Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
 
Pokal federacij : Pokal federacij 2019

Pokal Federacij 2019

Slovenska Fed cup ekipa dobila nasprotnice na turnirju v Bathu

bm, 14.1.2019

 

ITF je objavil žreb RR skupin v I. EA skupini Pokala Federacij, ki se bo odvijal v angleškem Bathu od 6. - 9. februarja.


Slovenke bodo v skupini z domačinkami Veliko Britanijo ter ekipama Grčije in Madžarske. Zmagovalka RR skupine se bo v boju za prvo mesto na turnirju, ki omoča nastop v play offu za napredovanje v II. svetovno skupino, pomerila z zmagovalko druge skupine, v kateri nastopajo ekipe Srbije, Gruzije, Turčije in Hrvaške.

 

V vsaki ekipi je nekaj odličnih igralk, tako da našo reprezentanco že v predtekmovalni skupini čaka izjemno težko delo, še posebej, ker za Slovenijo ne bosta nastopili Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

 

Nesporni favorit skupine je Velika Britanija, ki bo nastopila v postavi Johanna Konta (38), Heather Watson (93), Katie Boutler (99) ter Harriet Dart in Katie Swan.

 

Za ekipo Grčije so prijavljene Maria Sakkari (41), Valentini Grammatikopoulou (173), Despina Papamichail (457) in Anna Arkadianou.

 

Barve Madžarske bodo branile Timea Babos (65), Fanni Stollar (124), Anna Bondar (270), Reca Luca Jani (305) in Dalma Galfi (325).

 

Kot je znano bodo za Slovenijo nastopile Dalila Jakupović, Kaja Juvan, Nina potočnik in Andreja Klepač. Ekipo vodi Andrej Kraševec.

 

Slovenija v Pokalu Federacij brez Zidanškove in Hercogove

TS, 7.1.2019

 

 

Slovenska  ženska  teniška  reprezentanca  bo  v  1.  evroafriški skupini  Pokala  Federacij  nastopila  v angleškem BATHU in sicer od 6. do 9. februarja. Za Slovenijo bodo nastopile Dalila Jakupovič (82. WTA), Kaja Juvan (180.), Nina Potočnik (373.) in Andreja Klepač (18-dvojice).
  
Selektor Andrej Kraševec in njegov pomočnik Daniel Šantl bosta z ekipo odpotovala v nedeljo, 3. februarja, torej bo reprezentanca imela dva dneva za priprave in relativno dovolj časa, da se dekleta navadijo trde podlage na univerzitetnem kampusu v Bathu.  Tamkajšnji teniški center ponuja osem notranjih igrišč in osem zunanjih (trda podlaga) ter še dve zunanji igrišči s peščeno podlago. V času Pokala Federacij bodo tribune osrednjega igrišča lahko sprejele 1800 gledalcev, na ostalih bo prostora za 250 ljubiteljev tenisa.

Za  slovensko  reprezentanco  ne  bosta nastopili Polona Hercog (WTA 92) in Tamara  Zidanšek ( WTA 78).
  
Zidanškova je nastop odpovedala, ker je v  tem  trenutku osredotočena na svojo kariero: »V letu 2019 žal ne bom mogla biti del slovenske  teniške reprezentance za pokal  federacij,  zaradi  že  določenih  in  izbranih  teniških  turnirjev,  ki  se  jih  bom  udeležila  in  ostalih obveznosti. Odločitev, da v letu 2019 ne bom mogla sodelovati, je
podrejena cilju, ki sem si ga kot teniška igralka zastavila za prihajajoče leto. Vzdušje v reprezentanci je odlično in verjamem, da bo tako tudi v letu 2019. Ekipi Fed cup želim čim boljšo uvrstitev.«
  
V skupinskem delu 1. evroafriške skupine v Bathu bodo nastopile:


Hrvaška (Petra Martić 32., Donna Vekić 34. WTA),

Gruzija (Ekaterine Gorgodze 163., Mariam Bolkvadze 310. ),

Grčija (Maria Sakkari 41., Valentini Gramatikopoulou 171.), 

Madžarska (Timea Babos 59., Fanny Stollar 121.),

Srbija (Aleksandra Krunić 55., Olga Danilović 108.),  
Turčija (Basak Eraydin 180., Pemra Ozgen 236.) in

Velika Britanija (Johanna Konta 37., Heather Watson 91.)

V ponedeljek, 4. februarja bo žreb osmerico ekip razdelil v dve skupini po štiri. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine igrata play off. Le zmagovalec 1. evroafriške skupine bo napredoval v drugo svetovno skupino pokala federacij. Najslabši ekipi iz obeh skupin se bosta med seboj pomerili v boju za obstanek.

Pred odhodom bodo igralke in selektor odgovorili na vsa odprta vprašanja na novinarski konferenci, ki bo 31. 1. 2019 v Ljubljani.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City Total Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo ŽiherHiše Slowatch Vivo catering Medot Žito Diners Tenis Slovenija Odmev Barcaffee Babolat Slovenija Dunlop Sport MSIN Medex Kompas Salus Carso