prijava_e
Pokal federacij : Pokal federacij 2014

Slovenija je izgubila odločilno tekmo za obstanek in se seli v II. EA skupino Pokala federacij

Ljubljana, 10.2.2014,bm

 

Slovenska teniška reprezentanca, ki je nastopila na turnirju Pokala federacij v Budimpešti na turnirju RR ni uspela zmagati in si tako že zagotoviti obstanka v I. EA skupini.

Ta naloga jo je zato čakala danes, ko je igrala z ekipo Latvije. Ta je na papirju slabša ekipa, a na igrišču temu ni bilo tako.

Obe latvijski igralki sta bili boljši od naših in že po tekmi posameznic je bilo vse odločeno. Latvija ima v svojih vrstah 21. letno Diano MARCINKEVICO ter dve šestnajstletnici Jeleno OSTAPENKO in Darto-Elizabeto EMULINO.
  
Prva je za Slovenijo nastopila Dalila JAKUPOVIČ, za Latvijo pa mlada Jelena OSTAPENKO.
  
Srečanje ni bilo preveč kvalitetno, saj sta obe igralki naredili veliko neizsiljenih napak, Dalili pa ni uspelo izkoristiti kar 11 dvojnih napak nasprotnice. Prvi niz je OSTAPENKOVA dobila s 6-3, v drugem pa je prva prišla do breaka v peti igri Dalila JAKUPOVIĆ. Igralki sta nato  zaporedoma izgubljali servisa do 5-5, nato pa v tie-breaku odločili o zmagovalki. Tie-break je na 9 dobila Ostapenkova.

Napet zaključek je dobila OSTAPENKOVA, ki je izkoristila četrto meč žogo in Slovenijo postavila v zelo težek položaj, saj bi naša zadnja igralka morala zmagati, če bi še želeli upati na obstanek.

Maša ZEC PEŠKIRIČ pristiska ni zdržala in je tekmo z Diano MARCINKEVICOVO izgubila z 0-6 0-6.


"Glede na včeraj prikazano igro Dalile smo pričakovali, da bo zmagala. A je nasprotnica presenetila in kakovostno odigrala celotno tekmo. Je pa Dalila dala vse od sebe in pustila srce na igrišču, imela je tri 'set' žoge, a ji jih ni uspelo realizirati. Zanjo nimam negativne ocene, samo pozitivno. Kar pa se tiče drugega dvoboja ... Nimam pozitivnega komentarja. Maša je bila povsem zategnjena pod pritiskom in to ni bilo podobno tenisu, žal," je današnje nastope v Budimpešti za STA ocenila kapetanka ekipe Tina Pisnik.
  
Pisnikova upa, da bo bivanje v drugi evroafriški skupini kratko: "Za naslednje leto upam, da nam bo uspelo sestaviti konkurenčno ekipo z najboljšimi igralkami in da se vrnemo v prvo evroafriško skupino. Kakovost imamo vsaj za to skupino, če ne za svetovno, če smo popolni," je še dodala Tina PISNIK.

 

 

 

SLOVENIJA   -   LATVIJA

 

0       -      2

 

NEDELJA, 9.2.2014

 

      LIVE STREAMING     

  

 

 

 

2. TEKMA POSAMEZNO

 

Maša ZEC PEŠKIRIČ         Diana MARCINKEVICA
 Zec Peškirič Maša_100_bm

0-6

0-6

                          Marcinkevica Diana 100
   27 let, WTA 265       21 let, WTA 216

 

 REZULTAT V ŽIVO 

 

 

1. TEKMA POSAMEZNO 

 

 

Dalila JAKUPOVIĆ

 

Dalila Jakupović_100-MANJŠA 22 let, WTA 276 

 

 3-6

 

 6-7(9) 

  

  

OSTAPENKO, Jelena
                          

Ostapenko jelena 100

 

   16 let, WTA 705,

            ITF 16

     

 

 

 

 

Slovenija je izgubila tudi zadnje srečanje v predtekmovalni skupini C in se bo v nedeljo borila za obstanek v I. EA skupini. 

