prijava_e

Masters Zavarovalnica Sava 2019

Masters članic in članov Zavarovalnica Sava 2019 osvojila Tjaša Klevišar in Tino Kovačič

bm, 29.9.2019

 

Finalisti mastersa članice in člani Komac Klevišar

 

V Kopru se z nastopi članov in članic nadaljujejo mastersi ob zaključku letošnje teniške sezone v vseh starostnih kategorijah.


Člani in članice so nas tokrat z udeležbo razočarali, saj najboljših in tistih, ki so pod vrhom na zaključek v Koper ni bilo.


Pri članicah je tako nastopilo samo deset igralk, najvišje uvrščena iz lestvice TS pa je bila s 14. mestom Hana Bečirovič Novak. Hana se je poslovila že v prvem krogu, kjer jo je ugnala Metka Komac (LukaKp), ki se je v nadaljevanju uvrstila v finale. Druga finalistka je bila Tjaša Klevišar (Tr-Kr), ki je finalni obračun zanesljivo dobila s 6-2 6-3.


Pri članih je najvišje uvrščen igralec lestvice TS Gašper Bezjak (ŽtkMb), ki je to potrdil z uvrstitvijo v finale. Tu se je za naslov zmagovalca pomeril s klubskim soigralcem in drugim nosilcem mastersa Tinom Kovačičem. Bezjak je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Roka Komca, Kovačič je bil s 6-3 6-4 boljši od Matica Dimica. V finalu je s 4-6 6-1 6-1 slavil Kovačič. Ob tem velja omeniti, da je v mastersu do 12 let zmagala njegova sestra Nala. 


Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca  vsak do polovice namenila finančna sredstva  v  vrednosti 500 €, ki so namenska  in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.


Izjavo zmagovalca si lahko ogledate tukaj.

Zmagovalca mastersa do 16 let Zavarovalnica Sava 2019 sta Petja Drame in Bor Artnak

bm, 28.9.2019

 

Masters 2019 16 let z leve Planinšek, Drame, Artna

 

V Kopru se je v odlični organizaciji domačega teniškega kluba TK Luka Koper končal masters Zavarovalnica Sava 2019 za fante in dekleta do 16 let.

 

Spremljali smo zanimive obračune in odličen tenis igralcev in igralk, ki že uspešno nastopajo tudi na mednarodnih turnirjih.

 
Pri fantih je manjkal vodilni igralec lestvice do 16 let Gal Emeršič Potočnik, naziv najboljšega pa je osvojil drugi nosilec mastersa Bor Artnak (AsLit). Bor je do finala pripotoval z le petimi oddanimi igrami, v finalu pa ni dal možnosti niti prvemu nosilcu Sebastianu Dominku (ŽtkMb). Zmagal je s 6-4 6-2.


V močni konkurenci generacije letnikov 2003 in 2004 med katerimi jih kar nekaj že zelo uspešno nastopa na mednarodnih turnirjih je pokazal, da je med njimi trenutno najbolje pripravljen in bo tudi v naslednjih letih veljalo njegove nastope podrobno spremljati. Bor je namreč v lanski sezoni v kategoriji do 14 let osvojil kar pet naslovov na turnirjih TE. Letos se je preiskušal na turnirjih ITF, kjer pa zaenkrat še ni konkurenčen starejšim igralcem. Tudi njegov vrstnik, oba sta letnika 2004, Maj Premzl, katerega je premagal v polfinalu, je v zadnjem delu sezone igral izvrstno, osvojil en naslov na turnirjih TE, bil pa še enkrat polfinalist in dvakrat četrtfinalist na turnirjih ITF. Leto dni starejši Sebastian Dominko je bil letos enkrat zmagovalec turnirja TE, še po enkrat pa finalist in polfinalist. Aljaž Jeran, katerega je Dominko izločil v polfinalu na mednarodnih turnirjih nastopa manj, je pa bil letos polfinalist turnirja TE in četrtfinalist turnirja ITF.


Pri dekletih je zanesljivo slavila Petja Drame (ŽtkMb). Ena naših najbolj pesrpektivnih mladink v generaciji 2003 in 2004 je v finalu s 6-1 6-2 premagala klubsko soigralko Anniko Planinšek, ki je v polfinalu izločila drugo nosilko Pio Marijo Rebec. Drametova je zmago na mastersu dodala letošnjemu naslovu državne prvakinje ter zmagi in polfinalu na domačih mariborskih turnirjih Tennis Europe do 16 let. Na turnirjih TE je bila še dvakrat polfinalistka,  s polfinalom pa se je izkazala že tudi na turnirji ITF do 18 let v Kranju.


Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca  vsak do polovice namenila finančna sredstva  v  vrednosti 500 €, ki so namenska  in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.


Foto: A Živin

Zmagovalca mastersa do 12 let Zavarovalnica Sava 2019 sta Matic Hribar in Nala Kovačič

bm, 28.9.2019

 

Masters 2019 z leve Vnuk, Kovačič, Hribar in Matij

 

V Kopru so organizatorji, TK Luka Koper, kljub nevšečnostim z vremenom uspešno zaključili prva mastersa na letošnjem zadnjem dejanju teniške sezone.

 

Masters do 12 let sta osvojila Matic Hribar (Tk-CC) in Nala Kovačiča (ŽtkMb).

 

Pri dečkih je v odsotnosti prvega igralca lestvice Luke Albrehta zanesljivo slavil Hribar, ki je do zmage prišel brez izgubljenega niza. V finalu je bil s 6-4 6-3 boljši od Gašperja Matijašiča (Grosuplje), ki je bil v žrebu nepostavljen igralec, na poti do finala pa je izločil drugega in tretjega nosilca mastersa Paola Angelija in Marka Retlja. Za Matica je to najboljši dosežek v tej starostni kategoriji, ki jo, tako kot še enakj vrstnikov zdaj zapušča in se seli med štirinajstletnike. Letos je bil sicer še finalist državnega prvenstva, osvojil pa je še dva turnirja do 12 let.


Pri deklicah je bila v odsotnosti druge igralke lestvice TS Eve Cikajlo prepričljivo najboljša Nala Kovačič (ŽtkMb). Tudi ona nasprotnicam ni ponudila priložnosti za zmago in je vse tri tekme zanesljivo dobila. V finalu je s 6-2 6-2  premagala tretjo nosilko Zalo Vnuk (TKTal). Vnukova je na poti do finala izločila drugo nosilko Julijo Bogatin. Za Kovačičevo je izvrstna sezona v kateri je osvojila tudi naslov državne prvakinje, poleg tega je zmagala še na treh domačih turnirjih do 12 let. Uspešna je bila tudi že na turnirjih TE, kjer se je enkrat uvrstila v finale, še enkrat pa je bila polfinalistka. Tudi Nala se, kot nekaj njenih vrstnic poslavlja od kategorije do 12 let in prestopa v višjo starostno skupino.


Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca  vsak do polovice namenila finančna sredstva  v  vrednosti 500 €, ki so namenska  in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.

 

Foto: Aleksander Živin

 

 

2019 Masters_sliderTS_525x300px 

 

V Kopru se začenjajo masteri Zavarovalnica Sava 2019

bm, 27.9.2019

 

TK Koper od danes do ponedeljka gosti zaključne obračune teniške sezone 2019, Masterse Zavarovalnica Sava Tenis Slovenija 2019. Nastopajo igralci in igralke v vseh starostnih kategorijah od najmljaših do članov in članic, kategorije pa so z izjemo najstarejših zasedene z večino najboljših igralcev in igralk. 

Nastopilo bo enajst oz. 12 najvišje uvrščenih igracev in igralk aktualnih lestvic Tenis Slovenije, v posameznih kategorijah pa ima selektor mladinskih reprezentanc možnost
podeliti eno povabilo. To možnost lahko ali pa ne izkoristi.

Danes začenjajo z obračuni igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. 
 
Pri deklicah do 12 let nastopa večina najboljših s prvo igralko lestvice Nalo Kovačič, manjka pa  na lestvici drugouvrščena Eva Cikajlo.


Pri dečkih manjka prvi igralec lestvice do 12 let Luka Albreht, vsi ostali bodo nastopili, na Albrehotovo mesto je stopil kot drugo uvrščeni na lestvici Matic Hribar.

Pri fantih do 16 let bo ob odsotnosti prvega igralca lestvice Gala Emeršiča Potočnika prvi nosilec Sebastian Dominko, pri dekletih pa vloga favoritinje ob odsotnosti tretje, pete in osme igralke pripada prvi igralki lestvice Petji Drame.

V obeh starostnih kategorijah bomo danes dobili polfinaliste in polfinalistke. Prvi štirje igralkci in igralke so v prvem krogu prosti.

Vabljeni v športni park Bonifika, obetajo se zanimivi in kakovostni teniški obračuni. Tekmovanje se je začelo ob 09.30 uri.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.