Koper je gostil igralke in igralce na tradicionalnem Winter cupu

TK Koper tudi letos organizira t.i. Winter cup v različnih starostnih kategorijah, tokrat že šestič. Ta konec tedna so nastopali starejši v kategorijah od 12 do 16 let in igralci teniških šol do 13 in nad 13 let starosti. Prihodnji teden bo še turnir za najmlajše v kategorijah mini in midi tenis ter tenis do 10 in 11 let, turnirji do 13 in do 15 let ter turnir članov in članic. Turnirji ne štejejo za jakostne lestvice TS.

Zmagovalci sobotnih turnirjev so v starostni kategoriji do 14 let Špela Sedej (Maja) med deklicami in Benjamin Borilini (Tk Luka Koper) med dečki, v starostni kategoriji do 12 let pa je med deklicami zmagala Eva Šifrer (Medvode). Turnir teniških šol do 15 let je osvojil Aleksej Lukajič (Nova Gorica).

V nedeljo so bili v Kopru najboljši: dečki do 12 let - Luka Petrovič (Sl-Lj), fantje do 16 let - Robert Korelc (LukaKp), dekleta do 16 let - Tina Komac (Talos).

Na fotografiji so najboljši prvega dne tekmovanj.

Organizator zmagovalcem v nekaterih kategorijah namenja povabilo na močna turnirja TE do 12 in 14 let, ki ju že tradicionalno izvrstno organizirajo v Kopru. To velja tudi za turnirja do 11 in 13 let, ki bosta na sporedu prihodnji konec tedna.

Da so odlični organizatorji jim je pritrdil tudi Tennis Europe, ki je tako mednarodnemu turnirju do 12 let, ki šteje za evropsko teniško lestvico podelil najvišji, 1. rang, kar bo v Koper pripeljalo še več izvrstnih mladih igralcev. Marsikateri izmed tistih, ki so v preteklosti v Kopru že nastopili, danes igra pomembno vlogo tudi v starejših kategorijah na mednarodni ravni.

Organizator sprejema prijave za prihodnji konec tedna na tk.koper@siol.net in 031-353-145.