 

V II. EA skupini naša reprezentanca ni bila še nikoli, najvišje pa se je uvrstila leta 2003, ko je bila 8. ekipa sveta.

 

Jutrišnje srečanje za obstanek bo naša reprezentanca igrala proti ekipi Latvije.

 

Latvija je bistveno skromnejša ekipa od slovenske in zmaga nad našo ekipo bi bila prvovrstno presenečenje.

 

Za Latvijo igrajo:

 

Diana MARCINKEVICA , 21 let, WTA 216

 

Marcinkevica Diana 100 

  

Darta-Elizabete EMULINA, 16 let, WTA NR, ITF 682

 

Emulina Darta-Elizabete_100

 

 

 

 

SLOVENIJA   -   IZRAEL

 

1       -       2

 

SOBOTA, 8.2.2014

 

 

Slovenija je izgubila tudi zadnje srečanje v predtekmovalni skupini C in se bo v nedeljo borila za obstanek v I. EA skupini. V II. EA skupini naša reprezentanca ni bila še nikoli, najvišje pa se je uvrstila leta 2002, ko je bila 8. ekipa sveta.

 

Jutrišnje srečanje za obstanek bo naša reprezentanca igrala proti ekipi Latvije. tekma bo ob 16. uri.

 

"Danes žal ni šlo, tako da nas v nedeljo čaka odločilni dvoboj za obstanek proti Latviji. Glede na uvrstitve na lestvici WTA smo v tem dvoboju v prednosti. Vsi smo zelo optimistični in pričakujemo zmago, še posebej, ker je Dalila po odlični igri dosegla prvo zmago in ker je dvojica prav tako igrala zelo solidno," je za STA povedala Tina Pisnik.

 

 

 

 

3. TEKMA - DVOJICE

 

  

 

 Andreja KLEPAČ Dalila JAKUPOVIĆ       Shahar PEER      Julia GLUSHKO  
         Klepač Andreja_100                        Dalila Jakupović_100 

4-6 5-7 

 shahar peer_100  Julia_Glushko_100

 

 

 

2. TEKMA POSAMEZNO

 

 

    
  Maša ZEC PEŠKIRIČ  
Zec Peškirič Maša_200_bm
27 let, WTA 265
     

 1-6 2-6  

                Shahar PEER
  shahar peer_200
  26 let, WTA S 86

 

 

 

 

1. TEKMA POSAMEZNO 

 

          Dalila JAKUPOVIĆ

 

Dalila Jakupović_200           22 let, WTA 276 

 

6-3 2-6 6-2

  

            Julia GLUSHKO         

  

Julia_Glushko_200             24 let, WTA 90

 

 

Dalila JAKUPOVIĆ je pripravila veliko presenečenje, ko je v današnjem prvem dvoboju repreezentac Slovenije in Izraela premagala drugo izraelsko igralko Julio GLUSHKO, 90. igralko sveta. S tem je Sloveniji močno olajšala pot do potrebne zmage s katero bi si zagotovili obstanek v I. EA skupini. Prvi niz je Dalila dobila zanesljivo s 6-3. V drugem nizu je pri izidu 2-1, tako kot na prvem srečanju doživela krajši mrk in izgubila naslednjih šest iger ter niz z 2-6. Vtretjem nizu pa se je ponovno zbrala, povedla s 4-0 in nato tekmo zanesljivo pripeljala do končne zmage 6-3 2-6 6-2.  

 

 

SLOVENIJA   -   UKRAJINA

 

0       -       3

 

ČETRTEK, 6.2.2014

 

 

 

"Moram reči, da sem zelo pozitivno presenečena, predvsem nad igrama posameznic. Mislila sem, da bodo Ukrajinke precej boljše, a sta me naši dekleti pozitivno presenetili, saj sta igrali proti precej boljšim igralkam. Sploh Dalila Jakupović se je dobro upirala in čeprav tako Dalila kot tudi Nastja Kolar nimata tekem na najvišji ravni, sta odigrali zelo solidno. A prav zaradi pomanjkanja močnih dvobojev se poznajo nihanja v igri. Naši še morajo delati na tem in potem do višje ravni in zmag priti z neko rutino," je sinočnji pozno večerni dvoboj z Ukrajino za STA ocenila kapetanka ekipe Tina Pisnik.

