V Medvodah se nadaljuje Odmev državno prvenstvo do 14 let, danes tudi uradna otvoritev

Na igriščih Teniškega kluba Medvode se nadaljuje Odmev državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Danes je bila tudi uradna otvoritev, ki se sta se je udeležila direktor TS Gregor Krušič in član UO Marko Umberger.

Dečki so odigrali tekme drugega kroga, presenečenje pa je pripravil trinajsti igralec lestvice TS, nepostavljeni Niki Polanec, ki je izločil sedmega nosilca Iztoka Marka Lundra. Ostali nosilci tudi v drugem krogu niso imeli težav, oddali so le kašno igro več, kot v prvem krogu. V četrtfinale so se uvrstili še Matic Križnik, Jani Retelj, Boris Barjaktarevič, Jaka Golob, Žiga Švec, Tim Kušter in Jaka Tomažin.

Tekme drugega kroga so odigrale tudi deklice. Še enkrat je odlično nastopila Ana Tara Praček, ki je potem, ko je v prvem krogu izločila aktualno državno prvakinjo do 12 let Nalo Kovačič, v drugem s 6-4 6-1 premagala še peto nosilko Anamari Žnuderl. V četrtfinale so napredovale še Eva Muller Uhan, Ivona Ahčan, Ana Lanišek, Lija Mumlek, Maša Viriant, Ana Thaler in Ula Jamar.

V četrtek bomo na državnem prvenstvu dobili finaliste. Četrfinalni obračuni se začnejo ob 09. uri, sledila bodo še polfinala.