prijava_e
atp_challengertour_logo

BMWBMW LJUBLJANA OPEN 2010

Dnevni dogodki

 

 

Blaž Kavčič osvojil Challenger BMW Ljubljana open 2010

 

Blaž KAVČIČ je priigral prvo Slovensko zmago na na Challengerju Ljubljana Open 2010. V finalu je pred polnimi tribunami TC Ljubljana premagal Belgijca Davida GOFFINA.
Blaž je prvi niz zanesljivo dobil s 62, potem ko je nasprotniku dvakrat odvzel servis. Tudi v drugem nizu je povedel s 42, imel žogo za 52, ki pa jo je Goffin rešil in znižal na svoj servis na 43. Blaž je nato serviral, naredil dve dvojni napaki in Goffin je izenačil na 44, nato pa dobil še svoj servis, še enkrat naredil break in dobil drugi niz s 64. Blaž Kavčič, ki je igral poškodovan in s pomočjo tablet je po končanem drugem nizu zaprosil za pomoč fizioterapevta. V nadaljevanju je ponovno zaigral odlično in povedel s 41, ko je srečanje prekinil močan nali. Organizatorji so se potrudili in igrišča usposobili, tako da se je ob 15.30 tekma nadaljevala. Belgijec je hitro izenačil na 44, nato sta igralca dobila vsak svoj servis, pri rezultatu 54 za Kavčiča je ta že imel zaključno žogo, ki je ni izkoristil, je pa zato v dvanajsti igri odvzel servis Goffinu in zasluženo padel po tleh ter dvignil roke v znak zmagoslavja:" Belgijec me je kar malce presenetil. Igral je zelo agresivno, ves čas je pritiskal, tako da je bilo z mojo nogo težko igrati. Vendar pa sem s strani navijačev dobil dodatno energijo, tako da mi je na koncu le uspelo uresničiti sanje z zmago na domačem turnirju. Tudi proti Violi v drugem kolu sem malce padel, pa je potem moj tekmec vse začel zadevati. Moja žoga je bila v tistih trenutkih prekratka, a sem se nato v tretjem nizu vseeno pobral. Tudi prekinitev pri 41 mi je dobro dela, saj sem odšel na masažo. Občutki so res neverjetni, to je najlepši teden v mojem življenju.

Informacije o času igranja finalne tekme

Ljubljana, 24.9.2010, 15.31

 

Vrhovni sodnik Poncho Alaya je sprejel odločitev, da se finale turnirja posamezno BMW Ljubljana Open 2010 odigra v nedeljo, 26.9.2010, z začetkom 0b 11.00 uri na igriščih TC Ljubljana v Šiški. 

 

 

Blaž Kavčič v finalu turnirja BMW Ljubljana open 2010

Ljubljana, 24.9.2010, 17.27

 

Blaž KAVČIČ je na turnirjih serije Challenger zabeležil 9. zaporedno zmago. Po osvojitvi turnirja na Reki se je tudi v Ljubljani zavihtel v finale. Prav nobenemu od nasprotnikov ni dal možnosti za presenečenje.  Tudi proti levorokemu Srbu Nikoli Čiriću je z natančnimi udarci navduševal gledalce, ki so ponovno napolnili tribune in z aplavzi spremljali vsako osvojeno točko. Končni izid je bil 63 62 v korist KAVČIČA. "Tekma se je začela podobno kot včerajšnja. Potreboval sem nekaj časa, da sem se navadil na njegove izjemne servise. Kasneje pa se je videlo, da nima rešitve, zato je veliko igral skrajšane žoge in posledično veliko hodil na mrežo, a sem imel za vse odgovor. Vseeno pa še zdaleč ni bilo lahko, za vsako točko sem moral garati. Tekmeca v finalu ne poznam dobro. Glede na to, da je dvakrat gladko zmagal se kot kaže dobro počuti na igrišču, zato bom moral prikazati dobro igro. Moram servirati tako kot danes, biti dovolj agresiven in hoditi tudi na mrežo. Imam sicer nekaj težav s poškodbo, igram s pomočjo tablet, a o tem nočem govoriti, da ne bo kdo govoril, da iščem alibi. Vendar pa poškodba ni nedolžna. A jutri bom stisnil zobe. Za konec pa bi se rad zahvalil tudi navijačem, ki so tudi danes lepo napolnili stadion," je dejal Kavčič, ki bo finalni dvoboj odigral jutri ob 14.uri. Če bo vreme to dopuščalo.   

David Goffin prvi finalist

Ljubljana 24.9.2010, 15.20

 

Na Challengerju BMW Ljubljana open 2010 smo dobili prvega finalista. To je postal 19. letni David GOFFIN iz Belgije. V polfinalu je brez težav ugnal Allesia Di Maura iz Italije s 63 60. Di Mauro je nekaj odpora nudil le v prvem nizu, nato pa ga je zdelala utrujenost in se Goffinu ni mogel več resno upirati. Ob 16. uri bosta tekmo začela Blaž KAVČIČ in Nikola Čirić.

 

 

Hrvata Nikola Metkić in Ivan Zovko prva zmagovalca turnirja

Ljubljana, 24.9.2010

 

V TC Ljubljana smo dobili zmagovalca turnirja v igri dvojic. V hrvaškem dvoboju je bila dvojica Metkič-Zovko boljša od para Draganja-Marcan s 3:6, 6:0 in 10:3. Ob 13 uri in 30 minut se bo začel prvi polfinale med posamezniki. Pomerila se bosta David Goffin (Bel) - Alessio Di Muaro (Ita). Ne pred 16.uro bo na osrednje igrišče stopil tudi naš Blaž Kavčič. Njegov tekmec je Srb Nikola Čirić.
 
