Dalila Jakupović zmagala v Dubaju, Polona Hercog ni izkoristila nove priložnosti; Aljaž Bedene jutri v Riu

Začeli so se turnirji tega tedna. Na najmočnejših turnirjih ATP in WTA v Rio de Janeiru in Dubaju v posamični konkurenci nastopajo Aljaž Bedene, Dalila Jakupović in Polona Hercog.

Nastope je že začela Jakupovićeva, ki se je v Dubaju v glavni žreb uvrstila kot srečna poraženka v kvalifikacijah, v prvem krogu pa je igrala s še eno kvalifikantko, Kazahstanko Zarino Diyas, ki je na lestvici WTA uvrščena devet mest za našo igralko. Dalila je srečanje slabo začela in prvi niz izgubila z 1-6, v nadaljevanju pa je zaigrala bolje in nslednja niza dobila s 6-1 6-2. Zmaga ji je v drugem krogu prinesla srečanje s 5. nosilko, trenutno šesto igralko sveta, Nemko Angeliqe Kerber.

Že drugič zapored se je sreča nasmehnila Poloni Hercog saj se je po Dohi še v Dubaju v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. A tudi te priložnosti, kljub dobremu žrebu, ni izkoristila. Nasprotnica, 28-letna švicarska vrstnica Stefanie Voegele, ki se je tako kot Hercogova uvrstila v glavni turnir kot srečna poraženka, je bila boljša s 6-3 6-2.

Aljaž Bedene, ki je močno padel na lestvici ATP, izgubil je kar 26 mest in je ta teden na 83. mestu, bo zbir točk in uvrstitev poskušal izboljšati na turnirju Atp serije 500 v Rio De Janeiru. Že v uvodu pa ga jutri čaka izjemno težka naloga saj se bo pomeril s, sicer presenetljivim zmagovalcem turnirja v Buenos Airesu prejšnji teden, 26-letnim Italijanom Marcom Cecchinatom, 17. igralcem lestvice ATP.