 

"Že pred žrebom je bilo skoraj jasno, da bo prav dvoboj proti Izraelu bržkone edini, v katerem imamo možnosti za zmago v tej skupini. Glede na včeraj videno formo smo kar optimisti," je za STA še povedala Pisnikova.

 

 

 

3. TEKMA - DVOJICE

 

  

 

 Andreja KLEPAČ Dalila JAKUPOVIĆ    Olga SAVCHUK  Lyudmyla KICHENOK 
         Klepač Andreja_100                        Dalila Jakupović_100 

   2-6    

 

   3-6

  

 savchuk_olga_100  Lyudmyla_KICHENOK_100

 

 

 

  

 

2. TEKMA POSAMEZNO

 

 

    
Nastja KOLAR
Kolar Nastja_200_bm
 19 let, WTA S 243
     

   3-6   

 

 7-6(3)

  

   3-6

       
               Elina SVITOLINA
  Elina Svtolina_200
   19 let, WTA S 39
        

 

 

 

 

V drugi tekmi igrata prvi igralki obeh ekip Nastja KOLAR in Elina SVITOLINA. 19. letni vrstnici se poznata še iz mladinskih turnirjev, razlika na lestvici, ki znaša kar 200 mest, pa ne kaže dejanskega obraza Nastje KOLAR, ki z zadnjimi predstavami dokazuje, da se počasi vrača v formo, v kakršni je igrala pred dvema letoma, ko se je že lahko enakovredno kosala z igralkami iz prve stoterice. 

 

Prvi niz se je končal z izidom 3-6 potem, ko je Nastja že v drugi igri dosegla break, a je prednost v peti igri Svitolina izničila. V nadaljevanju je Nastja izgubila še dva začetna udarca in s tem prvi niz. V drugem nizu je Ukrajinka povedla z breakom s 3-0, Nastji je v peti igri uspel re-break in izenačenje na 3-3, osmo igro pa je na servis Kolarjeve spet dobila Svitolina in povedla s 5-3 ter servirala za zmago. Nastja je še enkrat z re-breakom znižala na 4-5 in s še enim odvzemom servisa v 11. igri povedla s 6-5 ter servirala za zmago v drugem nizu. Servis je izgubila, a je nato odlično zaigrala v podaljšani igri, ki jo je po vodstvu s 6-1 dobila s 6-3.

 

Tretji niz  je z izgubo servisa začela Kolarjeva in Svitolina je hitro prišla do vodstva 3-1. Sledila je peta, najdaljša igra tretjega niza v kateri sta igralki odigrali 24 točk, pričemer je imela Nastja 6 žog za osvojitev igre, Svitolina pa 4 in četrto je tudi izkoristila in povedla s 4-1 in nato s 5-1. Z dobljenim servisom in breakom v osmi igri je
Nastja znišala na 5-3. V deveti igri pa je šla kocentracija po zlu in servisno igro je izgubila ob eni dobljeni točki, SVITOLINA pa se je lahko veselila težke, a zaslužene zmage.  Kljub porazu je razveseljivo, da je Nastja v dobri formi in da ob zbrani igri lahko računa na točko v jutrišnjem dvoboju z Izraelom, ko se bo pomerila z njihovo prvo igralko Shahar PEER.