 

Blaž Kavčič razveselil polne tribune v Šiški

Ljubljana, 23.9.2010, 21.20
 

V TC Ljubljana se nadaljuje Challenger BMW Ljubljana Open 2010. Odigran so že tri srečanja posamezno in polfinalni srečanji v igri dvojic. V prvi tekmi je Francoz David GOFFIN premagal Italijana Andreo ARNABOLDI 63 61. Brez posebnih težav je zmagal tudi Srb Nikola ČIRIĆ, ki je v dveh nizih izločil Italijana Stefana GALVANIJA 61 75. Izjemno kakovostno in napeto srečanje pa so gledalci spremljali v tretji tekmi današnjega sporeda. Francoz Gensse in Italijan Di Mauro sta na igrišču prebila tri ure in deset minut, na koncu pa je slavil Di Mauro s 26 75 76(5). Sicer pa bomo v finalu dvojic jutri gledali hrvaški obračun. Srečali se  bosta dvojici Marin DRAGANJA in Dino MARCAN ter Nikola METKIĆ in Ivan ZOVKO.

Blaž KAVČIČ je bil zadnji od Slovencev, ki so še ostali v turnirju BMW Ljubljana Open 2010. Tudi zato je bil njegov današnji četrtfinalni dvoboj s Francozom DASNIERES DE VEIGYEM težko pričakovan. To so potrdile polne tribune ob osrednjem igrišču v Teniškem centru Ljubljana. In gledalcem zagotovo ni bilo žal, da so si prišli ogledat še eno odlično predstavo našega igralca. Za zmago nad Francozom je potreboval dobro uro. Končni izid 62 62 pove kakšno je bilo razmerje moči na igrišču. Kavčič je po tekmi povedal:" Francoz je začel zelo dobro, vedno imam težave z levičarji. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem se navadil na najegov servis. Pri 2 : 2 sem začel igrati jaz in diktirati tempo. Storil sem malo napak, moj return pa je postajal vse daljši. Igram zelo dobro, vendar sem sposoben igrati še boljše. Te, počasneješe razmere mi kar ustrezajo. Nočem govoriti o tem, da sem favorit, vsi štirje polfinalisti so zelo dobri, tako da je vsaka tekma težka." Kavčiča čaka jutri polfinalni obračun z visokim Srbom Nikolo Čirićem. Program se bo začel ob 12. uri s finalom dvojic, sledilo bo prvo polfinalno srečanje med GOFFINOM in DI MAUROM, nato pa, a ne pred 16.00 uro, nastop Blaža KAVČIČA proti Nikoli ČIRIĆU.

V četrfinalu le Blaž Kavčič

Ljubljana, 22.9.2010, 21.55 

 

Blaž Kavčič se je na turnirju serije Challenger BMW Ljubljana open kot edini Slovenec uvrstil v četrtfinale. Kavčič je danes v dveh nizih premagal Italijana Violo. Slovenski četrtfinale Kavčič- Semrajc pa je preprečil nepopustljivi Francoz Jonathan Dasnieres de Veigy, ki je po velikem preobratu  v treh nizih izločil lanskega polfinalista turnirja Semrajca.

Blaž Kavčič nadaljuje z dobrimi nastopi na turnirjih serije Challenger. Po zmagi na Reki prejšnji teden se je zdaj uvrstil še v četrfinale turnirja BMW Ljubljana open. Kavčič, ki je že včeraj ostal edini nosilec na turnirju, je v drugem kolu izločil še enega Italijana Mattea Violo. Po hitro dobljenem prvem nizu, je Kavčič v drugem vodil že s 3:0, nato pa je prišlo do preobrata. Italijan je dobil štiri igre zapored, a je Kavčič nato pravočasno zaustavil njegov nalet in prišel do zmage po dveh nizih. »Vsaka točka v drugem nizu je bila težka. Hitro sem sicer prišel do vodstva s 3:0, potem pa mi je padla koncentracija. Čeprav nisem igral dosti slabše kot prej pa je Italijan nato dobil štiri igre. Ko ni imel kaj izgubiti je namreč začel igrati veliko bolj sproščeno. Po njegovem preobratu pa sem znova začel igrati bolj agresivno, več  sem hodil tudi na mrežo. Težko je bilo igrati na soncu, saj sem zadnji teden igral v dvorani, v prvem kolu pa sem imel večerni dvoboj.  Žogica podnevi skače bolj visoko, zato upam, da bom jutri igral zvečer. Upam, da za četrfinale ne bom preveč utrujen, saj sem danes že čutil posledice številnih težkih tekem, ki sem jih odigral v zadnjem času,« je dejal Kavčič, ki je dvoboj dobil z rezultatom 6:2 in 6:4.
Da je dobil tekmeca v četrtfinalu je moral počakati do konca dneva. Na izbiro je imel ali Slovenca Janeza Semrajca ali Francoza Jonathana Dasnieresa De Veigyja. O zmagovalcu seveda ni odločal žreb, ampak teniška igra in Janezu Semrajcu  ni uspelo izpolniti uresničiti želje organizatorjev. Ko je kazalo, da bo ob vodstvu Semrajca 6:4 in 5:3 dvoboja konec v nekaj minutah (Semrajc je v 9.igri imel tudi zaključno žogo) pa se je Francoz, ob nekaj napakah 21-letnega Ljubljančana, čudežno vrnil v boj in s štirimi zaporednimi igrami dobil drugi niz s 7:5. V nadaljevanju se je bolj ali manj igralo pod taktirko Francoza, ki je odločilni niz dobil s 6:1. »Fizično sem izčrpan, ob koncu me noge enostavno niso več ubogale. Po vrnitvi iz Italije slabo spim, imam težave s sinusi, tako, da sem bil kar presenečen, da sem bil tik pred zmago. V ključnih trenutkih je zaigral bolje, ko sem zaradi utrujenosti upočasnil igro pa je prevzel pobudo. Žal se ni izšlo,« je dejal vidno utrujeni Semrajc. 

