prijava_e
Novica

Teniški festival znova v Portorožu


TS


V Portorožu nas avgusta čaka zanimivo teniško dogajanje. Tenis Slovenija bo organizirala dva UTR članska turnirja z nagradnim skladom 40 tisoč ameriških dolarjev, sredi meseca pa bo na sporedu tudi Seniors državno prvenstvo v dvojicah.


UTR članska turnirja bosta potekala tako za moške kot tudi ženske. Prvi bo potekal od 16. do 22. avgusta, drugi pa od 23. do 29. avgusta.


Kot vsako leto pa bo na Obali organiziran teniški festival, tekmovanja v vseh starostnih kategorijah, kjer se bodo na enem mestu zbrali vsi teniški upi. Lani je na vseh turnirjih (9 starostnih kategorij) nastopalo skoraj 600 igralcev, med njimi je bil tudi Blaž Kavčič, ki je zaradi pomanjkanja turnirjev v tujini izkoristil priložnost za igranje doma. Nad lanskim dogodkom je bila navdušena tudi vodja tekmovanja Anja Regent. “Teniški festival je res poseben dogodek. Lani je bil res dobro obiskan, ker so nastopili tudi nekateri najboljši. Mednarodnih tekmovanj namreč ni bilo. Vsi so bili željni tenisa in vsi so uživali v skupnem druženju. Tako smo lahko na enem mestu videli skoraj vse kar premore slovenski tenis.”


15. avgusta pa bo na igriščih ŠC Marina potekalo tudi Seniors državno prvenstvo v dvojicah. Seniors organizacija je letos dobila nov zagon, maja je bilo organizirano tudi prvo ekipno Seniors državno prvenstvo. Nastopilo je več kot 40 ekip oziroma 150 igralcev in igralk, ki so odigrali več kot 150 dvobojev. Tekmovalci in tekmovalke so se za naslov pomerili v kar devetih različnih kategorijah. Vsi sodelujoči morajo biti člani Seniors organizacije, prijave pa se zaključijo 10. avgusta. Sprejem prijav je spletni povezavi UTR.


Celotna prireditev bo potekala v skladu s priporočili pristojnih organov.


Vrhunec letošnjega poletja pa bo turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož, ki bo v Portorožu potekal od 13. do 19. septembra.



Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.