prijava_e
Novice : Arhiv novic 2008 : December 2008

Arhiv novic - december 2008

Manca Pislak<br>klikni na sliko
Manca Pislak
klikni na sliko
Finalni turnir do 12 let - Manca Pislak in Nik Krapež

Ljubljana, 31.12.2008

V odločilnem dvoboju drugega finalnega A turnirja, ki se je igral v TK Športplus, je pri fantih Nik Krapež (Idrija) gladko s 62 62 premagal Bora Schweiger Mužarja (Otočec), pri deklicah pa Manca Pislak (TC Ljubljana) po velikem preobratu Jerco Frelih (Idrija) s 16 63 61. Zmagovalca B turnirja sta postala Žiga Rožič iz Celja (v finalu je premagal Velenjčana Nika Gorenjaka) ter Izabela Lužnik iz Slovenj Gradca, ki je v finalu ugnala Nino Oberžan (TK Jezernik). Preberi več TUKAJ.


Domen Vertot<br>drugo mesto
Domen Vertot
drugo mesto
OP Litija: zmagala Tine Ritter in Nastja Kolar

Litija, 31.12.2008

Na odprtem prvenstvu za fante in dekleta do 16 let, ki se je igral v teniški dvorani AS Litija, sta se pri fantih v finalu pomerila Domen Vertot (TC Ljubljana) in Tine Ritter, tesno s 75 75 pa je zmagal slednji. Pri dekletih sta si v odločilnem dvoboju nasproti mreže stali Nastja Kolar (AS Litija) in Julija Jauk (Mima Maribor), po pričakovanjih pa Nastja ni imela težjega dela in je slavila s 60 61. Preberi več TUKAJ.


DP 14 let v Rogaški Slatini

Rogaška, 29.12.2008

V Litiji in v Ljubljani potekata zadnji dve tekmovanji v letošnjem letu. Medtem ko se 16-letniki merijo na odprtem prvenstvu v organizaciji TK AS Litija, igrajo 12-letniki na drugem finalnem tekmovanju v TK Športplus iz Ljubljane. Leto 2009 se ne bi moglo začeti bolj "udarno", saj bo prvi turnir v novem letu državno prvenstvo do 14 let, ki se bo igralo v Rogaški Slatini. Opozarjamo vas, da je rok za prijavo na državna prvenstva prej kot običajno, v primeru DP 14 je rok za prijavo jutri, to je torek 30.12.2008! TUKAJ.


Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
Maša do polfinala v Indiji

Delhi, 28.12.2008

Maša Zec Peškirič je ta teden nastopila na 50.000 dolarskem ITF turnirju v Delhiju. V polfinalu je kot prva nosilka turnirja v treh nizih izgubila proti Bojani Jovanovski (Srbija), ki bo čez tri dni dopolnila 17 let. Maša je s to uvrstitvijo na lestvici WTA pridobila pet mest (sedaj je 131.) in se nevarno bliža Andreji Klepač (sedaj 125.) v borbi za drugo mesto med slovenskimi igralkami na WTA lestvici. Na tekmovanju je nastopila tudi Tadeja Majerič, ki pa je izgubila v prvem kolu. Preberi več TUKAJ.


Voščilo

Ljubljana, 23.12.2008

Predsednik Marko Umberger, člani upravnega odbora in delavci pisarne Teniške zveze Slovenije vsem klubom, igralcem, trenerjem, sodnikom, funkcionarjem in vsem ljubiteljem tenisa želijo lepe praznike ter srečno, zdravo in uspešno novo leto. TUKAJ.


Jasmina Štor
Jasmina Štor
Maks Tekavec "pospravil" 480 točk

Ljubljana, 22.12.2008

Danes se je v Ljubljani končalo odprto prvenstvo za dečke in deklice do 14 let. Dečki so igrali v teniškem centru Max club, v močni konkurenci vseh najboljših pa je slavil domači igralec Maks Tekavec, ki je v finalu zanesljivo s 62 63 premagal Sebastijana Goršiča, le-ta pa je v polfinalu presenetil prvega nosilca Matica Špeca. Deklice so igrale v teniškem klubu Jaki šport, zmagovalka pa je postala prva nosilka Jasmina Štor, ki v petih dvobojih ni izgubila nobenega niza - tudi Maši Marc v finalu ni uspelo resneje ogroziti Jasminine zmage. Turnir dečkov skupine B je osvojil Nik Krapež. Preberi več TUKAJ.