 

Četrtfinalni dvoboj Kavčiča in Dasnieresa De Veigyja bo jutri na vrsti kot četrti, v nobenem primeru pa se ne bo začel pred 18.uro.   

Blaž Kavčič zanesljivo v četrtfinale, Thomas Muster izpadel

Ljubljana, 22.9.2010, 16.35

 

Blaž Kavčič nadaljuje z dobrimi nastopi na turnirjih serije Challenger. Po zmagi na Reki prejšnji teden se je ta teden uvrstil v četrtfinale turnirja v Ljubljani. Že po včerajšnjem dnevu je ostal tudi edini postavljeni igralec v turnirju. Proti Matteu VIOLI je malo zaškripalo le pri rezultatu 30, ko je Italijanu dopustil da ga je ujel in povedel s 34, nato pa je stvari vzel v svoje roke in zanesljivo pripeljal tekmo do konca. Končni izid je bil 62 64. Sedaj vsi z zanimanjem pričakujemo večerno tekmo, ki se bo pričela ne pred 18. uro. Janez SEMRAJC bi z zmago nad svojim nasprotnikom iz Francije namreč priigral četrfinalni slovenski obračun. Blaž Kavčič je takoj po srečanju povedal:"Vsaka točka v drugem nizu je bila težka. Hitro sem sicer prišel do vodstva s 3:0, potem pa mi je padla koncentracija. Čeprav nisem igral dosti slabše kot prej pa je Italijan nato dobil štiri igre. Ko ni imel kaj izgubiti je namreč začel igrati veliko bolj sproščeno. Po njegovem preobratu pa sem znova začel igrati bolj agresivno, več  sem hodil tudi na mrežo. Težko je bilo igrati na soncu, saj sem zadnji teden igral v dvorani, v prvem kolu pa sem imel večerni dvoboj.  Žogica podnevi skače bolj visoko, zato upam, da bom jutri igral zvečer. Upam, da za četrfinale ne bom preveč utrujen, saj sem danes že čutil posledice številnih težkih tekem, ki sem jih odigral v zadnjem času".

Danes pa se je od turnirja v Ljubljani poslovil tudi že avstrijski veteran Thomas MUSTER. Alessio Di MAURO, ki je včeraj izločil našega Grega ŽEMLJO je bil danes premočan nasprotnik tudi za Mustra. DI MAURO je slavil 62  64.

 

 

Kavčič in Semrajc gladko v drugo kolo, ostali končali z nastopi

Ljubljana, 21.9.2010, 22.00

 

Prvi dan glavnega turnirja BMW Ljubljana open je bil usoden za kar sedem nosilcev. Med drugim je izpadel tudi prvi nosilec in lanski zmagovalec Italijan Paolo Lorenzi.  Edini v elitni druščini, ki je uspešno preskočil prvo oviro, je bil tako tretji nosilec Blaž Kavčič. Trenutno 121. igralec sveta Kavčič je brez večjih težav premagal Italijana Trevisana s 6:0 in 6:2.

 

Blaž Kavčič

 

Kavčič je začel odlično, dobil je kar osem iger zapored in dvoboj varno pripeljal do konca. "Začel sem zelo dobro. Nisem hotel začeti na silo, saj je podlaga zelo počasna, na pesku pa je treba igrati malo višje žoge kakor minuli teden v Litvi. Skušal sem taktično pravilno pristopiti k igri in hitro sem uvidel, kakšna igra bo danes uspešna. Nato sem le še nadaljeval točko po točko. Lahko pa rečem, da se je v drugem nizu po Italijanovem zdravniškem premoru kar malo lomil rezultat, saj sem se vmes malo shladil. Zato sem naredil kakšno napako več, a vse se je dobro končalo," je bil po nastopu zadovoljen Kavčič. Oddahnil si je, da je tako dobro začel turnir, saj pravi, da je pred domačim občinstvom še težje igrati. "Ko prideš iz povsem drugačne podlage, se je zelo težko na hitro privaditi povsem drugačni. Ko pa prideš domov, pa je morda še malo težje, saj čutiš pritisk zaradi vse pričakovanj. Vsi te sprašujejo, če je v soboto finale, ti pa v bistvu še prvega kroga nisi začel. Zato je treba biti precej potrpežljiv in pri sebi vedeti, kako in kaj. Tu je 32 zelo kakovostnih igralcev in če ti nisi 100-odstoten, te lahko vsak od njih premaga. Sam bom dal od sebe 120 odstotkov, kot jih dam vedno, in če bom dobro igral, imam dobre možnosti tudi na tem turnirju," je še povedal Kavčič, letos tretji nosilec ljubljanskega challengerja, ki je po popolnem osipu nosilcev v prvem krogu BMW Ljubljana Open tako ostal povsem osamljen. A sam se na to ne ozira in se raje osredotoča na svojo igro.

 

Grega Žemlja

 

Drugače pa je prehod iz hitre litvanske podlage preživel 2. nosilec Grega Žemlja. V prvem kolu turnirja na katerem je lani igral v finalu je bil od njega po hudi borbi in treh nizih boljši 33-letni Italijan Alessio di Mauro. Rezultat je bil 6:4, 3:6 in 7:6, Žemlja pa je svoj servis izgubil kar šestkrat. »Bilo je zelo težko. Igrišče je bilo zelo počasno, enostavno nisem mogel dobiti neposrednih točk. Prav za vsako sem moral garati. Servis danes nikakor ni bil prednost. Enostavno je bilo premalo časa za ustrezno pripravo, na pesku sem po prihodu iz Litve igral le pol ure. Glede na to, da sem izgubil pred domačim občinstvom sem razočaran,« je dejal Žemlja, ki ga zdaj čaka nekaj dni počitka, potem pa bo odpotoval na turnejo v Azijo.

