prijava_e
Novica

Slovenija v Egiptu slavila s 3 -1 in se uvrstila v play off I. EA skupine v sezoni 2020


bm


Aljaž Bedene je v petek Slovenijo povedel v vodstvo na tekmi II. EA skupine Davisovega pokala z Egiptom v Kairu. V uvodnem nastopu se mu je v prvem nizu domačin Karim-Mohamed Maamoun dostojno upiral do izida 6-5, ko je Aljaž dosegel break in s tem dobil prvi niz s 7-5. V drugem nizu je Aljaž povedel s 4-1, pri tem izidu pa mu je nasprotnik srečanje predal. Slovenija je tako pričakovano povedla z 1-0.

V drugem srečanju prvega dne sta na igrišče prišla prvi Egipčan Mohamed Safwat in naš drugi lopar Blaž Rola. Po pričakovanju je bil obračun tesen. Safwat je prvi niz dobil s 6-4, v drugem pa je Blaž zaigral bolje in ga dobil s 6-1. O zmagovalcu je odločala podaljšana igra, ki jo je dobil Safwat s 7-4 in izid v srečanju nekoliko nepričakovano izenačil na 1-1 ter naredil srečanje ponovno povsem odprto.

Odigrano je že pomembno srečanje dvojic, ki je tehtnico nagnilo na slovensko stran saj sta naša najboljša igralca Aljaž Bedene in Blaž Rola s 7-5 6-3 premagala najboljšo egiptovsko dvojico Mohamed Safwata in Sherif Sabry. Izenačen prvi niz je bil odločen v dvanajsti igri, ko smo videli edini break v prvem nizu. Aljaž in Blaž sta bila ves čas boljša, zanesljiva sta bila pri servisu, a nista uspela izkoristiti številnih break priložnosti, ki sta si jih priigrala. Izkoristila sta deveto za 7-5 v prvem nizu. V drugem je prav tako zadostoval en break, naša igralca sta si ga priigrala takoj v začetku drugega niza in ga zadržala do konca za zmago s 6-3 .

Četrti obračun sta odigrala Aljaž Bedene in Mohamed Safwat. Aljaž je upravičil vlogo favorita in po nekaj manj kot uri in pol igre s 7-5 7-5 premagal Safwata, povedel Slovenijo v vodstvo s 3-1 in s tem že odločil ekipni obračun, ki ga je Slovenija dobila s 3-1.


Aljaž Bedene je po tekmi povedal : »No, pa smo zmagali. Bilo je težje, kot smo pričakovali, ampak končni rezultat 3:1 je glavni razlog za zadovoljstvo. Najbolj pomembna tekma je bil v dvojicah. Zgodnja ura ni ravno idealna, ampak mislim, da sva bila z Blažem suverena in zmagala v dveh nizih. Potem je prišel še dvoboj posameznikov, kjer vmes ni veliko časa. Egipčan je začel bolje, a sem se kasneje zbral, odigral bolje, predvsem v ključnih trenutkih in popeljal Slovenijo do zmage. Veseli smo in zadovoljni odhajamo iz Egipta.«

Celotno Aljaževo izjavo si lahko ogledate tukaj

Slovenska reprezentanca se je uvrstila v play off I. EA skupine v letu 2020.

Slovenska ekipa se je zadovoljna vrnila na Brnik

Več o Davisovem pokalu najdete

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.