Kristina Novak, Veronika Erjavec in Nika Radišič zmagovalke turnirjev dvojic v Solarinu in Kairu, Tamara Zidanšek izgubila polfinale dvojic v Dubaju, Matic Špec poražen v polfinalu dvojic v Dohi

Če med posameznicami naše igralke ta teden niso posegle po najvišjih mestih, so bile ponovno izjemne v konkurenci dvojic, saj so na treh turnirjih odnesle dve zmagi in dosegle še eno polfinale. Polfinalist v konkurenci dvoijic je bil na Futuresu v Dohi tudi Matic Špec.

Veronika Erjavec in Kristina Novak sta zmagovalki konkurence dvojic na turnirju ITF v Solarinu na Siciliji (15.000 $). Njuni finalni nasprotnici sta bili Gvatemalki Kirsten Andrea Weedon in Melissa Morales, naša dvojica pa je zmagala s 6-3 7-6(4). Za Veroniko je to tretji naslov med dvojicami na turnirjih ITF v karieri, vse tri je osvojila letos, za Kristino pa je osvojitev naslova njen prvenec. Čestitamo !

Nika Radišič pa je še drugič v treh tednih stopila na zmagovalno stopničko turnirja dvojic v Kairu. Pote, ko sta v polfinalu s soigralko iz Romunije Stefanio Selmo Cadar premagali Tamaro Malešević iz Srbije in Lano Šipek iz Hrvaške, Izid je bil 6-3 7-6(5), sta bili v finalu boljši šer od prvih nosilk iz Romunije. Oano Gavrila in Nicole Gabrielo Tatarus sta v dramatičnbem zaključku tekme premagali s 6-3 0-6 14-12. Prejšnji teden sta na istem prizorišču izgubili v polfinalu, še teden prej pa je Nika turnir osvojila s soigralko Joanne Suger iz Švice.

Za Radišičevo je to tretja zmaga v konklurenci dvojic v karieri in druga letos.

V polfinalu turnirja dvojic je na najmočnejšem ženskem turnirju ta teden, v Dubaju, Tamara Zidanšek s soigralko Renato Voracovo iz Češke s 6-7(3) 6-2 7-10 izgubila tekmo z Madžarko Reco Luco Jani in Švedinjo Cornelio Lister.

Na moškem Futuresu v Dohi se je z uvrstitvijo v polfinale izkazal tudi Matic Špec. Z Grkom Michailom Prvolarakisom sta se v polfinalu izgubila s Portugalcema Goncalom Oliveiro in Bernardom Saraiva.