 

Janez Semrajc, Luka Gregorc in Tilen Žitnik 

 

Janeza Semrajca v Litvi ni bilo, prejšnji teden je namreč nastopal na turnirju serije Challenger v Italiji, kjer je prišel do polfinala. Lanski polfinalist tega turnirja Semrajc  je v prvem kolu premagal kvalifikanta iz Srbije Ivana Bjelico s 6:1 in 6:2. »Glede na rezultat sem zadovoljen, manj pa sem s samo igro. V nekaterih elementih nisem bil dovolj dober in to bo potrebno še popraviti. A šteje le rezultat in zato moram biti zadovoljen. Turnir je na takšnem nivoju, da lahko izgubiš v 1. kolu ali pa v finalu. Vsi so premagljivi, žal sem tudi jaz,« je po koncu dvoboja dejal Semrajc, ki se bo v drugem kolu pomeril s Francozom Jonathanom Dasnieresem de Veigyjem. Manj zadovoljen je bil Luka Gregorc. Italijan Matteo Viola je bil boljši s 6:3 in 6:3. »Nisem imel kakšnih večjih pričakovanj, saj sem opravil le dva kratka treninga na pesku. V zadnjem tednu je bil pač v ospredju nastop v Davisovem pokalu, kjer je bila podlaga povsem drugačna. Na pesku ne igram veliko, tako, da sem imel velike težave s servisom , backhand pa tudi ni bil na dovolj visokem nivoju. Zdaj se vračam v ZDA, kjer bom do konca sezone nastopil na šestih turnirjih serije Challenger«, je dejal Luka Gregorc. Kot prvi se je zgodaj zjutraj od turnirja poslovil Tilen Žitnik, ....

 

Borut Puc

 

....kot zadnji pa je na igrišče stopil mladi Borut Puc. Sin nekdanjega rokometaša Iztoka Puca je za prvega tekmeca dobil legendarnega Thomasa Mustra. Stadion je bil nabito poln, glasni navijači pa so se tudi ob tribunah borili za vsak centimeter praznega prostora. 42-letni Thomas Muster je prvi niz dobil s 6:3, drugi pa je bil končan še nekoliko hitreje, saj ga je zimzeleni Avstrijec dobil s 6:1. To je bila njegova prva zmaga po vrnitvi oziroma po dolgih počitnicah kot Muster reče enajstletni odsotnosti s turneje ATP.  »Zelo sem vesel, ker sem zmagal. Moj cilj je bil, da do konca sezone vknjižim vsaj eno zmago in to mi je uspelo kar danes. Upam, da jih bo še kar nekaj, vendar pa sam mislim, da lahko prvi turnir serije Challenger dobim šele čez pol leta. Pohvalil bi tudi občinstvo, ki se je zbralo v velikem številu,« je dejal Muster, ki bo jutri na igrišče stopil kot prvi.

 

Njegov dvoboj proti Alessiu Di Mauru se bo začel ob 13. uri, nato pa bo na osrednje igrišče prišel Blaž Kavčič. Drugi Slovenec Janez Semrajc bo nastopil v četrtem dvoboju, ki pa se ne bo začel pred 18.uro. 

Izpadel Grega Žemlja

Ljubljana, 21.9.2010, 17.45

 

Grega Žemlja, junak veličastne zmage v Davisovem pokalu prejšnji konec tedna, se po naporni litovski zgodbi ni uspel pravočasno privaditi na bolj počasne razmere. V prvem kolu turnirja na katerem je lani igral v finalu je bil od njega po hudi borbi in treh nizih boljši 33-letni Italijan Alessio di Mauro. Rezultat je bil 6:4, 3:6 in 7:6, Žemlja pa je svoj servis izgubil kar šestkrat. »Bilo je zelo težko. Igrišče je bilo zelo počasno, enostavno nisem mogel dobiti neposrednih točk. Prav za vsako sem moral garati. Servis danes nikakor ni bil prednost. Enostavno je bilo premalo časa za ustrezno pripravo, na pesku sem po prihodu iz Litve igral le pol ure. Glede na to, da sem izgubil pred domačim občinstvom sem razočaran,« je dejal Žemlja, ki ga zdaj čaka nekaj dni počitka, potem pa bo odpotoval na turnejo v Azijo.
Prav zdaj igra Blaž Kavčič, kot zadnji od 6 Slovencev v glavnem žrebu pa bo nastopil Borut Puc, ki bo na drugi strani mreže gledal 42-letnega Thomasa Mustra.  

 

 

Semrajc nadaljuje z dobrimi igrami

Ljubljana, 21.9.2010, 16.20

 

