Gale Emeršič Potočnik tokrat izgubil finale v Stavangerju, s sebastianom Dominkom osvojila turnir moških dvojic, Petja Drame zmagovalka turnirja ženskih dvojic

Izvrstnih štirinajst dni je za našimi mladinci in mladinkami na dveh turnirjih Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki sta se odvijala v Bergnu in Stavangerju na Norveškem.Gal Emeršič Potočnik je po zmagi na turnirju v Bergnu prejšnji teden tokrat v Stavangerju izgubil finalni obračun na poti do katerega je v polfinalu s 6-4 5-7 6-4 premagal Jana Dimitrijeviča . V finalu je moral premoč priznati drugemu nosilcu, grškemu vrstniku Evangelosu Kypriotisu. Ta je zmagal s 7-6(6) 6-0.

Dimitrijevič je v četrtfinalu s 6-4 6-3 izločil prvega nosilca, Italijana Niccola Ciavarella, Emeršič Potočnik pa je bil v četrtfinalu s 3-6 6-2 6-3 boljši od Nizozemca Daniela Verbeeka.

V četrtfinalu se je tokrat poslovila Petja Drame. S 7-6(4) 3-6 6-3 jo je premagala Italijanka Emma Pedretti .

Zmago na turnirju in s tem naslov med dvojicami sta vknjižila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V finalu sta s 6-3 6-1 premagala Nizozemca Steffana Van Weldama in Daniela Verbeeka.

Še drugič v dveh tednih je slavila Petja Drame, ki je s soigralko Weroniko Szalek iz Poljske osvojila turnir dvojic. V finalu sta s 2-6 6-2 10-5 premagali Italijanki Ottavio Massetti in Emmo Pedretti.

Štirinajstdnevni izkupiček je tako več kot odličen. Med posamezniki en naslov, dve finali in dve polfinali pri fantih ter polfinale pri dekletih. Med dvojicami pa kar trije naslovi in dve polfinali.

Čestitke vsem in vodji odprave Branetu Glogovcu.