prijava_e
Igrajmo tenis! : Dan SLOTEN 2009

Dan slovenskega tenisa 2009

 

Po 6-mesečnem »zmrzovanju« v šotorih so s prihodom pomladi pod modro nebo prišli tudi teniški igralci in igralke.  Igrišča so polna. Povsod je slišati otroški vrvež. Vsi sledijo letu magične rumene žogice. Eden izmed vrhov teniške sezone je prireditev Dan slovenskega tenisa, ki ga že tretje leto zapored organizira Teniška zveza Slovenije in poteka na igriščih Teniškega kluba Svoboda v Ljubljani.


Številke v prvih dveh izvedbah so bile impresivne, tokrat pa bo udeležencev še več. V različnih kategorijah (mini tenis, midi tenis, tenis do 11 let, teniška olimpijada) naj bi po prvih prijavah nastopilo okoli 450 otrok, ob tem bo na sporedu tudi tenis na mivki, pozabili pa niso niti na rekreativce.  »Letošnja številka nas je malce presenetila. Tako velikega zanimanja nismo pričakovali. To je dokaz, da so se mladi znova navdušili nad tenisom. Prijavljenih je toliko,  da bomo morali otroke preseliti na dve dodatni prizorišči. Vsi zaključni boji pa bodo seveda na Svobodi, kjer vsem prisotnim še zdaleč ne bo dolgčas. Ob tenisu bo vrsta spremljevalnih dogodkov, na voljo bodo napihljivi gradovi, otroci bodo lahko igrali nogomet, predstavljen pa bo tudi speedminton. Ob igriščih bo postavljena  teniška vas, kjer bodo različni opremljevalci predstavljali svoje proizvode. Ob tem bi še povabila rekreativce, tudi oni se bodo namreč lahko pomerili med seboj. Skratka teniški praznik brez primere,« je zadovoljno dejala vrhovna sodnica Anja Regent, ki uspešno  skrbi, da ob vseh kategorijah ne pride do zmešnjave. 


 

 

Prihod vrhunskih športnikov
 
Tenis je popularen tudi med ostalimi športniki, tako, da bodo otroke s svojim obiskom razveselili dobitnik dveh olimpijskih medalj Vasilij Žbogar, pa namiznoteniški igralec Bojan Tokič, alpski smučar Mitja Dragšič in še nekateri. »Tenis je zelo razgiban. Veliko mi pomaga tudi pri nabiranju kondicije, pomembno je dobro delo nog. Včasih sem ga igral veliko, potem pa sem ga moral zaradi poškodbe malce črtati iz repertoarja. Zdaj sem znova veliko na igrišču, in če se malce pohvalim, moram reči, da že kar nekaj  časa nisem izgubil. Res pa je, da trenutno ni v pogonu Mitja Valenčič, ki je med alpskimi smučarji najbolj popoln teniški igralec,« je o svojem teniškem znanju vzneseno razlagal Mitja Dragšič. Naš slalomist bo z ostalimi športniki odigral nekaj dvobojev, seveda pa bodo vsi  otrokom na voljo tudi za slikanje in avtograme. 
 
Teniška olimpijada

 

Teniška zveza Slovenije v zadnjem obdobju z različnimi projekti skuša povečati popularnost tega športa med mladimi, ki je zaradi svoje specifičnosti, vsaj ob prvih korakih, nekoliko bolj zahteven. V zadnjih dveh letih je Marko Tekavec skupaj s svojimi sodelavci organiziral tekmovanje z imenom Teniška olimpijada: »Glavni cilj je, da se otroci na zabaven in igriv način spoznavajo z osnovami tenisa. Malčki potrebujejo več kot leto in pol, da preidejo na mini tenis. Vsi pa seveda radi tekmujejo,  zato je to zabava še preden se začne resnejše nastopanje . Ob samem tekmovanju v teniških veščinah imamo še različne projekte. Otroci na primer spoznavajo zdravo prehrano, na prireditvah pa nastopajo tudi plesne skupine. Otroci se ob vsem naučijo tudi nastopanja, tako, da se poveča tudi njihova samozavest. Projekt je zdaj postal zelo zanimiv tudi odgovornim na Mednarodni teniški zvezi, tako, da je pionirska ideja res nekaj posebnega,« je o prednostih druženja na olimpijadah dejal Tekavec. 


Obeta se torej teniški praznik, kjer bo vsak udeleženec prišel na svoj račun. Teniško vas bodo sestavili priznani izdelovalci teniške opreme: Wilson, Babolat, Head, Fischer in Dunlop, ki so prispevali tudi nagrade za srečelov v katerega bodo vključeni vsi udeleženci prireditve. Poleg njih so bogate nagrade prispevali še Storck, Wrigley, Zavarovalnica Triglav, Henkel in časopis Ekipa. Legendarni Marko Smolčič – Smola iz Teniškega kluba Svoboda bo poskrbel, da želodčki ne bodo prazni, saj bodo vsi udeleženci dobili brezplačno kosilo, otroci pa tudi zajtrk. Žejo bo že tretje leto zapored gasila voda Costella.  Prireditev bo povezoval Anže Bašelj,  manjkala pa ne bo niti »živa glasba«.

 


Okviren urnik prireditve:

 

• 8.30 Tenis do 11 let – dečki in deklice;
• 9.00 Midi tenis – dečki;
• 10.00 Teniška olimpijada;
• 10.00 Midi tenis – deklice;

• 11.00 Tenis na mivki
• 12.00 Tekme med vrhunskimi športniki
• 13.00 Mini tenis – dečki;
• 14.00 Mini tenis – deklice;
• 15.00 Turnir rekreativcev.

 

Po končani prireditvi si boste foto utrinke še isti dan lahko ogledali na www.zurnal24.si
 

plakatm
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.