Veliki torek na igriščih TC Ljubljana je že postregel z nekaj zanimivimi dvoboji. Od slovenskih igralcev so za zdaj nastopili trije, zmagal je le Janez Semrajc, izgubila pa sta Luka Gregorc in Tilen Žitnik. Že prej se je poslovil prvi nosilec in lanski zmagovalec Italijan Paolo Lorenzi. Lanski polfinalist tega turnirja Janez Semrajc, ki je prejšnji teden na podobnem turnirju v Italiji prišel do polfinala, je v prvem kolu premagal kvalifikanta iz Srbije Ivana Bjelico s 6:1 in 6:2. »Glede na rezultat sem zadovoljen, manj pa sem s samo igro. V nekaterih elementih nisem bil dovolj dober in to bo potrebno še popraviti. A šteje le rezultat in zato moram biti zadovoljen. Turnir je na takšnem nivoju, da lahko izgubiš v 1. kolu ali pa v finalu. Vsi so premagljivi, žal sem tudi jaz,« je po koncu dvoboja dejal Semrajc, ki se bo v drugem kolu pomeril s Francozom Jonathanom Dasnieresem de Veigyjem. Manj zadovoljen je bil Luka Gregorc. Italijan Matteo Viola je bil boljši s 6:3 in 6:3. »Nisem imel kakšnih večjih pričakovanj, saj sem opravil le dva kratka treninga na pesku. V zadnjem tednu je bil pač v ospredju nastop v Davisovem pokalu, kjer je bila podlaga povsem drugačna. Na pesku ne igram veliko, tako, da sem imel velike težave s servisom , backhand pa tudi ni bil na dovolj visokem nivoju. Zdaj se vračam v ZDA, kjer bom do konca sezone nastopil na šestih turnirjih serije Challenger«, je dejal Luka Gregorc.
Danes bodo na igrišče stopili še trije slovenski predstavniki. Prav zdaj je na osrednjem igrišču Grega Žemlja, ki je proti Italijanu Di Mauru izgubil prvi niz s 4:6. Takoj za njim bo zaigral še Blaž kavčič, ne pred 18.30 uro pa bo na sporedu glavni dvoboj dneva med Borutom Pucem in nekdanji prvim igralcem sveta Thomasom Mustrom.

 

 

Slovo prvega nosilca, Žitnik in Gregorc izpadla

Ljubljana, 21.9.2010, 15.10

 

Italijan Paolo Lorenzi, lanski zmagovalec turnirja serije Challenger BMW open, se je kot prvi nosilec turnirja letos spotaknil že ob prvi oviri. V prvem dvoboju dneva je bil na osrednjem igrišču TC Ljubljana od njega boljši Srb Nikola Čirić. Po dveh urah in 41 minutah je bil rezultat 6:3, 5:7 in 7:6 (4).
Lorenzi in Čirič sta se v Ljubljani pomerila še tretjič v zadnjih štirih tednih, tako, da sta oba vedela kaj lahko pričakujeta od tekmeca. Dvoboj je bil ves čaš zelo izenačen, večji del pa je imel pobudo visoki Čirič. V dramatičnem tretjem nizu pa je bil Lorenzi tisti, ki je imel pri rezultatu 6:5 tri zaključne žoge. »Bilo je težko, imel sem zares lepo priložnost za zmago, a se je rešil s svojim izjemnim začetnim udarcem. Takšen je pač tenis, » je po koncu razočarano dejal Lorenzi, ki je po zapravljenih priložnostih v 12. igri, odločilno trinajsto izgubil s 7:4. »Glede na to, da sva v zadnjem času veliko igrala sem že pred tekmo pričakoval težek dvoboj. Kljub temu, da je imel tri zaključne žoge nisem bil nervozen. Sam sem mu jih podaril, tako, da sem šel sproščeno v lovljenje zaostanka in na koncu mi je uspelo. Če bi v drugem nizu igral malce bolj odločno, bi ta dvoboj lahko zaključil že prej. Vtis imam, da nisem igral stoodstotno, a na koncu je to zadostovalo. Moj naslednji tekmec je Hrvat  Metkič, ki je po igri zelo podoben Lorenziju,tako, da vem kaj lahko pričakujem,« je dejal Srb Čirič, ki je v Ljubljani pred dvema letoma prišel do 2.kola.

Od Slovencev so doslej nastopili Tilen ŽITNIK proti Hrvatu Nikoli METKIĆU, Luka GREGORC proti Matteu VIOLI (ITA)in Janez SEMRAJC proti hrvaškemu kvalifikantu Ivanu BIJELICI. Prva dva sta tekmi izgubila in sicer ŽITNIK z 06 26 in GREGORC s 36 36. Uspešen pa je bil
Janez SEMRAJC ki je slavil 61 62.

Na osrednjem igrišču pa je svoj prvi nastop že začel tudi Grega ŽEMLJA.

 

 

Veliki torek !!!

Ljubljana, 20.9.2010, 21.00

 

Jutri se začne na ljubljanskem Challengerju BMW Ljubljana Open 2010 glavni turnir posamezno. Prvi dan bo nastopilo tudi šest domačih igralcev. Tekme se bodo začele ob 10. uri, ko bo na igrišču št. 2 mogoče videti prvi slovenski nastop.

 

Slovenski nastopi:

 

Osrednje igrišče (ZAČETEK OB 10.URI):

  • DRUGI DVOBOJ DNEVA:LUKA GREGORC (SLO) – MATTEO VIOLA (ITA)
  • TRETJI DVOBOJ DNEVA (ne pred 14.uro):GREGA ŽEMLJA (SLO) – ALESSION DI MAURO (ITA)
  • ČETRTI DVOBOJ DNEVA (ne pred 16.uro):BLAŽ KAVČIČ (SLO) – MATTEO TREVISAN (ITA)
  • PETI DVOBOJ DNEVA (ne pred 18.30 uro):BORUT PUC (SLO) – THOMAS MUSTER (AVT)

 

Igrišče številka 2 (ZAČETEK OB 10. URI):

  • PRVI DVOBOJ DNEVA:TILEN ŽITNIK (SLO) – NIKOLA METKIČ (HRV)
  • TRETJI DVOBOJ DNEVA:JANEZ SEMRAJC (SLO) - Ivan BIJELICA

 

 

 

Slovenski junaki že v domovini

Ljubljana, 20.9.2010, 16.00

 

Slovenska teniška reprezentanca se je z zmago v Litvi tretjič v zgodovini uvrstila v  prvo evroafriško skupino svetovnega tenisa. Časa za proslavljanje odmevnega uspeha ni bilo veliko. Trojko Grega Žemlja, Blaž Kavčič in Luka Gregorc že jutri čaka nastop v prvem kolu turnirja serije Challenger BMW Open 2010. Četrti član ekipe Blaž Rola v Ljubljani ne bo nastopil.