 

 

 

1. TEKMA POSAMEZNO 

 

          Dalila JAKUPOVIĆ

 

Dalila Jakupović_200           22 let, WTA 276 

 6-4  

 

 4-6

 

 1-6

  

             Nadiya KICHENOK

 

Nadya KICHENOK_200             21 let, WTA 103

 

 

 

Prva je za Slovenijo nastopa Dalila JAKUPOVIĆ, ki je debittirala v Pokalu federacij. Proti, na svetovni ženski teniški lestvci 173 mest višje uvrščeni Ukrajinki Nadiyi KICHENOK je odlično začela in s tremi odvzemi seervisov dobila prvi niz s 6-4.  Tudi drugi set je začela dobro, nasprotnivi v drugi igri odvzela servis in povedla s 3-0 in v nadaljevanju s 4-1. Ko je že dišalo po presenečenju pa so se stvari obrnile na glavo. Ukrajinka je dobila 9 iger zapored in osvojila drugi niz s 6-4, v tretjem pa po vodstvu s 4-0 oddala le še eno igro in odločilni niz osvojila s 6-1.

 

 

Slovenija nastopa v postavi Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ, Andreja KLEPAČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

 

Za Ukrajino nastopajo  Elina SVITOLINA, Nadiya KICHENOK, Olga SAVCHUK  in Lyudmyla KICHENOK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLOVENIJA   -   AVSTRIJA

 

0       -       3

 

SREDA, 5.2.2014, 10.00

 

 

 

Slovenija nastopa v postavi Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Andreja KLEPAČ (dvojice).

 

Za Avstrijo nastopajo Yvonne MEUSBURGER, Patricia MAYR-ACHLEITNER, Tamira PASZEK (dvojice) in Sandra KLEMENSITSCH (dvojice).

 

 

 

3. TEKMA - DVOJICE

 

  

 

 Andreja KLEPAČ   Nastja KOLAR    Tamira PASZEK  S. KLEMENSCHITS
         Klepač Andreja_100           Kolar Nastja_100_bm              

 5-7

 

 5-7  

Paszek Tamira_100 Klementschits Sandra_100
         

  

 

 

 

2. TEKMA POSAMEZNO

 

 

    
Nastja KOLAR
Kolar Nastja_200_bm
 19 let, WTA S 243
     

   2-6   

 

   3-6

    
       
         Yvonne MEUSBURGER
Meusburger_Yvone_200
 30 let, WTA S 38
        

 

 

 

 

1. TEKMA POSAMEZNO 

 

          
          Maša ZEC PEŠKIRIČ        
Zec Peškirič Maša_200_bm
27 let, WTA S 265
      

   2-6   

 

   3-6

           
Patricia MAYR-ACHLEITNER
Patricia Mayr_200
 27 let, WTA S 81
    

 

 

Slovenska ekipa je na turnirju za Pokal federacij v Budimpešti odigrala prvo srečanje. Nasprotnice so bile Avstrijke.

Prva je za Slovenijo nastopila naša druga igralka Maša ZEC PEŠKIRIČ. Igrala je z drugo Avstrijko Patricijo MAYR ACHLEITNER in po nekaj več kot uri igre izgubila z 2-6 3-6.  Maša je bila slabša predvsem pri drugem začetnem udarcu (40%), pa tudi v igri Avstrijki, ta je na lestvici WTA uvrščena 180 mest pred njo, ni bila kos. Avstrijka je bila na koncu v točkah boljša s 65-50.

Druga je nastopila Nastja KOLAR. Njena nasprotnica je bila 1. avstrijska igralka Yvonne MEUSBURGER. Med njima je razlika na svetovni lestvici še večja in kljub temu, da jo Nastja dobro pozna, saj sta skupaj trenirala na akademiji v Avstriji, kjer jo je večkrat premagala, ji tokrat ni bila kos. MEUSBURGERJEVA je zmagala z rezultatom 6-2 6-3.

V igri dvojic sta za Slovenijo nastopili Andreja KLEPAČ in Nastja KOLAR, za Avstrijo pa Sandra KLEMENSCHITS in Tamira PASZEK. Naši igralki tudi v tretjem srečanju nista uspeli iztržiti točke.  Avstrijki sta bili boljši s 7-5 7-5. V prvem nizu sta naši igralki že vodili s 4-1, a na kancu niz izgubili s 5-7.  

