Polona Hercog v Dohi v glavni turnir kot srečna poraženka

Tamara Zidanšek, ki je dala prednost osebni karieri pred nastopom v reprezentanci in Polona Hercog sta nastopili na močnem WTA turnirju v Dohi (916.113 $).

Kljub relativno visokim uvrstitvam na lestvici WTA sta morali obe v kvalifikacije, kjer sta sicer obe izgubili, a se je Hercogova uvrstila v glani turnir kot srečna poraženka.

Hercogova je bila v zgornji polovici žreba, ki ji je bil v uvodnem krogu naklonjen saj je igrala z ameriško povabljenko na turnir Julio Elbaba (526) in zanesljivo zmagala s 6-1 6-3. V drugem krogu se je merila z Uzbekistanko Sabino Sharipovo (WTA 139). Ta je v prvem krogu izločila Američanko Abigail Spears. Hercogova je dobila tudi drugo tekmo. Od Sharipove je bila boljša s 7-5 7-5.

V zadnjem krogu kvalifikacij je Hercogova igrala z Ajlo Tomljanović, ki je prejšnji teden nastopila v finalu WTA turnirja v Hua Hinu. Tomljanovićeva je bila za našo igralko premočna nasprotnica in je slavila s 6-3 6-4. Hercogova kljub porazu ni ostala brez glavnega turnirja saj se je vanj uvrstila kot srečna poraženka, isti status pa bo imela tudi njena nasprotnica v prvem krogu Alison Riske. 28-letna Američanka je prav tako izgubila v finalu kvalifikacij, kjer jo je s 6-2 6-1 premagala Kitajka Lin Zhu, a se je v glavni turnir nato uvrstila kot srečna poraženka.

Zidanškova, 3. nosilka kvalifikacij, ki je na zadnjih turnirjih pokazala zelo dobro formo in izvrsten tenis, se je v prvem krogu pomerila z 20-letno Rusinjo Ljudmilo Samsonovo (WTA 168) in doživela nepričakovan poraz. Samsonova je bila po dveh urah in treh minutah igre boljša s 6-3 4-6 6-3. Obe igralki sta bili dokaj nezanesljivi pri začetnem udarcu, tako da je bilo v tekmi skupaj 16 brejkov, pri čemer je Samsonova servis izgubila sedemkrat, Zidanškova pa devetkrat. Tamara je v tekmi naredila kar 13 dvojnih napak, Samsonova 10. Na koncu je bila Rusnija v seštevku točk boljša s 104-93.