Dalila Jakupović v Dubaju na pragu presenečenja, Aljaž Bedene v Riu

Dalila Jakupović, ki se je v Dubaju v glavni žreb uvrstila kot srečna poraženka v kvalifikacijah je v prvem krogu z 1-6 6-1 6-2 premagala še eno kvalifikantko, Kazahstanko Zarino Diyas, ki je na lestvici WTA uvrščena devet mest za našo igralko.

Zmaga ji je v drugem krogu prinesla srečanje s 5. nosilko, trenutno šesto igralko sveta, Nemko Angeliqe Kerber. Jakupovićeva je silovito začela in z dvema brejkoma povedla s 5-1 ter bila na pragu velikega presenečenja . Kerberjeva je veliko grešila, a jo je k temu z odlično igro prisilila Jakupovićeva, ki pa tempa vendarle ni uspela zadržati, tako da je Kerberjeva izenačila na 5-5. Dalila je v enajsti igri dosegla še en break in povedla s 6-5 ter servirala za zmago v prvem nizu. Povedla je s 40-15 ter si priigrala dve žogi za osvojitev prvega niza, a ju ni izkoristila, zato pa je Kerberjeva izkoristila drugo brejk žogo in izenačila na 6-6, nato pa dobila podaljšano igro na štiri in v nizih povedla z 1-0.

V drugem nizu je prvi brejk v sedmi igri dosegla Kerberjeva, ki nato prednosti ni izpustila iz rok. V deveti igri je Dalili servis odvzela še drugič in slavila s končnih 7-6(4) 6-3. Jakupovićeva se je prvič pomerila z igralko iz prve deseterice in je s prikazanim nedvomno lahko zelo zadovoljna, žal pa ji je lahko za izpuščene priložnosti, ki bi lahko, če bi bile izkoriščene, potek srečanja obrnile v njen prid.