Ta konec tedna se za točke lestvice TS borijo fantje in dekleta na OP 16

Ta konec tedna poteka OP za fante in dekleta do 16 let. Turnirji se odvijajo v Ljubljani in Litiji. V A turnirju fantov nastopa 47 igralcev, z izjemo prvih dveh z lestvice, tudi vsi najboljši.V glavni turnir so se uvrstili Max Stollecker, Lan Winterleitner, Grega Sevšek, Jan Bukovec, Tit Škerlavaj, Oliver Mark Tutič, Jaka Golob in Brin Kozinc Frelih.

Prvi nosilec turnirja je Sebastian Dominko, ki je zanesljivo napredoval v četrtfinale, kamor so se uvrstili še Aljaž Kirbiš, Simon Javoršek, Nejc Žunič, Svit Kos, Maj Premzl, Lun Obrul in Bor Artnak.

B turnir fantov se odvija v Litiji. Nastopa 17 igralcev.

Dekleta igrajo v Ljubljani. Nastopa 23 igralk, prva nosilka turnirja je Pia Marija Rebec. Dekleta so odigrala tekme prvega in drugega kroga, v četrtfinale pa so se poleg prve nosilke uvrstile Špela Sedej, kateri je sedma nosilka Tajda Zalokar pri zaostanku 3-5 v prvem nizu srečanje predala, Maša Viriant, Lana Egart, Hana Bečirovič Novak, Tina Komac, Meta Marenk in Brina Šulin.

Javoršek Simon (na fotografiji) je bil boljši od prvega in drugega igralca kategorije do 14 let Matica Križnika in Tma Kuštra.