Slovenska ekipa, ki jo vodi Blaž Trupej,  je v Litvi prišla do zmage po velikem preobratu. Litvanci so namreč po dveh dneh vodili z 2:1, zadnji dan pa sta najprej Žemlja in nato še Kavčič prišla do zmage in uvrstitve v višji rang svetovnega tenisa. »Ko sem leta 2006 prevzel ekipo mladih in neizkušenih fantov smo si za cilj zadali uvrstitev v 1. evroafriško skupino.  Že lani smo bili blizu, zdaj pa nas čaka nova preizkušnja. Upam, da bodo fantje zdaj še napredovali v svojih osebnih karierah. S tem bomo namreč lahko storili še korak naprej in prišli do svetovne skupine. To nikakor ni nemogoče. Zato pa se mora vse postaviti na svoje mesto. Igrati moramo doma, na peščeni podlagi in seveda tudi proti premagljivemu tekmecu. To so okoliščine, ki so potrebne za vrhunski rezultat,« je dejal kapetan Blaž Trupej, ki je s slovensko reprezentanco leta 1995 že igral v 1. evroafriški skupini. V Litvi je imel, vsaj v psihološkem smislu, najtežje delo Blaž Kavčič, saj je bila nadaljnja usoda slovenske reprezentance v njegovih rokah: » Bilo je zelo težko. Lani sem bil v podobni situaciji pa sem zadnjo tekmo v Latviji odigral zelo slabo. Letos sem čutil še večji pritisk, pred tekmo sem se počutil zelo slabo. Ko sem stopil na igrišče pa sem na vse pozabil. Nisem razmišljal o glasnih navijačih, videl sem le žogo. Slišal sem sicer moje soigralce, ki so me glasno spodbujali, drugače pa sem bil do konca srečanja povsem osredotočen. V odločilnih trenutkih sem igral vrhunsko. Zmotile me niso niti nekatere čudne sodniške odločitve. Če povlečem črto lahko povem, da sem zadovoljen s  svojo igro na hitri podlagi,« je dejal Blaž Kavčič, ki je dobil odločilni peti dvoboj. Zdaj je Davisov pokal preteklost, sedanjost in prihodnost pa je ljubljanski turnir, kjer mu lani ni uspelo izpolniti cilja. »Upam, da se bom hitro privadil na novo podlago. Zelo težko je namreč v enem dnevu menjati podlago. Ponavadi sicer nimam težav s tem, še posebej če iz težke podlage odidem na počasno. Je pa res, da mi je Davisov pokal vzel veliko moči. Zdaj bi potreboval nekaj dni počitka, še posebej, ker sem na Reki igral do konca. Sledila je pot v Litvo in zdaj sem tu.  Dva tedna sem že pod velikim pritiskom, igral sem številne težke tekme. Utrujenosti sicer še ne čutim, vendar pa to je verjetno zaradi vsega vznemirjenja. Upam, da se bom letos pokazal v boljši luči pred svojimi navijači. Veseli me dejstvo, da bodo tokrat ob meni vsi moji najbližji in tudi zaradi njih se bom posebej potrudil. Italijana Trevisana poznam, kot vsak igralec na tem turnirju je tudi on premagljiv«, je dejal Kavčič, nato pa je besedo predal Luki Gregorcu. Ljubljančan je v Litvi odigral le igro dvojic, na ljubljanski turnir pa se vrača po treh letih: »Vesel sem, da sem znova doma. Nekaj časa me ni bilo, zato že nestrpno pričakujem dvoboj pred domačimi navijači. Lepo bi bilo, da bi jih bilo toliko, kot jih je bilo v Litvi, a to je žal nemogoče. Morda ob kakšni drugi priložnosti. O tekmecu (Matteo Viola, Italija) ne razmišljam in ga niti ne poznam. Vse bo odvisno od moje igre, zato je vseeno kdo je na drugi strani,« je dejal Gregorc, ki na peščeni podlagi v zadnjem obdobju ni igral veliko.
Na veliki torek bodo ob Kavčiču in Gregorcu igrali še Grega Žemlja (tekmec Alessio de Mauro, Italija), Janez Semrajc (kvalifikant), Tilen Žitnik (Nikola Metkič, Hrvaška) in Borut Puc, ki bo po slavnostni otvoritvi turnirja na osrednjem igrišču igral proti nekdanjemu prvemu igralcu sveta Thomas Musterju. Vstop na tribune TC Ljubljana je prost. 

 

 

Thomas Muster že v Ljubljani

Ljubljana, 20.9.2010,  11.55

 

Nekdanji prvi igralec sveta in zmagovalec turnirja za Grand Slam v Parizu leta 1995 Avstrijec Thomas Muster je že prispel v slovensko prestolnico. Danes ima neuničljivi Muster na turnirju serije Challenger BMW Ljubljana Open natrpan urnik, saj bo opravil dva treninga, ob 14. uri pa bo imel ob igriščih TC Ljubljana tudi novinarsko konferenco.

Muster se je z avstrijske Štajerske pripeljal z avtomobilom in takoj po prihodu opravil tudi prvi trening. Kljub temu, da šteje Muster že več kot štirideset let pa je vsaj na prvi pogled videti kot v najboljših časih:« Hvala za kompliment, vendar pa telo ni več takšno kot je bilo. Če ne drugega imam trenutno šest kilogramov manj kot v svojem najboljšem obdobju. Ob svojem povratku kakšnih večjih načrtov nimam, tu mislim, predvsem na to, da nimam želje po vrnitvi na turnejo ATP. Želim si igrati na turnirjih serije Challenger. Turnir v Ljubljani je moj peti po povratku in upam, da bom prikazal dobro igro. Moram pa reči, da se kljub vsem izkušnjam še vedno učim, vsak dan prinese nekaj novega. Želja po treniranju in igranju je velika, tako, da trenutno res uživam na igrišču», je dejal mož iz bližnje Lipnice, potem pa je, kot se  za enega izmed največjih teniških garačev v zgodovini  tudi spodobi, urno odšel na trening. En in edini. Thomas Muster. Od danes tudi v Ljubljani.