Tudi v drugem nizu je Klepačevi in Kolarjevi kazalo zelo dobro, saj sta povedli s 3-0 in v nadaljevanju s 5-2. Tu pa sta se ustavili in do konca izgubili dve servisni igri ter s tem tudi drugi niz z izidom 5-7.


"Maša me je v prvi partiji kar navdušila, žal pa je rezultat realna slika razmerja moči med igralkama. V drugem nastopu je Nastja pokazala potencial, ki ga ima, vendar pa to ni bilo dovolj za presenečenje. Še najbližje zmagi smo bili v igri dvojic, v obeh nizih sta Maša in Nastja vodili s 4:1 oziroma 5:1, na koncu pa žal izgubili. Vseeno sta se lepo uigrali, tako da lahko z optimizmom zremo v prihodnje dni, predvsem soboto, ko nas čaka verjetno odločilni nastop proti Izraelu," je za STA povedala kapetanka Tina Pisnik.
  
Jutri čaka našo ekipo ob 16. uri težek obračun z Ukrajino. Ta je v prvem srečanju premagala Izrael. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenke že trenirajo v Budimpešti, prvo srečanje v sredo z Avstrijo

Ljubljana, 3.2.2014, bm

 

Fed cup 1014 Budimpešta_525

 

Slovenska ekipa za nastop v Pokalu federacij se je zbrala v Budimpešti, kjer se že pripavlja za prvi nastop. Po sestanku kapetanov ekip in opravljenem žrebu vrstnega reda srečanj je znano, da bodo naše igralke Maša ZEC PEŠKIRIČ, Nastja KOLAR,Dalila JAKUPOVIĆ in Andreja KLEPAČ, ki jih v Budimpešti vodita Tina PISNIK in Andrej KRAŠEVEC, prvi nastop opravila v sredo ob 10. uri proti ekipi Avstrije.

 

Drugo srečanje bo naša ekipa igrala v četrtek ob 14. uri proti ekipi Ukrajine, zadnje v RR formatu pa v soboto ob 10. uri proti ekipi Izraela.

 

Kot je pred odhodom poudarila kapetanka Tina PISNIK je cilj obstanek v I. EA skupini, za kar pa bo potrebna vsaj ena zmaga.
Naša skupina je zelo težka, saj v njej nastopajo kar tri od štirih ekip na turnirju, ki imajo v svojih vrstah dve igralki uvrščeni med najboljšo stoterico.          

   
 

 

Na novinarski konferenci se je predstavila ekipa za nastop v Pokalu federacij 2014

Ljubljana, 29.1.2014, bm

 

Fed cup 2014 novinarska_525

 

Na novinarski konferenci se je v Kristalni palači BTC City-a predstavil del slovenske ženske reprezentance, ki bo prihodnji teden nastopila na Pokalu federacij v Budimpešti.

 

Fed cup Pisnik Kraševec 2014_525_bm


Ekipo bosta na Madžarskem vodila Tina PISNIK in Andrej KRAŠEVEC, od ogralk, ki bodo tam zaigrale, pa je bila prisotna Nastja KOLAR. Na konferenci se je naši ekipi pridružila poškodovana Polona HERCOG, ki je prav zaradi poškodbe nastop odpovedala.

 

Hercog Polona_2014_525


Preostale tri članice ekipe Maša ZEC PEŠKIRIČ, Dalila JAKUPOVIČ in Andreja KLEPAČ bodo z ekipo na kraj  tekmovanja odpotovale v soboto oz. se ji bodo pridružile neposredno v Budimpešti.


Na Pokalu federacij bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine. Slovenija bo igrala v najmočnejši skupini skupaj z Avstrijo, Izraelom in Ukrajino.

