Ela Nala Milić, Pia Marija Rebec in Ula Jamar z zmagami začele nastope na Orange Bowlu U12 in U14

Na Floridi so se začele tekme glavnega žreba turnirjev v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let, na znamenitem Orange Bowlu. Slovensko zastopstvo letos šteje 9 igralcev in igralk.

Na turnirju do 12 let je v kvalifikacijkah dečkov nastopilo več kot 200 igralcev, med njimi tudi Nal Sok, ki se je uvrstil v tretji krog, tu pa z 0-6 6-3 2-6 izgubil z Američanom Davidom Prasierijem ter Niki Gaber Bole, ki je prav tako izgubil tekmo tretjega kroga kvalifikacij. S 6-2 6-1 ga je izločil Američan Ian Mayew. V kategoriji dečkov do 14 let, tudi tu je nastopilo več kot 200 igralcev, je v kvalifikacijah nastopil Mark Bole in izgubil v prvem krogu.

V glavnem žrebu pri deklicah do 12 let v konkurenci 128 igralk slovenske barve brani Ela Nala Milić, ki ima že nekaj izkušenj iz lanskega leta. Nastope je začela z zmago. V prvem krogu je s 7-6(3) 6-4 premagala Kitajko Yahui Hu. Pri dečkih je nastopil Blaž Šteblaj in z 0-6 1-6 izgubil z Američanom Royem Horovitzom.

Hladen tuš je v kategoriji do 14 let doživel naš najboljši štirinajstletnik v sezoni 2018 Bor Artnak, ki se je presenetljivo poslovil že v prvem krogu. V konkurenci 128 igralcev je našega aduta, sicer 17. nosilca turnirja dečkov, s 6-4 6-3 premagal Američan Sebastian Gorzny.

Uspešno pa sta nastopili v kategoriji deklic do 14 let Pia Marija Rebec in Ula Jamar. Pia Marija je v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala domačo kvalifikantko Edo Mjekiqi, Ula je bila s 6-1 6-3 boljša od Egipčanke Leene Metwally. Po uvodnem nastopu se poslavlja Brina Šulin, ki je morala premoč priznati Američanki Sankavi Gownder. Ta je bila boljša s 7-5 6-4.