Aljaž Bedene v četrtfinalu Rio de Janeira

Naš prvi lopar, Aljaž Bedene, se je na močnem ATP turnirju serije 500 z nagradnim skladom 1.786.690 dolarjev v Rio de Janeiru uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu turnirja je po uri in 57 minutah igre premagal domačina Thiaga Monteira s 6-3 in 6-4. 24-letni Brazilec je na lestvici ATP na 126 mestu in je nastopil s posebnim povabilom. Oba igralca sta si priigrala deset break priložnosti, od katerih je Aljaž izkoristil štiri, dve v prvem in dve v drugem nizu. V tekmi je naredil šest dvojnih napak in dosegel šest asov, zmaga pa v nobenem trenutku ni bila pod vprašajem. Aljaža, ki je bil v prvem krogu boljši od tretjega nosilca in zmagovalca turnirja prejšnji teden v Argentini Marca Cecchinata iz Italije, v četrtfinalu čaka obračun s 25-letnim Bolivijcem Hugom Dellienom, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij,v drugem krogu pa s 7-5 6-4 premagal Španca Roberta Carballesa. Dellien, ki je doslej nastopal na turnirjih serije challenger, je v karieri na turnirjih ATP dosegel le dve zmagi. Na turnirjih serije challenger je osvoji tri naslove.

Sicer pa ima turnir v Riu zanimiv potek, saj je že izpadlo sedem nosilcev, kar je vsem igralcem, ki so še v igri ponudilo priložnost za naskok na vrh. V igri izmed nosilcev ostaja le še peto postavljeni Portugalec Joao Souza, ki je z 41. mestom najvišje uvrščen igralec na lestvi ATP med še nastopajočimi. Souza je v zgornji polovici žreba in je potencialni nasprotnik Bedeneta v polfinalu.

Aljaž je z uvrtstitvijo v četrtfinale obranil točke, ki jih je osvojil lansko leto na istem trnirju, ko je bil četrtfinalist. Zagotovil si je tudi že najmanj 49.140 $ denarne nagrade in 90 ATP točk. Uvrstitev v polfinale bi mu navrglo dodatnih 43.000 $ in 90 ATP točk, kar bi ga pripeljalo ponovno okrog 65. mesta na lestvici. Tekmo si boste v petek predvidoma lahko ogledali na Sportklubu.