 

Pisnik Tina_2014_525_bm


V vsaki od teh ekip sta prijavljeni dve igralki, ki sta na lestvici WTA uvrščeni pod 100. mestom, kar pomeni, da naša dekleta čaka težko delo in da bodo morale za obstanek v I. EA skupini odigrati zares dobro. Kot je povedala kapetanka Tina PISNIK na Madžarsko ne odhajajo z belo zastavo in naredile bodo vse, da Sloveniji tudi v prihodnjem letu zagotovijo nastopanje v I. EA skupini.

Nasta KOLAR, ki je prejšnji teden osvojila ITF turnir v Kaarstu je povedala, da je dobro pripravljena, da nasprotnice iz ekip v naši skupini pozna in verjame, da je vsaka izmed njih, ob njenem dobrem nastopu, premagljiva.

 

Kolar Nastja_525_bm_2014

 

Še nekaj izjav iz današnje tiskovne konference je povzela Lea Štumberger:

 

V vlogi prve reprezentančne violine bo prvič Nastja Kolar. Celjanka je pred leti veljala za ogromen talent na samo slovenskega, temveč tudi evropskega tenisa. Po ponesrečenem obdobju, ki ga je prebila na teniški akademiji v Avstriji, vzporedno pa ji je ponagajalo še zdravje, je 19-letna črnolaska prepričana, da je zdaj posijalo sonce za vzpon med najboljše.

 

Da je v dobri formi, je nakazala prejšnji teden, ko je osvojila 10 tisoč ameriških dolarjev vreden turnir v Nemčiji. ''Nastja je prva violina. Čestitam ji za zmago v Nemčiji, za drugo mesto pa kandidirata Maša Zec Peškirič ter Dalila Jakupovič. Dvojke bo igrala Andreja Klepač, a se še nismo odločili, s kom,'' sporoča kapetanka Tina Pisnik.

 

Kraševec Andrej_525_2014_bm


Čeprav je Slovenija brez Hercogove in Majeričeve, Pisnikova ne skriva optimizma. Prvi cilj je obstanek. Zanj bi morda zadostovala že ena zmaga. Pisnikova se ne obremenjuje s trdo podlago, saj bo enaka za vse nastopajoče. Njen pomočnik bo Andrej Kraševec.

 

Majeričeva ni našla skupnega jezika s Teniško zvezo Slovenije

 

O odpovedi Tadeje Majerič, ki nadaljuje teden sproženih debat o tem, kako združiti pod zastavo najboljše, kar premore slovenski tenis, je spregovoril Gregor Krušič. ''Žal nismo našli skupnega imenovalca. Denarna pričakovanja Tadeje so bila previsoka, teniška zveza Slovenije jim ni mogla zadostiti,'' je pojasnil direktor TZS.

 

 

Dalila ali Maša? Odločala bo dnevna forma.

 

Nekdanji slovenski reprezentant Andrej Kraševec je ponovil besede kapetanke, da se Slovenke na pot ne odpravljajo z belo zastavo. V soboto bo slovenska teniška odprava krenila proti Budimpešti, vlogo šoferja bo opravljal prav Andrej, Pisnikove izbranke pa bodo nato imele na razpolago tri dni, da pravočasno spoznajo podlago ter igralne pogoje, hkrati pa določijo, kdo bo poleg Kolarjeve krenil v boj. ''Jakupovičeva se je v zadnjem času udeleževala turnirjev v ZDA, kjer ni dosegala vidnejših rezultatov. Ima pa vendarle za seboj nekaj tekem in s pozitivnim vzdušjem v ekipi je mogoče narediti še kaj več. O tem, ali bo zaigrala Dalila ali Maša, se bom odločila tam. Odločala bo dnevna forma,'' je pojasnila kapetanka.

 

Tako bo največje odgovornosti deležna Kolarjeva, ki želi v Budimpešti prikazati najboljšo igro. ''Lahko nam uspe, a mora biti pravo vzdušje. Ne bojim se dvobojev z višje uvrščenimi igralkami. Z Avstrijko Yvonne Meusburger sva skupaj trenirali na akademiji in sem jo večkrat premagovala kot pa z njo izgubljala. Tudi z drugo ukrajinsko igralko Elino Svitolino sva vrstnici, imam pozitivno razmerje. Res je, zdaj je ona 40. na svetu, sama pa sem veliko slabša, a če bom prava, mi lahko uspe,'' pozitivno razmišlja 257. igralka sveta.