Miha Mlakar
Miha Mlakar
Miha Mlakar in Dragana Božovič premočna za konkurenco

Krško, Kranj, 16.12.2008

V Krškem in Kranju je potekalo odprto prvenstvo za člane in članice. V moškem finalu sta se pomerila prvi in drugi nosilec Miha Mlakar in Aleksander Grešak. Dolgo časa je kazalo, da bo mlajši in nekoliko nižje rangirani Grešak presenetil, a nazadnje je le zmagala rutina in Mlakar je slavil v treh nizih. Tudi pri članicah sta si mesto v finalu priborili prvo postavljeni igralki, slavila pa je Dragana Božovič, ki je v dveh izenačenih nizih premagala Tajdo Bestijanič. Preberi več TUKAJ.


Marko Umberger<br>predsednik TZS
Marko Umberger
predsednik TZS
Grega Žemlja in Katarina Srebotnik najboljša v letu 2008

Ljubljana, 16.12.2008

Teniška zveza Slovenije je tudi letos najboljšim klubom, ekipam, igralcem, pokroviteljem in posameznikom, ki so se s svojim delom v tenisu izkazali, podelila nagrade in priznanja za leto 2008. Podelitev priznanj je bila tako kot lansko leto v Austria Trend hotelu v Ljubljani. Najboljša igralca leta 2008 sta postala Grega Žemlja in Katarina Srebotnik, najboljši slovenski klub pa je že šestič zapored postal ŽTK Maribor. Verjetno sta bila po podelitvi najbolj zadovoljna Grega Žemlja in Andreja Klepač, ki se bosta v letu 2009 vozila z BMW avtomobilom, ki ga je podjetje BMW Slovenija omenjenima igralcema predalo v uporabo. Preberi več TUKAJ.


Teniška olimpijada

Ljubljana, 14.12.2008

Teniška olimpijada je nov projekt TZS - je tekmovanje, ki je namenjeno učencem 1. in 2. razreda, priprava na olimpijado (oziroma vadba otrok) pa poteka po osnovnih šolah ali klubih po vsej Sloveniji. Skupine otrok se med seboj trikrat na leto pomerijo na tekmovanjih, ki bodo potekala v Ljubljani. Prvo tekmovanje bo potekalo 17.1.2009 v Konex centru v Ljubljani, drugo 4.4.2009 na istem mestu, zaključno tekmovanje pa bo potekalo na igriščih TK Svoboda Ljubljana 23.5.2009 v okviru prireditve "Slovenija igra tenis". Oglej si film in slike ter poslušaj uradno himno teniške olimpijade, ki jo izvaja skupina Rešpard, TUKAJ.


Seminar za nove glavne sodnike - zadnje obvestilo!

Ljubljana, 11.12.2008

Teniška zveza Slovenije razpisuje seminar za nove glavne sodnike. Teoretični del seminarja bo potekal od 12. do 14.12.2008 v Mariboru, praktični del pa od 20. do 21.12.2008 v Ljubljani. Praksa kaže, da imajo starejši sodniki zaradi službenih obveznosti vse manj časa za sojenje, zato je "poklic" glavnega teniškega sodnika najprimernejši za študente in dijake, ki lahko s sojenjem tudi kaj "malega" zaslužijo. Klubi, neredite malo reklame med študenti in dijaki v svojem kraju in si zmanjšajte sodniške stroške!! Preberi več TUKAJ.


Klikni na Evo za Valentina
Klikni na Evo za Valentina
Prvi finalni turnir do 14 let - Valentin Horvat in Eva Zagorac

Rogaška, Litija, 10.12.2008

Nekoliko presenetljivo je prvi finalni turnir dečkov do 14 let dobil Valentin Horvat, ki je v polfinalu najprej premagal prvega nosilca Domna Gostinčarja, v finalu pe še tretjega nosilca Roka Sitarja. Pri dekletih je prva nosilka Eva Zagorac sicer zmagala, a je morala tako v polfinalu proti Sari Palčič kot tudi v finalu proti Piji Čuk pokazati vse svoje znanje, da je na koncu lahko stopila na najvišjo stopničko. B turnir pri dečkih je osvojil Filip Čulk, pri deklicah pa Maša Karanovič. Preberi več TUKAJ.


