Miha Vetrih polfinalist v Beogradu, Pia Lovrič in Živa Falkner zmagovalki turnirja dvojic v Bratislavi

Izvrstno je ta teden na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu nastopil Slovenjgradčan Miha Vetrih. Trem zmagam v kvalifikacijah je dodal še tri zmage v glavnem turnirju in se uvrstil v polfinale.

V četrtfinalu je s 6-3 6-7(3) 6-2 premagal Hrvata Borno Devalda, 569. igralca lestvice ITF in se je v polfinalu nato pomeril s srbskim kvalifikantom Vanjo Dobrnjaćem, ki je v četrtfinalu izločil prvega nosilca iz Kanade Luko Vukovića. Dobrnjać je bil tokrat premočan tudi za Vetriha. Zmagal je z rezultatom 6-2 6-1.

ITF turnir dvojic 2. ranga v Bratislavi sta osvojili naši igralki Živa Falkner in Pia Lovrič. Bili sta četrti nosilki turnirja, na poti do zmage pa sta v polfinalu s 6-2 6-4 izločili tudi prvi nosilki Čehinjo Kristyno Lavickovo in Slovakinjo Nino Stankovsko. V finalu sta s 6-1 6-3 premagali Poljakinjo Aleksandro Julio Jelen in Čehinjo Marketo Panackovo.