Kaja Juvan in Blaž Rola se poslavljata od OA, Andreja Klepač izgubila v Sydneyu

Po drugem krogu kvalifikacij odprto prvenstvo Avstralije zapuščata Kaja Juvan in Blaž Rola. Za Juvanovo, ki je prvič nastopila na turnirju za grand slam, je bila še drugič v štirinajstih dneh usodna 22-letna brazilska levičarka Beatriz Haddad Maia, 176. igralka lestvice WTA. Maia je po uri in štirinajstih minutah igre zmagala s 6-3 6-4. Statistika kaže na slabšo Kajino dnevno formo saj je ob dvajsetih winnerjih naredila 39 neprisiljenih napak, 36 % izkoristek drugega servisa pa je bil prenizek za boljši rezultat. Kaja je servis izgubila petkrat, nasprotnici ga je odvzela dvakrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 66-52 v korist Brazilke.

Precej več časa je na igrišču preživel naš edini predstavnik v kvalifikacijah moškega dela turnirja Blaž Rola. Dve uri in petindvajset minut je bil trd boj z desetim nosilcem, 30-letnim Kanadčanom Petrom Polanskym, 118. igralcem lestvice ATP in ga na koncu izgubil z 2-6 7-6(6) 3-6. Rola je v srečanju dosegel deset asov, ob treh dvojnih napakah je imel izkoristek drugega servisa 43 % proti nasprotnikovim 63 %. Kljub temu, da je skupaj dosegel 31 winnerjev, nasprotnik 26, se je razlika ustvarila v neprisiljenih napakah. Teh je Blaž naredil 49, nasprotnik samo 25. Blaž je sicer v srečanju servis izgubil štirikrat, po dvakrat v prvem in tretjem nizu, a ga je nasprotniku iz dvanajstih priložnosti odvzel samo enkrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 121-97 v korist Polanskya. Na zadnjem turnirju pred OP Avstarlije je v Sydneyu v konkurenci dvojic nastopila Andreja Klepač. S Španko Mario Jose Martinez Sanchez sta se uvrstili v polfinale, tu pa s 6-4 2-6 8-10 izgubili s Poljakinjo Alicjo Rosolsko in Japonko Eri Hozumi. Že v prvem krogu sta izgubili Katarina Srebotnik in Raquel Atawo. S 6-4 4-6 11-9 sta ju premagali Kitajka Yifan Xu in Kanadčanka Gabriela Dabrowski.