 

 

Novinarska konferenca ekipe, ki bo nastopila na Pokalu federacij

Ljubljana, 23.1.2014

 

Teniška zveza Slovenije (TZS), Vas prijazno vabi na novinarsko konferenco, kjer bodo predstavljene vse novice v povezavi s pokalom Federacij, ki bo v Budimpešti, od 4. do 9. februarja 2014.

 

Slovensko reprezentanco, ki je v skupini C skupaj z Ukrajino, Avstrijo in Izraelom (»Zone Group 1«, Evro - afriška skupina), bodo zastopale: Nastja Kolar, Dalila Jakupović, Andreja Klepač, Maša Zec Peškirič in Tina Pisnik kapetanka.

Pomočnik kapetanke bo Andrej Kraševec, fizioterapevt tekmovalk pa Martin Klešnik.

 

Novinarska konferenca pred začetkom tekmovanja za pokal Federacij bo v sredo, 29.1.2014 ob 11h v  Kristalni palači v BTC-ju (Šmartinska 152, 1000 Ljubljana).

 

Na novinarski konferenci bodo prisotni: Polona Hercog, Nastja Kolar, Tina Pisnik in Andrej Kraševec ter direktor TZS, g. Gregor Krušič.

 

 

Za vse dodatne informacije na info@teniska-zveza.si.

 

 

Polona Hercog zaradi poškodbe odpovedala nastop, nadomestila jo bo Maša Zec Peškirič

Ljubljana, 20.1.2014

 

Fed cup ekipa 2014_525_spremenjena

 

Najboljša slovenska teniška igralka, 23-letna Polona Hercog je odpovedala nastop za slovensko žensko reprezentanco, ki bo od 4. do 9. februarja v Budimpešti nastopila v 1. Evro-afriški skupini. Hercogova je bila primorana odločitev sprejeti zaradi poškodbe rebra, zaradi katerega je tudi predala dvoboj 1. kroga odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Trenutno 66. igralka na lestvici WTA je želela nastopiti v pokalu Federacij, vendar so zdravniški izvidi pokazali, da rebro ni zaceljeno. Hercogovo sedaj čaka tritedenski počitek.

 

Slovenska reprezentanca se bo v prvem, skupinskem delu tekmovanja, pomerila z Avstrijo, Izraelom in Ukrajino.  Kapetanka Tina Pisnik bo na razpolago imela Nastjo Kolar, Dalilo Jakupović, Andrejo Klepač in namesto Hercogove, Mašo Zec Peškirič.

Slovenija v skupini z Izraelom, Avstrijo in Ukrajino

Ljubljana, 17.1.2014, bm

 

Na sedežu ITF v Londonu je bil opravljen žreb skupin I. EA skupine Pokala Federacij, ki se bo odvijal od 4. do 9. februarja v Syma Event and Congress Centru v Budimpešti.


Slovenija, ki je prijavila ekipo v postavi Polona HERCOG (66), Nastja KOLAR (257), Dalila JAKUPOVIĆ (278) in Andreja KLEPAČ (997) bo nastopila v skupini C, v kateri bodo v prvem delu tekmovanja njene nasprotnice ekipe Izraela, Avstrije in Ukrajine.

Za ekipo Izraela so prijavljene Shahar PEER (75), Julia GLUSHKO (90), Keren SCHLOMO (586) in Ofri FLANKRI (NR).

Za Avstrijo so prijavljene Yvone MEUSBURGER (49), Patricia MAYR-ACHLEITNER (85), Tamira PASZEK (180) in Sandra KLEMENSCHITS (NR) .

