Polona Hercog brez možnosti proti Angeliqe Kerber

Začeli so se obračuni glavnega žreba na OP Avstralije v Melbournu. Slovenski predstavniki imajo že v prvem krogu zelo zahteven žreb in prva je to izkusila najizkušenejša med našimi dekleti Polona Hercog. Druga igralka sveta in druga nosilka Angelique Kerber je za zmago s 6-2 6-2 potrebovala uro in dvanajst minut, porazu pa je botroval tudi slab izkoristek drugega servisa in veliko število neprisiljenih napak naše igralke. Kerberjeva je Hercogovi odzela servis štirikrat iz potih poskusov, Polona je imela štiri priložnosti za break, a ni izkoristila nobene. Kljub štiriindvajsetim winnerjem Hercogove v primerjavi z le osmini Kerberjeve je bilo napak Hercogove v igri preveč za boljši izid. Naredila je 41 neprisiljenih napak, Kerberjeva le 15. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 67-47 v korist Nemke, ki je bila boljša v daljših izmenjavah.

Danes bodo na igrišče stopili še preostali naši predstavniki. V Rod Laver Areni bo v tretjem dvoboju dneva nastopil Aljaž Bedene, ki se bo meril s 4. nosilcem Alexandrom Zverevim.

Na drugem največjem prizorišču v Melbourn parku, v Areni Margaret Court, bo nastopila Tamara Zidanšek. V drugem dvoboju dneva se bo pomerila s 24-letno domačinko Dario Gavrilovo, 34. igralko lestvice WTA. Tamara ima med našimi predstavniki predvidoma največ možnosti za napredovanje, čeprav tudi ostalih dveh ne smemo vnaprej odpisati.

Tretji slovenski nastop drugega dne bo pripadel Dalili Jakupović, ki se bo v tretjem obračunu dnevnega sporeda na igrišču št. 7 pomerila s 27-letno Italijanko Camilo Giorgi, ki trenutno zaseda 27. mesto na lestvici WTA.