Na DP 12 finalista pri dečkih Luka Albreht in Marko Retelj, pri deklicah sta finalistki Nala Kovačič in Eva Cikajlo

Na DP do 12 let, ki se odvija v Ljubljani so bila odigrala četrtfinalna srečanja. Pri dečkih so se v polfinale uvrstili prvi nosilec Gašper Matijašič (Grosuplje), četrti nosilec Luka Albreht (TK-CC), peti nosilec Žiga Šeško (AsLit) in drugi nosilec Marko Retelj (Otočec). Končana sta že tudi oba polfinalna obračuna v katerih je Luka Albreht s 6-0 6-1 premagal Gašperja Matijašiča, Marko Retelj je bil s 3-6 6-2 6-0 boljši od Žige Šeška.

Pri deklicah so polfinalistke prva nosilka Nala Kovačič (ŽtkMb), tretja nosilka Julija Bogatin (LukaKp), četrta nosilka Eva Cikajlo (Radom) in druga nosilka Zala Vnuk (TkTal).

V polfinalu je nato Nala Kovačič s 6-2 2-6 6-0 premagala Julijo Bogatin, druga finalistka pa je Eva Cikajlo, ki je z 1-6 6-4 6-3 premagala Zalo Vnuk.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih državna prvaka Matic Hribar in Maksim Despotovič (TK-CC). V finalu sta s 6-2 7-5 premagala Svita Suljića (Tabre) in Žigo Šeška (AsLit).

Pri deklicah sta dvoranski državni prvakinji za leto 2019 Julija Bogatin (LukaKp) in Eva Cikajlo (Radom). V finalu sta bili s 6-2 3-6 10-7 boljši od Zale Vnuk (TKTal) in Nale Kovačič (ŽtkMb).