Ta konec tedna člani in članice v Krškem, dvanajstletniki na turnirjih RR

Člani in članice ta konec tedna preizkušajo novo hard court podlago na OP v Krškem. Na članskem turnirju nastopa 39 igralcev, na turnirju članic le osem igralk.

V petek so fantje opravili s kvalifikacijami. V glavni turnir so se uvrstili Filip Kaljevič, Patrik Stepanić, Miha Kastelec, Taj Dolenc, Tim Luka Trnovec in Luka Houška. Prvi nosilec glavnega turnirja je domačin Matic Sotler, ki se je z enim izgubljenim nizom uvrstil v drugi krog. Izpadla sta dva nosilca. Drugo postavljenega Jošta Plestenjaka je s 6-3 3-6 6-3 presenetil domači povabljenec Borut Žičkar, osmi nosilec Mark Svoljšak pa je moral premoč priznati srečnemu poražencu Gašparju Turkoviču Žimbreku. Ta je bil boljši s 6-2 6-4. Še en zelo zanimiv obračun sta odigrala Filip Kaljević in Bor Artnak. Kaljevič je bil boljši s 6-0 1-6 7-6(1).

Pri članicah je med osmimi prijavljenimi igralkami najvišje rangirana Barbara Beliš (SlGrad), 35. igralka lestvice TS, ki pa se ni uspela uvrstiti v polfinale. S 7-6(5) 6-4 jo je v četrtfinalu premagala Alea Bubek (N.Gor). Polfinalistke so še Milica Bratič, Lana Dragman in Kristina Novak.

Fantje so odigrali tekme drugega kroga. V četrtfinale so se uvrstili Lazar Milićevič, Gašpar Turkovič-Žimbrek, Aljaž Radinski, Samuel Pate, Nick Cmager, Mark Mesarič, Marko Novak in Nik Jurjevčič.

Znan je tudi že prvi polfinalist. To je Nik Jurjevčič (Šplus), ki je s 7-5 3-6 6-1 premagal Marka Novaka (Otočec).