Šok za Aljaža Bedeneta v Riu, polfinale je moral zaradi poškodbe predati

Slaba novica danes prihaja iz Rio de Janeira, kjer smo težko pričakovali polfinalni nastop Aljaža Bedeneta na turnirju ATP serije 500 z nagradnim skladom 1,8 mio $.

Še pred pričetkom obračuna s Srbom Laslom Djerejem je namreč Aljaž sporočil, da zaradi poškodbe ne mogel nastopiti in je srečanje predal.

Aljaž je imel težave z mišico na desni nogi že na četrtfinalnem obračunu s Hugom Dellienom, ko je v drugem nizu prosil za medicinsko pomoč, a je kljub temu stisnil zobe in srečanje pripeljal do konca ter si priigral polfinale.

Aljaž je povedal, da se je po odličnih nastopih v Riu veselil današnjega polfinalnega obračuna, zato je razočaran, ker je moral polfinalno srečanje predati. Na včerajšnji tekmi je začutil bolečino v nogi in po enem izmed startov v drugem nizu se je stanje še poslabšalo. Ob tej priložnosti se je zahvalil navijačem v Riu za podporo, ki so mu jo ves teden nudili na tekmah. Izrazil je upanje, da se bo na turnir v Rio še vrnil.

Aljaž je tako ostal brez možnosti osvojitve zajetnega števila točk in precej večje denarne pogače.

Ali je poškodba hujše narave in mu bo preprečila tudi nastop prihodnji teden na turnirju v Dubaju bo najbrž znano v ponedeljek ali torek. V Dubaju je bil medtem na turnirju ATP serije 500 s še bogatejšim nagradnim skladom, ta znaša kar 2,88 mio $, opravljen žreb in Aljažev nasprotnik v prvem krogu bi moral biti Čeh Tomas Berdych. Aljaž je zaenkrat še v žrebni listi.

Foto: ATP Rio