Prvi kvalifikacijski dan doslej prinesel le en uspešen nastop naših igralcev

Ljubljana, 19.9.2010

 

V Ljubljani so se padavine umirile in prizadevni organizatorji so uspeli pripraviti igrišča na katerih se je že odigrala polovica srečanj 1 kroga kvalifikacij. Od naših so doslej nastopili TOM KOČEVAR DEŠMAN, ki ni bil kos Avstrijcu Geraldu KAMITZU. Ta je slavil 62 75. Rok JARC je moral srečanje s Pedrom SOUSO iz Portugalske, potem ko je zaostajal s 46 po prvem nizu, zaradi slabega počutja predati. Uspelo ni niti Tadeju TURKU. Hrvat Ivan CEROVIČ je zmagal  64 63. Nekoliko pa je slab vtis popravil Tomislav TERNAR, ki je Francoza Thomasa CAZES-CARRERE izločil s 62 06 64 in si priigral uvrstitev v drugi krog kvalifikacij. Tudi zadnji trije predstavniki niso bili uspešni, čeprav so nasprotnikom nudili dostojen odpor. Izpadli so tako še Miha MLAKAR, Matjaž JURMAN in Janoš ŽIBRAT. Jutri se tekmovanje nadaljuje z drugim in tretjim kolom kvalifikacij. Ob 14. uri bo v TC Ljubljana v prostorih ob glavni tribuni tiskovna konferenca na kateri se bo predstavil Thomas Muster, ki bo nato ob 15. uri opravil tudi trening.

Puc v prvem kolu proti nekdanji številki ena

Ljubljana, 18.9.2010

 

Na turnirju serije Challenger BMW Ljubljana open 2010 je bil danes  opravljen žreb za glavni turnir. V 1. kolu turnirja bo nastopilo najmanj šest slovenskih predstavnikov, številka pa bo z morebitnim uspešnim nastopom naših igralcev v kvalifikacijah še višja. Današnje kvalifikacije so bile sicer zaradi dežja prestavljene na nedeljo.
V glavni turnir so neposredno uvrščeni Grega ŽEMLJA kot drugi nosilec, Blaž KAVČIČ kot tretji nosilec in Janez SEMRAJC,  ki si je s polfinalom v Todi ta teden tudi priigral vstopnico za glavni turnir. Tilen ŽITNIK, Luka GREGORC in Borut PUC bodo na turnirju nastopili s posebnim povabilom. In prav Borut PUC, ki je do povabila za glavni turnir prišel zaradi uspešnega nastopa Semrajca v Italiji, se bo v prvem kolu srečal še z enim povabljencem, nekdanjo številko 1 svetovnega tenisa Avstrijcem Thomasom MUSTROM. Sin nekdanjega rokometaša Iztoka Puca, ki  že več let živi in trenira v ZDA je bil ob zmagoslavju Thomasa Mustra na turnirju za Grand Slam v Parizu leta 1995 star šele štiri leta, se bo slovenskemu občinstvu predstavil v torek, takoj po uradni otvoritvi, ki se začne ob 18. uri.
Prvi nosilec turnirja je lanski zmagovalec Italijan Paolo Lorenzi, drugi nosilec pa je naš Grega Žemlja. V primeru zmage proti Italijanu Di Mauru se bo lanski finalist Žemlja v drugem kolu pomeril z boljšim z dvoboja Puc – Muster. Blaž Kavčič, ki je prejšnji teden zmagal na turnirju serije Challenger na Reki, se bo v 1. kolu pomeril z Italijanom Trevisanom. Tilen Žitnik se bo srečal s Hrvatom Mektičem, Janez Semrajc pa bo skušal dobro formo nadaljevati proti za zdaj neznanemu tekmecu iz kvalifikacij. Po dolgih letih se bo teniškim navdušenecem v prestolnici predstavil tudi Ljubljančan Luka Gregorc, ki se bo  srečal še z enim Italijanom v glavnem žrebu turnirja Violu. Vstop na tribune TC Ljubljana v Šiški je prost.

 

 

Dež nagaja organizatorjem

Ljubljana, 18.9.2010

 

Dež je odplaknil prvi dan kvalifikacij na Challengerju BMW Ljubljana Open 2010 v Ljubljani. Srečanja, ki bi se morala začeti ob 12. uri so za danes odpovedana. Po istem razporedu naj bi  se odigrala jutri, v nedeljo, organizator pa bo verjetno dodal še dve igrišči, tako da bi spravil pod streho čim več tekem prvega kola kvalifikacij.

bmw_lj_open_2010_dez_velika

 

 

Opravljen žreb kvalifikacij za Challenger BMW Ljubljana Open 2010

 

Z žrebom kvalifikacij se je začel Challenger BMW Ljubljana Open 2010. Prvi nosilec kvalifikacij je Estonec Jurgen ZOPP, 312. igralec lestvice ATP. Slovenci bomo imeli v kvalifikacijah  sedem predstavnikov. Neposredno je bil v turnir uvrščen Tomislav TERNAR, s posebnim povabilom pa bodo nastopili Tadej TURK, Tom KOCEVAR-
DEŠMAN, Rok JARC, Matjaž JURMAN, Janoš ŽIBRAT in Miha MLAKAR.

