. Toško za Medvode je osvojil Deni Žmak.

O edinem letošnjem  zapletu v ligaškem  tekmovanju, neodigranem srečanju med ekipama TK Spin Medvode in TK Avtoplus Koper  je odločala Tekmovalno registracijska komisija in v skladu z določbami ligaškega pravilnika zmago dosodila ekipi TK Avtoplus Koper, a s pripombo, da zmagovalna ekipa ni ravnala v duhu fair playa, ki ga letos Teniška zveza Slovenije še posebej izpostavlja. 

 

3.9.2017

 

ŽTK Maribor liga 2017_525

Žtk Maribor

 

V drugem krogu je na vzhodu ekipa ŽTK Maribor s 6-1 zmagala na gostovanjhu v Krškem. Za goste so bili uspešni Domen Gostinčar, Tino Kovačič, Janoš Žibrat, Jure Frank in Anže Kapun. V drugem srečanju je bila ekipa TK Terme Ptuj s 5-2  boljša od TK Galtena. Za Ptuj so zmagali Maks Meh, Filip Jeff Planinšek, Marko Stošić in obe dvojici, za Galteno sta točki priigrala Rok Galun in Matej Rus.
 
Na zahodu je TD Slovan na gostovanju v Slovenskih Konjicah zmagalo s 6-1. Točke za Slovan so osvojili David Goršič, Anže Arh, Domen Vertot, Andraž Bedene in Janez Semrajc. Na drugem srečanju med ekipama TK Avtoplus Koper in TK Spin Medvode je prišlo do zapleta pri terminu srečanja, tako da bo kot kaže rezultat srečanja znan po odločitvi za zeleno mizo.

Tretji, zadnji krog bo na sporedu v sredo, ko se bodo srečanja začela ob 14. uri.

 

TK Terme Ptuj liga 2017_525 

TK Terme Ptuj

 

 

2.9.2017

 

S tekmami prvega kroga se je v soboto začela 1. moška teniška liga.


Nastopa 8 ekip, ki so razdeljene v skupini vzhod in zahod. V play off napredujeta prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine.

Na zahodu se za napredovanje borijo ekipe TD Slovan, TK Avtoplus Koper, TK Konjice in TK Spin Medvode.

Na Vzhodu tekmujejo ekipe ŽTK Maribor, TK Galtena, TK Terme Ptuj in TK Krško.

V prvem krogu je na vzhodu ekipa ŽTK Maribor s 5-2 premagala ekipo TK Terme Ptuj. Za domačine so bili uspešni Domen Gostinčar, Tino Kovačič, Janoš Žibrat in Mitja Zajšek, za Ptuj je edino posamično točko osvojil Filip Jeff Planinšek.

V drugi tekmi se na Vzhodu merita ekipi TK Galtena in TK Krško. Gostje po tekmah posameznikov vodijo s 5-0, zmage pa so prispevali Benjamin Beliš, Matic Sotler, Borut Žičkar, Žiga Deržič in Kristijan Golob.
 
Na zahodu je končana tekma med TK Avtoplus Koper in TK Konjice. V Kopru so bili boljši gostje, ki so zmagali s 5-2. Za Konjice so točke osvojili Matjaž Jurman, Marko Sabolčki, Tomaž Jamnikar in obe dvojici, za Koper sta točki osvojila Marko Lazić in Jani Tomulić.

Tekma med TD Slovan in TK Spin Medvode je bila preložena. 

 

TK Avtoplus Koper 2017 1 liga_525

TK Avtoplus koper

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.