Na čelu Ukrajine bo Elina SVITOLINA (47), prijavljene so še Nadya KICHENOK (106), Olga SAVCHUK (184) in Lyudmyla KICHENOK (191) .

Zmagovalke skupin se bodo borile za napredovanje v play off  za uvrstitev v II. svetovno skupino aprila 2014. Zadnje uvrščene ekipe se bodo borile za obstanek v I. EA Skupini.


Slovenija je trenutno uvrščena na 32. mesto svetovne lestvice držav, Izrael je na 36. mestu, Avstrija je na 26. mestu, na 21. mestu pa je Ukrajina.


Poročali smo, da je na ITF turnirju v Port St. Lucie  srečanje prvega kroga predala Dalila JAKUPOVIĆ, zato je bil pod vprašaj postavljen tudi njen nastop v pokalu Federacij.

Dalila je sporočila, da ni šlo za kako resno poškopdbo, temveč samo za slabost oz. slabo počutje, zaradi česar srečanja ni mogla dokončati in ga je
predala. Zapisala je še, da bo za nastop v ekipi Slovenije pripravljena.

Znana je ekipa slovenske ženske reprezentance za Fed Cup, Budimpešta, 4.2. - 9.2.2014

 

 

Slovenska ženska reprezentanca s 1.2.2014 odhaja na Madžarsko (Budimpešta). Fed Cup se v Syma event &  Congress Center uradno prične 4. februarja in traja do 9. februarja 2014. Vseh 17 reprezentanc se bo med seboj pomerilo na trdi podlagi (Indoor hard) po sistemu »Round-robin«. Reprezentance bodo razdeljene v 3 skupine (A, B in C) po štiri ekipe in 1 skupino (D) s petimi ekipami. Zmagovalne ekipe skupin se bodo pomerile v play-off-u kjer si bo zmagovalna ekipa priborila vstop v II. svetovno skupino.

 

Žreb skupin izmed 17-ih reprezentanc (Avstrija, Belorusija, Bolgarija, Hrvaška, Velika Britanija, Madžarska, Izrael, Latvija, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Tunizija, Turčija, Ukrajina) bo 13.1.2014. Rezultati žreba bodo objavljeni na: http://www.fedcup.com.

 

Teniška zveza Slovenije je na podlagi dogovorov z igralkami na ITF prijavila slovensko žensko reprezentanco: Polona Hercog (64. mesto, WTA), Nastja Kolar (257. mesto WTA), Dalila Jakupović (278. mesto, WTA), Andreja Klepač (974. mesto, WTA) in Tina Pisnik kapetanka. Pomočnik kapetanke bo Andrej Kraševec, fizioterapevt tekmovalk pa Martin Klešnik.

 

Zasedba slovenske reprezentančne ekipe je v primerjavi z lanskim letom (uvrstitve na WTA lestvici) močnejša in visoko motivirana zato se na TZS nadejamo dobrih rezultatov.

 

Tekst:Lea Štumberger

Tekmovanje I. EA skupine Pokala Federacij 2014 bo v Budimpešti

27.9.2013

 

Mednarodna teniška zveza (ITF) je določila prizorišča za turnirje prve skupine pokala Fed, ki bodo med 3. in 9. februarjem 2013. Med drugim je določila, da bo evroafriška skupina, v kateri so tudi Slovenke, igrala v Budimpešti.

 

Na tem turnirju bo nastopilo 17 reprezentanc, ki bodo v prvem delu tekmovanja razdeljene v štiri skupine, napredovale pa bodo le zmagovalke skupin. V drugem delu, prav tako v Budimpešti, bosta "polfinalna" dvoboja določila, kateri ekipi bosta aprila 2014 igrali kvalifikacije za svetovno skupino II.

 

Razpored po skupinah bodo objavili naknadno, ob Sloveniji pa bodo na turnirju igrale še Hrvaška, Avstrija, Belorusija, Belgija, Bolgarija, Velika Britanija, Madžarska, Izrael, Latvija, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Tunizija, Turčija in Ukrajina.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.