Spored prvega dne naj bi se začel v soboto ob 12. uri, ko bosta med drugimi na igrišče TC Ljubljana v Šiški stopila  Tom KOČEVAR-DEŠMAN, ki bo nastopil na centralnem igrišču proti Geraldu KAMITZU iz Avstrije in Rok JARC, ki bo na igrišču št. 3 igral proti Portugalcu Pedru SOUSI.

Vremenska napoved za soboto sicer ni najboljša, zato se bodo verjetno tekme prestavljale. Morebitne spremembe programa bomo objavljali na naši spletni strani pod zavihkom Ljubljana Open 2010.

  

 

Tiskovna konferenca pred bližnjim začetkom ATP Challengerja BMW Ljubljana Open 2010

 

V Ljubljani je danes potekala tiskovna konferenca pred bližnjim začetkom ATP Challengerja BMW Ljubljana Open 2010. Mark UMBERGER, predsednik organizacijskega odbora, Zoran KOFOL, direktor TZS in Barbara URANJEK, predstavnica pokrovitelja BMW Group Slovenija so nanizali podatke o turnirju in strnili svoja pričakovanja pred začetkom turnirja. Na turnirju bosta poleg najboljših naših igralcev posebno pozornost pritegnila lanski zmagovalec Italijan Paolo LORENZI in Avstrijec Thomas MUSTER, 42. letni veteran, nekdanji "kralj" peščenih igrišč, igralec št. 1 na svetovni lestvici in zmagovalec Rolland Garossa.

"Turnir je namenjen razvoju slovenskega tenisa. To se pozna tudi na rezultatih naših igralcev, ki so vsako leto boljši. Grega Žemlja je lani igral v finalu, Janez Semrajc pa v polfinalu. Pričakujemo, da bodo naši letos izide ponovili," je napovedal Mark Umberger, direktor turnirja. Slovenske igralce še pred tem od 17. do 19. septembra čaka poseben izziv, obračun v Vilniusu, kjer si bodo na trdi podlagi proti Litvi skušali priigrati še tretjo uvrstitev v prvo evroafriško skupino Davisovega pokala. Slovenske barve bodo v tej baltski državi zastopali Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Luka Gregorc in Blaž Rola. Na Teniški zvezi Slovenije upajo, da bodo z uspehom dopolnili letošnje uspešno slovensko teniško leto in si pripravili še lepšo popotnico pred ljubljanskim turnirjem. Osrednje ime turnirja bo Muster. Avstrijec, 2. oktobra bo napolnil 43 let, se je 12. februarja 1996 povzpel na prvo mesto svetovne teniške lestvice in je bil v devetdesetih letih kralj peščenih igrišč. To nazorno kaže podatek, da je Muster v Davisovem pokalu ob 29 zmagah izgubil zgolj en posamični dvoboj na taki podlagi, ko ga je leta 1997 premagal Hrvat Goran Ivanišević. Dobil je 44 turnirjev, od tega osem serije masters in enega za grand slam, njegova nočna mora pa je bil Wimbledon, kjer kot edini prvi igralec sveta ni dobil niti enega dvoboja. Muster je zadnjič v finalu turnirja najvišje ravni igral pred dvanajstimi leti, ko izgubil zaključni dvoboj v Estorilu. Naslednje leto je imel vse manj uspeha in se je pozneje preselil v Avstralijo ter se poročil z Jo Beth Taylor, po ločitvi leta 2005 pa se je preselil v domovino in postal trener avstrijske reprezentance za Davisov pokal. Sredi junija letos je presenetil z novico, da se bo ponovno vrnil v poklicno teniško karavano. Zmagovalec OP Francije leta 1995 je organizatorje turnirja v slovenski prestolnici zaprosil za posebno povabilo. "Organizacija turnirja je za nas kar velik zalogaj. Brez sponzorjev, posebej firme BMW, ki je četrto leto zapored glavni pokrovitelj, turnirja ne bi bilo. Poleg nagradnega sklada je potrebno zagotoviti še veliko drugih podrobnosti. Nepisano pravilo je, da turnirji stanejo dvakrat več, kot znaša nagradni sklad," je pojasnil Umberger, so še zapisali na STA.

 

Barbara URANJEK, Mark UMBERGER in Zoran KOFOL na današnji tiskovni konferenci.

barbara_uranjek_bmw mark_umberger_2010

zoran_kofol_tiskovna_bmw

Barbara URANJEK

Mark UMBERGER

Zoran KOFOL

   Foto: Bojan M.

   Vir:   STA

 

 

Priprave na Atp challenger LJUBLJANA OPEN 2010 v polnem teku

 

Organizacijski odbor ATP Challengerja LJUBLJANA OPEN 2010, ki ga vodi Mark UMBERGER v sodelovanju s TC Ljubljana in delavci TZS, dela zadnje dni s polno paro. Do začetka letošnjega turnirja nas loči le še tri tedne. Turnir serije Challenger z nagradnim skladom 50.000 $ se bo odvijal na igriščih TC Ljubljana od 20.9.2010 do 26.9.2010. Na delu bomo videli vse naše najboljše igralce, ki bodo teden pred tem nastopili v Litvi na odločilni tekmi za uvrstitev v I. Evro/Afriško skupino Davisovega pokala. Nastop na turnirju je že potrdil lanskoletni zmagovalec, Italijan Paolo LORENZI. Zagotovo pa bo veliko pozornost pritegnil nastop zmagovalca Rolland Garosa leta 1995 in št. 1 svetovnega tenisa leta 1996, izjemnega borca, sicer pa specialista za igro na pesku, 42. letnega Avstrijca Thomasa MUSTRA. Thomas Muster je organizatorje zaprosil za povabilo na turnir in ga tudi dobil.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.