Klikni na Tilna za povečavo
Klikni na Tilna za povečavo
Tilen Žitnik drugič, Rmuševa prvič

Ljubljana, Radenci, 09.12.2008

V TK Max klub Ljubljana in TK Radenci se je včeraj končalo drugo odprto prvenstvo za fante in dekleta v letošnjem letu. Pri fantih je po prvenstvu v Kranju še drugič slavil Tilen Žitnik, ki je v finalu s 64 61 premagal Matica Možka. Pri dekletih je zmagovalka postala Milena Rmuš, ki je imela v "finalni" nasprotnici Sončki Jazbinšek zelo visoko oviro, a jo je v podaljšani igri zadnjega niza le uspela premagati (26 63 76). Preberi več TUKAJ.


Delovni čas pisarne ITF, TE in TZS ob koncu leta

Ljubljana, 05.12.2008

Obveščamo vas, da bodo pisarne mednarodne teniške zveze (ITF), evropske teniške zveze (TE) in teniške zveze Slovenije (TZS) od vključno 25.12.2008 pa do vključno 4.1.2009 zaprte. Prijave na praktično vse turnirje v januarju 2009 morate posredovati do 18.12.2008!!! TUKAJ.


Sprememba pravil ITF - moški

Ljubljana, 03.12.2008

Z 18. decembrom bo začelo veljati novo pravilo pri prijavljanju na moške profesionalne turnirje, ki sodijo pod okrilje ITF (t.i. Futures tekmovanja). Po novem se morajo vsi igralci (tudi tisti, ki nimajo ATP točk) prijaviti na neko tekmovanje do roka za prijavo, ki je po novem četrtek 18 dni pred začetkom tekmovanja do 14. ure, rok za odjavo pa je torek 13 dni pred začetkom turnirja do 14. ure. Ne pozabite, da je zaradi božičnih in novoletnih praznikov pisarna ITF (in tudi TZS) zaprta, zato je rok za prijavo na prve ITF turnirje v januarju 2009 že 18. december 2008! Tega, da morajo vsi igralci, ki želijo igrati ITF turnirje, imeti IPIN (igralčeva mednarodna identifikacijska številka), pa sploh ne omenjamo več...Preberi več TUKAJ.


Rok Ferjan
Rok Ferjan
Rok Ferjan je trener leta 2008

Ljubljana, 03.12.2008

Na konferenci na Otočcu so člani trenerske organizacije TZS med drugim izbirali tudi trenerja leta. Za to laskavo priznanje so bili nominirani Blaž Trupej, Dominik Senica, Primož Starčič, Vlado Žibrat, Borut Urh in Rok Ferjan. Odločitev o "naj trenerju leta 2008" je bila tesna, zmagovalec pa je postal Rok Ferjan (ki je trener Blaža Kavčiča), ki je za tri glasove premagal Blaža Trupeja. Preberi več TUKAJ.


Nina Potočnik
Nina Potočnik
Bor Schweiger Mužar in Nina Potočnik prva

Litija, Ljubljana, Otočec, 02.12.2008

Prvi finalni turnir v kategoriji do 12 let je potekal v treh klubih - fantje turnirja A so se merili v Litiji, fantje turnirja B na Otočcu, dekleta turnirja A in B pa v Ljubljani. Bor Schweiger Mužar je v polfinalu turnirja A presenetil prvega nosilca Miho Okorna in nato v finalu proti Niku Krapežu samo še "dodal piko na i", pri dekletih turnirja A pa je prva nosilka Nika Potočnik suvereno opravičila vlogo prvega favorita - tudi Sara Mitrakovič ji v finalu ni mogla do živega. Zmagovalca turnirja B sta postala Filip Viler in Eva Rom. Preberi več TUKAJ.


Hana Umek
Hana Umek
Leljak in Umekova opravičila vlogo favorita

Ljubljana, Maribor, 02.12.2008

Na odprtem prvenstvu za fante in dekleta do 16 let (ŽTK Maribor in TA Breskvar Ljubljana) sta zmagovalca turnirja postala prva nosilca Matej Leljak (ŽTK) in Hana Umek (Krško). Matej je v klubskem obračunu v finalu s 63 64 premagal Tineta Ritterja, ki je že z uvrstitvijo v finale prav gotovo pripravil lepo presenečenje. Hana je imela v finalu proti Sindi Germek (Talos) nekoliko več dela kot Matej, a je vseeno uspela zmagati v dveh nizih in sicer s 63 76. Preberi več TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.